Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) => Topic gestart door: Vermoljoen op 1-03-2020, 15:46:58

Titel: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 1-03-2020, 15:46:58
(https://www.mupload.nl/img/gmd2bp43lye3q.png)

Nog één week te gaan en dan begint eindelijk weer een nieuw seizoen van De Mol! Maar hoe begon de eerste aflevering in de afgelopen seizoenen? Als ik zoiets doe, moet ik het ook goed doen: daarom zal ik ook de ‘oude’ seizoenen behandelen! Ik keek afgelopen zomer voor het eerst de eerste drie seizoenen en tot mijn eigen verbazing vond ik de slechte kwaliteit niet zo fel storen. In het begin was dat natuurlijk wel wat wennen.

De bedoeling hiervan is om de herinneringen aan oudere seizoenen levendig te houden, zoals Axel dit vorig jaar al zo mooi zei.

Komende week behandel ik iedere dag de start van een seizoen. Vandaag te beginnen met seizoen 1.

LET OP: Dit topic zal vol met spoilers over afgelopen seizoenen staan. Wil je dit allemaal nog niet weten? Lees dan zeker NIET verder! 


1998 // Waar zijn Guy en Sylvie?

(https://www.mupload.nl/img/ywrtpw6.png)

Uiteraard beginnen we bij het begin, maar daarvoor moeten we al helemaal terug naar 1998. Op 6 december werd het ondertussen erg succesvolle tv-programma De Mol voor de allereerste keer uitgezonden. De kandidaten wisten niets: ze kenden elkaar niet, de opdrachten niet en vooral De Mol zelf niet. Ze wisten alleen maar dat ze in Frankrijk waren.

Het seizoen zelf begon zoals op dit moment een gewone aflevering zou beginnen: een doodnormale opdracht. Ze moesten van Michiel Devlieger twee kandidaten met smaak aanduiden en minstens één iemand moest het Frans onder de knie hebben. Zij werden weggestuurd zonder te weten wat ze gingen doen. De rest kreeg een opdracht met een eerste en een tweede deel. Eerst moesten ze hun rugzakken beperken en wat ze wegdeden, waren ze kwijt voor de hele reis. Dit herkennen we ook uit de Mandala-opdracht uit seizoen 5. Daarna werden ze in 3 groepen gedropt in een gebied van 10 kilometer op 10 kilometer.
Guy en Sylvie – dat rijmt zo mooi :-) –, die net ervoor waren vertrokken, zitten ook ergens in dat gebied. Zonder dat zij het wisten, kregen ze een zender mee. De opdracht voor de anderen was heel simpel: ze moesten Guy en Sylvie terugvinden. Iedere groep kreeg een ontvanger mee waarmee ze het signaal van de zender binnen de 2 kilometer konden ontvangen. Een goede strategie was bij deze opdracht zeer belangrijk. Als het hen lukte, wonnen ze 100.000 Belgische Frank (omgerekend iets minder dan 2.500 euro).
Terwijl de anderen hun best deden om het duo te vinden, kregen de twee kandidaten met smaak extra les van een deskundige over wijn, want ’s avonds zouden ze een wijntest moeten afleggen voor 50.000 Frank (omgerekend iets meer dan 1.200 euro).

De rest was er in geslaagd om de zender van Guy en Sylvie te vinden en zo verdienden ze al meteen 100.000 Frank voor de groep. Daarna volgde de wijntest van het duo. Zij moesten uit vier flessen wijn, door te proeven, zeggen welke wijn ze die dag nog niet hadden gedronken. Helaas slaagden ze er niet in om de juiste wijn te kiezen. Zo werd er 50.000 Frank misgelopen, maar was de groep wel weer twee verdachten rijker!
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Heinz op 1-03-2020, 16:10:02
Leuk idee en goed uitgevoerd. ::bravo::
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Tarbozan op 1-03-2020, 16:56:11
Tof idee vermoljoen. Ik wist ze allemaal nog.  Maar ik denk dat het voor sommigen misschien nog helemaal nieuw gaat zijn.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Heinz op 1-03-2020, 19:02:00
Dat zou jammer zijn. Je kan beter de oude series dan nog terugkijken.

