Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) => Topic gestart door: Molest op 26-03-2021, 11:04:37

Titel: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 26-03-2021, 11:04:37
Jens
Afl 1-i – Ik heb soms ook wat stress op het werk. Maar eigenlijk iedereen weet: dat heeft geen zin, maar ja. Altijd komt alles goed, geef het tijd. Doe het op het gemak, kijk goed.

Dami 
Afl 1-i – Tactisch is heel moeilijk op dit moment, omdat je nog zo weinig weet.
Afl 1-ii – Katrien had dan een vraag over het OK. En zij heeft toen niet doorgehad van oh, misschien is het ook wel belangrijk om te vertellen wat je daar doet. Als je al weet over welk onderwerp het gaat, zou ik gelijk wel blijven nadenken. En alles waar je op kunt komen, vertellen.
Afl 2 (na opdr.1) –  Als de mol bij klassiek zat, dan drukt die een paar keer op die noot en dan is het makkelijk om heel de boel te saboteren, eigenlijk van op afstand zelfs.
Afl 2 – De wijnopdracht was oprecht een heel moeilijke opdracht. Dus ik denk: als je wou vallen, kon je dat heel makkelijk doen. Zonder dat iemand zou gedacht hebben: oei ja, die deed dat expres.
- Sven is met twee glazen toe gekomen, en Katrien is met een glas toe gekomen. Dus ben ik er wel meer van overtuigd dat ik hen toch kan uitsluiten, aangezien ze het zo goed hebben gedaan.

Kevin
Afl 1-i – Je weet nog maar juist elkaars naam. Hoe kun je dan weten wat de mol zou hebben gedaan. Ik ga het vrij snel invullen, zodat misschien mijn tijd niet te lang is. Stel dat er meerdere mensen nul hebben.
Afl 1-ii – Sven ja, dat is een groot mysterie hè. Ik denk dat hij voor een tactiek gekozen heeft: ik ga mijn verstrooidheid wat uitvergroten naar de andere kandidaten toe.
Afl 2 (na opdr.1) –  Ze hebben mij eigenlijk als iemand die geen noten kende, een moeilijker stuk gegeven dan iemand die al een tijd lang piano speelde.
Afl 2 – Ik denk dat ik het gewoon even aanvaard. Van het is erop of eronder. In een normale situatie zou er 10% kans zijn. Nu is het ineens 40%. Of als de mol bij ons vijf zou zitten, is het 50%.

Noah
Afl 1-i
Afl 1-ii
Afl 2 (na opdr.1) – Wat mij heel hard opvalt is dat Philip 1.000 euro heeft verdiend, en Kevin 0 euro. Met dezelfde tijd en met dezelfde kennis van pianospelen.
Afl 2 – Ik denk wel dat Kevin een goede mol zou kunnen zijn. Iedereen heeft hem graag. Hij heeft ook bij de eerste eliminatietest gezegd van: ik denk dat ik eruit ga liggen. Misschien is dat een manier om dat wijs te maken, natuurlijk.
Afl 3 (begin)
Afl 3 (na opdr.1) – Ja, die Isidoor ja, iedereen is er zot van. Maar echt iedereen, zelfs de Sven.
– Ik zal wel morgen zeer hard op mijn hoede zijn. No matter what game comes to me, ik kijk naar iedereen. Niemand is uitgesloten.
Afl 3 – Vandaag was niet zo’n mooie dag. Niets in de groepspot. Laat ons zeggen dat de mol dat heel goed heeft gedaan.

Katrien
Afl 1-i – Het gaat raar zijn als ik nu ga moeten gokken op een mol, want het zijn allemaal zo’n brave zielen. Ik kan me echt niet voorstellen dat er een saboteur tussen zit.
Afl 1-ii – Heel het spel lang gaat Noah nooit de mol kunnen zijn, eigenlijk. Ofwel zie ik iets over het hoofd. Maar ik denk dat de andere kandidaten daar ook mee worstelen.
Afl 2 (na opdr.1) –  Toen er kandidaten gezocht werden voor die opdracht had Kevin nogal rap zichzelf aangeboden. Achteraf bekeken dacht ik ja, die springt er wel heel rap op eigenlijk.
Afl 2 – Ik voel mij heel opgelucht. Maar ik voel me tegelijkertijd ook heel verdrietig, want nu gaan er twee naar huis. Dat is echt gruwelijk eigenlijk.
Afl 3 (begin) – Ik vond het vreselijk erg voor die twee dat die weggevallen zijn.
Afl 3 (na opdr.1) – Vandaag vond ik het echt een leuke opdracht. En ook leuk omdat ik eens met Jasmien mocht werken. Dat ik die ene keer alleen bij mij had, om die in de gaten te houden. Toen wij mensen moesten zoeken, denk ik toch wel dat ik er vijf van de zeven heb gevonden, en Jasmien maar twee.
Afl 3 – Alles liep mis bij de dominostenen, echt alles, en iedereen stootte wat om. En ik denk dat de opgetelde zenuwachtigheid te groot werd.
Afl 4 (na opdr.1) – Ik ben echt de hele dag bezig met de zoektocht. Ik probeer ook signalen op te vangen in de lichaamstaal van mensen of uitspraken die ze doen tussendoor. Het is toch wel raar dat die zoiets zegt. Of net niet raar. Of zou de mol zoiets zeggen? Of net niet.
Afl 4 – Ja ik was echt één mol op het spoor tot vanmiddag of zoiets. Maar ik ben nu genezen van mijn tunnelvisie. Ik heb terug mijn verdenking op twee personen gesteld.

Samina
Afl 1-i – In de eerste linie heb ik toch wel het een en ander opgemerkt. Daar klopte iets niet, daar ben ik wel zeker van.
Afl 1-ii – Als ik nu naar huis moet, dat zou ik verschrikkelijk vinden. Nee, daar heb ik geen goesting in. Laat me dat spelletje maar meespelen tot het einde.
Afl 2 (na opdr.1)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 26-03-2021, 11:05:05
Afl 2 – Ik heb gewoon chance dat ik in de juiste auto zat, juist. Als ik in de andere auto had gezeten, had ik daar gezeten hè.
Afl 3 (begin) – Mijn verdachte nummer 1 was Kevin.
Afl 3 (na opdr.1) – Ja, ik was echt weg. Dat is heel raar, want toch besefte ik van: dat gedichtje, nee, ik moet dat opschrijven. Dus ik heb daar echt tegen gevochten.
Afl 3 – Ik heb een hele tijd met die hond gefletst. En als die Annelotte ziet, dan flipt ie. En alleen Annelotte mag bij die hond zijn. Die hond die kent Annelotte. Ik ben er honderd procent zeker van. Ik heb al dertig jaar een hond.
Afl 4 (na opdr.1) – Philip heeft helemaal niet goed gekeept, die moest één goal tegenhouden. En hij is ik weet niet hoe groot en hij heeft dat nog gemist.
Afl 4 – Als ik er vanavond zou afvallen, ja dan is mijn avontuur afgelopen. Dat zou ik heel erg vinden. En dan zou ik mijn eigen dat heel kwalijk nemen dat ik zo in mijn eten gedaan heb vandaag. Ja.
Afl 5 – Dat was een ramp, dat was een ramp, dat was gewoon een ramp. Die is gewoon zo, Sven. Die speelt dat zelfs niet. Die had niet door dat hij er achterstevoren op zat. Ik geloof dat echt.
– Wie kan er 2’40 minuten in een bokaal met water, ik kan dat niet hè. En dan ben ik ook aan het zoeken van, ja wie zou dat kunnen?

Jasmien
Afl 1-i – Ik vind dat Sven er echt uitspringt. Na het spel was dat direct: hoe komt dat je ze niet allemaal hebt afgeschoten? Dat ik denk: maar echt waar, putain, hoeveel molboekjes heb jij eraf geschoten? Je hebt geen enkele pijl raak geschoten.
Afl 1-ii – Kevin is mijn hoofdverdachte. Bij die test op de ton toen dat hij daar stond met Katrien, was het thema beste vriend. Katrien heeft duidelijk gevraagd: wat is de naam van de dino op je arm. En hij zei: maar het gaat niet over mij, het gaat over mijn beste vriend. Dat vond ik wel wat verdacht.
Afl 2 (na opdr.1) –  Sven, die de schlagerkoning is, of toch zichzelf zo noemt, en dan bleek dat hij 0 euro had verdiend.
Afl 2 – Nu heb ik het hard gespeeld, hè. Ja, ik ben verschoten van mezelf. Maar ja, we zijn wel aan de eliminatie ontsnapt dus, ik denk voor ons kon de avond niet beter zijn.
Afl 3 (begin) – Van Kevin waren we heel hard verschoten allemaal.
Afl 3 (na opdr.1) – Bij de hypnose zijn we eigenlijk heel hard verschoten, dat dat heeft gepakt bij Lennart. We dachten allemaal Samina die is bezig met haar chakraboek, die zal zich sowieso in hypnose laten brengen.
Afl 3 – Bij Philip, het probleem is dat je ook niet weet of dat hij gewoon zichzelf wil verdacht maken. Ofwel is hij de mol en gaat hij gewoon voor de tactiek: ik doe het echt boven tafel, en dan gaan ze nooit geloven dat ik de mol ben omdat het veel te opvallend is.
Afl 4 (na opdr.1) – Waar het geld mee verdiend kon worden, was wel het keeper zijn en niet het spel met, allee niet het voetbalspel, hè.
Afl 4 – Annelotte, echt waar, als dat de mol is, dan ben ik echt er blindelings in gelopen. En dan heb ik veel te veel vertrouwd op onze vriendschap.
– Sven en Philip hebben gisteren veel geld binnen gebracht, maar het was ook veel gemakkelijker dan dat wat wij moesten doen. En Sven die zei direct: ik ga niet gaan wandelen, zeg. Philip zei ook: ik wil bij de fietsers. Dan denk ik ook ja, dan kun je ook helemaal onverdacht maken door juist een keer keigoede proef te doen als je weet dat die proef doenbaar was.
Afl 5 – Er zijn sowieso mollen aan die puzzel geweest.
– Sven was dus de eerste om te zeggen: allee waarom zijn jullie nu in het water gevallen? Ik denk dat hij er zelf vier keer is in gevallen of zo. Dat was een bende lomperiken bij elkaar, hè.
– Sven had ook altijd gezegd: ik weet niet hoe dat die hoorn juist moet klinken. Dus oh, ik kan het hem nog vergeven als hij ernaast zat. Maar ja, als die alpenhoorn wordt afgekeurd terwijl dat het al de repetities goed is gegaan, ja dan vraagt je u ook waar zit de fout, hè?
Afl 6 – Ja, Annelotte, ik kan niet geloven dat ze de mol is. Maar gisteren met die touwtjes, dat vond ik zo opvallend. En Lennart en ik zeiden alle twee tegen elkaar: maar allee we hebben dat toch echt gezegd.
– Moest ik de mol zijn, zou ik ervan uitgegaan zijn dat er sowieso iemand zou gekeken hebben. Dan kan je veel hoger inzetten op de vrijstelling en kan je daar sowieso dubbel geld uithalen. En je hebt dan nog de chance dat je zelf niet verdacht wordt, omdat je niet in het boekje hebt gekeken.

