Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) => Topic gestart door: Heinz op 9-03-2020, 12:24:13

Titel: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 9-03-2020, 12:24:13
Wie is NIET de Mol? En waarom niet? ::vergroot::
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: hrvdg7 op 9-03-2020, 12:26:33
Ik ken al die namen nog niet. Ik denk die wat oudere vrouw met kort grijs haar niet.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tarbozan op 9-03-2020, 12:32:48
Ik heb Bruno, jolien en Salim gestemd .

Bruno is de helpende hand bij het meteorapad voor Dorien en ik denk dat dat een mol niet zo zou doen.

Jolien geeft advies aan Dorien en alina om even te bezinnen en vindt dan de oplossing voor omgedraaide toren van Hanoi. ( kanttekening  wat was er over gebleven als de deelopdrachten niet waren gehaald, dus is op weg Helpen hier wel enkel onmols? )

En Salim tot nu toe te afwachtend, haalt zelf al paar keer zijn culturele afkomst aan en dat vind ik te politiek voor de mol.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: keesisdemol op 9-03-2020, 12:34:03
Tot nu toe durf ik alleen Alina, Jolien, Dorien, Christian en Laure af te strepen. En klein beetje Salim ::rofl::
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 9-03-2020, 12:36:58
Bruno is de helpende hand bij het meteorapad voor Dorien en ik denk dat dat een mol niet zo zou doen.

Ik moet ineens denken aan
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: anoniem 30784 op 9-03-2020, 12:39:30
Op dit moment heb ik bij sommige kandidaten meer een molgevoel dan bij andere. Iemand volledig afstrepen durf ik nog niet, maar Alina, Jolien, Bruno, Bart en Laure staan niet op mijn verdachtenlijstje. Salim vind ik lastig in te schatten, hij had qua posities en acties in opdrachten veel overeenkomsten met Laure maar aangezien hij naar mijn idee niet zo’n open boek is als zij zet ik hem nog even in een grijs gebied. Verder probeerde hij wel actief mee te denken over hoe ze die klok moesten luiden, vraag me af hoe effectief een menselijke pyramide nu werkelijk was geweest.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: D*N op 9-03-2020, 12:39:52
Jolien, that's it ::rofl::
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tarbozan op 9-03-2020, 12:50:10
Ik moet ineens denken aan

Goede call, Heinz . Maar daar was het inderdaad vertragend om dat te doen. Hier vraag ik me af wat Dorien had gedaan aks ze geen hulp kreeg. Haar gedrag paste in elk geval precies in de rol waarvan ik vooraf had gezegd dat ze zou gebruiken, een klunzig type die erg onhandig overkomt. Voorlopig komt het bij over als nepmollen van Dorien, maar we zullen zien.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: FrankLapidus op 9-03-2020, 13:07:51
Jolien, Laure, Bart, Christian
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Brtdm op 9-03-2020, 13:28:45
Jolien, that's it ::rofl::

Hetzelfde.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: vickypollard op 9-03-2020, 13:32:01
Hetzelfde.
Gezien de poll moeten we haar dan misschien toch maar verdenken. Uiterst verdacht dat iemand zo onverdacht is  ::vergroot::
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: duon op 9-03-2020, 13:34:40
Bruno is de helpende hand bij het meteorapad voor Dorien en ik denk dat dat een mol niet zo zou doen.

Hier zou ik Bruno nog niet om wegstrepen, heel veel sneller leek het met zijn hulp nou ook weer niet te gaan.

Zelf durf ik nog niemand echt weg te strepen aangezien ze toch al in de min zijn begonnen, maar als ik één iemand moet kiezen is het Jolien vanwege eerder genoemde redenen in dit topic
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: B&W op 9-03-2020, 15:45:40
Ik blijf nog even voorzichtig: JolienBruno en Bart zijn het niet.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: MolHunter81 op 9-03-2020, 16:08:14
Ik ben op dit moment nog zeer voorzichtig, maar Els en Bart staan wel onderaan mijn lijstje. Bart door zijn vrijstelling en dat hij daar €10.200,- voor over had en Els is gewoon een gevoel.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: hagriddler op 9-03-2020, 16:13:50
Uiterst verdacht dat iemand zo onverdacht is  ::vergroot::
Haha, ik denk ook andersom : Bruno, Bart en Christian vallen mij t meeste op en geven me de meeste molvibes, .... dus die zijn t niet...
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 15-03-2020, 19:45:25
Uitslagen van de poll voorafgaand aan aflevering 2:
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 15-03-2020, 23:13:40
Er kan weer gestemd worden.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 16-03-2020, 11:48:29
Ik had het hier nog niet geplaatst, maar ik zal het toch nog even doen.

Wie is de Mol NIET? - Aflevering 1
(https://www.mupload.nl/img/mv2815w.png)
Voor iedere actie die voor mij 'kandidaats' lijkt, ga ik een kandidaatspunt geven. Wie op het einde het minst aantal punten heeft, zou dan de Mol moeten zijn. Dit puntensysteem heb ik nog nooit toegepast, dus het is nog de vraag of het effectief gaat werken.

Opdracht 1 - Deal met de Mol
- MOLPOSITIE: Ik denk dat de Mol hier niet te veel wil opvallen en dat hij/zij daarom niet als hoogste of als laagste zal bieden. Ook een veel te opvallend laag bod, zoals 400 euro, heeft totaal geen zin en is heel raar. Daarom ken ik kandidaatspunten toe aan Bart (10.200 euro), Gilles (0 euro), Christian (0 euro) en Jolien (400 euro).
- Bij het moment wanneer de kandidaten te horen krijgen dat ze meegaan, heb ik besloten om geen kandidaatspunten uit te delen. Ik was geneigd om Salim en Jolien een punt te geven omdat ze heel spontaan reageerden, maar hier kan Gilles evengoed hebben gezegd "Jij gaat mee als Mol" of de Mol zelf kreeg toen ook voor het eerst te horen dat hij al meteen in actie moest schieten. Dus hier voor niemand een punt.
- Bij het 'Salim vs Selim' ga ik ook geen punten uitdelen aan Salim of een andere kandidaat. Als Salim de Mol zou zijn, is het logisch dat hij wordt aangesproken als SAlim en niet als SElim. Gilles De Coster of wie er daar dan ook zit, moet doen alsof de Mol de kandidaten nog nooit heeft ontmoet en als hij dan SElim zou zeggen, dan kunnen we al stoppen met zoeken. Als Salim de Mol niet is, dan wist de andere kandidaat al helemaal niet dat je zijn naam moest uitspreken als SElim.