Van de drie originele reeksen is de opening in Venetië trouwens mijn favoriet. Maar dat kan ook komen omdat dat de eerste Vlaamse serie was die ik "live" volgde. We konden toen een dag of wat van tevoren die opdracht midden in de nacht al online kijken. :D
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 2-03-2020, 16:37:32
2000 // De tandemsprong

(https://www.mupload.nl/img/pjyh1e4t.jpg)

Het tweede seizoen begon al iets spectaculairder. Nadat ze op het vliegveld erachter kwamen dat ze naar Spanje zouden gaan, begonnen ze meteen met de eerste opdracht. Er is immers tijd genoeg om met elkaar kennis te maken na de opdracht.

Michiel Devlieger kwam met een leger achter zich aanwandelen. Met zijn vaste aanspreking, die Gilles De Coster ook gebruikt, begon hij zijn mededeling: “Beste vrienden, we stellen jullie dadelijk op in een C-130. Als we boven de plaats van bestemming zijn, kunnen de laaddeuren open en maken jullie een tandemsprong.” Als iedereen zou springen, konden ze 100.000 Frank verdienen. Iedereen vond het wel spannend, maar zou iedereen wel springen?
Terwijl iedereen boven in het vliegtuig zat, was het even afwachten wie er allemaal zou springen. Ook Michiel zat boven, als je dan toch met andere kandidaten iets tof ging doen, waarom dan niet zelf meedoen? Ik geef hem gelijk, mij lijkt het een toffe en onvergetelijke ervaring om dat eens te doen!

Op het moment van de waarheid, wanneer iedereen moet springen – Ja Elisabet, het is met beveiliging -  kwamen ze allemaal één voor één naar beneden, totdat ze beneden met 8 samen stonden. Waar bleven David en Luc? Na eventjes wachten kwamen ze toch naar beneden en zo verdienden ze meteen 100.000 Frank voor de groep! Een zeer korte maar belangrijke opdracht om het seizoen mee te beginnen. 
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Tarbozan op 2-03-2020, 17:33:58
Ik weet nog dat ik toevallig langs,  toen nog VRT denk ik, zapte en een rare constructie  zag met 3 witte soort kamers tegenover elkaar. De voice over had het over dat dit het eindpunt was van een reis waarin ze zon 14 dagen geleden begonnen waren.  En terugblikjes van een bungee, andere opdrachten . Ik Wist niet wat het was, maar het pakte me meteen.  Na die uitzending alles teruggekeken en vanaf afl 1 seizoen 2 rechtstreeks gekeken .  Na de switch naar Vier is het vanaf uur of 10 op mijn iPad kijken en speuren.

En inderdaad de opening van seizoen 3 was echt tof. Elkaar niet kennen, Zelfs de naam steeds vergeten en toch samen moeten werken .
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Hof op 2-03-2020, 21:17:32
Ah leuk om te lezen!
Ben zelf pas aangehaakt bij seizoen 4, blijf dat ook een fantastisch seizoen vinden (o.a. daardoor waarschijnlijk). Heb net seizoen 1 gekeken. Mooi om te zien hoe weinig er eigenlijk veranderd is tussen de eerste reeks en de reeksen die er op volgen.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Tarbozan op 2-03-2020, 23:41:04
Ik vind het in de mol gewoon een verademing dat je en de opdrachten en de momenten ertussen krijgt te zien. En niet steeds onderbroken door een biecht die iets duidelijk Moet maken ( of juist Moet verbloemen)

Wie is de mol is meer een fragmentarische documentaire van het avontuur, Waar de mol meer een roadmovie is ( zoals ze ook meestal in begin zeggen , dit is het verhaal van een reis).  Zo dit was de laatste keer dat ik de 2 series vergelijk, want ze hebben allebei hun charmes en Ik kijk beide met plezier.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 3-03-2020, 00:01:52
2003 // De zoektocht naar de andere kandidaten

(https://i.imgur.com/a8A1qOf.jpg)

Na twee seizoenen van De Mol leek er geen derde seizoen meer te komen, omdat het een gewoonte was om na twee seizoenen met een programma te stoppen, maar Woestijnvis besloot voor De Mol een uitzondering te maken: er kwam een derde seizoen!