Philip
Afl 1-i – Ik wil eigenlijk mijn buikgevoel niet teveel volgen nu. En dat is voor mij heel moeilijk omdat ik in het leven altijd super instinctief te werk ga. Maar ik ga nu proberen eigenlijk mijn gevoel helemaal buiten te sluiten.
Afl 1-ii
Afl 2 (na opdr.1)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 26-03-2021, 11:05:53
Afl 2 – Ik heb eigenlijk heel veel mensen bekeken eigenlijk, en ik heb nu gewoon heel extreem gegokt eigenlijk. Ik ben gewoon all-in gegaan. Maar als ik groen licht krijg straks, dan ga ik echt wel voor de finale gaan.
Afl 3 (begin) – Door toevalligheden zijn we als groep van tien man langer dan verwacht samengebleven. En nu twee man eruit in de bunker. Snoeihard. En je weet nu gewoon: de TGV is vertrokken.
Afl 3 (na opdr.1)
Afl 3 – Het is gewoon heel moeilijk om die domino’s proper te plaatsen. Vandaar dat eigenlijk heel dat plein gewoon een rampgebied was. Dat was gewoon een rampgebied.
– Ik heb eigenlijk met de eliminatie in de bunker all-in gegaan, in pokertermen. Ik heb toen heel arrogant geweest. Dat is uiteraard jeugdige overmoed. Ik heb ook de mensen die ik verdacht had ervoor opnieuw gaan screenen, dus eh… spannend.
Afl 4 (na opdr.1) – Ja, Samina die besliste toch plots om eigenlijk op eigen houtje een antwoord toe te roepen.
– Ik kon die ballen gewoon niet stoppen eigenlijk, ik ben bang van ballen. Omdat ik met mijn bril vroeger heel veel geraakt ben op de speelplaats als klein jongetje.
Afl 4 – Wat er heel verdacht was voor mij is dat Sven onmiddellijk op de middelste stoel ging zitten, op de rij met de drie stoelen. Dat was heel apart eigenlijk. Dus die ging onmiddellijk naar daar. Nu, die stoel heeft geweldige voordelen.
– Ik heb eigenlijk heel extreem gestemd. Wat ook wel in overeenstemming is met mijn levenswijze, dat ik gewoon heel hard op gevoel ga.
Afl 5 – Uiteindelijk als je de hele rit bekijkt, is Jasmien toch een dame die heel veel gepuzzeld heeft. Maar ze heeft niet gezegd van: mannekes luistert, als we opdrachten hebben en we gaan van de boot, zo lossen we die puzzel op. Maar die handover, sorry voor de management speak nu, die handover is gewoon niet gebeurd eigenlijk.
– (adem inhouden) Lotte is in principe een dame die veel sport, veel gaat lopen, maar die weigerde eigenlijk deel te nemen aan het verhaal.
Afl 6 – Ja… Ik heb gekozen om tegen de afspraak van de groep in toch te kijken. Want ik voelde me helemaal niet op mijn gemak met de informatie die ik heb over mijn hoofdverdachte. En nu blijkt dat dat echt wel nuttig was voor mij.
– Ah, ik was bekant de held van de dag, maar dan toch niet.
– Opstijgen is een pak makkelijker, maar met landen daar kunnen heel veel dingen fout gaan. Daar hebben ze nagelaten om de toren eigenlijk in te lichten of vragen te stellen, wat heel raar is. Als ze iets horen van mij wat onduidelijk is, ja, niet twijfelen hè. Dat vliegtuig gaat naar beneden, bel die toren en die gaan u helpen.
Afl 7 (na opdr.2) – De mol heeft ook een beetje een geweten. En die heeft toch gedacht vandaag: ik ga toch een beetje minder hard mollen dan normaal, om toch de groepsgeest wat hoog te houden.
Afl 7 – In die verstop opdracht, zowel Sven als ik werden gewoon echt bijna gek van wat er allemaal gebeurde. We hebben gewoon helemaal niet doorgehad dat ze in dat huis zaten, wat wel gek was.
– Ik ben eigenlijk 100% zeker van mijn mol. Ja. Maar ik heb geen pasvraag. En dat is echt enorm ambetant.
– In het leven kun je niet alles winnen, en ik heb al heel veel gekregen nu in deze afgelopen wat zal het zijn, ik weet niet hoeveel dagen. Dus het is al gewoon ongelooflijk zot geweest.

Annelotte
Afl 1-i – Samina is een leidinggevend type. Maar ja, ik miste soms een beetje zo net die extra info wel, waardoor dat we misschien toch ietsje beter hadden kunnen anticiperen op de aanstormende aanvallers.
Afl 1-ii – Philip zou een goede mol zijn, want die kan goed afleiden. Hij vertelt veel mopjes maar al lachend zegt de zot de waarheid. En bij hem heb ik zo soms wel: van je zevert wel heel veel.
– Ik ben iemand die mij altijd de worst-case scenario voorbereidt. Dus op dit moment heb ik gewoon... ga ik er het best uit met het idee dat ik naar huis ga vanavond.
Afl 2 (na opdr.1)
Afl 2 – Het viel me toch ook op dat niet elke knuffel even warm was, die we daarna hebben gegeven. Ik denk dat de naïviteit er vanavond van nogal bruut is uitgeslagen.
Afl 3 (begin) – Met het vertrek van Kevin heb ik het heel moeilijk. Ik voelde een sterke koelte langs zijn kant, omdat hij zag dat onze stoelen waren opgeblazen.
– Ik denk dat heel veel mensen hetzelfde spoor aan het volgen waren, namelijk dat Kevin de mol was.
Afl 3 (na opdr.1) – Ik zat bij Philip en Sven in het team. Ik was er heel blij om, want dat zijn er twee dat ik voor geen haar vertrouw. En al van in het begin van die opdracht merkte ik: die zijn hier niet aan het communiceren zoals ze zouden moeten communiceren.
Afl 3 – Sven, als we daarmee pingpongen, dan is hij super competitief. Dat is is een sterk karakter. Maar tijdens opdrachten lijkt hij altijd op te geven. Soms denk ik dat ik echt in een tunnelvisie aan het geraken ben van twee mensen die gewoon te weinig aan het doen zijn.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 26-03-2021, 11:06:32
Afl 4 (na opdr.1) – Had ik meer verwacht van de voetballers in onze ploeg? Ja natuurlijk, ik had veel meer verwacht. Sven en Lennart die letterlijk geen seconde kunnen zwijgen over iets voetbalgerelateerd. Echt, als die mannen even goed kunnen voetballen als dat ze erover babbelden.
– Lennart heeft bij mijn weten geen goal gemaakt. Hij heeft zich wel gesmeten. Ik heb denk ik meer zijn benen de lucht in zien gaan dan dat ik ze op het terrein heb zien staan.
Afl 4 – Het ging vlot, die vijf pasvragen binnenhalen. Ik heb ook met iets meer risico ingevuld, ik weet niet of dat dat slim was of dom was. Maar ik denk als het eens een keer is om wat meer vragen eens wat langer te bekijken, was het ook vanavond.
– De Isidoor is altijd een licht afleidend element in veel proeven die we doen. Want tegelijkertijd mis ik daardoor andere elementen in de ruimte die ook belangrijk zijn voor de opdracht. Ik zit er dan zo ijzig stil naar dat beeld te kijken, ondertussen Isidoor gerust te stellen. Daardoor heb ik ook voor een stuk gemist dat er op een ander scherm ook iets aan het gebeuren was.
Afl 5 – Ik heb meerdere keren puzzelstukjes van de grond moeten halen. Een bepaald moment lagen er op het peddelboard, heb ik er twee zien liggen. Zeker en vast ook verdachte dingen met de puzzelstukjes gebeurd. Als het al niet gefaald had in de timing, dan hadden we daar sowieso nog een paar honderd euro mogen inleveren.
– Lennart, ondanks het feit dat ik hem er echt niet van verdenk dat hij de mol is, maar de grote money pig is Lennart ook nog altijd niet. Tijdens het tuimelen ja, heeft hij zijn handen op de grond gezet vooraleer ik eigenlijk de kans had om zijn benen vast te pakken zodat we die finale sprong op het gemakje konden doen.
Afl 6 – (over Philip) Dat is ook weer fantastisch gespeeld hè, want iedereen denkt oh hij heeft keigoed zijn best gedaan. Oh de arme stakker heeft pech gehad, want hij heeft het verkeerde deel van de graffiti aangeduid. Ja, nee, hij komt over als een held en molt eigenlijk weer al perfect 3.000 euro weg, hè.
– Hij kon amper mikken maar dan slaagt hij er toch nog in om in de motorbrand nog een vliegertje te smijten.
Afl 7 (na opdr.2) – Ik vind het wel weer raar dat er bij Sven en Philip weer 1.000 euro is blijven liggen. We weten uiteindelijk dat ze echt twee superbekende sprookjes moesten navertellen.
Afl 7 – En hoe kan dat nu toch ook weer dat we maar 1.500 van de 6.000 euro hebben verzameld? Lennart is nog letterlijk geen 5 seconden aan ons raam, en begint met: Euh… Ja dan dacht ik ook van, komaan jongens!
– De mol wist dat wij dat spel aan het spelen waren. Ik hoorde aan Sven zijn stem en aan zijn reactie dat hij van toeten noch blazen wist waar dat Lennart en ik mee bezig waren. Eigenlijk is dat voor mij een van de grootste weggevers geweest.
– Op dit moment ben ik 99% zeker dat ik de juiste persoon heb.
– Als de rest ietsje alerter is geweest, dan vrees ik dat het wel gedaan zou kunnen zijn vanavond. Met het idee in mijn achterhoofd dat iedereen op de juiste mol zit, hè. Maar ik heb op de een of andere manier het gevoel van wel.

Lennart
Afl 1-i – Ik vond het wel straf dat er zes kandidaten in onze gracht kwamen. Allee, er zijn al twee linies geweest. Ja, ik had er toch wel wat vragen bij.
Afl 1-ii – (over Sven) Hij lacht dat zo wat weg. En 500 euro verdiend of niet, het maakt hem niet uit precies. En ook met die klokken. Ze zeggen: let op. En hij zit dan naar de grond te kijken en te lachen. Die heeft geen vijf klokken gezien volgens mij zeg.
– We zitten hier in een prachtige omgeving, en ik wil echt gewoon nog in de groep blijven. Ik wil mee plezier… Ik amuseer me eigen rot rot rot, het is fantastisch.
Afl 2 (na opdr.1)
Afl 2 – Het wrang gevoel overheerst eigenlijk. Het is niet een overwinning, maar we hebben gewoon niet verloren.
Afl 3 (begin) – (over Kevin) Dat is een super intelligent mens. Mijn hoofdverdachte. Ik had het helemaal niet verwacht.
Afl 3 (na opdr.1) – Ik denk dat je het spelelement even gaat kunnen vergeten, gewoon even knuffelen met dat hondje. Ik vind dat wel plezant, zo’n hondje erbij.
Afl 3 – Katrien, ja die heb ik niet veel moeite zien doen. En als chirurg, denk ik, dat is de beste eruit, die heeft een vaste hand, en die kon dat niet.
Afl 4 (na opdr.1) – Ja, daar kom je dat stadion binnen, dat is gewoon een mythische grond. En ja dat is, daar krijg je bijna kiekenvel van, hè.
– Terwijl dat de Philip zei: nee het is B. En Samina gewoon hup, zonder boe of bah: A.
Afl 4 – Pikant eten, ik heb sowieso al wat gevoelige ogen. En ja, ik kon dat niet verbergen. Mijn mond stond in de fik. En dan, ja mijn ogen ja dat begint te tranen. Kun je tranende ogen tegenhouden? Ik denk het niet.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 29-03-2021, 12:47:14
– Samina, die moest één ding doen. Die is dan al een kwartier of twintig minuten al aan het tellen. Veertig seconden geen lampje, vijftien seconden wel een lampje. Ja, wat doe ik? Ik ga aan die ziplijn. Hup, ik voorbij, het lampje gaat branden. Ja, dat snap ik niet.
Afl 5 – (over Philip, Samina, Sven) Die hebben gewoon keiveel voorsprong gepakt. En ja als er een half uur maar één iemand aan die puzzel werkt, dan gaat dat niet vooruit. En wij peddelden ons dood, zij peddelden hun eigen dood. En er werd niet aan de puzzel gewerkt.
– (adem inhouden) Dan gaan er echt wel direct belletjes af van oh fuck, dat moet toch wel iemand zijn met een conditie.
Afl 6 – Ik ben natuurlijk blij met mijn vrijstelling. Ik heb ook ja, de laatste dagen zo wel wat het gevoel dat iedereen zo toch wel dezelfde richting aan het uitkijken is. En ik denk niet dat ik dan de beste van de klas ga zijn. Dus ja, ik heb wel het gevoel dat ik die vrijstelling echt wel nodig heb.
Afl 7 (na opdr.2) – Op een gegeven moment stonden wij samen, Annelotte en ik, bij de TV en dan zei Philip van: ja maar, ik ga toch efkes kijken. En de Sven zei: nou blijft. En dan dacht ik: hm, die komt zo echt wel op moment van dat hem weet dat wij rondlopen. Ik ga ze hier betrappen, want dan mislukt het.
Afl 7 – Sven ehm, iedereen heeft wel angst in zijn leven, maar hij heeft zelfs niet geprobeerd, hij is niet naar de rand gegaan. Pff. Dat vind ik wel heel flauw om direct te zeggen: oh, maar dat doe ik niet.
– Philip, toen dat hem naar beneden hing, heeft hem een nogal vage uitleg gegeven over wat dat ik aan het doen was, als mijn opdracht. Dus ja, dat is ook een manier wat er geen geld kan verdiend worden, hè.
– In deze laatste fase ben ik toch wel voor 95% zeker van mijn mol. Ja.
– Het gaat hier om elke seconde en echt om elke vraag. Dus ik denk dat echt iedereen volle bak die hard, op 20 seconden die vragen heeft opgelost.
– Ik wil hem gewoon ontmaskeren, absoluut. Ja. Ik wil het spelletje winnen.

