Realitynet - Realitynet.org

Realityseries => De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) => Topic gestart door: D*N op 8-03-2021, 14:45:00

Titel: De Mol in de media (2021)
Bericht door: D*N op 8-03-2021, 14:45:00
Deel hier alles over De Mol in de media  ::vergroot::

Er worden doorheen het seizoen verschillende artikels bijgehouden op 1 pagina: HIER (http://be.wieisdemol.com/dm2021-media). Ook bereikbaar vanaf de homepagina (http://be.wieisdemol.com).

Ook interviews worden bijgehouden op 1 pagina: HIER (http://be.wieisdemol.com/dm2021-interviews). Ook bereikbaar vanaf de homepagina (http://be.wieisdemol.com).
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 16-03-2021, 13:16:12
We beginnen goed met een prachtig artikel van Humo.

Salb plaatste het op wieisdemol.be, ik plak het nu hier:

Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 17-03-2021, 10:44:08
En we gaan al meteen door naar het volgende artikel van Salb op wieisdemol.be

(https://i.imgur.com/ZtLqYx2.jpg)

(https://i.imgur.com/dVSbNHb.jpg)

(https://i.imgur.com/rQpxHli.jpg)

(https://i.imgur.com/7VSgy4R.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 17-03-2021, 13:34:12
Zeer interessant artikel! Mooi om te lezen dat ze erop letten kandidaten te selecteren die het doen slagen van opdrachten belangrijk vinden. En hoe ontzettend goed er over de opdrachten nagedacht wordt, wat we natuurlijk allang wisten omdat we het resultaat ervan al jaren bejubelen. ::bravo::

Nog eentje wederom via salb:

(https://i.imgur.com/ENwx4Ol.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: MollenvangR op 17-03-2021, 14:32:23
 ::ok::  dat jullie dat allemaal hier doorplaatsen, altijd fijn om te lezen die artikelen. Mooi kijkje achter de schermen ook weer. Grappig dat ze daar evalueren: opdrachten moeten makkelijker. Terwijl we bij Wie is de mol juist smeken om meer gelaagde opdrachten zoals in De Mol :P En die andere locatie die we vast ooit weer gaan zien, zal buiten Europa gelegen hebben.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 17-03-2021, 19:04:42
Dat viel me ook op. Zijn de huidige opdrachten dan zo lastig te begrijpen voor de normale kijker? Het is toch net dankzij de infographics en de voice-over van GDC dat het voor iedereen duidelijk wordt? Ik heb zelden iemand horen zeggen dat de opdracht onduidelijk was.Er zijn interviews en artikels toegevoegd aan de daar bijhorende pagina's

De Mol 2021 in de media (http://be.wieisdemol.com/dm2021-media). Ook bereikbaar vanaf de homepagina (http://be.wieisdemol.com).

Interviews tijdens De Mol 2021 (http://be.wieisdemol.com/dm2021-interviews). Ook bereikbaar vanaf de homepagina (http://be.wieisdemol.com).
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 17-03-2021, 20:10:08
Bedoelt de eindredacteur niet dat de opdrachten niet te moeilijk moeten zijn voor de kandidaten om te doen slagen? Hij zegt daar  namelijk over dat het frustrerend kan zijn om te zien dat de kandidaten er niks van bakken.

Dus niet zozeer "simpel houden voor de kijker", maar zodanig dat de kandidaten de opdracht ook kunnen halen.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: MartinJ op 18-03-2021, 00:47:13
::ok::  dat jullie dat allemaal hier doorplaatsen, altijd fijn om te lezen die artikelen. Mooi kijkje achter de schermen ook weer. Grappig dat ze daar evalueren: opdrachten moeten makkelijker. Terwijl we bij Wie is de mol juist smeken om meer gelaagde opdrachten zoals in De Mol :P En die andere locatie die we vast ooit weer gaan zien, zal buiten Europa gelegen hebben.
Het gaat om haalbaarheid van de opdrachten. Ik las niet dat DE MOL af zou willen van die gelaagdheid waar wij de makers van WIDM om smeken. Sterker nog, die gelaagdheid vinden ze bij DE MOL juist belangrijk. Ook willen ze dat de opdrachten niet te makkelijk zijn, want het moet ook 20 minuten televisie op kunnen leveren. Het streven is dat de opdrachten slagen, wat ik bij WIDM niet altijd terugzie.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 18-03-2021, 08:17:41
Bij WIDM lijkt het net omgekeerd: dat opdrachten expres zo lastig zijn voor de kandidaten in zo'n kort tijdsbestek (20 minuten opdracht in plaats van 20 minuten die overblijven) dat chaos en het verliezen van geld gegarandeerd is.

En dat is een keuze van de makers. Kennelijk vinden de makers van WIDM dat juist leuke tv, die chaos.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: MartinJ op 19-03-2021, 14:12:37
Ik snap die keuze wel, want die chaos wordt vaak onbewust gecreëerd door een kandidaat en die wordt dan vanzelf verdacht door de kijkers. Eventueel nog wat aangedikt in de montage. Dus niet alleen "leuke TV" (smaken verschillen) maar ook nog effectief als afleider voor de Mol.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 19-03-2021, 17:42:16
Maar ook een nadeel voor de Mol omdat die het dan voor sommigen nooit goed kan doen omdat een opdracht toch al mislukt (of te makkelijk of juist te moeilijkte saboteren is). Vandaar dat ik het erg eens ben met hoe de Belgen het aanpakken.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 21-03-2021, 12:30:57
Opnieuw via salb van wieisdemol.be:

(https://i.imgur.com/CRG7ii4.jpg)

(https://i.imgur.com/BCDO5zR.jpg)

(https://i.imgur.com/EPpIvGM.jpg)

(https://i.imgur.com/ILOcKfl.jpg)

(https://i.imgur.com/sY0AzaM.jpg)(https://i.imgur.com/VYc00sJ.jpg)(https://i.imgur.com/qyCfaP8.jpg)(https://i.imgur.com/Xm15go9.jpg)(https://i.imgur.com/e2txALl.jpg)

(https://i.imgur.com/TsxxkVL.jpg)

Bedankt salb! Heerlijk om te lezen als opwarmertje voor vanavond. ::bravo::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Pac op 21-03-2021, 12:48:04
Erg leuk om te lezen allemaal ::bravo::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 21-03-2021, 16:11:01
https://www.hln.be/tv/gilles-de-coster-over-het-maken-van-de-mol-in-tijden-van-corona-in-duitsland-houden-ze-het-virus-wel-onder-controle-of-dat-dachten-we-toch~a8d98a32/

Interview met Gilles De Coster! Naast de paintballproef zal er ook dit jaar weer een bom voorbij komen. 2 dingen die er vorig jaar niet waren.  ::vergroot::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 22-03-2021, 10:13:03
salb-service!

HLN 22/03/2021

(https://i.imgur.com/cls6028.jpg)

HN

(https://i.imgur.com/ZOmeFS5.jpg)

DM

(https://i.imgur.com/GF1ak3E.jpg)

https://www.hln.be/tv/plottwist-in-eerste-aflevering-van-de-mol-spel-gaat-verder-met-tien-kandidaten-en-toch-is-er-al-een-speler-naar-huis-gestuurd~aa2c6ee2/
https://newsmonkey.be/de-mol-hoofdverdachten-aflevering-1/
https://dagelijksvanalles.be/film-televisie/dit-zijn-onze-drie-verdachten-uit-de-eerste-aflevering-van-de-mol-2021/
https://www.flair.be/nl/lifestyle/de-mol-2021-aflevering-1/
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 22-03-2021, 10:16:18
En Humo:

Na de spectaculaire eerste aflevering van ‘De Mol’, valt onze arendsblik toch vooral op Kevin

Vincent Van Peer maandag 22 maart 2021, 7:48

Het scheelde geen haar op z’n glanzende pelsje of ‘De mol’ had dit jaar zélf een rood scherm gekregen. Geconfronteerd met een wereld die haar grenzen sloot, en die gezelligheid in groep verbood, besloten de makers om dan maar naar Duitsland uit te wijken: een land waar ze het met grenzen nooit nauw hebben genomen, en waar gezelligheid in groep in het beste geval de vorm aanneemt van collectieve Pünktlichkeit.

Vooraleer Rijnwaarts te tuffen, en de gesponsorde BMW’s los te laten op de Autobahns van hun heimat, moest eerst nog een proef worden afgelegd in België. En wát voor één. De afgelopen weken werd ze met veel bombarie geteased in trailers: een oranje scherm! Kapers op de kust! Gietende regen! Waar het op neerkwam: tien nieuwbakken ‘De mol’-rekruten, zoals vaatchirurg Katrien, studente Dami en advocate Jasmien, moesten op een slagveld te Liedekerke, midden in het geliefde Pajottenland van Bruegel, stríjden om hun deelname, terwijl tien gemaskerde rovers in het maïsveld één van hun plekjes probeerden te kapen.

In gerespecteerde ‘De mol’-traditie kende het spelverloop de evolutie van de betere Christopher Nolan-film: lang zie je de verschillende scharniertjes alleen maar in het ijle draaien - iets met snuggere schutters, evenwichtige schutters, strategische schutters en een karrenvracht oranje rookbommen - tot alles in elkaar klikt, en je je finaal laat overvallen door het spektakel. Terwijl een cover van Leonard Cohens ‘Everybody Knows’ slow-motionbeelden op gang trok, stormden zes overgebleven infiltranten uit hun gracht: WO I-soldaten die uit de loopgraven richting niemandsland struikelden. Recruiter Annelotte en opvoeder Lennart schoten tot hun paintballkogels op waren en toen het stof ging liggen, was de 18-jarige Noah plotsklaps een deelnemer van ‘De mol’, en was de 30-jarige Jens (‘ik zou liever aan ‘De mol’ meedoen dan de lotto winnen’) dat níét meer. Zijn aftocht stond bol van de ontgoocheling en had dus het voordeel van de herkenbaarheid.

Het was een begin op kruissnelheid. Pas nadien, veilig de Duitse grens overgestoken, was er tijd voor rust, en achtte ‘De mol’ de tijd rijp om in een herkenbare plooi te vallen: je zag kandidaten gemoedelijk samen spelen en samen zijn, maar altijd, in de woorden van marketingdocent Philip, mit den Handbremse aus.

In Sankt Goar werden de kandidaten aan een oude foltermachine gelegd die hen in twee moest zien te trekken: gelukkig hingen ze daar in duo, en moesten ze gewoon zoveel mogelijk informatie over elkaar zien te rapen vooraleer ze uit hun omhelzing en tegen een hooibaal werden gekatapulteerd. Daaruit onthouden? Lennarts huisdier, een axolotl-salamander, vervangt bij amputatie verloren ledematen, en hij is daar zo enthousiast over dat ik mij lichtjes zorgen maak. Of nog: flamencolerares Samina’s hondje werd op doofheid getest met een kettingzaag, wat een beetje is als testen op blindheid met een vlammenwerper of testen op corona met een autopsie: een ietsje ingrijpend, en zo’n hondje groeit bovendien geen ledematen terug.

In het Duitse kasteel waarin de kandidaten de eerste etappe van hun reis mochten afronden, moest uiteindelijk niemand afvallen. Maar omdat een rollercoaster zonder looping ook maar een treintje met kapsones is, werd meteen een níéuwe twist onthuld: tussen de tien belagers die in Liedekerke op een deelname hadden geaasd, zat ook één mol - zélfs De Mol was niet zeker geweest van zijn of haar plaats - waardoor Noah geenszins van verdenking mag worden gevrijwaard.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 22-03-2021, 10:16:30
Wie is dan wél de saboteur? Dat is een beetje als vragen aan Marc Coucke om er de beste voetbaltransfer uit te kiezen: ik gokte afgelopen seizoenen een welverdiende 0 op 5 bij elkaar. Deze aflevering kwam horeca-uitbater Sven er alleszins het bekaaidst vanaf. Hij kon niet meer dan drie soorten sterkedrank opsommen, weigerde zich gênante momenten voor de geest te halen, keek luid lachend naar alles behálve de klokkenmuur, liet Jasmijns naam vallen toen-ie ‘m vasthad, vergat een antwoord (‘De IJswens’) en ontpopte zich over het algemeen als de Sebastiaan Bornauw van het deelnemersveld. En toch: zijn status als hoofdverdachte wil veelal zeggen dat-ie vooral níét de mol is. Nee, dan valt mijn arendsblik eerder op Kevin, die de Champions League als Belgisch kampioenschap identificeerde (en toch niet verder kwam dan ‘Manchester United’), die de aandacht gretig wegleidde van zijn dino-tattoo - én die met zijn stotter een soort schild van onschuld rond zich heeft, zoals Pieter destijds ook had als priester. Ik kijk ernaar uit om mijn ongelijk weer eens uitgebreid bewezen te zien, maar dat is niet erg: het is tenslotte alweer even geleden dat ik nog eens érgens naar kon uitkijken.

Deze spectaculaire ‘De mol’-opener was als een uitje van Indiana Jones in een oude Inca-tempel vol dodelijke valstrikken: één stapje te vroeg of te laat en het was vroegtijdig en onherroepelijk afgelopen geweest. Maar ze zijn heelhuids thuisgeraakt, met onder de arm Iets Kostbaars.

https://www.humo.be/tv/na-de-spectaculaire-eerste-aflevering-van-de-mol-valt-onze-arendsblik-toch-vooral-op-kevin~b6b73935/
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 23-03-2021, 11:26:37
Humo:

https://www.humo.be/tv/het-beste-aan-een-nieuw-seizoen-van-de-mol-de-terugkeer-van-de-mol-memes~b513bb27/Elisabet deelt haar theorieën op de radio:

http://www.youtube.com/watch?v=J430XZUSuTA
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 27-03-2021, 11:50:56
HLN 27/03/2021:
(https://i.imgur.com/gYDxmhQ.jpg)
(https://i.imgur.com/xD4mU7h.jpg)

Met dank aan Salb van wieisdemol.be
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Run op 27-03-2021, 12:14:31
Vijf mannen van 34 /m 39 die de opdrachten verzinnen. Misschien is er ook wel een vrouw in Belgie die het kan en leuk vindt om opdrachten te verzinnen?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 27-03-2021, 12:21:55
Bedankt Vermoljoen en salb!

