Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => De Mol Play4 2023 (Vlaanderen) => Topic gestart door: Vermoljoen op 13-03-2023, 16:35:32

Titel: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Vermoljoen op 13-03-2023, 16:35:32
(https://www.realitynet.org/images/dm2023/kandidaten/Ruben.png)
https://www.goplay.be/video/de-mol/ruben

Bespreek hier alles over Ruben.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tarbozan op 13-03-2023, 18:21:11
Gedreven gast , want anders ben je op zo’n jonge leeftijd geen patissier in een goed aangeschreven restaurant als l oh . Gaat of vol voor de opdrachten denk ik of zal een strategische benadering hebben in zijn zoektocht. Molvibes geeft hij me niet

Mol 3/10
Winnaar 7/10
Eerste afvaller 1/10
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 18-03-2023, 15:54:32
Ruben heeft een prima profiel om de mol te zijn: Hij kan gestructureerd denken, is een groepsmens en een spelletjesfanaat.

Opvallend aan Ruben vind ik dat hij zegt "na 4 jaar "éindelijk" deel te mogen nemen aan De Mol". Is hij al een tijdje bezig en klaargestoomd?
Ook zegt hij "eigenlijk geen strategie te hebben"... Bij dat woordje 'eigenlijk' sla ik altijd aan.
En kijk in zijn voostelvideo even naar het likken aan zijn lippen als hij het over de finale heeft. Voor mij is dit een signaal dat hij op zijn woorden let.
En zijn strategie is prima voor een mol: gevoel volgen. Daar kom je altijd mee weg.

Ruben betekent trouwens 'eerste'. Zou er iets met 'eerste en laatste' zijn dit seizoen?
Conny heeft het over helemaal terug (naar het begin) als ze haar leeftijd verkeerd zegt.
De laatste kandidaat is nog niet bekend.
Ik ga hier toch maar even op letten.

Dus: Ruben is voor nu mijn mol!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mollem op 19-03-2023, 13:12:29
Ja, viel op tussen de anderen wat mij betreft.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Van Zwam op 19-03-2023, 23:50:00
Lijkt me geen makkelijke jongen. Mijn eerste subjectieve indruk is nepmol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 20-03-2023, 19:35:32
Goede analyse meneer Zwamworst.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 20-03-2023, 21:30:19
Hier volgt mijn analyse over Ruben als mol.

Betekenis naam
Ruben (weliswaar de jongste van de groep) betekent 'oudste/eerste'. En wie komt als eerst in beeld? Ruben! Wiens vertelt als eerste zijn naam? Ruben! Wie wordt bij de verdenkingen als eerst genoemd door Lancelot? Ruben!
Hij is trouwens ook nog eens de laatste die wat zegt in de aflevering: 'Het spel is begonnen, jongens'.

Opdracht 1.1 Tijd inschatten
- Ruben zet zich - bij het telefoongesprek om z.s.m. op nummer 1 te drukken - neer als iemand die geen grote bedragen wil verliezen in de eerste aflevering. Hij typeert zich als 'groepsspeler'. Dat laatste klopt wel, maar er gaan wel heel wat grote bedragen uit de pot in de eerste aflevering. Duizenden euro's...
- Ruben kiest bij de zandloper voor 30 seconden i.p.v. 32 seconden. Daarmee is de foutmarge binnen het uur al gemaakt: 6 minuten. En dat blijkt ook te kloppen: ze zijn met 53 min. 52 sec. al binnen. Hij laat de groep trouwens beamen dat het zo'n 30 seconden is, zodat het niet zijn eigen keuze is. Als mol weet je allang dat je met deze marge fout gaat uitkomen.
- Ruben doet wel alsof hij voor de winst gaat en laat twee spelers staan om binnen het uur binnen te zijn. Daarmee speelt hij 1000 euro uit de pot! Geeft ook nog eens de ander de schuld van slechte communicatie.
- Rubens alarm gaat voortdurend af bij de opdracht met de spinnen.
- Als ze beslissen - zonder te wachten op de andere groep - wie de winnaar van het duel is, dan kiest hij met Lancelot de juiste persoon. Maar de tijd is veel te snel.

Opdracht 1.2 Walk the line
- Ruben zit in de groep die de munten in het varken moet doen. Hij zet gelijk Toos neer als 'niet goed in balans' en Comfort neer als laatste persoon. Wil zelf niet de laatste zijn. Met zijn lengte kan hij makkelijk het varken loskoppelen.
- Ruben moedigt voortdurend de anderen aan. Ook doet hij de munten zelf keurig in de pot. Geeft heel de tijd de anderen de schuld, als het varken verplaatst wordt. Als mol wil je wel dat de focus op de anderen ligt. Dat doet Ruben dan prima. Hij lijkt een kandidaat.
- Ruben test het varkentje niet. Geeft de anderen weer de schuld, dat ze het niet geroepen hebben.
- Comfort is de kleinste en minst geschikt om het varkentje los te koppelen. Ruben gaat mee in de keuze van de groep en zijn gezicht staat op tevreden dat het Comfort is. Weet hij dat de kleinste speler juist de meest ongeschikte is? Ruben geeft verder wel goede tips.

Bevrijd Lieselot
- Ruben zoekt ijverig naar de sleutel. Hij vraagt zelf aan Lieselot of er aanwijzingen zijn in haar caravan. Heeft hij voorkennis ofzo? Roept ook lekker in het rond wat Lieselot allemaal ziet en de kandidaten raken daardoor in verwarring.
- Ruben pakt de klok, zodat hij het apparaat in beheer heeft. Conny ziet ineens de sleutel en Ruben gaat ermee aan de haal.
- Wrijft nog in dat Lieselot weet dat de sleutel gevonden is. Hij twijfelt of ze nu gelijk moet komen (dan is er minder geld door Lieselot opgehaald), maar zegt toch gelijk te gaan. Hoe langer ze wachten hoe meer geld er komt. Blijft verder uit de discussie of ze wel of niet moet gehaald worden.

Eliminatie
Vindt Mateo een acteur. Maar hij zou het zelf ook kunnen zijn, als mol...
Meestal wordt de Mol niet gekozen om zijn/haar scherm te zien. Ruben krijgt niet zijn scherm te zien.

Zijn lichaamstaal laat ook zien dat hij mols is. Hij zit vaak aan zijn hals, teken van spanning.

Volgende aflevering houd ik Ruben weer in de gaten. En niet tunnelen... :-)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: vickypollard op 20-03-2023, 21:33:48
Voor mij een van mijn verdachten. Zat samen met Lancelot steeds in de posities waar rare beslissingen genomen werden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Crapuleke op 20-03-2023, 23:12:52
Ruben zoekt ijverig naar de sleutel. Hij vraagt zelf aan Lieselot of er aanwijzingen zijn in haar caravan. Heeft hij voorkennis ofzo?
Als mol is het handig om Lieselot te laten zoeken in plaats van geld verdienen door een blok omhoog te houden. Als kandidaat kan je denken dat er een hint ligt in de caravan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 21-03-2023, 23:24:23
Vind hem ook verdacht maar vond het onmols toen ze gingen raden wat ze zouden gaan doen en Ruben zei of misschien over een koord tussen twee kliffen. Wat klopte en de meeste kandidaten die een juiste voorspelling doen ( die op voorkennis lijkt) zijn niet de mol. Want de mol zal meestal niet de opdracht goed raden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 22-03-2023, 10:04:31
Precies.. dat viel mij ook op. Zakt hiermee naar onderaan mn mollijstje
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 22-03-2023, 20:45:28
Ik vond zijn verdachtmakingen over de linedancegroep beetje veel, want hij weet niet hoe moeilijk die opdracht is. Onze mol Jurre deed dat ook vaak.
Matteo ligt eruit, die heeft twee dagen met Ruben in de badtub  gezeten en zal hem niet zo snel verdenken, ook zat hij in andere groep. De reactie van Ruben op het rode scherm van Matteo vond ik overdreven.
En misschien toont hij graag zijn voorkennis, net zoals Jurre.  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: wouterv op 23-03-2023, 11:09:48
.
Matteo ligt eruit, die heeft twee dagen met Ruben in de badtub  gezeten en zal hem niet zo snel verdenken, ook zat hij in andere groep. De reactie van Ruben op het rode scherm van Matteo vond ik overdreven.


Matteo gaf aan dat hij hoopt dat Ruben wint
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: foxhunter op 25-03-2023, 14:09:53
Ruben speelt mogelijk de felle kandidaat, die voor de groep gaat.
Hij gaat mee in voorstellen van anderen en geeft er indien nodig een twist aan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 26-03-2023, 22:04:21
Voor aflevering 2 zijn dit mijn bevindingen.

Ruben betekent oudste/eerste en... kwam weer als eerst in beeld!
Ook de kandidaten noemen zijn naam weer als eerst.
Ruben is de eerste die het woord neemt na de eliminatie. En we weten inmiddels wat Ruben betekent..

2.1 Spullen uit trein gooien
Ruben biedt zich aan als vindingrijk persoon.
Hij roept dat ze de voorwerpen moeten opvangen, maar dat klopt niet. Hij verwart het zo. Ze moeten voorwerpen in een opvangnet gooien.
Ruben noemt het voorwerp pijpsleutel verkeerd. Daarmee verliezen ze de nodige tijd. Ruben zorgt dat het gereedschap uiteindelijk goed ligt als het bijna kloppend ligt. En wint zo keurig aan vertrouwen. Dit deed hij met de sleutel uit de klok in aflevering 1 ook al.
Ruben test allerlei stellages met stenen. Als mol hoop je natuurlijk dat er iets kapot gaat. Zou Ruben de meest linkse gesaboteerd hebben, omdat de stellage in elkaar valt?
Als alles uiteindelijk misgegooid is, begint hij weer te klagen over de ander. Dat zou een mol doen en zo deed hij de vorige aflevering ook al.

2.2 Filmpjes laatste chauffeur
Ruben wil duidelijk chauffeur zijn en komt zo op de plek om een voorstel te krijgen. Als Ruben de mol is, dan heeft hij er alle baat bij als laatst aan te komen met de auto. Dan kan hij zijn eigen filmpje niet laten zien. Maar Leila wint. Die verdenkt Ruben niet, want anders liet ze de hele groep niet kijken naar Rubens filmpje... Ruben schrikt trouwens goed en grijpt naar zijn hart. Maar als je weet dat iets gaat vallen... tja dan schrik je evenzo.

2.3 Navy Seals 
Als iedereen zingt 'who among them is the mole?' is Ruben als enige niet in beeld! Zou de mol verstopt zijn? Misschien zingt hij wel zijn eigen naam...
Als mol moet je met de Navy Seal gewoon goed meedoen. Dat doet Ruben ook met sit-ups en push-ups. Hij zit mooi bij Conny, zodat hij kan shinen en het toch niet haalt. Misschien heeft hij zich wel in die positie gemanouvreerd.
Ruben duwt de ene na de andere aardappel in het kanon, zodat ze snel aan de pan aardappelen kunnen beginnen.
Hij vraagt zelfs om de dikste! Hoe meer er weggeschoten worden, hoe meer geld weg. Er gaat 4 kilo weg.

Nog steeds vind ik Ruben een prima mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: eilandgek op 26-03-2023, 23:32:42
Oef ik vond Ruben vandaag ook wel héél erg verdacht in beeld gebracht worden. ThaStayFan geeft al de opsomming van deze keer, en dat werd dus echt uitdrukkelijk in beeld gebracht. Naar zijn hart grijpen in het filmpje vind ik niet verdacht; dat deden de anderen ook bijna allemaal, maar hij hield dat gebaar wel net even wat langer, onnatuurlijk, aan.
Verder: Party in the USA favoriet liedje?  ::ohno::
Kan allemaal toeval zijn, en de edit zal er wel extra voor zorgen dat ik nu in de Rubentunnel zit... (en ik niet alleen, na Leila met 18% werd hij in Cafe de Mol het meeste door de kijkers verdacht met 17%... meestal zijn die mensen dan niét de mol, zo vroeg in de serie!)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mosquito op 27-03-2023, 14:12:42
Tijdens de drill proef zegt hij tegen Leila, dacht ik, "rust maar, rust maar".
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Toastball op 28-03-2023, 00:04:12
Ga helemaal akkoord met wat hierboven vermeld werd door ThaStayFan.

Het voortdurend testen van de netconstructies was redelijk onnodig in hindsight omdat de proef wel heel erg moeilijk was, maar wel een redelijke molpoging voor moest er toch een voorwerp in een net landen. Het "neem dikke patatten" vond ik goed gevonden als hij de mol blijkt te zijn, maar wel best opzichtig.
Verder wil ik nog toevoegen dat het tempo van pompen echt niet overeenkwam met wat iemand in zijn fysieke toestand aan kan, en dit leidde inderdaad tot het net niet halen van die proef.

Tunnel: gevonden, Visie: Ruben, Hotel: Trivago
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 28-03-2023, 14:50:00
Ruben weer erg verwijtend naar andere groep, hij komt nogal ongevoelig over. Prima voor een mol. Laatste en eerste lijkt een thema te zijn, en dat is net een van de betekenissen van zijn naam.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molstein op 28-03-2023, 19:21:05
Vind hem ook verdacht maar vond het onmols toen ze gingen raden wat ze zouden gaan doen en Ruben zei of misschien over een koord tussen twee kliffen. Wat klopte en de meeste kandidaten die een juiste voorspelling doen ( die op voorkennis lijkt) zijn niet de mol. Want de mol zal meestal niet de opdracht goed raden.
Klopt.
En in de 2e aflevering zelfde scenario : "we zijn hier precies bij het leger" zie Ruben, waarna een militaire proef volgde.
Een mol gaat geen opdrachten voorspellen en zeker geen 2.

En een naam van een kandidaat (Samya) verkeerd zeggen (bij slackline) heb ik ook nog nooit een mol zien doen... een mol weet perfect wie meedoet.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 29-03-2023, 09:13:06
En in de 2e aflevering zelfde scenario : "we zijn hier precies bij het leger" zie Ruben, waarna een militaire proef volgde.
Een mol gaat geen opdrachten voorspellen en zeker geen 2.

Dat zagen we in Nederland ook maar hij was wél de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molstein op 31-03-2023, 19:52:29
Dat zagen we in Nederland ook maar hij was wél de mol.
In welk seizoen was dat?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 1-04-2023, 14:15:58
In welk seizoen was dat?
Laatste seizoen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molstein op 2-04-2023, 10:31:02
Dat heb ik dan wellicht onbewust genegeerd omdat ik zo zeker was van Jurre...  ::tandpastasmiley::
We wijken wat af van het topic maar heb je daar eventueel ook nog een vb bij ?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Joff op 2-04-2023, 11:36:32
Mijn mol sinds aflevering 1. Heeft nog maar weinig goeds gedaan, maar wel veel mogelijke subtiele molacties:

Afl. 1:
-Veel te snel of vaak de zandloper omdraaien
-Eens zijn met Commy om als laatste op het koord te gaan en het geld te pakken
-Hij had blijkbaar het varkentje moeten testen al weet ik niet wat dat betekent ... in elk geval konden ze hem horen vloeken op de 'fucking country dancers' maar konden hij hen niet horen schreeuwen dat hij het varkentje moest 'testen'
-Lieselot lang aan de telefoon houden en lang met de klok in zijn handen zitten zonder de sleutel te zien

Afl. 2:
-Stellage bouwen en testen die vervolgens omvalt
-Op het eind niet nogmaals Handige Harry in willen schakelen omdat ze zo goed bezig zijn
-Bij de vindingrijke kandidaten gaan, waardoor hij vervolgens een van de weinige niet beschonken kandidaten is en ook zich meteen aanbieden om de auto te rijden; vervolgens verliest hij die strijd wel van Leïla
-Als enige falen bij de push-ups (ok, lag ook aan Conny en de aardappelgooiers natuurlijk) en vind hem ook wel wat slapjes rennen in het begin (als hij weer bijna bij de groep is, sprint hij daarentegen heel hard).
-Suggereren dikke aardappelen te nemen (wegen meer) bij het schieten
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 2-04-2023, 22:14:01
Aflevering 3

3.1 Rodeo
Ruben oppert om het kaartje weg te halen, zodat ze de eitjes intikken. De eitjes spelen een rol... Je kan er later veel geld mee verdienen! Een mol wil dus veel schade aanbrengen aan de rode eitjes.
Ruben manoeuvreert zich naar stalknecht. Daar kun je het meeste geld mee winnen én dus ook verliezen.
Ruben lacht niet echt mee met de grap over elegant zijn.
De hoefijzers liggen als de U in Rubens naam.
Ruben gooit de lasso niet best... Lieselot zegt dat ook.
Ruben praat door de microfoon als iemand er voor het eerst doorpraat.
Ruben gaat het woord Witje doorgeven en zegt: Wietjze. En nog even erbij zeggen: "Was duidelijke info hè?"
Verder speelt hij net goed mee om niet op te vallen als mol.
Weer kijkt hij verwijtend als Jolly Jumping gezegd wordt.
Als de groep hem aanspreekt, zegt hij 'Witje' toch wel ietsje beter hoor.

3.2 Rode eieren
Lancelot is zijn ei kwijt. Die is door iemand kapot gemaakt. De mannelijke deelnemers slapen bij elkaar, waardoor Ruben zeker de daders kan zijn. Een kapot ei kost 250 euro, waardoor een mol wil dat deze kapot gaat.
Ruben wordt ingenieur. Met eitjes gooien met rietjes verwijt hij weer Lancelot van een verkeerde gooi. Steeds weer geeft hij anderen de schuld. Precies wat een mol doet om anderen verdacht te maken.
Dan gaat hij dichtbij Lancelot staan, waardoor zijn rode eitje kapot gaat. Het lijkt Lancelots schuld, maar dat is niet zo.
Ruben kan zijn lachen nauwelijks onderdrukken...

3.3 De rode knop
Ruben deed er alles aan om in kamer 110 te komen. Daar kun je veel geld uit de pot spelen: 5000 euro! Hij dacht met 10 keer drukken bij de minste te zitten, maar Toos en Lieselot troeven hem af. Helaas als Ruben de mol is, dan heeft hij daar geen invloed op gehad.

Executie
Je zag al dat Ruben zijn scherm zou gaan zien. Hij heeft zijn handen geknepen. Als hij de mol is, dan zat hij de eerste twee executies er relaxter bij. Nu duidelijk niet.

Hints:
Het valt op dat een veel dingen met de R van ROOD zijn: rode eieren, rode pepers en rode kruiken op een schilderij aan de muur, rode appels, rode knop, rode telefoon, rode bloody mary, rood vangnet, rode bord Motel/vacancy, rodeo, Randalls restaurant (met een grote rode letter R op de bar), er wordt rode wijn "geklonken met de mol", de meeste tekst staat op een rode achtergrond... Best opvallend! Wiens naam begint met de R? Juist, Ruben! Die draagt ook een rode trui in aflevering 1 en een rood geval op zijn witte trui in aflevering 2 en in aflevering 3 een rood doekje om zijn nek en rode sokken aan bij de eliminatie.

Ik ga steeds meer erop vertrouwen dat Ruben de mol België 2023 is!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 3-04-2023, 09:38:19
Als je het zo opsomt is Ruben toch wel nog altijd een grote molkandidaat. Al zou ik als mol geen stalknecht willen zijn. Hij was wel weer als eerste wakker bij het ontbijt (en je beschrijft eigenlijk ook een ferme een antimolactie van Thomas daar, goed dat je het terug aanbrengt). Ruben komt toch wel vaker dan zou moeten in specialere posities. Het enige wat mij wat tegenhoudt is dat hij, net als Toos, misschien iets te fel een Lennert type zou zijn. Weer een jonge, nog wat speelse, man?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: lunares op 3-04-2023, 09:44:30
Ruben kwam in afl 3 voor mij over als een onzekere kandidaat die zich nogal ergerde aan Toos en Lancelot. Als mol opperen om dat kaartje van Gilles rond de eieren weg te moffelen ... dat zou je toch niet doen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 3-04-2023, 19:51:55
Ruben kwam in afl 3 voor mij over als een onzekere kandidaat die zich nogal ergerde aan Toos en Lancelot. Als mol opperen om dat kaartje van Gilles rond de eieren weg te moffelen ... dat zou je toch niet doen.

Ruben (als mol) heeft dat kaartje wegmoffelen misschien wel gebracht als voordeel voor de kandidaat. Zijn bedoeling was dat Thomas dat het kaartje wegdeed, zodat Thomas ook de schuld kreeg. Hij gaat wel snel mee met Thomas om er niks mee te doen.

Als Ruben niet de mol is, dan testte hij misschien wel Thomas. Hoe dan ook, die eitjes moesten een rol spelen. Dus vind ik het ook wel gek wat Ruben daar deed...

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Soes op 4-04-2023, 10:59:01
Ruben (als mol) heeft dat kaartje wegmoffelen misschien wel gebracht als voordeel voor de kandidaat. Zijn bedoeling was dat Thomas dat het kaartje wegdeed, zodat Thomas ook de schuld kreeg. Hij gaat wel snel mee met Thomas om er niks mee te doen.

Als Ruben niet de mol is, dan testte hij misschien wel Thomas. Hoe dan ook, die eitjes moesten een rol spelen. Dus vind ik het ook wel gek wat Ruben daar deed...

Ik denk dan toch dat Ruben een kandidaat is die wil testen wat Thomas zou doen. Als Ruben dat kaartje weg had gegooid, hadden hij en Thomas zich heel verdacht gemaakt. Dat wil je als mol niet denk ik. Lichte streep door Ruben, maar Thomas blijft wel verdacht voor mij.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 4-04-2023, 23:49:21
Mijn theorie dat Ruben steeds de eerste is, wordt trouwens ook in aflevering 3 bevestigd. Hij komt als eerste in beeld (na Gilles, maar die tel ik niet mee). In elke aflevering is hij de eerste actieve kandidaat.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 5-04-2023, 14:38:02
De meest obvious mol heeft maar 2 pagina's. Interessant. Enkel de posities bij de stalknechten vond ik niet de meest ideale keuze als mol, maar ook weer geen heel slechte.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Bakkie op 5-04-2023, 15:14:34
Waar haal jij dat Ruben eerst / laatst zou betekenen? Ik kan alleen ‘zie, een zoon’ vinden! Nu het past wel
Los bij mijn Mol: Ruben dus  ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::

Ruben heeft een prima profiel om de mol te zijn: Hij kan gestructureerd denken, is een groepsmens en een spelletjesfanaat.

Opvallend aan Ruben vind ik dat hij zegt "na 4 jaar "éindelijk" deel te mogen nemen aan De Mol". Is hij al een tijdje bezig en klaargestoomd?
Ook zegt hij "eigenlijk geen strategie te hebben"... Bij dat woordje 'eigenlijk' sla ik altijd aan.
En kijk in zijn voostelvideo even naar het likken aan zijn lippen als hij het over de finale heeft. Voor mij is dit een signaal dat hij op zijn woorden let.
En zijn strategie is prima voor een mol: gevoel volgen. Daar kom je altijd mee weg.

Ruben betekent trouwens 'eerste'. Zou er iets met 'eerste en laatste' zijn dit seizoen?
Conny heeft het over helemaal terug (naar het begin) als ze haar leeftijd verkeerd zegt.
De laatste kandidaat is nog niet bekend.
Ik ga hier toch maar even op letten.

Dus: Ruben is voor nu mijn mol!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 5-04-2023, 23:47:01
Waar haal jij dat Ruben eerst / laatst zou betekenen? Ik kan alleen ‘zie, een zoon’ vinden! Nu het past wel
Los bij mijn Mol: Ruben dus  ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::

Je hebt gelijk. Hij is als Bijbels figuur de oudste zoon van de aartsvader Jakob. Dat is het meer.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 6-04-2023, 13:40:25
Waar haal jij dat Ruben eerst / laatst zou betekenen? Ik kan alleen ‘zie, een zoon’ vinden! Nu het past wel
Los bij mijn Mol: Ruben dus  ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::
Heb ik misschien verkeerd gelezen.
Wat me het meest bij hem opvalt zijn de snelle beschuldigingen naar het andere team, was ook dit keer te zien.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 6-04-2023, 14:38:29
Ik verdenk Ruben ook het meest omdat hij vaak (subtiel) de schuld aan een andere geeft, dit is typisch mollengedrag. Hij zet zich niet op de voorgrond (itt. Lancelot) maar kan overal subtiel hebben gemold.