Sven
Afl 1-i – Kevin die een vraag kreeg, noem 5 Champion League winnaars. En die jongen wist er werkelijk niks op te antwoorden. Dus ik weet niet wat dat is, is die van een andere planeet? Moest het een vrouw zijn dan ik nog zeggen... Maar als man, nee.
Afl 1-ii – Jasmien, die is heel nieuwsgierig. Die heeft dat eerste molboekje al vol geschreven. Ik weet niet… Als we een paar dagen verder zijn, moet die met een toren molboekjes rondlopen. Ik weet niet of dat een tactiek is van de mol.
Afl 2 (na opdr.1) – Als ik zie dat we onze groepspot bijna verdriedubbeld hebben, dan denk ik dat de mol vandaag verloren heeft. Terwijl de mol de voorbije dagen riant gewonnen had.
Afl 2 – Er was al een discussie met Annelotte. Zij zegt: ik heb wel al horeca-ervaring, dus ik wil dat wel doen. En dan blijkt dat na 50 meter, dat haar twee glazen er al liggen. Tja.
Afl 3 (begin)
Afl 3 (na opdr.1) – Ik ben niet de grootste dierenliefhebber, ook al omdat ik allergisch ben om katten en honden, maar ik vind het wel een schattig beestje.
– Die UPS-hond, dat was natuurlijk de meest uitgesproken hond, allee toch qua vermomming. Dus ofwel heeft dat baasje zich goed verstopt, ofwel heeft de mol dat over het hoofd gezien.
– Wat ik vooral raar vond bij die hypnose was die ene kerel met zijn bril met zijn ene beentje. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik een bril zie met één beentje.
Afl 3 – Voor de mol maken die pasvragen niet uit. Die geeft een pasvraag aan een medekandidaat, maar dan weet je wel dat je kans maakt om 1.000 euro uit de pot te halen. Als je dan nog een keer met je 47 of met je dikke vingers tegen die blokjes stampt, ja dan heb je het vandaag vrij goed gedaan hè.
Afl 4 (na opdr.1) – En dan nog ja, een hattrick scoren in het Olympisch stadion van München. Ik eh.. zouden me er dat al voorgedaan hebben? Waarschijnlijk wel.
Afl 4 – Ik ben content met één pasvraag, maar als je dan in de finale van dat spel zit, dan heb je eigenlijk wel kans op vijf pasvragen. Annelotte die heeft die vast en oké dan kun je beginnen discussiëren. En plus, is zij de mol? Dan heb ik er één ten opzichte van.. van de rest.
– We zijn halfweg de reis. Mijn eerste doel was dat ik morgen Charlotte te zien krijg. Ik heb gisteravond aan die rots gehangen. Dat zijn unieke momenten, maar dat zijn ook momenten die bij een mens wel dingen losweken en dan gaat het overal over mensen die je.. die je genegen zijn. Dus dat doet wel iets met een mens dus eh.. Ik denk wel dat het op het juiste moment zou komen, moest ik ze morgen kunnen zien.


Oei, net te weinig ruimte... Voor Sven afl  5-7: scroll 2 posts naar beneden!
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Rinusoide op 29-03-2021, 21:24:04
Door Kevins uitspraak 'Het is erop of eronder' denk ik dat hij alles op 1 persoon heeft gezet, wat ook niet zo gek is als je minstens 40% kans hebt om af te vallen. Het is nu de vraag wie dat is.
Afgaande op zijn eerdere biecht na de muziekopdracht zou je zeggen dat hij alles op Annelotte heeft gezet omdat zij hem al die tijd verkeerde noten liet spelen. Maar het kan ook zijn dat hij voor Philip of Jasmien is gegaan, naar aanleiding van het wijn proeven.
Wie het is weet ik niet, maar ik gok een van deze drie.

Van Dami heb ik geen idee.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molekule op 29-03-2021, 22:13:50
Door Kevins uitspraak 'Het is erop of eronder' denk ik dat hij alles op 1 persoon heeft gezet, wat ook niet zo gek is als je minstens 40% kans hebt om af te vallen. Het is nu de vraag wie dat is.
Afgaande op zijn eerdere biecht na de muziekopdracht zou je zeggen dat hij alles op Annelotte heeft gezet omdat zij hem al die tijd verkeerde noten liet spelen. Maar het kan ook zijn dat hij voor Philip of Jasmien is gegaan, naar aanleiding van het wijn proeven.
Wie het is weet ik niet, maar ik gok een van deze drie.

Kevin heeft gespreid blijkt uit het interview achteraf. De kans is inderdaad niet denkbeeldig dat hij Annelotte heeft meegenomen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 30-03-2021, 00:04:31
Sven - vervolg van boven
Afl 5 – Philip heeft zich vandaag, denk ik, bij de proef vooral bezig gehouden met het boeltje te vertragen door niet te peddelen, door te spelen, door te duwen, door de sup uit evenwicht te brengen. En dus daarom dat ik hem toch hoger en hoger op mijn lijstje zet.
Afl 6 – (over de koordjes) Het was eigenlijk wel voor de hand liggend, en het is genoemd geweest. Dus ik denk dan eerder wel dat Annelotte dat bewust niet gehoord heeft. Verder is mij gisteren ook nog opgevallen bij die opdracht dat Philip uiteindelijk nog een sleutelpositie had. Dus die kon eigenlijk het verzamelde bedrag van die opdracht nog verdubbelen.
– Ik denk dat hem zijn eigen een techniek aangeleerd heeft, Philip, om vliegertjes te plooien die naar links vliegen.
Afl 7 (na opdr.2) – Hans en Grietje, ja ik heb ze de ganse dag niet gezien. Maar ja, het blijkt dat ze de opdracht perfect uitgevoerd hebben eigenlijk. Dus zij konden 3.000 euro verdienen door ons de schrik van ons verblijf hier te laten beleven.
Afl 7 – Toen dat we daar beneden op dat plein stonden en ik keek dan naar de ene toren en ik zag die brug, zeg. Dat komt niet goed vandaag.
– Maar dat wist ik sowieso al dat Philip daar ging een boeltje van maken, van hetgeen dat hem moest vertellen.
– Moest u mij nu vragen hoe zeker dat ik ben van mijn mol, dan kan ik alleen maar concluderen dat ik zeker ben.
– Het lijkt me ook heel ondankbaar om juist voor de apotheose naar huis te moeten. Dus eh, dat zou ik wel jammer vinden.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 30-03-2021, 08:14:10
Of ze zaten allemaal fout.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Belgian Mol op 30-03-2021, 16:48:58
Als niemand statistisch gespreid heeft maakt het weinig uit inderdaad als de juiste mol er niet bijzit. Al spreid je, dan kan je dat nog slecht doen als je maar op twee kandidaten focust door bij wijze van spreken telkens 1/9 of 2/8 kans in te vullen op vragen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 30-03-2021, 23:31:40
Ja, inderdaad. Als Kevin niet 'statistisch' gespreid heeft, is dat geen goed nieuws voor Philip.
En dan kon hij met al zijn overtuiging wel eens de volgende afvaller zijn. Ik ben benieuwd.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: foxhunter op 30-03-2021, 23:52:36
Wat ia dat toch met die Belgen? Als ze praten/discussiëren zijn ze equilibrerend evenwichtig, maar als ze een mol moeten kiezen gaan ze veel te vaak All-In?!
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Belgian Mol op 31-03-2021, 12:54:57
Wat ia dat toch met die Belgen? Als ze praten/discussiëren zijn ze equilibrerend evenwichtig, maar als ze een mol moeten kiezen gaan ze veel te vaak All-In?!

Vorig jaar had  de eerste test 0/20. En wat mij een slimme speler leek als Bart ging ook vanaf het begin all-in. Met wat simpele kansrekening en statistiek regels toe te passen kom je heel ver in België, laat dat buiten kijk staan.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 2-04-2021, 10:05:13
Vorig jaar had  de eerste test 0/20. En wat mij een slimme speler leek als Bart ging ook vanaf het begin all-in. Met wat simpele kansrekening en statistiek regels toe te passen kom je heel ver in België, laat dat buiten kijk staan.

Kijf, niet kijk.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Belgian Mol op 2-04-2021, 10:21:10
Kijf, niet kijk.

Autocorrect is de mol >:D
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Run op 4-04-2021, 13:43:26
Kevin heeft gespreid blijkt uit het interview achteraf. De kans is inderdaad niet denkbeeldig dat hij Annelotte heeft meegenomen.
In een extra filmpje was Kevin wantrouwend naar Philip toe.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 7-04-2021, 11:10:05
Maar liefst 3 rondjes verdenkingen in afl. 3!

Uit het eerste rondje blijkt dat veel mensen op Kevin zaten, en geschokt zijn omdat hij vorige week afviel. In rondje 2 (na opdracht 1/2) gaat het vooral over Isidoor, maar worden ook observaties gedaan over de kandidaten en zelfs over Patrick.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Joss op 9-04-2021, 16:24:44
Ik denk dat zowel Dami als Kevin, Annelotte en Philip verdachten.

Kevin dacht dat er bij het pianospel om hem heen gemold werd. De fout die Kevin eerst maakte in het pianospelen, wordt door Katrien hersteld. Dat weet Kevin, dus die is minder verdacht voor hem. Hij heeft ook 2 glazen van Philip in z'n nek gehad.

Dami dacht dat de mol op de pianoknoppen drukte en keek naar aantal glazen (Annelotte en Philip 0). Noemt daar nog expliciet de derde pianospeelster Katrien. Die had één glas, dus minder verdacht.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Run op 11-04-2021, 17:45:54
Jammer dat deze thread niet up to date is (ik ben zelf te lui ervoor...)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 11-04-2021, 17:58:08
Kijk eens naar de openingspost. Of ben je daar ook te lui voor? :P
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Run op 11-04-2021, 18:42:22
Kijk eens naar de openingspost. Of ben je daar ook te lui voor? :P
Aha, merci.  ;)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 13-04-2021, 12:37:06
Afl 4 is bijgewerkt! Te vinden op de eerste posts van pagina 1.