Prachtig inkijkje in wat de leukste "job" ter wereld moet zijn.

Hilarisch dat dit:

(https://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/11/Mr-Bean-Driving-on-Top-of-his-car.gif)

...inspiratie was voor de race-opdracht in Mexico. ::rofl::

Ze vergissen zich trouwens wel in jaartal en molserie als het over die hacienda gaat want dat was De Mol 2. ;)

En het is maar goed dat ik niet in België woon anders had ik dit soort (kranten met) artikelen ook gekocht. Nu hou ik het alleen bij Humo's met molartikelen. Ik heb ze zojuist geteld en het zijn er 46. :P
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 27-03-2021, 12:41:10
Oh ja, jij verzamelt alle HUMO-artikelen over De Mol als ik me niet vergis?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 27-03-2021, 12:44:17
Ja, ik heb ze vanaf het allereerste uit 1999. Ik kan de beste ervan wel eens in het archief op deze site zetten. Altijd leuk om nog eens terug te lezen.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Mollenjager-DT op 27-03-2021, 13:20:48
Vijf mannen van 34 /m 39 die de opdrachten verzinnen. Misschien is er ook wel een vrouw in Belgie die het kan en leuk vindt om opdrachten te verzinnen?
2 vrouwen die de kandidaten selecteren. Misschien is er ook wel een man in BelgIë die het kan en leuk vindt om kandidaten te selecteren? ;)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Convans op 27-03-2021, 14:03:33
2 vrouwen die de kandidaten selecteren. Misschien is er ook wel een man in BelgIë die het kan en leuk vindt om kandidaten te selecteren? ;)

 ::rofl::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: D*N op 28-03-2021, 17:41:33
Ik zou zeggen, don't fix if it isn't broken. Diversiteit is altijd goed enz. maar de opdrachten en casting van de Mol zijn subliem dus deze mensen doen het allemaal gewoon super goed. Niets aan veranderen ::ok::.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: putyourHANSup! op 28-03-2021, 19:13:48

Elisabet deelt haar theorieën op de radio:

http://www.youtube.com/watch?v=J430XZUSuTA
In de studio daarnaast en in de redactieruimte daarachter heb ik stage gelopen :D

On topic: geen debation island dit jaar, maar wel Het Molletje ::bravo::

http://www.youtube.com/watch?v=Ll3iTjJ6Row
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 29-03-2021, 09:48:51
Aflevering 2

In deze artikels worden alle kandidaten stuk voor stuk besproken:

HLN - De Mol’ hakt er stevig in: niet één, maar twee kandidaten moeten het spel verlaten (https://www.hln.be/tv/de-mol-hakt-er-stevig-in-niet-een-maar-twee-kandidaten-moeten-het-spel-verlaten~ae2de811/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F)
newsmonkey - ‘De Mol’: na de tweede aflevering hebben we een nieuwe hoofdverdachte (https://newsmonkey.be/de-mol-tweede-aflevering-nieuwe-hoofdverdachte/)

wieisdemol.be:

Kandidaten die vanuit een opblaaszwembadje achteraan in een rijdende truck Duiste karaokeklassiekers meebrullen, of lichtjes beschonken met een plateau wijnglazen een stijle bergwand afsukkelen. Sommige opdrachten leveren zo'n grappige beelden op dat je bijna zou vergeten dat de zoektocht naar De Mol ook een keiharde afvalrace is. En op dat moment kunnen we altijd weer op de makers rekenen om het spel een andere richting uit te duwen en een bommetje in de groep te droppen. Soms letterlijk.

Dit keer bleek het een bom te zijn die de kansen op het halen van de volgende aflevering wel eens drastisch konden verminderen. In een atoombunker vochten twee teams een koude oorlog uit met elkaar, en werd er op geen leugen gekeken om de volgende aflevering te halen. Van de 5 kandidaten waarvan de eliminatiestoel overeind bleef staan, trokken Dami en Kevin uiteindelijk aan het kortste eind.

"Het is echt heerlijk om de beelden terug te zien. Maar die laatste tien minuten van de aflevering brengen natuurlijk wel wat minder leuke gevoelens terug", zegt Kevin na zijn eliminatie. "Ik besefte dat de kans twee op vijf was, en ik veel te weinig info over mijn mogelijke verdachten had. Ik was ook nog over zoveel aan het twijfelen, en heb besloten om te spreiden. Dat is niet juist gebleken."

"Het is wat het is" reageerde hij nuchter op zijn rode scherm, maar Dami kon haar teleurstelling minder goed verbergen. "Klopt. Ik was echt heel overtuigd van mijn mol", zegt ze. "Ik had het helemaal niet zien aankomen, en ben dan ook nog eens heel emotioneel en gevoelig. Ik had een hele strategie in mijn hoofd om te spreiden, maar op het moment zelf heb ik mij toch zo laten leiden door een paar signalen die ik had opgevangen. Voor ik het wist zat ik met de gevreesde tunnelvisie, en was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik niet degene zou zijn die naar huis zou gaan. Ik was dus verkeerd."

In de auto werd er achteraf dan ook druk gespeculeerd. "Ik denk dat de deur twee minuten dicht was en Dami al riep: ik heb dat en dat en dat gedaan!", aldus Kevin. "We hebben ook een gezamenlijke conclusie getrokken uit de theorieën die we samen konden leggen in de auto, maar daar kunnen we natuurlijk nog niets over zeggen", vult Dami aan. "Met twee naar huis vertrekken is trouwens zoveel aangenamer, dat zouden ze altijd mogen doen! We komen heel goed overeen, en ik was heel blij dat ik samen met Kevin naar huis kon rijden."

En zo eindigt het spel voor twee deelnemers die duidelijk niet even verdacht waren bij de kijkers. Met 18% stond Kevin vorige week bovenaan onze molpoll, terwijl Dami slechts 7% van de stemmen achter haar naam kreeg. "Eigenlijk werd ik door mensen in mijn omgeving ook niet verdacht", zegt ze. "Af en toe dachten ze eens een leugen of wat stress te zien, maar ik ben toch een redelijk open boek". Bij kevin lag dat anders. "Al bij de bekendmaking van mijn deelname werd ik als verdacht gezien. Ik heb blijkbaar een hoofd dat er niet heel betrouwbaar uitziet."

https://www.wieisdemol.be/nieuws/133/een-explosieve-situatie
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 2-04-2021, 13:36:18
Uitgebreid interview door Magali De Reu met Gilles De Coster:

http://www.youtube.com/watch?v=ms4j2OrAYI8

Edit: Echt een aanrader! ::bravo::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Run op 2-04-2021, 14:10:38

Over die regen, hilarisch!
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: m0lmuis op 2-04-2021, 19:13:58
Citaat
Echt een aanrader! ::bravo::

Dank je Heinz, was zeker een aanrader  ::jaja:: ::bravo::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: joligmolletje op 3-04-2021, 14:43:11
Echt super dat je dit hebt gedeeld Heinz. Ik vond het heel interessant (niet alleen de stukjes over De Mol, ook om Gilles nog wat beter te leren kennen)! De openingsproef is door de regen dus veel beperkter / anders gespeeld dan de bedoeling was, interessant gegeven voor onze analyses van die proef.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 3-04-2021, 17:24:55
Graag gedaan. Ik vind Magali De Reu (ik kende haar niet) ook een heel prettige interviewer. Ik heb meteen al wat andere interviews (Elisabet, Rik Torfs, Wim Helsen) bekeken. :)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 5-04-2021, 00:00:08
Van wieisdemol.be:

In de geschiedenis van De Mol is er wellicht geen enkele kandidaat die zo hard voor zijn plaats heeft moeten vechten als Noah. Na de strijd in het maïsveld zagen we enkele weken geleden hoe de benjamin van de groep onverwacht als aanvaller aan zijn molavontuur mocht beginnen.

"Ik stond versteld toen ik een telefoontje kreeg van de productie", zegt Noah. "Ik geloofde mijn eigen oren niet, en dacht dat het een grap was. Aan de start van de openingsopdracht schatte ik mijn kansen heel laag in. Door het koude weer en de regen was de moed eigenlijk al helemaal weg, maar eens de opdracht startte gingen we er allemaal voor. En opeens zat ik wel in die wagen. Met vuile handen, aan het zweten in die helm en ik hoorde mezelf ademen. Ik dacht: Noah hoe heb je dat nu weer geflikt?"

En zo nam de ene West-Vlaming de plaats in van de andere. "Ik voel mij nog steeds heel schuldig over Jens, want ik zou het zelf heel erg vinden moest ik te horen krijgen dat ik niet meer mee zou mogen gaan op reis. Ik wou zeker met hem het spel ingaan, en vind het jammer want ik denk dat er een goede band had kunnen ontstaan. Maar zonder arrogant te zijn, het is wel nog steeds Jens die de eliminatietest heeft ingevuld. En in mijn plaats zou hij er ook voor gegaan zijn.

Een spannende start dus van het avontuur voor Noah, en na vanavond weten we ook waar het voor hem eindigde. Terwijl hij vorige week nog de eliminatie aan de atoombunker overleefde, kreeg hij na aflevering 3 uiteindelijk toch het gevreesde rode scherm te zien. "Eigenlijk was het vorige week inderdaad al spannend", aldus Noah. "Het was toen twee kansen op vier of vijf op eliminatie. Nadien had ik dus niet verwacht er de volgende aflevering uit te liggen. Tunnelvisie zou ik het niet noemen, maar ik had wel een duidelijke hoofdverdachte en heb duidelijk iets te veel op die persoon ingezet. De sfeer bij de eliminatietest aan de bunker was ook donker en mysterieus. Ik heb toen sterk gelet op mijn tijd, tactisch gespeeld en en heel goed nagedacht. De test nadien vond plaats in een warm en gezellig huisje, en verliep wat soepeler en nonchalanter"

En zo gaat het spel verder met zeven, of moeten we zeggen acht? Want sinds vanavond is er ook weer een opmerkelijke nieuw lid aan de groep toegevoegd: Isidoor.

"Een teckel met een sterk willetje, maar met een gouden hart", aldus Gilles De Coster. "En uiteraard is het geen toeval dat we voor een hond gekozen hebben om de groep te vervoegen. Niet voor niets het symbool van vertrouwen, een vriend van iedereen. Want een hond is al zeker geen mol. Isidoor werd uiteraard de hele reis verwend door iedereen, en was in geen tijd de populairste van de hele groep. We hadden zélf een baasje voorzien voor Isidoor eens de opnames voorbij waren, maar wilden aan de kandidaten ook de kans geven hem te adopteren. Annelotte wilde dat heel graag, en sinds de reis woont Isidoor dus bij haar. En zijn ze heel gelukkig samen" (lacht)

https://www.wieisdemol.be/nieuws/134/nieuwe-afvaller-verrassende-nieuwkomer
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 5-04-2021, 10:26:57
Gelukkig, is ze niet meer single.   ;)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 5-04-2021, 11:56:06
Humo:

Als Philip níét de mol is, kan de échte saboteur voor de rest van de reeks achteroverleunen

Eén ding is na vanavond wel zeker: als de gedoodverfde hoofdverdachte in deze ausgezeichnete zesde jaargang van ‘De mol’ níét de saboteur is, dan kan de échte mol evengoed voor de rest van de reeks achteroverleunen met een goedgevuld Weissbiertje. Om maar te zeggen: de enige echte Philip verhief in deze derde aflevering blunderen tot een welhaast artistiek niveau.

Vincent Van Peer maandag 5 april 2021

Ah, Philip! Is de huidige mol Batman, dan kan hij tenminste beschikken over een uit de kluiten gewassen Robin om hem op cruciale momenten bij te staan met een welgemikte Batarang, en anders wel een per ongeluk aangetikt dominosteentje. Trekt deze mol door Duitsland zoals Frodo door de bergen van Mordor, dan tuft Philip als een hondstrouwe Samwise Gamgee in zijn zog. Galoppeert-ie de horizon tegemoet als de beste Don Quixote, dan draaft er met Philip een 24-karaatse Sancho Panza aan zijn zij. Het wás iets, zijn hupse capriolen.

Het begon bij een inschattingsfout tijdens de eerste opdracht die letterlijk van den hond zijn kloten was: door slecht te tellen hoeveel teefjes er tussen zijn roedel zat (nadat hij ook al één keffer had laten ontsnappen) en door over Annelotte heen te praten, kwam er geen geld in het laatje. Intussen lieten Lennart, Samina en Noah - het minst verdachte trio, samen verantwoordelijk voor een flink gespijsde groepspot - zich hypnotiseren door Patrick Gillard en zijn brilletje.

Het waren lichte opdrachten, vluchtige aperitiefjes - ik onthoud vooral dat teckel Isidoor nu een vast onderdeel van het Duitse decor uitmaakt - vooraleer het hoofdgerecht van deze aflevering werd aangesneden: de domino-opdracht. Er werd gekonkeld én gefoesd. Philip en Jasmien waagden zich andermaal aan een potje liegen. Sven hield het onkarakteristiek sober en verkoos groepswinst boven pasvragen. Na onderhandelingen die - een vijftal opgeblazen stoelen vers in het geheugen - opmerkelijk stroef verliepen, zette de groep zich vol goede moed aan wat niet veel later helse sisyfusarbeid zou blijken. Terwijl de rest nauwkeurig, steentje voor steentje, aan het bouwen sloeg, achtte Philip de tijd rijp om zijn magie boven te halen: de ventilator in de kaartenhuiscompetitie. Alles bij elkaar zou ik nog liever Mike Tyson met ingesnoerde bokshandschoenen en een pikhouweel mijn hersenoperatie laten uitvoeren dan dat ik Philip nog eens met een dominoparcours zou vertrouwen. Resultaat: niks verdiend en, met dank aan enkele pasvragen, duizend euro weg.

