Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => De Mol Play4 2023 (Vlaanderen) => Topic gestart door: Miek1999 op 19-03-2023, 15:26:26

Titel: Aflevering 1
Bericht door: Miek1999 op 19-03-2023, 15:26:26
Bespreek hier alles over de aflevering wat je niet in de afzonderlijke opdrachtentopics kwijt kunt.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: AstridM op 19-03-2023, 20:10:29
Dus toch een BV. En niet zomaar eentje.  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Crysus101 op 19-03-2023, 20:40:18
Ik krijg de aflevering niet aangezet. Zijn er andere mensen die dit hebben? Ik heb ook mijn VPN aan, maar het blijft maar laden.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Heinz op 19-03-2023, 21:45:59
Yes, we zijn weer vertrokken. Mooie aflevering bomvol verdachte acties. Zou de Mol zich op de vlakte hebben gehouden of flink hebben toegeslagen? We kunnen weer los. ::boogie::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Arco Mol Fan op 19-03-2023, 21:46:25
Niet normaal, wat een fantastische eerste aflevering zeg! Er gebeurde zoveel, dit wordt later nog eens volledig terugkijken.

 ::bravo:: ::oink:: ::love::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Conejo op 19-03-2023, 21:53:26
Leuke aflevering, dat zeker. Moet zeggen dat ik de BV toch enigszins een "saaie" twist vond. De aflevering kwam imo ook wat traag op gang, maar heb er zeker van genoten ::bravo::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Nat007 op 19-03-2023, 21:58:39
Tot grote vreugde ontdekt dat ik met een IP veranderaar gewoon direct live kon kijken. Prachtige openingsaflevering. Bijzonder hoe ze binnen 1,5 uur gelijk zo'n groep weten te smeden en zo'n sfeer weten neer te zetten. Prachtige locatie, superleuke, gevarieerde groep weer en vreesde al dat Matteo zou afvallen, maar daardoor niet minder pijnlijk. Och arme.

Thomas speelde geld weg met linedancen, Comfort speelde geld weg door het varkentje niet te kunnen losmaken, terwijl ze eerder had aangegeven gymnaste te zijn geweest en dus als laatste wilde. Terwijl ze eigenlijk te klein was om goed bij dat varkentje te komen. Maar Samya en Ruben en Toos dachten daar ook niet aan..
Conny verdacht door haar rekenmethode (wetende dat de Bolt video net minder is dan 10 seconden, maar dit als wiskundeleraar niet meerekent). Maar ze reageert zo puur, ik zie er nog geen mol in.
Lancelot en Ruben waren wat bruusk in de eerste opdracht door zo snel door te gaan en zonder overleg met de andere groep de verkeerde tijd te klokken.

Ik vond eigenlijk alleen Leïla en Lieselot voorlopig niet verdacht en Toos ook niet zo. Matteo was als enige BV'er en als bekend acteur sowieso geen mol voor mij.

Kijk al uit naar de 2e aflevering  :)
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Deluxenite op 19-03-2023, 21:59:29
Ik spreid op 5 verdachten na de 1ste aflevering:
Conny
Ruben
Lancelot
Comfort
Samya

In die volgorde. Morgen de aflevering eens herbekijken.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Michmol op 19-03-2023, 21:59:56
Ik ken die hele Matteo Mussolini niet, dus voor mij persoonlijk voegde die twist weinig toe. Toch ben ik blij dat hij er als eerste uitvliegt, want ik vreesde met groten vreze dat dit de eerste stap zou zijn op weg naar VIP- of BV-versies van De Mol.  :-X
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Conejo op 19-03-2023, 22:04:15
Ik was stiekem ergens ook wel blij dat de BV de eerste is die eruit ligt :-X

Matteo was voor mij sowieso al afgevallen als mogelijke Mol, verder denk ik dat de plek van Lieselot en Toos ook niet de voorkeur heeft voor de Mol.
In de tweede opdracht bij voorkeur het linedancen (Conny, Thomas, Leïla), maar vind Leïla eigenlijk niet verdacht op dit moment.
De reacties van Ruben zou ik heel puur inschatten nu.

Comfort, Samya, Conny, Thomas, Lancelot vind ik verdacht, in die volgorde.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Martje op 19-03-2023, 22:05:52
Via de telefoon hoorden ze dat ze meededen aan de mol.

Zou de mol eerder ingelicht zijn?
Zo ja, wie acteert hier dan?
Zo nee, dat kan kiezen voor de vrijstelling ook gebeurd zijn voor dat de rol bekend was
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Heinz op 19-03-2023, 22:06:39
Matteo Mussolini

Waar slaat dit op? Het zal vast humor zijn die ik niet begrijp maar op mij komt het naar over. Nergens voor nodig lijkt me.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Jordyep op 19-03-2023, 22:08:38
Het voelde voor mij een beetje als een herhaling van zetten, zeker in de opzet van de opdrachten waren het veelal dezelfde ideeën als de openingsafleveringen van vorige jaren. Ik vond de eerste opdracht zelfs een tikkeltje rommelig, wat we natuurlijk niet gewend zijn van De Mol. De tweede opdracht was leuk (ok het dansen is niet mijn ding, maar dat is puur persoonlijk), de derde opdracht goed maar wederom wat typisch voor De Mol. Zo zie je maar, ook voor De Mol is het moeilijk om constant te blijven innoveren :P. De preview voor volgende week zag er veelbelovend uit, ik kreeg gelijk een Full Metal Jacket gevoel. Ben benieuwd.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: AstridM op 19-03-2023, 22:27:24
Ik krijg de aflevering niet aangezet. Zijn er andere mensen die dit hebben? Ik heb ook mijn VPN aan, maar het blijft maar laden.