Van een deel van Jasmiens verdenking, dat zij zich niet kan voorstellen dat Annelotte de mol is, is alleen het geluid te horen. Ze is daar niet te zien op haar kamer. Het is niet uit te sluiten dat dat uit een andere aflevering komt.
En verder horen we van Philip eindelijk eens een paar namen. :D
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Mollem op 15-04-2021, 13:35:38
Supertof dit  ::ok:: Dank!  :D
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Sanmol op 16-04-2021, 11:56:23
Heb zo'n gevoel dat Annelotte op Sven & Lennart zit en Sven op Annelotte  ::vergroot::. Potentiele finalisten?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Sanmol op 19-04-2021, 21:24:25
Op een gegeven moment zegt Lennart mijn verdachten zitten hier tijdens het bubbel moment. Toen keek hij naar Samina en Sven ::vergroot::.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: widm1992 op 20-04-2021, 00:23:29
Dat vond ik een vreemde opmerking. De meeste kandidaten wilden Mols lijken tegenover hun “bubbel”. Van Philip, Samina, Jasmien en Sven meen ik zo uit mijn hoofd zeker te weten dat ze Mols wilden lijken, of in elk geval niet kandidaats deden. Annelotte was vooral bezig met Isidoor (wat volgens Philip dus tijdens het hele spel het geval is). Lennart wilde wel kandidaats overkomen: “daar zitten mijn verdachten”. Mogelijk ben je als kandidaat bezig met Mols willen lijken en als Mol met kandidaats willen lijken en is dit een pluspuntje voor Lennart. Wat denken jullie?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 20-04-2021, 08:20:32
Zal per persoon verschillen. Sommigen willen juist misschien eerlijk zijn tegen het bezoek (denk aan Elisabet: ja, ik ben echt de Mol!), anderen ze juist goed voor de gek houden. Dat laatste past denk ik wel bij Lennart.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Belgian Mol op 20-04-2021, 12:12:19
Dat vond ik een vreemde opmerking. De meeste kandidaten wilden Mols lijken tegenover hun “bubbel”. Van Philip, Samina, Jasmien en Sven meen ik zo uit mijn hoofd zeker te weten dat ze Mols wilden lijken, of in elk geval niet kandidaats deden. Annelotte was vooral bezig met Isidoor (wat volgens Philip dus tijdens het hele spel het geval is). Lennart wilde wel kandidaats overkomen: “daar zitten mijn verdachten”. Mogelijk ben je als kandidaat bezig met Mols willen lijken en als Mol met kandidaats willen lijken en is dit een pluspuntje voor Lennart. Wat denken jullie?

Ik zou als kandidaat net lekker enthousiast zeggen wie ik verdenk, wat Lennart dus doet. En tegelijk ook uiteraard geheimzinnig blijven over of je zelf de mol bent.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 20-04-2021, 18:45:30
De verdenkingen zijn bijgewerkt t/m afl. 5. Al meer tekst dan ik voorzien had, dus Sven is los gekoppeld en een paar posts naar beneden gezakt. Maar alles is nog te vinden op pagina 1.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 20-04-2021, 18:49:07
Het staat nu weer netjes onder elkaar. ::ok::
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 20-04-2021, 19:10:30
Zal per persoon verschillen. Sommigen willen juist misschien eerlijk zijn tegen het bezoek (denk aan Elisabet: ja, ik ben echt de Mol!), anderen ze juist goed voor de gek houden. Dat laatste past denk ik wel bij Lennart.


Grappig, ik heb dat toen van Elisabet niet zozeer gezien als eerlijk willen zijn, maar meer als een huzarenstukje! Ik verdacht haar toen allang en op het moment dat ze dat zei dacht ik: 'Wat zal ze enorm genieten van dit moment en er later met trots op terugkijken dat ze gewoon vierkant in het gezicht van haar man zei dat ze de Mol was'. Ik vond het in ieder geval ijzersterk.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Van Zwam op 20-04-2021, 22:49:11
De verdenkingen in afl. 4-5 worden concreter.

Samina verdenkt Sven niet en gaat naar huis.
Jasmien verdenkt Annelotte totaal niet en gaat door.
Annelotte verdenkt Lennart totaal niet en gaat door.

Nu baseer ik mij op het idee dat het in dit stadium stilaan moeilijk wordt om door te gaan op puur geluk als je de mol helemaal niet in je spreiding opneemt. Dan is dit een ketting die begint te wijzen naar Sven, Philip of Jasmien zelf als mol. Philip heb ik persoonlijk afgestreept, en Sven, tja. Mag ik luidop zeggen dat ik geen groot fan ben van zijn passieve, ostentatieve manier om de boel in het honderd te laten lopen? Hij zou in zekere zin de mol zijn die alle nepmollen verdienen, misschien wel een game changer.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: vloeistof op 20-04-2021, 23:01:52
Vorig jaar verdacht Christian Alina niet en bleef hij er tot vlak voor de finale in. Door uitspraken zoals die van Philip (dat hij weet wie de mol is) en van Samina (die zei dat de andere kandidaten hadden verteld dat ze maar voor één kandidaat gingen), lijkt het alsof een deel van de groep er al uit is. Maar dat wil niks zeggen, het kan ook zijn dat net als in eerdere jaren er op dit moment maar één of twee kandidaten goed zitten. Of geen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Rinusoide op 20-04-2021, 23:22:07
Klopt, en daar komt bij dat er bij dit programma echt veel minder gespreid wordt dan bij WIDM. In ieder geval in het vorige seizoen:

Gilles: alles op Bart (score van 0/20!)
Bruno: alles op Laure
Els: alles op Salim
Bart: alles op Christian (had in afl. 4 zonder pasvragen af moeten vallen en kreeg in afl. 5 alsnog rood)
Dorien: vermoedelijk alles op Bart (anders had ze denk ik niet verloren van Christian)
Christian: alles op Bart (al sinds afl. 3)

Alleen Laure, Salim en Jolien hebben aantoonbaar gespreid. Al spreidde Salim in afl. 5 (waar hij afviel) over iedereen en dat lijkt me ook niet heel slim.

Dus als er meerdere kandidaten fout zitten, is het heel goed mogelijk dat je toch doorgaat terwijl je alles op iemand zet die niet de mol is.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Van Zwam op 21-04-2021, 11:25:23
OK, in dat geval heb ik niks gezegd.  :-[

Kan ik die informatie trouwens ergens terugvinden over vorige seizoenen? In 2020 heb ik zowaar niet gekeken... heb het geprobeerd bij het begin maar mijn hoofd stond er niet naar.

Ik dacht me wel te herinneren dat, in 2019, Kaat de laatste afvaller was die niet op Elisabet zat.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Rinusoide op 21-04-2021, 12:04:57
OK, in dat geval heb ik niks gezegd.  :-[

Kan ik die informatie trouwens ergens terugvinden over vorige seizoenen? In 2020 heb ik zowaar niet gekeken... heb het geprobeerd bij het begin maar mijn hoofd stond er niet naar.

Ik dacht me wel te herinneren dat, in 2019, Kaat de laatste afvaller was die niet op Elisabet zat.

Ja, in de laatste aflevering komt telkens een stukje van wie op het juiste spoor zat. Die van 2020 kan je hier los terugvinden: http://www.youtube.com/watch?v=3o_9zIIWvQI

Volgens mij staat zo'n los stukje van 2019 niet op Youtube, daarvoor moet je de uitzending even terugzoeken op Goplay.
Kaat zat wel op Elisabet toen ze eruit vloog, maar de rest ook. Kaat had de test toen het minst goed gemaakt.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 21-04-2021, 12:27:58
Ik heb het even teruggekeken. Axel dacht als eerste in de richting van Elisabet. Dit omdat de Mol haar (zij zichzelf dus) in de kajuit van de escapeboot zette terwijl Elisabet had aangegeven nog niet eens in een openbaar zwembad te willen zwemmen.

Kaat zette alles in op Eva, Eva vertrok (zij zette alles in op Axel). Bas had die keer een vrijstelling en zette Elisabet maar op plek 3 van zijn verdachten. Hij wist dat Kaat alles op Eva had ingezet en wilde van Kaat weten wat de vragen precies waren want per ongeluk goede antwoorden geven moest haar redding geweest zijn. Samen kwamen Bas en Kaat zo op het spoor van Elisabet. Bruno vliegt er dan uit op Joeri.

Dan komt het moment bij de tunnels dat Bas zich verspreekt. Hij en Kaat verdenken Elisabet. Bas zegt tegen Kaat dat hij denkt dat Elisabet gaat foefelen, iedereen verkeerd navigeren. Joeri zit erbij en vangt dit op. Zo komt ook Joeri op het juiste spoor terwijl hij altijd Kaat verdacht.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: MitchK op 21-04-2021, 13:21:42
Dan komt het moment bij de tunnels dat Bas zich verspreekt. Hij en Kaat verdenken Elisabet. Bas zegt tegen Kaat dat hij denkt dat Elisabet gaat foefelen, iedereen verkeerd navigeren. Joeri zit erbij en vangt dit op. Zo komt ook Joeri op het juiste spoor terwijl hij altijd Kaat verdacht.

In een interview van (RN) Podcast 'Totale Tunnelpaniek' zegt Joeri dat hij al langer op Elisabet zag, maar dat de makers het zo hebben gemaakt dat Joeri er toen pas achter kwam. Ik weet niet in hoeverre dit waar is, maar SpacyColours, Vermoljoen en D*N hebben dit interview afgenomen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: vloeistof op 21-04-2021, 14:41:00
In een interview van (RN) Podcast 'Totale Tunnelpaniek' zegt Joeri dat hij al langer op Elisabet zag, maar dat de makers het zo hebben gemaakt dat Joeri er toen pas achter kwam. Ik weet niet in hoeverre dit waar is, maar SpacyColours, Vermoljoen en D*N hebben dit interview afgenomen.

Hm interessant, want ik ken het verhaal ook zoals Heinz het vertelde. Misschien baseren de makers zich dan niet op alle testvragen of biechten, maar alleen op het antwoord op de vraag 'Hoe heet de mol?'. Dus misschien dat Joeri wel al vragen op Elisabet invulde, maar nog niet bij die laatste vraag.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: foxhunter op 25-04-2021, 10:39:27
Idee na afl. 5 hoe de verdenkingen liggen:
Sven weet dat Lennart het is, maar noemt Philip. (Annelotte benoemt dat bij de bom dat Sven zekerder is van zijn zaak. )
Annelotte verdenkt die twee die niks doen: Sven en Philip en die veel over voetbal praten, maar er niks van bakken met het voetbal: met name Sven en minder Lennart.(Lennart is niet grote moneypick.)
Jasmien verdenkt met name Sven.
Philip verdenkt Jasmien en een beetje Sven en een beetje Annelotte.
Lennart verdenkt wie hem uitkomt. (Samina, Sven)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 25-04-2021, 10:49:49
Svens hoofdverdachte is inderdaad niet Philip. Want Philip komt 'hoger en hoger' op zijn lijstje.
Met die twee die niks doen, bedoelde Annelotte volgens mij Sven en Philip. Dat was bij de park opdracht. En Lennart verdenkt ze echt niet, zegt ze.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 27-04-2021, 09:19:20
Aangevuld met de verdenkingen van afl. 6! Zie pagina 1.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Run op 27-04-2021, 11:11:39
Jasmien over Lennart: – "Moest ik de mol zijn, zou ik ervan uitgegaan zijn dat er sowieso iemand zou gekeken hebben. Dan kan je veel hoger inzetten op de vrijstelling en kan je daar sowieso dubbel geld uithalen. En je hebt dan nog de chance dat je zelf niet verdacht wordt, omdat je niet in het boekje hebt gekeken."

Ik denk dat Jasmien dus uiteindelijk toch voor Lennart is gegaan, ook al had ze Annelotte wel in het vizier, wat je kan zien bij 'Zoek de zeven verschillen'.

De mannen zitten waarschijnlijk alledrie op Annelotte.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 27-04-2021, 11:19:03
Annelotte niet, dat heeft ze al eens eerder gezegd. Voor Philip gaat ze ook niet, zegt ze hier in feite. Dus Lennart of Sven. Ik denk toch Sven, omdat ze tegen Lennart zegt dat ze blij voor hem is.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Belgian Mol op 27-04-2021, 13:17:42
Mijn inschatting:

Jasmien --> Philip (de zoveelste exit)
Sven --> Annelotte (sinds die plateauproef waar Sven onterecht dacht dat het voor iedereen kinderspel moest zijn, dus een gelukje)
Lennart --> Philip (volgende afvaller)
Annelotte --> ? (lijkt maar wat te randommen en niet echt iemand te verdenken, ook niet in de proeven, buiten een random verwijt naar een Samina..., typisch voor de mol)
Philip --> Jasmien (tijd om te veranderen, maar met al je info moet dit wel lukken)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 27-04-2021, 15:22:00
Ik denk eigenlijk niet dat Philip Jasmien verdacht want hij reageert doodkalm op haar rode scherm. Ik denk eerder dat Philip Sven verdenkt en andersom.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: foxhunter op 27-04-2021, 15:29:52
Jasmien verdacht iemand die heel veel geld uit de pot haalde bij Stasi Dossiers. Lennart?  Sven?
Philip kan ze niet bedoelen, want zij had zelf ook gelogen en schuld aan de 4000.
Jasmien ziet in Philip een doorzichtige kandidaat, een concurrent.
Sven en Annelotte verdenken Philip. Sven lacht Philip soms uit.
Lennart staat niet zo sterk in zijn schoenen en had echt een vrijstelling nodig.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 27-04-2021, 15:31:31
Jasmien leek ook Lennart niet te verdenken want ze feliciteerde hem meteen met het winnen van de vrijstelling. (Al kan dat natuurlijk ook weer tactisch zijn en verdacht ze hem wel, maar ik heb daar geen aanwijzingen voor gezien.)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: ThaStayFan op 27-04-2021, 15:34:40
Ik denk dat Annelotte nu eindelijk Lennart gaat verdenken, vanwege de 10.000 euro die hij uit de pot haalt. Ze weet dat Jasmien op hem zat en er nu uitligt. Ze gaat de finale halen.