Na een gesprek van Michiel Devlieger met De Mol, die natuurlijk niet in beeld werd gebracht, begon het eerste spel. De Mol gaf drie namen door die mochten beginnen: Nicole, Sandra en Inge. In de eerste opdracht moesten ze de andere 7 kandidaten proberen te vinden. Op een scherm vonden ze een deel van het stadsplan van Venetië. Alle andere kandidaten waren, zonder dat ze het zelf wisten, voorzien van een zender. Zij zouden in de loop van de opdracht op het scherm verschijnen. De bedoeling van deze opdracht was om de kandidaten te onderscheppen voor ze weer van de kaart waren verdwenen. Nicole, Sandra en Inge kregen ook een paar hulpmiddelen: 4 walkietalkies, kompassen en kaarten. De eerste kandidaat die ze zouden onderscheppen, bracht hun 150 euro op en bij iedere nieuwe kandidaat werd dat bedrag verdubbelt. Dat wil zeggen dat als ze alle kandidaten konden vinden, ze 9.600 euro verdienden!
Nicole bleef bij het scherm, Sandra en Inge gingen naar buiten om via de instructies van Sandra de kandidaten op te vangen. De opdracht liep heel chaotisch: ze noemden elkaar de hele tijd met de verkeerde namen en na de vraag om een kompas te krijgen, wierp Nicole die uit het raam, recht in het water…

Uiteindelijk verdienden ze maar 600 euro. Dit had meer kunnen zijn, veel meer. Hier vond ook de allereerste – goede en grote - molactie van Marc plaats. Hij gaf zijn zender door aan een onbekende persoon en ging zelf weg van de kaart om nadien terug de zender te gaan halen bij deze persoon!
Ik vind Marc een heel toffe Mol met goede sabotages!

Dit is toch wel mijn favoriete seizoen uit de ‘oude’ seizoenen. Morgen gaan we 13 jaar vooruit en bekijken we de start het vierde seizoen.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 4-03-2020, 13:41:56
2016 // De zoutvlakte

(https://i.imgur.com/I2iTq4u.jpg)

En toen kwam het vierde seizoen van De Mol! Voor mij was dit de eerste kennismaking met dit spel. Ik keek de aflevering een week later vlak voor de tweede aflevering en was meteen verliefd op het programma! Het was opeens mijn favoriete bezigheid.

Om het dan maar eens te hebben over de start van de eerste aflevering: de kandidaten stapten allemaal één voor één uit een auto. Er stonden weer twee andere auto’s klaar. Zo werd de ene kandidaat na de andere naar een auto gestuurd. Later in de auto bleek dat de groep met Bruno, Hanne, Thibaud, Manuella en Ruth allemaal neen hadden geantwoord op de vraag ‘Zou jij De Mol willen zijn?’, in de andere auto was het omgekeerd. Daar antwoordden Cathy, Gilles, Issabel, Stijn en Marc allemaal met ja op dezelfde vraag. Beide auto’s gingen naar een uiteinde van een 5 kilometer lange weg. Ze moesten met hulpmiddelen zoals een koord van 21 meter een afstand van 2.500 meter afmeten tot op 10 meter nauwkeurig. Als ze alles juist hadden gemeten, zouden ze elkaar in het midden ontmoeten.
Ondertussen was er ook een denkproefje: vloeistof overbrengen van een flesje naar een glas zonder de tafel en het flesje op te heffen. Deze proef werd bij de ja-groep uitgevoerd door Cathy en Stijn. Bij de nee-groep waren dit Hanne en Bruno. Beide duo’s slaagden er niet in om de oplossing te vinden. Ik denk dat we ons nog allemaal herinneren hoe dat Hanne net na het einde opeens de oplossing van het raadsel vond! Helaas was dat net buiten de tijd en moesten Cathy, Stijn, Hanne en Bruno naar de kant en mochten ze niet meer verder meegaan. Er was nu al 1.000 euro niet binnengehaald.
Daarna moesten ze in elke groep iemand sturen om een traan te laten. De ja-groep vaardigde Gilles af, die het als Mol natuurlijk niet tot een goed einde bracht, maar in aflevering 9 bleek dat hij het wel kon! De nee-groep vaardigde Ruth af, die de opdracht wel met succes voltooide. Daardoor kwam de inzet van de proef op 1.500 euro.
De laatste proef die ze onderweg konden doen was een opdracht met twee. Ze moesten geblinddoekt 70 kilometer per uur halen in een auto. Voor de ja-groep was dit een probleem, want zij zijn nog maar met twee, dus als de opdracht zou mislukken, konden ze alleen nog maar op de nee-groep rekenen, als het daar ook zou mislukken was daar ook nog maar één iemand over. Voor de ja-groep moesten buschauffeur Marc en Issabel gaan, in de nee-groep waren dit Manuella en Thibaud. De ja- en de nee-groep slaagden in hun proef en zo kwam de inzet op 7.500 euro te staan. Onderweg waren er al vijf van de tien kandidaten achtergebleven tijdens tussentijdse opdrachten. De anderen legden de laatste meters af naar het midden. Nu kwam het erop aan om correct te berekenen hoe vaak ze het touw nog moesten leggen om precies op 2.500 meter uit te komen, het midden van de lijn.