Voor volgende week: geen vpn gebruiken, daar houden ze bij Play niet van en met alleen inloggen gaat het doorgaans beter. Als het op de site niet lukt, ga dan naar het programma-overzicht. Bij het programma staat een knop met 'nu kijken' of zoiets. Geen knop? Dan kun je (nog) niet kijken. In voorgaande jaren kwam de uitzending soms pas na een half uur op internet. Vandaag liep het wel synchroon, maar dat heb jij dus gemist.  :\'(
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: DRenziboy op 19-03-2023, 22:28:08
Vond het ook een beetje eentonig worden, wat niet slecht is maar ik denk dat deze trend met Griekenland een beetje is ingeslopen bij mij... Wat De Mol uitermate goed doet is de locatie ook echt een bepalende factor zijn. Dat miste ik wel echt een beetje. Ja lekker veel "Wild West" taferelen, maar het hele kandidaten worden naar een plek gestuurd en krijgen onderweg opdrachten principe kennen we al. DIT is vrijwel ieder jaar de openingsopdracht, en ik werd er persoonlijk niet echt vrolijk van. Sowieso de blauwdruk van de soort opdrachten bij De Mol wordt nu de laatste paar jaar steeds duidelijker.

De twist... Zeker als Nederlander is het meteen een enorme ::) (Voor de gemiddelde Vlaamse molloot die het heel lang enkel met de Nederlandse heeft moeten doen ook natuurlijk) Dat ze het proberen oké, maar dan gooi ik meteen dezelfde kritiek op als bij de Nederlandse mol Doe het dan volledig en niet half afgebakken. Ai pijnlijk om te moeten zeggen voor de Vlaamse serie.

De tweede opdracht was ook weer zo'n blauwdruk. Groep 1 heeft invloed op groep 2. Altijd fijn dat de mol op beide posities iets kan flikken, opnieuw inhoudelijk niks mis met de opdracht, alleen het voelt echt alsof ik het al duizend keer heb gezien...

De laatste opdracht... Iets met een rood scherm en een verfbom in de auto? ::vergroot::

Nee het voelde allemaal een beetje te voorspelbaar, iets wat je bij De Mol niet snel hebt en dan is het toch een flinke tegenvaller.
Dus tja, gemengde gevoelens, want qua opdrachten en spelers is er echt niks mis met de aflevering. Alleen het feit dat je toch alles al wel aan kunt zien komen is een beetje jammer. Een heel erge  :-\\
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Mollem op 19-03-2023, 22:41:34
Ja  ::bravo:: we zijn los!  ::cheerleader:: En nu ingelogt op de GoPlay site bijna live, grote voordeel was ook te kunnen doorspoelen tijdens reclame! Hoop dat het dit hele seizoen zo blijft!

En het rode scherm vond ik hilarisch !  ::rofl::  Eerste Bv'er (ik ken de beste acteur -gelukkig- niet) die meedoet, en er meteen weer uitligt, het moets gewoon zo zijn De Mol wordt met onbekende vlamingen gespeeld  ::jaja:: !
Had het ook niet erg gevonden als Lieselot er toch uit moest, ze had ten slotte het risico genomen.

Leuke groep, benieuwd hoelang Conny er in blijft als moeke.

Heel veel zin in het seizoen.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Heinz op 19-03-2023, 22:44:47
Leuke groep, benieuwd hoelang Conny er in blijft als moeke.

Haha, ik erger me er altijd aan als de oudste vrouw van de groep de moeder genoemd wordt. Meestal is dat pas als ze het spel moet verlaten maar nu kwam de opmerking als een verrassing. ::rofl::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Mollem op 19-03-2023, 22:46:32
Maar de naamgever ligt er al weer uit, dus ze is er misschien nu al weer van verlost  :P
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Conejo op 19-03-2023, 22:56:17
Ik hoop nu al op Commy en Conny als dynamisch duo, evt met Leila in de eerste vrouwenfinale van De Mol ;D
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: MoleBuster op 19-03-2023, 23:04:00
Ik ken die hele Matteo Mussolini niet, dus voor mij persoonlijk voegde die twist weinig toe. Toch ben ik blij dat hij er als eerste uitvliegt, want ik vreesde met groten vreze dat dit de eerste stap zou zijn op weg naar VIP- of BV-versies van De Mol.  :-X

En hoe had je hem genoemd als hij b.v. Wolfgang Müller had geheten? Had je hem dan Wolfgang Hitler genoemd?

Ik sla niet gauw aan op iets wat gepost wordt maar dit slaat nergens op. Je bent niet blij met een BV-er zo blijkt, maar hou het daarbij en haal er niet de eerste de beste fascist (Mussolini) bij, omdat dat zo lekker bekt: Matteo Mussolini.

OT: Fantastisch weer dat het begonnen is en meteen weer hoop leuke twists.  ::bravo::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Heinz op 19-03-2023, 23:06:47
Ik had Michmol er ook al op aangesproken. Laten we nu weer on-topic gaan. Michmol kan me een pb sturen met het verzoek de berichten te verwijderen, dan zal ik dat doen.

Genoeg om inhoudelijk over aflevering 1 te bespreken! :)
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: FS op 19-03-2023, 23:08:09
Wat een geweldige aflevering! Goed begin van het seizoen.
Jammer dat die Matteo eruit ligt. Ken m niet maar die is super cute 😍
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: JP1999 op 19-03-2023, 23:14:34
Toffe aflevering hoor! Ik vond de edit heel tof, en ze maken het altijd zo filmografisch. Dat spaarvarkentje, het caravannetje, die (Stranger Things) klok... het is weer begonnen hoor  :D

Leuke twist met de BV, jammer hoe het voor hem eindigde.

Ik vind vooralsnog niemand er verdacht uit springen. Mijn gevoel zegt dat Samya en Toos het in ieder geval niet zijn. Lieselot zou wel echt een stunt zijn, maar zouden toch ze wéér voor de
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
gaan?

Wat Comfort moest doen op het touw is echt heel moeilijk, in de sportschool struggle ik ook vaak genoeg met het losmaken. Lijkt makkelijk maar is niet zo, en ik sta niet eens op een touw. 

Als ik zou moeten kiezen zou ik Ruben zeggen omdat hij de fouten van de dansers zo benadrukte. Maar ik vind hem misschien iets te voor de hand liggend type.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Tarbozan op 19-03-2023, 23:22:14
Het hele bv gebeuren komt op mij een beetje fake over . Geprobeerd , maar niet doorgezet en ik was totaal niet verbaasd dat hij als eerste naar huis moest .

Iemand zei het hier al die eerste opdracht die hadden we precies al paar keer gezien , zelf kreeg ik heel erg salinas grande gevoelens ( seizoen 4).

Verder zijn het wel stuk voor stuk opdrachten waar je prima over kan discussiëren waar je als mol zou willen staan .   

Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: joligmolletje op 19-03-2023, 23:39:25
Ik vond het weer een mooie aflevering. Bizar dat het gewoon sneeuwde, had wel met de deelnemers te doen in die dunne kleding. Ik vond de vrijstellingstwist mooi, omdat kiezen voor jezelf wordt bestraft.

Matteo, tja voor mij was hij gewoon een onbekende. Heel leuk om hem geld te laten verdienen door zich voor te doen als dubbelganger. Jammer alleen dat Matteo er zo snel de brui aangaf. Dit is de eerste keer dat ik bij De Mol een opzetje verwacht, het kwam wel heel goed uit dat Matteo er meteen uitlag. Tegelijkertijd zie ik geen reden om de makers te wantrouwen.

De combinatie linedancing en slacklining was weer mooi bedacht, al baalde ik wel dat dr 3000 euro niet in de pot kwam. Dat had wat minder alles of niets mogen zijn wat mij betreft.

De groep is weer leuk als vanouds! Ik heb heel veel zin in de rest van het seizoen.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: molia op 19-03-2023, 23:42:04
Ik krijg de aflevering niet aangezet. Zijn er andere mensen die dit hebben? Ik heb ook mijn VPN aan, maar het blijft maar laden.

Dat had ik ook in firefox maar in chrome ging het probleemloos.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: eilandgek op 19-03-2023, 23:43:59
Waar slaat dit op? Het zal vast humor zijn die ik niet begrijp maar op mij komt het naar over. Nergens voor nodig lijkt me.
Volledig mee eens. Wat mij betreft houdt Michmol de eer aan zichzelf en past dat even aan.
(Om het niet te zwaar te maken nog maar een grapje van mijn kant: ik ga hier ook geen grapjes over Hollanders maken toch? ;-) )

Terug naar de aflevering: fijne groep! Niet zoals in het verleden vaak dat het in het begin een kakelende kleuterklas lijkt (vorig jaar was dat gelukkig ook al minder het geval). Dat er bepaalde patronen in de opdrachten zichtbaar beginnen te worden vond ik niet erg, het blijven leuke en heel gevarieerde opdrachten in een mooie omgeving. Kortom, ik heb genoten.

edit 2: De deelname van Matteo Simoni als bekende Vlaming was voor mij geen toevoeging, al snap ik wel dat een commercieel programma zijn deelname zo probeert te hypen (jammer voor de zender in dat opzicht dat hij er alweer uit ligt, of zou het toch gewoon een stunt zijn geweest?)
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Nat007 op 19-03-2023, 23:55:24
Haha, ik erger me er altijd aan als de oudste vrouw van de groep de moeder genoemd wordt. Meestal is dat pas als ze het spel moet verlaten maar nu kwam de opmerking als een verrassing. ::rofl::

En dan ook nog van hunk Matteo, ai..... ::rofl:: Hopelijk vatte Conny het sportief op.

Kan me ook wel een klein beetje vinden in de kritiek van sommigen over de herkenbaarheid van het type opdrachten in deze openingsaflevering. Had heel graag een epische eerste opdracht gezien zoals in het Zuid-Afrika seizoen met de plekken in het vliegtuig. Maar alles bij elkaar is De Mol toch altijd onderhoudend en creatief en een beetje als een warm bad. Ze kunnen weinig fout doen wmb.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: keesisdemol op 19-03-2023, 23:57:11
Was weer volop genieten ::love:: ::love::

Ben het wel eens met het feit dat we veel van hetzelfde zien, maar de opdracht voor Matteo was wel echt leuk
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Brtdm op 20-03-2023, 00:08:02
Heel fijn dat hebberigheid meteen zo hard afgestraft wordt.

De twist met Matteo vond ik lichtelijk tegenvallen. (maar ik als Nederlander ken hem ook niet echt) Maar verder wel genoten van de aflevering.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Reflektor op 20-03-2023, 00:41:14
De twist met de BV snapte ik niet zo goed, wat voegt het toe? En heeft hij zich gewoon als elke andere kandidaat aangemeld? Vond dit de minste twist van alle seizoenen tot nu toe.

Leuke gast wel hoor dus ik snap dat ze hem meenemen, maar kwam wel vaak in beeld en werd door de anderen toch behandeld als een ander. Geen ramp dus dat hij als eerst eruit moet, ondanks dat het voor hem wel sneu is natuurlijk.

Inderdaad opdrachten met elementen die wel al kennen, maar voor een eerste aflevering helemaal niet erg. Wat meer van hetzelfde is bij De Mol alsnog gewoon top. Niveau van de opdrachten blijft gewoon hoog en je kan de kandidaten wel wat leren kennen. Ook al veel goeie posities om te mollen.

Leuk begin dus, prachtige locatie en de promo voor afl 2. ziet er geweldig uit. Verwacht nog genoeg nieuwe opdrachten en twist, en de basis zit gewoon goed.  ::vergroot::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: mollien op 20-03-2023, 01:17:54
Heerlijke eerste aflevering!! Mijn gevoels radar ging gelijk af bij Ruben, en zodra de opdracht van het bevrijden van Lieselot begon kwam Samya daar ook bij.

Dus voor nu heb ik Ruben en Samya bovenaan mijn verdachtenlijstje staan.

Ook leuk dat de eerste vrijstelling gelijk gevolgen met zich mee brengt, ben benieuwd wat voor effect dit heeft op de kandidaten mbt eventuele toekomstige vrijstellingen
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Pac op 20-03-2023, 01:36:25
Volgens mij is het tijd om het recensietopic te openen :-X Ik heb genoten van de aflevering, ondanks dat het voor een openingsaflevering inderdaad minder spectaculair (of in elk geval vernieuwend) was. Maar als ze dit niveau vasthouden wordt het gewoon weer een prachtseizoen hoor ::feest::

Ik heb hier midden in de nacht mijn molboekje uitgewerkt voor ik het forum opging, dus laat ik het dan ook maar gewoon delen.

De Mol-boekje 2023

BV in De Mol: Conny verdacht omdat zij het meest doorzette dat het Matteo Simoni moest zijn, de rest legde zich er vrij snel bij neer. Daar was 2000 euro te verdienen.