Philip heeft Lennart als Mol, vermoed ik. Daar zit hij al vroeg op en daarom kan hij mols overkomen. Prima tactiek om verder te komen. Met de dossiers heeft hij extra info over de mol, waardoor hij de tests goed weet in te vullen.

Sven zit op Philip. Die denkt gewoon simpel: Hij ziet Philip veel mollen. Dus gaat hij voor hem. Sven gaat als volgende eruit.

Lennart, die roept maar wat. Zou ik ook doen als ik de mol was. Hij maakt Philip extra verdacht door Hem te ontmaskeren met de dossiers.

Jasmien heeft op Philip gezeten. Ze verdacht Lennart echt niet. Ze gunt hem zelfs de vrijstelling!
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 27-04-2021, 15:46:43
Philip heeft Lennart als Mol, vermoed ik. Daar zit hij al vroeg op en daarom kan hij mols overkomen.

Hoe is hij volgens jou vroeg bij Lennart uitgekomen? En wat wijst er volgens jou op? Daar ben ik erg benieuwd naar want ik vind het nog één grote puzzel al die verdenkingen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: ThaStayFan op 27-04-2021, 15:53:34
Nou, ik combineert een paar dingen die ik zie:
- Philip is vrij zeker van zijn zaak. Dat zegt hij tegen zijn vrouw en de kandidaten.
- Philip haalt ronde na ronde. Dit bevestigt dat hij goed zit.
- Philip moet iets ontdekt hebben aan Lennart (aanname dat het Lennart is. Waardoor hij zo zeker is want dat wordt niet getoond. Logisch gekozen van de regie.)
- Lennart (ik denk dat hij de mol is), maakt juist Philip verdacht met de dossiers bekijken. Hij had ook Jasmien kunnen kiezen, maar dat deed hij niet. Ik denk omdat hij weet dat Philip op hem zit en Jasmien niet. En dat anderen Philip ook verdenken.)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 27-04-2021, 15:55:41
Ja, met de aanname dat Lennart de Mol is kan ik ook zoiets verzinnen. Maar dat helpt me niet in de zoektocht naar de Mol. ;D
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Betonmol op 27-04-2021, 16:07:39
Het is op den duur enkel via deductie mogelijk. Elk jaar is er wel een kandidaat die blijk geeft 100% op het juiste spoor te zitten. Vaak vallen die deelnemers dan af en laat de montage niet zien wie de verdachte was. Nu bij Philip is het omgekeerd en komt hij net heel ver.
Ik denk dat het een editie is waarbij er slechts 1 of 2 kandidaten goed zitten en de rest op den duur denkt goed te zitten omdat ze niet afvallen. Sven of Philip lijken mij de reservemol te zijn, iemand die doorheen de reeks altijd verdacht is geworden en zo zelf de finale in geraakt. Het zou helemaal top zijn dat er nog een finalist op het verkeerde spoor zit, maar zo ver zal het wellicht niet komen.

Wat voor mij wel 100% duidelijk werd, Jasmien verdacht Lennart niet en sprak hem als medekandidaat aan bij zijn vrijstelling. Ik geloof geen seconde dat ze zo snel en spontaan tov haar molverdachte zou reageren.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Joost2 op 27-04-2021, 16:08:00
Precies en wat zij Gilles nu tegen de kandidaten bij het kijkje in de keuken: vergeet nooit dat een groen scherm enkel betekent dat je niet het slechtste hebt gescoord. Het betekent niet dat je goed zit.

Dus ik denk dat Philip al tunnelt sinds aflevering 3 zo'n beetje en mazzel heeft dat er telkens iemand slechter scoort. Het wil niet zeggen dat hij goed zit. En mij lijkt het ook dat Sven en Philip elkaar over en weer verdenken als mol.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 27-04-2021, 16:17:34
Maar als je tunnelt en fout zit, heb je dan niet wat meer kans om af te vallen dan wanneer je spreidt en fout zit? Hm, nee misschien niet eigenlijk.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 27-04-2021, 22:13:28
Ik heb ook het vermoeden dat Sven en Filip in een deadlock op elkaar zitten. En ik vermoed dat de Mol heel lang niet verdacht is geweest. Als niemand of vrijwel niemand op de Mol zit, dan kun je bij wijze van spreke al doorgaan doordat je het geslacht van de Mol goed hebt en iemand anders niet.

Het zou dus best kunnen dat van de huidige vier de drie overgebleven kandidaten domweg alle drie, samen met Jasmien op de verkeerde Mol zaten. Naar ik aanneem is het kwartje na die 10.000 euro nu dan toch wel ergens gevallen. Zoals ik in een ander draadje al schreef, vermoed ik dan Annelotte nadat de woede jegens Lennart gezakt is, eens is gaan nadenken en langzaamaan de conclusie heeft getrokken dat 10.000 euro wegspelen voor een vrijstelling naast een actie van een dolende kandidaat die koste wat het koste verder wil óók een zeer brutale Molactie kan zijn. In dat geval is de wederzijdse fixatie van Filip en Sven een zegen voor haar en maakt zijn een goede kans om de toch wel tamelijk schrale pot te winnen. Ze zou het wat mij betreft wel verdiend hebben.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 27-04-2021, 22:24:25
Ze zou het wat mij betreft wel verdiend hebben.

Ja, want ze verzorgt die hond van 's ochtends tot 's avonds hè. :P
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 27-04-2021, 22:25:36
Als ik de biechten doorlees en alles probeer te analyseren:

Jasmien verdenkt Annelotte niet (blijkt uit meerdere biechten). Ze feliciteert Lennart met zijn vrijstelling en vindt het zelfs goed gedaan. Lijkt me dat ze Lennart ook niet verdenkt. Of ze op Philip of Sven zit is een beetje een mysterie. Op basis van haar opmerking dat ze - als ze zelf de mol was - niet in de dossiers zou kijken, zou ik gokken dat ze op Sven zit.

Annelotte geeft in een recente  biecht (afl 5) aan dat ze Lennart niet verdenkt. Ze kan het goed vinden met Jasmien, dus ik denk ook niet dat ze haar verdenkt. Ze geeft in meerdere biechten aan dat ze Philip en Sven verdenkt. Haar laatste biechten wijzen echter sterk naar Philip.

Svens biechten wijzen stevig naar Annelotte en Philip als zijn verdachten (zeker de laatste afleveringen). Philip kwam in afl 5 ‘hoger en hoger’ op zijn lijstje. In afl 6 noemt Sven weer Annelotte (1x) en Philip (2x). De tweede keer dat hij Philip noemt beschuldigt hij er Philip ervan dat hij vooraf geleerd heeft om foute vliegtuigjes te vouwen. Deze beschuldiging geeft volgens mij aan dat hij Philip toch wel als hoofdverdachte heeft nu (maar ik kan het fout hebben en misschien is Annelotte zijn hoofdverdachte).

Lennarts verdenking was lang onduidelijk, maar hij zegt deze aflevering dat hij het gevoel heeft dat iedereen dezelfde richting aan het uitkijken is en dat hij niet denkt dat hij de beste zal zijn. Dat betekent dat hij denkt dat de meesten dezelfde molverdachte hebben als hij. Op basis van het bovenstaande (en aannemende dat Lennart de groep goed inschat), denk ik dat hij bedoelt dat de meesten Philip verdenken. Dit impliceert dat Lennart ook Philip verdenkt (al valt daar nog wel een spaan tussen te krijgen). De enige andere die mogelijk vrij breed verdacht wordt is Sven, dus dat is een eventuele andere optie.

Philips verdenking is het grootste mysterie. We weten dat hij al een tijdje tunnelt (wat niet hoeft te betekenen dat hij goed zit), maar zijn individuele biechten beschuldigen verschillende personen en er lijkt niet echt een lijn in te zitten. Hij noemt Samina, Sven, Annelotte en Jasmien allemaal exact 1 x. Lennart noemt hij niet maar hij geeft deze afl wel aan dat degenen in de vluchtsimulator (waarvan alleen Lennart over is) beter de toren hadden kunnen bellen. Misschien zit Philip goed, wint hij en wil de montage het verborgen houden voor de ontknoping. Of misschien valt hij volgende aflevering spectaculair af en wil de montage dat we geen van de finalisten kunnen wegstrepen. Of misschien is Philip zelf de mol.

Dus ik kom uit op:
Jasmien -> Sven (of Philip)
Annelotte -> Philip (of Sven)
Sven -> Philip (of Annelotte)
Lennart -> Philip (of Sven)
Philip -> ?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 27-04-2021, 22:26:24
Ja, want ze verzorgt die hond van 's ochtends tot 's avonds hè. :P

Ha, ha, inderdaad!  :D
Maar ik bedoel ook om hoe ze verder in het spel staat.
Daarnaast lijkt het me een sympathiek mens.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: ThaStayFan op 27-04-2021, 23:10:46
Als ik de biechten doorlees en alles probeer te analyseren:

Dus ik kom uit op:
Jasmien -> Sven (of Philip)
Annelotte -> Philip (of Sven)
Sven -> Philip (of Annelotte)
Lennart -> Philip (of Sven)
Philip -> ?

Waanzinnig goed uitgezocht!
Als Jasmien de foto van Lennart wil controleren, zegt Philip dat hij al gecontroleerd heeft. Dit bevestigde mij dat hij hem flink volgt en verdenkt.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: tureluurs op 27-04-2021, 23:45:26
Jasmien heeft op Philip gezeten. Ze verdacht Lennart echt niet. Ze gunt hem zelfs de vrijstelling!

Als hij haar mol is is dat niet meer dan logisch eigenlijk. Beter de vrijstelling naar je mol dan naar een concurrent.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: MartinJ op 1-05-2021, 19:57:42
Jasmien is blijkbaar van mol gewisseld en moest daarom naar huis. Aangezien ze hiervoor steeds zei dat ze zich niet voor kon stellen dat haar vriendin Annelotte de mol is, denk ik dat ze naar Annelotte is geswitcht vanwege die koordjes. Ook vind ik het grappig dat ze zegt dat zij en Lennart allebei zeiden dat ze die koordjes wel degelijk had genoemd. Ik vermoed dus ook dat mol Lennart hier een handje geholpen heeft om Jasmien op Annelotte te krijgen en dus het spel uit.
Verklaart ook die veelbetekenende blik naar Annelotte bij haar rood scherm. Sorry, dat ik je uiteindelijk toch niet vertrouwde. En het zou mij ook niet verbazen als  Annelotte die touwtjes met opzet heeft verpest om verdenkingen op zich te krijgen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 1-05-2021, 20:20:10
Jasmien is blijkbaar van mol gewisseld en moest daarom naar huis.

Waar heb je die informatie vandaan, dat ze van Mol gewisseld is? :)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: widm1992 op 1-05-2021, 20:23:38
Ik dacht, maar heb het niet teruggekeken, dat ze leek te zeggen dat ze van 2 naar 1 verdachte was gegaan (en dus dacht de verkeerde gekozen te hebben)?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Pac op 2-05-2021, 23:08:18
Dit lijkt me het interessantste topic om even terug te lezen nu ::jaja:: Iedereen lijkt ervan overtuigd dat Philip op Sven zat. Wat zijn de duidelijkste aanwijzingen daarvoor?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Heinz op 2-05-2021, 23:12:03
Dat hij Sven steeds een augurk/konijn/vul-maar-in noemt, regelmatig een opdracht met hem doet en erg close met hem is (keep your 'enemies' closer)?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Pac op 2-05-2021, 23:15:49
Zou zomaar kunnen hoor! Ik had die indruk ook, maar ik let er niet zo op normaal gesproken. Ben vooral gaan twijfelen aan mijn Molkeuze, vandaar ::rofl::
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: vloeistof op 3-05-2021, 00:44:46
Ik ben benieuwd wat de overgebleven kandidaten over elkaar hebben gezegd wat betreft verdenkingen en heb dat even achter elkaar geplakt. Met grote dank aan jou Molest, dat je dit zo zorgvuldig bij hebt gehouden.