Maar is, zoals ik vaagweg vermoed, Philip niet té verdacht? Is zijn olifant-in-een-porseleinwinkelfaçade geen deel van een uitgekiende tactiek? Zijn ándere kandidaten geen waarschijnlijker mol? Niet Lennart alvast: de enige manier waarop hij zich al verdacht heeft gemaakt, is door Club Brugge-fans te omschrijven als ‘de beste supporters die er zijn’: een beetje zoals Nickelback-fans spontaan aanduiden als de grootste muziekkenners. In het hoenderhok van haantjes Sven en Philip is Jasmien de spreekwoordelijke knuppel: zij lijkt mij een goed spelende kandidate te zijn, maar dat is een vermomming die mollen vroeger ook al wel ‘ns graag hebben aangenomen. En intussen komt Annelotte zachtjes op het voorplan. Eén detail: toen Lennart voor het geld wilde gaan, besloot zij erg handig om in hun origamitest toch één hoekje fout te vouwen. En keek zij bij Philips ravage ook niet een tíkje uitgelaten? Ik heb me nog niet op de fantheorieën gestort, maar het zal me benieuwen welke rol Annelotte daarin vertolkt.

Vooraleer mezelf in slaap te hypnotiseren, gooi ik er nog even mijn échte hoofdverdachte uit, als een uit de losse pols geworpen dominoblokje in jullie zorgvuldig uitgekiende complottheorieën. Want wie is er al zéker tot het einde bij? Waf waf: Isidoor is de mol!

https://www.humo.be/tv/als-philip-niet-de-mol-is-kan-de-echte-saboteur-voor-de-rest-van-de-reeks-achteroverleunen~b5c0fd3a/
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Van Zwam op 6-04-2021, 14:05:19
Vijf mannen van 34 /m 39 die de opdrachten verzinnen. Misschien is er ook wel een vrouw in Belgie die het kan en leuk vindt om opdrachten te verzinnen?
En ze hebben nog nét geen uniform aan. Viel me toch ook op hoe bizar homogeen dat groepje is. :)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Mollenjager-DT op 6-04-2021, 16:40:37
En ze hebben nog nét geen uniform aan. Viel me toch ook op hoe bizar homogeen dat groepje is. :)
Toch wel een beetje vermoeiend hoe er tegenwoordig op alles commentaar is. Dat de mensen die de kandidaten uitkiezen toevallig 2 vrouwen zijn, rept toch niemand over. Waarom iets veranderen wat goed is?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: annebeestje op 6-04-2021, 18:44:42
Over de vrouwen is ook wel gerept hoor. Goede discussie en moet besproken kunnen worden hier, vind ik.

Verder vind ik de hond tussen de kandidaten een prachtige stap naar meer diversiteit en inclusiviteit. Isidoor breekt echt een lans voor de k9 community. ::hypocriet::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 6-04-2021, 18:52:27
Toch wel een beetje vermoeiend hoe er tegenwoordig op alles commentaar is. Dat de mensen die de kandidaten uitkiezen toevallig 2 vrouwen zijn, rept toch niemand over. Waarom iets veranderen wat goed is?

Mee eens. Al dat gezeur over gender tegenwoordig... Het gaat er toch verdorie om dat de juiste mensen op de juiste plekken zitten? Gezien het feit dat vrijwel iedereen het er over eens is dat De Mol een geniaal tv-programma is, dat op een veel hoger niveau staat dan andere versies van dit format, geeft toch wel aan dat die vijf mannen gewoon de beste zijn op hun gebied?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Van Zwam op 6-04-2021, 19:15:58
Ach, mij was het vooral te doen om een bruggetje naar de vaststelling dat ze hun tenue ook afgestemd hadden voor de foto. Tenminste dat hoop ik toch, anders wordt het echt een beetje griezelig. ::rofl::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Molest op 9-04-2021, 17:42:41
Uitgebreid interview door Magali De Reu met Gilles De Coster:

Edit: Echt een aanrader! ::bravo::
Je moet er wel anderhalf uur voor gaan zitten, maar het is zeker een mooi interview! Ze zien dus zelf zo'n aflevering 188.000 keer, haha. Overal wordt over nagedacht en er kan niets belangrijks doorheen glippen. Wel letten ze op wat speurders (op het Belgische forum, denk ik?) nog aan opvallends vinden, waar ze zelf niet aan gedacht hadden. Zodat de volgende serie nog scherper wordt.
Hij heeft het ook over kijkjes in de keuken, zijn die ook te zien vanuit Nederland?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 9-04-2021, 18:06:14
Daarvoor moet je Telenet-abonnee zijn.

En de makers lezen ook op dit forum mee. In de slotaflevering heeft zelfs vaak een kort beeld van deze site gezeten.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Molest op 9-04-2021, 18:47:30
Oh jammer...

Wel leuk dat ze meelezen! Ik dacht er op het Belgische forum misschien meer gevonden werd, omdat er meer gebruikers actief zijn. Maar misschien is dat niet zo. (Zelf ik vind 1 forum bijhouden wel genoeg, eigenlijk :))
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Run op 10-04-2021, 11:56:00
Gilles zegt in het interview: Dan lees je meteen in het begin al een juiste analyse, maar gelukkig verandert men dan van gedachten en wordt de analyse losgelaten.

Toen dacht ik: ja ja, mij op het verkeerde been zetten, ik trap er niet in, Philip is het niet!   ;D
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: MartinJ op 11-04-2021, 12:30:06
Weet je of GDC hier een analyse van het huidige seizoen bedoelt of analyses in het algemeen?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 11-04-2021, 12:48:03
Ik denk dat hij jouw analyse van de maïsveldopdracht bedoelt. ;D
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Mollenjager-DT op 11-04-2021, 15:32:31
Weet je of GDC hier een analyse van het huidige seizoen bedoelt of analyses in het algemeen?
Ik denk in het algemeen. Dit interview werd opgenomen in de week na de voorstelling van de kandidaten nog voor de eerste aflevering, als ik het goed heb.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 12-04-2021, 09:13:10
wieisdemol.be:

Slachtoffer van de bom? - "Ik was helemaal niet zeker van mijn mol"

Na de ontploffende stoelen aan de atoombunker enkele weken geleden zat er aan de laatste opdracht van vanavond opnieuw een explosief kantje. Dit keer konden de kandidaten maar beter zo lang mogelijk op hun stoel blijven zitten want slechts twee van hen kregen de kans om de bom op tafel te ontmantelen. Inzet? 5000 euro voor de groepspot. Al leek er maar weinig interesse te zijn in geld wanneer bleek dat er ook 6 pasvragen op het spel stonden.

De bom ontplofte ook dit keer, letterlijk dus, en Sven en Annelotte gingen met respectievelijk 1 en 5 pasvragen de eliminatietest tegemoet. Kameleon van de groep Katrien kon enkel op haar kennis over De Mol rekenen om de volgende aflevering te halen, maar helaas bleek die niet voldoende. "Ik was eigenlijk helemaal niet zeker van mijn mol, maar bij de eliminaties ging ik er nooit echt vanuit dat ik moest vertrekken" zegt ze na haar eliminatie. "Dat was mijn basisinstelling, dus op die manier was ik wel verbaasd toen ik een rood scherm kreeg. Het was heel emotioneel om terug te zien. Ik moest bijna huilen, maar ik ben ook gewoon een emotionele"

Zelf ging ze vorige aflevering ook voor een pasvraag bij de domino-opdracht. "Op het einde van zo’n spel geeft dat even een vervelende sfeer, maar dat is ook snel vergeten", zegt ze. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat iemand rancuneus was, maar daarom denk ik dat ik nu al vrij gauw weggestemd werd van tafel. De kans is natuurlijk groot dat ik de eliminatie niet gehaald heb doordat Annelotte en Sven een grote hoeveelheid pasvragen hadden, maar ook zonder die pasvragen zou ik er uitgelegen kunnen hebben. Ik ben gewoon heel slecht in tactiek, ik heb in mijn hele leven ook nog nooit De Mol juist geraden. Daarom vind ik het ook zo fantastisch dat ik zo ver ben geraakt. Een mirakel op zich."

Katrien kijkt met plezier terug op haar molavontuur en de sfeer in de groep. "De groep was vanaf het begin een smeltkroes van verschillende toffe mensen, met wie ik allemaal goed kon opschieten. In de spelletjes zat het er soms bovenarms op, maar tussendoor hadden we echt veel lol. Ik mis ze dus allemaal enorm. En ook Isidoortje was een schatje. Hij was het vaakst bij Annelotte, maar ik heb hem toch ook veel kunnen vertroetelen. Ik ben echt wel een hondenvriend dus moest Isidoortje geen thuis gevonden hebben bij Annelotte, hadden wij hem met veel liefde in huis genomen."

Belangrijke laatste vraag: weet Katrien ondertussen wel weet wie de saboteur in de groep is? "Ik heb een half jaar nagedacht en ik heb nu een nieuw aantal verdachte mollen… ik zit momenteel aan zes" (lacht)

https://www.wieisdemol.be/nieuws/135/slachtoffer-van-de-bom
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: MoleBuster op 13-04-2021, 12:33:08
Ik zocht even naar een poll van de landelijke verdenkingen in België na de 4e aflevering, maar die kon ik niet vinden.
Op newsmonkey.be zag ik n.l wel een poll van na aflevering 3.  ???
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 13-04-2021, 17:31:25
Humo 13/04/2021 via salb:

(https://i.imgur.com/eCRTflQ.jpg)

(https://i.imgur.com/PJVRgkI.jpg)

(https://i.imgur.com/QLiEKDU.jpg)

(https://i.imgur.com/DXvlf8k.jpg)

Dag Allemaal 13/04/2021 via salb:

(https://i.imgur.com/dQw4wcN.jpg)

(https://i.imgur.com/y8BwErE.jpg)

(https://i.imgur.com/1yZt148.jpg)

(https://i.imgur.com/tleJzf7.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 18-04-2021, 19:26:41
Uit Trouw:

(https://i.imgur.com/HqQDF46.png)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 18-04-2021, 19:34:12
Volkomen met de Trouw-recensent eens! De Nederlandse tegenhanger van dit oorspronkelijk Vlaamse programma is kapotgescript. Jammer dat Woestijnvis bij het verlenen van de licensie destijds niet meer eisen heeft gesteld. Maar goed, ondertussen genieten de echte kenners wel van het origineel. Woenstijnvis blijft zelf gelukkig de gouden formule trouw.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 18-04-2021, 19:48:33
Alleen dat een paar duizend euro meer in de pot nog echt verschil maakt lijkt helaas niet meer zo te kloppen. Toch niet als er pasvragen in het spel zijn.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Pac op 18-04-2021, 20:02:30
Dat gevoel mee op reis te worden genomen is precies waar ik op bedoelde in mijn post in het WIDM-feedbacktopic een paar weken terug. De makers van De Mol slagen er iedere keer weer in om me het gevoel te geven dat ik het avontuur met de kandidaten meemaak. Alsof we als kijker vrienden mogen worden met een tien hele toffe mensen.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 19-04-2021, 11:12:49
wieisdemol.be:

Het spel gaat verder met 5 kandidaten - "Ik heb een foute beslissing gemaakt"

Van de 63.000 euro die de kandidaten de voorbije afleveringen al konden verdienen, kwam tot nu toe 14.600 euro effectief in de groepspot terecht. De rest ging op aan gesneuvelde wijnglazen, omgevallen dominosteentjes of een puzzelduel dat in het voordeel van De Mol uitdraaide. Met één opdracht wisten de kandidaten vanavond alvast wel extra geld voor de pot te verzilveren: figureren in een videoclip van Youtube fenomeen Takeo Ischi, de Japans-Duitse jodelaar.

"Geweldige aflevering, ik heb heel hard gelachen", zegt Samina ons nadat ze het spel heeft verlaten. "Ik heb wel een traantje weggepinkt bij mijn eigen exit. Je kan van niemand afscheid nemen en dat is keihard. Op dat moment zit je in een roes en je beseft maar half wat er gebeurt, maar ik heb er nu vrede mee. Het was zo mooi allemaal, ik heb genoten van elke seconde! De carpool karaoke bijvoorbeeld, we hebben ons daar kapot geamuseerd en krom gelachen!"

Een ander mooi moment moet ongetwijfeld het bezoek van het thuisfront zijn geweest? "Klopt, en toch was dat dubbel", aldus Samina. "Ik was keiblij mijn man terug te zien, maar zat ook zo in spelmodus dat het raar wordt om daar even uit getrokken te worden. Ik was ook stikop, je zit tijdens het spel eigenlijk continu onder stress behalve vlak na een eliminatie omdat je dan even gerust bent. Ik voelde dat het nu een cruciaal moment was om te beslissen of ik nog zou spreiden of niet. Ik ben iemand die in het dagelijkse leven heel moeilijk keuzes kan maken, en heb de laatste keren ook altijd ingezet op 2 personen. Bij de laatste eliminatie heb ik een foute beslissing gemaakt. De groep begon onderling te zeggen dat ze echt al wisten wie het was en niet meer zouden spreiden. Ik heb me daar dus laten misleiden, en had eigenlijk die aflevering wel nog moeten spreiden.