Het duel: Hier wil de mol niet bij zitten, ervan uitgaande dat de mol al wist dat die de mol was toen het telefoontje kwam. Ook als je de vrijstelling wint heb je nog altijd geen directe invloed op het te verdienen geld in de eerste opdracht. Zou er een scenario klaarliggen wanneer de mol voor het duel zou gaan, met schiettraining en al? Dan zou het bijna neerkomen op doorgestoken kaart.

Zandlopers: De keuze voor de rookmelder was veruit de beste, zo bleek in elk geval. Dat waren Comfort, Leïla en Thomas, we zien niet precies wie de keuze maakt of doordrukt, deels Matteo in elk geval. Leïla telt alvast niet verkeerd (als zij de enige is die kan horen/zien hoeveel seconden het is, daar lijkt het niet op), en Thomas lijkt het goed uit te rekenen. Conny weer verdacht omdat ze wil afronden als wiskunde lerares. Ruben stuurt daar ook op aan. Conny en Samya staan blijkbaar heel lang bij het bord, we weten niet of ze goed bezig zijn (de portofoon zien ze zoals wel vaker niet). Lancelot en Ruben zijn ongeduldig, wat de inzet van de opdracht met een kwart verlaagd. Ruben drukt het op het laatste moment door. Ze slagen wel in de spin/slangopdracht, maar daardoor hebben ze ook de kans om te snel te drukken en de rest buitenspel te zetten. Het andere team was volgens de voice-over van Gilles juist superstraf bezig.

Linedancen: De beste plek, aangezien je twee opdrachten kunt beïnvloeden. Leïla en Lancelot doen het eerste dansje foutloos, al zegt dat weinig. Even later maakt Lancelot twee obvious fouten in de tweede dans. Maakte Leïla er nou ook nog eentje? Anders zeer onverdacht. Bij het duurste dansje maakt Thomas een fout en Conny twee fouten. De laatste groep is in principe het minste directe en indirecte invloed, maar wel eervol mollen. (Ik heb geloof ik voor dit overzicht nog een of twee fouten gemist.)

Slacklinen: Het slacklinen an sich gaat zo goed als foutloos, het meest interessante is wie bepaalt dat Comfort als laatste moet. Samya doet niet heel actief mee in de discussie maar geeft wel het bepalende zetje. Commy zelf lijkt een beetje tegen te stribbelen (al kan het ook een mol zijn die niet te obvious wil mollen in de eerste afleveringen). Toos weet zich met een slim smoesje naar de eerste positie te manouevreren, dat hij blijkbaar al voor de discussie inzet. Hij geeft ook de achteraf foute tip dat grote mensen (in reactie op Ruben) het minst goed balans hebben. En vergeet uiteindelijk Ruben het varkentje expres? Ik weet niet of dit de beste molactie zou zijn.

Lieselot bevrijden: Leïla vergeet een cruciaal tijdselement, waardoor Lieselot makkelijker kan liegen? Toos' belofte om haar te helpen zou hem als mol duur komen te staan. Hij zet het later wel in om anderen te beïnvloeden of ze Lieselot wel willen bevrijden. Comfort zegt als eerste (in beeld) om achter/in de klok te zoeken. Toos ziet hem daar (samen met Matteo) eerst over het hoofd, Thomas lijkt er juist wel op aan te sturen. Samya geeft aan aan Lieselot dat de sleuter gevonden is, waardoor het dilemma meer in haar voordeel (en van geld verdienen) komt. Wel is ze, samen met Ruben, het meest stellig van de groep om Lieselot niet te bevrijden (of in elk geval geen info te geven). Lancelot stuurt aan op sowieso geld verdienen. Lieselot zelf verdient 930 euro (een derde van het te verdienen bedrag), maar komt wel heel laat met de cruciale hint. Zou ze die echt niet gezien hebben?
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Vonne1968 op 20-03-2023, 01:43:59
Line dancing, Matteo maakte ook 1 fout en Conny in totaal 2 fouten.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Pac op 20-03-2023, 01:46:36
Line dancing, Matteo maakte ook 1 fout en Conny in totaal 2 fouten.
Dank, heb het aangepast ::ok:: Matteo heb ik sowieso niet meegerekend omdat het me niet heel nuttig meer leek voor de zoektocht naar de mol :P
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: vloeistof op 20-03-2023, 02:06:03
Heeft iemand een idee wat het vallen van de lamp aan het einde van de aflevering te betekenen heeft? Is dat een referentie ergens naar? (naar Twin Peaks bijvoorbeeld?)
In de vooruitblik zie je dat ongeveer hetzelfde gebeurt met een kroonluchter.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Pac op 20-03-2023, 02:07:35
Heeft iemand een idee wat het vallen van de lamp aan het einde van de aflevering te betekenen heeft? Is dat een referentie ergens naar? (naar Twin Peaks bijvoorbeeld?)
In de vooruitblik zie je dat ongeveer hetzelfde gebeurt met een kroonluchter.
Ik denk een onhandige technicus op de set, meer niet. Je moet ook niet achter alles wat zoeken hè? :P
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Deluxenite op 20-03-2023, 06:35:45
Test op Goplay wel erg makkelijk  ::tandpastasmiley:: 3/3 en voorlopig Conny ingevuld als hoofdverdachte.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: de_ils op 20-03-2023, 06:46:16
Hoi,

Even wat gedachten die ik hier wil delen:
Het verbaast mij dat iemand die bijna  niets heeft meegekregen de test toch beter maakt dan iemand die er de hele aflevering bij was.
Stel: "Matteo heeft alles geacteerd en wist vooraf dat hij er nu uit zou gaan?"
Een kandidaat laten winnen bij het schieten op de spiegels is niet moeilijk.

Ik heb door de aflevering heen eerder het gevoel dat Ruben het zou kunnen zijn. Deze gedachte kwam aan het eind van de aflevering. Lieselot wil ik dus nog niet uitsluiten.


Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Heinz op 20-03-2023, 07:37:55
Volgens mij is het tijd om het recensietopic te openen :-X

Is er al: https://be.wieisdemol.com/forum/2023/?topic=73154.0
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Betonmol op 20-03-2023, 08:04:29
Ik krijg de aflevering niet aangezet. Zijn er andere mensen die dit hebben? Ik heb ook mijn VPN aan, maar het blijft maar laden.
Ik heb hetzelfde probleem met Firefox maar in Chrome lukt het wel.
Was vorig seizoen net hetzelfde.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: WieIsUt op 20-03-2023, 09:24:17
Voor volgende week: geen vpn gebruiken, daar houden ze bij Play niet van en met alleen inloggen gaat het doorgaans beter. Als het op de site niet lukt, ga dan naar het programma-overzicht. Bij het programma staat een knop met 'nu kijken' of zoiets. Geen knop? Dan kun je (nog) niet kijken. In voorgaande jaren kwam de uitzending soms pas na een half uur op internet. Vandaag liep het wel synchroon, maar dat heb jij dus gemist.  :\'(

Ik heb gewoon met een VPN gekeken hoor, nergens last van.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Hadewychisdemol op 20-03-2023, 09:56:21
Heerlijke eerste aflevering weer! De opdrachten leken inderdaad vooral op andere versies van al bestaande opdrachten, maar ik vond ze heel leuk om naar te kijken en ze gaven ook al meteen heel veel om mee te speuren :D Ik ben vooral heel erg gecharmeerd van de groep ::love::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: foxhunter op 20-03-2023, 10:08:40
Ik heb hetzelfde probleem met Firefox maar in Chrome lukt het wel.
Was vorig seizoen net hetzelfde.
In Edge bleef ie ook laden, tot ik de Anti-Tracker extensie van mijn virusscanner uitzette. Sites als Goplay en RTL verzamelen nou eenmaal zoveel mogelijk informatie, want het zijn commerciële bedrijven.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: lunatic1985 op 20-03-2023, 10:27:06
Zeer opvallend dat er geen enkele nadruk lag op ‘de mol’.
In eerdere seizoenen was er altijd wel iets mysterieus rondom de mol in de eerste aflevering en/of selectieprocedure.

Nu alleen de volle focus op een BV’er. Dit doet me toch vermoeden dat het iets met de mol vandoen heeft, of was de productie ook zodanig starstruck dat ze de mol zowat vergeten zijn?

Zou me niets verbazen als we bij de laatste aflevering een terugblik te zien krijgen hoe de mol een gesprek met acteur Matteo voert en hem ‘inhuurt’ voor de 1e aflevering, aangezien de mol zelf deze aflevering ‘buitenspel’ staat.

Ik ken Matteo niet, maar een acteur die niet voor een paar uur een dubbelganger kan spelen en een paar simpele danspasjes kan onthouden…en iemand die groot fan is van het programma en bang is om als 1e af te vallen, maar wel niets in het molboekje opschrijft, doen mij alle alarmbellen afgaan.

Alle focus op Lieselot!
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: zoekenmaar op 20-03-2023, 10:29:35
Algemene bedenking bij aflevering 1: yes, we zijn weer begonnen. Een BV als tiende persoon was niet echt een superverrassing. Mooie opdrachten. In de allereerste aflevering al optie tot vrijstelling vind ik niet tof. Mijn focus ligt nu op Leïla en Thomas. Ik zie geen aparte topic voor Café de Mol dus bij deze ferm content dat supercontent telkens de afsluiter is.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: AggieMol op 20-03-2023, 10:34:37
Mij lukt het om via GoPlay te kijken zonder VPN en als dit niet lukt heb ik een goede tip, want een dag later wordt de aflevering ook uitgezonden via NPO Start. Het was een mooie aflevering. Het begin, toen de kandidaten via de telefoon te horen kregen dat ze meededen deed me gelijk denken aan de eerste afleveriong van de Nederlandse Mol, waarin alle kandidaten eveneens via de telefoon in het bijzijn van de andere kandidaten van oud-Mol Everon Jackson Hooi te horen kregen of ze kandidaat of Mol waren. Ook de omgeving was prachtig en de opdrachten waren ook heel spectaculair. Ik heb er weer van genoten.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Deluxenite op 20-03-2023, 10:37:51
Ik krijg de aflevering niet aangezet. Zijn er andere mensen die dit hebben? Ik heb ook mijn VPN aan, maar het blijft maar laden.
Stond je adblocker af? Op Goplay kan je niets bekijken als je adblocker niet afstaat.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Mvnl op 20-03-2023, 10:45:04
De Matteo 'twist' was al met al echt een beetje mwah, zeker als je t vergelijkt met '1 iemand blijft achter op het vliegveld/er is nog geen mol/Jens is terug'
Het blijft heerlijke tv maar het gevoel van 'wow... wat??" dat ik meestal bij de seizoensstarter had ontbrak.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Heinz op 20-03-2023, 10:59:50
Ik zie geen aparte topic voor Café de Mol dus bij deze ferm content dat supercontent telkens de afsluiter is.

Dat topic vind je hier: https://be.wieisdemol.com/forum/2023/?topic=73090.0

En als er geen topic voor was: iedereen mag topics openen, laat ik dat nog maar even duidelijk zeggen. :)
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Tunnelgraver op 20-03-2023, 11:01:49
Alle focus op Lieselot!

Inderdaad: komende aflevering gaat zij bij mij onder het  ::vergroot::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Reflektor op 20-03-2023, 13:04:41
Zeer opvallend dat er geen enkele nadruk lag op ‘de mol’.
In eerdere seizoenen was er altijd wel iets mysterieus rondom de mol in de eerste aflevering en/of selectieprocedure.

Nu alleen de volle focus op een BV’er. Dit doet me toch vermoeden dat het iets met de mol vandoen heeft, of was de productie ook zodanig starstruck dat ze de mol zowat vergeten zijn?

Zou me niets verbazen als we bij de laatste aflevering een terugblik te zien krijgen hoe de mol een gesprek met acteur Matteo voert en hem ‘inhuurt’ voor de 1e aflevering, aangezien de mol zelf deze aflevering ‘buitenspel’ staat.

Ik ken Matteo niet, maar een acteur die niet voor een paar uur een dubbelganger kan spelen en een paar simpele danspasjes kan onthouden…en iemand die groot fan is van het programma en bang is om als 1e af te vallen, maar wel niets in het molboekje opschrijft, doen mij alle alarmbellen afgaan.

Alle focus op Lieselot!