Opdracht 2 - Groepsfoto in Meteora
- MOLPOSITIE: Gilles komt hier in de vrije positie en dat zou ik als Mol niet willen. Als je hier molt, dan valt het te veel op. Ook zou ik hier niet bij de opdracht 'logisch denken' willen zijn. Als hier één iemand de oplossing weet, is het een kwestie van het goed uit te voeren en dan heb je geen invloed als Mol. Daarom zou ik liever bij de oriëntatie of mensenkennis willen staan. Bij deze opdrachten is het makkelijker om tijd te rekken. Kandidaatspunten voor Gilles, Dorien, Jolien en Alina.
- Jolien zegt Gilles zijn naam alvorens hij zichzelf - op beeld - heeft voorgesteld. Er zijn dus forummers die denken dat ze voorkennis had en dus wist dat hij Gilles is en vrij zou zijn rondlopen. Ik denk dat ze in de tijd dat ze daar al stonden al met elkaar hadden gepraat, want als ik naar Gilles zijn reactie kijk, vond hij het niet raar dat ze zijn naam kende. Hier dus voor niemand kandidaatspunten.
- Christian roept als eerste om hulp en dat zou ik niet doen als Mol. Hier geef ik een kandidaatspunt aan Christian.
- Bruno sprak in de tweede opdracht Salim aan als SAlim, maar als je die bordjes met daaronder de namen de hele tijd hebt zien staan, vind ik het normaal dat je SAlim zegt i.p.v. SElim. Mensen vergissen zich soms of vergeten iets, zeker Bruno die graag nepmolt. Geen punten.
- Bruno geeft in het begin aan dat het kaarten bij hem zou kunnen passen, maar later zetten ze dat bij Christian. Na het proberen van een code roepen ze weer door wie er kaartspeelt, totdat Laure erbij komt dat het eerder goochelen zou kunnen zijn. Kandidaatspunt voor Laure.
- Jolien haar reactie op de vraag van Gilles "Is er iemand van jullie die aan paardrijden doet?" lijkt mij heel spontaan, want ze denkt dat ze iets met een paard moeten doen. Ook reageert ze heel spontaan dat zij bij de mellowcakes hoort. Een kandidaatspunt erbij voor Jolien.
- Alina haar reactie toen Gilles het had over een vlag lijkt mij ook heel spontaan. Ook hoe ze de dingen over het paard en de gitaar was aan het door roepen vond ik heel kandidaats. Hier geef ik dus een extra kandidaatspunt aan Alina.
- Jolien komt met de juiste oplossing bij het 'logisch nadenken', dus zij verdient hier een kandidaatspunt.
- Laure komt bij de oriëntatie-proef op het idee dat de laatste Mechelen moet zijn. Een kandidaatspunt voor Laure.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 16-03-2020, 11:48:37
Opdracht 3 - Aquaspeed extreme
- MOLPOSITIE: Als Mol zit ik liever in de lucht, want dan heb je de controle over de snelheid door het geven van juiste of foute antwoorden. Kandidaatspunten voor Alina, Bart, Bruno, Els, Gilles, Jolien, Laure en Salim.
- Alina haar spontaniteit verdient hier weer een kandidaatspunt.
- Bart heeft het heel goed gedaan. Hij was heel snel bij het eiland om zo de kandidaten die in de zee waren beland te brengen naar het eiland en hij zorgde er in de laatste minuut voor dat er nog 800 euro bij kwam door Els en zichzelf nog op tijd naar het eiland te brengen. Als Mol had hij hier gerust nog wat kunnen vertragen, dus een kandidaatspunt voor Bart.
- Alina kon heel moeilijk aan het touwtje van de bel. Als zij de Mol is, dan valt het totaal niet op als het haar niet lukt om de bel te luiden. Daarom een kandidaatspunt voor Alina.
- Als je als Mol bij de groep op het water zit, kan je in beide scenario's mollen. Als je meteen bij het eiland geraakt, kan je daar makkelijk tijdrekken. Als je naar de reddingsboei wordt gebracht, kan je mogelijk 400 euro uit de pot spelen, want zo hard valt het niet op als je bij een hoge snelheid valt. Maar hier bepalen wat je op voorhand doet, is heel moeilijk. Tenzij we de Mol in aflevering 10 zien oefenen op een aquaspeed extreme, maar dat denk ik niet.
- Bij deze opdracht vind ik het persoonlijk moeilijk om te zien wie er kandidaat is en wie niet.

De Wie is de Mol NIET?-tussenstand na aflevering 1
(https://www.mupload.nl/img/vdq810.png)
De tussenstand van dit schema komt redelijk overeen met mijn verdachten lijstje. Ik heb mijn best gedaan om het zo objectief mogelijk te doen, maar er zitten zeker ook een paar dingen bij die subjectief zijn.
Volgens dit schema zijn Alina en Jolien met 5 punten kandidaten. Dit denk ik ook. Bart en Laure hebben 3 punten achter hun naam staan. Christian heeft er 2 en Bruno, Dorien, Els en Salim hebben er maar 1. Bruno zal dit voornamelijk hebben doordat hij vooral nepmolt naar mijn gevoel.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 22-03-2020, 17:42:13
Stem ook hier nog snel even want aflevering 3 staat voor de deur! ::boogie::

Edit: Resultaten van de poll voorafgaand aan aflevering 3:
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: molE13 op 22-03-2020, 19:58:33
Bart, Christian, Dorien & Els.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 22-03-2020, 23:01:45
Er kan weer gestemd worden. :)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tarbozan op 22-03-2020, 23:19:54
Alina, Bart en Dorien

Alina, staat bij vradeto eigenlijk gewoon op de verkeerde plek. Het tempo wordt bepaald door wat ze meenemen en hie snel ze de trappen oplopen. Zij heeft enkel invloed op wie welke proef speelt.

Dorien. Een mol heeft er niks aan om in de bibliotheek mythologische figuren op te zoeken

Bart, minder overtuigd. Hoogste bod valt teveel op.  Haalt geld binnen bij Minotaur, kajakt prima. 
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Poekie op 23-03-2020, 01:09:28
Dorien in ieder geval. Ik heb haar nooit verdacht gevonden, maar nu na de Raft-opdracht (met die stenen) én natuurlijk de bibliotheek-opdracht streep ik haar definitief af.

Daarnaast ben ik geneigd om de Salim en Christian door te strepen aan de hand van de 'graven en fetabeelden' opdracht. Ik geloof namelijk niet dat de mol bij de feta-beeldmakers zit (hoe leuk dat ook kan zijn  ::rofl::) . Maar goed, misschien is dat wat te kort door de bocht.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: anoniem 30784 op 23-03-2020, 16:56:43
Op het moment verdenk ik eigenlijk niemand echt meer behalve Salim en Jolien.
Alina durf ik nog niet helemaal af te strepen omdat Bruno haar als verdachte noemde en dit duidelijk in beeld werd gebracht, maar gebaseerd op gevoel en op haar acties (die soms verdacht zijn maar soms ook helemaal niet) denk ik dat zij ook niet de mol is.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: B-mol op 23-03-2020, 17:44:33
Sinds  “ mijn” mol Els eruit ligt ben ik een beetje van slag. Desalniettemin denk ik dat Dorien niet de mol is. Alina waarschijnlijk niet.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Ricardo op 23-03-2020, 17:54:36

Alina, staat bij vradeto eigenlijk gewoon op de verkeerde plek. Het tempo wordt bepaald door wat ze meenemen en hie snel ze de trappen oplopen. Zij heeft enkel invloed op wie welke proef speelt.