Of Samina met haar andere verdachte wel op het juiste spoor zat zullen we later weten, maar aflevering 5 werd wel degelijk het eindpunt van haar avontuur. Een exit die trouwens maar weinig molspeurders heeft doen opschrikken in hun zetel, want met amper 7% van de stemmen werd de sympathieke Limburgse amper verdacht.

"Ik ben meestal what you see is what you get. Ik kan dat niet faken", zegt ze. "Spontaniteit heeft me dan ook genekt bij dat ene momentje tijdens het proeven van het eten in aflevering 4. Het gebeurde in een overenthousiast spontaan moment waarvan ik onmiddellijk erna de consequenties begreep. Ik heb me er echt nog proberen uit te lullen maar het kalf was al verdronken. Als je me eten voorzet ben ik ook verloren, ik eet zo graag! Ik zag allemaal lekker zaken, en dan steek ik mijn vinger daar eens in om te proeven. Mijn vriendinnen kennen mij ook zo en hebben daar ook heel hard mee gelachen. Ook voor de rest trouwens niets dan hele mooie berichtjes. Wat me het meest deugd doet is dat ze allemaal zeggen 'Het is zoals je bent'... dat is fijn, en doet me deugd"

En zo is de groep ondertussen gehalveerd en gaat het spel verder met 5 kandidaten, waaronder nog steeds een mol.

https://www.wieisdemol.be/nieuws/136/het-spel-gaat-verder-met-vijf
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Michmol op 19-04-2021, 23:14:52
Ik krijg de zaterdagbijlagen van Trouw altijd met enige vertraging (want uit de tweede hand), dus mijn hart maakte een sprongetje bij het artikel in de editie van 17 april j.l., dat ik driftig hoofdschuddend las. Ik was het al aan het overtikken, maar ik zie nu dat Heinz het al heeft geplaatst... ::cheerleader::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 20-04-2021, 09:05:23
Humo 20/04/2021, dankzij Salb op het wieisdemol.be forum

(https://i.imgur.com/A3ALe6h.jpg)
(https://i.imgur.com/tCMCEPg.jpg)
(https://i.imgur.com/O7s8fvI.jpg)
(https://i.imgur.com/9Fu3CGL.jpg)
(https://i.imgur.com/s278mBC.jpg)
(https://i.imgur.com/w9Qm9Xb.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 20-04-2021, 09:38:42
 ::bravo::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Lonneke*L op 20-04-2021, 13:09:06
Leuk artikel! ::ok::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 24-04-2021, 11:16:54
(https://i.imgur.com/JGQIOwA.jpg)

Interview met Samina!
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Bodejos op 24-04-2021, 11:30:15
Het blijkt maar weer dat kandidaten uit 1 jaar in korte tijd een echte vriendenclub kunnen worden.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Run op 24-04-2021, 16:05:53
Zie je wel dat ze doodmoe waren bij de bomopdracht?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 24-04-2021, 18:38:15
Het blijkt maar weer dat kandidaten uit 1 jaar in korte tijd een echte vriendenclub kunnen worden.

Klopt. En dat maakt dit programma ook zo mooi: het is gewoon heel puur. Hulde voor de mensen achter de schermen bij Woestijnvis die telkens weer zo'n mooie mix van mensen/karakters bijeen weten te brengen.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Bodejos op 24-04-2021, 19:25:28
Hiermee refereer ik ook aan Bart, vorig jaar.

Hij had in de eerste afleveringen niet veel fans onder de kijkers, hoewel er natuurlijk ook mensen waren die zijn speelstijl vanaf het begin konden waarderen (''we zijn hier niet in Vlaanderen Vakantieland'').

Gaandeweg kwam er waardering, en tot die laatste groep behoort ook ondergetekende.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 24-04-2021, 19:41:57
Ik was fan van hem vanaf de eerste seconde  ::love::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 25-04-2021, 00:06:49
Ik heb me vorig jaar blind gestaard op Bart. Dacht echt dat hij de Mol was.  ::)

Mooi figuur. Dit jaar hebben we met Filip weer zo'n markante heer. Ook een smaakmaker.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 26-04-2021, 08:24:51
wieisdemol.be:

Verraad wordt beloond - "Wel best dat ik zelf geen bod heb mogen doen"

7600 euro op de teller. Na de eerste aflevering zou je dit bedrag een mooie start kunnen noemen, maar helaas voor de kandidaten is het spel al wat verder gevorderd. Na 6 weken en 18 opdrachten is dit een historisch laag bedrag in de groepspot. Aflevering 6 laat ongetwijfeld sporen na in de groep, maar binnenkort dus ook op de bankrekening van de winnaar. Daarvan hoeft de afvaller alvast niet meer wakker te liggen.

"Ik dacht altijd oprecht dat ik zelf nog het meest geld had opgebracht", zegt Jasmien ons na haar vertrek. "Maar blijkbaar sta ik dan ook nog eens helemaal onderaan! Dat was verschieten (lacht). Bij de laatste opdracht was het wel best dat ik zelf geen bod heb mogen doen. De kans was groot geweest dat ik gans de groepspot had ingezet, en dat had Annelotte me nooit vergeven. Ik voelde mij al oprecht schuldig naar de groep vanaf het moment dat ik de kamer met de dossiers buiten stapte. Ik zat een hele dag met de angst dat het zou uitkomen. Ik was zo opgelucht dat Lennart de film van Philip wou zien, want ik dacht dat hij sowieso mijn naam ging zeggen. Niemand vertrouwde me daar, en ik zou mezelf ook nooit geloofd hebben denk ik. Het had perfect kunnen gaan als ik op de juiste mol zat: veel extra informatie, de andere kandidaten wisten niet dat ik gekeken had en ik had zogezegd niet hoog geboden op de vrijstelling."

Was er trouwens niet gezworen op de Leerdammer wat die dossiers betreft? "We hadden gezworen dat we niet in de boekjes gingen kijken, en ik heb ook niet in mijn boekje gekeken he", zegt Jasmien. "Van de tien minuten dat ik daar binnen heb gezeten heb ik tot minuut zes getwijfeld. Vele zullen nu zeggen 'karma is a bitch. Ze heeft zo vaak gelogen en nu is het in haar gezicht ontploft' (lacht) Ik lieg normaal niet in het dagelijkse leven, maar in het spel heb ik daar weinig moeite mee. Er waren 5 of 6 vragen bij de test die je sowieso enkel kon weten uit die dossiers."

De informatie in de dossiers heeft Jasmien dus duidelijk niet verder geholpen. "Als ik de kandidaat had gekozen die effectief De Mol was was ik er sowieso door geweest", zegt ze. "Ik heb gegokt en verloren. Daarvoor was ik nog aan het spreiden tussen 2 personen en dit was de eerste keer dat ik op één persoon inzette. Ik wist ofwel is het erop ofwel niet. Eens je iemand in het vizier hebt zie je in elke handeling wel iets verdacht en lijkt alles in het plaatje te kloppen. Een groen scherm geeft je het idee dat je toch minstens enigszins op een juist spoor zit, terwijl dat gewoon kan betekenen dat iemand anders ook verkeerd zit en jij toevallig één vraag meer juist hebt of net iets sneller was. Mijn eliminatie vond ik verschrikkelijk. Ik was echt heel erg kwaad op mezelf en ik had zo graag tot het einde mee gegaan. Ik was vertrokken met de gedachte dat ik heel gauw zou afvallen, maar toen ik eliminatie na eliminatie overleefde begon ik er wel in te geloven. Nu ben ik vooral heel dankbaar dat ik zo lang heb kunnen meedoen."
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Molest op 26-04-2021, 08:57:23
Ik was zo opgelucht dat Lennart de film van Philip wou zien, want ik dacht dat hij sowieso mijn naam ging zeggen.
Vandaar die complimenten aan Lennart toen hij Philips filmpje koos. Ik dacht huh, 10K uit de pot, en dan zeggen: goed zo? Maar nu snap ik het. :)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 26-04-2021, 09:05:30
Zo sportief was Jasmien anders ook al toen Annelotte de vijf pasvragen won. Ze is fanatiek maar snapt heel goed dat anderen dat ook zijn.

Maar oei, ze zou de hele pot geboden hebben. ::zweet:: ::rofl::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 3-05-2021, 14:13:01
Humo:

Gilles De Coster over ‘De mol’: ‘De finalisten zijn compleet het bos in’
Vincent Van Peer

Voor primeurs zit je in Duitsland goed: de eerste bratwurst, de eerste mp3 (echt waar), de Eerste Wereld-oorlog en nu ook de eerste editie van ‘De mol’ waarin er tot in de finale nog geen enkele (!) kandidaat de mol wist te ontmaskeren. Getuigt het van een mol die op intergalactisch niveau saboteert? Of van een kandidatenbestand dat op intergalactisch niveau zit te knoeien? Aan de vooravond van de Grote Ontknoping snappen de finalisten er alvast evenveel van als wij: nougatbollen. Gilles De Coster, verlos ons uit ons lijden!

GILLES DE COSTER «Het is de allereerste keer in de geschiedenis van het programma dat deze situatie zich voordoet: wij stonden er met z’n allen even hard van te kijken als de kandidaten, wier koppen totale verdwaasdheid verrieden. Je hebt het gezien: één kandidaat werd door de andere drie verdacht en mocht beschikken. De finalisten zijn compleet het bos in. Zij beseffen dat ze eigenlijk bijna stoemelings tot in die finale zijn geraakt.»

HUMO Hoe kan dat? Is dat dan echt puur geluk bij het invullen van de vragenlijst?

DE COSTER «In feite weet je bij eliminaties slechts één ding zeker: de minst goeie kandidaat valt af. Wel, de overblijvers zijn nooit de minst goeie geweest. Snap je? Ze zaten ernaast, punt.»

HUMO Geen wonder dus dat we met een historisch lage groepspot zitten.

DE COSTER «Die conclusie is voor jouw rekening. Ik spreek mij niet uit over de groepspot tot de laatste euro binnen is.»

HUMO Eén vraag moet mij toch van het hart: is de mol nu zo goed, of zijn de kandidaten zo slecht?

DE COSTER «Dan toch eerder het eerste, vind ik. De mol heeft zich zéker niet schuilgehouden: er is op prachtige manieren gemold.»

HUMO Ik vermoed dat ‘Unleash the Philip’ een tactiek is geweest van ‘De mol’.

DE COSTER (fijntjes) «De tactieken doen we later uit de doeken.»

HUMO Hebben jullie door het vreemde verloop van het spel moeten afwijken van jullie oorspronkelijke plan voor de finale?

DE COSTER «Nee, dat zou oneerlijk zijn: wij zullen nooit inhoudelijk ingrijpen omdat bepaalde scenario’s zich al dan niet voordoen. Wij bereiden ons op voorhand zo goed mogelijk voor en laten ons dan verrassen door wat er gebeurt.»

HUMO Kun je al een tipje van de sluier oplichten voor de finale?

DE COSTER «Ze zal éxtra spannend zijn: in voorgaande seizoenen wist iedereen tegen dan al hoe de vork aan de steel zat, maar nu moet er nog actief gespeurd worden.

»Als cinefiel apprecieer ik ook de filmische kwaliteiten van de finale: onze regisseur Mathias De Neve heeft nadien van onze bazen – geen mensen die kwistig strooien met complimenten – te horen gekregen dat hij het in Hollywood moet gaan proberen. Hij heeft de beeldtaal van het programma afgelopen seizoenen echt wel naar een hoger niveau getild, waarvoor hulde. En natuurlijk: de rode knop van hondje Isidoor zal éíndelijk zijn opwachting maken.»

HUMO Nu weet ik het: die sluwe Isidoor is de mol.

DE COSTER «Ssst, vertel het vooral niet verder!»

‘De mol: finale’, Play4, zondag 9 mei, 19.55
https://www.humo.be/tv/gilles-de-coster-over-de-mol-de-finalisten-zijn-compleet-het-bos-in~ba9b69de/
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 3-05-2021, 18:38:13
wieisdemol.be

De finalisten zijn bekend - maar ze hebben geen idee wie De Mol is

Opnieuw een primeur in de molgeschiedenis vanavond, want het laatste rode scherm werd dit seizoen op zijn zachtst uitgedrukt een verrassing van formaat. Vlak voor de finale werden alle kandidaten namelijk bruusk uit hun moltunnel geschud. Niet enkel de afvaller die de finale net niet haalde, maar ook de beide finalisten die vlak voor de eindmeet hun hoofdverdachte naar huis zagen vertrekken. Behalve de saboteur zelf weet voorlopig dus niemand wie De Mol is.

"Een unieke situatie", aldus Gilles De Coster. "Nooit eerder moesten de finalisten in de finale zélf nog uitvissen wie de mol is. Dat hadden we nog niet meegemaakt: het spel blijft ons als makers dus ook verrassen. We maken ons op voor een heel speciale finale, waarin de finalisten meer dan ooit naar elkaar zullen loeren. Want alles wat ze tot nu toe dachten te weten… is fout. En ze hebben echt niet veel tijd meer om de enige échte mol te ontmaskeren."

En ook hoofdverdachte Philip was verbaasd over deze wending in het spel. "Dat was een verrassing van formaat", zegt hij ons. "Ik ben volledig maar dan ook vollédig in de war. Dat er misschien enkele van de eerdere afvallers hun pijlen op mij hadden gericht daar had ik een vermoeden van, maar dat alle drie de finalisten in mij de mol zagen? Ik was eerlijk gezegd verbijsterd…. Hun hoofdverdachte is naar nu huis en dat net voor de finale. Ze moeten helemaal van nul beginnen in hun zoektocht. Wat een spanning!"