Hier zeker mee eens. Het leek allemaal net te veel in scène gezet, en vond het zeer toevallig dat ze een acteur als BV kiezen, en hij dan ook heel toevallig als eerste afvalt.

Voelt alsof er nog iets is wat wij niet weten.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Starlight op 20-03-2023, 15:14:35
Heeft iemand een idee wat het vallen van de lamp aan het einde van de aflevering te betekenen heeft? Is dat een referentie ergens naar? (naar Twin Peaks bijvoorbeeld?)
In de vooruitblik zie je dat ongeveer hetzelfde gebeurt met een kroonluchter.
Het deed mij denken aan de Truman Show. Misschien dat ze iets met een bekende Amerikaanse films en series thema doen?
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Mvnl op 20-03-2023, 15:22:27
Het deed mij denken aan de Truman Show. Misschien dat ze iets met een bekende Amerikaanse films en series thema doen?

Klinkt alsof Steve nog wat langer had moeten blijven  ::rofl::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Tunnelgraver op 20-03-2023, 16:54:03
Het deed mij denken aan de Truman Show. Misschien dat ze iets met een bekende Amerikaanse films en series thema doen?

Ja, inderdaad! Scherp opgemerkt. In case I don't see ya, good afternoon, good evening and good night!
https://www.youtube.com/watch?v=hrB2gg-toms
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: hrvdg7 op 20-03-2023, 16:58:29
Geweldige aflevering. Goed begin van het seizoen. Moest weer even schakelen met de gelaagdheid van de opdrachten. Het is zo veel beter dan widm.

Kende de bv niet. Hoop ook dat het met onbekende Vlamingen blijft.

Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Coen op 20-03-2023, 17:02:30
Voelt alsof er nog iets is wat wij niet weten.

100%!
Alles met Matteo Simoni was in scène gezet, daarvan ben ik 100% overtuigd. Zijn introductie, zijn rol als Steve, de ontmaskering, zijn vroege exit, alles. Zelfs de vrijstelling van Toos en de onmogelijke test voor Lieselot zullen niets waard blijken te zijn geweest omdat Matteo er na aflevering één sowieso uit zou gaan.

Zijn aanwezigheid in aflevering één gaat nog onderdeel zijn van ten minste een opdracht in de komende aflevering. Ik wist het eigenlijk al zeker, maar toen in de allerlaatste seconden van de aflevering die spot op de grond viel achter Lancelot, was alle twijfel weg.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: DeMol! op 20-03-2023, 17:08:24
maar toen in de allerlaatste seconden van de aflevering die spot op de grond viel achter Lancelot, was alle twijfel weg.

In de vooruitblik naar volgende week waren ook beelden te zien van voorwerpen die van het plafond af vielen. Mogelijk dat dit een kleine teaser was naar de eerst volgende opdracht.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Tunnelgraver op 20-03-2023, 17:17:49
100%!
Alles met Matteo Simoni was in scène gezet, daarvan ben ik 100% overtuigd. Zijn introductie, zijn rol als Steve, de ontmaskering, zijn vroege exit, alles. Zelfs de vrijstelling van Toos en de onmogelijke test voor Lieselot zullen niets waard blijken te zijn geweest omdat Matteo er na aflevering één sowieso uit zou gaan.

Zijn aanwezigheid in aflevering één gaat nog onderdeel zijn van ten minste een opdracht in de komende aflevering. Ik wist het eigenlijk al zeker, maar toen in de allerlaatste seconden van de aflevering die spot op de grond viel achter Lancelot, was alle twijfel weg.


Helemaal mee eens.   ::ok::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Mol1991 op 20-03-2023, 19:31:29
Jullie hadden waarschijnlijk niet een bericht verwacht van mij tijdens De Mol haha.  ::rofl::
Maar ik heb toch weer net zoals bijna elk jaar De Mol een kans gegeven en eerlijk ik vond voor het eerst reuze meevallen. En dat is bijzonder bij mij. Ik vind het een leuke groep wat ik nu toe zie, de opdrachten waren prima om naar te kijken. Sommige stukken blijven voor mij wat langdradig en saai, maarja dit blijft waarschijnlijk altijd wel bij mij. En leuk dat ze een keer met een BV deden :)

Ik vond zelf vooral Comfort, Lancelot en Samya verdacht.

Ga, maar vanuit dat ik minder plaats dan bij widm, maar ik probeer nu elke maandag op NPO plus de aflevering te kijken en kijken als ik dit seizoen vol ga houden.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: mocemole op 20-03-2023, 19:39:23
100%!
Alles met Matteo Simoni was in scène gezet, daarvan ben ik 100% overtuigd. Zijn introductie, zijn rol als Steve, de ontmaskering, zijn vroege exit, alles. Zelfs de vrijstelling van Toos en de onmogelijke test voor Lieselot zullen niets waard blijken te zijn geweest omdat Matteo er na aflevering één sowieso uit zou gaan.

Zijn aanwezigheid in aflevering één gaat nog onderdeel zijn van ten minste een opdracht in de komende aflevering. Ik wist het eigenlijk al zeker, maar toen in de allerlaatste seconden van de aflevering die spot op de grond viel achter Lancelot, was alle twijfel weg.
Dat denk ik ook. Er wordt nu al toegegeven dat hij zich niet had ingeschreven, maar dat hij gebeld werd en als beste uit een selectie van verschillende bv's kwam.
De opnames van de mol vinden meestal plaats in oktober-november, ik dacht dat Gilles de laatste keer te zien was in Sports late night op 22 oktober.
De première van de film Zillion, waar Simone de rol speelt van Dennis Black Magic, was op 25 oktober, omringt door heel veel media aandacht, interviews ed. Het zou straf zijn als Matteo er zomaar 3 weken tussenuit was geweest in die periode.

Er kan gediscussieerd worden of het eerlijk is naar wel ingeschreven kandidaten, maar dat zou dan maar 1 plekje schelen, en het voordeel dat Lieselot toch zeker de 2de aflevering haalt en niet a la Jens moet vertrekken zonder ooit meegedaan te hebben.
Maar dat het zo opgezet was is voor mij wel duidelijk.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: vickypollard op 20-03-2023, 21:19:24
Toffe aflevering weer en ik zit er meteen alweer veel meer in dan bij... die-andere-die-niet-genoemd-mag-worden ;)

In eerste instantie baalde ik van een BV, maar vond het prima meevallen zo. Toch wel blij dat hij eruit is, zodat het weer met onbekende Vlamingen is, zoals het hoort.