Voorbeelden zijn de schuld aan de linedancers geven voor het verschuiven van het varkentje en het mislukken van de slackline, de schuld geven aan de inboedelwerpers in de trein van het mislukken van de opdracht, Lancelot de schuld geven van het breken van zijn ei terwijl hij er heel dicht bij stond.

Een andere niet genoemde subtiele molactie kan Conny als laatste laten lopen in de Bootcamp, wellicht veronderstellende dat ze niet op tijd zou aankomen (zo wordt zij verdacht gemaakt) maar dat mislukte.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 6-04-2023, 15:31:01
Ik schrap Ruben nog niet. Hij stond bij mij helemaal bovenaan na aflevering 1.

Maar…ik haal toch al mijn potlood boven.
Ik geloof NOOIT dat een mol aan een andere kandidaat zou voorstellen om het briefje van Gilles weg te moffelen. Thomas zou op dat moment dan misschien nog niet weten waarvoor die eieren dienden, maar een dag later zou hij het wel te weten komen. Als de andere kandidaten dan 6 eieren breken en dat kost de pot 1500€…Zelfs als Ruben dan niet naar voor komt om te zeggen tegen de andere kandidaten dat hij dat briefje heeft weggehaald, dan nog weet Thomas dat wel. En die kan dan ook conclusies trekken. Dat is bijna zeggen ‘alsjeblieft Thomas, hier is je ticket naar de finale!’
Lijkt me niet iets dat je als mol kan maken, om 1 kandidaat zo te bevoordelen.

De enige manier waarbij het zou kunnen is wanneer het weghalen van het briefje een op voorhand geplande actie was, iets wat hij alleen zou doen, maar dat hij de pech heeft dat ook Thomas al wakker is. Maar ook dan breek je volgens mij de actie af en probeer je het op een andere manier.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Joost2 op 6-04-2023, 15:56:55
De meest obvious mol heeft maar 2 pagina's. Interessant. Enkel de posities bij de stalknechten vond ik niet de meest ideale keuze als mol, maar ook weer geen heel slechte.

Dan ben ik benieuwd naar je onderbouwing. Want het is makkelijk andere molloten in kandidatentopics blijven voorhouden dat ze verkeerd zitten. Sterker nog dat voegt niks toe. Wat maakt Ruben tot zo'n obvious keuze dat in café De Mol hij net zo goed komt bovendrijven?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 6-04-2023, 16:42:37
Via de stalknechten viel het meeste geld te verdienen. En dat is mislukt. Ik vond het wel erg toevallig dat de stalknechten als eerste met Jolly Jumper aankwamen terwijl die al was gekoppeld met Jolly Jumping.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 6-04-2023, 18:35:21
Dat weten de stalknechten toch helemaal niet dat Jolly Jumping al genomen is.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 6-04-2023, 20:27:52
Dat weten de stalknechten toch helemaal niet dat Jolly Jumping al genomen is.
De mol krijgt wel eens iets doorgegeven.
Ook vond ik het opvallend dat Ruben zo onvoorzichtig was met zijn rode eitje en heel dicht bij Lancelot ging staan die bezig was met een ei verpakken.  Bij dat rode ei van Conny stond hij ook heel dichtbij toen dat brak, was niet goed te zien wat daar gebeurde.
Met het drukken op de rode knop zat hij maar net naast de hoofdprijs.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 6-04-2023, 20:31:55
Hoe meer ik alles op een rijtje zet, hoe meer ik het niet anders kan zien dan Ruben. Het lijkt te makkelijk, maar als ik het forum hier volg valt het wel mee. Zijn er nog molloten met het gevoel dat het er te dik bovenop ligt? In Nederland was dat dit jaar nu ook wel het geval, maar daar ging het forum ook mee.

Enkel bij Lancelot kan ik het nog zien. En met al heel veel goede wil Toos of Thomas.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 6-04-2023, 20:42:17
Afl 1.. hier “voorspelt” Ruben precies de opdracht. Gewoon n lucky guess dus. De mol kijkt wel uit dat te doen.

Tot nu toe.. in 100% van alle gevallen waar dit is gebeurd blijkt het een kandidaat.
Dit is waarom ik m afstreep
Klopt altijd
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 6-04-2023, 20:46:36
Ruben heeft het op Lancelot voorzien, toen Lancelot met zijn eitjes de auto instapte zat Ruben hem in zijn achterste te prikken. Ik denk dat Lancelot als enige misschien, Ruben in het vizier heeft en dat kan Ruben niet hebben. Bijna hetzelfde scenario als in Nederland met Jurre en Daniel.
Opvallend dat niemand Ruben verdenkt, ook Lancelot noemt hem niet maar ik denk dat ze dat weglaten.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 6-04-2023, 20:51:38
Afl 1.. hier “voorspelt” Ruben precies de opdracht. Gewoon n lucky guess dus. De mol kijkt wel uit dat te doen.

Tot nu toe.. in 100% van alle gevallen waar dit is gebeurd blijkt het een kandidaat.
Dit is waarom ik m afstreep
Klopt altijd

En zo krijgt hij de kleine Comfort mee.

Er is hier trouwens een tegenvoorbeeld van, maar kan er niet opkomen. Help me molveteranen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 6-04-2023, 20:56:11

Een mol kan het er juist een beetje dik opleggen zodat kandidaten denken: dat is té opvallend.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 6-04-2023, 20:57:19
Hoe meer ik alles op een rijtje zet, hoe meer ik het niet anders kan zien dan Ruben. Het lijkt te makkelijk, maar als ik het forum hier volg valt het wel mee. Zijn er nog molloten met het gevoel dat het er te dik bovenop ligt? In Nederland was dat dit jaar nu ook wel het geval, maar daar ging het forum ook mee.

Enkel bij Lancelot kan ik het nog zien. En met al heel veel goede wil Toos of Thomas.
Ruben wordt hier toch niet zo veel verdacht. Bij Lancelot zijn de molacties wel wat duidelijker en bij Toos ligt het dik bovenop met die vrijstelling, hij wordt in Vlaanderen ook het meest verdacht.
De productie probeert de mol de eerste afleveringen uit de wind te houden maar sommige eventuele molacties kun je niet eruit knippen zoals veel te vroeg aankomen in de eerste opdracht.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 6-04-2023, 22:03:54
Ruben wordt hier toch niet zo veel verdacht. Bij Lancelot zijn de molacties wel wat duidelijker en bij Toos ligt het dik bovenop met die vrijstelling, hij wordt in Vlaanderen ook het meest verdacht.
De productie probeert de mol de eerste afleveringen uit de wind te houden maar sommige eventuele molacties kun je niet eruit knippen zoals veel te vroeg aankomen in de eerste opdracht.
Als Toos de mol was zou hij wel geprobeerd hebben Lieselot over te halen om voor de vrijstellingen te gaan met als resultaat nul euro in de pot.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 6-04-2023, 22:49:28
Mee eens, maar de productie zet het niet kiezen van de vrijstelling door Toos wel in de verf.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mosquito op 6-04-2023, 22:52:55
Er is hier trouwens een tegenvoorbeeld van, maar kan er niet opkomen. Help me molveteranen.

"Ik wist het, ik wist het.." riep de mol toen er werd afgereisd naar Jordanië?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 6-04-2023, 23:00:27
Mee eens, maar de productie zet het niet kiezen van de vrijstelling door Toos wel in de verf.
Het is dan ook een heel bijzondere actie. Men kan er een molactie in zien want hij voorkomt 5000 euro in de pot, maar 2000 is ook nog erg veel voor een mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: 22mol op 6-04-2023, 23:47:51
Is dit het Ruben topic?  ;D

Ik vond hem in 1.1 met Lancelot verdacht toen ze zo'n haast hadden, te vroeg aankwamen en te vroeg op de knop drukten.
1.2 verdacht door de schuld geven op de andere groep, comfort als laatste te gaan op de slackline.
2.1 slechte constructies bouwen?(geen hulp van handige harry) netten uittesten en schuld geven aan andere groep.
2.2 zichzelf als bestuurder manoeuvreert. Hopelijk de slakkenrace winnen en filmpjes selecteren.
2.3 dikke pattaten voor het kanon gebruiken? Mwah, meer intuïtie dan mols.
3.1 tja hij kan slecht lasso gooien, onduidelijke uitspraak over de porto? Wel goed bezig met kak graven, wat een molshoop.
3.2 eitjes eitjes en nog eens eitjes, daar kan een patisier wel wat mee.
3.3 aw net niet het minst gedrukt. Geluk bij een ongeluk?

Aan Thomas voorstellen het briefje weg te moffelen? Zal ik als mol nooit doen. Lekker ondergronds blijven.

Ik ben nog niet helemaal overtuigd,  ik houd andere kandidaten en hun tunnels nog nauwlettend in de gaten. ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 7-04-2023, 00:07:27
Even een citaat van Contraspion: ‘Verder viel me op toen er 100 keer was gedrukt, er een stand kwam van Lancelot en Commy 35, Conny en Thomas 47, Lieselot en Toos 9 en Ruben en Leïla 10. Dat is 101, en niet 100 samen. Later drukt Toos nog een keer, dus dat zou dan 10 zijn, maar er werd 9 gezegd. Dus de eerdere 9, moest 8 zijn denk ik.‘

Ik denk dat men niet wilde dat er twee gelijk zouden eindigen. Nu begrijp ik ook waarom Ruben zo graag met Thomas wilde kletsen, want daar werd veel te vaak op de rode knop gedrukt. Hoe dichter iedereen bij elkaar zit, hoe toevalliger het lijkt als je er iets onder zit. En hoe langer het duurt voordat de honderd is bereikt en je wat makkelijker afstand kunt nemen van de lage-druk-frequentie-groep. En door te kletsen, is dat een excuus om niet op de rode knop te hoeven drukken, want Laila zat hem te observeren. En als er minder werd gedrukt door Thomas, zou het Lieselot en Toos ertoe kunnen bewegen vaker te drukken.
Ik vind Ruben niet de persoon om zo weinig te drukken, hij wilde namelijk meteen voor de vrijstellingen gaan, dan wil je ook graag voorkomen dat anderen die krijgen.

Deze opdracht ging slecht voor de mol, er had zomaar 5000 euro in de pot kunnen komen en 2000 was al veel te veel. Leek het maar zo of keek Gilles boos naar Ruben bij de eliminatie?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 7-04-2023, 11:25:19
Gilles gaat nooit boos naar de mol kijken omdat er toevallig 2000 (of 5000) in de pot komt.
Gilles weet door de jaren heen wel dat niet alle mogelijke molacties lukken, zelfs de acties die op voorhand geoefend zijn (Eline bij het opduiken van de reistassen, Elisabeth in de tunnels in Vietnam). Niet alles gaat hoe je de dingen wenst en dat weet Gilles ook en hij gaat het dus heus de mol niet kwalijk nemen, laat staan er boos om zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 7-04-2023, 11:40:14
Gilles gaat nooit boos naar de mol kijken omdat er toevallig 2000 (of 5000) in de pot komt.
Gilles weet door de jaren heen wel dat niet alle mogelijke molacties lukken, zelfs de acties die op voorhand geoefend zijn (Eline bij het opduiken van de reistassen, Elisabeth in de tunnels in Vietnam). Niet alles gaat hoe je de dingen wenst en dat weet Gilles ook en hij gaat het dus heus de mol niet kwalijk nemen, laat staan er boos om zijn.
Dan is het misschien om zo weinig mogelijk in zijn mimiek te laten blijken, en een beetje boos kijken helpt daarbij. Hetzelfde zag je Rik doen naar Jurre.  ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Marimol op 7-04-2023, 11:42:56
Afl 1.. hier “voorspelt” Ruben precies de opdracht. Gewoon n lucky guess dus. De mol kijkt wel uit dat te doen.

Tot nu toe.. in 100% van alle gevallen waar dit is gebeurd blijkt het een kandidaat.
Dit is waarom ik m afstreep
Klopt altijd

Voor een kandidaat heeft Ruben wel een erg vooruitziende blik. Naast deze voorspelling in aflevering 1 zegt hij in aflevering 2 "Precies het leger" als ze de slaapzaal in lopen en in aflevering 3 als hij vóór de opdracht samen met Lieselot de stal inloopt: "Nu kak opkuisen of zo". Hij heeft er eigenlijk de schoenen niet voor aan.  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 7-04-2023, 12:26:50
"Ik wist het, ik wist het.." riep de mol toen er werd afgereisd naar Jordanië?

Ook een mooie! ::bravo:: Maar dat was hem niet.

Hier een opsomming waarom Ruben het wel zijn:
- Opdracht 1.1: Beslist mee Samya en Conny? achter te laten
- Opdracht 1.1: Komt veel te vroeg aan
- Opdracht 2.1: Duwt Comfort mee in laatste positie, meer dan Toos
- Opdracht 2.1: Vertraagt duidelijk alles, maakt instabiele constructies, zit in groep niet drinkers
- Opdracht 2.2: Is toevallig op de goede chauffeurspositie
- Opdracht 2.3: De push-ups lukken niet
- Opdracht 3.1: Positioneert zichzelf wederom in aparte positie, geeft Witse door
- Opdracht 3.2: Je houdt het niet voor mogelijk, maar hij is weer eerst bij de tafel met de eitjes en stelt voor de info achter te houden
- Opdracht 3.3: Het had niet veel gescheeld of hij was de kamer binnengegaan 

En als heldere tunnelaar ook waarom hij het misschien niet is:
- Opdracht 2.3: De situps lukken, wat een half mirakel is, was echt niet nodig geweest
- Opdracht 3.1: De stalknechten leek achteraf niet zo een goede positie, al zal uberkandidaat Lieselot wel niet geholpen hebben

Een beetje op dezelfde lijn dus als 22mol, maar ben ook nog verre van zeker.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 7-04-2023, 14:14:48
- Opdracht 3.1: De stalknechten leek achteraf niet zo een goede positie, al zal uberkandidaat Lieselot wel niet geholpen hebben

Kun je uitleggen waarom bij de stalknechten geen goede positie was ???
Verder kun je nog toevoegen dat hij - waarschijnlijk - een rol heeft gespeeld bij het uitschakelen van 3 rode eieren.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: foxhunter op 7-04-2023, 14:32:14
@Belgianmol
- Opdracht 2.1: Vertraagt duidelijk alles, maakt instabiele constructies, zit in groep niet drinkers

...Trapt in zijn haast bijna de vingers van Toos doormidden en verbeterd de wankele constructies van Thomas en Conny door deze te testen en te verstevigen. Bouwt zelf mee aan stevige constructies van de M(3 poot vangnet) en de O (vijfpoot vangnet), die beide prima functioneerden.
...speelde geen rol van betekenis bij het herkennen van het gereedschap.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 7-04-2023, 14:51:04
De stalknechten zijn cruciaal voor het brengen van de informatie over de gekleurde hoefijzers. Wij kregen opvallend weinig te zien van hen.
Ook de vindingrijke kandidaten (waar Ruben zat) kregen wij niet veel te zien. Er werd meer nadruk gelegd op de acties in de trein.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 7-04-2023, 17:23:35
erstevigen. Bouwt zelf mee aan stevige constructies van de M(3 poot vangnet) en de O (vijfpoot vangnet), die beide prima functioneerden.
...speelde geen rol van betekenis bij het herkennen van het gereedschap.

Meer nog, hij hielp Toos zijn pijpsleutel te verdedigen, die wel degelijk goed lag, wanneer Thomas dit betwistte.
Als je de mol bent val je hier eerder Thomas bij, of hou je je uit de discussie, maar je gaat niet een goed antwoord zo lopen verdedigen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 7-04-2023, 17:45:37
Ook een mooie! ::bravo:: Maar dat was hem niet.

Hier een opsomming waarom Ruben het wel zijn:
- Opdracht 1.1: Beslist mee Samya en Conny? achter te laten
- Opdracht 1.1: Komt veel te vroeg aan
- Opdracht 2.1: Duwt Comfort mee in laatste positie, meer dan Toos
- Opdracht 2.1: Vertraagt duidelijk alles, maakt instabiele constructies, zit in groep niet drinkers
- Opdracht 2.2: Is toevallig op de goede chauffeurspositie
- Opdracht 2.3: De push-ups lukken niet
- Opdracht 3.1: Positioneert zichzelf wederom in aparte positie, geeft Witse door
- Opdracht 3.2: Je houdt het niet voor mogelijk, maar hij is weer eerst bij de tafel met de eitjes en stelt voor de info achter te houden
- Opdracht 3.3: Het had niet veel gescheeld of hij was de kamer binnengegaan 

En als heldere tunnelaar ook waarom hij het misschien niet is:
- Opdracht 2.3: De situps lukken, wat een half mirakel is, was echt niet nodig geweest
- Opdracht 3.1: De stalknechten leek achteraf niet zo een goede positie, al zal uberkandidaat Lieselot wel niet geholpen hebben

Een beetje op dezelfde lijn dus als 22mol, maar ben ook nog verre van zeker.

Opdracht 1.2: daar heeft hij eigenlijk op voorhand geen invloed op. Wat als ze daar aankomen en Toos zegt: "ik heb ervaring in slackline, ik ga als laatste!"? Dan kan hij enkel zijn eigen 1000€ saboteren en heeft geen invloed op de rest.

Opdracht 2.1: Verstevigt een instabiele constructie, verdedigt een goed antwoord van Toos tov Thomas (de discussie rond de pijpsleutel), bouwt zelf mee aan 2 van de 4 constructies en die staan allebei stevig.

opdracht 2.2: een mol wil hier helemaal niet zitten. Wat heeft de mol hier te winnen? Dat zijn/haar filmpje niet wordt gezien? Als je als mol je eigen filmpje niet laat zien ben je even verdacht dan wanneer ze het filmpje wel te zien krijgen.

opdracht 2.3: in tegenstelling tot Thomas (? over hoeveel keer hij moest pompen, maar minder dan Toos) en Toos (15 x pompen, Leïla had al 35 push-ups gedaan) moest Ruben een pak meer pompen. En hij leek (op de beelden die we te zien krijgen, maar die kunnen gemanipuleerd zijn) er toch een vaart achter te zetten. Ik weet niet hoe hij nog sneller had kunnen pompen.
Hij loopt bovendien toch heel goed. Zo goed dat een Conny, die veruit de traagste was de eerste ronde, toch als eerste binnenkomt. Als jij Commy afstreept omdat ze te goed gelopen heeft, streep dan ineens Ruben ook maar af.

3.1: Hij geeft helemaal geen Witse door. Heb het meermaals beluisterd, hij geeft duidelijk Witje door. Op zijn Vlaams-Brabants/Antwerps, maar Toos is ook van Vlaams-Brabant. Kan fout gehoord zijn over portofoon, maar Ruben zegt wel degelijk witje (spreekt het gewoon uit zoals iedereen die in zijn regio woont)

3.2: waarom zou de mol aan een kandidaat voorstellen die info achter te houden, om daags nadien dan 1500€ uit de pot te spelen (goed als mol) om dan direct als mol aanzien te worden door al zeker Thomas en mogelijks de hele groep als Thomas die info deelt?
Dan geeft hij dus eigenlijk Thomas een ticket naar de finale. Beetje raar.
Wat niet raar is, is dat een patissier als vroegste wakker is. Die mens is ws wel gewend om heel vroeg op te staan.

3.3: Als hij wil dat er twee vrijstellingen genomen zouden worden, dan laat je wel op het einde de tijd doorlopen en laat je Lancelot en Comfort in die kamer. Dan blijf je zelf uit de spotlight en wees maar zeker dat er twee vrijstellingen genomen worden. Lancelot gaat zijn vrijstelling niet afgeven en of Comfort enkel Lancelot een voordeel gunt (en zij zelf dan een gigantisch nadeel tijden de eliminatie, want haar kansen verkleinen plots)...

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 7-04-2023, 18:31:14
Natuurlijk heeft Ruben ook enkele positieve acties maar die leverden niets op, de regie laat ons enkel zien wat ze ons willen laten zien en houdt de mol de eerste afleveringen nog uit de wind.
Alina en Lennart werden ook weinig verdacht in de eerste afleveringen.

Ik verdenk Ruben het meest vanwege de eerste opdracht toen ze ruim 6 min te vroeg aankwamen en hij hanteerde de zandloper, kan die dus gemakkelijk een aantal keren te vroeg omdraaien. Hij wilde duidelijk niet als laatste in de slackline waarna Samya Comfort als laatste kiest en 'vergeet' als voorlaatste het varkentje te testen. Bij de bootcamp schoot hij de aardappelen naast het doel en wilde dikke aardappelen schieten (meer gewicht). Bovendien is de eerste opdracht (push-ups) mislukt.
Ook geeft hij anderen vaak de schuld waar dat gewone kandidaten zichzelf juist verdacht willen maken.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 7-04-2023, 20:03:33
Het tafeltje met de rode knop staat aan uiteinde bed van Ruben. We zien hem aan de telefoon als Laila opstaat en naar het tafeltje loopt en op de rode knop drukt. Het leven van een mol gaat niet over rozen!

Ruben vertelt de anderen dat zij het minst vaak op de rode knop hebben gedrukt, Laila vraagt verontwaardigd waarom hij dat doet. Logisch, want niemand hoeft dat te weten toch? Waarom doet Ruben dat? Omdat hij weet dat zij niet het minst vaak hebben gedrukt, dat zijn namelijk Toos en Lieselot maar door het te verkondigen, hoopt hij misschien dat Toos en Lieselot nog een paar keer gaan drukken als ze toch niet bovenaan staan.

Ik vraag me alleen of hoe hij kon zien hoe vaak de anderen gedrukt hadden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molstein op 8-04-2023, 11:47:54
Als Ruben de mol is, begrijp ik niet waarom hij aan Thomas zou voorstellen om de info over de eitjes 'tactisch' achter te houden?

Alle rode eieren laten liggen/opeten/verdwijnen en weten dat GDC er de volgende dag expliciet naar zal vragen én dat er nog opdrachten volgen waarbij die kunnen breken/verdwijnen?
Dan moest hij al 200% zeker zijn dat Thomas hem nadien niet zou verraden en hij gaf Thomas een rechtstreeks ticket naar de finale.
Dat lijkt me dan ook niet het sabotageconcept dat de makers in gedachten hadden, inclusief het hele voorfilmpje over het maken van het ontbijt door GDC. Eén ei nadien laten verdwijnen lijkt me een beter/leuker sabotageconcept.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tunnelgraver op 8-04-2023, 12:35:19
Mee eens. Er kan wel een streep door Ruben.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 9-04-2023, 08:24:55
Wat mij ook nog opviel, is dat Ruben tegen Leila zei: ‘Het zijn waarschijnlijk vrijstellingen of pasvragen.’ Hij wilde niet Leila op het idee van geld brengen! Daarna spraken ze af om voor de vrijstellingen te gaan.

Als Ruben de mol is, begrijp ik niet waarom hij aan Thomas zou voorstellen om de info over de eitjes 'tactisch' achter te houden?
Misschien om een soort van bondje met Thomas te creëren? Hij kon gewoon een minuut later zeggen: ‘Nee, dat is toch niet slim want…’ en dan had hij toch vertrouwen gekweekt. Dat is gelukt want bij de rode knop opdracht hield hij lange telefoongesprekken met Thomas.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molstein op 9-04-2023, 10:05:20
Wat mij ook nog opviel, is dat Ruben tegen Leila zei: ‘Het zijn waarschijnlijk vrijstellingen of pasvragen.’ Hij wilde niet Leila op het idee van geld brengen! Daarna spraken ze af om voor de vrijstellingen te gaan.
Helaas hadden ze net daarvoor op het kaartje gelezen : in kamer 110 valt een smak geld te verdienen. Dus van dat geld wist iedereen.