Minder dan 1 op 10 van de molspeurders op ons forum zag in Philip een geloofwaardige mol, maar waarom was hij dan wel zo verdacht in de groep? "De enige verklaring die ik kan bedenken is dat ze in mij geen geloofwaardige mol zagen, om me dan nét om die reden wél te gaan verdenken", aldus Philip. "Een soort van omgekeerde psychologie. Het is zeker niet zo dat ik mezelf als schaduwmol heb gedragen. Ik ben wel van de onhandigere soort, dus ook dat heeft er zeker toe bijgedragen. En ja natuurlijk heb ik in de DDR-dossiers gekeken. Wie zou dit niet doen vlak voor de finale? In die dossiers stonden de antwoorden op enkele vragen van de eliminatietest, maar daar hebt je natuurlijk alleen wat aan als je de juiste verdachte voor ogen hebt. Zo niet zijn je antwoorden even fout als die van de rest. Omdat Jasmien die avond naar huis moest bleef ik natuurlijk denken dat ik op het juiste spoor zat. Maar, dat was dus grote overmoed in plaats van een scherp inzicht in de menselijke natuur…"

De moldossiers werden uiteindelijk een aanslag op de groepspot, en niet alleen door de actie van Philip. "Mijn gevoel was dat Lennart, net zoals mij, het spel toen keihard speelde. Ik had mijn ‘Leerdammer-eed’ gebroken en hij heeft keihard de groepspot leeggehaald. Ik begrijp hem echt. Dit zijn voor mij twee gelijkwaardige acties die op dat moment in het spel logisch zijn. De finale lonkte immers. Bij mij kwam dit dus helemaal niet hard aan. Ik zat nooit in het spel om veel geld te verdienen, wel om zo lang mogelijk mee te kunnen spelen. Ik heb traantjes gelaten toen ik net voor de finale het spel moest verlaten. En die hadden absoluut niets te maken met winnen of verliezen. Die hadden 100% te maken met het feit dat ik die superfijne mensen na meer dan twee weken intensief samenzijn moest verlaten. Elke dag dat ik kon meedoen was een feest voor me. Het spelplezier heeft altijd de bovenhand gehaald op 'het winnen'. Tot en met die knotsgekke opdracht in centrum Berlijn. Aan alle vijftigplussers: niet twijfelen om je in te schrijven. Het is zelfs een voordeel want door die levenservaring kan je volgens mij mensen misschien zelfs beter inschatten. Het is nooit te laat om jezelf te smijten!"

En zichzelf smijten heeft Philip duidelijk gedaan. Niet als mol dus, maar wel als gedreven kandidaat. En toch doken er ook voor hem enkele moltheorieën op op ons forum. "De theorie over de groep Alt-J bijvoorbeeld. Je weet wel", zegt Philip "Ik zit op mijn gemak te genieten van Breezeblocks met de ogen dicht in de zon. Als je ALT-J op het toetsenbord intikt krijg je het delta-symbool. Op een vliegtuig in de reeks is dit teken ook te zien. Slim gezien, helaas geen juiste theorie. Ik sta echt wel versteld van de creativiteit van de De Mol-kijkers. Niet enkel is De Mol steengoede TV, het zet zeer velen ook aan om slim op zoek te gaan naar diepere verbanden. Echt fijn om te zien!"

https://www.wieisdemol.be/nieuws/138/finalisten-hebben-geen-idee
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Molest op 3-05-2021, 19:02:47
"Mijn gevoel was dat Lennart, net zoals mij, het spel toen keihard speelde. Ik had mijn ‘Leerdammer-eed’ gebroken en hij heeft keihard de groepspot leeggehaald. Ik begrijp hem echt. Dit zijn voor mij twee gelijkwaardige acties die op dat moment in het spel logisch zijn. De finale lonkte immers. Bij mij kwam dit dus helemaal niet hard aan.
Jammer dat dit weggegeven wordt... Maakt het alweer onwaarschijnlijker dat Philip er op Lennart uit is gegaan. Alsof er geen strobreed in de weg mag liggen om Lennart te verdenken. Met die toch wel makkelijke hints erbij, ga ik me toch afvragen of hier geen addertje onder het gras zit?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 3-05-2021, 19:27:32
Goed opgemerkt. Philip had Lennart dus inderdaad niet als Mol.

Maar kijk maar uit met "het is te makkelijk dus er is een addertje onder het gras" want voor je het weet is Philip dan alsnog de Mol. :P
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Molest op 3-05-2021, 19:35:17
::rofl:: Nee, ik waag me echt niet aan Philipisme... ::schaam::
Misschien moest het ons wel niet te moeilijk gemaakt worden, omdat het voor de kandidaten al zo moeilijk was.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 3-05-2021, 19:50:33
Ha ha, nee doet maar niet. We zijn eigenlijk net bekomen van het Charlotisme.  ;)

Ik denk dat je gelijk hebt en men inschatte dat als de kandidaten er al niet uitkwamen, het voor de kijkers te moeilijk zou zijn. Maar het tegendeel blijkt het geval. Tamelijk veel mensen hier hadden net als ik Lennart als schot-voor-boeg-mol (afgaande op de voorstelfimpjes) en hielden heb daarna goed in de gaten en zagen toch steeds bevestiging.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 5-05-2021, 17:00:17
De Morgen:

Hij was de hoofdverdachte van Annelotte, Lennart en Sven, maar toch kreeg Philip De Cleen zondagavond een rode duim in ‘De Mol’. Hoe is dat kunnen gebeuren? En besefte de docent marketing dat de andere kandidaten dachten dat hij de saboteur was? Hoog tijd voor enkele vragen aan de nestor van de groep, die de finale net niet haalde.

✦ doorMARK COENEGRACHT3 mei 2021, 21:37

HOE VOELDE HET OM NET VOOR DE FINALE HET SPEL TE MOETEN VERLATEN?
“Ik heb traantjes gelaten. En die hadden absoluut niets te maken met winnen of verliezen. Die hadden 100 procent te maken met het feit dat ik die superfijne mensen na meer dan twee weken intensief samenzijn moest verlaten.”

WAAR LIEP HET VOOR JOU ECHT FOUT?
“Na de proeven in het kasteel en de bunker. Toen heb ik beslist ‘dat ik het allemaal wel wist’. En ik was mis. Hoogmoed komt voor de val! Had ik geweten dat iedereen mij verdacht, dan had ik gewoon gespreid en was dit nu een interview van een finalist (lacht).”

HOE WAS DE RIT NAAR HUIS?
“Marc Cambré was ook nu de chauffeur van dienst. Eens de emoties doorgespoeld, hebben we goed gebabbeld over muziek, over Marc zijn geweldige job als rechterhand van Bart Peeters. Ik was zo blij als een klein kind dat ik hem, ondanks zijn indrukwekkende muzikale ervaring, toch nog een paar fijne schijfjes heb leren kennen. Marc, jij bent een fijn mens!”

HOE GAAT HET NU MET JOU?
“Met mij gaat het uitstekend, dank je wel! De fietsbenen hebben nog nooit zo goed gestaan, mijn VO2max flirt met de grens van 50 wat voor de 52-jarige ‘Flipper’ zeer oké is’”

HET EINDE VAN DE AFLEVERING WAS OP ZIJN MINST GEZEGD ONVERWACHTS. WIST JE ZELF DAT JE DE HOOFDVERDACHTE WAS VAN ALLE FINALISTEN?
“Neen! Dat was een verrassing van formaat. Ik ben volledig, maar dan ook vollédig in de war. Eerlijk gezegd, ik ben verbijsterd. Dat er misschien enkele kandidaten die er eerder uitgingen hun pijlen op mij hadden gericht, daar had ik een vermoeden van. Maar dat alle drie de finalisten in mij de mol zagen? Verbijsterend. En wat nu? Hun hoofdverdachte is naar huis. En dat net voor de finale. Die drie finalisten moeten helemaal van nul beginnen in hun zoektocht. Wat een spanning!”

WAAROM DENK JE DAT JE VERDACHTE NUMMER 1 WAS VOOR HEN?
“De enige verklaring die ik kan bedenken, is dat ze in mij geen geloofwaardige mol zagen, om me dan nét om die reden wél te gaan verdenken. Een soort van omgekeerde psychologie. Ik ben iets onhandiger, dus ook dat heeft er zeker toe bijgedragen dat ik zowel voor de kandidaten als voor de kijkers verdacht was. En ja, natuurlijk heb ik in de DDR-dossiers gekeken (wie zou dit niet doen vlak voor de finale?) en misschien heb ik ook wel de dominootjes onhandig aangeraakt. Maar het is zeker niet zo dat ik mezelf als schaduwmol heb gedragen…”

WAT DACHT JE TOEN LENNART 10.000 EURO UIT DE POT NAM. WAS DAT TERECHT? HOE HARD KWAM DAT AAN?
“Mijn gevoel was dat hij, net zoals mij, het spel toen keihard speelde. Ik had mijn ‘Leerdammer-eed’ gebroken en hij heeft keihard de groepspot leeggehaald. Ik begrijp hem echt. Dit zijn voor mij twee gelijkaardige acties die op dat moment in het spel logisch zijn. De finale lonkte immers. Bij mij kwam dit dus helemaal niet hard aan. Ik zat nooit in het spel om veel geld te verdienen, wel om zo lang mogelijk mee te kunnen spelen.”

JE SPEELDE HET SPEL BEST HARD. HOE GRAAG WOU JE HET SPEL WINNEN?
“Ik ben wel competitief. In de sport heb ik een zwarte gordel judo en ook in het bedrijfsleven heb ik altijd gevochten. Ik ben een zondagskind, alles wat ik wou, heb ik tot nu toe bereikt in het leven. En dan nog eens geselecteerd geraken voor ‘De Mol’! Elke dag dat ik kon meedoen, was een feest voor me. Het spelplezier heeft altijd de bovenhand gehaald op ‘het winnen’. Tot en met die knotsgekke opdracht in centrum Berlijn.”


Newsmonkey:
https://newsmonkey.be/de-mol-bewijzen-lennart/
https://newsmonkey.be/de-mol-bewijzen-sven/
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 7-05-2021, 15:03:03
Ik las een bericht van Van Zwam over Gilles in de podcast Trust Nobody. Klinkt leuk, ga ik meteen beluisteren. Kan hier:

https://trustnobody.nl/aflevering-7-sprookjesstem-hotelgluurder-eliminatieschok/

Heeft iemand een link naar het extra kwartiertje met Gilles? :)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Van Zwam op 7-05-2021, 15:26:36
Ik doel in elk geval op het "deel B" dat ook op die pagina staat waar je nu naar linkt (even scrollen wel).

Als er nog meer is dan heb ik het zelf ook nog niet gehoord.  :)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: annebeestje op 7-05-2021, 15:29:26
Voor dat extraatje moet je wel even Patreon worden hè. Is de moeite waard hoor!
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 7-05-2021, 15:39:59
Ah, het is een betaald lidmaatschap zodat de podcast gemaakt kan blijven worden. Dan begrijp ik het dat het niet gedeeld wordt.

Ik vind het een leuke podcast maar er zijn zoveel leuke molpodcasts dat ik er niet aan begin om die allemaal te gaan luisteren. Het forum (en ook een beetje dat van wieisdemol.be) bijhouden vind ik wel genoeg. :)


Over wieisdemol.be gesproken: Davy, de admin van die site, sprak met Elisabet, Robin en Thibaud over hun verdenkingen:

http://www.youtube.com/watch?v=J6fXUobYf3Q
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Bodejos op 7-05-2021, 16:22:00
De makers hadden de ideale mol gevonden. Er was slechts 1 voorbehoud: er zit geen i in de naam van de mol dit seizoen.Ehhhh, dat weten we nog niet he? Lottiepoes doet ook nog mee. :D
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 8-05-2021, 13:15:00
Van salb van wieisdemol.be:

HLN 08/05/2021
(https://i.imgur.com/m8FMiCU.jpg)

HN 08/05/2021
(https://i.imgur.com/FDU5EWq.jpg)


Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 8-05-2021, 13:36:28
Ja, ja, allemaal op Lennart! Zo zie je maar weer hoe misplaatst Hollandse Belgenmoppen zijn. Slim volk daar in Vlaanderen!    ;D
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: reaver op 8-05-2021, 23:50:37
Is de follow the money theorie bij de afgelopen seizoenen altijd de meest betrouwbare geweest?...

Of is het iets dat men nooit op voorhand kan inschatten?
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Vermoljoen op 9-05-2021, 12:46:07
Dankzij Salb van wieisdemol.be!

(https://i.imgur.com/a3hnzTN.jpg)
(https://i.imgur.com/O8GKRN3.jpg)
(https://i.imgur.com/azGFjN0.jpg)
(https://i.imgur.com/O6xlRoT.jpg)
(https://i.imgur.com/3NaxSq5.jpg)
(https://i.imgur.com/zk1oXcx.jpg)
(https://i.imgur.com/eIHOZQX.jpg)
(https://i.imgur.com/rsz3esC.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Run op 9-05-2021, 14:51:46
Lloyd Vermeulen heeft het altijd goed. Slimme jongen.  ::jaja::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Molekule op 9-05-2021, 15:00:43
Ging dat net over Annelies zeggen Run.
Zij zit elk jaar goed.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Van Zwam op 9-05-2021, 22:41:19
(https://i.imgur.com/0haDR33.png)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 9-05-2021, 22:48:55
Wauw, de redactie die Lennart probeerde af te remmen. En hem zelfs extra pikant eten gaf zodat hij zich niet in de discussie om de pasvragen zou mengen?! Haha. :o ::rofl::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Brtdm op 9-05-2021, 22:50:17
Tegen iemand die zegt dat hij positief is getest op Corona om wat stress te bezorgen mag dat ook wel.  ;) ::rofl::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: frankhuiskamp op 9-05-2021, 22:51:28
Ik ga helemaal stuk. Dat extra pikante eten, puzzelstukjes in Philips broek stoppen. Wow, wow.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 9-05-2021, 22:52:41
Dat wordt genieten volgende week! ::trots::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Rinusoide op 9-05-2021, 22:55:46
Wauw  ;D
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 9-05-2021, 23:04:47
wieisdemol.be:

Alles hat ein Ende. Na weken speuren kunnen we eindelijk met zekerheid zeggen wie dit seizoen de opdrachten met duitse pünktlichkeit in de war stuurde: Lennart! De meest onverdachte mol ooit bij de kandidaten in het spel, en daardoor ook eentje die steeds brutaler kon te werk gaan in het saboteren van de opdrachten. Zo zal hij ongetwijfeld nog een tijdje herinnerd worden als mol die het lef had om voor de ogen van iedereen 10.000 euro uit de pot te spelen voor een vrijstelling die hij eigenlijk niet nodig had.