Beiden groepen waren ervan overtuigd dat ze in het midden stonden, maar toch stonden ze zo’n 70 meter uit elkaar. Uiteindelijk besloten ze om de knoop door te hakken door gebruik te maken van een euromunt. Ze volgden de vlag van de nee-groep. Er werd vuurwerk afgestoken en helaas zat de nee-groep niet binnen de straal van 10 meter van het midden. Meer nog: ze zaten er 123 meter vandaan! De ja-groep deed het iets beter, maar nog altijd niet goed genoeg met een afstand van 51 meter.
Zo werd er geen geld verdiend bij deze eerste proef, maar Ruth mocht nu wel haar waterpistool gebruiken! Nu vraag ik me opeens het volgende af: waarom heeft ze die de hele tijd meegenomen?
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Convans op 4-03-2020, 14:43:32
Ook wel geniaal dat hier de mol meteen in de auto zat met personen die de mol wilden zijn. Eigenlijk kon je meteen de helft schrappen, maar wie durft dat na 5min  ::rofl::
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Heinz op 4-03-2020, 14:48:30
Inderdaad ::rofl::
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: mrchipie op 4-03-2020, 18:47:52
ik dacht precies hetzelfde maarja dat is dus het goeie aan de vlaamse mol.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Tarbozan op 4-03-2020, 20:04:23
Een van de grote mysteries van de mol. Waarom zat thibaud in de nee auto?  Ik snap dat de verdeling 5-5 moest zijn, maar thibaud gaf echt aan weldegelijk de mol te willen zijn en werd toch in deze auto gezet.  En ik had wel degelijk nav deze 1e opdracht al een potloodstreep gezet door alle inzittenden van de nee-auto.

Heb deze serie pas nog bekeken, de verfbom scène blijft magistraal qua idee. 
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 5-03-2020, 16:49:17
2017 // De drukknoppen
 
(https://i.imgur.com/Tv47aD7.jpg)

Dit is volgens Gilles De Coster misschien wel de spectaculairste seizoenopening, maar dat wij dit ook en heel geweldige opening vonden, dat is een feit dat zeker is.

De kandidaten werden allemaal één voor één bij bun thuis opgehaald met een BMW en een chauffeur die niets zei, “Zo zal het nog een lange rit worden” en ik begrijp Marzena helemaal. De auto’s kwamen aan in Deurne, daar herinner ik me nog steeds de video van Gilles: “Het vliegtuig staat klaar om te vertrekken, maar er is jullie misschien iets opgevallen. De Mol wordt gespeeld met tien kandidaten en er zijn… elf auto’s.” En Bertrand wist het, hij had ‘just’ geteld.
Dat ze met elf zijn, dat was niet noodzakelijk een probleem, want ze kregen dit jaar de kans om met elf te vertrekken. In de auto’s vonden de kandidaten een drukknop en een aftelklok. Als er binnen één minuut niemand op de knop had gedrukt, vertrokken ze met elf en wonnen ze meteen 5.000 euro. Als er ook maar één iemand op de knop drukte, dan zou de reis alsnog beginnen met 10 kandidaten. In dat geval moest er iemand achterblijven en waren de snelste 5 drukkers al zeker van hun plaats. De andere 5 moesten later nog uitmaken wie nog mee mocht.
Vooraleer de klok begon te lopen, mochten ze eerst overleggen met de kandidaat in de wagen erlangs. Aangezien ze met elf waren, overlegden de eerste drie van het alfabet, Annelies, Bertrand en Bouba samen. De andere duo’s waren Marzena en Jolien, Jessica en Hans, Davey en Eline & Sam en Robin. Uiteindelijk waren het de eerste drie van het alfabet, Annelies, Bertrand en Bouba & Jessica en Hans die niet hadden gedrukt. De overige zes hadden wel gedrukt, maar Marzena, Jolien, Robin, Sam en Davey waren sneller dan Eline. Zij moest (voorlopig) blijven zitten.