Oh ja, mijn eerste verdenkingen zitten op Lancelot en Ruben. Die waren toch wel steeds betrokken op moment waar slechte beslissingen genomen werden of geld verloren ging.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Joost2 op 20-03-2023, 21:40:51
Wat is het toch fijn om weer een reisverslag mee te maken.  :) En de twist is meteen uitgespeeld. Tot zover de bekende kandidaat (voor mij onbekend als kaaskop)

Ik zit er wel meteen weer in. Het zit hem in geslaagde gelaagdheid (linedance heeft effect op walk the line) de audiovisuele stijl. En vooruit de opdrachten zijn terugkerend (iets lokaals doen, een hoogtevreesopdracht) en reken 1 uur uit hebben we al eens gehad. Maar dat doet niks af aan het kijkplezier. Plus in te schakelen via npo start  ::ok::

Wel grappig hoe we nu twee moltelefoons hebben. Zwart in NL en rood in België. Mooi ook dat begin. Voor kwaliteitsdoeleinden wordt dit gesprek opgenomen  :P Lekker duivels dilemma: ga je voor risico en de vrijstelling of niet. Ben geneigd dat de mol niet het risico wil lopen op uitsluiting tot de eliminatie en veilig in de grote meerderheid wil starten. En toch: zou toch een mooie klapper zijn.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Eva88ab op 20-03-2023, 22:59:33
Wat een fijne eerste aflevering!
Al was het misschien niet de meest spectaculaire, ik zat er meteen weer helemaal in.

Knap hoe ze zorgen dat je de kandidaten in de eerste aflevering al zo goed leert kennen, lijkt me ook een hele fijne groep.

Ben benieuwd of er met Matteo nog een twist komt. Vond hem bijzonder slecht acteren als ‘Steve’, dus benieuwd of daar nog iets achter steekt. En of de ‘opname voor kwaliteitsdoeleinde’ nog terugkomt later in het seizoen.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: MartinJ op 21-03-2023, 02:16:16
Ik vind heel erg grappig dat een aanwijzing was: "jullie moeten de sleutel binnen de tijd vinden". De sleutel zat dus in de klok. Bij het Amerikaanse seizoen van 2022 van De Mol moesten ze volgens mij ook op zoek naar een sleutel en daar was de clue "Time will tell...". De sleutel zat ook in een klok als ik het mij goed herinner. Die opdrachten van de VS versie waren gejat uit Vlaamse (oorsponkelijke) series, dus wellicht dat deze "hint" al eerder voorbij kwam bij De Mol. Zouden de kandidaten dus wel moeten weten.
Zat er in die koekoeksklok van Jens ook geen sleutel?
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: 22mol op 21-03-2023, 02:55:11
Na een aantal jaren casual WIDM kijken ben ik afgelopen seizoen vanaf het begin een echte molloot geworden. Extra filmpjes kijken, YouTube kanalen kijken, forums doorzoeken en aan bijdragen. Nu ga ik die mol vinden, dacht ik, maar helaas. Gelukkig kan ik verder met een zoektocht bij De Mol België, nu voor het eerst voor mij in de vlaamse versie.

Vorig week keek ik cafe de mol voor de bekendmaking van de kandidaten. Amai das 10 keer beter dan wat wij doen bij moltalk in Nederland hè. En de 'rik' zit er gewoon bij, heel gaaf (of straf?)

Leuke hints via insta die week, welke besproken worden op het forum hier.

Dan begint eindelijk de aflevering en blijkt de 10de kandidaat een BV'er te zijn. Super leuk voor Vlaanderen maar voor mij als kaaskop is het gewoon een onbekende kandidaat, prima. De opdracht die er aan vast hangt is wel echt tof. En daarboven op ook nog andere opdrachten en groepen en lagen. Wauw!

Is dit altijd zo bij De Mol?

Lancelot mijn hoofdverdachte. Lieselot/toos kan ik niet uitsluiten. Thomas had ik al een voorgevoel bij en conny tja amai is net om het even he
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: vickypollard op 21-03-2023, 07:13:25

Is dit altijd zo bij De Mol?
Ja, de meeste opdrachten bij De Mol hebben een gelaagdheid én duidelijke uitleg die niet van 100 'biechten' van de kandidaten hoeft te komen. En je ziet ook nog meer van de opdrachten, die ook nog eens langer zijn  ::love::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Marimol op 21-03-2023, 09:23:18
Eens met reacties dat het nogal een herhaling van zetten was. Ik had ook het gevoel de opdrachten vaker gezien te hebben en dacht meteen aan Argentinië en Griekenland bij de openingsopdracht. De beelden van de omgeving waren prachtig en de aankleding is anders ( cowboyhoed versus monnikspij) maar de opdrachten zijn in basis gelijk.

De twist met kandidaat X viel mij ook tegen en  kwam enorm fake over. Slecht geacteerd en inderdaad mogelijk in scène gezet.

De andere opdrachten zijn in de basis ook gelijk aan wat we eerder gezien hebben alleen aangepast aan het land.

Heel enthousiast ben ik niet over deze eerste aflevering maar de gelaagdheid van de opdrachten geeft wel een interessantere zoektocht naar de mol.

Ben benieuwd of er toch nog een vervolg zit aan de twist met Matteo (ik kende hem ook niet) en Lieselot.
Eerst maar een rustig terugkijken deze week of er al een mol te vinden is.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Hildewereld op 21-03-2023, 10:04:02
Ik lees hier wat vermoedens dat er nog meer achter Matteo's deelname zou zitten omdat hij zo slecht acteerde/snel opgaf.
Ik denk dat hij dat uit tactische overwegingen deed. Stel hij was erin geslaagd iedereen om de tuin te leiden en had zo in zijn eentje €2000 verdiend, dan was het meteen duidelijk geweest dat hij de mol niet kon zijn.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: yfpyfke op 21-03-2023, 12:56:13
Ik lees hier wat vermoedens dat er nog meer achter Matteo's deelname zou zitten omdat hij zo slecht acteerde/snel opgaf.
Ik denk dat hij dat uit tactische overwegingen deed. Stel hij was erin geslaagd iedereen om de tuin te leiden en had zo in zijn eentje €2000 verdiend, dan was het meteen duidelijk geweest dat hij de mol niet kon zijn.
Ik denk dat je daar gelijk in hebt.
Ik weiger te geloven dat alles in scène gezet is, zie daar ook het nut niet van in.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: hamsterdam op 21-03-2023, 13:31:51
Ik denk ook niet dat t in scène gezet is: Dat hij snel opgaf kan inderdaad tactiek zijn geweest - dat hij direct uit t spel lag toeval (Lieselot had natuurlijk nadeel, maar in die eerste test moet je toch nog spreiden dus t valt ook wel weer mee).