Annelotte
Afl 3 (na opdr.1) – Ik zat bij Philip en Sven in het team. Ik was er heel blij om, want dat zijn er twee dat ik voor geen haar vertrouw. En al van in het begin van die opdracht merkte ik: die zijn hier niet aan het communiceren zoals ze zouden moeten communiceren.
Afl 3Sven, als we daarmee pingpongen, dan is hij super competitief. Dat is is een sterk karakter. Maar tijdens opdrachten lijkt hij altijd op te geven. Soms denk ik dat ik echt in een tunnelvisie aan het geraken ben van twee mensen die gewoon te weinig aan het doen zijn.
Afl 4 (na opdr.1) – Had ik meer verwacht van de voetballers in onze ploeg? Ja natuurlijk, ik had veel meer verwacht. Sven en Lennart die letterlijk geen seconde kunnen zwijgen over iets voetbalgerelateerd. Echt, als die mannen even goed kunnen voetballen als dat ze erover babbelden.
Lennart heeft bij mijn weten geen goal gemaakt. Hij heeft zich wel gesmeten. Ik heb denk ik meer zijn benen de lucht in zien gaan dan dat ik ze op het terrein heb zien staan.
Afl 5 - – Lennart, ondanks het feit dat ik hem er echt niet van verdenk dat hij de mol is, maar de grote money pig is Lennart ook nog altijd niet. Tijdens het tuimelen ja, heeft hij zijn handen op de grond gezet vooraleer ik eigenlijk de kans had om zijn benen vast te pakken zodat we die finale sprong op het gemakje konden doen.

Lennart
Afl 1-ii – (over Sven) Hij lacht dat zo wat weg. En 500 euro verdiend of niet, het maakt hem niet uit precies. En ook met die klokken. Ze zeggen: let op. En hij zit dan naar de grond te kijken en te lachen. Die heeft geen vijf klokken gezien volgens mij zeg.
Afl 5 – (over Philip, Samina, Sven) Die hebben gewoon keiveel voorsprong gepakt. En ja als er een half uur maar één iemand aan die puzzel werkt, dan gaat dat niet vooruit. En wij peddelden ons dood, zij peddelden hun eigen dood. En er werd niet aan de puzzel gewerkt.

Sven
Afl 2 – Er was al een discussie met Annelotte. Zij zegt: ik heb wel al horeca-ervaring, dus ik wil dat wel doen. En dan blijkt dat na 50 meter, dat haar twee glazen er al liggen. Tja.
Afl 4 – Ik ben content met één pasvraag, maar als je dan in de finale van dat spel zit, dan heb je eigenlijk wel kans op vijf pasvragen. Annelotte die heeft die vast en oké dan kun je beginnen discussiëren. En plus, is zij de mol? Dan heb ik er één ten opzichte van.. van de rest.
Afl 6 – (over de koordjes) Het was eigenlijk wel voor de hand liggend, en het is genoemd geweest. Dus ik denk dan eerder wel dat Annelotte dat bewust niet gehoord heeft.


(Volgende opmerkingen komen van iemand die Lennart verdenkt, namelijk van mij: )
Het valt mij op dat Sven een aantal keer verdachtmakingen uit naar Annelotte. Zal hij voor haar gaan in de finale? Of was 'mol' in de zonnebrand op Lennart's schouder al een teken dat hij ook Lennart in de gaten heeft gehouden?
Annelotte noemt zowel Sven als Lennart. Ik denk dat ze met deze uitspraak uit aflevering 3 op Sven en Philip doelt:
'Soms denk ik dat ik echt in een tunnelvisie aan het geraken ben van twee mensen die gewoon te weinig aan het doen zijn.'
Mijn gevoel zegt echter dat zij in de finale voor Lennart zal gaan.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Betonmol op 3-05-2021, 09:31:56
Zelfs met een volledige transcript van Philip zijn verdachtmakingen is het nog niet duidelijk of hij op Lennart of op Sven zat. Hij spreekt wel vaak over 100% op één verdachte te zitten, maar noemt in zijn biecht interviews zowat elke kandidaat.

Ik zou denken dat hij op Sven zat doordat ze zo vaak in duo gingen en Philip leek me wel de man die altijd op zoek ging naar extra informatie voor zijn hoofdverdachte. Dan zou dus Lennart de mol zijn.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Belgian Mol op 3-05-2021, 10:29:09
Philip zat hoogstwaarschijnlijk op Sven, maar Lennart is inderdaad niet 100% uit te sluiten. Maar op Annelotte zat hij echt niet.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 3-05-2021, 12:59:40
De allerlaatste verdenkingen staan er ook bij! Sven paste net niet, zijn afl. 7 staat even verder op pagina 1.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Betonmol op 3-05-2021, 13:07:57
Wel belangrijk om toe te voegen. Philip sprak achteraf over "ik ben in de mol zijn val gelopen". Dus Annelotte sloot hij volgens mij al uit vooraf, en na zijn afvallen nog steeds. Hij zat dus op Sven of Lennart en is er na het afvallen van overtuigd dat het de andere is.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Arco Mol Fan op 3-05-2021, 13:30:59
Wel belangrijk om toe te voegen. Philip sprak achteraf over "ik ben in de mol zijn val gelopen". Dus Annelotte sloot hij volgens mij al uit vooraf, en na zijn afvallen nog steeds. Hij zat dus op Sven of Lennart en is er na het afvallen van overtuigd dat het de andere is.

De Mol wordt altijd in de hij-vorm genoemd, om misverstanden etc. uit te sluiten. Dit is vanaf seizoen 1 het geval, ook in de Nederlandse series.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Betonmol op 3-05-2021, 13:43:11
De Mol wordt altijd in de hij-vorm genoemd, om misverstanden etc. uit te sluiten. Dit is vanaf seizoen 1 het geval, ook in de Nederlandse series.
Dat zou het eerste zijn dat ik daar van hoor? Gilles spreekt toch altijd over hij of zij over de mol?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Arco Mol Fan op 3-05-2021, 14:15:13
Dat zou het eerste zijn dat ik daar van hoor? Gilles spreekt toch altijd over hij of zij over de mol?

Gilles zegt ook altijd hij/hem/zijn, maar dit betekent dus helemaal niks. :)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: MartinJ op 3-05-2021, 14:42:43
Wat mij opviel is dat Lennart voor de laatste opdracht zegt dat hij die pasvraag wel goed kan gebruiken omdat hij het gevoel heeft dat ze allemaal dezelfde richting uit kijken (lees: op dezelfde mol zitten). Een gevoel of een zekerheid omdat hij zelf de mol is?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 3-05-2021, 15:15:11
Annelotte zegt precies hetzelfde. Ze heeft 'op de een of andere manier' het gevoel dat ze allemaal op dezelfde mol zitten. Alleen Sven lijkt daar niet zo mee bezig te zijn.

Ik ga er niet vanuit dat Philip op Sven zat (ook al gepost in het Lennart topic). Het zou wel kunnen. Maar Sven kleefde vooral aan Philip tijdens de opdrachten, en andersom is daar weinig van te zien geweest.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: FS op 3-05-2021, 16:38:01
Zou kunnen dat mol Sven weet dat Philip niet op hem zat. Verklaart ook waarom Sven veel met Philip wil doen

Merel kleefde ook aan Jamie als n siamese tweeling omdat ze wist dat hij haar niet verdacht
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Luc op 3-05-2021, 20:04:00
Verbijsterend dat alle finalisten op Philip zaten, ik wed zelfs dat de meeste afvallers op Philip eruit zijn gegaan.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: VK op 3-05-2021, 20:17:44
Verbijsterend dat alle finalisten op Philip zaten, ik wed zelfs dat de meeste afvallers op Philip eruit zijn gegaan.

Het laat ook weer zien hoe belangrijk een bondje kan zijn. Degene die de ander “ overleeft “ heeft groot voordeel.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Run op 3-05-2021, 20:35:36
Verbijsterend dat alle finalisten op Philip zaten, ik wed zelfs dat de meeste afvallers op Philip eruit zijn gegaan.
Heel vreemd inderdaad.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: wouterv op 3-05-2021, 22:02:57
Heel vreemd inderdaad.

In het tweede seizoen (ooit dus 2001) was er zelfs een kandidaat waar alle 8 (eerste afvaller tot verliezend finalist) op uitgegaan.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molest op 4-05-2021, 09:45:40
Ik zag bij het terugkijken dat ik de verdenkingen bij het kampvuur in afl. 7 vergeten was. Ze staan er nu ook bij.

Om te achterhalen op wie de finalisten zaten heeft dit allemaal weinig zin. ;D
Maar misschien kan het nog helpen om in te schatten op wie de afvallers zaten, en wie de reservemol is van de drie finalisten. Lennart en Annelotte zijn de enigen die niet 100% zeker waren.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Run op 4-05-2021, 10:42:10
En waarom laten ze dit zien? Tot nu toe hebben we van geen een kandidaat gehoord wie hij of zij verdacht, en nu opeens zaten de drie finalisten op Philip. Ik vind het nogal ongeloofwaardig.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Betonmol op 4-05-2021, 10:45:17
En waarom laten ze dit zien? Tot nu toe hebben we van geen een kandidaat gehoord wie hij of zij verdacht, en nu opeens zaten de drie finalisten op Philip. Ik vind het nogal ongeloofwaardig.
Goh dat Sven die vogeltjesdans bleef doen ipv op Philip te vertrouwen was toch al een duidelijk signaal dat Sven Philip niet vertrouwt. Dat is niet 'nieuw'
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Run op 4-05-2021, 10:51:04
Goh dat Sven die vogeltjesdans bleef doen ipv op Philip te vertrouwen was toch al een duidelijk signaal dat Sven Philip niet vertrouwt. Dat is niet 'nieuw'
Je vertrouwt niemand maar ik had niet het idee dat Philip de hoofdverdachte van Sven was.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: foxhunter op 4-05-2021, 16:03:41
Als Sven op Philip stemt en Philip op Sven in aflevering zeven dan stemmen ze allebei ook mede op Lennart en Annelotte. Ik heb hiervoor een overzicht gemaakt. De vragen en antwoorden zoals ze in beeld zijn geweest en ik heb er wat logische vragen bij verzonnen.

Ook hier blijkt weer de perfectie van "De Mol", want het ligt heel dicht bij elkaar. Met een minimaal voordeel voor Lennart ten opzichte van Annelotte als mol.
Dit wordt beïnvloed door:
- de pasvraag van Sven. Niet per se versterkend in de richting van Lennart, kan ook richting Annelotte werken die pasvraag.
- de dossierkennis van Philip.
Ook hier geen grote conclusies. Too close to call.

Als Philip bij de bunker extreem stemde op Sven, dan is het duidelijk Lennart die hij toen per ongeluk ook stemde.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 4-05-2021, 21:46:59
Maar misschien kan het nog helpen om in te schatten ... wie de reservemol is van de drie finalisten. Lennart en Annelotte zijn de enigen die niet 100% zeker waren.

Dit is nog wel relevant.

Sven heeft een paar keer wat verdenkingen richting Annelotte geuit. Het lijkt het meest logische dat hij haar kant op gaat.

Annelotte heeft in het verleden aangegeven dat ze Philip en Sven verdacht. Ze is soms ook kritisch op Lennart, maar dat komt met een paar extra woorden die verraden dat ze hem eigenlijk niet verdenkt. Je zou dus verwachten dat Annelotte nu op Sven gaat zitten. Dat zou Lennart - als hij de mol is - een onverdachte mol maken.