Misschien om een soort van bondje met Thomas te creëren? Hij kon gewoon een minuut later zeggen: ‘Nee, dat is toch niet slim want…’ en dan had hij toch vertrouwen gekweekt. Dat is gelukt want bij de rode knop opdracht hield hij lange telefoongesprekken met Thomas.
Eerst wantrouwen creëren om dan vertrouwen te proberen winnen? -1 +1 = 0 zou Conny zeggen, of m.a.w. geen (positief) resultaat... ;)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 9-04-2023, 10:15:51
Helaas hadden ze net daarvoor op het kaartje gelezen : in kamer 110 valt een smak geld te verdienen. Dus van dat geld wist iedereen.
Eerst wantrouwen creëren om dan vertrouwen te proberen winnen? -1 +1 = 0 zou Conny zeggen, of m.a.w. geen (positief) resultaat... ;)
Geweldige moltactiek: iemand zogenaamd meenemen in je gedachten, en je mening daarna wijzigen. Doet ie ook met Laila: 'Nee, niet Thomas! Hoewel... Thomas is wél een gevoelig persoon." Daarmee hoopt hij dat Laila hem gaat vertrouwen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molekule op 9-04-2023, 10:48:16
Misschien om een soort van bondje met Thomas te creëren? Hij kon gewoon een minuut later zeggen: ‘Nee, dat is toch niet slim want…’ en dan had hij toch vertrouwen gekweekt. Dat is gelukt want bij de rode knop opdracht hield hij lange telefoongesprekken met Thomas.
Dat is dan blijkbaar toch niet gelukt, getuige de lakonieke reactie van Thomas op Ruben’s suggestie dat enkel hij en Leila niet voor vrijstellingen zouden gaan. “Als ik iemand niet zou laten gaan, zijn jullie het Ruben”.  :D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 9-04-2023, 11:44:31
Helaas hadden ze net daarvoor op het kaartje gelezen : in kamer 110 valt een smak geld te verdienen. Dus van dat geld wist iedereen.

Waarom zegt hij dan pasvragen of vrijstellingen?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: mocemole op 9-04-2023, 12:17:34
Er stond toch ook bij dat er ook andere dingen te vinden waren? Alle koppels waren er zich van bewust dat er voordelen zaten in kamer 110.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molstein op 9-04-2023, 14:31:46
Waarom zegt hij dan pasvragen of vrijstellingen?
Zoals mocemole al aangaf, omdat er "nog meer" was (dan een smak geld)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 9-04-2023, 21:31:30
En hier weer mijn bevindingen over Ruben in aflevering 4!

4.1 Ondergronds laboratorium
Ruben doet niet mee met de discussie over het artikel uit de krant. Is hij bang zich te verspreken?
Ruben pakt een kaart met element, waarmee hij naar binnen mag. Hij balt zijn vuist. Daar wil hij zitten.
Ruben komt niet bij de twee kaartjes door de mijnen te ontwijken. Zijn best doet hij er ook niet echt voor. Op deze positie kan hij later met Leila en Commy invloed uitoefenen op geld winnen of verliezen. Ruben weigert zijn code te geven. Ruben vindt dat Toos en Thomas niet voor de pasvragen moeten gaan. Hij zegt ze te wantrouwen. Hij oogt een echte kandidaat! Ook Lieselot en Lancelot pakken geen pasvragen en er wordt 5000 euro verdiend. De Mol baalt hier van! Hij maakte een hele verkeerde keuze! Hij had beter voor Thomas en Toos kunnen kiezen.
Dat de mol verkeerd zat, wordt ook in de biecht van de mol gezegd. Past precies bij Ruben...

4.2 Bingo en Zoo
Ruben komt in de groep in de zoo. Daar kan hij mollen! Bij de bingokaarten krassen niet. Weer een goede molpositie.
Ruben denkt de huid van een jaguar te weten. Hij roept C (goede antwoord), omdat de anderen D roepen. Lijkt hij nog meer kandidaat!
Zegt nog even 'camelius' i.p.v. 'camelus', waardoor eerder gekozen wordt voor de dromedaris. Superslim!
Vraagt nog of ze zeker zijn als Commy en Leila het goede antwoord willen gaan geven. Hij kiest wat foute antwoorden. En zo gaat er 2000 van de 3000 euro uit de pot.

4.3 Rood scherm
Ruben wil niet meedoen aan een rood scherm te krijgen. Hij is vaak de eerste en laatste die iets zegt. Ook hier. Hij is de laatste, die iets zegt na het invullen van de eliminatievragen: "Dat was het!" Zou dat wat betekenen?
Ruben houdt wijselijk zijn mond als Commy vraagt om hulp bij het kiezen van de pasfoto's. Hij laat lekker de anderen zeggen voor 'geen goede antwoorden' te kiezen. Dan gaat er meer geld uit. En dat gebeurt ook!
Ruben krijgt zijn scherm te zien. Dat is moeilijk als je mol bent. Maar Ruben doet dat prima.

Hints
Zoals ik vorige aflevering ontdekte, komt er weer heel veel met de R van ROOD langs. Houd je even vast:
- Er hangt een ROOD touw dat leidt naar een ondergrondse kamer met ROOD licht en ROOD dynamiet.
- Ruben heeft weer zijn RODE trui aan...
- De microfoon heeft een RODE dop.
- Het bord met bingo is ROOD
- De oude vrouw praat in de 2 minuten over Ruby Rose. Ze is in het ROOD gekleed.
- Ruben zegt over kroonkraanvogel dat hij zeker is dat deze ROOD heeft.
- Er worden RODE pelikanen getoond...
- Het draait om een ROOD scherm.
- Er wordt een bordje met Road Runner getoond.
- Er worden weer RODE bergen getoond.
- In de volgende aflevering zie je een vliegtuig met ROOD.

Tel daar even al de rode dingen van de vorige aflevering bij op... Kan je bijna niet meer ontkennen dat ROOD een Rol speelt... Wie heeft de R van Rood? Juist, Rrrrrrrrruben! Die gaat trouwens kamer 307 (MOL) in...
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 9-04-2023, 22:29:36
Te duidelijk bijna. Onbegrijpelijk dat zo weinig forumleden het niet zien hier.. Enkel de Thomastunnel snap ik ook.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: hamsterdam op 9-04-2023, 22:35:47
Te duidelijk bijna. Onbegrijpelijk dat zo weinig forumleden het niet zien hier.. Enkel de Thomastunnel snap ik ook.

Thomas is mijn schot voor de boeg en heeft me nog niet overtuigd hem te strepen…

Ruben staat voor mij met stip op 2 inmiddels 😆
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 9-04-2023, 22:44:51
Thomas is mijn schot voor de boeg en heeft me nog niet overtuigd hem te strepen…

Ruben staat voor mij met stip op 2 inmiddels 😆

Dan zitten we ongeveer op hetzelfde spoor. Thomas kan ook nog altijd. Hij zou het dan iets minder effectief doen dan Ruben, maar dan wel weer subtieler.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 9-04-2023, 22:45:28
Ik vind Ruben qua karakter het lastigst te peilen (zoals volgens mij Toos ook opmerkte in een biecht) en dat is wel een molalarmbelletje. Een Mol speelt toch altijd een rolletje en laat vaak niet alles van zichzelf zien. (Ik denk aan Lennart, Alina die ook lang wat eendimensionaal bleven.)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 9-04-2023, 22:51:35
Ik moet zeggen Heinz, nu ik aan Comfort twijfel zie ik ineens Ruben's (overdreven?) reacties voor me zoals "Dat kan toch niet!!" etc. Zou hij dan toch bij de slackline b.v. de kleinste (Comfort) het varkentje hebben laten ophalen. Nou ja, twijfel zat. Maar Ruben heroverwegen ga ik zeker doen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 9-04-2023, 22:54:05
Je bent je aan het herpakken Heinz! Helemaal akkoord.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 9-04-2023, 22:55:00
Roept t juiste jaguar velletje terwijl t foute antwoord al geroepen werd. Waarom zou je dat doen als mol?

Viel nogal op met zn code niet willen laten zien en de mol zei in t dagboek dat ie juist niet wilde opvallen en baalde dus van t gewonnen geld. De mol viel hier dus niet op. Ruben viel juist wel enorm op

Lijkt me echt niet de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 9-04-2023, 23:01:38
Ok FS, jij stelt me dan weer gerust dat Ruben het niet kan zijn. ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 9-04-2023, 23:03:41
Puur op basis van consequent dingen fout doen en weinig goed staat hij met stip op 1. In Follow The Money hetzelfde ondertussen.

Hij gaat ook niet elke vraag fout beantwoorden. Zoals hier al eerder door iemand aangehaald, als iedereen de vraag fout wil beantwoorden is het ideale moment het goed antwoord op te roepen. Aan het einde van de dag is de vraag gewoon fout beantwoord.

Maar ben ik zeker? Helemaal niet. De situps moesten niet en ook stalknecht was geen ideale molpositie. Ook weer geen kei harde redenen om hem af te strepen en bij de andere kandidaten is het lijstje met onmolse zaken (veel) groter.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 9-04-2023, 23:40:09


Hints
Zoals ik vorige aflevering ontdekte, komt er weer heel veel met ROOD langs.

Een robijn (afgeleid van het Latijnse ruber, "rood") is een rode edelsteen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Robijn_(korund)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 10-04-2023, 00:15:17
Een robijn (afgeleid van het Latijnse ruber, "rood") is een rode edelsteen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Robijn_(korund)

Robijn, zit fonetisch dicht bij Ruben.... is dat de link dan? Dat lijkt me toch wat ver gezocht, maar misschien mis ik iets...
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: foxhunter op 10-04-2023, 00:19:43
Ook deze aflevering bewijst Ruben niet de mol te zijn.
In de atoombunker wil Ruben geen code geven. Veel te opvallend voor een Belgische mol aflevering 4. Vandaar dat heel Vlaanderen Ruben verdenkt.

Bij de executie heeft hij het niet meer. Hij heeft alles op 1 persoon gezet en heeft alle geluk van de wereld dat Leïla de test beter had ingevuld op een foute kandidaat.

Geeft in de dierentuin gewoon goede antwoorden, zoals de alligator. Had hij makkelijk fout kunnen doen, want Thomas zei D (krokodil) ipv C.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Contraspion op 10-04-2023, 02:23:42
Even een citaat van Contraspion: ‘Verder viel me op toen er 100 keer was gedrukt, er een stand kwam van Lancelot en Commy 35, Conny en Thomas 47, Lieselot en Toos 9 en Ruben en Leïla 10. Dat is 101, en niet 100 samen. Later drukt Toos nog een keer, dus dat zou dan 10 zijn, maar er werd 9 gezegd. Dus de eerdere 9, moest 8 zijn denk ik.‘

Ik denk dat men niet wilde dat er twee gelijk zouden eindigen. Nu begrijp ik ook waarom Ruben zo graag met Thomas wilde kletsen, want daar werd veel te vaak op de rode knop gedrukt. Hoe dichter iedereen bij elkaar zit, hoe toevalliger het lijkt als je er iets onder zit. En hoe langer het duurt voordat de honderd is bereikt en je wat makkelijker afstand kunt nemen van de lage-druk-frequentie-groep. En door te kletsen, is dat een excuus om niet op de rode knop te hoeven drukken, want Laila zat hem te observeren. En als er minder werd gedrukt door Thomas, zou het Lieselot en Toos ertoe kunnen bewegen vaker te drukken.
Ik vind Ruben niet de persoon om zo weinig te drukken, hij wilde namelijk meteen voor de vrijstellingen gaan, dan wil je ook graag voorkomen dat anderen die krijgen.

Deze opdracht ging slecht voor de mol, er had zomaar 5000 euro in de pot kunnen komen en 2000 was al veel te veel. Leek het maar zo of keek Gilles boos naar Ruben bij de eliminatie?

Ja, klinkt plausibel. Overigens ging het na de 100e keer drukken, natuurlijk wel door met drukken, om de minuut. Dus daar kan het ook aan liggen dat het totaal inmiddels 101 was.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Contraspion op 10-04-2023, 02:36:14
Als Ruben de mol is, begrijp ik niet waarom hij aan Thomas zou voorstellen om de info over de eitjes 'tactisch' achter te houden?

Alle rode eieren laten liggen/opeten/verdwijnen en weten dat GDC er de volgende dag expliciet naar zal vragen én dat er nog opdrachten volgen waarbij die kunnen breken/verdwijnen?
Dan moest hij al 200% zeker zijn dat Thomas hem nadien niet zou verraden en hij gaf Thomas een rechtstreeks ticket naar de finale.
Dat lijkt me dan ook niet het sabotageconcept dat de makers in gedachten hadden, inclusief het hele voorfilmpje over het maken van het ontbijt door GDC. Eén ei nadien laten verdwijnen lijkt me een beter/leuker sabotageconcept.

Als Ruben de mol is, zou je hem om deze actie kunnen strepen, zoals Thomas misschien ook gedaan heeft.

Juist daarom heeft Ruben dit gedaan denk ik. "Dat zou de mol nooit doen!" En weggestreept is hij. Werkt hier goed op het forum. ;)

Thomas hield hem tegen, maar als die dat niet had gedaan, had Ruben denk ik toch teruggekrabbeld.

Nog even een correctie op ThaStayFan: In de zoo bij de vraag over de jaguar zegt Ruben eerst D (het foute antwoord), en dan pas C. Omdat Thomas hem verdenkt nadat Ruben de vorige opdracht zijn nummer niet wilde geven, gebruikt Ruben hier (weer!) omgekeerde psychologie: hij geeft het goede antwoord, en Thomas gaat voor D, het foute antwoord. Ook Leïla en Commy waren de vorige opdracht ondergronds, en volgen Thomas. Briljante actie. Het juiste antwoord geven, en toch de boel saboteren!  ::tandpastasmiley::

Ik ga in deze tunnel zitten, en kom er voorlopig niet uit.  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 10-04-2023, 07:56:01
Robijn, zit fonetisch dicht bij Ruben.... is dat de link dan? Dat lijkt me toch wat ver gezocht, maar misschien mis ik iets...
Ruby is Engels voor robijn.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Marimol op 10-04-2023, 12:25:47


Maar ben ik zeker? Helemaal niet. De situps moesten niet en ook stalknecht was geen ideale molpositie. Ook weer geen kei harde redenen om hem af te strepen en bij de andere kandidaten is het lijstje met onmolse zaken (veel) groter.

N.a.v. de discussie gisteren in het topic van Comfort waar o.a werd genoemd dat de stalknechten niet vertraagd zouden hebben heb ik gisteren teruggekeken hoe de communicatie verliep. Er was een tijdklok en de aanwijzingen over de vrijgespeelde tonnen leek verdeeld over het half uur van de opdracht. Dat is deels ook montage.

Het initiatief van het contact kwam vanuit de arena. Er werd nog vóórdat Conny afviel al geroepen om via de walky contact te zoeken. Leila pakt dat op maar begrijpt niets van Lieselot.  Meteen wordt gezegd naar Ruben te vragen. Na het afvallen van Conny doet Lancelot dat. Hij neemt het initiatief om contact te zoeken pas dan hoort hij dat de rode ton is vrijgespeeld en  begrijpt hij dat hij een fout heeft gemaakt.
Comfort  valt af en Lancelot drukt Ruben op het hart om meteen als er een ton is vrijgespeeld de informatie door te geven. PUNT zegt hij.  ;D

Daarna is er de miscommunicatie met Witse en bij de blauwe ton blijkt er eerst niemand te bereiken. Vervolgens kan Ruben rustig "kak" gaan scheppen en Lieselot de info van de metalen plaatjes laten doorgeven.Er is wederom miscommunicatie over Spirit.
Dat de combinatie met het blauwe ijzer is gelukt is vooral te danken aan Lancelot  Toos en Thomas door hun eindspurt.

De stalknechten hebben niet erg hun best gedaan om braaf en op tijd de informatie doorgegeven. In tegendeel, Ruben heeft zijn best gedaan om de info achter te houden. :)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 10-04-2023, 12:52:19
Mooie analyse! Ondanks de aanwezigheid van uberkandidaat Lieselot heeft Ruben er alsnog het beste van gemaakt.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molest op 10-04-2023, 13:00:46
Ik denk dat Ruben zich eens goed in de kijker wilde spelen in opdracht 1.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 10-04-2023, 14:29:10
Ruben als mol kon niets anders doen dan niet zijn code geven, want anders was er gelijk al 5000 euro verdiend door Toos en Thomas. Zijn enige kans was dat Lieselot en Lancelot voor de pasvragen zouden gaan. Dat deden ze niet. Helaas voor de mol, hij kon er niets aan doen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 10-04-2023, 14:39:18
Ik ben het eens met ThaStayFan en door te zeggen dat het zijn schuld is dat ze geen geld verdienen maakt Ruben zich weer minder verdacht (contrasteert met eerdere afleveringen waar hij vaak anderen de schuld geeft).
De mol had er zeker van uitgegaan dat Lancelot voor de pasvragen ging kiezen. Is niet gebeurd en een streep door Lancelot als mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 10-04-2023, 20:34:39
Op minuut 36 wil Ruben het goede antwoord doordrukken over de jaguar. "C. Fuck. Ik denk C." De dames zijn het niet met hem eens. En dan hoor je dat 3 D zeggen, tegen Ruben in. Die begint met het goede antwoord. Waar is die derde stem? Die hoor je niet. Dat is dus Thomas geweest, die de dames aan het verkeerde antwoord geholpen heeft. Ruben absoluut de kandidaat.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 10-04-2023, 20:36:37
Al afgestreept in afl 1
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 10-04-2023, 20:45:31
Ik ook. Maar Heinz had wel een aardige:
Ik zit Back to the Future te kijken. Komt een jochie in voorbij dat door de hoofdrolspeler van z'n skateboard getrokken wordt.

(https://i.imgur.com/f2IdeVm.jpg)

Ik zie wel gelijkenissen met het jochie van gisteren...

(https://i.imgur.com/3zSTODf.png)

Was het jochie een figurant en Ruben de hoofdrolspeler? ::rofl::
Ruben zegt dan als hij het jochie voor zijn kop slaat: Ca va? Dan zegt Thomas, maar ze spreken toch hier geen Nederlands zeker ::rofl:: HET IS FRANS  ::rofl:: ::rofl::

Awel zulle, uit Heinz zijn onderzoek blijkt dat Ruben of Thomas de mol is, en dan weet ik het wel  ::tandpastasmiley:: ::jaja::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 10-04-2023, 20:51:39
Ja leuk gevonden.. wat de term afGESTREEPT ook leuk maakt.

Maar nee .. de mol gaat niet in afl 1 een opdracht juist voorspellen zodat alle aandacht op je komt zoals ik op pag 3 hier al aangaf.

Deze vorm van afstrepen werkt tot nu toe met 100% succes voor me.
Ben daar zekerder van dan dat Thomas de mol is.

En als ik daar voor t eerst naastzit zal ik me netjes melden hier dat ik ernaast zat
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 10-04-2023, 20:53:59
En Ruben viel totaal door de mand bij de mollicitatie (het vallen van de lamp). Geen molmateriaal.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 10-04-2023, 21:00:28
Ook het super opvallen door zijn code niet te willen delen.. Zeker als je dat koppelt aan het dagboek dat de mol het gevoel had niks te kunnen doen en niet op wilde vallen.
Als er iemand opviel was het wel Ruben  ::)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: wouterv op 10-04-2023, 21:00:59
Ik ook. Maar Heinz had wel een aardige: Ruben zegt dan als hij het jochie voor zijn kop slaat: Ca va? Dan zegt Thomas, maar ze spreken toch hier geen Nederlands zeker ::rofl:: HET IS FRANS  ::rofl:: ::rofl::


Als Vlaming moet ik zeggen ca va eigenlijk ingeburgerd is in het Vlaams, ikzelf gebruik het ook constant zonder erbij stil te staan dat het eigenlijk Frans is.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 10-04-2023, 21:04:59
ca va eigenlijk ingeburgerd is in het Vlaams, ikzelf gebruik het ook constant zonder erbij stil te staan dat het eigenlijk Frans is.
Niemand gebruikt het in Nederland althans niet boven de rivieren   ::rofl:: maar het leidt geen twijfel dat het een rechtvaardige verspreking was van Thomas  ::bravo:: en ik stel voor dat we het in Nederland nu ook gaan gebruiken  ::hug::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 10-04-2023, 21:39:38
55.38, Lancelot: "N'importe quoi". Whatever the importance, Leila will give her data ::). Ich liebe .be  ::love::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 10-04-2023, 22:03:23
Zo! Dat manneke dat door Ruben werd geslagen is een lookalike uit Back to the Future! En die dame had het over Ruby rose!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tarbozan op 10-04-2023, 22:08:21
Die Ruby rose zit me ook dwars , zeker omdat ze de andere gesprekjes met de Benidorm bastards in de zoo niet in beeld brengen en dit wel .
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 10-04-2023, 22:10:22
Dat manneke viel me al op door zijn ouderwetse kapsel en als het per ongeluk was, waarom zouden ze het erin laten? Mooie vondst van Heinz.  ::jaja::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 10-04-2023, 22:24:23
Dat OPVALLEN was juist het probleem van Ruben. Het is ook net andersom wat er door velen beweerd wordt. Ruben WILDE niet opvallen, maar MOEST wel opvallen. Anders werd en 5000 euro door Toos en Thomas verdiend. Hij werd plots de enige die zijn code niet wilde doorgeven. Dat wil je natuurlijk niet als mol, maar hij kon niet anders. Hoezo gaat anders de molbiecht over opvallen...

Juist in de biecht kom tot uiting dat de mol NIET in de groep bij de pasvragen zat. Dus in de achtergebleven kamer bij het mijnenveld. De mol zegt immers: "normaal pakt iedereen direct de pasvraag." Als je slim nadenkt, kan alleen een Ruben dat gezegd hebben. Hij zat in de kamer waar geen pasvraag gepakt kon worden. En Leila is afgevallen en Comfort lijkt niet meer de mol met haar rode scherm. Dus Ruben is de mol.

Bij de eliminatie van Comfort en de vraag wie Comfort wilde helpen, hield Ruben zich door zijn eerdere opvallend gedrag nu lang zijn mond. Uiteindelijk zei Ruben ook dat hij geen goed antwoord aan Comfort zou geven. Daarmee speelde hij toch wat geld uit de pot. Precies wat een mol doet.

Ik blijf lekker op Ruben zitten. Ook zijn non-verbale uitstraling zegt me steeds dat hij de mol is.


Hoe stom ben je trouwens als mol om in de laatste kamer te komen, waar je alleen maar geld kan verdienen... Thomas sloeg zich voor zijn kop toen hij daarachter kwam. Die had zo graag een pasvraag willen pakken! En Toos vast ook.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: #Goedemorgen op 10-04-2023, 22:48:13
En een vingerafdruk in de tiramisu?!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: #Goedemorgen op 10-04-2023, 23:50:47
O, die stond al elders...
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Joost2 op 11-04-2023, 10:53:14
Ook goeiemorgen ;)

Eens met ThaStay. Bij de bom onklaar maak opdracht zat Ruben op de ideale positie. Nu Leïla is afgevallen, Comfort rood kreeg en omzette in een groen scherm hou je enkel Ruben over.

De mol weet vanuit voorkennis dat in die opdracht je beter niet in de derde kamer moet belanden. Dat twee kandidaten dan netjes de pasvragen laten zitten en de verbazing hierover in het moldagboek past bij Ruben.

