Auteur Topic: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?  (gelezen 1367 keer)

Offline Elijah

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Joeri Sven Christian Ron en Jan zijn de beste
Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Gepost op: 20-05-2022, 21:19:37 »
Hier kunnen jullie bespreken hoe goed jullie Philippe en Uma als mol vonden ten opzichte van de andere mollen.

Offline Sanmol

  • Forumlid
  • Muscat / professionele speurneus
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #1 Gepost op: 20-05-2022, 22:56:06 »
Lastig, want we hebben niet zoveel van beiden gezien. Uma vond ik wel wat beter dan Philippe, maar zij gaf dan ook haar volle 100 procent. Ik denk dat ik Philippe helemaal onderaan zet en Uma boven Pieter en Eline.

Offline VK

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Mollenvanger, soms met succes.
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #2 Gepost op: 20-05-2022, 23:11:49 »
Daar ben ik het wel een heel eind mee eens..

De beste drie mollen in het moderne Bel-tijdperk zijn m.i.  Elisabet, Lennart en Aline. Niet in een bepaalde volgorde.

Daarna Gilles en daarna, weer niet in een bepaalde volgorde Pieter en Eline. Overigens vind ik ook de laatste twee nog steeds prima mollen  :). De lat ligt hoog in België.

Philippe had het in zich om van mijn top drie een top vier te maken, maar dat is niet gelukt. Het is ook weer zoiets om hem onderaan te zetten, want het is appels met peren vergelijken. Hij heeft wat mij betreft de ranglijst niet gehaald. Niets mis mee ook, hij heeft wel lef getoond. Tijdens de reeks, maar ook daarna door open over de redenen van zijn vertrek te spreken.

Uma klasseren is ook lastig. Ik kan me wel vinden in Sanmol ‘s klassering, bovenin het rechterrijtje in voetbaltermen. Van de ene kant heeft ze het programma gered en had ze niet de mogelijkheid om zich als mol langzaam te profileren, maar van de andere kant is er dit jaar in de post-mortem veel meer niet gezegd (of de waarheid zelfs wat aangepast) dan in vorige jaren. Dat was misschien ook nodig om de steken die een onvoorbereide mol en haar pd in crime hebben laten vallen. Je kunt in een paar afleveringen nooit een topmol worden, maar ik weet niet of ze dat was geworden als ze wel een heel seizoen had gehad.

Er zijn veel tunnels die naar verdoemenis leiden

Offline joligmolletje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #3 Gepost op: 21-05-2022, 14:31:26 »
Eerder schreef ik dit:
Citaat
Anders dan bij de Nederlandse mol heb ik niet zo’n voorkeur qua mollen. De makers weten mij elke keer te verrassen door een onverwachte mol te kiezen. Wie had gedacht dat een priester, politieagent of ex-illegaal de mol zouden zijn? De mollen saboteren lang niet elke opdracht en kiezen er soms ook voor om gewoon goed mee te spelen. Grofweg hebben alle mollen evenveel molacties. Ook ben ik super slecht om ze te vinden. Ik zit serie na serie faliekant mis!

Gedachtes per mol:
Gilles: knap hoe hij De Mol weer nieuw leven heeft ingeblazen. Mede door zijn bijdrage is het programma opnieuw een groot succes geworden.
Eline: super seizoen, maar weinig memorabele acties
Pieter: voor mij totaal onverwacht, in het spel meteen door de mand gevallen (bij de uiteindelijke winnaar)
Elisabet: wauw, ik blijf het knap vinden hoe zij zonder voorbereiding haar rol heeft vervuld. De programmamakers hebben het haar erg moeilijk gemaakt.
Alina: weinig molacties, zeer onopvallend
Lennart: hij heeft bovenmatig veel laten mislukken en speelde het spel brutaal, zeer knap gedaan!

De oude seizoenen heb ik zo lang geleden gezien dat ik ze niet meer helemaal helder voor de geest heb (en sowieso heb ik die met voorkennis gekeken).

Dit jaar zat ik voor het eerst helemaal goed. Uma had ik meteen in het vizier en Philippe eigenlijk ook. (Ik heb hem op dit forum finaal afgeschreven, omdat hij niet tegen de groep op kon. Tegelijkertijd zag ik in geen van de andere kandidaten een mol. De bekendmaking dat hij de mol was en niet meer durfde paste daar wat mij betreft naadloos bij.)

Doordat Uma en Philippe beide maar een half seizoen mol zijn geweest, hebben ze vanzelfsprekend minder molacties en is het lastig ze te vergelijken met de mollen die een heel seizoen hebben gehad. Als ik dan toch ga kijken, kom ik uit op het volgende:

Philippe: na een goede start in aflevering 1 kon hij niet meer op tegen de groep. Keer op keer kwam hij op slechte molposities uit en lukte het hem niet om nog te saboteren. Philippe was meteen in het vizier van Sven (door het opvallend weggooien van een roosje) en deels bij Bert (die zich daarvan af liet kletsen door Uma). Hoe lief en aardig ik Philippe ook vindt, als mol vind ik hem zeer matig.