De overige 5 moesten nu uitmaken wie er zou achterblijven. Dit gingen ze doen door het beroep te raden van de laatste kandidaat die het vliegtuig was binnengegaan. Wie dat het snelste deed, mocht ook aan boord. Dat bleven ze herhalen tot er maar één iemand overbleef. Diegene zou dan achter moeten blijven. Sam is showroomadviseur bij BMW en dat had alleen Bertrand juist. Hij mocht nu ook het vliegtuig binnen. Jessica raadde als enige het beroep van Bertrand juist. Hij is marketing manager. De volgende ronde had iedereen juist: Jessica is een studente lichamelijke opvoeding. Nu kwam het aan op tijd en daardoor mocht Eline het vliegtuig binnen. Zij is een politie-inspectrice en dat had Annelies juist. Nu bleven er nog maar 2 kandidaten over: Hans en Bouba. Annelies is een leerkracht Godsdienst en dat hadden ze allebei juist. Bouba was sneller dus hij mocht als laatste het vliegtuig opstappen. Arrivederci Hans, maar niet voor lang. Nadat Jessica een rood scherm kreeg, zagen we Hans en hij leek dus terug te mogen keren. Maar dat is in aflevering 2 :)
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: JaccoS op 5-03-2020, 17:00:20
Wauw! Ik vind dit sowieso de beste opening ooit! Dat duivelse dilemma.  ::love::
Ik zou denk ik drukken, jullie?

Deze opdracht ga ik zelf ook doen, zaterdag organiseer ik een widm voor mijn familie met 11 kandidaten, niemand kijkt De Mol dus kan ik deze opdracht lekker gebruiken.
Ik doe het in plaats van knoppen met Whatsapp, verzend je je berichtje wel of niet...
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 5-03-2020, 17:03:28
Ik zou ook sowieso drukken, als je weet dat iemand anders gaat drukken, wat ongetwijfeld het geval is, dan moet je gewoon meteen drukken. Het zou toch zonde zijn als je meedoet en dan al voor de start afvalt.

Wow leuk dat je dat gaat organiseren! Wat ga je nog doen?
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Heinz op 5-03-2020, 17:13:26
Ja, dit was natuurlijk briljant.

Spoiler: Mol en winnaar (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: D*N op 5-03-2020, 17:19:25
Ik zou ook drukken ;D
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Tarbozan op 5-03-2020, 17:40:49
Wat zou het toch een gigantische stunt zijn geweest als enkel de mol had gedrukt.

Dus was het vrij duidelijk dat de mol iemand zou zijn die een ander ging aansturen om ook te drukken. A niet meer het risico alleen op het vliegtuig te stappen en b  geen geld in de pot.

Mocht ik daar gezeten hebben, ik had die knop meteen ingedrukt.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Hof op 5-03-2020, 17:48:58
Ik zou ook gedrukt hebben, alleen al omdat ik denk dat de mol hoe dan ook zou drukken (wat de mol zelf ook zei natuurlijk  ;D) en je mee wil.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: wouterv op 6-03-2020, 00:46:40
Ik had de knop door de autovloer geslagen  ;D
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 6-03-2020, 17:08:22
2018 // Levend begraven

(https://i.imgur.com/ffW1osY.jpg)

Het nieuwe seizoen komt maar dichter en dichter bij! We zitten nu al aan de start van seizoen 6.

De kandidaten werden allemaal levend begraven en ze konden door middel van raadsels uit hun graf proberen te komen. Ieder duo was een bepaald bedrag waard.
Na de mededeling van Gilles begonnen de duo’s meteen aan de raadsels. Lloyd en Kelly moesten 1 raadsel oplossen en waren 250 euro waard. Pieter en Bahador waren 500 euro waard en moesten hun best doen om 2 raadsels op te lossen. Katrien, die claustrofobie had, en Pascale waren 750 euro waard en moesten 3 raadsels oplossen. Channy en Jeffrey moesten 4 raadsels oplossen en waren maar liefst 1000 euro waard. Joke en Steve waren het meest waard, maar liefst 2.500 euro! Daarvoor moesten ze wel 5 raadsels oplossen.