Een mol is nooit content als de groep hem verslaat. Lachen als een boer met kiespijn met 5k winst in de pot. Kun je toch mooi je achter je patisserie skills verschuilen zodat de avond en dreun na minder lang duurt. Ik gaf Ruben nog geen voldoende aandacht. Nu Leïla eruit ligt en Comfort twijfelachtig is kan ik maar beter half weg draaien dan ten hele gedwaald hebben.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: vriendlief op 11-04-2023, 12:53:24
Ik ook. Maar Heinz had wel een aardige: Ruben zegt dan als hij het jochie voor zijn kop slaat: Ca va? Dan zegt Thomas, maar ze spreken toch hier geen Nederlands zeker ::rofl:: HET IS FRANS  ::rofl:: ::rofl::

Awel zulle, uit Heinz zijn onderzoek blijkt dat Ruben of Thomas de mol is, en dan weet ik het wel  ::tandpastasmiley:: ::jaja::
Ruben BEATS up a little boy. Waar hebben we het woord beats nu weer gezien? Juist bij het bord waar de beren zitten. Toeval?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tunnelgraver op 11-04-2023, 14:10:34
Het had nog toeval kunnen zijn, ware het niet dat het jochie een jaren vijftig kapsel én een shirt heeft dat wel heel erg veel op dat uit Back to the future lijkt. Daarmee is het dus een regelrechte verwijzing naar de film. En het vindt plaats tijdens opdracht 2 en is dus een verwijzing naar de toekomst van opdracht 3.

De vraag is nu vooral: was het geheel in scene gezet en wist 'Mol Ruben' dat het jochie langs zou komen en hij hem 'per ongeluk' een knal moest verkopen?
Of had het jochie alleen maar opdracht om vlak voor kandidaten Ruben en Thomas langs te lopen? Maar zonder zou het dan ooit zijn opgevallen, zonder die knal tegen zijn hoofd?
En wat is het doel van deze verwijzing naar Back to the Future? En stel dat het een soort hint is? Waarom mag dan alleen Thomas er getuige van zijn? Of zouden we de komende afleveringen nog meer van dit soort verwijzingen gaan krijgen?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 11-04-2023, 14:40:32
Ruben BEATS up a little boy. Waar hebben we het woord beats nu weer gezien? Juist bij het bord waar de beren zitten. Toeval?
Goed gezien. Thomas krijgt het op een presenteerblaadje aangegeven. Maar ik denk niet dat er maar iets van die hints bij hem doordringt, daarvoor is hij te veel met de opdracht bezig. Dus voordeel, nee.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: NVR_95 op 11-04-2023, 15:14:23
Haha, die back to the future hint is prachtig. Zal wel toeval zijn, maar toch, je weet het nooit. Het enige wat ik er aan wil toevoegen is dat Thomas hier ook bij was, dus ik denk niet dat de hint per se op Ruben hoeft te slaan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 11-04-2023, 15:18:22
Haha, die back to the future hint is prachtig. Zal wel toeval zijn, maar toch, je weet het nooit. Het enige wat ik er aan wil toevoegen is dat Thomas hier ook bij was, dus ik denk niet dat de hint per se op Ruben hoeft te slaan.
Ruben geeft de klap!

Overigens, om op vertrouwen kweken terug te komen, dat is duidelijk gelukt met Thomas, want die neemt een paar keer klakkeloos over wat Ruben zegt in de Zoo. Bij Leila is het ook gelukt want die ligt eruit dus heeft ze niets op hem ingevuld.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 11-04-2023, 15:47:59

In de Zoo heeft Ruben de eerste en de laatste vraag goed. Dus wéér eerste en laatste, daar is echt iets mee. Zit waarschijnlijk toch in de naam van Ruben, heeft iemand daar een link over?

Heb jij naar dezelfde aflevering gekeken dan ik?
Het is toch absoluut niet zo dat Thomas alles klakkeloos overneemt van Ruben?
Ruben geeft zelfs 2 keer een juist antwoord door, zowel bij de jaguar als bij de alligator en het is toch Thomas die twee maal het foute antwoord geeft? In beide gevallen was C het juiste antwoord en telkens zei Ruben C (bij de jaguar eerst D, maar verbeterde hij het), bij de alligator bleef hij doorduwen op C terwijl Thomas telkens D zei.
Hoezo zou Thomas dan gevolgd zijn in de zogezegd foute antwoorden van Ruben?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 11-04-2023, 16:08:27
Ik heb het bericht gewist want het klopt niet met eerste en laatste, maar wat wel klopt is dat Thomas achter Ruben aanhobbelt, en zich zogal meegaand gedraagt.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Marimol op 12-04-2023, 08:36:18
Hij gaat ook niet elke vraag fout beantwoorden. Zoals hier al eerder door iemand aangehaald, als iedereen de vraag fout wil beantwoorden is het ideale moment het goed antwoord op te roepen. Aan het einde van de dag is de vraag gewoon fout beantwoord.

Dit!
En......

Het geld is pas gewonnen als er Bingo is, dus een horizontale of vertikale rij , een kruis of een volle kaart. Kan de mol prima eerst goede antwoorden geven en als het er op aankomt (stokstaartjes) een fout antwoord. Geen Bingo, geen geld. De mol wordt daarbij ook nog geholpen doordat de kandidaten in de bingozaal per telefoon kunnen doorgeven welke getallen er nog nodig zijn en Ruben weet dus precies hoe de vlag erbij hangt. Zijn er nog 3 getallen nodig dan mag er best wat goed beantwoord worden.  ;D Als Comfort en Leïla in de Zoo lopen probeert hij nog twijfel te zaaien maar hier wordt het geld gewonnen.  Was het ook slim om de eerste en derde ronde ( meeste geld) te lopen.

Het spel zit slimmer in elkaar dan het in eerste instantie lijkt. ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 12-04-2023, 08:43:10
Het geld is pas gewonnen als er Bingo is, dus een horizontale of vertikale rij , een kruis of een volle kaart. Kan de mol prima eerst goede antwoorden geven en als het er op aankomt (stokstaartjes) een fout antwoord. Geen Bingo, geen geld. De mol wordt daarbij ook nog geholpen doordat de kandidaten in de bingozaal per telefoon kunnen doorgeven welke getallen er nog nodig zijn en Ruben weet dus precies hoe de vlag erbij hangt. Zijn er nog 3 getallen nodig dan mag er best wat goed beantwoord worden.  ;D Als Comfort en Leïla in de Zoo lopen probeert hij nog twijfel te zaaien maar hier wordt het geld gewonnen.  Was het ook slim om de eerste en derde ronde ( meeste geld) te lopen.

Het spel zit slimmer in elkaar dan het in eerste instantie lijkt. ::vergroot::

Exact dit ook weer... Het is echt geen toeval dat als hij en Thomas de hints zoeken er geen geld wordt verdiend. Hij nestelt zich toch weer in de ideale positie en doet er wederom iets mee. Ik begin meer en meer zeker te zijn dat het niet Thomas, maar Ruben is.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 12-04-2023, 09:16:43
De mol zoekt altijd iemand op die hem niet verdenkt, we hebben Matteo gehad met wie Ruben twee dagen in de tub zat - Matteo moest eruit, we hadden Leila met wie hij op de kamer zat - Leila eruit (de hint 'vingerafdruk in haar toetje' heeft haar niet geholpen), en nu Thomas met wie hij de opdracht in de Zoo deed, Thomas er volgende keer uit? Of... Thomas heeft wat van de hints opgepakt. Ruben was extra lief naar Comfort in de auto, ook al wilde hij haar niet helpen want dat zou geld in de pot brengen.
Hij lijkt enigszins te ontwijken Lieselot, Toos en vooral Lancelot.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: NVR_95 op 12-04-2023, 10:34:39
Dit!
En......

Het geld is pas gewonnen als er Bingo is, dus een horizontale of vertikale rij , een kruis of een volle kaart. Kan de mol prima eerst goede antwoorden geven en als het er op aankomt (stokstaartjes) een fout antwoord. Geen Bingo, geen geld. De mol wordt daarbij ook nog geholpen doordat de kandidaten in de bingozaal per telefoon kunnen doorgeven welke getallen er nog nodig zijn en Ruben weet dus precies hoe de vlag erbij hangt. Zijn er nog 3 getallen nodig dan mag er best wat goed beantwoord worden.  ;D Als Comfort en Leïla in de Zoo lopen probeert hij nog twijfel te zaaien maar hier wordt het geld gewonnen.  Was het ook slim om de eerste en derde ronde ( meeste geld) te lopen.

Het spel zit slimmer in elkaar dan het in eerste instantie lijkt. ::vergroot::

Dit volg ik niet helemaal. Elk goed antwoord helpt de groep, elk fout antwoord helpt de benidorm bastards. Ook de goede/foute antwoorden in het begin kunnen veel consequenties hebben. Natuurlijk lijkt het zo dat alleen de laatste antwoorden er echt toe doen, maar over een heel spelletje gezien is alles evenveel waard. Ruben lijkt best te pushen op (wat later bleek) juiste antwoorden, terwijl Thomas niks goed doet. Het kan altijd een verdachte edit zijn, maar wat we in beeld krijgen wijst veel meer naar Thomas als mol dan Ruben.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Kukai op 12-04-2023, 10:57:12
Dit volg ik niet helemaal. Elk goed antwoord helpt de groep, elk fout antwoord helpt de benidorm bastards. Ook de goede/foute antwoorden in het begin kunnen veel consequenties hebben. Natuurlijk lijkt het zo dat alleen de laatste antwoorden er echt toe doen, maar over een heel spelletje gezien is alles evenveel waard. Ruben lijkt best te pushen op (wat later bleek) juiste antwoorden, terwijl Thomas niks goed doet. Het kan altijd een verdachte edit zijn, maar wat we in beeld krijgen wijst veel meer naar Thomas als mol dan Ruben.

Behalve als Ruben weet dat ze hem verdenken. Dan kan hij de goede antwoorden geven en zullen ze die niet accepteren
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 12-04-2023, 11:26:45
Bij sommige vragen kon hij makkelijk aansturen op het foute antwoord, wat hij dan ook deed: eenhoorn heeft één hoorn (nee dus), latijnse naam met kameel erin was niet de kameel. Iedereen kent die valstrikken wel maar Ruben denkt dat het voor de handliggende, het juiste antwoord is en doet verontwaardigd als de anderen daarin niet meegaan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mollem op 12-04-2023, 12:13:31
Op zoek naar een Eenhoorn zijn we inderdaad in het rijk de fabelen beland  ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 14-04-2023, 12:12:40
Zou hier nog iets mee zijn? Een verborgen code of zoiets?

Lieselot: BR Brodium (fout)
Commy: SR Strontium (goed)
Ruben: TH Thorium (goed)
Toos: PO Polonium (goed)
Leila: RA Radium (goed)
Lancelot: CE Cevium (fout)
Thomas: U Uranium (goed)

Hebbes! In de foute elementen zit een verborgen hint...

BR - Brodium bestaat niet, wel B - Bromium (of Broom)
CE - Cevium bestaat niet, wel CM - Cerium

Dat betekent dat de R en M zijn toegevoegd/aangepast: Ruben Mol
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mollem op 14-04-2023, 12:24:42
D en V zijn ingevoegd
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tunnelgraver op 14-04-2023, 13:06:07
Cesium bestaat ook, en daarvan is het symbool Cs.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 14-04-2023, 21:33:50
Ik zei dat ik het langste rijtje molacties voor Thomas kon maken maar Ruben is ook een dankbare kandidaat om uit te putten. Ik kies nu deze drie:..

-  Samen met Lancelot het duo Conny en Samya achterlaten en veel te vroeg op de knop drukken waardoor de eerste opdracht meteen grandioos mislukt
- Constructies testen, heropbouwen, toch weer losmaken/verplaatsen, oftewel druk bezig zijn maar zonder resultaat
- Gedurfd weigeren om zijn code door te geven aan Thomas en Toos

...Maar hier hadden ook drie andere molacties kunnen staan. Hm, misschien heb ik toch al die tijd een blinde vlek voor Ruben gehad.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 14-04-2023, 21:39:48
Inderdaad, deze kunnen ook toegevoegd worden:

- Lang erover doen om raak te schieten in de bootcamp en daarvoor dikke geschilde aardappelen gebruiken.
- De kleinere Comfort in plaats van zichzelf in de cruciale positie op de slackline terecht laten komen door zelf niet als laatste te willen gaan.
- Bij de stalknechten veel tijd verspillen met de lasso.

Ruben en Thomas zijn duidelijk het verdachtst. Misschien een molduel Ruben-Thomas?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 14-04-2023, 21:46:03
Na aflevering 5 wil ik wel een molduel maken afhankelijk van wie de afvaller is en hoe de verdenkingen dan liggen.

Het willen weghalen van de uitleg over de eitjes zou trouwens ook een zeer bijzondere poging tot molactie zijn. Ruben zou een aparte Mol zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Reflektor op 14-04-2023, 23:58:01
De kaartjes willen weghalen, in de bunker als enige zijn nummer niet willen geven.

Terwijl de mol in het dagboekt zegt: ''En ik mag niet teveel opvallen”. Ik zie in Ruben daardoor gewoon echt geen mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Contraspion op 15-04-2023, 02:47:01
Ik vind vooral de eerste opdracht in de eerste aflevering opvallend/van doorslaggevend belang: Alleen Ruben en Lancelot komen te vroeg aan, en drukken te vroeg op de knop. Door die actie is er veel geld verloren gegaan. Juist omdat te vroeg komen de perfecte molstrategie is (je zet vier kandidaten buiten spel, naast twee kandidaten die vanzelf al buitenspel stonden). En onderweg twee kandidaten achterlaten, die zich niet op het eind met de keuze kunnen bemoeien. Dan moet de mol wel tussen die twee zitten. En Lancelot zorgt voor 5.000 euro in de pot. Dat zou een mol niet doen, die pakt lekker één of twee pasvragen. Ergo, Ruben is de mol.

Zou de mol (Thomas, die nu het meest verdacht wordt hier op het forum) dan in de andere groep zitten? En is het toeval dat juist de andere groep de perfecte molstrategie heeft? Alleen maar om de eerste opdracht nog in de luwte te blijven zitten? Nee, dat geloof ik niet.

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 15-04-2023, 09:39:16
De eerste opdracht doet mij ook voor Ruben als mol te kiezen. Maar met die opdracht wordt geen rekening meer gehouden en velen gaan (onterecht) ervan uit dat de mol zich nog koest houdt. Waar dat in het verleden vele mollen reeds in de eerste opdracht flink hebben geklooid. En ook in WIDM dit jaar heeft de mol bij de eerste opdracht met de kisten flink gemold.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molekule op 15-04-2023, 09:44:24
Snap ik.
Maar hier viel het wel erg op, terwijl dat in het verleden (Lennart, Philippe) toch veel subtieler was.
Ruben zou op dat gebied een aparte mol zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 15-04-2023, 09:49:50
Inderdaad, niet iedere mol gaat op dezelfde wijze te werk. En Ruben kon zich verschuilen achter Lancelot en Conny (die verkeerde voorzetten gaven).
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Fay111 op 15-04-2023, 11:05:40


Denk ook dat de mol niet wil zitten op de positie van Toos en Lieselot.
Dus in 1 van de 2 groepen.
Zou het ook niet interessant zijn voor de mol om in het groepje te zitten bij de BV, er is hier nog een gelaagde opdracht.
De BV herkennen of niet levert geld op voor de groepspot.
Dus zou de mol wat druk op BV willen zetten en hier en daar al wat opmerkingen laten vallen (zoals Thomas doet) ?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 15-04-2023, 21:48:06
De andere groep kan de BV ook herkennen tijdens de deelopdracht mensenkennis. Conny herkende Matteo Simone onmiddellijk.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mollem op 16-04-2023, 11:25:16
Om het gedrag van Ruben, hierboven beschreven, stond hij in de landelijke verdenkingen al snel torenhoog. Lijkt mij niet handig.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molekule op 16-04-2023, 12:11:48
Dat lijkt me ook.
Om die reden verdenk ik Ruben vooralsnog niet, ook al sinds de eerste opdracht.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 16-04-2023, 14:57:06

Ruben en Thomas zijn duidelijk het verdachtst. Misschien een molduel Ruben-Thomas?

Ik had een tijdje schrik voor een duel 'Comfort vs Lieselot', maar gelukkig is iedereen tijdig bij zinnen gekomen.

Ruben blijft mijn mol voor vanavond, maar Thomas blijven we in de gaten houden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 16-04-2023, 22:06:44
Voor aflevering 5 heb ik dit aan Ruben gezien:

Terugblik
Ruben komt helemaal niet in de terugblik op de vorige aflevering voor. Hij zegt dus niks over het vertrek van Leila en blijven van Comfort. De rest komt wel in beeld en geeft een mening. En wat zegt Toos over het all-in gaan op één persoon: 'En de rest deed dat niet'. Wordt hier indirect aangegeven dat Ruben de mol is?

Theorie van eerste/laatste
Ruben komt niet als eerst in beeld. Mijn theorie van eerste in beeld of als eerst de spreker zijn, valt dus af. Tenzij... de Back to the Future ingaat en hij vanaf nu steeds de laatste is! Alles wordt omgekeerd dus vanaf aflevering 4. Hij is vanaf nu steeds de laatste in de aflevering! Bij de quality-time is Ruben de laatste die getoond wordt. Ook het shot van de vooruitblik naar aflevering 6 is (in de taxi) hij als laatste in beeld.

Theorie de R van ROOD
Ook in deze aflevering zijn weer opvallende dingen met de R van Rood te zien, zoals de rode rozen. Een rode kers als logo op de supermarkt. Er zijn zowel in de winkel als bij de hotdogtent allerlei voorwerpen met rood te zien. Rode winkelmandjes. Rode servetjes. Rode worsten tussen de anderen. Rode saus. Rode batterijen. Rode letters Fresh Meats. Er is een Robot. Een rode doos met cornflakes. Rode aardbeien en rode jam.
Ruben zegt niet supergaaf, maar supergRaaf!!! Ready? vraagt de stuntvlieger.
Bij het rijtje stond nog niet de Rekenmachine, die een opvallende rol speelde. Ook het zingen van Ruben over Rain in Africa..

Hint?
Misschien een hint. Er wordt in de winkel het woord Fresh Meats getoond. Daarna wordt gezegd door de voice-over dat Toos 2 en Comfort 1 heeft. Van de woorden is dat de R de 2de letter van Fresh en M de 1ste van Meat.
R+M = Ruben Mol

Opdracht 5.1 Winkelen en hotdogs
Ruben wil graag bij de kookgroep. Ik denk dat Thomas hem doorheeft, want hij sluit aan.
Als Ruben zijn partner ziet, reageert hij niet emotioneel. De rest wel... Hij imiteert Thomas ook een beetje met zijn handen.
Ruben maakt een fout over 'billen en borsten' en zijn vriendin reageert een beetje ontsteld. Hij brengt één broodje. Het laatste en mogelijk vijfde broodje mislukt, want er wordt teveel naar rechts gestuurd.
Ruben wordt door zijn vriendin niet als mol gezien, omdat hij zo enthousiast is. Dat zien we niet echt terug in de aflevering. Eerder een rustige, beheerste Ruben. Hij lijkt me buiten het spel ook enthousiaster. Onder spanning wordt hij wat beheerster denk ik.

5.2 Vliegstunts
Ruben wil actie en kiest voor de ervaring van hun leven. Ruben noemt twee keer 'looping', terwijl dat verschillende stunts waren. Bij de laatste verwoordt hij een heel gedeelte van de stunt niet. Er is maar één van de vier hints vrijgespeeld en niet door Ruben. En zo gaat er 1500 euro verloren.

5.3 Eliminatie
Ruben zegt dat hij saus in zijn hoofd heeft. Hij heeft geen idee wie de mol is... Maar ja, als je zelf de mol bent, kun je dat gerust zeggen. Hij ziet er wat ontspannen uit en krijgt geen scherm te zien.

Dat was hem. Kan nog prima de mol zijn. Sterker, ik denk ook dat hij het is.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: hamsterdam op 16-04-2023, 22:24:09
Ruben kan het nog altijd zijn. Ik heb hem weinig goeds zien doen…
Het slecht beschrijven van de stunts kan een molactie zijn net als t laten mislukken van de laatste hotdog…

Ik zit niet in deze tunnel, maar een streep door zijn naam durf ik nog niet te zetten
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: lilith op 16-04-2023, 22:46:10
Ruben is de mol, mooie analyses zijn gegeven. Opdracht 1 is bepalend
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 16-04-2023, 22:47:44
Ruben doet alles fout wat hij fout kan doen. Alleen doet Thomas met ook wel iets meer invloed iets meer fout, maar ook weer wat dingen goed.

We blijven bij Ruben. Hij was heel afzijdig deze aflevering.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 16-04-2023, 22:51:55
Thomas was ook verdacht deze aflevering maar inderdaad, Ruben heeft niets goeds gedaan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Contraspion op 17-04-2023, 03:07:16
Voor aflevering 5 heb ik dit aan Ruben gezien:

Terugblik
Ruben komt helemaal niet in de terugblik op de vorige aflevering voor. Hij zegt dus niks over het vertrek van Leila en blijven van Comfort. De rest komt wel in beeld en geeft een mening. En wat zegt Toos over het all-in gaan op één persoon: 'En de rest deed dat niet'. Wordt hier indirect aangegeven dat Ruben de mol is?

Wel in de luwte inderdaad, nadat hij in de vorige aflevering misschien wat te veel op de voorgrond was?

Citaat

Theorie van eerste/laatste
Ruben komt niet als eerst in beeld. Mijn theorie van eerste in beeld of als eerst de spreker zijn, valt dus af. Tenzij... de Back to the Future ingaat en hij vanaf nu steeds de laatste is! Alles wordt omgekeerd dus vanaf aflevering 4. Hij is vanaf nu steeds de laatste in de aflevering! Bij de quality-time is Ruben de laatste die getoond wordt. Ook het shot van de vooruitblik naar aflevering 6 is (in de taxi) hij als laatste in beeld.

Theorie de R van ROOD
Ook in deze aflevering zijn weer opvallende dingen met de R van Rood te zien, zoals de rode rozen. Een rode kers als logo op de supermarkt. Er zijn zowel in de winkel als bij de hotdogtent allerlei voorwerpen met rood te zien. Rode winkelmandjes. Rode servetjes. Rode worsten tussen de anderen. Rode saus. Rode batterijen. Rode letters Fresh Meats. Er is een Robot. Een rode doos met cornflakes. Rode aardbeien en rode jam.
Ruben zegt niet supergaaf, maar supergRaaf!!! Ready? vraagt de stuntvlieger.
Bij het rijtje stond nog niet de Rekenmachine, die een opvallende rol speelde. Ook het zingen van Ruben over Rain in Africa..

Hint?
Misschien een hint. Er wordt in de winkel het woord Fresh Meats getoond. Daarna wordt gezegd door de voice-over dat Toos 2 en Comfort 1 heeft. Van de woorden is dat de R de 2de letter van Fresh en M de 1ste van Meat.
R+M = Ruben Mol

Opdracht 5.1 Winkelen en hotdogs
Ruben wil graag bij de kookgroep. Ik denk dat Thomas hem doorheeft, want hij sluit aan.
Als Ruben zijn partner ziet, reageert hij niet emotioneel. De rest wel... Hij imiteert Thomas ook een beetje met zijn handen.
Ruben maakt een fout over 'billen en borsten' en zijn vriendin reageert een beetje ontsteld.

Ja, dat viel me ook op. Dat weten partners wel van hun vriend/man.

Citaat
Hij brengt één broodje. Het laatste en mogelijk vijfde broodje mislukt, want er wordt teveel naar rechts gestuurd.
Ruben wordt door zijn vriendin niet als mol gezien, omdat hij zo enthousiast is. Dat zien we niet echt terug in de aflevering. Eerder een rustige, beheerste Ruben. Hij lijkt me buiten het spel ook enthousiaster. Onder spanning wordt hij wat beheerster denk ik.

5.2 Vliegstunts
Ruben wil actie en kiest voor de ervaring van hun leven. Ruben noemt twee keer 'looping', terwijl dat verschillende stunts waren. Bij de laatste verwoordt hij een heel gedeelte van de stunt niet. Er is maar één van de vier hints vrijgespeeld en niet door Ruben. En zo gaat er 1500 euro verloren.