Invloed hebben op wie welke proef speelt is in mijn opinie zeker wel een sleutelpositie.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tarbozan op 23-03-2020, 18:13:18
Ik zet die invloed af tegen het kunnen beslissen wat je meepakt, langzaam die trap oplopen ( omdat er teveel werd meegepakt), jouw deelopdracht verprutsen en dan proberen de andere deelopdrachten te beïnvloeden .

En dan denk ik dat een mol meer kan doen indien hij niet boven aan staat.

Dus tuurlijk is degene die beslist wie wat doet den sleutelrol voor de opdracht, maar voor mij zeker niet d3 ideale plek voor een mol.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 26-03-2020, 15:51:31
Wie is de Mol NIET? - Aflevering 3
(https://i.imgur.com/XBcBb8x.png)
Voor iedere actie die voor mij 'kandidaats' lijkt, ga ik een kandidaatspunt geven. Wie op het einde het minst aantal punten heeft, zou dan de Mol moeten zijn. Dit puntensysteem heb ik nog nooit toegepast, dus het is nog de vraag of het effectief gaat werken.

Ik begin even met een extra kandidaatspunt van de vorige aflevering:
- Armworstelen: Bruno stelt voor om dit door 1 persoon te laten doen. Alina zegt meteen dat het er minstens twee moeten zijn. Een kandidaatspunt voor Alina, want als Mol ga je hier meegaan met Bruno.

Opdracht 1 - Rafting
- MOLPOSITIE: maakt hier niet veel uit. Er zijn hier 2 mogelijke scenario's:
1. Je doet je best en verdient veel geld, maar het verschil is meer dan 10 seconden.
2. Je zorgt ervoor dat er weinig geld wordt verdient, maar het komt wel in de pot.
- Christian stelt voor dat zijn team gaat voor de winst, maar dat ze er wel voor moeten zorgen dat het geld in de pot zal komen. Later, wanneer ze duidelijk een grote voorsprong hebben, zegt hij dat ze moeten vertragen om het geld te kunnen verdienen. Een kandidaatspunt voor Christian.
- Dorien en Laure hebben geen moeite gedaan om de steen met het nadeel er tussen te steken. Als Mol kan je dat beter wel doen, want dan is het andere team kansloos. Kandidaatspunten voor Dorien en Laure.

Opdracht 2 - Archeologische opgravingen + De feta beeldhouwers
MOLPOSITIE: de Mol zit het liefst bij deze opdracht, want zo kan je ook invloed hebben op de andere opdracht. Kandidaatspunten voor Christian, Dorien, Els en Salim.

2a - Archeologische opgravingen:
- Alina gaf aan dat de zandloper niet bij de oudheid moest staan, maar omdat er nog iets niet juist stond zou dit geen verschil maken. Hier ga ik na lang twijfelen geen punten geven.
- Laure geeft heel goede dingen aan en er lagen dankzij haar ook een aantal dingen juist. Een kandidaatspunt voor Laure.
- Bart neemt het voortouw bij het identificeren van de beelden en duidt er meteen twee goed aan. Een kandidaatspunt voor Bart.
2b - De feta beeldhouwers:
- Christian komt met het idee om bij iedereen één ding uit te vergroten zodat het duidelijk is wie welk beeld is. Dit was een heel goede tactiek, dus een kandidaatspunt voor Christian.
- Laure spreekt Jolien tegen wanneer ze Salim bij het beeld van Bart wou zetten. Een kandidaatspunt voor Laure.
- Alina merkt de vlechten op en zo werd snel duidelijk dat dat haar beeld is. Een kandidaatspunt voor Alina.

Opdracht 3 - De minotaurus
- Bart is voor mij de enige kandidaat die dit hele spel juist heeft aangepakt. Een kandidaatspunt voor Bart.
- Salim houdt Jolien tegen om iets tegen Bart te zeggen terwijl hij nadrukkelijk vroeg om niks te zeggen. Een kandidaatspunt voor Salim.
- Dorien en Els hebben zonder fouten de informatie die de kandidaten nodig hadden correct doorgegeven. Kandidaatspunten voor Dorien en Els.

De "Wie is de Mol NIET?"-tussenstand na aflevering 3
(https://www.mupload.nl/img/v3lozb.png)
Ik vond het persoonlijk de moeilijkste aflevering tot nu toe... Iedereen werd heel verdacht in beeld gebracht, maar ik heb mijn best gedaan het zo objectief mogelijk te bekijken. Suggesties zijn net zoals vorige weken altijd welkom, want jullie hulp kan altijd handig zijn!
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Belgian Mol op 26-03-2020, 18:07:07
Dorien.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: vveerraak op 26-03-2020, 20:37:46
't Zou heerlijk zijn als Dorien het wel was, en dit forum er gigantisch naast zit.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: D*N op 27-03-2020, 11:56:28
Dorien en Alina
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 29-03-2020, 19:44:04
Resultaten van de poll voorafgaand aan aflevering 4:
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tunneltelevisie op 30-03-2020, 23:56:55
Bart is verdacht, maar gezien de laatste biecht van de mol, kan ik mij niet voorstellen dat hij de mol is.

Verder heb ik Dorien en Christian afgestreept.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Joost2 op 31-03-2020, 00:26:23
Dorien en Christian.

De rest kan het nog prima zijn ::jaja::
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: FS op 31-03-2020, 00:36:37
Christian en Bart
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: JP1999 op 31-03-2020, 02:00:55
Dorien en Christian.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: D*N op 2-04-2020, 12:05:29
Dorien
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: B-mol op 2-04-2020, 20:39:27
Dorien en Christian
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: molE13 op 2-04-2020, 20:50:04
Bart, Christian, Dorien en Salim.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 5-04-2020, 16:19:49
Wie is de Mol NIET? - Aflevering 4
(https://i.imgur.com/XBcBb8x.png)
Voor iedere actie die voor mij 'kandidaats' lijkt, ga ik een kandidaatspunt geven. Wie op het einde het minst aantal punten heeft, zou dan de Mol moeten zijn. Dit puntensysteem heb ik nog nooit toegepast, dus het is nog de vraag of het effectief gaat werken.