Lloyd en Kelly geraakten na 10 minuten makkelijk uit hun graf. Kelly ontdekte al snel dat je met de eerste letters van iedere zin het woord ‘Pluim’ kon vormen. Volgens haar was het ‘easy-peasy‘. Na 25 minuten geraakten ook Pieter en Bahador uit hun graf. Ze moesten als tweede raadsel een sleuteltje zoeken, en dat lag letterlijk binnen handbereik, namelijk in hun zaklamp. De overige kandidaten zaten allemaal al bij de derde stap, behalve Katrien en Pascale: zij bakten er niets van. Bij het derde raadsel kregen ze allemaal foto’s van bekende (oude) mensen met ieder een cijfer, daarvan waren er vijf bij die nog leven. Die vijf cijfers moesten ze gebruiken om in te geven in het slot. Bij het vierde raadsel kreeg de ene kandidaat een Bijbel en de andere een Ipod. Zo moesten ze de juiste link vinden. Na 40 minuten hadden Katrien en Pascale nog steeds geen enkel raadsel opgelost, maar waren Channy en Jeffrey wel klaar met hun 4 raadsels, maar om Joke en Steve te bevrijden moesten ze een telefoonnummer vormen door het juiste cijfer dat achter het begrafenisliedje stond, dat iedere kandidaat vooraf had aangegeven, op de juiste plaats in het telefoonnummer te zetten. Om Joke en Steve te bellen hadden ze ook nog de nummers van Katrien en Pascale nodig. Hun cijfers stonden achter de kruisjes, maar als ze die weghaalden, ging de €750 die Katrien en Pascale konden verdienen niet in de pot als ze het zouden halen. Daar hadden ze uiteindelijk voor gekozen en ze belden Joke en Steve. Zij hadden de code voor de kist met materiaal, maar als ze Joke en Steve uiteindelijk wilden opgraven, bleek dat zij 500m verderop liggen! Ze kregen een kaart mee om hun te gaan zoeken. Helaas vonden de kandidaten Joke & Steve net buiten de tijd. Daarom verdienden ze in totaal €1.750 voor deze opdracht. De twist dat Joke en Steve verderop lagen, vond ik fantastisch!
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Hof op 6-03-2020, 19:44:11
Die twist was inderdaad geniaal! Zagen jullie dat aan komen? Ik in ieder geval niet.
Vond het ook mooi dat de mol vooraf had bepaalt wie in welke kist lag. Dat het dus niet willekeurig was gebeurd en dat het speuren meteen kon beginnen.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 7-03-2020, 01:23:04
2019 // Er is nog geen Mol gekozen

(https://i.imgur.com/ZGKQf6Y.jpg)

Deze opening ligt ons nog het beste in ons geheugen en het was ook een heel straffe twist: er was nog geen Mol gekozen!

De kandidaten kregen na hun vlucht niet veel tijd om uit te rusten. Op een verlaten bouwterrein lag al meteen de eerste opdracht, die al meteen 5.000 euro kon opleveren, op hun te wachten. De opdracht werd met duo’s gespeeld en om de beurt zou ieder duo naar boven worden getakeld om een bungeesprong te maken. Ze konden geld verdienen als één iemand van hun zou springen. Wie er zou springen en hoeveel die sprong waard was, dat werd bepaald door iemand anders en hoe goed diegene kon jongleren. Er werd van iedere kandidaat uit een duo 2 balletjes in een zakje gedaan en uit dat zakje haalde Gilles blind 3 balletjes uit. Met die drie balletjes moest een andere kandidaat jongleren. Het balletje dat als eerste de grond raakte, besliste wie van de twee moest springen. De kandidaten mochten zelf beslissen wie van de anderen zou jongleren. De kandidaat die jongleerde kon geld verdienen voor de pot. Om de 6 seconden kwam er 100 euro bij tot maximaal 500 euro. Dat geld werd wel pas verdiend als de juiste kandidaat sprong. Het duo kon zien wie dat was door de groene en rode lichten. Op het luchtkussen dat beneden lag, stond een onvolledige zin. Bij elke sprong konden de kandidaten letters verdienen om de zin aan te vullen. Als ze erin slaagden om de zin te vervolledigen, dan werd het bedrag dat ze zouden verdienen verdubbeld.