Uma: heeft lef getoond en had overduidelijk plezier in haar rol. Ze is met het gaspedaal diep ingedrukt aan de slag gegaan, waardoor ze in de kijker liep. Ook haar hulpmol Davy was niet onopvallend. Uma is meteen ontdekt door Anke en werd ook snel verdacht door Sven. Dit kun je haar als onvoorbereide mol niet kwalijk nemen, maar zorgt er wel voor dat ze niet mijn favoriete mol ooit is.

Mijn favoriete mollen blijven Gilles, Elisabeth en Lennart.

Offline Molekule

  • Forumlid
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #4 Gepost op: 22-05-2022, 16:50:32 »
Ik heb het gevoel dat Philippe intrinsiek nog een klasse hoger was dan Uma (die het prima deed), maar dat het er door de gekende omstandigheden niet is uitgekomen.
Beste mollen voor mij zijn: Alina, Gilles, Lennart (in die volgorde maar dicht bij elkaar).
Philippe zit potentieel in de buurt van Pieter en Elisabet, Uma daar net iets onder maar nog ruim beter dan Eline, veruit de zwakste mol van de nieuwe reeksen.

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum, Winnaar ER Pool 2014
  • Forum Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #5 Gepost op: 23-05-2022, 16:31:17 »
Phillipe en Uma zijn naar mijn idee onmogelijk om te vergelijken met eerdere mollen gezien de omstandigheden. Met een half seizoen kan je gewoon nooit bereiken wat je kan in een heel seizoen als mol. Zeker met het niveau van de mollen in deze reeks is dat lastig.

Tussen Phillipe en Uma zie ik twee verschillende mollen waarbij Phillipe meer de focus had op onverdacht zijn en Uma meer de focus op molacties maken. Dat Uma nog best onverdacht is gebleven bij velen maakt dat ik haar een sterkere mol vind + zeker een aantal knappe acties. Phillipe zijn molacties deden wat lijden onder het niet verkrijgen van juiste molposities. Maar hij heeft het zeker ook nog prima gedaan over-all.

Alina, Elisabet en Lennart blijven voor mij een solid top 3, de rest zeker op de voet gevolgd. Pieter vond ik de minst sterke mol, voornamelijk op verdenking gebied.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Tunnelgraver

  • Forumlid
  • Een uur lang winnaar De Mol Pool 2021 ;-) (2e...)
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #6 Gepost op: 30-05-2022, 17:14:20 »
Vergelijken met andere seizoen is inderdaad moeilijk omdat ze ieder maar een half seizoen hadden. Maar wat mij wel opviel is dat Philppe niet veel eigen initiatief toonde. De molacties moesten bij hem worden voorgekauwd, improviseren was er eigenlijk niet bij. Uma daarentegen, die te maken kreeg met de fors beperkende factor dat iedereen haar al als kandidaat had meegemaakt, wist wel te improviseren. Wat ontzettend jammer dat zij niet een heel seizoen de kans heeft gekregen, want ik weet zeker dat ze geschitterd zou hebben. Mijn conclusie is dus toch: Philippe nogal matig, ongeveer niveau Pieter. Uma behoorlijk goed, zeker niveau Elisabeth.
« Laatst bewerkt op: 4-06-2022, 08:21:57 door Tunnelgraver »
2019 the double: NL en B Mol ontmaskerd. 2021  de bubble double: wederom NL en B Mol ontmaskerd. 2022: B Mol goed voor ze het zelf wist. 2023: eitje!

Offline Betonmol

  • Forumlid
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #7 Gepost op: 2-06-2022, 15:48:12 »
Daar ben ik het wel een heel eind mee eens..

De beste drie mollen in het moderne Bel-tijdperk zijn m.i.  Elisabet, Lennart en Aline. Niet in een bepaalde volgorde.

Daarna Gilles en daarna, weer niet in een bepaalde volgorde Pieter en Eline. Overigens vind ik ook de laatste twee nog steeds prima mollen  :). De lat ligt hoog in België.
Helemaal akkoord hiermee

Offline de_witte

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Hoe waren Uma en Philippe ten opzichte van de andere mollen?
« Reactie #8 Gepost op: 2-06-2022, 22:40:12 »
Uma kan je eigenlijk alleen goed vergelijken met Elisabeth... de andere mol die onvoorbereid aan het avontuur begon.
En dan vind ik Uma een stuk beter... minder verdacht door medekandidaten en toch ook wel gewaagde molacties.

Philippe was een voorbereide mol, en deed inderdaad voornamelijk voorgekauwde molacties... wist ook weinig te doen als hij niet op de ideale molpositie kwam is mijn gevoel. Komt dus helemaal onderaan het lijstje.

Lennart, Uma, Alina, Gilles, Elisabeth, Pieter/Eline, Philippe
Wit is ook een kleur!