Ik verwacht eigenlijk dat Annelotte niet zo gemakkelijk overstapt en na nog een molactie van Lennart in de finale alsnog op Lennart stapt (en dus dat Annelotte wint). De makers willen immers het liefst dat de mol wel ontmaskerd wordt. Echte argumenten voor de waarschijnlijkheid van dit scenario heb ik niet (anders dan een gut feeling).

Als Lennart niet de mol is, waag ik me er niet aan wie hij nu gaat verdenken. Er zat toch niet heel veel patroon in zijn verdenkingen tot nu toe.

En waarom laten ze dit zien? Tot nu toe hebben we van geen een kandidaat gehoord wie hij of zij verdacht, en nu opeens zaten de drie finalisten op Philip. Ik vind het nogal ongeloofwaardig.

Ze laten dit zien omdat de beelden te mooi waren om te laten liggen (en ze er niets mee weg geven, want alle drie finalisten kunnen de mol nog zijn). De verdenkingen zijn ook volledig volgens verwachting. Ik had vorige week in dit topic al een uitgebreide analyse geschreven en daarbij (naar nu blijkt, correct) geconcludeerd dat zowel Sven, Annelotte en Lennart waarschijnlijk op Philip zaten. Ik speculeerde zelfs al op een spectaculair afvallen van Philip als reden dat we zij verdenkingen nooit te horen kregen.

Hier is de link naar die post

Als ik de biechten doorlees en alles probeer te analyseren:

...

Of misschien valt hij [Philip dus] volgende aflevering spectaculair af en wil de montage dat we geen van de finalisten kunnen wegstrepen.

...

Dus ik kom uit op:
Jasmien -> Sven (of Philip)
Annelotte -> Philip (of Sven)
Sven -> Philip (of Annelotte)
Lennart -> Philip (of Sven)
Philip -> ?

Wie verdenkt wie is een stuk lastiger in de Vlaamse mol, maar er zijn soms toch aanwijzingen waar je iets mee kunt (en dit jaar ietsjes meer dan vorige edities).
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Amethyst op 5-05-2021, 09:53:13
Ik kan het shot niet vinden, dus misschien herinner ik het me niet goed, maar Annelotte zei toch ook ergens in afl. 7 dat ze duidelijk aan Sven kon zien dat die kandidaats reageerde?

Het zou me niet verbazen als ze toch voor Lennart gaat.

De andere twee sowieso voor Annelotte. Hoe ze naar haar keken na de exit van Philip... tja.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Pac op 5-05-2021, 19:08:49
Uit het mediatopic:
WAAR LIEP HET VOOR JOU ECHT FOUT?
“Na de proeven in het kasteel en de bunker. Toen heb ik beslist ‘dat ik het allemaal wel wist’. En ik was mis. Hoogmoed komt voor de val!”
Wat is er bij het kasteel gebeurd dat Philip zijn Mol op het spoor kwam? In zijn groepje zat van de finalisten enkel Lennart ::vergroot::
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: vloeistof op 5-05-2021, 19:19:13
Wat is er bij het kasteel gebeurd dat Philip zijn Mol op het spoor kwam? In zijn groepje zat van de finalisten enkel Lennart ::vergroot::

In de bunker zat hij van de finalisten alleen met Sven en in het kasteel zaten Sven en Annelotte in het groepje wat niet zijn naam op de krant had gevonden.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: foxhunter op 5-05-2021, 19:31:50
Philip zal toen toch Jasmien verdacht hebben? De aflevering daarna heeft hij zijn verdenkingen weer bijgesteld.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Pac op 5-05-2021, 19:34:49
Philip zal toen toch Jasmien verdacht hebben? De aflevering daarna heeft hij zijn verdenkingen weer bijgesteld.
Waaruit leidt jij dat af? Ik krijg de indruk dat Philip tot aan de finale volledig op één en dezelfde persoon heeft getunneld.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 5-05-2021, 19:51:03
In de bunker zat hij van de finalisten alleen met Sven en in het kasteel zaten Sven en Annelotte in het groepje wat niet zijn naam op de krant had gevonden.

Ik ben geneigd op basis hiervan ook te denken dat hij op Sven zat. Zijn ene verdenking richting Sven klinkt iets een concreter (‘verdacht’) dan zijn verdenking richting Annelotte (geen concrete woorden). Over Lennart heeft hij alleen indirect gezegd dat hij iets raar vond. Zie hier:

Afl 4 – Wat er heel verdacht was voor mij is dat Sven onmiddellijk op de middelste stoel ging zitten, op de rij met de drie stoelen. Dat was heel apart eigenlijk. Dus die ging onmiddellijk naar daar. Nu, die stoel heeft geweldige voordelen.

...

– (adem inhouden) Lotte is in principe een dame die veel sport, veel gaat lopen, maar die weigerde eigenlijk deel te nemen aan het verhaal.

...

– Opstijgen is een pak makkelijker, maar met landen daar kunnen heel veel dingen fout gaan. Daar hebben ze nagelaten om de toren eigenlijk in te lichten of vragen te stellen, wat heel raar is. Als ze iets horen van mij wat onduidelijk is, ja, niet twijfelen hè. Dat vliegtuig gaat naar beneden, bel die toren en die gaan u helpen.

Maar het blijft speculeren.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: foxhunter op 5-05-2021, 19:53:05
Waaruit leidt jij dat af? Ik krijg de indruk dat Philip tot aan de finale volledig op één en dezelfde persoon heeft getunneld.
Philip stemde heel extreem in aflevering 2 en in 3 heeft hij dat bijgesteld en meerdere kandidaten er weer bij getrokken.
Jasmien was bij de wijn, de bunker verdacht bezig. En in de ridderzaal in het groepje van Philip liep ze langs de dino, langs de wereldbol op het moment dat Lennart Dami vond. Jasmien leek hier niks te willen vinden.
In afl. 6 heeft hij het over hoofdverdachte 1 en 2.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Vensterbank op 6-05-2021, 11:37:09
Kunnen we niet heel simpel denken dat Philip als enige op een vrouw (Annelotte) zat en de rest die ene vraag: Is de mol een man/vrouw wel goed had?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Belgian Mol op 7-05-2021, 07:52:36
Kunnen we niet heel simpel denken dat Philip als enige op een vrouw (Annelotte) zat en de rest die ene vraag: Is de mol een man/vrouw wel goed had?

Of Philip heeft gespreid of Lennart en Sven omdat hij voelde dat iedereen hem verdacht.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Van Zwam op 7-05-2021, 08:43:03
In de extra beelden waar Philip aflevering 7 voor het eerst ziet zegt hij duidelijk dat hij al een hele tijd op dezelfde persoon zat, dat hij niet wist dat iedereen hem verdacht, en dat hij als het wel wist inderdaad zou gespreid hebben en dan had hij wel de finale gehaald.

Maar dat heeft die dus niet gedaan omdat hij het niet door had van de anderen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 7-05-2021, 22:00:57
Kunnen we niet heel simpel denken dat Philip als enige op een vrouw (Annelotte) zat en de rest die ene vraag: Is de mol een man/vrouw wel goed had?

Nee. Dat is maar één vraag en daarbij Philip stond al een vraag achter doordat de rest een pasvraag had. Als we aannemen dat iedereen de test zonder foutjes volledig op hun verdachte heeft ingevuld, weten we dus alleen dat Philips verdachte niet 2 vragen meer overlap met de mol had dan Philip zelf.

Met de weinige vragen die we weten of kunnen over speculeren, denk ik niet dat we heel ver komen met afleiden over wie Philips verdachte was, laat staan over wie de mol is.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Reflektor op 8-05-2021, 02:36:33
Eigenlijk is de finale ook een soort prisoners dilemma geworden.
De twee kandidaten weten dat ze fout zitten, en eigenlijk nu in de finale helemaal opnieuw moeten beginnen.
Ga je dan vol op 1 iemand? Of ga je spreiden, met de kans op 15 vragen goed, en dat de andere kandidaat vol 30 vragen op de verkeerde zit.
Dat moet toch heel raar zijn geweest, de gedachte dat spreiden in de finale misschien nog wel wel het slimst zou kunnen zijn, gokkend op wat de ander gaat doen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 8-05-2021, 08:32:30
Eigenlijk is de finale ook een soort prisoners dilemma geworden.
De twee kandidaten weten dat ze fout zitten, en eigenlijk nu in de finale helemaal opnieuw moeten beginnen.
Ga je dan vol op 1 iemand? Of ga je spreiden, met de kans op 15 vragen goed, en dat de andere kandidaat vol 30 vragen op de verkeerde zit.
Dat moet toch heel raar zijn geweest, de gedachte dat spreiden in de finale misschien nog wel wel het slimst zou kunnen zijn, gokkend op wat de ander gaat doen.

Je hebt gelijk. Spreiden in de finale kan nu een goede tactiek zijn, zeker als je de andere twee signalen afgeven dat ze jou verdenken. Maar ik denk dat psychologisch de kandidaten een grote barrière moeten overwinnen om dat te doen (want het gaat in tegen alle vuistregels die in 20 jaar molgeschiedenis zijn ontwikkeld). Dus ik verwacht dat ze gewoon vol op één persoon gaan.

Misschien hebben ze het wel allebei fout. Ik zou dat wel best leuk vinden. We zullen het zien.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 8-05-2021, 10:53:44
Spreiden in de finale? Laten we eens kijken. Ten eerste doet wat de Mol (M) invult er natuurlijk niet toe. Het gaat dus om wat kandidaat 1 (K1) en kandidaat 2 (K2) invullen. Dan heb je de volgende mogelijkheden:


Situatie 1: K1 en K2 gaan beide vol op M. In dat geval telt het aantal juiste vragen of bij gelijke stand de verlenging middels extra vragen (en daarbij eventueel zelfs de tijd.

Situatie 2: K1 gaat vol op M en K2 spreidt op M en K1. K1 wint en spreiden was dus in dit geval niet de winnende tactiek.

Situatie 3: K1 gaat vol op M en K2 gaat vol op K1. K1 wint logischerwijs.



Situatie 4: K1 gaat vol op K2 en K2 gaat vol op M. K2 wint logischerwijs.

Situatie 5: K1 gaat vol op K2  en K2 spreidt op M en K1. K2 wint en in dit geval was spreiden wel de winnende tactiek.

Situatie 6: K1 gaat vol op K2 en K2 gaat vol op K1. In dat geval is de mol niet ontmaskerd en telt het aantal juiste vragen of bij gelijke stand de verlenging middels extra vragen (en daarbij eventueel zelfs de tijd.



Situatie 7: K1 spreidt op M en K2 en K2 gaat vol op M. K2 wint en spreiden was dus in dit geval niet de winnende tactiek.

Situatie 8: K1 spreidt op M en K2 en K2 spreidt op M en K1. In dat geval telt het aantal juiste vragen of bij gelijke stand de verlenging middels extra vragen (en daarbij eventueel zelfs de tijd. Je kunt je afvragen of spreiden de juiste tacktiek was.

Situatie 9: K1 spreidt op M en K2 en K2 gaat vol op K1. K1 wint en in dit geval was spreiden wel de winnende tactiek.


In 3 van de 9 situaties win je gegarandeerd. En 2 daarvan zijn als je vol op de Mol zit en slechts 1 daarvan is als je spreidt. De kans op winst is dus twee keer zo groot als je vol voor je keuze gaat dan als je spreidt. Spreiden is dus eigenlijk alleen de winnende tactiek als je concurrent vol op jou gaat. Anders verlies je met spreiden of wordt het zo'n gelijk spel waarbij het de vraag is wiens kant het kwartje opvalt.

Volgens mij is spreiden in de finale niet de beste tactiek. Je kunt er mee winnen, maar het is een enorme gok. Of zie ik iets over het hoofd?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molekule op 8-05-2021, 12:21:36
Volgens mij is spreiden in de finale niet de beste tactiek. Je kunt er mee winnen, maar het is een enorme gok. Of zie ik iets over het hoofd?

Alles hangt af van hoe je (als K1) de kans inschat dat:
- de andere kandidaat (K2) de juiste mol kiest,
- K2 spreidt dan wel vol voor 1 persoon gaat,
- je zelf als K1 de goeie mol kiest.