Voor Martijn en Axel jongleerde Bruno. Hij liet het balletje van Axel vallen bij 200 euro. Zijn licht veranderde van rood naar groen en hij had 20 seconden om te springen. Axel besloot niet te springen, dus de tussenstand bleef staan op 0 euro. Joeri mocht jongleren voor Kaat en Ingrid. Hij jongleerde niet goed en daardoor viel bij 100 euro het balletje van Ingrid op de grond. Ingrid gaf vooraf al aan dat ze niet graag springt (en loopt) en dus besloot ze om niet te springen, ondanks dat Kaat haar nog probeerde te overhalen. Opnieuw werd er geen geld verdiend voor de pot. Daarna was het de beurt aan Joeri en Bruno. Zij kozen Martijn als jongleur en hij jongleerde 500 euro bij elkaar en liet het balletje van Joeri vallen. Hij sprong en keek goed naar het luchtkussen om de letters te onthouden. Het volgende duo is Elisabet en Bas. Zij kozen Liesbeth als jongleur en dat ging alles behalve goed. De balletjes vielen al meteen op de grond, maar het eerste balletje dat op de grond viel was er één met de foto van Bas op. Eerst leek hij niet te springen, maar opeens sprong hij! Met enkele nieuwe letters op het luchtkussen, kon hij Joeri helpen met het vormen van de juiste zin.  Het laatste duo, Liesbeth en Eva, konden nog letters verzamelen en geld verdienen voor de pot. Hun lot lag in de handen van Kaat. Zij jongleerde 500 bij elkaar en liet het balletje van Liesbeth vallen. Ook zij sprong en zo konden ze de juiste zin vormen: er is nog geen Mol gekozen! Het bedrag werd verdubbeld en zo verdienden ze 2.000 euro voor de pot, maar dat was ook niet zo moeilijk zonder Mol. Maar dat er geen Mol was, daar werd meteen verandering in gebracht.

Ze gingen een verlaten gebouw binnen en daar moesten ze allemaal achter een scherm gaan zitten. Om de beurt zou iedere kandidaat een persoonlijke boodschap te zien krijgen op het scherm. Drie kandidaten kregen ‘Jij wordt de Mol misschien’, maar de rest kreeg ‘Jij wordt de Mol niet’ te zien. Nadat iedere kandidaat de persoonlijke boodschap had gelezen, werden ze allemaal ondervraagd door Gilles De Coster. Op basis daarvan zou de productie dan een Mol kiezen en degene die ze kozen was Elisabet, ondanks dat ze voor het vertrek een voorkeur hadden op Bruno.


Voilà, dat was het dan! Hopelijk vonden jullie dit leuk en als zoiets voor herhaling vatbaar is, maar dan over een ander onderwerp, mag je dat altijd laten weten!
Morgen begint het nieuwe seizoen. Ik wens iedereen veel succes met het vinden van De Mol!
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Juuls247 op 7-03-2020, 09:37:00
Super leuk Vermoljoen!!!

Ik ben verliefd op de Mol vanaf het eerste uur. Wat een gave openingen waren dit stuk voor stuk... en daarna ging het gewoon verder met gave dingen. Zoals het hangen aan de brug, ook fantastisch, en de verf bom, wow. Nu al zin in deze serie!!
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: MitchK op 7-03-2020, 19:11:32
Heel tof overzicht zo! Die eerste aflevering is altijd zo leuk en zet alles op scherp. Je weet gelijk dat het weer begonnen is :D
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: keesisdemol op 8-03-2020, 12:54:54
Dat levend begraven was echt geniaal  ::bravo:: ::bravo:: Elke opening tot nu toe was geweldig. Ik kan niet wachten.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Joost2 op 8-03-2020, 15:52:16
De druknoppen en het levend begraven vond ik de gaafste openingen. Pagina 1 ben ik snel voorbij seizoen 1 t/m 3 gescrolld want die moet ik nog zien :-X
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 8-03-2020, 16:05:38
Ik zal als ik nog eens zoiets doe spoiler-tags gebruiken.
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Joost2 op 8-03-2020, 16:10:59
Ik zal als ik nog eens zoiets doe spoiler-tags gebruiken.

Oh maar zo bedoelde ik mijn vorige post niet. Ik ben bij WIDM kijker van het eerste uur, maar bij DM pas vanaf seizoen 4. En om dus de openingsopdrachten nieuw in te gaan van de eerste drie seizoenen ben ik snel aan die posten voorbij gescrolld.

Ik vind het juist mooi om zo alle seizoenen voorbij te zien komen.  ::ok::
Titel: Re: Hoe De Mol afgelopen seizoenen begon
Bericht door: Vermoljoen op 8-03-2020, 16:24:25
Ik weet dat je het niet gemeen bedoelde, maar ik dacht opeens bij mezelf dat het in spoilertags zetten makkelijker is voor degenen die datgene nog niet hebben gezien.

 
bedankt  ::bravo::