Overzicht opdrachten

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Strijd in het maïsveld (9.7)
2. Pianoconcert en Carpool Karaoke (9.3)
3. De Oberbrigade (9)
4. De Atoombunker (8.9)
5. Dominostenen (8.6)
  1. Hypnose (7)
2. Zoektocht in het kasteel (8.3)
3. Intieme kennismaking (8.5)
4. Mensen zoeken + hondenwandeling (8.6)
5. Dominostenen (8.6)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Strijd in het maïsveld
De 10 kandidaten zijn klaar voor het avontuur van hun leven, maar plots duiken er 10 tegenstanders op. Zij hebben de selectie net niet gehaald, maar willen er wel graag bij zijn. Er zijn met andere woorden kapers op de kust. De kandidaten moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat geen enkele tegenstanders de wagen kan bereiken. Lukt dat? Dan verdienen ze 5.000 euro voor de groepspot.
9.7 Log in!
 Intieme kennismaking
Eenmaal aangekomen in Duitsland zijn de kandidaten klaar voor de eerste opdracht op locatie. Ze moeten zich verdelen in duo's en elkaar knuffelen, maar tijdens deze knuffel moeten ze elkaar beter leren kennen. Nadien krijgt elke kandidaat een vraag over één van de drie thema's waarover ze moesten praten. Gelukkig krijgen ze hulp uit de klokkenwinkel waarmee ze de drie thema's per kandidaat kunnen beperken tot één thema waardoor ze gerichtere vragen kunnen stellen aan elkaar.
8.5 Log in!
 Zoektocht in het kasteel
Na het maken van de eliminatietest krijgen ze de kans om zonder afvaller door te gaan naar aflevering 2. In 3 verschillende groepen krijgen ze 3 minuten tijd om in een ruimte naamkaartjes te vinden van andere kandidaten. Een naamplaatje is te vinden op een voorwerp dat een link heeft met een kandidaat uit een andere groep. Als er een naamkaartje van een kandidaat wordt gevonden, dan wordt zijn of haar scherm niet getoond en wordt er 300 euro voor de groepspot verdiend.
8.3 Log in!
Aflevering 2
 Pianoconcert en Carpool Karaoke
De groep moet zich verdelen in 2 groepen. 4 kandidaten die houden van klassiek krijgen pianoles van burgemeester Falko. Die avond moet elke kandidaat een passage van 4 maten spelen uit een bekend stuk van J.S. Bach. Elke passage dat succesvol wordt gespeeld, levert 1.000 euro op voor de pot, maar bij het maken van 3 fouten brengt die passage niets op. Tijdens het oefenen hebben zij een invloed op de opdracht van de andere 6 kandidaten die houden van klassiekers. Zij moeten om de beurt tijdens een carpool karaoke zo goed mogelijk zingen om de inzet zo hoog mogelijk te houden. Ieder liedje bevat 3 woorden die uitgebeeld moeten worden. Enkel als deze woorden worden geraden door het andere duo, wordt de inzet verdiend. Er zit echter een addertje onder het gras. Telkens wanneer de kandidaten die op de piano oefenen een valse noot spelen, remt de chauffeur van de vrachtwagen waardoor de zwembadjes van de ene naar de andere kant vliegen.
9.3 Log in!
 De Oberbrigade
Tijdens deze opdracht zijn de kandidaten de obers voor de receptie aan het vervallen klooster. Zij moeten proberen zoveel mogelijk goedgevulde glazen beneden te krijgen. Per glas krijgen ze daar 200 euro voor. 4 kandidaten krijgen meteen vanaf het begin 2 glazen mee en vertrekken als laatste. Aan de eerste halte kunnen 3 kandidaten elk 2 wijnglazen verdienen door met een blinddoek wijn te proeven en aan de tweede halte kunnen de laatste 3 kandidaten ook weer 2 glazen per kandidaat verdienen door zelf wijn te maken. Dit kunnen ze doen door druiven te pletten.
9 Log in!
 De Atoombunker
Na de vorige opdracht hebben de kandidaten onbewust de groepsverdeling voor deze opdracht gekozen en rijden ze in 2 verschillende auto's zonder het te weten naar de volgende opdracht. Eenmaal aangekomen rijden ze elk een garagebox in en ontdekken ze de geweldige atoombunker. Daar vertelt Gilles hen dat er vanavond zeker 2 kandidaten het spel moeten verlaten. Als beide teams niet op de rode knop drukken, dan wordt er 3.000 euro verdiend en maakt iedereen de eliminatietest. Als een team wél de rode knop indrukt, dan worden hun eliminatiestoelen opgeblazen, moeten ze de eliminatietest niet invullen en vallen er 2 kandidaten af uit de andere groep, maar dan wordt er geen geld verdiend. Om de rode knop te kunnen indrukken, bevindt zich in de andere kamer een doos met daarin de gecodeerde oplossing voor het cijferslot. Even later kondigt Gilles De Coster ook aan dat er een groene knop is die 5.000 euro oplevert. Tijdens de opdracht mogen de teams elkaar twee keer opbellen.
8.9 Log in!
Aflevering 3
 Hypnose
Op een krijtbord staan 3 uitdagingen geschreven waarvan elke kandidaat er één van mag kiezen en uitvoeren. Daarna komt er een hypnotiseur bij en zal hij met behulp van hypnose de kandidaten proberen te helpen met het neerzetten van een betere score. Elke kandidaat die daarin slaagt, verdient 250 euro voor de pot. Ten slotte moeten de kandidaten onder diepe hypnose een gedicht foutloos proberen te schrijven. Ook deze keer kan dat 250 euro opleveren per kandidaat, maar als de andere kandidaten juist kunnen inschatten hoeveel kandidaten dat lukt, dan verdienen ze nog eens 1000 euro.
7 Log in!
 Mensen zoeken + hondenwandeling
3 kandidaten gaan in het park wandelen met honden. Tijdens deze wandeling kunnen ze onderweg 2 keer 1.000 euro verdienen. Bij de eerste stop kunnen ze dat doen door de namen aan de juiste honden te koppelen en bij de tweede stop moeten ze een rekensom oplossen waarbij ze de hulp van de honden goed kunnen gebruiken. Tijdens deze wandeling zijn er 2 andere kandidaten die moeten proberen de baasjes van deze honden te fotograferen, want per gevonden baasje verdienen ze 100 euro. Als ze later de hond eruit kunnen halen die geen baasje heeft, dan verdienen ze 1.000 euro extra. Dit hondje bleek Isidoor te zijn en zal vanaf nu ook deel uitmaken van de groep!
8.6 Log in!
 Dominostenen
De groep krijgt 90 minuten de tijd om een parcours van dominostenen te bouwen. Dit parcours passeert 3 geldbedragen die ze kunnen verzilveren, maar dan moeten wel alle dominostenen omvallen. Dit is niet alles, want er kan meer geld verdiend worden. Of wordt er voor de pasvragen gekozen? De groep moet zich opdelen in duo's en gaan om de beurt naar de 3D-printer. Daar moeten ze een keuze maken: een gouden dominosteentje dat 1.000 euro waard is of 2 pasvragen die 1.000 euro uit de pot halen? Alle duo's hebben een keuze mogen maken, maar toch mag één duo geen opdracht uitvoeren om de code van de 3D-printer te bemachtigen. Wie is er te vertrouwen en wie niet?
8.6 Log in!