"Het feit dat ik daarmee wegkwam vind ik nog altijd ongelooflijk, maar ik ben er wel enorm trots op", zegt Lennart ons na zijn ontmaskering. "Dat is ook de sabotage waar ik een hele reeks naar heb opgebouwd. Ik heb me de ganse reeks als sympathieke te vertrouwen kempenaar opgesteld, wat ik normaal ook ben, en dat lukte blijkbaar heel goed. Ik had zo'n actie nooit kunnen doen als er kandidaten mijn richting uitkeken, maar werd zodanig vertrouwd dat ik daar egoïstisch ben geweest. Tegen het advies van de productie in"

En bovenop een meesterlijk brutale mol was er ook nog de groep natuurlijk die soms een handje toestak om de groepspot laag te houden. "Bij de domino-opdracht heeft de flipper wel geholpen natuurlijk", lacht Lennart. "Het is zeker niet zo dat ik de kandidaten op zo'n momenten heb tegengehouden. Ik heb er soms nog een schepje bovenop gedaan. Af en toe moest ik van de productie wat geld ophalen maar dat voelde gewoon heel slecht (lacht)"

Na maanden zwijgen is de onthulling vanavond ongetwijfeld een opluchting voor de kersverse mol. "Ik zat bijna te janken op mijn stoel van emoties door de druk die van mijn schouders valt", zegt hij. "De Mol spelen was het avontuur van mijn leven. Ik ben al heel mn leven een deugniet en vind het heel leuk om met de mensen hun voeten te rammelen. Met lachen en humor bereik je heel veel, en zo sta ik ook in het leven en mijn opdracht als opvoeder."

Bij vele polls stond Sven bovenaan, maar onder de doorgaans doorwinterde speurders op ons molforum werd Lennart uiteindelijk wel hoofdverdachte nummer één.

"Ik heb niet snel stress maar werd in het begin bijvoorbeeld vrij snel verdacht omdat ik een axolotl heb wat ook ineens een molsalamander blijkt te zijn. Dat wist ik zelfs niet. Half vlaanderen verdacht mij dus al meteen om de foute reden" Het feit dat hij geen kostuum mee had voor de finale maakte hem dan weer net minder verdacht. "Ik had gewoon geen kostuum voor ik vertrok", legt Lennart uit. "Maar uit schrik dat mijn omgeving me zou doorhebben durfde ik natuurlijk vlak voor de reeks ook geen kostuum meer te gaan halen. Gelukkig was ijdele Sven daar in Berlijn om me te helpen"

"Hij zou daar anders schoon gestaan hebben", pikt Sven in. De verliezend finalist is vooral dankbaar voor het hele avontuur. "Als ik de beelden terugzie moet ik toegeven dat ik er week en emotioneel van wordt. Niet omdat ik verloren ben, maar omdat ik het allemaal heb mogen meemaken. Je kan niet beschrijven wat het doet met een mens om aan dit spel te mogen meedoen. Proficiat aan Annelotte alleszins, en chapeau voor Lennart want ik denk dat we hier met zowat de strafste mol uit de molgeschiedenis zitten."

Of hij ook graag zelf De Mol was geweest? "Ik dacht een tijdje dat ik zelf de mol wás!", lacht hij. "En ik had die rol ook graag gespeeld. Of ik het goed zou kunnen is nog iets anders natuurlijk. Ik heb nooit bewust gemold, wel bewust geklungeld maar dat is iets anders" Zoals bij de klokkenproef bijvoorbeeld? "Daar heb ik inderdaad veel reacties op gekregen, maar dat was eigenlijk een heel specifieke situatie die ik toch even wil rechtzetten. Je moet weten dat die klokkenwinkel werd uitgebaat door een koppel van 85 jaar met zo'n oude schort aan, heel bedreven in hun vak. Die cameramensen, het geluid... dat overviel hen ook allemaal en ze moesten het gewoon ondergaan. Telkens als ik ze tijdens die proef stoïcijns zag zitten op hun stoel kon gewoon ik niet meer van het lachen" En wat met het feit dat hij bij de bomproef zo resoluut zijn plaats aan tafel koos? "Dat is toch ook gewoon de beste plaats om te zitten voor een diner met vrienden? Je hebt meteen het beste overzicht aan de tafel."
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 9-05-2021, 23:05:06
En zo raken kijkers soms om verkeerde redenen op een bepaald molspoor. Wie uiteindelijk wel nipt op het juiste spoor kwam was Annelotte. Zij besloot amper 10 minuten voor de test om toch haar pijlen op Lennart te richten, en gaat uiteindelijk met de groepspot van 18.240 euro naar huis.

"Lennart is voor mij de echte winnaar van dit spel, en ik heb gewoon toevallig geld mee naar huis gekregen", relativeert ze na afloop van de finale. "Ik denk dat Sven en ik eerlijk moeten zijn dat we ook door wat toeval in de finale zijn beland. Ik heb een paar keer met Philip en Sven een opdracht proberen spelen, en toen ik Sven op een bepaald moment iets onmols zag doen ben ik op dat moment volop mee in de Philip tunnel gestapt. Het dringt nu soms nog niet door dat Lennart De Mol was. Het was een topervaring met superleuke mensen om het avontuur mee te delen. Mijn hart brak elke keer als er iemand wegging, maar ik ben heel blij dat ik met deze twee geëindigd ben. Ook al waren het niet de mensen met wie ik me vooraf de finale had ingebeeld"

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar welke plannen de winnares heeft met de groepspot.

"We zijn sowieso met de finalisten samen aan het bekijken om een goed doel te steunen, en ook om eens een feest te geven natuurlijk. Het zal een buitenbbq worden. Goedkoper dan ‘The Jane’ dat wel, want danzij Lennart kan dat niet meer (lacht)" En een cadeautje voor Isidoor misschien? "Die heeft mij al als baas gekregen", lacht Annelotte. Hij is nu al een rotverwend beest. We hebben in het begin allebei wat aanpassingstijd nodig gehad. Ik had voordien geen hond en Isidoor kwam uit een kennel dus had niet veel huisdiermanieren, maar ondertussen kan ik mij geen leven meer zonder die hond inbeelden"

Een extra hoofdprijs er bovenop dus voor Annelotte. En voor ons als speurders zijn er na deze finale ook nog enkele extraatjes. Op onze videopagina kan je alvast een interview terugvinden met elk van de 3 finalisten, en volgende week krijgen we op Play4 nog een allerlaatste aflevering voor dit seizoen. Daarin zien we hoe Lennart te werk ging, en komen alle molsabotages en hints eindelijk aan het licht. We schrijven alvast in ons molboekje: zondagavond om 19u55

https://www.wieisdemol.be/nieuws/140/de-mol-2021-is-ontmaskerd
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: frankhuiskamp op 9-05-2021, 23:15:22
Ik ga helemaal stuk. Dat extra pikante eten, puzzelstukjes in Philips broek stoppen. Wow, wow.

O het was niet per se in Philips broek, in video-interview zegt-ie nu zijn eigen broek. Verwarrende tekst. Soit.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 10-05-2021, 10:39:44
Uiteraard via salb:

HLN 10/05/2021:
(https://i.imgur.com/N4j6BJd.jpg)

HN 10/05/2021
(https://i.imgur.com/xs8RZpZ.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 10-05-2021, 10:43:45
Humo:

Oh, jij líégende Kempenzoon, jij dekselse schavuit, jij, vieze, vuile mol

Vincent Van Peer maandag 10 mei 2021, 8:22

 Oh, Lennart! Jij dekselse schavuit, jij fluitende belhamel, jij lachende struikrover! Jij vrolijk in het wilde weg líégende Kempenzoon en achteloos onschuld veinzende superschurk! Oh, Lenny Boy: jij vieze, vuile mol.

Eerder deze week was er al de glorieuze ontmaskering in ‘De Container Cup’ van Freddy De Kerpel als De Ontsmetter: alsof je poetsvrouw plotsklaps, welja, Freddy De Kerpel zou blijken te zijn. Gisteren was het de beurt aan dat andere vlaggenschip van Play 4 om de mondmaskers af te werpen: ‘De mol’ kwam tot een conclusie die voor een weinig exclusief kransje kijkers én het integrale kandidatenbestand als een verrassing kwam. Lennart Driesen, een jongen van wie ik eerst de indruk had dat hij in de zomer nog geen ijsje zou bestellen, uit angst dat het zou smelten, bleek een bikkelharde mol, die tòch altijd buiten schot was gebleven. Resultaat: een historisch lage groepspot, slechts lichtjes hoger dan de rekening op het terras waar, zo blijkt uit bewijsmateriaal, ik mijn zaterdag heb doorgebracht.

Vooraleer de mol - en zijn trouwste trawant: ein kleines Bier - bovengronds kwam, moesten eerst nog enkele laatste opdrachten tot een goed einde worden gebracht. Hoewel finaleopdrachten in ‘De mol’ meestal voor de goede orde afgehaspeld worden, kregen ze nu een ietwat prangender cachet: de veeleer toevallig overgebleven finalisten bleken er tijdens de vorige eliminatieronde faliekant nààst te zitten en er moest nog gespeurd worden, of op zijn minst in het wilde weg gegokt.

En dus knoopten Lennart, Annelotte en Sven nog één keer de strijd aan. Eerst moesten ze mediteren: geld verdienen door het hoofd leeg te maken, terwijl er impulsen als een slagroomtaart en een sliert heavymetalgitaarsolo’s naar hun kop werden gemikt. Mikken op zo weinig mogelijk hersenactiviteit: een koud kunstje, misschien zelfs overkill, voor een zender met ‘De Cooke & Verhulst Show’ in het portfolio.

Wat later trok het restant van wat ooit een olijk maar weinig doeltreffend gezelschap was naar een oud sanatorium in Beelitz-Heilstätten, waar hondje Isidoor gevangen zat: de allerlaatste opdracht. Isi werd vriendelijk verzocht om éindelijk op de langverwachte grote rode knop te duwen, een stunt waarvoor hij wéken had getraind, maar die hij vergat tot een goed einde te brengen - gemiddeld genomen lijkt hij me daarmee nog altijd een efficiëntere kandidaat dan Philip, de Robin van Lennarts Batman.

Maar dat doet er allemaal niet meer toe! Het doek is gevallen, het oordeel geveld, de winnaar bekendgemaakt. Annelotte kan voor 18.240 euro hondenvoer inslaan, wat niemand haar zal misgunnen. En wat met mijn pronostiek? Ach, als het schip al lang tegen de ijsberg is gevaren, hoef je je ook niet meer af te vragen of de stuurman zich wel op een deugdelijke manier van zijn taak heeft gekweten.

Nee, rest mij alleen nog te mijmeren over dit meer dan deugdelijke seizoen. De mol was als een bokser die prikkeldraad om z’n handschoenen wikkelde maar na elke match alsnog complimenten kreeg van zijn tegenstanders voor z’n fair play. Lennart kon iedereen om z’n vinger winden en dééd dat ook, waardoor hij zomaar even 10.000 euro in één klap uit de pot kon halen zonder verdacht te worden. ‘Meer lef dan de redactie’, oordeelde Gilles De Coster. Ik zie Lennart, de good boy die er geen was, nog zo uit beeld verdwijnen, knipogend naar de camera: de ene hand in een M-vorm, de andere rond ein kleines Bier, dat kattenkwaad in zijn oor lijkt te fluisteren.

Oh, Lenny Boy, jij dekselse schavuit, jij fluitende belhamel, jij lachende struikrover: wat was je een móóie mol.

https://www.humo.be/tv/oh-jij-liegende-kempenzoon-jij-dekselse-schavuit-jij-vieze-vuile-mol~bf655c9c/


Lennart bij Studio Brussel: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/10/de-mol-reageert/
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 10-05-2021, 11:11:55
Gilles De Coster: "Onze mol luisterde niet en ging veel verder dan wij wilden, maar heeft het schitterend gedaan" - Newsmonkey

Als zes seizoenen lang is Gilles De Coster presentator van De Mol, maar toch was hij zichtbaar onder de indruk van de prestatie van de mol van het afgelopen seizoen. Lennart ging vaak veel verder dan afgesproken was met de crew, maar kwam toch met iedere sabotage weg en bleek zo tot in de finale buiten verdenking.

“Lennart heeft het spel fantastisch gespeeld. De manier waarop hij van bij het begin met de groep is omgegaan om die voor zich te winnen, was heel slim”, steekt Gilles zijn lof niet onder stoelen of banken.

“Brutale mol”

“Hij was een heel brutale mol die niet naar ons luisterde en vaak veel verder ging dan wij hem vroegen. Het bieden van de 10.000 euro voor de vrijstelling bijvoorbeeld was zijn idee. We hadden op voorhand afgesproken dat hij niet in de dossiers ging kijken en mocht bieden op de vrijstelling als er dat iemand wel had gedaan. Maar het was hij die besliste om zo hoog te bieden. ‘Ze gaan mij dat toch vergeven’ zei hij daarop en hij bleek helemaal gelijk te hebben”, klinkt het.