Opdracht 1 - Wissel van de wacht
-  MOLPOSITIE: omdat de beslissingen deze aflevering niet in groep werden genomen, maar door twee volksvertegenwoordigers, zal ik voor het eerst met halve punten werken. Ik denk dat je als Mol het liefst bij de muzikale groep zit, want hier kan je makkelijker tijd verspillen, verkeerde route nemen,... Je kan hier sowieso twee tactieken toepassen:
1. Veel geld verdienen, maar te laat aankomen
2. Weinig geld verdienen, maar op tijd aankomen.
Ik ga dus bij dit onderdeel halve kandidaatspunten uitdelen aan Christian, Alina en Laure.
Gaan jullie akkoord met dit idee?
- Bart neem heel veel goede beslissingen bij het golfen, dus een kandidaatspunt voor hem.
- Alina beslist na het foute antwoord (Balalaika) om naar Bouzouki te gaan en dit verliep heel goed. Een kandidaatspunt voor Alina.
- Laure komt met het goede antwoord 'Demis Roussos'. Dit wist niemand anders, dus dit is zeker een kandidaatspunt waard.
- Alina en Christian komen samen tot het goede antwoord 'Kelly Clarkson'. Christian zei al snel iets met Kelly en zo kwamen ze samen tot het goede antwoord.
- Christian kwam regelmatig alleen met goede antwoorden: het goede antwoord 'Blue' en het goede antwoord op de vraag zodat ze meteen door kunnen naar de juiste halte. Een kandidaatspunt voor Christian.
- En nog eens Christian komt met een goed idee, want bij het touwtjespringen zegt hij dat Laure zich moet omdraaien zodat ze het touw beter kan zien. Het lukt hen om de opdracht tot een goed einde te brengen, dus verdienen Laure, Alina en Christian een kandidaatspunt.
- Christian beslist om te vertrekken na het zingen, want anders zouden ze te laat zijn. Hier een kandidaatspunt voor Christian.
- De golfers slagen in hun opdracht en verdienen 3.000 euro. Omdat hier samenwerking heel belangrijk is, krijgen Bart, Salim, Jolien en Dorien ieder een kandidaatspunt.

Opdracht 2 - Kilocalorieën
- MOLPOSITIE: maakt hier niet veel uit. Je kan in beiden groepen makkelijk mollen.
- Christian ontdekt de reclamefilmpjes en zo springt Alina meteen op het toestel om energie op te wekken zodat ze de telefoon kunnen gebruiken. Kandidaatspunten voor Christian en Alina.
- Christian vond de pincode en dat zou een Mol niet doen.
- Dorien voelt de telefoon trillen, dus een kandidaatspunt voor Dorien.

Geen makkelijke opdracht, omdat alles hier eigenlijk wel redelijk goed ging.

Opdracht 3 - Skydivers verhoor
Het wordt er niet makkelijker op, want hier is het niet makkelijk om kandidaatspunten uit te delen.

Follow the Money
(https://i.imgur.com/66pIrNz.png)
Deze week ga ik voor het eerst kandidaatspunten uitdelen op basis van Follow The Money. Dorien heeft al heel veel geld voor de pot verdient en ook Bart ga ik een kandidaatspunt geven, want als je zijn 10.200 euro niet meetelt, staat hij boven Dorien. Kandidaatspunten voor Bart en Dorien.

De "Wie is de Mol NIET?"-tussenstand na aflevering 4
(https://i.imgur.com/RvuxNfF.png)
Suggesties en bedenkingen zijn zoals altijd weer welkom!
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 5-04-2020, 19:49:54
Resultaten van de poll voorafgaand aan aflevering 5:
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Betonmol op 6-04-2020, 09:13:36
Dorien en Christian finaal geschrapt. Geloof ik nooit dat één van hen de mol is.
Bart kan nog.
Waarschijnlijk Jolien of Alina.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tunneltelevisie op 6-04-2020, 12:20:30
Ik heb Dorien, Bart en Christian afgestreept.

Ik tunnel helemaal op Alina. Maar als ik beter nadenk, zou Jolien ook nog de mol kunnen zijn.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Nat007 op 6-04-2020, 12:32:55
Lastig dit jaar!

Ben alleen van Christian 99% zeker dat hij niet de mol is
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Daisy op 6-04-2020, 12:39:46
Christian
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 8-04-2020, 12:14:30
Citaat van: Vermoljoen
Opdracht 1 - Wissel van de wacht
- MOLPOSITIE: omdat de beslissingen deze aflevering niet in groep werden genomen, maar door twee volksvertegenwoordigers, zal ik voor het eerst met halve punten werken. Ik denk dat je als Mol het liefst bij de muzikale groep zit, want hier kan je makkelijker tijd verspillen, verkeerde route nemen,... Je kan hier sowieso twee tactieken toepassen:
1. Veel geld verdienen, maar te laat aankomen
2. Weinig geld verdienen, maar op tijd aankomen.
Ik ga dus bij dit onderdeel halve kandidaatspunten uitdelen aan Christian, Alina en Laure.
Gaan jullie akkoord met dit idee?
- Bart neem heel veel goede beslissingen bij het golfen, dus een kandidaatspunt voor hem.
- Alina beslist na het foute antwoord (Balalaika) om naar Bouzouki te gaan en dit verliep heel goed. Een kandidaatspunt voor Alina.
- Laure komt met het goede antwoord 'Demis Roussos'. Dit wist niemand anders, dus dit is zeker een kandidaatspunt waard.
- Alina en Christian komen samen tot het goede antwoord 'Kelly Clarkson'. Christian zei al snel iets met Kelly en zo kwamen ze samen tot het goede antwoord.
- Christian kwam regelmatig alleen met goede antwoorden: het goede antwoord 'Blue' en het goede antwoord op de vraag zodat ze meteen door kunnen naar de juiste halte. Een kandidaatspunt voor Christian.
- En nog eens Christian komt met een goed idee, want bij het touwtjespringen zegt hij dat Laure zich moet omdraaien zodat ze het touw beter kan zien. Het lukt hen om de opdracht tot een goed einde te brengen, dus verdienen Laure, Alina en Christian een kandidaatspunt.
- Christian beslist om te vertrekken na het zingen, want anders zouden ze te laat zijn. Hier een kandidaatspunt voor Christian.
- De golfers slagen in hun opdracht en verdienen 3.000 euro. Omdat hier samenwerking heel belangrijk is, krijgen Bart, Salim, Jolien en Dorien ieder een kandidaatspunt.
Ik ben er net achtergekomen dat ik bij de molpositie van opdracht 4.1 de punten aan de verkeerde groep heb gegeven. Ook besef ik dat ik de muzikale groep in verhouding met de golfers wel een pak meer punten heb gegeven, terwijl het ook zo zou kunnen zijn dat de Mol hier veel kandidaatspunten heeft gehaald en om dan te laat te komen. Ik merk dat ik hier veel te veel kandidaatspunten heb uitgedeeld doordat er heel veel goede dingen werden gedaan, maar als de tactiek van de Mol was om alles goed te doen, maar te laat te komen, dan is hier heel veel fout gelopen.
Daarom ga ik alleen deze punten behouden:

- MOLPOSITIE: omdat de beslissingen deze aflevering niet in groep werden genomen, maar door twee volksvertegenwoordigers, zal ik voor het eerst met halve punten werken. Ik denk dat je als Mol het liefst bij de muzikale groep zit, want hier kan je makkelijker tijd verspillen, verkeerde route nemen,... Je kan hier sowieso twee tactieken toepassen:
1. Veel geld verdienen, maar te laat aankomen
2. Weinig geld verdienen, maar op tijd aankomen.
Ik ga dus bij dit onderdeel halve kandidaatspunten uitdelen aan Salim, Bart, Jolien en Dorien.
- Bart neem heel veel goede beslissingen bij het golfen, dus een kandidaatspunt voor hem.
- Christian beslist om te vertrekken na het zingen, want anders zouden ze te laat zijn. Hier een kandidaatspunt voor Christian.
- De golfers slagen in hun opdracht en verdienen 3.000 euro. Omdat hier samenwerking heel belangrijk is, krijgen Bart, Salim, Jolien en Dorien ieder een kandidaatspunt.[/quote]
- De muzikale groep komt ook op tijd aan, dus Christian, Alina en Laure verdienen ook allemaal een kandidaatspunt.

De dingen die ik heb weggelaten zullen niet meer meetellen in de rangschikking.

Er is ook iets uit aflevering 2 dat ik wil veranderen:
Citaat van: Vermoljoen
- Armworstelen: Bruno stelt voor om dit door 1 persoon te laten doen. Alina zegt meteen dat het er minstens twee moeten zijn. Een kandidaatspunt voor Alina, want als Mol ga je hier meegaan met Bruno.
Deze ingreep van Alina lijkt goed, maar het resultaat is dat er wel 2 kandidaten zijn gekozen waarvan je op voorhand wist dat ze het niet zouden kunnen halen. Een heel vreemde beslissing en daarom neem ik Alina dit kandidaatspunt toch weer af.

Dit brengt de rangschikking tot het volgende:
(https://i.imgur.com/ta65SyF.png)
Opmerkingen en suggesties zijn zeker welkom, maar mij lijkt het dat deze aanpassingen allemaal wel terecht zijn. Dit is het eerste seizoen dat ik met punten werk, dus dit jaar ben ik vooral aan het leren :)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Convans op 8-04-2020, 12:23:01
Alina begint hier toch ook het slechtst te scoren ;)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 10-04-2020, 16:08:53
Wie is de Mol NIET? - Aflevering 5
(https://i.imgur.com/XBcBb8x.png)
Voor iedere actie die voor mij 'kandidaats' lijkt, ga ik een kandidaatspunt geven. Wie op het einde het minst aantal punten heeft, zou dan de Mol moeten zijn. Dit puntensysteem heb ik nog nooit toegepast, dus het is nog de vraag of het effectief gaat werken.

Opdracht 1 - De paparazzi
- MOLPOSITIE: als Mol ben je het liefst een verkenner. Je kan dan makkelijk de schuld op de fotograaf steken en je kan op voorhand al een slechte positie uitkiezen. Een kandidaatspunt voor Bart, Dorien en Salim.
- Christian maakt Dorien heel duidelijk dat ze moet bukken.
- Bart doet hetzelfde bij Alina.
- Jolien heeft er als verkenner voor gezorgd dat Salim een goede foto kon maken.

Opdracht 2 - Wagens op het Tarmac
- MOLPOSITIE: in de auto kan je makkelijker geld kwijtspelen in het tweede deel en dan de schuld op Bart en Christian steken. Die twee verdienen hier dus een kandidaatspunt.
- Bart leidt Jolien door het duurste poortje en zei dat ze haar spiegels moest inklappen.
- Bart en Christian hebben een heel goede tactiek bepaald, alleen hebben Salim en/of Alina niet de juiste informatie doorgegeven waardoor het plannetje niet slaagde. Toch krijgen ze allebei kandidaatspunten van mij.

Opdracht 3 - De eliminatie die voor vuurwerk zorgt
Moeilijk om hier kandidaatspunten uit te delen, maar er is wel één ding:
- Jolien liet haar pijl niet meteen afschieten. Als Mol zou je jezelf minder goed verdedigen.

Follow the Money
(https://i.imgur.com/nBkiONy.png)
Dorien en Bart krijgen hier weer kandidaatspunten.

De "Wie is de Mol NIET?"-tussenstand na aflevering 5
(https://i.imgur.com/7uX1vAu.png)
Deze aflevering was het alweer niet gemakkelijk. Ik heb mijn best gedaan en eigenlijk geeft het totaaloverzicht hetzelfde lijstje als mijne. Bart steekt er met 17,5 punten bovenuit en met 4,5 punten minder staat Christian tweede. Jolien heeft 11,5 punten. Dat is er één meer dan Dorien die er 10,5 heeft. Alina staat onderaan met 8 punten.
Tips en suggesties zijn zoals altijd weer welkom en als cadeautje heb ik hieronder nog een overzicht van alle kandidaatspunten per kandidaat!