Als je denkt dat K2 sowieso all in gaat (wat het meest waarschijnlijke is) en de kans om de juiste mol te kiezen is voor K1 en K2 1/2, dan maakt het niks uit.
Als je denkt dat K2 all in gaat en de kans dat ie goed zit kleiner is dan 1/2 (bvb omdat je het gevoel hebt dat je erin slaagt K2 te misleiden) en de eigen kans om goed te zitten is slechts 50/50 dan is spreiden beter.
Als de kans dat je zelf juist zit groter is dan de kans dat K2 fout zit, wordt spreiden een slechte keuze.
Hoe groter je de kans inschat dat K2 zelf gaat spreiden, hoe “sneller” zelf spreiden een slechte keuze wordt.
Hoe groter de kans dat K2 op de juiste mol zit, hoe slechter de taktiek van spreiding wordt.

Toch een poging tot samenvatting:
- als je niet het gevoel hebt dat je de anderen succesvol kan misleiden (zodat de kans groter wordt dan 50/50 dat K2 voor jou kiest), is spreiden niet de goede taktiek.
- naarmate je de kans groter inschat is dat je zelf opnieuw misleid wordt, wordt op een bepaald punt spreiden de betere taktiek. Des te meer als je denkt zelf ook K2 te kunnen misleiden.



Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 8-05-2021, 13:04:10
Ja, we zijn het in grote lijnen wel eens. Ik zou zelf niet spreiden, maar 'de dood of de gladiolen' spelen. Maar dat ik dat zou doen, zou ik zeker niet aan mijn concurrent laten merken.

Waar zou jij voor kiezen?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Molekule op 8-05-2021, 13:40:56
Niet spreiden.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Van Zwam op 8-05-2021, 13:52:28
Akkoord met Molekule hierboven. Als je het zelf echt niet weet denk ik dat dat een kwestie van aanvoelen wordt. Hoe staat de andere kandidaat er voor? Heb je het idee dat je doorzichtig kandidaat bent, dan is het voor die ander een uitgemaakte zaak en dan moet jij ook all-in gaan op iemand om zelfs maar kans te maken. Als je het gevoel hebt lekker verdacht te zijn, dan is spreiden nog een optie.

Zelf zou ik ook niet spreiden, want ik zou niet verdacht worden.  ;D
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: FS op 8-05-2021, 14:26:44
Aan deze tekst die Philip uitspreekt is juist af te leiden dat hij niet op Sven zat
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Reflektor op 8-05-2021, 14:43:42
Alles hangt af van hoe je (als K1) de kans inschat dat:
- de andere kandidaat (K2) de juiste mol kiest,
- K2 spreidt dan wel vol voor 1 persoon gaat,
- je zelf als K1 de goeie mol kiest.

Als je denkt dat K2 sowieso all in gaat (wat het meest waarschijnlijke is) en de kans om de juiste mol te kiezen is voor K1 en K2 1/2, dan maakt het niks uit.
Als je denkt dat K2 all in gaat en de kans dat ie goed zit kleiner is dan 1/2 (bvb omdat je het gevoel hebt dat je erin slaagt K2 te misleiden) en de eigen kans om goed te zitten is slechts 50/50 dan is spreiden beter.
Als de kans dat je zelf juist zit groter is dan de kans dat K2 fout zit, wordt spreiden een slechte keuze.
Hoe groter je de kans inschat dat K2 zelf gaat spreiden, hoe “sneller” zelf spreiden een slechte keuze wordt.
Hoe groter de kans dat K2 op de juiste mol zit, hoe slechter de taktiek van spreiding wordt.

Toch een poging tot samenvatting:
- als je niet het gevoel hebt dat je de anderen succesvol kan misleiden (zodat de kans groter wordt dan 50/50 dat K2 voor jou kiest), is spreiden niet de goede taktiek.
- naarmate je de kans groter inschat is dat je zelf opnieuw misleid wordt, wordt op een bepaald punt spreiden de betere taktiek. Des te meer als je denkt zelf ook K2 te kunnen misleiden.
Het ligt ook aan de kans dat de andere kandidaat vol op de mol gaat en juist zit.
In alle afgelopen finales was dat eigenlijk 100%, maar in deze finale is dat nu gewoon 50%.

Daarom het prisoners dilemma volgens mij.
Als je spreidt, en de ander heeft het fout, win je gegarandeerd.
Als je niet spreidt, en de ander het fout heeft, en jij het ook fout hebt, heeft niemand de mol. (Zwarte scenario dat je nooit wil).
Als je spreidt, en de ander spreidt ook, wordt het ook een 50/50 geval, maar ''ontmasker'' je in ieder geval de mol nog.

Maar het ligt ook aan of de andere 2  kandidaten weten van elkaar dat ze bijvoorbeeld op Philip zaten en in de finale opnieuw moesten beginnen. Dat schud toch alle kaarten.
Daarbij is het wel opvallend dat Lottiepoes zegt ''Ben ik als enige in de war'' en Sven zijn ''Wát??''.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: MartinJ op 8-05-2021, 15:35:07
Aan deze tekst die Philip uitspreekt is juist af te leiden dat hij niet op Sven zat
Als Philip denkt dat Annelotte of Lennart de mol is, dan is het helemaal niet gek dat Sven niet weet dat er iemand anders in het huis zat. Ik zie er dus juist een bevestiging in dat Philip of Sven zat. Philip zegt dat hij al lang op dezelfde mol zat, dus hij zal niet opeens afgestapt zijn van Sven omdat hij niet door had dat zij in dat huis zaten.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 8-05-2021, 17:10:25
Ja, we zijn het in grote lijnen wel eens. Ik zou zelf niet spreiden, maar 'de dood of de gladiolen' spelen. Maar dat ik dat zou doen, zou ik zeker niet aan mijn concurrent laten merken.

Waar zou jij voor kiezen?

Mocht ik in een molfinale zitten, twijfelen over de mol en weten dat de andere twee op mij zaten, dan zou ik serieus overwegen te spreiden. Probleem is dat ik nooit kan weten dat de anderen twee op mij zitten (zeker als ik serieus twijfel over mijn mol, want dat geeft al aan dat ik moeite heb ze te lezen). In een amateureditie had ik deze situatie bijna behalve dat ik erg zeker van mijn mol was. Ik ging toen ook niet spreiden (ik overwoog het niet eens).

Ik denk dus dat het scenario dat mij zou verleiden om te gaan spreiden erg theoretisch is. Ik zou niet het risico willen nemen dat ik de verdenkingen van anderen verkeerd inschat en daardoor verlies. Dan heb ik liever het risico dat ik het fout heb en vol op een verkeerde mol ga. De dood of de gladiolen.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 8-05-2021, 17:24:03
Ja mee eens. Hoe liep het met jou af bij die amateureditie?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 8-05-2021, 17:36:00
Ja mee eens. Hoe liep het met jou af bij die amateureditie?

Ik had alle vragen goed en ook nog een joker, dus meer goede antwoorden dan er vragen waren. De verliezend finalist zat op mij, dus had bijna niets goed.

Ik heb ook een keer een amateureditie hard verloren trouwens. Ondanks dat ik wel de goede mol had, viel ik redelijk snel af omdat ik het te druk met andere dingen hadden en op een gegeven moment tijdens de test mijn eigen ingewikkelde aantekeningen niet meer begreep.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 8-05-2021, 18:22:43
Leuk! Ik zou het ook wel eens willen spelen. Als Mol uiteraard!   8)
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Rinusoide op 8-05-2021, 20:37:44
Ik denk zelf ook dat de twee kandidaten beide niet gaan spreiden maar gewoon volle bak op een ander gaan. Als je spreidt weet je sowieso dat je niet in de buurt komt van 30/30 en verlies je dus vrijwel altijd als de ander wel all-in gaat op de goede. Ik verwacht ook dat minimaal 1 van de 2 kandidaten wel de goede mol aanwijst.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 8-05-2021, 21:21:50
Ja, tenzij we de bizarre situatie krijgen dat de twee kandidaten op elkaar zitten (en de Mol op een van hen).
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 8-05-2021, 22:11:34
Ja, tenzij we de bizarre situatie krijgen dat de twee kandidaten op elkaar zitten (en de Mol op een van hen).

Mocht de bizarre situatie zich voortdoen en aangenomen dat Lennart de mol is (mijn hoofdverdachte en hoofdverdachte van het forum), dan heeft Lennart op basis van snel turven 8 x in een groepje gezeten met Annelotte waar Sven niet bij was (maisveld, atoomkelder, domino, afsprong jodelen, adem inhouden, graffiti, Hans & Grietje, verstoppertje) en slechts 2 x met Sven (omhelzing, klassiekers). Je zou dus verwachten dat in zo’n geval Sven meer vragen goed heeft (door in te vullen op Annelotte) dan Annelotte (door in te vullen op Sven). Sven die dan dus met meer geluk dan wijsheid wint?
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Tunnelgraver op 8-05-2021, 23:32:18
Ja, dat zou goed kunnen. Dan krijgt hij de twijfelachtige eer winnaar te zijn zonder de Mol ontmaskerd te hebben.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: MartinJ op 9-05-2021, 00:03:01
Zouden Sven en Annelotte nog iets kunnen hebben aan de 20 vragen van de laatste test. Blijkbaar hebben die antwoorden ervoor gezorgd dat ze beter hebben gescoord dan Philip. Gewoon maar een gedachte.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Van Zwam op 9-05-2021, 00:11:52
Ze hadden ook een pasvraag en geen idee hoe laag er gescoord is noch op wie Philip zat waarschijnlijk. Ik denk niet dat er veel mee aan te vangen is.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Leendert op 9-05-2021, 11:18:08
Zouden Sven en Annelotte nog iets kunnen hebben aan de 20 vragen van de laatste test. Blijkbaar hebben die antwoorden ervoor gezorgd dat ze beter hebben gescoord dan Philip. Gewoon maar een gedachte.

Zou eventueel kunnen maar ik moest lang nadenken voordat ik een scenario kon bedenken waarbij de andere finalisten er iets aan hadden. Dat ietwat zeldzame scenario is als volgt:
- dit scenario is gezien vanuit het perspectief van een finalist die niet de mol is (finalist 1)
- we weten niet op wie Philip zat, maar wel dat hij fout zat (anders was hij niet afgevallen)
- het scenario vereist dat in de testvraag Philip ofwel (a) nauwelijks overlap met andere kandidaten had of (b) alleen overlap met finalist 1. Zo weet finalist 1 dat zijn score bijzonder slecht was en dat zelfs een beetje overlap voor Philip voldoende was om de achterstand van 1 pas vraag in te lopen.
- het scenario vereist vervolgens dat er in de test wel veel overlap was tussen (1) finalist 1 en finalist 2, maar ook tussen (2) finalist 2 en finalist 3. Merk op dat er weinig overlap tussen finalist 1 en finalist 3 kan zijn, want anders had Philip meer vragen goed gehad ongeacht op wie van de 3 hij zat.
- in dit geval kan finalist 1 afleiden dat als finalist 2 de mol is, Philip niet was afgevallen ongeacht op wie van de 3 hij zat, omdat Philip door de overlap als bijvangst behoorlijk veel goede antwoorden had opgepikt. Omdat Philip wel is afgevallen, volgt hieruit dat finalist 2 niet de mol is. Finalist 1 kan dus afleiden dat finalist 3 de mol is.
- het volgt hier overigens ook uit dat Philip op finalist 1 zat. Alleen zo had Philip een lage score kunnen halen (aangezien er overlap was tussen finalist 2 en 3).
- merk op dat finalist 2 niet hetzelfde kan afleiden. Vanuit het perspectief van finalist 2 kan zowel finalist 1 en finalist 3 de mol nog zijn.

Zoals gezegd denk ik dat dit scenario vrij zeldzaam is en zelfs als het voorkomt is het maar de vraag of de desbetreffende finalist 1 alle denkstapjes neemt.
Titel: Re: Wie verdenkt Wie?
Bericht door: Betonmol op 9-05-2021, 14:06:31
Aan deze tekst die Philip uitspreekt is juist af te leiden dat hij niet op Sven zat
Net andersom toch?
Hij vindt het gek dat Sven niet wist dat de anderen in dat huis zaten, omdat hij ervan uitgaat dat de mol het wél zou weten.