“Ook op andere momenten deed hij dingen die voor ons niet hoefden. Tijdens die opdracht waarbij hij aan dat gebouw in Berlijn hing in de voorlaatste aflevering mocht hij voor ons de 1.500 euro binnenhalen. Maar Lennart luisterde niet en zei meteen ‘euh’ zodat ook die opdracht mislukte”, gaat Gilles verder.

Pikanter eten

“Hij weet dat zelf niet, maar tijdens de eetopdacht met de bomstoelen hebben we zelfs speciaal zijn eten extra pikant gemaakt omdat we wilden dat die finale met kandidaten ging gespeeld worden. Hadden we hem laten doen, ging hij zich ook daar bij de laatste twee hebben gekregen”, biecht Gilles op terwijl Lennart zichtbaar schrikt. “Ah, dat verklaart veel!”, lacht onze mol.

Of Gilles De Coster en de rest van de crew dan nooit schrik hebben gehad dat het zelfvertrouwen van hun mol fout zou uitpakken, wilden we dan ook weten. “We waren uiteraard op voorhand overtuigd van zijn capaciteiten, anders hadden we hem niet gekozen. Toch was het soms wel echt eens slikken. Maar ik denk dat Lennart mocht rondgelopen hebben met een pull met daarop ‘Ik ben de mol, zet alles in op mij’ … dan nog zou hij ermee zijn weggekomen”, besluit Gilles.Winnaar 'De Mol' blikt terug: "Heb geluk gehad, de mol is de echte winnaar" - Newsmonkey


Compleet ongeloof … dat viel er van het gezicht van Annelotte af te lezen toen haar lampje aanging en ze dus wist dat ze De Mol 2021 had gewonnen en 18.240 euro mocht bijschrijven op haar rekening. De 26-jarige Dilbeekse twijfelde dan ook tot de laatste seconde wie haar mol was, maar vulde de vragenlijst toch nipt beter in dan Sven.

“Ik wil eerst zeggen dat De Mol echt een topreeks is met superleuke mensen. Ik ben blij dat ik met Lennart en Sven de finale heb kunnen spelen”, zei Annelotte na afloop van het programma. “Ik besef dat ik heel veel geluk heb gehad en eigenlijk maar per toeval met foute antwoorden en enkele cruciale pasvragen in de finale ben geraakt.”

“Voor mij is Lennart als mol dus eigenlijk de echte winnaar. Hij heeft dat zo goed gedaan dat het bij mij eigenlijk nog altijd niet doordringt dat hij de mol is”, gaat ze verder. Annelotte dacht na het vertrek van Philip dan ook dat Sven de mol was. Amper tien minuten voor ze de vragenlijst moest invullen, besliste ze van gedacht. Waarom ze dat precies deed, leek Annelotte nog altijd niet echt te kunnen verklaren: “Zijn lichaamstaal deed mij toch ineens veranderen”.

Ook voor ze de twee vorige eliminaties vol inzette op Philip twijfelde Annelotte aan Sven. “Maar ik heb toen enkele opdrachten samen gedaan met hen twee en daar merkte ik hoe hard Sven Philip in de gaten hield. Zo wist ik dat Sven, die zich als een kandidaat gedroeg, Philip verdacht en ben ik meegegaan in zijn tunnel”, blikt ze terug.

Isidoor

Naast 18.240 euro hield Annelotte aan het avontuur van De Mol ook nog een hondje over. We wilden dan ook weten hoe het ondertussen gaat met Isidoor. “Heel goed! We hebben allebei wat aanpassingstijd nodig gehad omdat ik geen huisdier had en hij uit een kennel kwam, maar ondertussen kan ik mij geen leven meer zonder Isidoor inbeelden. Hij wordt dan ook rotverwend”

De traditie van De Mol doorheen de jaren wil dat de winnaar met het gewonnen geld ook iets doet voor de hele groep en ondanks het historisch lage bedrag is ook Annelotte dat van plan. “Het zal wel maar een buitenbarbecue zijn, want door die 10.000 euro van Lennart zit The Jane er niet meer in”, lacht ze. “Daarnaast wil ik ook een deel aan een goed doel schenken, maar ook dat gaan we met de groep beslissen.”
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 10-05-2021, 11:12:06
De Mol spreekt: "Ik kan wel janken van emoties en van de druk die van mijn schouders valt" - Newsmonkey

Na maanden stilzwijgen tegen iedereen mocht Lennert zondagavond tijdens de finale van De Mol eindelijk naar voren komen als mol. Met een historisch lage prijzenpot en wekenlang buiten verdenking te zijn gebleven, is het niet overdreven om te zeggen dat we hier te maken met de beste mol ooit.

“Ik kan wel janken van emoties – en ga dat straks waarschijnlijk ook doen – en van de druk die van mijn schouders valt”, is de eerste reactie van Lennart na de uitzending. “Maar ik wil ook heel de crew zoals Gilles De Coster, Joren Creylman, Jeroen Mertens en Wouter Verstichel bedanken omdat ze mij zo goed hebben opgeleid als mol.”

Ondanks de grote druk vond Lennart zijn avontuur ook vooral enorm leuk. “Ik heb in mijn introductiefilmpje gezegd dat ik graag met mensen hun voeten rammel hé”, lacht hij. “Ik rammel al heel mijn leven met mensen hun voeten, op de voetbal, op de scouts, op school. Ik denk niet dat ik ooit een examen heb afgelegd zonder te spieken. Sorry mama!”

10.000 euro

Zijn meest gedurfde molstreek was ongetwijfeld het bieden van 10.000 euro voor een vrijstelling tijdens de derde laatste aflevering. “Daar ben ik ook het meest trots op. Dat is een plan dat ik heel de reis heb opgebouwd. Ik heb mij voortdurend laten kennen als de sympathieke Kempenaar, zodat iedereen mij direct zou vergeven”, legt hij uit. “De crew vond het een groot risico, maar ik wist 100 procent zeker dat ik ermee ging wegkomen en zo bleek ook.”

Als het van Lennart afhing, was de pot overigens nog veel lager geweest. “Ik kon echt kwaad zijn als een opdracht die ik probeerde te saboteren wel lukte”, klinkt het. “Tijdens de Riesling-opdracht bijvoorbeeld had ik enorm getreuzeld om druiven te gaan plukken, maar Samina en Noah hebben die opdracht toch doen slagen. Dat vond ik niet plezant.”
Kostuum

Lennart ga na afloop van de finale ook nog even kort uitleg over zijn shopmomentje met roomie Sven. “Ik heb thuis echt geen kostuum en zomaar ineens een kostuum gaan kopen omdat ik op reis ging, zou voor mijn omgeving heel vreemd geweest zijn. Dan hadden zij van bij het begin doorgehad dat ik wist dat ik naar de finale ging … en dus de mol was”, verklaart hij.

Axolotl

Ondanks zijn voorzichtigheid en hoewel Lennart door zijn medespelers nooit verdacht is geweest, kwam hij na de eerste aflevering bij heel wat kijkers online wel in het vizier van veel mollenjagers. Iemand had namelijk ontdekt dat zijn axolotl een soort molsalamander is. “Toen was ik echt kwaad. Het programma was nog maar bezig en ik was al verdacht en dan nog om de foute reden. Ik heb dat beest al twee jaar”, lacht hij.Verliezende finalist ‘De Mol’: “Het was de strafste mol uit de geschiedenis” - Newsmonkey

Naast een mol en een winnaar levert de finale van De Mol jammer genoeg ook ieder jaar een verliezende finalist op. In het negende seizoen was die rol weggelegd voor Sven. Maar ook hij kon na afloop niet anders dan mol Lennart overladen met lof.

Tien minuten verwijderd was Sven van winst in De Mol 2021 en de prijzenpot van 18.240 euro. Na het verrassende vertrek van Philip vorige aflevering verlegde hij zijn aandacht namelijk direct naar Lennart “Aangezien ik er nog in zat ondanks een foute mol heb ik meteen gekeken welke antwoorden tijdens de vorige eliminaties ook nog over iemand anders konden gaan. Zo wist ik dat het enkel maar Lennart kon zijn”, legt hij uit.

Jammer genoeg voor hem kwam Annelotte tien minuten voor ze hun cruciale vragenlijst moesten invullen ook tot die conclusie en haalde zij het uiteindelijk heel nipt van Sven.

“Verstond helft van de opdrachten niet”

Toch blikt Sven tevreden terug op het avontuur van De Mol. “Ik voel mij week en emotioneel. Het is echt niet te beschrijven. Ik ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Ik heb mij enorm geamuseerd”, blikt hij terug. “We hadden echt te maken met de strafste mol uit de geschiedenis.”

Sven was voor veel kijkers de hoofdverdachte, al snapt hij dat zelf niet helemaal. “Op den duur dacht ik zelf dat ik de mol was, maar ik heb nooit bewust iets fout gedaan om verdacht te zijn. Eigenlijk verstond ik gewoon de helft van de opdrachten niet”, lacht hij.

www.newsmonkey.be
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 14-05-2021, 13:13:14
Nog een paar mooie artikelen met dank aan salb:

(https://i.imgur.com/nSCoOCy.jpg)

(https://i.imgur.com/bwAJwaa.jpg)

(https://i.imgur.com/pJ5OI8q.jpg)

(https://i.imgur.com/fwPqVec.jpg)(https://i.imgur.com/B0YRAeC.jpg)

(https://i.imgur.com/YxgOgt1.jpg)

(https://i.imgur.com/PY2oU7G.jpg)

(https://i.imgur.com/RLSqzH6.jpg)

(https://i.imgur.com/XWMLIVQ.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: joligmolletje op 15-05-2021, 13:32:26
In de Mollengroep (een Facebook-groep) heeft Patrick Pickard een bericht geplaatst met daarin allerlei leuke feitjes over zijn deelname aan het programma. Ik citeer zijn bericht hieronder.

Citaat
Dag allemaal,
hier de kerel met zijn bril met één beentje.
Nu dat de laatste aflevering bijna uitgezonden wordt, wou ik toch eens wat delen met deze leuke mollengroep.
Al vanaf de eerste reeks van De Mol, zat ik elk jaar gekluisterd voor (toen nog) de buis, om mee te zoeken naar de saboteur van de reeks.
‘k Heb soms zelf hard getwijfeld mij eens in te schrijven, maar een maand je agenda vrijhouden was een uitdaging op zich.
Als plots het legendarische productiehuis Woestijnvis aan je deur staat in volle Corona om te vragen of ik interesse had mee te werken aan een opdracht rond hypnose... was ik uiteraard mega opgewonden.
Ondertussen weet ik, na al wat TV ervaring, dat hypnose op TV altijd een uitdagend thema is om het spannend, fascinerend en geloofwaardig over te brengen. Toen begon mijn spannend avontuur...
Vandaag de dag zijn er nog altijd mensen die geen idee hebben wat hypnose is en het klasseren bij de ongeloofwaardige wereld van het paranormale. Nochtans is het een gewoon een psychologisch fenomeen waarbij we het brein zo kunnen foppen en dingen zo echt laten lijken, dat wat het brein ziet echt lijkt. Het gaat dan gelijkaardig reageren alsof het zich echt voordoet. Een principe gelijk bij seksueel fantaseren , waarbij je lichaam ook gaat  reageren wanneer je aan bepaalde beelden denkt of dat je niet kunt slapen omdat je je wakker houdt door aan de drukte op je  werk te denken.
Samen met de productie werd het een boeiende zoektocht naar opdrachten die Molgehalte hebben en die toch ook 'hypnosefacinerend' zijn en dus de mogelijkheden van hypnose kunnen tonen.
Mijn grootste uitdaging tijdens de opname was het hypnoseproces zelf. Iemand in de juiste staat krijgen kan soms duren. Bij therapie kan je al de tijd nemen om die ene persoon in de juiste staat te krijgen. Bij shows heb je een selectiemogelijkheid uit een grote groep om mensen te vinden die het snel toelaten. Hier, een 3-tal kandidaten vinden die er niet op ingesteld zijn dat hypnose aan bod komt, en dat uit een voor mij nietswetend groepje was wel heel spannend.
Dan moet je gaan hypnotiseren met tal van camera's op jou en in de megaproductie dat De Mol heet.
Weet dat een zanger zijn liedjes kan zingen of er nu 1 of 10000 mensen aanwezig zijn. Een goochelaar kan zijn truc doen voor de spiegel of voor een heel publiek. Maar een hypnotiseur moet het doen met mensen die zich op het moment aanbieden. Dit om maar aan te geven dat ik wellicht meer zenuwen had dan de kandidaten zelf.
Ondertussen hebben jullie de opdracht gezien (zie afl 3) en hoop ik dat ons opzet geslaagd is om een intrigerende opdracht met hypnose te brengen.
In ieder geval is het een unieke ervaring geworden en één van de meest bijzondere hoogtepunten in mijn hypnosecarrière.
Daarom wil ik van het moment eens gebruik maken om het productieteam te bedanken voor de kans die ze me geboden hebben, maar ook voor het vertrouwen en de morele steun. Want daar wordt wel bijzonder aandacht aan gegeven vergeleken met andere TV producties.
Ik wil zeker ook eens alle crews van alle reeksen bedanken omdat ze elk seizoen, keer op keer, erin slagen een schitterende reeks te maken. In welk land dan ook, met of zonder Corona.
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik geniet de laatste jaren extra doordat de reeks filmischer wordt en er meer aandacht gaat naar de keuze van de muziek die mooi en soms episch past in het plaatje. Bij momenten voel ik zelf een Tarantino-achtig effect tussen beeld en muziek en daar hou ik wel van. Een juiste sfeer creëren is het spel van betovering en magie. My World.
Ook de kandidaten en uiteraard de Mol waren, zoals jullie zelf konden zien, weer op en top. Openminded, avontuurlijk en speels zoals een nieuwsgierig kind. Enkel zo kan je avonturen beleven door te genieten van elk moment. En dat hebben ze zeker gedaan.
Ik heb alvast zelf ook genoten van deze, voor mij, extra bijzondere editie.
Ga zeker eens kijken in de TV-Theek van Telenet als je dat nog niet gedaan hebt. De afleveringen achter de schermen, geven echt goed weer hoe het daar bij de opnames aan toe gaat.
Hieronder een kleine collage als herinnering aan mijn Duits avontuur met de Mol.
Tschüss,
Patrick Pickart
'Der Zauber steckt immer im Detail' (Theordor Fontane)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: joligmolletje op 15-05-2021, 13:32:43
Dubbelpost ivm aantal tekens. Patrick beantwoordt ook nog wat vragen:
- Wist jij wie de Mol was? Had je instructies gekregen dat die moest meedoen?
Ik heb speciaal mijn antenne op mijn hoofd gedaan om iedereen zijn gedachten te kunnen lezen 😉
- Heb je de opdrachten ook zelf bedacht of was dat in samenwerking met de crew van de mol?
Samen: ik weet wat met hypnose kan, zij bekijken het Molgehalte.
- Was de kleur die ze opdronken bepalend?
Ik meen dat ze een vloeistof dronken 😉. We maken altijd keuzes bij kleuren : verkeerslicht, kleren, spelletjes, … wat gebeurt er als je rood en blauw mengt? Kijk eens naar mijn vestje 🧐
- Mooie boodschap, Patrick PickArt Gillard 💖 over filmisch gesproken : ik vond vooral het vertelstukje in het begin van de aflevering over sprookjes, als soort van terugblik, echt fantastisch. Dat mag van mij in elk seizoen terugkeren 😃 en hypnose misschien ook wel 😃
 Voor mij ook … zolang anderen hypnose maar niet slaapverwekkend vinden kan het nog veel kansen krijgen 😉
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Bodejos op 15-05-2021, 13:39:54
Erg leuk dan ook Mr. Eénbeen hier een bijdrage levert.  ;D