Alina
Aflevering 1:
- MOLPOSITIE: Gilles komt hier in de vrije positie en dat zou ik als Mol niet willen. Als je hier molt, dan valt het te veel op. Ook zou ik hier niet bij de opdracht 'logisch denken' willen zijn. Als hier één iemand de oplossing weet, is het een kwestie van het goed uit te voeren en dan heb je geen invloed als Mol. Daarom zou ik liever bij de oriëntatie of mensenkennis willen staan. Bij deze opdrachten is het makkelijker om tijd te rekken.
- Alina haar reactie toen Gilles het had over een vlag lijkt mij ook heel spontaan. Ook hoe ze de dingen over het paard en de gitaar was aan het door roepen vond ik heel kandidaats.
- MOLPOSITIE: Als Mol zit ik liever in de lucht, want dan heb je de controle over de snelheid door het geven van juiste of foute antwoorden.
- Ze kon heel moeilijk aan het touwtje van de bel. Als zij de Mol is, dan valt het totaal niet op als het haar niet lukt om de bel te luiden. (Dit doet me soms nog altijd zo hard twijfelen aan Alina als Mol)
Aflevering 2:
- MOLPOSITIE: als je aan het spelbord staat, kan je bepalen hoeveel geld er wordt verdient, maar ik denk dat je liever bij de groep zou willen blijven om ervoor te zorgen dat er geen geld in de pot komt door tijde te rekken, ervoor te zorgen dat je weer naar beneden moet gaan,...
- MOLPOSITIE: bij de champagneglazen heb je invloed op 2 opdrachten, je eigen opdracht en de opdracht van Alina en Laure waar ze de juiste taart moeten kiezen.
Aflevering 3:
- Ze merkt de vlechten op en zo werd snel duidelijk dat dat haar beeld is.
Aflevering 4:
- De muzikale groep komt ook op tijd aan.
Aflevering 5:
/
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 10-04-2020, 16:09:39
Bart
Aflevering 1:
- MOLPOSITIE: Ik denk dat de Mol hier niet te veel wil opvallen en dat hij/zij daarom niet als hoogste of als laagste zal bieden. Ook een veel te opvallend laag bod, zoals 400 euro, heeft totaal geen zin en is heel raar.
- MOLPOSITIE: Als Mol zit ik liever in de lucht, want dan heb je de controle over de snelheid door het geven van juiste of foute antwoorden.
- Bart heeft het heel goed gedaan. Hij was heel snel bij het eiland om zo de kandidaten die in de zee waren beland te brengen naar het eiland en hij zorgde er in de laatste minuut voor dat er nog 800 euro bij kwam door Els en zichzelf nog op tijd naar het eiland te brengen. Als Mol had hij hier gerust nog wat kunnen vertragen.
Aflevering 2:
- Wanneer Bart daar staat met die watermeloen, lijkt hij echt schrik te hebben. Als dit geacteerd is...
- MOLPOSITIE: bij de champagneglazen heb je invloed op 2 opdrachten, je eigen opdracht en de opdracht van Alina en Laure waar ze de juiste taart moeten kiezen.
- Het zoeken van de truffels: hier verdient Bart zeker een kandidaatspunt! Dorien ga ik er geen geven, want ik vind dat ze hier niet veel invloed heeft gehad op deze opdracht
Aflevering 3:
- Hij neemt het voortouw bij het identificeren van de beelden en duidt er meteen twee goed aan.
- Bart is voor mij de enige kandidaat die dit de Minotaurus-opdracht juist heeft aangepakt. Een kandidaatspunt voor Bart.
Aflevering 4:
- MOLPOSITIE: omdat de beslissingen deze aflevering niet in groep werden genomen, maar door twee volksvertegenwoordigers, zal ik voor het eerst met halve punten werken. Ik denk dat je als Mol het liefst bij de muzikale groep zit, want hier kan je makkelijker tijd verspillen, verkeerde route nemen,...
- Hij neem heel veel goede beslissingen bij het golfen.
- De golfers slagen in hun opdracht en verdienen 3.000 euro.
- Scoort goed in FTM.
Aflevering 5:
- MOLPOSITIE: als Mol ben je het liefst een verkenner. Je kan dan makkelijk de schuld op de fotograaf steken en je kan op voorhand al een slechte positie uitkiezen.
- Bart maakt Alina heel duidelijk dat ze moet bukken.
- MOLPOSITIE: in de auto kan je makkelijker geld kwijtspelen in het tweede deel en dan de schuld op Bart en Christian steken.
- Hij leidt Jolien door het duurste poortje en zei dat ze haar spiegels moest inklappen.
- Bart en Christian hebben een heel goede tactiek bepaald, alleen hebben Salim en/of Alina niet de juiste informatie doorgegeven waardoor het plannetje niet slaagde.
- Scoort goed in FTM

Christian
Aflevering 1:
- MOLPOSITIE: Ik denk dat de Mol hier niet te veel wil opvallen en dat hij/zij daarom niet als hoogste of als laagste zal bieden. Ook een veel te opvallend laag bod, zoals 400 euro, heeft totaal geen zin en is heel raar.
- Christian roept als eerste om hulp en dat zou ik niet doen als Mol.
Aflevering 2:
- Hij maakte de bedenking dat de tenten heel zwaar waren en na afloop van de proef zagen we dat de tenten heel groot waren en dus één al meer dan genoeg was. Christian maakte de bedenking, maar het was Bart die er bij bleef dat er 2 mee moesten.
- De boogschutter: Bart. Hier zegt Christian dat het niet om die 500 euro gaat, maar om het feit dat ze niet naar beneden willen. Dit lijkt me een goede motivatie van Christian.
Aflevering 3:
- Christian stelt voor dat zijn team gaat voor de winst, maar dat ze er wel voor moeten zorgen dat het geld in de pot zal komen. Later, wanneer ze duidelijk een grote voorsprong hebben, zegt hij dat ze moeten vertragen om het geld te kunnen verdienen.
- MOLPOSITIE: de Mol zit het liefst bij de archeologische opgravingen, want zo kan je ook invloed hebben op de andere opdracht.
- Hij komt met het idee om bij iedereen één ding uit te vergroten zodat het duidelijk is wie welk beeld is. Dit was een heel goede tactiek!
Aflevering 4:
- Christian beslist om te vertrekken na het zingen, want anders zouden ze te laat zijn.
- De muzikale groep komt ook op tijd aan.
- Hij vond de pincode en dat zou een Mol denk ik niet doen.
Aflevering 5:
- Christian maakt Dorien heel duidelijk dat ze moet bukken.
- MOLPOSITIE: in de auto kan je makkelijker geld kwijtspelen in het tweede deel en dan de schuld op Bart en Christian steken.
- Bart en Christian hebben een heel goede tactiek bepaald, alleen hebben Salim en/of Alina niet de juiste informatie doorgegeven waardoor het plannetje niet slaagde.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 10-04-2020, 16:12:41
Dorien
Aflevering 1:
- MOLPOSITIE: Gilles komt hier in de vrije positie en dat zou ik als Mol niet willen. Als je hier molt, dan valt het te veel op. Ook zou ik hier niet bij de opdracht 'logisch denken' willen zijn. Als hier één iemand de oplossing weet, is het een kwestie van het goed uit te voeren en dan heb je geen invloed als Mol. Daarom zou ik liever bij de oriëntatie of mensenkennis willen staan. Bij deze opdrachten is het makkelijker om tijd te rekken.
Aflevering 2:
- MOLPOSITIE: bij de champagneglazen heb je invloed op 2 opdrachten, je eigen opdracht en de opdracht van Alina en Laure waar ze de juiste taart moeten kiezen.
Aflevering 3:
- Dorien en Laure hebben geen moeite gedaan om de steen met het nadeel er tussen te steken. Als Mol kan je dat beter wel doen, want dan is het andere team kansloos.
- MOLPOSITIE: de Mol zit het liefst bij de archeologische opgravingen, want zo kan je ook invloed hebben op de andere opdracht.
- Zij en Els hebben zonder fouten de informatie die de kandidaten nodig hadden correct doorgegeven.
Aflevering 4:
- MOLPOSITIE: omdat de beslissingen deze aflevering niet in groep werden genomen, maar door twee volksvertegenwoordigers, zal ik voor het eerst met halve punten werken. Ik denk dat je als Mol het liefst bij de muzikale groep zit, want hier kan je makkelijker tijd verspillen, verkeerde route nemen,...
- De golfers slagen in hun opdracht en verdienen 3.000 euro.
- Dorien voelt de telefoon trillen, dus een kandidaatspunt voor Dorien.
- Scoort goed in FTM
Aflevering 5:
- MOLPOSITIE: als Mol ben je het liefst een verkenner. Je kan dan makkelijk de schuld op de fotograaf steken en je kan op voorhand al een slechte positie uitkiezen.
- Scoort goed in FTM