Zelf geen groot fan van de twist - er zat niet veel in voor mij persoonlijk aan toevoeging (enkel onbekenden vind ik juist prettig).

Als eerste aflevering was dit prima, maar zeker niet fantastisch of enorm origineel.

Interessante groep volgens mij wel, met zeer uiteenlopende types. Dus op naar aflevering 2
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: AstridM op 21-03-2023, 14:33:52
Ik weiger te geloven dat alles in scène gezet is, zie daar ook het nut niet van in.

Wat iedereen lijkt te vergeten, is dat BV's ook gewoon mensen zijn en dat sommige mensen nu eenmaal graag mee willen doen met De Mol. De Belgische productie is altijd eerlijk geweest, dus als zij zeggen dat hij als een gewone deelnemer is behandeld dan geloof ik dat.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Vonne1968 op 21-03-2023, 17:14:51
Ik lees hier wat vermoedens dat er nog meer achter Matteo's deelname zou zitten omdat hij zo slecht acteerde/snel opgaf.
Ik denk dat hij dat uit tactische overwegingen deed. Stel hij was erin geslaagd iedereen om de tuin te leiden en had zo in zijn eentje €2000 verdiend, dan was het meteen duidelijk geweest dat hij de mol niet kon zijn.
In cafe de mol gaf hij wat achtergrondinformatie.

Voorbereiden was lastig, omdat je bijvoorbeeld geen accent kunt gebruiken. Dat lukt hem bij het acteren omdat alle tekst dan vastligt. Maar 5 uur dat volhouden was niet te doen, omdat er anderen zijn uit de streek die dat accent gebruiken waardoor hij snel door de mand zou vallen. Daarnaast viel het tegen omdat hij zo gefocust was dat hij het spel vergat. Denk dat hij het daarom maar opgaf, kon hij gewoon van het spel genieten.

Wel opvallend, hij gaf ook aan al aardig getunneld te hebben in de test.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Hildewereld op 21-03-2023, 18:14:33
In cafe de mol gaf hij wat achtergrondinformatie.


Heel verhelderend en logisch, dankjewel!
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Nieky op 21-03-2023, 23:06:33
Ik vond het een matige eerste aflevering eigenlijk....

Opdrachten waren een herhaling van zetten. De groep kan mij nu nog niet echt boeien omdat de nadruk zo op Matteo lag (ik kende hem zowaar uit Faithfully yours).

De preview van volgende week zag er wel veelbelovend uitv ::jaja::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: Robbieazerty op 22-03-2023, 07:40:55
Wel grappig/apart(/verdacht?) dat Leïla na de eliminatie naar de studiolampen zit te kijken van "Oh ja ze hadden mij (als mol) gewaarschuwd dat er een lamp ging vallen na de eliminatie. Welke zou het toch zijn?"  ::hypocriet::
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: wouterv op 22-03-2023, 10:13:03
Dat denk ik ook. Er wordt nu al toegegeven dat hij zich niet had ingeschreven, maar dat hij gebeld werd en als beste uit een selectie van verschillende bv's kwam.
De opnames van de mol vinden meestal plaats in oktober-november, ik dacht dat Gilles de laatste keer te zien was in Sports late night op 22 oktober.
De première van de film Zillion, waar Simone de rol speelt van Dennis Black Magic, was op 25 oktober, omringt door heel veel media aandacht, interviews ed. Het zou straf zijn als Matteo er zomaar 3 weken tussenuit was geweest in die periode.

Gilles deed ook mee aan de 'allerslimste mens ter wereld'. Hij lag er wel na 1x uit maar dit kon hij op voorhand  niet weten.
De finale was uitgezonden op 10/11, en is opgenomen begin november. Waarschijnlijk zijn ze pas in november vertrokken.


Een beetje kijkend naar het klimaat, is er gemiddeld nooit sneeuw in november in Arizona maar wel mogelijkheid tot sneeuw in november.
Titel: Re: Aflevering 1
Bericht door: xanneweetwel op 23-03-2023, 19:27:03
Vond het weer een tof begin, niet de beste twist, maar alsnog 10 onbekenden voor mij  ;)
Vond het jammer dat mateo zo snel opgaf, maar gezien zijn uitleg hierboven wel begrijpelijk. Daarbij als het te veel wordt, is het lastig om op de rest te letten, dus snap ook wel waarom ie als eerste weg is.

Zie veel reacties die de basis voorspellend of hetzelfde vinden en dat is wel zo, maar maakt het er voor mij niet minder door. Het is iig duidelijk, consistent en makkelijker aanpasbaar in thema van het land van, ze zouden zelf een seizoen in belgie of NL houden. Misschien hadden ze wel iets anders gedachten, maar sneeuw is er niet gebruikelijk, dus kon de plannen wijzigen. Wel vind ik het mooi in thema passen, de klok en radio met de begin quote en het schieten en de linedance en I walk the line combinatie. Vind zelf daar het land mooi laten zien en niet alleen voor de locaties, maar ook activiteiten. (edit: oh misschien meer voor feedback? achja)

Mijn man komt uit Texas en daar zitten wij momenteel ook, die is wel een paar keer naar Arizona (Sedona) geweest en het is sowieso mooi om te zien, totaal anders dan je misschien verwacht (had ik iig wel toen ik voor het eerst naar de Grand Canyon ging).
Cliffhanger weet ik niet wat het betekend, maar de preview ziet er veelbelovend uit (alhoewel mn man al geen fan is van de wannabe militaire deel  :P)
Zit weer in het seizoen en zal nog even denken wie de mol zou kunnen zijn  ::vergroot::