5.3 Eliminatie
Ruben zegt dat hij saus in zijn hoofd heeft. Hij heeft geen idee wie de mol is... Maar ja, als je zelf de mol bent, kun je dat gerust zeggen. Hij ziet er wat ontspannen uit en krijgt geen scherm te zien.

Dit viel me op, en ik schrok er wel even van. Zou een mol zeggen dat hij geen idee heeft wie de mol is? Klinkt wel erg kandidaats. Maar dat kan misschien juist de bedoeling zijn.

Citaat
Dat was hem. Kan nog prima de mol zijn. Sterker, ik denk ook dat hij het is.

Ik zit dus nog steeds COMFORTabel in deze tunnel.  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 17-04-2023, 10:13:27


Dit viel me op, en ik schrok er wel even van. Zou een mol zeggen dat hij geen idee heeft wie de mol is? Klinkt wel erg kandidaats. Maar dat kan misschien juist de bedoeling zijn.


De mol die zichzelf complimenten geeft dat hij moeilijk te vinden is. Een klassieker.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 17-04-2023, 10:59:21
De mol die zichzelf complimenten geeft dat hij moeilijk te vinden is. Een klassieker.
Jurre had ook geen idee, de mollen van Nederland en België lijken veel op elkaar qua tactiek. Bij Jurre draaide alles om geel, bij Ruben om rood, bij beiden verband houdende met hun namen. Beiden gaan steevast voor jokers en pasvragen en daar wordt in beide gevallen ruimschoots in voorzien. Beiden zijn behoorlijk schaamteloos, het zijn geen types die halverwege zullen opgeven. Allebei geen angst, volop zelfvertrouwen. Wordt er misschien samengewerkt tussen de Belgische en Nederlandse mol?  ::vergroot::

Ik vond dat hij in het vliegtuig overduidelijk molde. Net als Jurre, right in your face. Hij heeft de pech dat hij niet met BN’ers heeft te maken die (meestal) voor de jokers gaan. Het zal voor hem een opluchting zijn dat Lieselot eruit is. Thomas zit hem op de hielen en Lancelot waarschijnlijk ook na deze aflevering.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Contraspion op 18-04-2023, 03:58:37
Zou Toos hem ook door hebben? Die claimt getunneld te hebben in de eliminatie van aflevering 4….
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: foxhunter op 18-04-2023, 07:46:49
Ruben is de mol, mooie analyses zijn gegeven. Opdracht 1 is bepalend
Hij drukte volgzaam na de beslissing van Lancelot. Lancelot mols. Ruben besluiteloos. Geen mol. Geen acties. Alleen verdachtmakingen, zoals bij de slackline. Ik snap deze tunnel niet.
Hij heeft geen idee wie de mol is, dat is nog zijn beste molgedrag.
Hij is jong en beïnvloedbaar door de anderen en hobbelt een beetje mee. Geen molkarakter.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 18-04-2023, 10:46:34
Wat bij anderen wel lukt, lukt bij Ruben niet, zoals het beschrijven van de stunts in het vliegtuig. Niet dat hij duizelig was o.i.d., hij zei heel zelfverzekerd: 'En nog een loop.' Terwijl het vliegtuig om zijn as draaiden. Bij de anderen lukt het prima om de saus, eenmaal juist gekozen, op het broodje te krijgen, bij Ruben komt het in zijn nek en niet op het broodje. Wat lukt er eigenlijk wel bij Ruben? Weinig! Het ligt er dik op vanaf aflevering 1, maar dat was bij de Nederlandse mol ook zo dit seizoen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 18-04-2023, 11:01:48
Exact. En ze proberen de aandachtig meer en meer op Thomas te leggen in de montage om Ruben een beetje uit de schijnwerpers te houden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 18-04-2023, 11:14:01
Exact. En ze proberen de aandachtig meer en meer op Thomas te leggen in de montage om Ruben een beetje uit de schijnwerpers te houden.
Ik vind dat wel meevallen, Ruben valt veel meer op in zijn acties, ook al probeert hij niet te veel op te vallen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 18-04-2023, 11:19:31
True true, maar bij Ruben is het gewoon duidelijk zichtbaar zonder dat er de nadruk op moet gelegd worden. Bij Thomas wordt het soms wat geforceerd in beeld gebracht.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 23-04-2023, 21:23:30
Voor aflevering 6 is dit wat ik bij Ruben zie:

6.1 Lesje leren
Ruben kwam als eerst in beeld. Hij heeft een briefje over de komende opdracht. Hij duwt Lancelot in de rol om in zijn eentje tegen 20 mensen te gaan spelen. Ruben wil kattenkwaad uithalen. Daar kunnen belangrijke funfacts worden verdiend. Hij zit voor de mol op de juiste positie. Ruben schiet belangrijke info weg bij de eerste funfact. Bij de tweede komt hij door Toos in het juiste vak. Voor de derde funfact had Lancelot te weinig tijd. Misschien veel tijd gerekt?

Weer veel met R/Rood (zie mijn theorie van eerder):
Rode grond bij stoelen rijden.
Rode achtergrond bij PowerPoint.
Rode stropdas bij funfact 3.
Rode bloempot op tafel leslokaal.
Red bullets, red devils, red flames.
Rode rollerskates
Rood verkeerslicht.
Rode banken
Rood rondje met sleutel in de bus
Rhubarb op het bordje in beeld als Toos speelt.
En wat zien we de volgende aflevering voorbij komen: een rode postkoets!!!

6.2
Ruben zegt als de mol vraagt waar Ruben hem van kent: Ik zou niet weten van waar. De Mol zegt dat Ruben het de mol makkelijk gemaakt heeft. Dat vindt Ruben humor. Prachtige zelfspot!
Tijdens het kaartenspel kiest Ruben voor 'origineel', maar dat is (natuurlijk) fout. Extra stopkaart erbij en dat zou een mol willen. Hij wint maar 100 euro. Is het signaal zwijgen of praten? Veel kaarten worden van Ruben niet getoond. De vraag is of Ruben wel de waarheid spreekt tijdens het spel...

6.3
Ruben komt bij de speurneuzen. Hij komt daar doordat anderen de bus gaan rijden. Het lijkt erop dat hij dat niet wil, maar het is de beste plek. Goed gespeeld dus. Hij laat slim Commy en de anderen kiezen, maar die kiezen alles goed.
Ruben benadrukt dat ie dikke wenkbrauwen en een dikke snor heeft. Daarmee moest een kniptang gewonnen worden, maar dat mislukt. Verkeerd verwoord of verkeerd gekozen... Denk het eerste!
Ruben gaat het raceautootje bedienen. Dat wil je als mol. Ruben rijdt de eerste keer niet en daarna rijdt Ruben scheef, waardoor het autootje kapot gaat. Ruben zegt 'geel' en Commy 'groen'. Iedereen test Ruben. Ze weten het: hij is de mol! De bom ontploft. 5000 euro weggespeeld. Ze verwijten Ruben en hij wordt rood van het blozen!!!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 23-04-2023, 21:26:05
Maar ligt het er niet veel te dik op? Ik snap wel dat je aandacht moet besteden aan die (mogelijke) molacties van Ruben bij de bus maar álle kandidaten er nog eens over laten biechten?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 23-04-2023, 21:26:51
Hij is t echt niet .. echt niet

Maar durf nergens meer zeker van te zijn  ::) ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 23-04-2023, 21:34:29
Maar ligt het er niet veel te dik op? Ik snap wel dat je aandacht moet besteden aan die (mogelijke) molacties van Ruben bij de bus maar álle kandidaten er nog eens over laten biechten?

Door Thomas op Ruben te laten zitten en zo eruit te gaan, zou je kunnen denken dat Ruben niet de mol is. Ruben is nu waarschijnlijk door de mand gevallen. Alle kandidaten zitten op hem. Ergens denk ik ook: pff, wel heel erg opvallend zo. Maar geen van de andere kandidaten heeft zulk molgedrag als Ruben. Geen zit op de juiste plekken.
Ruben is gewoon een in-your-face-Mol...
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mvnl op 23-04-2023, 21:38:26
Ik vond Thomas juist klinken alsof hij Ruben niet verdacht. Zijn exit vind ik wel heel erg sturen naar Ruben als mol?

Maar Thomas had natuurlijk wel heel prima dat tangetje mis kunnen gooien als de bus voor groen gekozen had
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Hadewychisdemol op 23-04-2023, 21:39:19
Maar ligt het er niet veel te dik op? Ik snap wel dat je aandacht moet besteden aan die (mogelijke) molacties van Ruben bij de bus maar álle kandidaten er nog eens over laten biechten?
Dat is het hele seizoen al het enige probleem dat ik heb met Ruben als Mol ::jaja:: Vanaf het begin is hij ook al zeer verdacht geweest in Vlaanderen. Dat kan natuurlijk, maar lijkt me niet waar de makers direct op mikken. Met de montage van deze eliminatietest leggen ze het er nog dikker bovenop. Doet me een beetje aan Philip (S9) denken. Maar goed, misschien is het een dubbele bluf.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 23-04-2023, 21:40:43
Doet me ook aan Yens denken van vorig jaar.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 23-04-2023, 22:38:12
Kijk, als Ruben het niet is, heb je een mol die te veel goed doet. En daarom is Ruben het.

Gewoon zoals in NL een effectieve mol die toch niet zo heel verdacht blijkt te zijn in de groep tot nu toe.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 23-04-2023, 22:44:45
Ik ben het eens met Belgian Mol.
Ruben is de enige waarvan ik geen anti-molactie kan opnoemen. De andere 3 hebben ook wel iets verdachts gedaan maar hebben teveel onmolse acties.
Ik heb hier hetzelfde gevoel als Jurre (ik zat snel op hem omdat de anderen het gewoon niet konden zijn).
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 23-04-2023, 22:49:10
Maar dan zouden de makers er voor het eerst niet in geslaagd zijn om de Mol onder de radar te houden. Als ik me niet vergis is Ruben al heel lang hoofdverdachte (geweest) bij het grote publiek?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 23-04-2023, 22:50:39
Voor de uitzending was het terug Thomas. Dus dat valt wel mee. Ruben zou ook de mol zijn met het meeste molacties tot nu toe in België, nu al. Dat houd je niet onder de radar. Bij Jurre hadden ze hetzelfde voor.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 23-04-2023, 22:50:58
Ik dacht dat Thomas toch het meest verdacht werd en die werd door de productie ook verdacht neergezet.
In WIDM was Jurre al snel de hoofdverdachte en hij was ook de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 23-04-2023, 22:51:15
Doet me ook aan Yens denken van vorig jaar.

Mij helemaal niet. Of hij is de mol of hij weet wie de mol is en probeert zich verdacht te maken om meer kans te maken de geldpot te winnen.Maar om daar 5000 euro voor op het spel te zetten lijkt me sterk. Hij doet mij meer denken aan Lennart die 10.000 uit de pot haalde voor de ogen van de rest.

En gewoon bij geel blijven en groen niet eens overwegen. Lijkt mij een klassieke, gedurfde molactie met risico.  En daar erg rustig onder blijven.En weer op een prima molpositie staan bij de ontknoping van de opdracht en ook het autootje besturen.  Alleen hij en Commy konden over de kleur beslissen. De kans dat in de bus voor groen gekozen werd was er wel natuurlijk, dan heb je als mol toch 50% kans dat de opdracht mislukt. Thomas was het niet en Lancelot geeft de keus aan Toos. 1+1 =2……..



Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 23-04-2023, 22:53:25
Ik bedoelde dat het zo verdacht in beeld brengen van Ruben me aan Yens (dus niet Jens trouwens) deed denken. Toen was de consensus op het forum hier ook een tijdje van "tja, het is wel heel duidelijk, maar een duidelijk mollende Mol houd je nu eenmaal niet onder de radar en dat mag ook wel een keertje".
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 23-04-2023, 22:55:49
Vorig jaar als referentie nemen is sowieso lastig.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 23-04-2023, 22:57:18
Toch wisten de makers veel van ons toen ook te verrassen. Het was tóch niet de duidelijke (tweede) Mol die de Mol was. Dat is enkel de overeenkomst die ik denk te zien.

Maar wie weet kom ik er nog op terug. ;)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 23-04-2023, 22:57:26
Je kunt niet alle molacties wegknippen zoals de beslissing van Ruben voor geel, weigeren zijn code te laten zien of te vroeg afdrukken in de eerste opdracht omdat ze essentieel zijn in het verloop van de opdracht.

De acties van Jurre zoals voor de pasvragen gaan ipv. geld, de envelop met ? openen en het zingen kon je ook niet wegknippen.

Ruben heeft net als Jurre (en vorig jaar Philippe) pech dat hij tegenover fanatieke kandidaten stond die alles deden om een opdracht te doen lukken (ook Thomas). Dan heb je het moeilijk als mol. Wat niet wegneemt dat hij (net als Jurre) veel uit de pot heeft gehouden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 23-04-2023, 22:58:53
Maar de opdrachten van WIDM zitten gewoon een stuk minder goed in elkaar waardoor goed onopvallend mollen ook lastiger is.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 23-04-2023, 23:01:46
Bij de bus toch ook? Snor had tijdgerokken, maar in de bus deden ze alles verder perfect. Dan neem je een risico.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 23-04-2023, 23:02:37
Ik bedoelde dat het zo verdacht in beeld brengen van Ruben me aan Yens (dus niet Jens trouwens) deed denken. Toen was de consensus op het forum hier ook een tijdje van "tja, het is wel heel duidelijk, maar een duidelijk mollende Mol houd je nu eenmaal niet onder de radar en dat mag ook wel een keertje".

Ok, kon het al niet thuisbrengen👍🏻 in de vorige aflevering werd Thomas heel verdacht
In beeld gebracht dat doen ze heel goed hoor die montage.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 23-04-2023, 23:02:54
Bij de bus toch ook? Snor had tijdgerokken, maar in de bus deden ze alles verder perfect. Dan neem je een risico.

Ja, je haalt nu net de bus eruit maar bij Ruben kan je een waslijst duidelijke molacties samenstellen. En dan worden die soms (zoals zonet bij de testbiechten) ook nog eens in de verf gezet.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 23-04-2023, 23:04:29
Ruben had misschien geprobeerd te vertragen (ging wel moeilijk met Comfort) maar wellicht was de verkeerde draad kiezen de enige mogelijkheid die hem nog reste.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 23-04-2023, 23:06:30
Ook weer vooraf bij opdracht 1. Hij verdeelt en heerst in de positieverdeling. Hij komt praktisch altijd waar hij wil zitten. En dat zijn vaak interessante posities waar hij het ook nog eens verpest.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Conejo op 23-04-2023, 23:25:54
Ik wist zeker dat toen er aandacht aan Ruben werd gegeven bij de test dat hij er uit zou vliegen, maar niet dus.

Lijkt nu de meest logische kandidaat om de Mol te zijn maar toch ben ik niet overtuigd.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Convans op 23-04-2023, 23:29:48
Ik kan blind zijn, maar ik zie echt geen mol in Ruben. Ik kan het niet echt beschrijven, maar hij lijkt me geen type die 3 weken zo’n geheim kan dragen. Hij komt me eerder over als een flapuit.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MollenvangR op 23-04-2023, 23:44:55
Ik kan blind zijn, maar ik zie echt geen mol in Ruben. Ik kan het niet echt beschrijven, maar hij lijkt me geen type die 3 weken zo’n geheim kan dragen. Hij komt me eerder over als een flapuit.
Ik snap je wel, hij doet me heel erg denken aan Lennart. Misschien nauwelijks verdacht in de groep? Het moment met de kleur/autootje beetje vergelijkbaar met 10.000 euro uit de pot spelen voor een vrijstelling? Volgens mij heeft hij wel wat krediet in de groep, al kun je niet zeggen dat hij veel bijdraagt aan de groepspot. Sterker nog, gewoon heel wat 'cruciale' sabotages op zijn naam.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 24-04-2023, 00:03:21
- Ruben schiet een juiste minister af met een propje
- Ruben laat het autotootje door de bus pletten
- Ruben kiest voor de foute draad geel en boem daar gaat de bom af

Ik weet nog niet wat ik er van moet denken. Eerste indruk: ligt er een beetje dik bovenop en dan in het dagboek van de mol laatst: " ... ik mag niet te veel opvallen". Dit kan ik niet met elkaar rijmen.  ???
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MollenvangR op 24-04-2023, 00:08:28
- Ruben schiet een juiste minster af met een propje
- Ruben laat het autotootje door de bus pletten
- Ruben kiest voor de foute draad geel en boem daar gaat de bom af

Ik weet nog niet wat ik er van moet denken. Eerste indruk: ligt er een beetje dik bovenop en dan in het dagboek van de mol laatst: " ... ik mag niet te veel opvallen". Dit kan ik niet met elkaar rijmen.  ???
Misschien hebben ze hem gezegd dat los te laten? Was hij toch bang ervoor of zo? En qua niet opvallen bij die proef was hij wel degene die zei: ik deel mn code niet. Dan val je op? Ruben is iemand die niet opvalt qua tactiek misschien? Dat hij daarom bang was? Want in de zoo heeft hij wel weer opvallende fouten gemaakt later die aflevering.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 24-04-2023, 00:19:30
@MollenvangR:

Bij opvallen denk ik toch gauw wel aan dat soort dingen als pertinent code weigeren te geven of snel voor zo'n bordje met een radioactief element te gaan, wat hij dus deed.

Ik vind het een lastige met Ruben, omdat er inderdaad veel mislukt bij 'm, maar daarentegen tussen de regels door nooit denk van: dat is is de mol. Weet niet hoe ik dat precies moet duiden, maar noem het dat ik vooral in hem de jonge hond zie die overal enthousiast induikt en nog niet zo berekenend is. Ook dat kan natuurlijk best aan mij liggen en dat b.v. de montage dat juist veel benadrukt.

Gisteren keek ik de slackline weer even terug (m.n. om op mijn mol Commy te letten) en dan roept Ruben toch zinnige adviezen richting Commy om de lijn goed stevig vast te houden, wat ik dan weer heel onmols vond.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MollenvangR op 24-04-2023, 00:27:53
@MollenvangR:

Ik vind het een lastige met Ruben. Gisteren keek ik de slackline weer even terug (m.n. om op mijn mol Commy te letten) en dan roept Ruben toch zinnige adviezen richting Commy om de lijn goed stevig vast te houden, wat ik dan weer heel onmols vond.
Is het ook  ::jaja:: maar overall wel redelijk wat molse acties. Alleen hij wordt nu weer zo gepusht, dat ik denk dat hij er volgende week uit kan liggen.

- De hoed in aflevering 1 steeds af laten gaan en samen met Lancelot verantwoordelijk zijn voor niet slagen van de proef (tijd verkeerd inschatten)
- De bouwwerken willen testen (remember Lennart met de domino)
- Foute antwoorden in de zoo
- Geschilde patatten gebruiken
- Zn code niet willen geven
- De verkeerde premier omschieten
- Witje/Witse
- De kans om geld te verdienen met hotdogs om zeep helpen
- De verkeerde kleur doorgeven /autotooje slopen

De lijst is groot genoeg en er zit een bepaalde lijn in het soort sabotages. Ik kan hem hier ook niet door afschrijven (maar ja dat was met Thomas idem).
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 24-04-2023, 00:31:01
Ik had 'm ook bijna als afvaller ingevuld vandaag. ::rofl::

Maar afschrijven kan ik 'm nu ook nog niet nee.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Contraspion op 24-04-2023, 00:36:34
Hij is t echt niet .. echt niet

Maar durf nergens meer zeker van te zijn  ::) ::rofl::

Famous last words.  ::rofl::

We zullen het zien. Maar ik ben voor 90% overtuigd.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 24-04-2023, 00:52:03
Hij is t echt niet .. echt niet

Maar durf nergens meer zeker van te zijn  ::) ::rofl::
Hoezo echt niet?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 24-04-2023, 01:04:17
Heb ik al op pag 3 gezet.

In afl 1 voorspelt hij de opdracht. De mol gaat echt niet de aandacht op zich vestigen in afl 1 door dat te doen.
Verder heb ik n hele lijst van onmolse dingen die ik al meerdere keren genoemd heb en nu de laatste afl zie ik echt n kandidaat die zich verdacht wil maken en de montage doet graag mee.
Ik geloof t gewoon niet. Dat kan nog bij widm maar niet in deze versie.. ze zijn echt te goed om t zo te doen.

Staat helemaal onderaan mn lijstje
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 09:01:04
Heb ik al op pag 3 gezet.

In afl 1 voorspelt hij de opdracht. De mol gaat echt niet de aandacht op zich vestigen in afl 1 door dat te doen.

Dus wel! En daarmee leidt hij in elk geval jou om de tuin.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 24-04-2023, 09:02:07
Die lijst van onmolse dingen ben ik toch nog niet echt tegengekomen. Als er zo een lijst bestaat kan die al helemaal niet op tot de ondertussen boeken, bij Comfort zelfs een bibliotheek, aan onmolse dingen bij de andere.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 09:04:49
Gisteren keek ik de slackline weer even terug (m.n. om op mijn mol Commy te letten) en dan roept Ruben toch zinnige adviezen richting Commy om de lijn goed stevig vast te houden, wat ik dan weer heel onmols vond.
Maar het was wel Ruben die op subtiele wijze Comfort als laatste plaatste wetende dat zij als kleinste moeilijk bij het varkentje kan. En dan 'vergat' hij het varkentje te testen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 09:07:57
In afl 1 voorspelt hij de opdracht. De mol gaat echt niet de aandacht op zich vestigen in afl 1 door dat te doen.
Omgekeerde psychologie. Wij denken te snel dat de mol dat niet zal doen omdat de mol dat nooit eerder heeft gedaan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 24-04-2023, 09:13:54
En het is echt niet de eerste keer dat de mol iets voorspelt.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 09:28:56


Ruben betekent trouwens 'eerste'.

Waar heb je dat gelezen?

Ik dacht dat Thomas hem doorhad, maar we konden al weten dat hij Ruben niet verdacht want hij sliep met hem op de kamer, was met hem in de Zoo oftewel de mol zoekt hem op en dat doet ie alleen als ie niet verdacht wordt door diegene. En dat is blijkbaar niet veranderd.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 24-04-2023, 10:41:08
Had tijdens de zoo ook eerder de indruk dat Thomas Ruben aan het testen was. Maar blijkbaar niet dus.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mvnl op 24-04-2023, 11:45:43
Ik moet wel zeggen dat waar ik de rest scherp/op hun hoede/heel duidelijk het spel spelend zie, hij als kandidaat een beetje een uitstraling heeft waarvan ik denk "zou hij er echt nog in ziten als deelnemer?". Een bepaalde nonchalance.. weet ook niet helemaal of ik het des mols vind maar goed, daar heb ik me ook wel eens eerder op verkeken..
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mollem op 24-04-2023, 12:08:39
Ruben heeft de onbevangenheid van een 22-jarige, waardoor hij mijns inziens juist goed de mol zou kunnen zijn, tegenslagen makkelijker weg kan slikken gesteund door het Mol-team; beter te sturen/coachen/stimuleren.
Het is opzichtig geworden, maar en wordt ook niets meer verdiend. Van de overgebleven vier vind ik het de minst mysterieuze mol, maar feit is dat hij het meest op goede molposities heeft gezeten met veel invloed op het (indirect laten) mislukken van geld verdienen, of uit de buurt is gebleven van plekken waar geld voor het oprapen lag.
Ik zou elke andere kandidaat een origineler/sluwer spelende/onopvallender mol vinden maar dat wordt steeds meer wens-mol-denken. Ruben is in geen enkele aflevering 'compleet afgeschreven' vanwege een actie, de rest wel.

En dan zul je zien dat de serie zo is ge-edit dat Ruben er volgende week volkomen onverwacht toch uit gaat  ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Wolf2112 op 24-04-2023, 12:31:07
Ruben molt zo 'in your face' met het gele vlak en het autootje pletten. Dat is allesbehalve onder de radar blijven. Dat kan toch niet de mol zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 24-04-2023, 12:40:46
Lijkt me een foute conclusie. Een mol moet natuurlijk niet altijd onder de radar blijven, dat zou heel saai worden. Hij moet wel proberen weg te komen met zulke acties…
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 24-04-2023, 13:35:20
Lijkt me een foute conclusie. Een mol moet natuurlijk niet altijd onder de radar blijven, dat zou heel saai worden. Hij moet wel proberen weg te komen met zulke acties…

Maar Ruben zijn acties zijn NOOIT onder de radar. :-)
Zijn enige echt subtiele actie zou dan het ei van Lancelot zijn, waar hij dicht bij diens handen gaat staan.
Al de rest is zeer in your face. Ik krijg daar zware Philippe-vibes van. Philippe uit het seizoen van Duitsland bedoel ik dan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 24-04-2023, 13:50:15
Philippe was een obvious nepmol, hij kwam ook over als onhandig en bleek dat ook te zijn. Ruben is patisserie, die zijn handig. En hij komt ook heel verstandig en rustig over. De ideale mol na de foute keuze vorig jaar.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: mocemole op 24-04-2023, 13:59:53
Ruben is een jonge gast die in al zijn enthousiasme dingen laat mis lopen, en dat wordt zo uitgesmeerd dat hij alles fout lijkt te doen.
Hij weet wel heel goed hoe het spel gaat, door anderen niet te willen helpen, code niet geven. Allemaal opvallend, terwijl de mol zegt onder de radar te willen blijven.
Door zijn acties zou hij het kunnen zijn, maar hij is te weinig subtiel, en dat is toch een eigenschap die de mol moet hebben.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 24-04-2023, 14:09:10
Philippe was een obvious nepmol, hij kwam ook over als onhandig en bleek dat ook te zijn. Ruben is patisserie, die zijn handig. En hij komt ook heel verstandig en rustig over. De ideale mol na de foute keuze vorig jaar.

Heel de biecht voor de eliminatie schreeuwt toch gewoon "Ruben is de mol".
Alle kandidaten die Ruben benoemen als een verdachte, één kandidaat niet en die kandidaat ligt er uit.
Ik geloof niet dat de makers zo de nadruk zouden leggen op hun mol, want waar zit dan de spanning nog?

Dat werd nog nooit gedaan door de makers. In Vietnam zaten 4 kandidaten + de mol op de juiste mol in aflevering 6 en toen werd dat nooit zo nadrukkelijk geuit in de biechten van de kandidaten.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Convans op 24-04-2023, 14:12:02
Waarom zou de productie zo hard de nadruk op Ruben leggen Belgian Mol?

Ruben wil zichzelf hooguit wat verdacht maken, maar al zijn reacties lijken erg naturel.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 24-04-2023, 14:46:33
Dat doen ze niet. Hij doet gewoon altijd maar weer iets fout. Dat kan je niet uit beeld houden. Ze legde net de nadruk eerst op Thomas.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 24-04-2023, 14:52:05
Het gaat niet over wat hij doet niet in beeld brengen.
Het gaat over de biechten van de kandidaten waarin Ruben nog eens extra verdacht wordt gemaakt en de biecht van de afvaller die nog eens extra moest zeggen dat hij Ruben niet als verdachte had voordat hij rood kreeg.
Dat is verdachte montage. Niet de acties van Ruben. Logisch dat dat in beeld komt
En dat is zoooo niet nodig als hij de mol is. En iets wat ze normaal gesproken niet zo doen
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 14:53:18
Ik vind dat de productie Toos, Lancelot en Thomas verdachter in beeld brengt dan Ruben die eerste aflevering verdacht was maar geleidelijk aan onder de radar verdween om in afl. 6 terug boven water te komen. Dat hij bij momenten in-your-face molt klopt wel maar dat deed mol Lennart 2 jaar geleden nog meer.

Lennart werd aanvankelijk ook in de luwte gehouden (hoewel er toen al duidelijke molacties waren) maar werd niet verdacht door de kandidaten. Afl. 6 ging hij opvallend mollen (wellicht in de hoop toch door iemand verdacht te worden) met het crashen van het vliegtuig en uit de pot halen van €10.000, zó opvallend dat ik twijfelde. Vreemd genoeg bleven de kandidaten hem nog steeds niet verdenken hoewel hij hier door de meesten hier wel verdacht werd.

Ik denk dat Ruben tot nu toe niet werd verdacht maar dat de kandidaten nu meer naar hem kijken.

De reden waarom ik Ruben als mol zie is omdat er geen alternatief meer is nu Thomas is uitgevallen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 24-04-2023, 14:54:53
Dat zijn de proeven en jawel hoor, in edits kan je dat camoufleren. Niet alles, en dat is niet nodig. Ik kan mij geen enkele mol voor de geest halen waar het voordien NIET lukte om ze in de edit onder de radar te houden, zelfs bij Lennart. Dus waarom zouden ze dat dit keer niet kunnen.

En bij de biechten van de eliminatie konden ze het ook steeds alle jaren verbergen. Ik heb al een voorbeeld gegeven van een seizoen waar 4 kandidaten op de juiste mol zaten. Nooit werd daar zo duidelijk gezegd dat Elisbeth de mol zou zijn. Dat doen ze hier duidelijk wel als Ruben de mol is. Heel het stuk van Thomas die zegt "Mijn buikgevoel zegt dat Ruben de mol niet is" en dan naar huis moet, dat hadden ze kunnen weglaten in de edit.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Toastball op 24-04-2023, 14:58:34
Ik vond dat er een mogelijks duidelijke hint in aflevering 6 zat, die wees naar Ruben als mol:

- Bij het selecteren van de kandidaten voor de eerste proef kiest Ruben resoluut voor het kattenkwaad uithalen (net zoals hij Lancelot daarvoor als leerkracht kiest).
- Gilles reageert nadat de keuze gemaakt is "Waarom verbaast me dat niet?"
- Ruben komt direct hierna in beeld met een lach op zijn gezicht.

Ruben haalt al heel de serie kattenkwaad uit als mol, en daarom verbaast Gilles het niet dat hij kiest voor kattenkwaad.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 24-04-2023, 15:05:11
Ik vind dat de productie Toos, Lancelot en Thomas verdachter in beeld brengt dan Ruben die eerste aflevering verdacht was maar geleidelijk aan onder de radar verdween om in afl. 6 terug boven water te komen. Dat hij bij momenten in-your-face molt klopt wel maar dat deed mol Lennart 2 jaar geleden nog meer.

Lennart werd aanvankelijk ook in de luwte gehouden (hoewel er toen al duidelijke molacties waren) maar werd niet verdacht door de kandidaten. Afl. 6 ging hij opvallend mollen (wellicht in de hoop toch door iemand verdacht te worden) met het crashen van het vliegtuig en uit de pot halen van €10.000, zó opvallend dat ik twijfelde. Vreemd genoeg bleven de kandidaten hem nog steeds niet verdenken hoewel hij hier door de meesten verdacht werd.

Ik denk dat Ruben tot nu toe niet werd verdacht maar dat de kandidaten nu meer naar hem kijken.

Komaan: de bunkerproef: Ruben kwam het verdachtst in beeld door zijn code niet te willen tonen
De ei-proef: Ruben die zegt het kaartje weg te smijten. Ruben komt verdacht in beeld
Vorige week met het stuntvliegen: Ruben die slechte instructies geeft komt in beeld
Deze week: één en al Ruben die verdacht in beeld komt.
Dus enkel aflevering 2 komt hij wat minder verdacht in beeld.
1 aflevering op 6

Lennart werd niet verdacht omdat hij in de afleveringen daarvoor nooit voor geld uit de pot ging door vrijstellingen. Hij saboteerde de proef wel op een andere, veel listigere manier. Maar de groep vertrouwde hem wel. Dit terwijl de groep toen zelf steeds voor vrijstellingen en dus geld uit de pot ging. Ze zagen die 10.000€ dus eerder als een wraakactie van een kandidaat die ontgoocheld was in zijn mede-kandidaten. Hij zei dat toen ook in zijn speech na die 10.000€.
En Lennart werd ook nooit zo verdacht in beeld gebracht als Ruben het hele seizoen lang.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 15:16:36
Misschien, maar er is gewoon geen andere mogelijkheid dan Ruben.

Lancelot heb ik ook een tijd verdacht maar koos niet voor de pasvragen in de bunker (€5000 in de pot), zat in de Bingo en bestuurde de drone vlekkeloos.
Toos had de eerste aflevering buitenspel kunnen staan, bracht op de valreep het blauwe hoefijzer binnen, zat ook in de Bingo, bracht geld binnen in de eetopdracht en beschreef zijn stunt perfect.
En voor Comfort heb ik een hele waslijst anti-mol-acties (zie haar topic).
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 24-04-2023, 15:35:36
Bij Lancelot er nog eens aan toegevoegd dat hij bij de hotelopdracht meer dan 80 keer drukte en ook daar nooit in aanmerking kwam geld weg te spelen.

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 24-04-2023, 16:40:23
Waarom zou de productie zo hard de nadruk op Ruben leggen Belgian Mol?

Ruben wil zichzelf hooguit wat verdacht maken, maar al zijn reacties lijken erg naturel.

ik zie dat toch anders. In afl 6 werd de nadruk pas zo erg op Ruben gelegd. Als je alle afleveringen  bekijkt worden van alle kandidaten verdachte acties getoond. Ben het met je eens dat hij vrij naturel overkomt. Maar is dat ook niet wat een mol moet doen? Maar als je hem niet als mol ziet is dat toch prima?

Iemand zei hij opereert nooit onder de radar, maar dat weet je dus niet want dat zie je niet…is iets voor de laatste aflevering. Maar het idee dat de mol geen opzichtige molacties mag hebben is onzin en dat is al vaak gebleken. Daardoor dacht ik destijds bijvoorbeeld ten onrechte dat Lennart de mol niet kon zijn🤪.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tfotn op 24-04-2023, 17:16:45
Ik zou eerder geloven dat Robin weet wie de Mol is - dan dat hij het zelf is. Toch resten er nog enkele verdachte zaken rond deze eerder authentieke kerel.
- De sergeant die 's morgens "Good Morning Vietnam" riep verwijst door middel van Robin Williams mss naar Ruben als de Mol. (De film HOOK is ook met Robin Williams.)
- In de zoo komen Ruben en Thomas een dame in het turquoise tegen. Doet zij niet alsof Ruben iets in zijn gezicht heeft dat moet weggepoetst worden: een MOLE misschien?
- De kleur turquoise blijft me elders ook begeesteren. De Dolorian heeft uiterlijk ook een zweem van turquoise vind ik - of is het misschien toch wit licht? En alhoewel het kleur enigszins eigen is het aan programma (logo) was de achtergrond bij de foto's die Comfort moest raden ook turquoise.
- In de zoo kan ik me niet van de indruk ontdoen dat Thomas Ruben aan het testen was. Onder andere bij de vraag over de stokstaartjes waar hij het even volledig aan Ruben overlaat. Ruben antwoordde verkeerd. Ook bij 'these beats...' hield Thomas zich bewust van de domme - denk ik.
- Afl. 4 laat naar het einde toe het nummer 'We're flying high' horen. In afl. 5 gaan Ruben - Toos (en Comfort) de lucht in. Is the Mole flying high?

Ik had Ruben als verdachte maar nu zie ik hem eerder als een kandidaat die doorheeft dat hij de finale kan halen. Dat had ik vooral door het feit dat hij in de bunker zijn code niet wilde geven. Mss wilde hij gewoon niet dat hij in het nadeel kwam doordat andere kandidaten pasvragen kregen. Of mss had hij in de indruk dat de Mol te dicht bij de pasvragen kwam.
En omtrent het kleur geel onderaan de bus (afl. 6) heeft Convans (User) een mooie foto gepost: de fout van Ruben wordt zo wat begrijpelijker. (Of toch een dubieuze mollenactie?)

Het liefst zou ik hem zien winnen.
 
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 17:42:06
ik zie dat toch anders. In afl 6 werd de nadruk pas zo erg op Ruben gelegd. Als je alle afleveringen  bekijkt worden van alle kandidaten verdachte acties getoond. Ben het met je eens dat hij vrij naturel overkomt. Maar is dat ook niet wat een mol moet doen? Maar als je hem niet als mol ziet is dat toch prima?

Iemand zei hij opereert nooit onder de radar, maar dat weet je dus niet want dat zie je niet…is iets voor de laatste aflevering. Maar het idee dat de mol geen opzichtige molacties mag hebben is onzin en dat is al vaak gebleken. Daardoor dacht ik destijds bijvoorbeeld ten onrechte dat Lennart de mol niet kon zijn🤪.
Mee eens, de vorige afleveringen werden Lancelot, Toos en vooral Thomas verdacht in beeld gebracht (2/3 verdacht Thomas hier). En Lennart saboteerde vooral afl.6 erg hard waardoor ik aan hem twijfelde als mol (hoewel de meerderheid hem hier ook verdacht).
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 17:57:05

Door zijn acties zou hij het kunnen zijn, maar hij is te weinig subtiel, en dat is toch een eigenschap die de mol moet hebben.
Ze wilden dit jaar geen risico's lopen, Jurre was ook niet subtiel. En dan heb je een groep heel lieve kandidaten eromheen, waarschijnlijk ook bewust gedaan, die niet uittesten, niet stelen, niet nepmollen, de mol niet dwarszitten. De enige belhamel in het gezelschap is Ruben.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 24-04-2023, 18:55:22
Exact. Een groep heel lieve kandidaten die precies ook nog altijd verdacht worden... Dat niet nepmollen en niet stelen maakt het de mol ook weer ergens niet gemakkelijk. In een te brave groep valt de mol ook op en wordt er niet altijd voor eigen belang gekozen (bunker, vrijstellingskamer).
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 20:16:19
Na het debacle met Philippe vorig jaar verwacht ik dat ze een zelfzekerder mol zullen kiezen, iemand die stoïcijns is. Die niet bang zou zijn eens stevig te mollen. En iemand die allemans vriend kan zijn zonder al te bevriend te worden met één kandidaat. De kandidaten zullen agressief op zoek gaan naar de mol en de mol moet daar goed op voorbereid zijn en sterk in zijn schoenen staan.
Ruben beantwoordt het meeste daaraan, Lancelot en Toos zouden ook nog kunnen. Bij Thomas had ik een beetje twijfels omdat hij te verdrietig werd bij het afvallen van een kandidaat en terecht naar blijkt.
Comfort bv. is mij te emotioneel en te zenuwachtig en zou door de mand kunnen vallen als mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 21:21:47
Dat Make You Feel My Love van Adele een cover is, weet toch iedereen?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: yfpyfke op 24-04-2023, 21:25:28
Dat Make You Feel My Love van Adele een cover is, weet toch iedereen?
Nee wist ik ook niet.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 21:52:27
Deze groep is wel erg naief dat ze Ruben volledig vertrouwen met zijn geel. En weer laat Commy zich overtroeven terwijl ze zeker wist dat ze groen had gezien. Weg 5000 euro. Van Lancelot had ik toch zeker enig wantrouwen verwacht, óf … hij wil niet laten blijken dat hij Ruben in het vizier heeft. Maar daar laat je geen 5000 euro voor schieten.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 22:14:06
Tja, ik heb allang de indruk dat ze kandidaten selecteren die weinig assertief zijn. De mol moet kunnen mollen zonder dat de kandidaten teveel stokken in de wielen steken. Als je tegenover de mol een aantal kandidaten plaatst die sterk tegen de mol ageren kun je moeilijk meer mollen en dat is geen leuke televisie meer voor de kijkers.

Bovendien is het spel zo geregeld dat als iemand die met zekerheid weet wie de mol is, alle reden heeft om dat te verbergen voor de andere kandidaten. Er is maar één winnaar en ze willen allemaal met de pot naar huis.

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 22:22:10
Tja, ik heb allang de indruk dat ze kandidaten selecteren die weinig assertief zijn. De mol moet kunnen mollen zonder dat de kandidaten teveel stokken in de wielen steken. Als je tegenover de mol een aantal kandidaten plaatst die sterk tegen de mol ageren kun je moeilijk meer mollen en dat is geen leuke televisie meer voor de kijkers.

Ik denk dat het eerder is omdat de vorige mol het zo moeilijk had. Hiermee willen ze laten zien dat het echt wel haalbaar is om de mol te zijn.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Convans op 24-04-2023, 22:24:57
Wat gaan jullie doen als blijkt dat Ruben toch niet de mol is?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 22:27:14
Tja, ik ben niet 100% zeker (een kleine kans dat het Lancelot nog is) maar Toos en Comfort kunnen het toch niet zijn gezien hun vele onmolse acties.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 22:29:16
Wat gaan jullie doen als blijkt dat Ruben toch niet de mol is?
Hij is het, 100% zeker. Wat wel frappant is, is dat hoe brutaler de mol is, hoe minder hij verdacht wordt. Want nu bleek dat in elk geval Thomas, Comfort en Toos hem niet verdachten, Lancelot is niet zeker. En daardoor ging er nu gigaveel geld verloren want de mol krijgt vrij spel. Én verkeerd gereedschap, én foto niet juist, én verkeerde kleur, én autootje kapot. Al het werk voor niets.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 24-04-2023, 22:29:37
Ik denk dat het eerder is omdat de vorige mol het zo moeilijk had. Hiermee willen ze laten zien dat het echt wel haalbaar is om de mol te zijn.
En vooral hebben ze de mol strenger gescreend. Het is echt niet gemakkelijk 3 weken lang de groep te belazeren.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 24-04-2023, 22:39:23
Dat Ruben bij Comfort werd gezet weer geen toeval want wie gaat dan het autootje besturen? Ruben natuurlijk, hij leek wel verrast dat hij die taak zo gemakkelijk kreeg.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mosquito op 24-04-2023, 23:04:16
Was het Ruben niet die bedankt werd voor zijn hulp door de mol in de taxi, of herinner ik me dit verkeerd?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 25-04-2023, 07:27:55
Klopt. "Een Mol met humor" was Rubens reactie.

Dus of we hebben echt een subtiele Mol die gebruik maakt van hulpmol Ruben of Ruben speelde hier een heel bijzonder dubbelspel. ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 25-04-2023, 09:24:23
Wat gaan jullie doen als blijkt dat Ruben toch niet de mol is?

Niks, of wil je een weddenschap afsluiten?
Maar wat ga jij doen als hij het wel is?😉

Hoe meer je dingen terugkijkt hoe duidelijker het is , volgens miij ( kom er zeker nog op terug) Ik sluit me dus aan bij Run en de andere Rubenverdenkers😀.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Convans op 25-04-2023, 11:16:31
Niks, of wil je een weddenschap afsluiten?
Maar wat ga jij doen als hij het wel is?😉

Hoe meer je dingen terugkijkt hoe duidelijker het is , volgens miij ( kom er zeker nog op terug) Ik sluit me dus aan bij Run en de andere Rubenverdenkers😀.

Ik ga hier niet lopen verkondigen dat het 100% zeker is. Ik heb sterke vermoedens dat Ruben niet de mol is, zijn reacties, zijn acties, … niets in mij zegt dat hij de mol is. Maar op basis van FTM kan hij uiteraard niet uitgesloten worden.

De montage in de vorige aflevering doet me trouwens denken dat hij volgende week een rood scherm krijgt.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 25-04-2023, 11:21:31
Ruben heeft niets wezenlijk goed gedaan of een onmolse actie achter zijn naam en in FTM staat hij inderdaad ver onderaan. de overige 3 en vooral Comfort hebben teveel onmolse acties achter hun naam.
Objectief gezien kan alleen Ruben de mol zijn. Maar één die vaak brutaal molt (zoals de gele draad). Hij komt inderdaad naturel over maar dat vond ik ook van Lennart en Aline, de vorige mollen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 25-04-2023, 11:44:15
… niets in mij zegt dat hij de mol is.
Waarom verbaast mij dat niet?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 25-04-2023, 12:27:45
Hij is het, 100% zeker.
Dat is een fijne score, een ware tunnelaar  8)

Maar waarom dan die appel opvangen? Lancelot verknalde het uiteindelijk, maar het was bijna geslaagd. Thomas concludeerde op minuut 23.30: als 1 van die funfacts juist was geweest, dan hadden we 3000 euro. Voor Ruben totaal onnodig dit goed te doen, het scheelt een haar of we konden 3000 euro bijschrijven op zijn FTM......
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: NVR_95 op 25-04-2023, 12:54:36
Maar waarom dan die appel opvangen? Lancelot verknalde het uiteindelijk, maar het was bijna geslaagd. Thomas concludeerde op minuut 23.30: als 1 van die funfacts juist was geweest, dan hadden we 3000 euro. Voor Ruben totaal onnodig dit goed te doen, het scheelt een haar of we konden 3000 euro bijschrijven op zijn FTM......

Tja, hier heb je natuurlijk gelijk in, maar dit kan je op andere momenten ook zeggen van de andere kandidaten. De mol kan nou eenmaal niet alles compleet verpesten. En we kunnen moeilijk alle kandidaten afschrijven als mol. Hij had net daarvoor ook al de sub-opdracht verpest, dus het was logisch dat hij even iets goed moest doen.

Verder leek dit toch wel te gaan lukken door Toos, dus kan de mol het beter zelf goed doen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 25-04-2023, 13:07:31
Geen invloed slackline (deze opdracht van te voren ook juist voorspellen waardoor je meteen in afl 1 de aandacht op je vestigt)

Waarom zou de mol in de opdracht vertraagd aankomen willen zitten en dan verliezen van Leila

Stalknecht geen goede positie en alles wordt goed doorgegeven

Niet bij de bom terecht komen zodat je wel moet opvallen door je code niet door te geven (Toos dus nog steeds verdacht hierdoor.. dit is de plek om te mollen)

In de Zoo meerdere keren het goede antwoord geven (jaguar, krokodil) terwijl de anderen t foute antwoord al zeiden

In het vliegtuig zitten is geen goede molpositie (maar daar zaten Toos en Comfort ook dus reken ik iets minder mee nu)

Groene appel opvangen (niet nodig) PLUS laat Toos de stoel duwen en gaat goed. Ruben had dit toch als mol kunnen doen zodat je daar ook nog invloed op hebt?

Verder allemaal zo verdacht in de edit qua biechten van de rest.
Ik geloof t nog ff niet
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 25-04-2023, 13:08:24
Klopt, Ruben is het gewoon niet.
het was logisch dat hij even iets goed moest doen.

Verder leek dit toch wel te gaan lukken door Toos, dus kan de mol het beter zelf goed doen.
Dat klopt niet. Toos presteerde hier niets, dat kwam duidelijk in beeld. Het was dus heel gemakkelijk om ook niets te presteren, voor het oog van 1 andere kandidaat die zelf ook faalt. Ze concludeerden gezamenlijk achteraf ook dat 1 funfact erbij al 3000 euro had opgeleverd..... de edit gaat uit dit op Lancelot te schuiven, maar in werkelijkheid ligt de voedingsbodem bij Ruben.

Het was bepaald geen Held moment om dat goed te doen met alleen Toos daar, hij wint er geen credits mee, zoals Commy bijv. later wel aan de bar door de muziekvraag goed te hebben en de Held te spelen...... met als enige een minbedrag. Als mol ben je verzekerd van een minbedrag te gaan spelen, dus het is sowieso vreemd dat Ruben daar ook geen min had.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 25-04-2023, 13:50:37
Sorry, Ik heb weinig vertrouwen meer in je argumentatie Lo. Thomas was zeker de mol ( mijn argumentatie waarom hij het niet was werd door jou en de meesten niet serieus genomen) en nu is Ruben zeker niet de mol. Terwijl je nu nog maar uit vier kandidaten hoeft te kiezen. Ik zou alles nog maar eens op een rijtje zetten voor je Ruben uitsluit …….
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 25-04-2023, 13:53:20
Dat is een fijne score, een ware tunnelaar  8)

Maar waarom dan die appel opvangen? Lancelot verknalde het uiteindelijk, maar het was bijna geslaagd. Thomas concludeerde op minuut 23.30: als 1 van die funfacts juist was geweest, dan hadden we 3000 euro. Voor Ruben totaal onnodig dit goed te doen, het scheelt een haar of we konden 3000 euro bijschrijven op zijn FTM......
Dit is een van de weinige keren dat Ruben iets goed doet. Alles verkeerd doen is niet slim. Hier had hij duidelijk op geoefend, dat kan tóch een hint zijn naar de kandidaten toe.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 25-04-2023, 14:02:34
Sorry, Ik heb weinig vertrouwen meer in je argumentatie Lo. Thomas was zeker de mol ( mijn argumentatie waarom hij het niet was werd door jou en de meesten niet serieus genomen) en nu is Ruben zeker niet de mol. Terwijl je nu nog maar uit vier kandidaten hoeft te kiezen. Ik zou alles nog maar eens op een rijtje zetten voor je Ruben uitsluit …….
Ik ben gewoon een gezellige tunnelaar net zoals Run. Dat is leuk het spel Wie is de Mol spelen. Ik vind het flauw om steeds te zeggen, ja die is de mol maar die kan ook en die ook. En verder heb je gelijk dat we in de eindfase zitten, je moet nu sowieso kleur bekennen. Jij sluit de anderen dus allemaal uit en zit op Ruben?

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 25-04-2023, 14:22:08
Ik ga hier niet lopen verkondigen dat het 100% zeker is. Ik heb sterke vermoedens dat Ruben niet de mol is, zijn reacties, zijn acties, … niets in mij zegt dat hij de mol is. Maar op basis van FTM kan hij uiteraard niet uitgesloten worden.

De montage in de vorige aflevering doet me trouwens denken dat hij volgende week een rood scherm krijgt.


No way. Maar ik begrijp echt niet dat je zijn acties en reacties zo onmols vind. Geef eens voorbeelden. 

Hij heeft zoveel geld uit de pot gehouden, is nooit in een slechte molpositie geweest. Heeft nooit informatie willen geven, als daar geld mee in de pot kon komen.  Drukte weinig op de rode knop( hoopte op kamer 110), wilde meteen chauffeur zijn ( zo sluit je in ieder geval 1 persoon uit die alle filmpjes te zien krijgt of hij had het in eerste instantie zelfs willen winnen van Leila)

In afl 1 heeft hij groot aandeel in het mislukken van opdracht 1 en hij  komt niet bij de porto doordat zijn hoed opmerkelijk vaak afgaat) terwijl Lancelot met de spin bezig is.  En als Lancelot en Lieselot de pasvragen niet hadden laten liggen was daar zeker 5000 euro uit de pot gegaan enkel en alleen omdat Ruben zijn code niet wilde geven . Hoe slecht Ruben de bewegingen van het vliegtuigje overbracht, de kleur verkeerd zegt en het autootje laat crashen.Hoe ( achteloos)hij vergeet het spaarvarkentje te testen..Kleine opsomming want er is nog meer.

Kan me daarom niet voorstellen dat je in Ruben geen mol ziet. Ik dacht dat in de eerste afleveringen ook, zag ook geen mol in hem maar als je alles nog eens bekijkt zie je in hem een ideale mol. Met de juiste kandidaatse trekjes >:D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 25-04-2023, 14:25:09
Ik ben gewoon een gezellige tunnelaar net zoals Run. Dat is leuk het spel Wie is de Mol spelen. Ik vind het flauw om steeds te zeggen, ja die is de mol maar die kan ook en die ook. En verder heb je gelijk dat we in de eindfase zitten, je moet nu sowieso kleur bekennen. Jij sluit de anderen dus allemaal uit en zit op Ruben?

Ja Lo, nu wel. Ik beweer niet dat ik een alwetende ben, maar in mijn ogen moet hij het wel zijn. Ik weet dat je graag tunnelt, misschien kun je in de Rubentunnel komen? Gezellig.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 25-04-2023, 14:30:41
Maar ik zie in hem helemaal geen mol, nooit gedaan, en in Commy wel.
Ja Lo, nu wel.
Okay, dus je zat eerst ook op Thomas? Dat was het gros van het forum, ik dacht dat we het seizoen Jurre all over gingen doen.

Prachtig toch, dat dit niet zo was en onze tunnel instortte..... en nu jij lekker tunnelt en ik lekker tunnel, maken we beiden opnieuw kans ::trots:: ::regenboog::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 25-04-2023, 15:47:58
Maar ik zie in hem helemaal geen mol, nooit gedaan, en in Commy wel.Okay, dus je zat eerst ook op Thomas? Dat was het gros van het forum, ik dacht dat we het seizoen Jurre all over gingen doen.

Prachtig toch, dat dit niet zo was en onze tunnel instortte..... en nu jij lekker tunnelt en ik lekker tunnel, maken we beiden opnieuw kans ::trots:: ::regenboog::
Nee, ik zat nooit op Thomas, zat op Comfort.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 25-04-2023, 16:14:05
Okkkkkk zitten we toch nog op dezelfde!  ::hug:: ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 25-04-2023, 16:32:29
Comfort is de volledig fouten tunnel. Je kan intussen drie boeken schrijven over waarom ze het niet is, maar daarvoor verwijs ik je door naar haar topic.

Ruben is de mol.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 25-04-2023, 16:41:57
En toch is het spannend gebleven  ;D zie Afvallers topic ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: NVR_95 op 25-04-2023, 16:46:19
Klopt, Ruben is het gewoon niet.Dat klopt niet. Toos presteerde hier niets, dat kwam duidelijk in beeld. Het was dus heel gemakkelijk om ook niets te presteren, voor het oog van 1 andere kandidaat die zelf ook faalt. Ze concludeerden gezamenlijk achteraf ook dat 1 funfact erbij al 3000 euro had opgeleverd..... de edit gaat uit dit op Lancelot te schuiven, maar in werkelijkheid ligt de voedingsbodem bij Ruben.

De fun fact is uiteindelijk ook maar 1 van de 9 vragen, dus je kunt nooit de volledige 3000 toeschrijven aan 1 persoon. Je kan dan net zo goed zeggen dat Ruben 3000 uit de pot heeft gehaald bij het schieten met de propjes. Of dat Comfort 3000 uit de pot haalt door het schilderij verkeerd door te geven. Of dat Lancelot 3000 uit de pot haalt door het fun fact niet goed door te geven. Enfin, je begrijpt me.

Ruben had daar als mol best kunnen falen, maar:

1) Hij heeft net al een subopdracht verpest, hij wil ook niet teveel opvallen
2) Het is, wat mij betreft, een opdracht die uiteindelijk wel gaat lukken. Natuurlijk, Toos slaagde er nog niet in, maar dat had later nog best gekund. Het was verre van onmogelijk.

Als Ruben de mol is dan heeft hij 1 van de 3 subopdrachten verpest, lijkt me helemaal geen verkeerde score als mol. Natuurlijk kun je altijd meer doen, maar dat doet een mol nou eenmaal niet altijd. Ik vond het in ieder geval niet overdreven kandidaats.

Het was bepaald geen Held moment om dat goed te doen met alleen Toos daar, hij wint er geen credits mee, zoals Commy bijv. later wel aan de bar door de muziekvraag goed te hebben en de Held te spelen...... met als enige een minbedrag. Als mol ben je verzekerd van een minbedrag te gaan spelen, dus het is sowieso vreemd dat Ruben daar ook geen min had.

Mwah, die bedragen waren peanuts voor een mol, ik hecht daar niet teveel waarde aan. Hiervoor geldt ook: hij was in ieder geval niet overdreven kandidaats door veel geld op te brengen. Gewoon prima gedaan, als hij de mol is.

Ik ben sinds Thomas eruit is enigszins in een crisis beland, dus ik durf m'n hand echt niet voor Ruben als mol in het vuur te steken. Maar om nou te zeggen dat deze opdrachten tegen Ruben als mol spreken: nee.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 25-04-2023, 17:04:44
Akkoord. De essentie is dat ook Ruben daar gemold heeft en er geen 3000 euro is verdiend. Dus een bijdrage heeft geleverd aan het niet slagen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 25-04-2023, 17:32:19
Mwah, die bedragen waren peanuts voor een mol, ik hecht daar niet teveel waarde aan.
Ja, dit was een lastige opdracht, die wel werd aangekondigd als "er kan veel geld uit de pot gaan", maar in feite niet te doen was. Zeker als een spel lang duurt moet de mol heel veel signalen geven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de 1e ronde het bij 1 signaal bleef. En alleen in de ronde met Commy het zeer veel signalen waren.

Dit was eigenlijk een verdedigende opdracht voor de mol. Niet te veel geld winnen. Nergens valt uit af te leiden dat Ruben hier mols werk heeft verricht. Het spektakel zat bij Commy. Tja, je kan ook redeneren dat Ruben dan meer de mol was maar ik vind wel dat de mol er in elke opdracht voor moet gaan. Dus Commy wint dit duel duidelijk.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 25-04-2023, 19:12:46
Bij die opdracht kon er perfect meer geld verdiend worden. De kandidaten paste gewoon een slechte tactiek toe die Lancelot voorstelde. Ruben ging er ijverig in mee.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mollemannie op 25-04-2023, 20:36:12
In de eerste aflevering meende ik een verborgen hint* op te merken en sindsdien zit ik volop in de Ruben-tunnel!

Ik hou hem sinds aflevering 2 in de gaten bij het verdelen van de opdrachten en vindt hem daar telkens sturend om in een goede positie als mol terecht te komen.

Wel inderdaad een in-your-face mol en op momenten lijken sommige reacties zelfs heel stuntelig geacteerd.

*In de eerste aflevering is er veel verwijzing naar twin peaks. Wanneer vlak voor de bevrijding van Lieselot uit de caravan, de twin peaks telefoon (en rode filter op het scherm) weer opduikt, zegt Ruben: "Het begint weer". Wat lijkt te verwijzen naar een bekende twin peaks quote: "It's happening again". Het klonk ook wat geforceerd en hij wordt in beeld gebracht terwijl hij het zegt, ondanks dat het een beetje een chaotisch beeld is.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MartinJ op 25-04-2023, 20:44:00
Iemand enig idee wie de hoofdverdachte van @Belgian Mol is?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molest op 25-04-2023, 20:53:39
Volgens mij Comfort, want in die tunnel vertoeft hij graag. ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 25-04-2023, 21:03:31
Iemand enig idee wie de hoofdverdachte van @Belgian Mol is?

Charlotte.

En ik doe ook maar aannames/doe suggesties.

Volgens mij Comfort, want in die tunnel vertoeft hij graag. ;D

Daar zitten nog het meeste niet Rubenverdenkers in. Als goed mens wil ik iedereen op het goede pad helpen. Of ik ga opdringen dat het Ruben is, dat zeker niet. Ondanks dat ze het waarschijnlijk niet zijn, hou ik de Lancelot en Toos-tunnels een beetje in het oog. Want daar zijn gewoon echt wat concrete mogelijke molacties. Comfort is het voor mij gewoon superduidelijk niet, dus het is fascinerend om te zien waarom velen haar wel verdenken.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tunnelgraver op 25-04-2023, 21:07:32
Charlotte.

 ;D  ::ok::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 25-04-2023, 23:08:32
Ik kan wel meekomen in de mogelijkheid dat Ruben (als mol) in aflevering 1 (slackline) ervoor heeft gezorgd dat "de kleinste van het stel Comfort" (dit zijn overigens Gilles' letterlijke woorden in de voiceover...) op de laatste positie heeft weten te krijgen om haar het varkentje met de 3000 euro te laten ophalen. Ga ik er ook nog even vanuit dat hij Commy voor deze opdracht wist te strikken toen ze aan tafel zaten door terloops te laten vallen dat het wel iets met lopen over een klif zou zijn...

... Maar dan, hoe is ervoor gezorgd dat het dan haar zeker niet zou lukken? Heeft de crew eerst stiekem haar lengte+armlengte etc weten op te meten en de slackline en de hoogte van varkentje daarop afgesteld?
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: yfpyfke op 25-04-2023, 23:23:37
Heeft iemand gezien wat Ruben deed bij de kaartopdracht?
Van Lancelot zagen we zijn bril.
Bij Toos het wel/niet drinken.
Bij commy het in elkaar slaan van haar handen.

Bij Ruben zag ik niets. Toch?

Alle kandidaten willen de rest laten denken dat ze de mol zijn en verzinnen iets wat ze doen.
De mol wil net niet dat de rest dit ziet.

Als Ruben niets deed dan maakt hem dat nu net verdacht.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Marimol op 26-04-2023, 09:00:42
Ik zag in de eerste ronde wel, heel subtiel, een vreemde oogbeweging van Ruben maar ik denk niet dat we iets kunnen halen uit de beelden die we zien.

Verder wel erg veel patisserie deze aflevering ;D Toeval of niet maar Gus Balon's Restaurant is een restaurant waar men alleen een ontbijt en lunch serveert. Verder veel homemade pies en homemade desserts op het menu  ;D

Daar wordt ook nog eens aandacht aan geschonken door de camera langzaam langs het raam met "Pies Now" te laten gaan en achter de handpop zien we borden met de te verkrijgen pies steeds in beeld. En dan wordt er ook nog taart geserveerd door April. Bovendien wat doen die donuts nu in de busopdracht....

Edit: typo
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mosquito op 26-04-2023, 10:24:51
Bovendien wat doen die donuts nu in de busopdracht....
Suikerzoete hint . ::rofl::
Donuts.. do nuts.. zoek aanwijzingen in de lekkernij.. ::tandpastasmiley::

(Nuts (battle of the bulge citaat) betekent ook: mesjogge/idioot)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 26-04-2023, 10:40:23
Heeft iemand gezien wat Ruben deed bij de kaartopdracht?
Van Lancelot zagen we zijn bril.
Bij Toos het wel/niet drinken.
Bij commy het in elkaar slaan van haar handen.

Bij Ruben zag ik niets. Toch?

Alle kandidaten willen de rest laten denken dat ze de mol zijn en verzinnen iets wat ze doen.
De mol wil net niet dat de rest dit ziet.

Als Ruben niets deed dan maakt hem dat nu net verdacht.

Hij deed iets met de hand voor zijn gezicht. Wat ook te linken was met het stoppen/doorgaan. Weet niet meer in welk topic ik dit heb gezien.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 26-04-2023, 13:37:01
Hij deed iets met de hand voor zijn gezicht. Wat ook te linken was met het stoppen/doorgaan. Weet niet meer in welk topic ik dit heb gezien.
In het draadje over deze opdracht. Er zijn ook screenschots te zien daar. Een vuist bij zijn gezicht stoppen, vingers uitgestrekt bij zijn gezicht doorgaan. Duidelijk signaal waar geen verwarring over kan ontstaan.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 26-04-2023, 14:21:05
Top. Alles klopt ook hier, er is bijna niets onmols wat je moet uitleggen of verklaren.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Ollemollemol op 26-04-2023, 15:12:37
In de schoolopdracht is Ruben de eerste om Lancelot voor te dragen als lesgever. Daarna is hij er snel bij om te zeggen dat hij geen lezer is. Zo belandt hij weer mooi waar hij wil zijn... omdat hij vooraf heeft getraind op het neerschieten van Herman De Croo?
En bij de FBI is hij weer heel stellig over de kleur geel, even onvermurwbaar als toen hij in de bunker zijn code niet wilde geven. Moest het geen spelletje zijn, het zou danig op de zenuwen werken. En dan is er natuurlijk dit nog...
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 26-04-2023, 16:50:51
Zo belandt hij weer mooi waar hij wil zijn... omdat hij vooraf heeft getraind op het neerschieten van Herman De Croo?
Toos schoot toch de verkeerde? En Ruben wees perfect de premiers aan, terwijl Toos van toeten noch blazen wist. Hij deed alles goed bij de funfacts en verdiende bijna 3000 euro precies hierdoor. Als hij wilde belanden waar hij wilde zijn, waarom molde hij dan niet ???
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: foxhunter op 26-04-2023, 16:53:15
In de schoolopdracht is Ruben de eerste om Lancelot voor te dragen als lesgever. Daarna is hij er snel bij om te zeggen dat hij geen lezer is. Zo belandt hij weer mooi waar hij wil zijn... omdat hij vooraf heeft getraind op het neerschieten van Herman De Croo?
En bij de FBI is hij weer heel stellig over de kleur geel, even onvermurwbaar als toen hij in de bunker zijn code niet wilde geven. Moest het geen spelletje zijn, het zou danig op de zenuwen werken. En dan is er natuurlijk dit nog...
Het is Comfort die de enveloppe vind. En waarschijnlijk eens een keertje niet de enveloppe wilde voorlezen voor de groep. En dus heeft ze samen met Ruben de enveloppe in de keuken gelezen, Ruben gevraagd wie daarvoor geschikt zouden kunnen zijn. Thomas natuurlijk en daarna Lancelot. En daarna de taakverdeling in Ruben zijn schoenen geschoven. Buiten lagen al drie luie donders, de vierde is met een boodschappenlijstje op pad gestuurd.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 26-04-2023, 17:31:24
Toos schoot toch de verkeerde? En Ruben wees perfect de premiers aan, terwijl Toos van toeten noch blazen wist. Hij deed alles goed bij de funfacts en verdiende bijna 3000 euro precies hierdoor. Als hij wilde belanden waar hij wilde zijn, waarom molde hij dan niet ???
Neen, Ruben schoot de verkeerde en Toos wees de premiers perfect aan. Verder is het moeilijk mollen omdat ze elkaar goed in het oog houden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lo op 26-04-2023, 17:45:49
Okay dan. Maar ze waren in ieder geval nog niet ver, er was nog geen enkel poppetje omgeworpen, dus om als mol dan meteen de eerste fout te doen ??? Beetje kansloze opdracht, zoals Toos ook de appel niet kon vangen, die leek ook kansloos, maar Ruben redde het, en de laatste funfact pakten ze ook goed. Dus als Ruben mol dit nu specifiek had uitgekozen als molpositie heeft hij wel erg gefaald. Toos zit niet op hem, dus hij had dan wel wat brutaler mogen mollen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 26-04-2023, 17:57:16
Ik vond Ruben (en Toos nog meer) onmols in de schoolopdracht maar Ruben heeft dan wel brutaal gemold bij de bus. Als hij de mol is kan ik mij goed voorstellen om zich in de schoolopdracht kandidaats te gedragen opdat Toos hem zou vertrouwen met het oog op de volgende opdracht. Toos vertrouwde Ruben duidelijk en volgde hem met zijn foute keuze van de draad.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 26-04-2023, 18:14:37
In de schoolopdracht is Ruben de eerste om Lancelot voor te dragen als lesgever. Daarna is hij er snel bij om te zeggen dat hij geen lezer is. Zo belandt hij weer mooi waar hij wil zijn... omdat hij vooraf heeft getraind op het neerschieten van Herman De Croo?
En bij de FBI is hij weer heel stellig over de kleur geel, even onvermurwbaar als toen hij in de bunker zijn code niet wilde geven. Moest het geen spelletje zijn, het zou danig op de zenuwen werken.
Haha, zeg dat wel!

Ik vraag me af waarom hij voor Lancelot koos. Die is wat ouder en trager dan de anderen? Want Toos zie ik ook heel goed voor de klas staan. Misschien was het hem opgevallen dat Lancelot zorgvuldig zijn woorden kiest en bij die opdracht moest alles snel snel snel.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 26-04-2023, 18:59:58
Lancelot inderdaad geen topkeuze om voor de klas te staan. Hij verdeelt en heerst, net als toen hij Comfort bij de zipline laatste stuurde.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 26-04-2023, 19:59:20
Lancelot inderdaad geen topkeuze om voor de klas te staan. Hij verdeelt en heerst, net als toen hij Comfort bij de zipline laatste stuurde.
Als anderen aan Ruben hadden gevraagd: waarom Lancelot? was het antwoord waarschijnlijk geweest: hij kan goed en rustig uitleggen, en dat klopt natuurlijk maar er moest snel geswitcht worden, snel een antwoord bedacht worden en dan kun je beter iemand als Toos of Comfort hebben, dat wist Ruben natuurlijk. Overigens deed Lancelot het erg goed afgezien van die laatste treuzeling.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 27-04-2023, 09:29:49
De essentie is dat Ruben zijn funfact bij de elastiekjes de doorslag heeft gegeven voor het niet slagen. Het andere deel van de opdracht was te verwachten dat ze ongeveer 3/6 goed gingen doorgeven.

De mol wil ook iemand die niets van sport kent bij de leerkracht/bib. Dit waren echt wel supermakkelijke vragen. Ruben kent zelf veel van sport, alsook waarschijnlijk Toos.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: foxhunter op 27-04-2023, 11:29:34
Ik vond Ruben (en Toos nog meer) onmols in de schoolopdracht maar Ruben heeft dan wel brutaal gemold bij de bus. Als hij de mol is kan ik mij goed voorstellen om zich in de schoolopdracht kandidaats te gedragen opdat Toos hem zou vertrouwen met het oog op de volgende opdracht. Toos vertrouwde Ruben duidelijk en volgde hem met zijn foute keuze van de draad.
Wat totaal zinloos is want in een biecht in aflevering vier bij het rode scherm zegt Toos 100% op één kandidaat te hebben ingevuld. Toos gaat niet switchen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 27-04-2023, 15:00:21
Wat ik ook echt cool van Ruben vindt bij de Rollerskates.
Hij zegt: 'Ik ga hier dadelijk op mijn gezicht gaan. Ik voel het.'
Vervolgens gaat hij (ik denk gewoon expres) onderuit. Als hij dit gewoon speelt, dan ben je echt 'the bomb'!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 27-04-2023, 15:15:13
Ook zoiets bij het nummer van Adèle, daar zegt ie: ‘Ik ga origineel zeggen.’  Want hij weet wel dat het niet origineel van Adèle is.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: foxhunter op 27-04-2023, 15:38:46
Wat ik ook echt cool van Ruben vindt bij de Rollerskates.
Hij zegt: 'Ik ga hier dadelijk op mijn gezicht gaan. Ik voel het.'
Vervolgens gaat hij (ik denk gewoon expres) onderuit. Als hij dit gewoon speelt, dan ben je echt 'the bomb'!
Wandelende tak (begin afl. 6) Ruben valt maar knakt nog niet zoals oude cactus Thomas. Winnaar Lancelot gaat gestruikelde Ruben volgende week laten knakken in het traditionele opzetje, waarbij de mol probeert de ene afvaller te misleiden en de winnaar de andere afvaller. Maar Toos is zeker van zijn zaak, Ruben nog steeds aan het klooien om zich verdacht te maken. Toos en Lancelot gingen prachtig mee in het geel van Ruben, zodat Thomas op het verkeerde been werd gezet en geknakt werd.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 27-04-2023, 16:45:01
Ik denk dat Ruben de komende aflevering de vrijstelling pakt.
Of dat iemand anders volledig verdacht wordt door anderen.
Ben echt reuzebenieuwd!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Marimol op 27-04-2023, 21:39:50
Als Thomas en Toos in de bunker in de laatste kamer zijn is het nodig dat er iemand in de eerste kamer op een tegel gaat staan om het blacklight in de laatste kamer te laten aangaan zodat Toos en Thomas hun codes kunnen zien. Ik las hier op het forum dat Comfort dat zou hebben gedaan. Dat klopt echter niet.
Het zijn de schoenen van Ruben.....Comfort heeft heel andere schoenen. Het is slim gemonteerd tussen beelden dat Comfort contact heeft via de walky en zelfs zo gemonteerd nadat ze op beeld een stap naar achteren doet en per ongeluk op een tegel gaat staan. Maar op dat moment zie je haar schoenen van voren en dan is het verschil duidelijk te zien  ;D

Foto 1 de schoenen van Comfort
Foto 2 de schoenen van Ruben
Foto 3 een overzichtsfoto van alle schoenen
foto 4 het shot wanneer ze er achter komen dat het blacklight bij Thomas en Toos aangaat
Foto 5 de schoenen van Ruben als hij het parcours loopt

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molshoop_ op 27-04-2023, 21:57:40
Het is Comfort die erop gaat staan.
De close up is inderdaad van de schoenen van Ruben, van eerder in het spel. Ik denk een gespiegeld shot van wanneer hij op de tegel links staat.

Gewoon montage waar we volgens mij niks achter moeten zoeken.

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: mocemole op 27-04-2023, 22:10:53
En waarom zou de mol de blacklight activeren voor Toos en Thomas? Heeft dat enig nut in het spel?
Er was een blacklight bij Thomas en Toos, als zij niet door hebben dat die er is kunnen ze zich ziek zoeken naar hoe ze hun eigen codes kunnen zien en wordt de lift niet geblokkeerd.  Toch wel veel handiger voor de mol dan al dat omfloerst gedoe om al dan niet de codes door te geven. Het spel gaat door, maar die 2 vinden hun codes niet.
Het wordt veel te veel gezien als, de mol moet het spel maken, maar dat is niet zoals in Nederland. Bij sommige opdrachten loopt het nu eenmaal niet zoals het voorzien is en so be it. In deze had het niets uitgemaakt, de codes werden niet gevonden, de lift kwam en ... de pasvragen werden niet genomen.

Weer iets om Comfort af te strepen, waarom zou je als mol de opdracht vooruit helpen? Op dat moment wist ze nog niet wie wel of niet zijn code wilde delen. Evengoed kon Ruben meewerken en ook Leïla en werd de lift wel geblokkeerd.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molshoop_ op 27-04-2023, 22:21:23
Als er eentje zijn code wil geven en daarom op een tegel gaat staan, dan hadden T&T het sowieso gemerkt.

Het is onmols van Comfort om tijdens de discussie op de tegel te gaan staan en T&T de kans te geven hun eigen codes alvast in te geven.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Marimol op 27-04-2023, 22:36:13
In de montage wordt gesuggereerd dat Comfort op een tegel gaat staan en dat daardoor het blacklight aangaat. Toos en Thomas komen er daardoor achter dat er blacklight is. Toos zegt dan dat de anderen op een foute tegel moeten gaan staan en geeft dit door. Het hoort iig bij het spel.

Het is echt suggestie en hier ook zo opgevat dat dat komt door Comfort. Op die plek in het parcours zat volgens mij geen "mijn" en nadat Comfort een stap naar achteren maakt en op een tegel gaat staan zien we een shot met de schoenen van Ruben.

Inderdaad onmols van Comfort. Dat is ook wat ik er mee wilde zeggen. Wellicht heeft Ruben hier ook niets mee te maken en is het verdachtmaking van Comfort in de montage.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molest op 27-04-2023, 22:59:21
Op die plek in het parcours zat volgens mij geen "mijn"
De tegel ligt geïsoleerd van de rest en hoorde dus niet bij het parcours dat ze moesten afleggen. Dus dan was het toch een mijn?
Op dat moment wist ze nog niet wie wel of niet zijn code wilde delen. Evengoed kon Ruben meewerken en ook Leïla en werd de lift wel geblokkeerd.
Ruben had voor Comfort op de mijn ging staan wel degelijk al gezegd dat hij Toos en Thomas niet vertrouwde. En misschien nog wel meer, want daar zitten knips in de montage. Dus kon mol Comfort op haar klompen aanvoelen dat Ruben verdacht uit deze opdracht ging komen. Als de blacklights aan gingen, tenminste.
In het onwaarschijnlijke geval dat Ruben zich toch ging bedenken, kon ze altijd nog zelf weigeren haar code af te geven. Ze had daar op dat moment nog geen standpunt over gegeven.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 28-04-2023, 00:33:29
...
In het onwaarschijnlijke geval dat Ruben zich toch ging bedenken, kon ze altijd nog zelf weigeren haar code af te geven. Ze had daar op dat moment nog geen standpunt over gegeven.

Dat denk ik dus ook. Ik heb 't onlangs nog eens gezien. Ruben is daar net even te veel hakken in het zand voor een mol. Een mol houdt in de regel wat opties open en als de omstandigheden daar zijn zal deze de ideale kandidaat (Commy hier) willen uithangen en zelf helpen met de code indien iemand anders (Ruben in dit geval) dat pertinent weigert.

Zei de handpop v.d mol in de auto in aflevering 6 ook niet tegen Ruben: Je hebt me al goed geholpen? Dat zou o.a. hier op kunnen slaan...

Interessant is het wel om te filosoferen wat er gebeurd zou zijn als Ruben ineens toch had willen meewerken. Dan had Commy wellicht een verhaal opgehangen dat Thomas en Toos daar in die andere kamer aan het liegen waren en voor pasvragen gingen, want die optie hield Commy ook open, meen ik, aan het begin (beneden in de bunker) toen ze tegen Leïla en Ruben zei (over Thomas en Toos): die gaan sowieso voor pasvragen. Weliswaar niet met een heel stellige toon gezegd, maar meer voorzichtig brengend.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molest op 28-04-2023, 06:53:50
Zei de handpop v.d mol in de auto in aflevering 6 ook niet tegen Ruben: Je hebt me al goed geholpen? Dat zou o.a. hier op kunnen slaan...
Interessant is het wel om te filosoferen wat er gebeurd zou zijn als Ruben ineens toch had willen meewerken. Dan had Commy wellicht een verhaal opgehangen dat Thomas en Toos daar in die andere kamer aan het liegen waren en voor pasvragen gingen
Klopt. Ruben had buiten per ongeluk wel zijn code 'laten zien', en was in de bunker van meet af aan fel tegen om dat te doen. En twee keer was het Comfort die daarvan profiteerde. Daar mag hij wel een bedankje voor krijgen. ;D
Commy had zich zo gepositioneerd dat ze alle kanten op kon in de discussie met Leïla en Ruben. Al meteen meegaan in het verhaal van de pasvragen idd, en ook haar 'waarom?' toen Leïla zei dat ze haar code wilde afgeven. Daar was ze het op dat moment blijkbaar nog niet mee eens. Ze ging pas overstag toen de positie van de andere twee helemaal duidelijk was.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 28-04-2023, 15:54:10
Ruben had voor Comfort op de mijn ging staan wel degelijk al gezegd dat hij Toos en Thomas niet vertrouwde. En misschien nog wel meer, want daar zitten knips in de montage. Dus kon mol Comfort op haar klompen aanvoelen dat Ruben verdacht uit deze opdracht ging komen. Als de blacklights aan gingen, tenminste.
In het onwaarschijnlijke geval dat Ruben zich toch ging bedenken, kon ze altijd nog zelf weigeren haar code af te geven. Ze had daar op dat moment nog geen standpunt over gegeven.

Comfort haar molstrategie bestaat dan om zich te profileren als ideale kandidaat en te bidden dat iemand anders molt. Eigenlijk is ze dus gewoon een kandidaat.

Je kan niet onmolse dingen zoals dit en de kleur blijven verkopen als topmolactie.

Ruben is hier heel mols, net als mogelijks Thomas en Toos. De rest zou je altijd moeten afstrepen na deze opdracht.

Verder wil ik alle Rubentunnelaars nog eens aanprijzen. Dit is een van de sterkst onderbouwde tunnels op het forum. We tunnelen de andere tunnels bovengronds.  ;D ;D ::ok:: ::ok:: ::ok:: ::vergroot::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 28-04-2023, 19:44:30
Ook weer vooraf bij opdracht 1. Hij verdeelt en heerst in de positieverdeling. Hij komt praktisch altijd waar hij wil zitten. En dat zijn vaak interessante posities waar hij het ook nog eens verpest.

In opdracht 1 zat hij verre van in de beste positie. Eerder zelfs de slechtste. Invloed op 3 vragen waarvan er 2 goed zijn doorgegeven. Docent of boekenwurm is veel beter. Beter qua overzicht en beter om fouten te maken. Zoals ook blijkt: Commy geeft minstens 2 fouten door. Lancelot heeft alle doorgegeven fun facts verpest door ze niet door te geven of maar half op het bord te schrijven.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mollem op 28-04-2023, 20:19:48
Je kunt zien dat de naam op het eind heel duidelijk op het bord geschreven staat. Tijdens een recap overhoring van de groep zal hij er achter zijn gekomen dat die naam niet goed was doorgekomen en heeft de leerlingen geholpen.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 28-04-2023, 22:08:30
In opdracht 1 zat hij verre van in de beste positie. Eerder zelfs de slechtste. Invloed op 3 vragen waarvan er 2 goed zijn doorgegeven. Docent of boekenwurm is veel beter. Beter qua overzicht en beter om fouten te maken. Zoals ook blijkt: Commy geeft minstens 2 fouten door. Lancelot heeft alle doorgegeven fun facts verpest door ze niet door te geven of maar half op het bord te schrijven.
Klopt, de kwajongens was de minst goede positie maar de mol gaat niet steeds in de beste positie zitten. Ruben was slechts verantwoordelijk voor het missen van fun fact 1, de twee overige werden wel gevonden maar inderdaad door Lancelot verpest.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 29-04-2023, 09:38:09
Volgens mij heeft Ruben daar wel degelijk kunnen mollen. Behalve dat hij dus het verkeerde bordje omgooide ( van vrij dichtbij), rekte hij ook tijd door die appel er bepaald niet snel op te krijgen. Ze kwamen heel laat met dat laatste fun fact aanzetten. Maar de montage doet ons geloven dat het mislukken meer door de hakkelende Lancelot kwam. Dus het groepje kwajongens en dan vnl Ruben heeft zo wel degelijk invloed gehad. Dus zo slecht was die positie niet.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 30-04-2023, 13:01:54
Hopelijk gaan na vanavond wat meer mensen het licht zien. Al die Comfortunnelaars gun ik niet meer dat ze afvalt, laat hun maar ten onder gaan.

Volgens mij krijgen de Toostunnelaars vanavond nog een nieuwe kans.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 30-04-2023, 21:17:19
Hopelijk gaan na vanavond wat meer mensen het licht zien.

  ;D   
En .. heb je het licht gezien?


De mol gaat nooit in afl 1 een opdracht voorspellen.
Told ya
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 30-04-2023, 21:19:48

Verder wil ik alle Rubentunnelaars nog eens aanprijzen. Dit is een van de sterkst onderbouwde tunnels op het forum. We tunnelen de andere tunnels bovengronds.  ;D ;D ::ok:: ::ok:: ::ok:: ::vergroot::


Weeeeeell… 😂

Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: marivwae op 30-04-2023, 21:20:55
Hopelijk gaan na vanavond wat meer mensen het licht zien. Al die Comfortunnelaars gun ik niet meer dat ze afvalt, laat hun maar ten onder gaan.

Volgens mij krijgen de Toostunnelaars vanavond nog een nieuwe kans.

Hey, je hebt nog een nieuwe kans hé!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 30-04-2023, 21:21:42
Leuke kandidaat. En een mooie bliksemafleider voor de Mol. En de makers. ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Joey94 op 30-04-2023, 21:22:42
Ik moest echt zo hard lachen bij zijn rode scherm  ::rofl:: ::rofl::. Sinds vorige week voelde ik dit moment al aankomen, maar op een gegeven moment leek het er wel heel erg op dat het een finale met 4 zou worden. Gelukkig toch een rood scherm, en dan wel van deze fantastische nepmol!
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Convans op 30-04-2023, 21:27:11
@Luc @Belgian Mol het was leuk om te zien hoe overtuigd jullie waren  ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Vangu Vegro op 30-04-2023, 21:32:04
Altijd op mijn verdachtenlijstje gestaan, maar nooit bovenaan. Terecht blijkt dus. Wél zeker een van de smaakmakers, maar dat is zijn beroep natuurlijk ook.  ;)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 30-04-2023, 21:35:55
@Luc @Belgian Mol het was leuk om te zien hoe overtuigd jullie waren  ::rofl::

Kijk, ben tunnelend ten onder gegaan. Deze tunnel was de sterkste, dus dat zegt veel over de effectieve mol.

Dat het Comfort niet is, ben ik nog veel zekerder van.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Luc op 30-04-2023, 21:39:09
Ja, Ruben was inderdaad mijn hoofdverdachte (al hield ik ook rekening met Lancelot en voordien Thomas die was afgevallen).
Ik ga de 3 finalisten nog eens nader bekijken.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Mosquito op 30-04-2023, 21:43:45
Leuke vent, een genot om hem het spel te zien spelen . ::joehoe::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 30-04-2023, 22:19:42
Interessant wat Ruben tegen HUMO zegt:

RUBEN «Ik ben ervan overtuigd dat we alle drie de mol hadden ontmaskerd, dus dat het zelfs in de voorlaatste aflevering al kon aankomen op snelheid bij de eliminatietest. Maar tijdens het invullen merkte ik al snel dat ik te veel domme fouten aan het maken, ik heb er nog veel nachten over liggen piekeren. Had ik maar gewoon mijn tijd genomen.»

HUMO Nog steeds zeker van je mol, nu je de afleveringen op televisie zag?

RUBEN «Absoluut, want in de afleveringen zag ik ook dat mijn medekandidaten tijdens het spel erg eerlijk waren over hun kant van de opdrachten. Er werd weinig achtergehouden voor elkaar.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: ThaStayFan op 30-04-2023, 22:34:38
Wauw! Ruben is gewoon nog beter dan de mol in mollen!
Helaas, je was een leuke kandidaat.

Misschien kom je ooit in een jubileumversie waar je wel de mol kunt zijn???
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molest op 30-04-2023, 22:36:28
Interessant wat Ruben tegen HUMO zegt:

RUBEN «Ik ben ervan overtuigd dat we alle drie de mol hadden ontmaskerd, dus dat het zelfs in de voorlaatste aflevering al kon aankomen op snelheid bij de eliminatietest. Maar tijdens het invullen merkte ik al snel dat ik te veel domme fouten aan het maken, ik heb er nog veel nachten over liggen piekeren. Had ik maar gewoon mijn tijd genomen.»

HUMO Nog steeds zeker van je mol, nu je de afleveringen op televisie zag?

RUBEN «Absoluut, want in de afleveringen zag ik ook dat mijn medekandidaten tijdens het spel erg eerlijk waren over hun kant van de opdrachten. Er werd weinig achtergehouden voor elkaar.
Toos is vrij open over zijn verdenking van Comfort. En als ze alle drie op dezelfde zaten... Dan is dit een makkelijk rekensommetje. Tenzij Ruben zich vergist, en ze toch niet alle drie de mol hadden ontmaskerd.

Zei hij nou in Café de Mol dat hij naar de oogarts was geweest, om zich te laten testen op kleurenblindheid? ::rofl::
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Heinz op 30-04-2023, 22:40:15
Ja, vijf keer. Dus dat was sowieso overdreven of misschien wel helemaal een grap. ;D
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Jelsir op 30-04-2023, 22:55:02
Ruben was mijn Mol vanaf het eerste moment.

Onderstaande uitspraak in aflevering 7 was voor mij een laatste grote hint vlak voor de finale, die mijn vermoedens bevestigden: refereren naar 3 andere kandidaten, terwijl jij (Ruben) de Mol bent?
Maar het mocht helaas niet zo zijn!   ???
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: FS op 30-04-2023, 23:04:06
Interessant wat Ruben tegen HUMO zegt:

RUBEN «Ik ben ervan overtuigd dat we alle drie de mol hadden ontmaskerd, dus dat het zelfs in de voorlaatste aflevering al kon aankomen op snelheid bij de eliminatietest. Maar tijdens het invullen merkte ik al snel dat ik te veel domme fouten aan het maken, ik heb er nog veel nachten over liggen piekeren. Had ik maar gewoon mijn tijd genomen.»

HUMO Nog steeds zeker van je mol, nu je de afleveringen op televisie zag?

RUBEN «Absoluut, want in de afleveringen zag ik ook dat mijn medekandidaten tijdens het spel erg eerlijk waren over hun kant van de opdrachten. Er werd weinig achtergehouden voor elkaar.

Zou t dan toch Comfort zijn? Zou me ook niet verbazen. Ze riepen zo snel allemaal dat ze voor Ruben (geel) moesten kiezen. Niemand vertrouwt haar kennelijk.
De mol een keer een rood scherm.. interesting
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: MoleBuster op 30-04-2023, 23:36:53
 ::ok:: Ruben heeft het fantastisch gedaan, zo ver komen komen met saus in 't hoofd? Of valt 't toch mee gezien wat Heinz hier uit HUMO heeft gepost. Zo'n kandidaat die alle actie-opdrachten graag doet is goud waard voor de productie.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: keesisdemol op 1-05-2023, 01:23:08
 ::trots::
Zou t dan toch Comfort zijn? Zou me ook niet verbazen. Ze riepen zo snel allemaal dat ze voor Ruben (geel) moesten kiezen. Niemand vertrouwt haar kennelijk.
De mol een keer een rood scherm.. interesting

Moet nu wel, 100%. Als we terugdenken aan het rode scherm waren het Lieselot en Leila die haar sws 100% niet als mol hadden. Wel heel toevallig, dat ze er dan meteen uitvliegen, terwijl de rest schijnbaar op een mol zat, namelijk Comfort.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molekule op 1-05-2023, 08:01:30
Interessant wat Ruben tegen HUMO zegt:

RUBEN «Ik ben ervan overtuigd dat we alle drie de mol hadden ontmaskerd, dus dat het zelfs in de voorlaatste aflevering al kon aankomen op snelheid bij de eliminatietest. Maar tijdens het invullen merkte ik al snel dat ik te veel domme fouten aan het maken, ik heb er nog veel nachten over liggen piekeren. Had ik maar gewoon mijn tijd genomen.»

HUMO Nog steeds zeker van je mol, nu je de afleveringen op televisie zag?

RUBEN «Absoluut, want in de afleveringen zag ik ook dat mijn medekandidaten tijdens het spel erg eerlijk waren over hun kant van de opdrachten. Er werd weinig achtergehouden voor elkaar.

Hmm .. niet slim van de makers om dit vrij te geven toch. Want dat Toos op Comfort zit is duidelijk te zien en Lancelot lonkt in beeld ook voortdurend in haar richting. Jammer.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: yfpyfke op 1-05-2023, 09:04:05
Maar het komt toch heel vaak voor dat kandidaten denken dat ze toch goed zaten en ze teveel fouten gemaakt hadden. Terwijl dan achteraf bleek dat ze gewoon fout zaten.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molest op 1-05-2023, 09:11:14
Daar zit wel wat in, ja. Dat de kandidaten in de afleveringen 'erg eerlijk zijn over hun kant van de opdrachten', is vaag. Aan de ene kant is er Toos met zijn openlijke verdenking van Comfort. Maar dat gaat niet over de opdrachten. Het is meer Lancelot die geregeld wordt beschuldigd, zoals bij de missende fun fact.

Het is maar net hoe je het interpreteert. Kan nog steeds dat Ruben er op Lancelot is uitgegaan, en denkt dat ze allemaal op Lancelot zaten.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molekule op 1-05-2023, 09:20:09
Je hebt gelijk Yfpyfke, dat kan.
Maar dan zouden de verdenkingen op Comfort wel breed uitgesmeerd worden denk ik, met alle registers open.

Het is maar net hoe je het interpreteert. Kan nog steeds dat Ruben er op Lancelot is uitgegaan, en denkt dat ze allemaal op Lancelot zaten.

Klopt.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 1-05-2023, 10:05:06
 Zelfs in deze aflevering dacht ik nog Ruben doe niet zo verdacht 🤪 we gaan gewoon met vier naar de finale. Maar ik was  niet zeker meer omdat we hier te maken hebben met drie finalisten die het spelletje allemaal goed spelen.
En dan met saus in je hoofd en sprinkhanen op je hoofd kun je ook niet nadenken.
Ik heb 4x Commy als mol en 1x Lancelot. Dus liever niet Toos.. maar die loopt volgens mij te genieten omdat hij denkt dat hij zeker weet wie de mol is.

 Ruben. Leuke gast ::zwaai::.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 1-05-2023, 10:06:25
Gebeurt elk jaar bijna dat een kandidaat denkt dat hij juist zit op dit punt. Denk maar aan Christiaan.

Ruben heeft ruim meer gemold dan de mol, dat staat vast.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Lonneke*L op 1-05-2023, 10:17:36
Gebeurt elk jaar bijna dat een kandidaat denkt dat hij juist zit op dit punt. Denk maar aan Christiaan.

Ruben heeft ruim meer gemold dan de mol, dat staat vast.

En dat geldt ook voor ons als molloten dat we denken dat we juist zitten😉 Hij heeft zeker veel verdachte dingen gedaan, maar alleen de mol kan natuurlijk mollen. Dus hij heeft meer genepmold dan. En zich ook onbewust verdacht gemaakt.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molstein op 1-05-2023, 10:28:19
Ruben heeft ruim meer gemold dan de mol, dat staat vast.
Waarom denk je dat de mol in de Taxi tegen Ruben zei : "ik moet je vooral bedanken, Ruben. je hebt het mij al heel gemakkelijk gemaakt"?
Als iemand het werk voor jou opknapt, waarom zou je dan nog extra gaan mollen? Het hoofddoel is weinig geld in de pot plus (en ook niet onbelangrijk) zo min mogelijk verdacht worden. En voor dat laatste moet je soms van rol wisselen en de rol van kandidaat spelen. Zeker als de mol voor een opdracht een duo vormt met iemand die hem/haar bovenaan op de lijst staan heeft.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Tunnelgraver op 1-05-2023, 10:48:52
Hmm .. niet slim van de makers om dit vrij te geven toch. Want dat Toos op Comfort zit is duidelijk te zien en Lancelot lonkt in beeld ook voortdurend in haar richting. Jammer.

Had je al bedacht dat de makers dit vrij geven omdat ze je graag nog een keer op het verkeerde been zetten?    ;)
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Belgian Mol op 1-05-2023, 10:49:20
Waarom denk je dat de mol in de Taxi tegen Ruben zei : "ik moet je vooral bedanken, Ruben. je hebt het mij al heel gemakkelijk gemaakt"?
Als iemand het werk voor jou opknapt, waarom zou je dan nog extra gaan mollen? Het hoofddoel is weinig geld in de pot plus (en ook niet onbelangrijk) zo min mogelijk verdacht worden. En voor dat laatste moet je soms van rol wisselen en de rol van kandidaat spelen. Zeker als de mol voor een opdracht een duo vormt met iemand die hem/haar bovenaan op de lijst staan heeft.

Omdat de kijkers en de andere kandidaten de mol wel moeten vinden.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Molekule op 1-05-2023, 10:51:30
Had je al bedacht dat de makers dit vrij geven omdat ze je graag nog een keer op het verkeerde been zetten?    ;)
Ja toch wel.
Er is bij nader inzien toch voldoende ruimte voor interpretatie.
Maar als Comfort de mol is, dan zie ik toch veel molloten hierdoor in haar richting schuiven. Dat had niet gehoeven.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 1-05-2023, 13:22:30
Dus de mol is iemand die best veel geld in het laatje brengt. Ik vind Toos een typische Belgische mol, daar ga ik nu voor. Met zijn ‘ik zou niet goed in de groep liggen als ik die vrijstelling nam’ met 5000 euro.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: tureluurs op 2-05-2023, 17:47:44
Zou t dan toch Comfort zijn? Zou me ook niet verbazen. Ze riepen zo snel allemaal dat ze voor Ruben (geel) moesten kiezen. Niemand vertrouwt haar kennelijk.
De mol een keer een rood scherm.. interesting

Als Ruben inderdaad Comfort verdacht zou hij nog stelliger beweren dat het geel was, als zij zegt te denken groen te hebben gezien. En de kandidaten op de bus gaan daar in mee.
Titel: Re: [kandidaat] Ruben
Bericht door: Run op 2-05-2023, 18:07:09
Als Ruben inderdaad Comfort verdacht zou hij nog stelliger beweren dat het geel was, als zij zegt te denken groen te hebben gezien. En de kandidaten op de bus gaan daar in mee.
Hij was ook heel stellig terwijl hij het niet goed gezien had, als hij Comfort verdacht, verklaart dat alles.