Jolien
Aflevering 1:
- MOLPOSITIE: Ik denk dat de Mol hier niet te veel wil opvallen en dat hij/zij daarom niet als hoogste of als laagste zal bieden. Ook een veel te opvallend laag bod, zoals 400 euro, heeft totaal geen zin en is heel raar.
- MOLPOSITIE: Gilles komt hier in de vrije positie en dat zou ik als Mol niet willen. Als je hier molt, dan valt het te veel op. Ook zou ik hier niet bij de opdracht 'logisch denken' willen zijn. Als hier één iemand de oplossing weet, is het een kwestie van het goed uit te voeren en dan heb je geen invloed als Mol. Daarom zou ik liever bij de oriëntatie of mensenkennis willen staan. Bij deze opdrachten is het makkelijker om tijd te rekken.
- Jolien haar reactie op de vraag van Gilles "Is er iemand van jullie die aan paardrijden doet?" lijkt mij heel spontaan, want ze denkt dat ze iets met een paard moeten doen. Ook reageert ze heel spontaan dat zij bij de mellowcakes hoort.
- Jolien komt met de juiste oplossing bij het 'logisch nadenken'.
- MOLPOSITIE: Als Mol zit ik liever in de lucht, want dan heb je de controle over de snelheid door het geven van juiste of foute antwoorden.
Aflevering 2:
- MOLPOSITIE: bij de champagneglazen heb je invloed op 2 opdrachten, je eigen opdracht en de opdracht van Alina en Laure waar ze de juiste taart moeten kiezen.
- Jolien zegt tegen Salim dat hij natuurlijker moet draaien bij de repetitie van de special act.
- Het bewaken van de doos van Pandora. Dit zou ik als Mol niet doen.
Aflevering 3:
/
Aflevering 4:
- MOLPOSITIE: omdat de beslissingen deze aflevering niet in groep werden genomen, maar door twee volksvertegenwoordigers, zal ik voor het eerst met halve punten werken. Ik denk dat je als Mol het liefst bij de muzikale groep zit, want hier kan je makkelijker tijd verspillen, verkeerde route nemen,...
- De golfers slagen in hun opdracht en verdienen 3.000 euro.
Aflevering 5:
- Jolien heeft er als verkenner voor gezorgd dat Salim een goede foto kon maken.
- Ze liet haar pijl niet meteen afschieten. Als Mol zou je jezelf minder goed verdedigen.

Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: B-mol op 10-04-2020, 16:40:40
Ik durf Christian en Dorien af te strepen.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Ralph21 op 12-04-2020, 15:40:28
Ik streep Christian en Bart door, en zet alvast voorzichtig een potloodstreep door Dorien.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Bzada op 12-04-2020, 15:59:59
Voor mij zijn Dorien en Christian afgeschreven.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 12-04-2020, 18:00:40
Resultaten van de poll voorafgaand aan aflevering 6:
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Mosquito op 12-04-2020, 19:05:26
Voor mij zijn Dorien en Christian afgeschreven.
Idem
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 12-04-2020, 22:33:00
Er kan weer gestemd worden. :)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Joost2 op 13-04-2020, 01:44:47
Christian.

Als de andere drie de finalisten zijn nu dan heb ik een lastige keuze op het laatst ::)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Mosquito op 13-04-2020, 01:50:38
Bart, Christian en Alina zijn niet de mol.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: FS op 13-04-2020, 03:37:36
Bart en Christian zeker niet
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Mol-Cooper op 13-04-2020, 21:29:34
Christian ik vindt hem niet verdacht dus  niet de mol.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tunneltelevisie op 14-04-2020, 12:32:40
Ik heb Dorien, Bart en Christian afgestreept.

Ik tunnel helemaal op Alina. Maar als ik beter nadenk, zou Jolien ook nog de mol kunnen zijn.

En nu durf ik eigenlijk alleen Christian nog maar af te strepen als mol.  ::rofl::

Mijn hoofdverdachte blijft Alina. Bart of Jolien zou ook nog kunnen.  ???
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 14-04-2020, 12:36:24
Alina, Bart en Christian
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: D*N op 17-04-2020, 00:07:16
Christian!
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tarbozan op 17-04-2020, 17:53:46
Iedereen heeft onmolse acties , dus het wordt lastig.

Christian denk ik dat de minst logische mol zou zijn voor mij ( al speelt de pij wel een pracht rol om net postuur van de mol te verbloemen). Hij speelt te vaak de rechercheur door Met zijn gedrag de anderen een reactie uit te lokken. Dit komt bij mij vrij kandidaats over.

Bart heeft natuurlijk een grote Slag geslagen in vilvoorde en is vaak op posites gekomen Waar je als mol wilt staan. Echter de minotaurus en de truffelhond leverden geld op , alleen door hem.  En als bourgondier kun je het telefoontje van christian ook in twijfel trekken en vrolijk nog wat calorien binnenwerken. 

Alina zou een prima mol zijn. Maar in de metro had ze meer kans om te laat te komen kunnen inbouwen en dus niet Met het juiste antwoord te komen.  Verder zit de bel in aflevering 1 me ook niet lekker ( maar dat past nog in de theorie dat de pot toch in de min stond) .  Ook ga je als mol niet gokken op geluk bij de dobbelstenen, denk ik, maar wil je onnodige spullen naar boven sjouwen, je opdracht verknoeien en mogelijk anderen negatief beïnvloeden bij hun opdracht.
Met het meeste alcohol op,  loopt ze ( net als de anderen) foutloos over de sirtakibalk.

Jolien dan mijn verdachte, maar zeker geen foutloze piste.
Bij de paparazzi heeft zij ( met Salim) de enige herkenbare foto en komt ze niet te dichtbij om nog in gevaar te komen dat de bodyguard de camera afpakt.  Bij de citygolf heeft ze een aantal goede slagen, waardoor door haar 1 hole gehaald wordt .
Door de doos van Pandora te bewaken zorgt ze ervoor dat niemand in de doos gaat kijken ( ik zeg dat ze haar identiteit bewaakt) .
Herkent een paar feta beelden wat als mol niet perse nodig was geweest.

zomaar een paar opmerkingen uit Mn aantekeningen, die aangeven hoe lastig het was dit jaar.  Maar dat is alleen maar mooi.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Molest op 18-04-2020, 06:03:37
Alina en Christian.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Molekule op 18-04-2020, 18:11:40
Hoewel ik voor de spanning hoop op een finale met Alina, Bart en Jolien vrees ik ervoor dat Jolien zal afvallen morgen.
Vanuit mijn Alina-tunnel bekeken dan toch.
Met de switch van (mol) Alina naar Bart als hoofdverdachte ipv Jolien en de wederzijdse verdachtmakingen sinds Bart het licht zag na het overleven van het rode scherm, lijken de makers er een groot duel Alina-Bart van te willen maken terwijl dat niet echt nodig is als Jolien de finale haalt. Als Jolien afvalt weegt Christian te licht als molverdachte dus moet Bart de grote tegenspeler worden.
Al kan het natuurlijk ook zijn dat ze de mol tegen de uiteindelijke winnaar willen uitspelen.
Alina de mol, Bart de winnaar, en Christian verliezend finalist.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 18-04-2020, 18:19:35
Met de switch van (mol) Alina naar Bart als hoofdverdachte ipv Jolien en de wederzijdse verdachtmakingen sinds Bart het licht zag na het overleven van het rode scherm, lijken de makers er een groot duel Alina-Bart van te willen maken terwijl dat niet echt nodig is als Jolien de finale haalt.