Leuk om zijn ervaringen met de groep, en vooral ook rondom de opdracht zélf, hier te delen.
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 17-05-2021, 10:13:56
Dankzij M95 en armide.lully van wieisdemol.be:

Het nieuwsblad 15/05

(https://i.imgur.com/t4l6Gcd.png)

(https://i.imgur.com/EiTkLKB.png)

(https://i.imgur.com/hOnih6e.png)

(https://i.imgur.com/E8lJRUh.png)

(https://i.imgur.com/2kcVAh3.png)

(https://i.imgur.com/UZicfMs.png)(https://i.imgur.com/ru2Uz0g.jpg)

(https://i.imgur.com/gBjKtcX.jpg)

(https://i.imgur.com/ly9PK7D.jpg)

(https://i.imgur.com/Y1DRekk.jpg)

(https://i.imgur.com/0YF63nJ.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Tunnelgraver op 17-05-2021, 11:47:40
Geweldig leuk om te lezen. Dank voor het plaatsen.  ::ok::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 17-05-2021, 17:10:28
Nog meer mooie artikelen om af te kicken, dankzij salb:

HLN 17/05/2021

(https://i.imgur.com/GILZFF1.jpg)

Knack Focus:

(https://i.imgur.com/HNPLPWZ.jpg)

(https://i.imgur.com/GanFoqD.jpg)

(https://i.imgur.com/R7fRnaR.jpg)

(https://i.imgur.com/cknKhxX.jpg)

(https://i.imgur.com/4Fl0vJq.jpg)

(https://i.imgur.com/Jgjp95b.jpg)

(https://i.imgur.com/NIvJCFr.jpg)

(https://i.imgur.com/rLJPbA5.jpg)

(https://i.imgur.com/HWNL0hM.jpg)

(https://i.imgur.com/kMht1Fb.jpg)

(https://i.imgur.com/B5ZeyG5.jpg)
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 17-05-2021, 23:15:30
En dan nog de kers op de taart (in je gezicht), wederom via salb, een prachtig interview met de Mol in Humo:

(https://i.imgur.com/O9jKf3i.jpg)

(https://i.imgur.com/X8yElX1.jpg)

(https://i.imgur.com/UElPBFn.jpg)

(https://i.imgur.com/mZAqEDZ.jpg)

(https://i.imgur.com/lP862Bd.jpg)

(https://i.imgur.com/vNBu3HD.jpg)

(https://i.imgur.com/D8LdQkA.jpg)

 ::bravo::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Lonneke*L op 18-05-2021, 11:07:51
Bedankt voor het plaatsen van de leuke artikelen ::bravo::
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 18-05-2021, 15:02:15
humo.be:

Hoe vervangmol Martijn ook mij, zijn beste vriend, misleidde: ‘Ik had je goed liggen, hè’

Frederik Jacobs maandag 17 mei 2021, 17:13

Ik zal mijn goede vriend Martijn nooit meer kunnen vertrouwen. Na urenlange discussies over wie dan toch die verdomde mol zou kunnen zijn, blijkt dat hij al een halfjaar op de hoogte was van de identiteit van de saboteur. Erger nog: het had niet veel gescheeld of hij was zélf als mol mee afgereisd naar Duitsland. Op de rooster ermee!

‘Niemand is zeker van zijn plek.’ Zo werd het laatste seizoen van ‘De mol’ aangekondigd. In de eerste aflevering werd meteen duidelijk wat Gilles De Coster daarmee bedoelde: tien reservekandidaten mochten strijden voor een plekje bij de definitieve selectie. Uiteindelijk haalde de jonge Noah het, ten koste van de onfortuinlijke Jens.

Tussen die tien reservekandidaten zat ook een reservemol verstopt. Als die het in aflevering 1 nét iets beter had gespeeld, heette de mol dit jaar niet Lennart Driessen, maar Martijn Van Loo. Humo besloot even bij te praten met de 26-jarige geschiedenisleerkracht, die vermoeid klinkt aan de telefoon. Deze voormiddag heeft hij les proberen te geven, maar de leerlingen bestookten hem onophoudelijk met vragen.

MARTIJN VAN LOO «Ik kreeg applaus en op de krijtborden stonden wensen voor mij geschreven. Er werd mij zelfs om handtekeningen gevraagd (lacht). Ik heb met de kinderen afgesproken dat we tijdens het eerste deel van de les de geplande leerstof zouden overlopen, en dat ze daarna vragen zouden mogen stellen. Ik heb ook even samen met hen naar Lennart gebeld.»
HUMO Ik zie jou al vijf jaar lang hopen op een deelname aan ‘De mol’. Is het niet bijzonder zuur om nu als reservemol je laatste kans op een deelname te verspelen?

VAN LOO «Uiteraard. Enerzijds ben ik dankbaar dat ik geselecteerd werd uit zoveel kandidaturen, maar anderzijds is het frustrerend omdat ik er zo dichtbij was. De wagen richting Duitsland was letterlijk binnen handbereik. Om dan in de laatste meter afgeknald te worden, da’s kak hè.

»Maar kijk: daarstraks vertelde iemand me dat er een petitie is opgezet om me volgend jaar tóch mee te nemen. Tekenen, zou ik zeggen (lacht).»
HUMO Hoe hoog schatte je je eigen kansen in, vlak voor de start van die allesbepalende opdracht?

VAN LOO «Hoger dan de kansen van de andere aanvallers. Ik wist namelijk al een maand hoe die proef in z’n werk ging. In mijn hoofd had ik ze al duizend keer gespeeld, en mijn tactiek stond op punt. Maar helaas: in de laatste fase van de opdracht had Lennart me al snel gespot en wist hij me neer te knallen. Na afloop heb ik hem nog snel een knipoog kunnen geven.»
HUMO Een halfjaar geleden stond je oog in oog met Lennart in die befaamde graancirkel. Wat was toen je eerst indruk?

VAN LOO «Ik had eigenlijk verwacht dat de echte mol een totaal tegenovergesteld profiel zou hebben aan het mijne: een vrouw in de businesswereld of advocatuur. Maar plots stond daar iemand die zo hard op mij leek dat ik haast dacht dat ik in de spiegel keek. Mijn eerste gedachte was toen: waarom nemen ze hém mee, en niet mij?

»Ik probeerde Lennart een beetje te intimideren, maar jij weet ook dat dat niet mijn sterkste kant is. Ik probeerde een steekje te geven, maar hij reageerde heel relaxed. Laconiek, haast. Ja, ik was nogal geïntimideerd daar in het graan.»
HUMO Waarom denk je dat ze uiteindelijk Lennart gekozen hebben en niet jou?

VAN LOO «Ten eerste hadden ze met Samina al een leraar geschiedenis tussen de kandidaten. Ten tweede denk ik dat de organisatie net iets meer vertrouwen had in de goedlachse Kempenzoon Lennart: hij is spontaner en kan beter improviseren. Ik zou een rol als mol veel beredeneerder aanpakken, en mezelf zo misschien te verdacht maken.»
HUMO Vorige week heb je Lennart voor ’t eerst gezien sinds die dekselse openingsopdracht. Heb je hem iets naar het hoofd geslingerd?

VAN LOO (lacht) «Nee, we hebben samen meerdere pintjes gedronken en kwamen verrassend goed overeen – ondanks onze meningsverschillen over voetbal (Martijn is een Anderlecht-fan, Lennart supportert voor Club Brugge, red.). Binnenkort ben ik zelfs uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten!»
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 18-05-2021, 15:02:20
HUMO Jij wist al een halfjaar wat niemand in Vlaanderen weten mocht: Lennart was de mol. Heb je ooit moeite gehad om dat te verzwijgen?

VAN LOO «Nee, dat is goed gelukt, al moest ik soms op mijn tanden bijten tijdens discussies over ‘De mol’.

»Ik vond het moeilijker om te moeten liegen tegen mijn familie en partner. Ik moest wekelijks op gesprek bij de makers van het programma ter voorbereiding van mijn eventuele reis, en telkens moest ik een reden verzinnen waarom ik weer weg moest. Dat wrong enorm. Toen ik gisteren eindelijk eerlijk kon zijn, zijn de tranen beginnen vloeien van opluchting.»
HUMO Toen je enkele jaren geleden deelnam aan ‘Blokken’, heb je half Heist-op-den-Berg opgetrommeld om samen live te kijken in Café Den Oude Ketel. Vond je het niet jammer dat je zoiets dit jaar niet kon doen?

VAN LOO (vastberaden) «Héél jammer. Ik ken genoeg Heistse cafés die een finale met mij heel graag zouden uitzenden.»
HUMO Je was dan wel geen mol, maar hebt me toch een beetje proberen misleiden. Na de onthulling van Lennart als mol, stuurde je mij een ‘verbaasde’ sms: ‘Amai, had gij dit voelen aankomen? Of dacht gij ook dat Sven de mol was?’

VAN LOO (schatert) «Dat was een goeie, hè! Ik genoot ervan om onschuldige kandidaten verdacht te maken, terwijl ik heel goed wist dat Lennart de mol was.»
HUMO Net als Lennart werd jij door de organisatie op alle opdrachten voorbereid. Welke opdracht had je ’t allerliefst willen meemaken?

VAN LOO (vastberaden) «De carpoolkaraoke! Je weet toch dat ik minstens een even grote karaokefan ben als jij, Fré! Ik zou me daar uitgeleefd hebben als een overenthousiast klein kind. Inclusief veel valse noten (knipoogt). Maar de allerbriljantste proef vond ik die in de schuur met de bomstoelen.»
HUMO In die proef viel Lennart al heel snel af omdat hij niet kon verbergen dat zijn mond in brand stond. Had jij dat beter gekund?

VAN LOO «Ik heb getraind op pikant eten...»
HUMO Dat was nodig. De laatste keer dat wij samen pizza aten, stonden de tranen je in de ogen.

VAN LOO (negeert mij) «Ik heb ook helemaal in m’n eentje zitten trainen op shotjes drinken! Ik kan ondertussen shotjes achteroverkappen zonder een krimp te geven. Daar zijn toch wel 20 stuks voor nodig geweest. Maar niet allemaal op dezelfde avond, hè!»
HUMO Aha, dat verklaart veel. Rond oktober vermoedde ik even dat je met een verdoken alcoholprobleem kampte. Maar we wijken af: waren er andere opdrachten die jij beter zou gemold hebben dan Lennart?

VAN LOO «Ik vond het iets te duidelijk toen hij in de tweede aflevering zijn glazen witte wijn net niet vol genoeg schonk. Ik zou eerder de plateau hebben laten vallen.»
HUMO Veel kijkers noemen Lennart de beste mol ooit. Akkoord?

VAN LOO «Sowieso, zelfs wanneer je ’t puur objectief bekijkt. Het is de laagste groepspot ooit en hij werd door niemand verdacht.»
HUMO Had jij de beste mol ooit kunnen worden?

VAN LOO (grijnst) «Ja, ik denk het wel.»

https://www.humo.be/tv/hoe-vervangmol-martijn-ook-mij-zijn-beste-vriend-misleidde-ik-had-je-goed-liggen-he~bcf32c50/
Titel: Re: De Mol in de media (2021)
Bericht door: Heinz op 16-09-2021, 22:01:58
Lennart uit ‘De Mol’ speelt mee in nieuwe Sinterklaasfilm

https://www.hln.be/showbizz/lennart-uit-de-mol-speelt-mee-in-nieuwe-sinterklaasfilm~a489a3e0/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F