Waarom denk je dat de hoofdverdachte van Alina (zogenaamd) Bart is? Zijn daar meer aanwijzingen voor dan alleen haar biecht over het bob-besluit van Bart? Want Alina's biecht over Jolien tijdens de laatste opdracht (aanloop naar en diner met de Mol) is uitvoeriger en vind ik een stuk beter uitgedacht alsof ze dus echt Jolien nog steeds als Mol ziet. (Wat ik dus ook geloof dat het geval is.)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Molekule op 18-04-2020, 18:50:27
Waarom denk je dat de hoofdverdachte van Alina (zogenaamd) Bart is? Zijn daar meer aanwijzingen voor dan alleen haar biecht over het bob-besluit van Bart? Want Alina's biecht over Jolien tijdens de laatste opdracht (aanloop naar en diner met de Mol) is uitvoeriger en vind ik een stuk beter uitgedacht alsof ze dus echt Jolien nog steeds als Mol ziet. (Wat ik dus ook geloof dat het geval is.)

Je hebt gelijk. Bart komt erbij maar ze blijft inderdaad consequent met Jolien.
Dus toch geen harde redenen om te denken dat Jolien zal afvallen, ook niet vanuit mijn mol-perspectief.
Al kan het toch een teken aan de wand zijn (maar ik hoop van niet). In de vorige aflevering zagen we haar ook al bedenkingen bij Barts foto van Willy Sommers uitspreken. Misschien toch een soft switch over 3 afleveringen naar Bart in de aflevering morgen om te vermijden dat de mol de afvaller verdenkt (bij mijn weten nog nooit gebeurd)?
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Reflektor op 18-04-2020, 18:58:18
Christian is de enige die zegt dat zijn pijl niet mag worden afgeschoten, iets wat een mol juist wel zou willen. Ook vindt hij tijdens het fitnessen de het liedje, de mobiel en de code. Daar had hij wel gemold als hij de mol was geweest.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 19-04-2020, 18:16:09
Resultaten van de poll voorafgaand aan aflevering 7:
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Moloproller op 19-04-2020, 18:52:57
Resultaten van de poll voorafgaand aan aflevering 7:
Puur op basis van deze gegevens zou het best zijn dat Christian afvalt.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: FS op 19-04-2020, 23:23:19
Bart
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vermoljoen op 19-04-2020, 23:25:27
Bart zeker niet.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Brtdm op 19-04-2020, 23:25:40
Ehmm. Ik durf niet meer op iemand te stemmen nu.  ::ohno::
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Joost2 op 19-04-2020, 23:25:59
Allen die al naar huis zijn toch zeker? @topictitel  :P

Na vanavond moet ik dan toch zeggen dat me duidelijk is geworden dat Alina en Bart niet de mol zijn.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: foxhunter op 20-04-2020, 00:19:58
Bart heeft als enige gemold. Afl. 7 effe de boodschap lezen. Hup 40 ipv 20 pijlen. Bart neemt de koffer met de "vrijstelling", Alina en Christian zijjn daarvan overtuigd. Het is al een tijdje zo dat Jolien de "alternatieve" mol mag spelen en dus op wat voordelen af koerst !?
(noem het maar doorgestoken kaart, maar het moet wel spannend blijven he).
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tunneltelevisie op 20-04-2020, 00:47:46
Bart zeker niet.
En Jolien denk ik ook niet.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Tarbozan op 20-04-2020, 01:27:27
Alina en Bart .

Alina weer  strepen voor mij. Aks Christian wordt gepakt als winkeldief loopt zij gewoon met buit naar buiten wat gewoon geld opbrengt.

Als ze bij Leonidas beschoten worden gaat ze vrij gemakkelijk mee in het verhaal van Bart en jolien en wordt niet geraakt.

Bij de trein koffers Kiest ze ervoor om Blauw te pakken onder het mom van daar zit een vrijstelling, ik ga hier een beetje van een mol Met voorkennis uit en zeg dat ze in die situatie als mol een Andere keuze had gemaakt.


Bart krijg ook vanwege de koffers een Streep erbij omdat ook hij niet als een mol me5 voorkennis reageert. Bij beide is door de keuze die Alina en Bart maken de kans dat er 5000 in de pot komt nog aanwezig.

Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Mosquito op 20-04-2020, 02:26:28
Jolien is de mol.

Dus Bart en Alina zeker niet...
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: molE13 op 20-04-2020, 03:45:02
Jolien en Bart.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: JaccoS op 20-04-2020, 08:33:28
Jolien
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Vangu Vegro op 20-04-2020, 11:52:53
Ik durf van niemand die er nu nog in zit te zeggen dat die zeker niet de Mol is, maar al met al durf ik best te zeggen dat Alina waarschijnlijk niet de Mol is.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Convans op 21-04-2020, 12:59:10
Bart is het zeker niet. Jolien waarschijnlijk niet, maar daar durf ik niet voor te wedden ;)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Hautoa op 21-04-2020, 19:53:08
Uitslagen van de poll voorafgaand aan aflevering 2:
(https://be.wieisdemol.com/forum/2020/?action=dlattach;topic=69077.0;attach=139776;image)
;D
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Moloproller op 21-04-2020, 20:47:09
Wel grappig.
De makers wilde ons zeker niet in bepaalde tunnels duwen en ons te misleiden...  ::rofl::
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Betonmol op 22-04-2020, 13:40:00
Jammer dat deze vraag er niet bij zit in de pool.
De drie finalisten heb ik namelijk nooit afgestreept, dus dat hadden best wat punten kunnen zijn.
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 26-04-2020, 16:42:51
Handig zo'n poll die een duidelijke winnaar heeft. Kunnen we er toch al eentje schrappen! ;)
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Reflektor op 26-04-2020, 17:52:27
Maar wat als Bart wel de mol is?
Dan zit dit forum er totaal naast  ::rofl:: (jullie hadden moeten luisteren).
Titel: Re: [Poll] Wie is NIET de Mol?
Bericht door: Heinz op 26-04-2020, 17:54:15
Resultaten van de poll voorafgaand aan aflevering 8: