Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Wie is de Mol? => De Mol Play4 2023 (Vlaanderen) => Topic gestart door: Heinz op 26-04-2023, 13:04:19

Titel: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 13:04:19
Comfort vs. Lancelot

(https://i.imgur.com/lzw5FT2.gif) (https://i.imgur.com/7G4MKjl.gif)

1.1

(https://i.imgur.com/iW66GVj.png) (https://i.imgur.com/2hQ2hv4.png)

Als Comfort de Mol is dan begint ze de serie met zich te profileren als perfecte kandidaat om vertrouwen te winnen. Ze zit in de groep die de tijd het beste inschat, ze wil geen kandidaten achterlaten, kiest de juiste slangenmand en trekt op met "Steve" maar herkent Matteo Simoni niet. Wanneer Thomas en Leïla die hem wel herkennen de naam van de Limburgse acteur zoeken noemt Comfort deze als eerste van hun groepje. (Het in de juiste mand plaatsen van de slang liet Comfort uiteindelijk door Matteo doen waarmee ze volgens hem veel tijd hebben verloren.)

Als Lancelot de Mol is dan kiest hij meteen de aanval. Samen met Ruben laat hij Conny en Samya bij de quotes achter wat de inzet van de opdracht met 1000 euro vermindert. Ruben denkt de zandloper 88 keer omgedraaid te hebben maar Lancelot wil er 90 van maken, waar Ruben makkelijk in meegaat. De twee komen als eerste bij Toos en Lieselot aan. Ze drukken met z'n tweeën (inzet maar 1000 euro) al na 53 minuten en 52 seconden op de knop van Toos waardoor de opdracht ruim mislukt en er niets verdiend wordt.

(https://i.imgur.com/HcRmyOY.png) (https://i.imgur.com/B8vOrEv.png)
 
We krijgen te zien dat Comfort bij de rode telefoon na even na te denken vlot op 1 drukt voor kans op een vrijstelling met een groot risico voor zichzelf. Ook Lancelot lijkt vlot op 1 te drukken.

1.2

(https://i.imgur.com/H9SoglO.png) (https://i.imgur.com/mjSmrbR.png)

Na een voorzichtige start is het tijd voor een grote, goed voorbereide molactie van Comfort. Ze zorgt er voor dat ze bij de slackline komt ("Ik heb geturnd, stabiliteit") en licht tegenstribbelend ook op de cruciale positie. Als laatste moet Comfort de slackline op om het spaarvarkentje dat dan met 3000 euro gevuld is te pakken. Comfort doet haar uiterste best maar is net te klein om er goed bij te kunnen en valt van de slackline. Weg 3000 euro.

Lancelot gaat bij het linedancen in de fout waardoor er geen 500 euro verdiend wordt en het varkentje twee meter opgeschoven wordt tijdens de beurt van Samya. In dezelfde beurt maakt Lancelot weer een fout waardoor het varkentje weer twee meter verschuift.

1.3

(https://i.imgur.com/U78riPA.png) (https://i.imgur.com/8kugPHE.png)

Comfort hoort van Lieselot de aanwijzing "je medekandidaten moeten de sleutel binnen de tijd vinden", geeft dit door en herhaalt "binnen de tijd" een paar keer waarna Thomas op het idee komt in de klok te zoeken. Lancelot wijst erop dat ze minder tijd hebben dan ze denken. Hij wil zo snel mogelijk naar de sleutel zoeken en dan alle opties bekijken. Des te eerder Lieselot bevrijd was, des te minder geld Lieselot mee had kunnen brengen door het zware blok op te tillen. Zowel Comfort als Lancelot zijn ervoor om Lieselot te bevrijden zodat ze in ieder geval geld hebben.

2.1

(https://i.imgur.com/d88ijG7.png) (https://i.imgur.com/Gn9YPFp.png)

Comfort en Lancelot komen allebei in de trein terecht. Comfort heeft snel het eerste raadsel ("een groep bejaarden stapt een voor een de trein in") door en herhaalt "één voor één". (Dat gekoppeld wordt aan Mol, de startplaats in het raadsel.) Na een foute keuze geeft Comfort wel het goede antwoord op vraag 2 en koppelt ze de tip aan de lamp, een juist voorwerp dat 1500 euro waard is. Comfort en Lancelot kennen het liedje van Samson en Gert niet en gaan mee met Leïla's foute keuze waardoor het duurste voorwerp (tafel, 2000 euro) niet gevonden wordt. Comfort lijkt te twijfelen over de vaas en houdt een ingelijst prentje vast maar Lancelot drukt door dat ze de glazen vaas moeten kiezen. Dit gebeurt en deze is 1000 euro waard. Comfort noemt Toos en passant Joos wanneer ze grappend zegt dat hij vast ongevraagd de cocktails opgedronken zou hebben.

Comfort geeft door dat hun eerste object, een bronzen hert, ongeveer 50 cm groot is waardoor de andere groep een groter object verwacht dan het is. Ze gooit zelf niks maar positioneert zich tussen Samya en Lancelot die zo minder gooivrijheid krijgen. Lancelot gooit het duurste voorwerp dat ze hebben (1500 euro) aan diggelen tegen het hek. Geen enkel object komt ver genoeg en er wordt niks verdiend.

2.2
(https://i.imgur.com/kHnOOzh.gif) (https://i.imgur.com/h7zIsAR.gif)
De reacties op de vallende lamp

2.3

(https://i.imgur.com/VJWfgIs.png) (https://i.imgur.com/lVq1KFn.png)

Comfort blijkt een uitstekende conditie te hebben en slaagt in het doen van de sit-ups en push-ups en in het rennen met de zware rugtas. Ze haalt de finish net binnen de tijd terwijl ze meerdere rondjes achter elkaar moest rennen. De euforische muziek die we erbij te horen krijgen maakt haar heldenstatus compleet. Lancelot krijgen we minder in actie te zien.

Als Comfort de Mol is, slaat ze toe bij het tweede gedeelte van de opdracht door ervoor te zorgen dat Toos de kostbare geschilde aardappelen gebruikt om met het patattenkanon te verschieten. Hetzelfde geldt voor Mol Lancelot die zelfs na de aankomst en de uitleg van Lieselot en Samya met de geschilde aardappelen wil blijven schieten omdat ze zo lekker glijden in tegenstelling tot de ongeschilde. Comfort en Lancelot halen met nog enkele minuten op de klok een grote ketel vol ongeschilde aardappelen, veel meer dan ze nodig hebben.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 13:04:26
3.1

(https://i.imgur.com/GO9xrfN.png) (https://i.imgur.com/5jCMdeV.png)

Comfort zorgt ervoor dat ze als eerste het rodeoveld in mag ("ik heb wel een redelijk goed geheugen") en doet dit samen met Lancelot. Ze roepen vele verschillende namen op de hoefijzers door. Lancelot vindt het foute "Jolly Jumping" en zegt dat dat het paard van Lucky Luke is. Toos moedigt aan een duo proberen te pakken omdat Skeeter bijna de arena in zal stuiven. Comfort vindt dan Lucky Luke en slaagt erin dit hoefijzer naar de basis te brengen terwijl Lancelot erin slaagt om dit met Jolly Jumping te doen. Hierdoor gaat de 1000 euro verloren die verdiend had kunnen worden met het juiste hoefijzer dat bij Jolly Jumper hoorde.

In een volgende beurt raakt Comfort een gevallen hoefijzer aan waardoor Skeeter de arena in stuift en Comfort gevangen wordt en uit het spel ligt. Wel gaf ze nog de juiste combinatie "Amika en Merel" door. Lancelot probeert een verkeerd Sinterklaaspaard aan Pippi Langkous te koppelen, weet wel het paard van Alexander de Grote, gaat gretig in op het foute "Witse", twijfelt of ze nou een rood of blauw hoefijzer nodig hebben, vindt het blauwe hoefijzer niet waar Toos het later wel vindt en wordt gepakt.

3.2

(https://i.imgur.com/C5vtzQq.png) (https://i.imgur.com/joUd2Pq.png)

Lancelot raakt nog voor de opdracht zijn rode ei kwijt, of heeft hij het zelf kapotgesmeten? Het ei blijkt kapot achter een muurtje te liggen, en Comfort is buiten geweest. (Leïla en Thomas ook, maar van anderen is daar geen beeld van.) Comfort vindt het een raar moment om je ei kwijt te raken en dat Lancelot er heel dramatisch over doet. Tijdens de opdracht wipt Lancelot het rode ei van Ruben uit zijn pak en verpakt een ei niet goed genoeg in rietjes waardoor het breekt bij de val. Zijn nieuwe rode ei houdt Lancelot wel intact, in tegenstelling tot het rode ei van Comfort dat in de jeep sneuvelt.

3.3

(https://i.imgur.com/X7Iznsb.png) (https://i.imgur.com/OMImv4Y.png)

Comfort en Lancelot komen samen op een hotelkamer terecht. Comfort drukt als tweede op de rode knop en heeft het spel snel door en legt het uit aan Lancelot. Lancelot drukt veel op de knop waardoor ze niet in de vrijstellingkamer terechtkomen. Ze zeggen Conny en Thomas (die als enige duo nog vaker op de knop drukten) het meest te vertrouwen.

4.1

(https://i.imgur.com/91VC96X.png) (https://i.imgur.com/L1UBOjJ.png)

Comfort en Lancelot willen rustig overleggen maar Lieselot, Thomas, Leïla en Ruben gaan al naar de bordjes toe. Lancelot pakt een verkeerd bordje, weet niet de code op de rug van Thomas te noemen en blijft zo boven. Doordat de kandidaten in de laatste ruimte van de bunker er niet in slagen om de lift te stoppen komt Lancelot met Lieselot - die al eerder een verkeerd bordje pakte - op de positie terecht om wel of geen pasvragen te pakken. Hij doet dit niet en zo wordt er 5000 euro verdiend. Dit terwijl Lieselot - wars van pasvragen en vrijstellingen - het prima vond dat Lancelot beide pasvragen zou pakken. Een goede reden om een streep door Mol Lancelot te trekken? Of had hij gerekend op het kunnen beïnvloeden van zijn medekandidaat en die een pasvraag laten pakken en zelf buiten schot te blijven? Greep hij als Mol deze gelegenheid aan om zich - in zijn eigen woorden over Comforts rode scherm later deze aflevering - "van alle verdachte tabellen te erasen"?

Comfort pakt wel een goed bordje en komt in de eerste ruimte van de bunker terecht. Ze wil haar code die nodig is om de lift te stoppen eerst niet doorgeven, maar doet dit pas wel als al zeker is dat een uitgesproken recalcitrante en wantrouwende Ruben zijn code toch niet zal geven. Hierdoor kan de lift niet gestopt worden en is het aan de kandidaten boven om voor pasvragen of 5000 euro in de pot te kiezen.

In zijn dagboek spreekt een verslagen Mol. "Zo frustrerend. Wat kan ik doen? Normaal pakt iedereen direct die pasvraag. Er is een heel sterk groepsgevoel waardoor niemand tegen de groep in durft te gaan. En ik mag niet teveel opvallen."

4.2

(https://i.imgur.com/EcCQEor.png) (https://i.imgur.com/qHIWRIf.png)

Comfort komt in de zoo terecht. Hier is ze betrokken bij meerdere foute antwoorden maar gaat ze ook aarzelend en net op tijd in het goede antwoord van Leïla mee op de vraag over de neushoorn, wat uiteindelijk 1000 euro oplevert. Lancelot plaatst zich als laatste bij de bingo. Hij laat het na om op het cruciale moment bingo te roepen. Toos doet dit wel nog op tijd voordat een Amerikaanse dame dit kon doen

4.3

(https://i.imgur.com/8anZaWl.png) (https://i.imgur.com/K9HKvax.png)

Comfort maakt de test het slechtste, krijgt een rood scherm en gokt daarna alle foto's fout om zo én geld uit de pot te halen en zich - met name door verbluffend goed acteerwerk (als ze de Mol is) - totaal onverdacht te maken door de herkansing te benutten en haar rode scherm in een groen scherm om te zetten. Lancelot wil Comfort niet helpen en maakt duidelijk dat dit niks persoonlijks is en anderen volgen hem. Hierdoor wordt het voor Comfort moeilijker om foto's juist te raden en ook om geld voor de pot te verdienen.

(https://i.imgur.com/ppAWEYo.gif) (https://i.imgur.com/yaOMdrr.gif)
Comforts reacties op haar rode en na de herkansing groene scherm
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 13:04:30
5.1

(https://i.imgur.com/3SOm5Sv.png) (https://i.imgur.com/azTHj5P.png)

Comfort zegt wel boodschappen te willen doen en ook Lancelot komt (omdat er al drie kandidaten wilden koken) in de supermarkt terecht. Comfort laat de batterij van haar robot-partner leeglopen en moet wachten tot ze aan de beurt is om deze weer op te laden voor ze weer iets kan doen. Lancelot besluit om doodleuk de toren met cornflakesdozen om te gooien waardoor de 1000 euro van de aanbieding verloren gaat, hij het spel uit moet en ook zijn mandje met producten ter waarde van 600 euro verloren gaat. Comfort rekent nog wel voor 400 euro aan boodschappen af.

(https://i.imgur.com/zCoQSfs.gif) (https://i.imgur.com/QiBpdFg.gif)
Wat het bezoek over de twee verdachten denkt

5.2

(https://i.imgur.com/4JFOsBm.png) (https://i.imgur.com/GHxvaYn.png)

Comfort plaatst zich in het groepje kandidaten die hun stunts liever zelf doen en Lancelot plaatst zich in het groepje filmkenners dat kans maakt op pasvragen. Comfort omdat ze "niet voor pasvragen durft te gaan omdat ze al een tweede kans heeft gehad" en Lancelot vanwege zijn filmkennis. Lancelot laat Lieselot met de drone een hindernis overslaan en slaagt er niet in om haar de drone op tijd te laten landen. Hij kan niks met de onduidelijke aanwijzingen van Ruben en kiest dan ook de verkeerde stunts wat in een verkeerde filmtitel resulteert. Wel blijkt hij zelf een specialist in dronevliegen te zijn en legt hij het parcours foutloos af. Uiteindelijk levert dit wel de juiste filmtitel en dus geld in de pot op. Lancelot twijfelt of Comfort wel echt gevlogen heeft en neigt naar niet, maar gaat toch makkelijk mee met Thomas' foute inschatting dat iedereen gevlogen heeft waardoor er geen extra 1500 euro verdiend wordt. Comfort heeft dus net goed genoeg geacteerd om er als kandidaat voor te zorgen dat de anderen geen pasvragen verdienden, of als Mol om ervoor te zorgen dat de pot niet extra gespekt werd. Tegelijkertijd heeft Comfort bijgedragen aan het vinden van een juiste filmtitel door haar stunts goed te beschrijven.

6.1

(https://i.imgur.com/eS6tMzy.png) (https://i.imgur.com/TnSmxAZ.png)

Comfort plaatst zich in de positie van boekenwurm en Lancelot ziet het wel zitten om voor de klas te gaan staan. Comfort geeft verwarrende (Belgian Lions terwijl Red Lions al goed was) en verkeerde informatie door aan Lancelot waaronder de foute titel van het schilderij van Margritte en een architect in plaats van ingenieur van het Atomium. Lancelot lijkt voor de klas goed zijn best te doen maar haalt ondertussen wel informatie door de war die hij later weer verbetert en zorgt voor nog wat extra chaos door de leerlingen regelmatig van plaats te laten verwisselen. Bovendien weigert Lancelot nét het laatste cruciale fun fact snel door te geven waardoor de opdracht uiteindelijk mislukt. Thomas zegt nog: "Zéker doorgeven, Margritte op 500 frank", waarop Comfort "sssh, sssh, hij gaat het zeggen" zegt, wat dus niet op tijd meer gebeurt.

6.2

(https://i.imgur.com/YMqErQv.png) (https://i.imgur.com/EhJUQPE.png)

Comfort heeft het juist dat de versie van Killing Me Softly With His Song een cover is waardoor er een kaart van 2000 euro in het spel komt. Ze blijft - aangemoedigd door de anderen - de ene kaart na de andere trekken maar 1000 of 2000 euro zit er volgens haar niet bij. Ze stuit op een stopkaart en verliest 200 euro. (De Mol stopte dit keer met zijn molstapel al snel op -200.) Als Mol heeft Comfort hierover kunnen liegen zonder dat dit te controleren was. Lancelot krijgt de vraag of Cindy Laupers versie van Girls Just Wanna Have Fun de originele is en weet niet dat het een cover is. (Een begrijpelijke fout als je het vergelijkt met de meer bekende nummers van Dolly Parton en Bob Dylan.) Hierdoor komt er geen kaart van 2000 euro maar wel een extra stopkaart in de stapel. Lancelot verdient (en verliest) uiteindelijk 0 euro.

Mogelijke signalen van Comfort als Mol aan "de handpop" waren lachen met gesloten mond of met de tanden bloot en de houding van haar handen. Een mogelijk signaal van Lancelot als Mol was het aanraken van zijn bril.

6.3

(https://i.imgur.com/WoIaYkx.png) (https://i.imgur.com/LfyURE3.png)

Lancelot zegt net als Toos geen rem te hebben en komt zo in de bus terecht. Comfort en Ruben worden de speurneuzen. Lancelot kiest met Thomas de verkeerde persoon bij de beschrijving die Comfort en Ruben doorgeven waardoor eerst het verkeerde gereedschap meegenomen wordt, wat tijd kost. Ruben zegt geel te hebben gezien onder de bus, Comfort zegt groen te hebben gezien, wat juist is. In eerste instantie lijkt ze erg overtuigd maar later geeft ze het aarzelender door: "Ruben staat erop dat het geel is. Ik denk dat het groen is." Lancelot laat Toos de beslissing nemen wie te volgen: Comforts groen of Rubens geel. Toos kiest voor Ruben waarna de verkeerde draad wordt doorgeknipt en de bom ontploft. Comfort achteraf: "Ik was zéker dat het groen (was)..."

Als Comfort de Mol is heeft ze hier mogelijk slim gebruik gemaakt van eventuele verdenkingen die er op haar liggen. Als Lancelot de Mol is, wist hij misschien dat Toos Comfort niet zou vertrouwen en voor het foute geel van Ruben zou kiezen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 13:04:35
7.1

(https://i.imgur.com/JZxBNAn.png) (https://i.imgur.com/6mZruJX.png)

"Crazy Colt Commy" gaat postkaarten maken met Toos terwijl Lancelot met Ruben in de postkoets plaatsneemt. De hangmat waarin Comfort plaatsneemt voor de foto blijkt gemold. Comfort en Toos herstellen de hangmat en slager erin een goede foto te laten nemen ter waarde van 1000 euro. Hierbij is het Comfort die net op tijd zegt dat de kip op de hoed van Toos zelf zijn hoedje niet op heeft. Bij de tweede foto gooit Comfort net te laat de emmer over zich leeg waardoor ook Toos te laat de pannenkoek flipt en de foto mislukt. Geen 1000 euro erbij. De derde foto waar alle vier de kandidaten en twee bandieten op staan slaagt wel en levert 2000 euro op.

"Sundance Lance" laat zich bij de boom ineens van zijn voorzichtigste kant zien door ervoor te kiezen om in de diepste groef te zagen. Ze doen er drie minuten over terwijl ze zes minuten de tijd hadden. Hierdoor wordt er maar één postzak verdiend ter waarde van 400 euro. De ondiepste groef had 1600 euro op kunnen leveren. Bij de volgende deelopdracht blijkt Lancelot geen goede messenwerper te zijn. Hij laat Ruben - onder licht protest - lang proberen, wat tijd kost terwijl de postkoets op tijd terug moet zijn om geld met de laatste foto te verdienen. Doordat Ruben één keer raak gooit en Lancelot Texas op de kaart weet te vinden verdienen ze weer een postzak. Hun eerste postzak werd geroofd doordat Ruben niet in de tongbrekers slaagde. De tongbreker "Ruth raspt rap rode ronde radijsjes" werd hierbij fout voorgezegd door Lancelot. Ook Lancelot zelf heeft moeite met zijn tongbreker "De koetsier poetst de pasgepoetste postkoets met postkoetspoets." Maar nog net op tijd slaagt Lancelot erin de zin juist uit te spreken. Lancelot mag nog eens proberen nadat de laatste foto met alle kandidaten erop goed genomen is en faalt. "Als een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol potvispis" is de juiste zin. Lancelot maakt van "pispot" slechts "pot". De enige postzak van 400 euro wordt geroofd.

7.2

(https://i.imgur.com/eBcxR4K.png) (https://i.imgur.com/hPsNNOv.png)

Zowel Comfort als Lancelot nemen het in hun duel op tegen "Rubie The Kid" Ruben. Ruben is dan 3000 euro waard terwijl Comfort en Lancelot elk 1000 euro waard zijn. Lancelots vinger glijdt van de trekker en verliest het duel van Ruben. Comfort trekt haar geweer eerder dan Ruben maar ook zij slaagt er niet in om te schieten. Ruben wint ook dit duel.

Maar een molduel zal Ruben niet meer winnen. Wie wint dit molduel wel? Comfort of Lancelot? ::vergroot::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: annebeestje op 26-04-2023, 13:11:27
Als het niet je voorkeur is, dan maak je toch je eigen duel aan?
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Reflektor op 26-04-2023, 13:15:52
Een van deze 2 gaat de mol zijn.

Wel opvallend dat Lancelot in de trein aanstuurt op het kiezen van de lamp (terwijl de anderen daar echt niet van overtuigd zijn) terwijl dat het duurste voorwerp is, om het vervolgens kapot te smijten.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Belgian Mol op 26-04-2023, 13:15:55
Elk molduel in het verleden maakte volledig sense, op basis van de forum-verdenkingen, kijken naar alle molacties en niet-molacties en ook met de landelijke verdenkingen. Dit duel voldoet aan geen enkele van die punten.

Ruben vs Toos was nog realistischer en had ons misschien nieuwe inzichten gegeven over Toos.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 13:17:14
Volgende week zet ik de finalisten tegenover elkaar, dan zit sowieso de Mol ertussen. Omdat ik Ruben al tegenover Thomas heb gezet leek het me interessanter om twee andere verdachten te behandelen. :)
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Belgian Mol op 26-04-2023, 13:18:25
Dat volg ik hoor en ook weer knap gemaakt!

Ik snap dat je Ruben vs Comfort niet hebt aangedurfd, want dat zou vernietigend zijn.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 13:18:39
 ::rofl::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: MollenvangR op 26-04-2023, 13:19:38
Op de feiten, neig ik van deze twee toch meer naar Lancelot die ik eigenlijk afgeschreven had na aflevering 4. Er gaan meer dingen fout dan goed bij hem. En wat hij doet is best subtiel. Commy is wat meer kandidaats en doet soms meer onmolse dan molse dingen, maar ik kan haar niet afschrijven. Hoewel feitelijk Ruben op 1 staat, neig ik toch terug weer naar Lancelot nu. Alleen kan ik de molbiecht over 5.000 euro in de pot niet goed rijmen met zijn persoonlijkheid.

Mooi overzicht weer Heinz  ::bravo:: ::ok::

Nog 4 spelers over en 3 kunnen er de mol nog zijn voor mij aargh :P
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molest op 26-04-2023, 13:26:05
Hé wat leuk Heinz, weer een molduel! Met andere gegadigden. Zo hebben de verdachtste vier allemaal een kans gekregen. ::bravo::

Hoewel ik redelijk overtuigd ben van Comfort, is Lancelot bij mij wel gestegen naar plaats 2. Dus mooi om ze zo tegenover elkaar te zien staan. Met veel rake observaties ook. Ik heb misschien nog wat kleine aanvullingen, ik kom daar later op terug.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Run op 26-04-2023, 13:30:05
Nee hè. Kun je het volgende week wéér veranderen. Ruben en Lancelot moet je hebben.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Mosquito op 26-04-2023, 13:48:59
Lancelot dirigeert  Thomas en Toos naar de juiste combinatie Bucephalus en Alexander de Grote. Maar die hoefijzers liggen wel zeer dichtbij Skeeter, de rodeojager. Met heel veel mazzel weet Toos de veilige haven te bereiken.
Probeert mol Lancelot zo snel twee sterke spelers uit het spel te krijgen?
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 26-04-2023, 14:02:26
Weer een mooi overzicht van Heinz al twijfel ik of één van die 2 de mol is (Lancelot verdenk ik wel een stuk meer).

Mijn molpunten:

1.1 Lancelot: toch wel erg duidelijk.
1.2 Comfort: haar beste eventuele molactie.
1.3 gelijk (moeilijk te bepalen).
2.1 Lancelot : lichte voorkeur: minder positieve inbreng, duurste voorwerp slecht gegooid.
2.2 gelijk (geen geld te verdienen).
2.3 Lancelot : Comfort slaagde in alle opdrachten, Lancelot niet en schoot (samen met Ruben) veel geschilde aardappelen weg.
3.1 Lancelot: maakte meerdere verkeerde combinaties, vond blauwe hoefijzer niet, Comfort was snel buiten spel.
3.2 Lancelot (lichte voorkeur) voor ei kwijtraken en breken ei van Ruben.
3.3 gelijk (geen van beiden kwam in kamer 110).
4.1 Comfort: betere molpositie (in de bunker) hoewel ik beiden hier onmols vind (als laatste bordje pakken).
4.2 gelijk: moeilijk te bepalen. Comfort zat in de betere molposite (dierentuin maar bracht samen met Leïla wel €1000 binnen), Lancelot deed in de Bingo weinig of niets positief.
4.3 Zoals ik eerder zei vind ik het erg flauw om de mol hier een rood scherm te geven (hele opdracht is dan fake). Lancelot wilde Comfort niet helpen. Gelijk dan maar.
5.1 Lancelot: stoot toren cornflakesdozen om en verdiende niets, Comfort haalde €400 binnen.
5.2 Lancelot: betere molpositie, kende geen film, meegaan met verkeerde inschatting stuntvliegen.
6.1 Lancelot: betere molpositie, gaf cruciale fun fact 3 niet door.
6.2 Comfort: als enige mingeld (maar het is een kansspel).
6.3 Lancelot: verkeerde persoon doorgeven, meegaan met foute kleur Ruben.

Comfort-Lancelot: 3-9

Opmerking: Comfort zei duidelijk Red Lions = hockey, Belgian Lions = basket. De architect van het Atomium (ze zochten de ingenieur) werd niet doorgegeven wegens tijdsgebrek.
Overigens gaf Comfort in de tweede ronde (samen met Leïla) in de dierentuin bijna alleen goede antwoorden door (op één na).
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Marimol op 26-04-2023, 14:06:08
Citaat
Comfort en Lancelot komen allebei in de trein terecht. Comfort heeft snel het eerste raadsel ("een groep bejaarden stapt een voor een de trein in") door en herhaalt "één voor één". (Dat gekoppeld wordt aan Mol, de startplaats in het raadsel.) Na een foute keuze geeft Comfort wel het goede antwoord op vraag 2 en koppelt ze de tip aan de lamp, een juist voorwerp dat 1500 euro waard is. Comfort en Lancelot kennen het liedje van Samson en Gert niet en gaan mee met Leïla's foute keuze waardoor het duurste voorwerp (tafel, 2000 euro) niet gevonden wordt. Comfort lijkt te twijfelen over de vaas en houdt een ingelijst prentje vast maar Lancelot drukt door dat ze de glazen vaas moeten kiezen. Dit gebeurt en deze is 1000 euro waard. Comfort noemt Toos en passant Joos wanneer ze grappend zegt dat hij vast ongevraagd de cocktails opgedronken zou hebben.

In de trein opdracht zien we niet wie het derde raadsel oplost. We komen na een switch naar het andere team terug in de trein en horen de voice-over zeggen dat in de trein ondertussen het derde raadsel is opgelost. Ik had toen al het gevoel dat we nog niet mochten weten wie het juiste antwoord gaf. Is het toeval dat van de treinreizigers alleen Comfort en Lancelot nog in het spel zitten? Wie van deze 2 heeft het raadsel opgelost?
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molshoop_ op 26-04-2023, 14:08:07
Eens  ::ok::

Bij 2.1 Lancelot houdt sterke Toos uit de groep van de trein en dus het werpen. Sneaky maar doeltreffend.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molest op 26-04-2023, 14:10:03
Maar dan zet hij schrijnwerker Toos wel bij de gereedschapspuzzel.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molshoop_ op 26-04-2023, 14:19:20
Dat maakt niet uit als de voorwerpen niet over het hek geraken.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: FS op 26-04-2023, 17:03:23
Met de opmerking van Gilles “wie is de mol op het spoor” denk ik dat het idd tussen deze 2 gaat. Mooi om alles zo te lezen  ::ok::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: yfpyfke op 26-04-2023, 18:53:27
Bij de handpop zeg je dat Lancelot het aanraken van zijn bril zou hebben kunnen gebruiken.
Maar dat gaf bij links 2 keer stop aan en bij rechts 1 keer stoppen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 19:08:59
Aha, zo goed had ik me er niet in verdiept. Dat zou inderdaad onlogisch zijn.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molest op 26-04-2023, 21:34:51
Prachtig overzicht, nogmaals! ::ok::
Ter overweging misschien nog:

1.1 Comfort kiest de juiste slangenmand, maar slaagt er zelf niet in de slang af te leveren. Dat doet Steve. Ze hebben met die slangen veel tijd verloren (volgens Steve).
2.3 Comfort èn Lancelot halen met nog enkele minuten op de klok een grote ketel vol ongeschilde aardappels, veel meer dan ze nodig hebben.
3.1 Comfort vindt al heel vroeg Tornado, en roept als Thomas even later bij Pippi Langkous staat dat hij hardop moet roepen wat hij ziet. Die twee kunnen net als Lucky Luke 1.000 euro opbrengen zodra de namen van de kleur hoefijzers bekend worden. Maar zijn niks meer waard als ze al eerder worden gekoppeld.
3.3 Lancelot's rode ei blijkt kapot achter een muurtje te liggen, en Comfort is buiten geweest. (Leïla en Thomas ook, maar van anderen is daar geen beeld van)
5.2 Comfort heeft de filmkenners dan wel misleid door niet te vliegen, maar (met Toos en Ruben achter haar stoel) ook bijgedragen aan een juiste film door haar stunts goed te beschrijven.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 22:17:44
Bedankt! Ik ga een aantal van je toevoegingen erin verwerken.

Het gedrag van Comfort als Mol bij het stuntvliegen blijf ik raar vinden. Dat ze zoals je zegt ook nog bijdraagt aan het vinden van de juiste film maakt het nog vreemder. Ik zou althans verwachten dat een Mol die zo goed kan acteren bij het rode scherm (en ook bij het moment van de vallende lamp) ook het faken van de stunts goed zou hebben voorbereid en dat het een stuk minder duidelijk had geklonken dan zoals het nu ging. Dat zou het en geloofwaardiger hebben gemaakt en het vinden van de juiste film hebben bemoeilijkt.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 26-04-2023, 22:29:55
Inderdaad, oscarwaardig acteren bij het rode scherm maar dat niet kunnen bij het stuntvliegen, dat gaat er bij mij niet in.

Nog iets onlogisch voor Comfort als mol is dat ze bij de bunker als laatste een bordje neemt. De kans is dan groot dat de bordjes met de juiste elementen weg zijn en je buitenspel als mol komt te staan. Dat ze haar code toch geeft nadat Ruben dat weigert vind ik ook niet bepaald een goede molactie. Want Thomas en Toos moeten dan enkel de codes van Ruben uitproberen en is er de kans dat ze de juiste nemen en de lift toch stopt. Ze had gewoon mee moeten gaan met Ruben, geen kans meer om de lift te doen stoppen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 22:37:16
Als Comfort de Mol is vind ik haar actie in de bunker juist typerend voor haar lepe molstrategie. Een strategie waarbij voorzichtigheid en onder de radar proberen te blijven belangrijker is dan met gestrekt been mollen, een tactiek die Ruben zou toepassen. Soms is de tactiek van Ruben effectiever, maar het brengt wel met zich mee dat je je erg in de kijker speelt.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 26-04-2023, 22:48:21
Maar waarom als laatste een bordje nemen? Stel dat Lancelot als voorlaatste het bordje met Strontium had genomen kon ze niet in de bunker.

Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 22:49:43
Jawel, dan had ze nog een code kunnen noemen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Mollem op 26-04-2023, 22:51:07
Vooral Toos blijft nu onder de rader door niet in een duel te zitten, terwijl hij al heeft laten zien in een duel te kunnen schitteren  ;D

Mooi -en veel- werk weer Heinz.
Het is nu toch niet heel veel moeite meer Toos toe te voegen? Ik heb er niet de tijd voor en zin in en mis het overzicht  ::hypocriet::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 26-04-2023, 22:52:00
Maar dan moest Comfort zeker zijn een code te kunnen noemen. Als alle andere kandidaten hun code bedekt hebben kon je dat niet. En onder de radar blijven lukt niet voor Comfort want waarom werd ze bij de bus minder vertrouwd dan Ruben? Ruben molt effectiever maar blijft blijkbaar ook beter onder de radar (tot nu).
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 26-04-2023, 22:54:59
Comfort zei (blufte) al Rubens code te hebben gezien. En nogmaals: als een Mol alleen maar op zeker speelt, altijd in de beste posities wil zitten en voluit gaat dwarsliggen/mollen dan vergeet die dat het net zo belangrijk is om onontdekt te blijven.

(https://i.imgur.com/YhDlEye.png)

Het is nu toch niet heel veel moeite meer Toos toe te voegen?

Als ie de finale haalt zit ie volgende week in de terugblik finalisten. ;)
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: yfpyfke op 26-04-2023, 23:01:19
Je moest de code niet alleen zien, maar ook onthouden. En dat in korte tijd, waarin je ook nog je best moest doen om met je eigen code enigszins bedekt een code te halen. Tegelijkertijd moest je in de gaten houden wie welk bordje pakte, zodat je wist waar de fouten zaten en niet een andere foute code opnoemde.
En zoals je bij Lancelot kon zien, viel dat niet mee.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Nat007 op 26-04-2023, 23:08:57
Mooie overzichten weer en eigenlijk wel gaaf voor zo'n goed seizoen dat we de mega Thomastunnelimplosie hadden, en nu een volledig nieuw molduel. Dacht steeds: het is Thomas en anders Ruben. Maar neig nu toch naar Lancelot de afgelopen aflevering. Zou een geweldige mol zijn
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molest op 26-04-2023, 23:12:12
Dat nepvliegen van Comfort vind ik juist heel verrassend en leuk om te zien. Wij zien de beelden erbij, dat beïnvloedt natuurlijk ook hoe wij het beleven. Maar de filmkenners horen alleen het geluid, en moeten zich er iets bij voorstellen. Je hoort echt wel snikjes in haar stem. Niet over the top geacteerd, maar goed genoeg om anderen te laten twijfelen.
Kan zijn dat ze zich een beetje inhield, omdat een oscarwaardige acteerprestatie alleen maar argwaan zou wekken. Dan was die rode scherm scene misschien ook wel geacteerd. Dat soort gedachten. Dus het was net als lopen op dat koord: ze moest echt de balans zoeken. Ruben en Toos moest ze ook nog eens tevreden stellen, en die waren onder de indruk.

Wat meehielp was de aantrekkingskracht van twee pasvragen i.p.v. een bij de filmkenners. Gilles die ze die worst ook heel verleidelijk onder de neus hield. Daar waren ze dus al geneigd om te gokken op vliegen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: yfpyfke op 26-04-2023, 23:16:42
Ze lieten ons in eerste instantie ook alleen het geluid horen. En het begin was gewoon heel slecht, dat leek echt niet alsof ze echt aan het vliegen was.

Wil niet zeggen dat de andere kandidaten dat dan ook dachten.
Commy praat meestal niet met veel emotie in haar stem.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molest op 26-04-2023, 23:18:51
Nou ja, als ze de mol is, dan weten we van bij het rode scherm dat ze kan acteren. Dus dan zal ze toch een reden gehad hebben om hier wat gas terug te nemen.

Edit: en deze nog, uit haar voorstelfilmpje:
Omdat ik altijd wel, zelfs in stressy situaties, redelijk rustig kan blijven. En ik denk dat je dat wel als mol moet kunnen bezitten.

Dat beeld heeft ze ook neergezet in het seizoen. Comfort die altijd met goede ideeën komt, en het hoofd koel houdt. Dan ga je niet zitten gillen en krijsen in een vliegtuig, of doen alsof. Dat past niet bij haar image.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Marimol op 27-04-2023, 18:06:47
Maar waarom als laatste een bordje nemen? Stel dat Lancelot als voorlaatste het bordje met Strontium had genomen kon ze niet in de bunker.

Er is meer waarom ik Comfort niet verdenk maar dit vind ik ook een groot bezwaar tegen haar molschap. Ik denk niet dat de mol bovengronds wil blijven. Niet alleen omdat de mol teveel zou opvallen maar vooral omdat het risico bestond dat de lift niet beneden zou komen.

Comfort pakte echt als laatste een bordje...... nu kun je als veiligheid de optie "gordel afpakken" incalculeren maar dan moet de mol in de gelegenheid zijn om een code te lezen en deze onthouden. Zelfs als de mol van te voren codes uit het hoofd geleerd zou hebben dan nog is de kans groot dat dit niet toegepast kan worden als iedereen zijn codes afdekt.

Volgens mij was het de taak van de mol om in de bunker te komen en dus zo snel mogelijk een juist bordje te pakken. De eerste 3 die een bordje pakten zijn al naar huis (Thomas, Leïla en Lieselot)  De volgende 3 waren Ruben, Toos en Lancelot. Lancelot had ook een fout bordje, is zelfs een juist bordje voorbij gelopen.

Ruben en Toos dus het meest mols .....
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molekule op 27-04-2023, 20:25:04
Comfort pakte echt als laatste een bordje...... nu kun je als veiligheid de optie "gordel afpakken" incalculeren maar dan moet de mol in de gelegenheid zijn om een code te lezen en deze onthouden. Zelfs als de mol van te voren codes uit het hoofd geleerd zou hebben dan nog is de kans groot dat dit niet toegepast kan worden als iedereen zijn codes afdekt.

Comfort had wel al de code van Ruben gezien voor het moment dat Lancelot, Toos en Ruben definitief vertrokken richting bordjes. Vanaf dat moment kan er niks meer fout gaan, ook niet als ze als laatste een bordje neemt.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 27-04-2023, 20:44:38
Verschillende kandidaten zeiden dat ze iemands rugcode hebben gezien maar dat kan ook bluf zijn. De kwestie is dat je de code juist weergeeft. Lancelot zag blijkbaar de code van Thomas die als eerste ging maar gaf ze verkeerd.
Als één van de eerste 5 gaan, het bordje met de juiste element nemen en je rug goed afdekken (wat Ruben en Toos deden) is zekerheid voor een plaats in de bunker.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molekule op 27-04-2023, 21:16:11
Je denkt dat Toos aan het bluffen was dat hij Ruben’s code gezien had?
Dat denk ik persoonlijk niet, maar in elk geval gaf dit Comfort een vrijgeleide om ook te zeggen (bluffen) dat ze Ruben’s code gezien had. Als kandidaat is het idd niet zeker dat ze die code correct kan opzeggen, maar als mol wel natuurlijk. Dus geen probleem om in de bunker te komen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 27-04-2023, 21:25:37
Je denkt dus dat de mol voordien de rugcodes van alle kandidaten van buiten heeft geleerd. Dan moet je wel een fenomenaal geheugen hebben. En als je een code noemt van iemand die zijn rug goed heeft afgedekt ben je ongeloofwaardig en weten de andere kandidaten meteen dat je voorkennis hebt.

Zoek het toch niet te ver! De mol moet gewoon op tijd een bordje met een bestaand element nemen en zijn rug goed afdekken. De mol hoeft enkel te weten welke twee elementen hij NIET moet nemen. De productie zal het de mol niet onnodig moeilijk maken.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molest op 27-04-2023, 22:19:24
Een beetje kunnen bluffen en twee codes onthouden was voldoende. Desnoods schrijft de mol ze op zijn pols, onder zijn mouw, als hij bang is dat hij ze vergeet.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Mosquito op 28-04-2023, 01:25:34
We weten nu wel dat Thomas het goed vond dat Lancelot het zag, hij verdacht hem dus niet en is nu uit het spel.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 28-04-2023, 09:09:17
Een beetje kunnen bluffen en twee codes onthouden was voldoende. Desnoods schrijft de mol ze op zijn pols, onder zijn mouw, als hij bang is dat hij ze vergeet.
Dit is speculatie, de mol zal bij de briefing (die maar zo'n 5 min. duurt) niet alle rugcodes gekregen hebben (duurt te lang). Gewoon de 2 elementen die hij niet mag nemen en op tijd een bordje nemen, veel simpeler.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molekule op 28-04-2023, 09:15:11
Die (twee) codes kan ze dan natuurlijk al weken op voorhand meekrijgen. In de briefing bepalen ze dan gewoon aan wie ze gekoppeld worden.
Gewoon uit curiositeit: neemt Ruben volgens jou dan geen risico door zijn code aan twee kandidaten te tonen? Toch niet bepaald handig als mol die in de bunker wil.

Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Wolf2112 op 28-04-2023, 09:20:41
Of... gewoon de code van Ruben leren en daarnaast gaan zitten

Maar wat ook waarschijnlijk is, is speculeren dat lang niet iedereen strontium als element zou inschatten. Als je niet vertrouwd bent met de elementen dan zijn cevium en brodium beter klinkende elementen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Wolf2112 op 28-04-2023, 09:25:46
Dat nepvliegen van Comfort vind ik juist heel verrassend en leuk om te zien. Wij zien de beelden erbij, dat beïnvloedt natuurlijk ook hoe wij het beleven. Maar de filmkenners horen alleen het geluid, en moeten zich er iets bij voorstellen. Je hoort echt wel snikjes in haar stem. Niet over the top geacteerd, maar goed genoeg om anderen te laten twijfelen.
Kan zijn dat ze zich een beetje inhield, omdat een oscarwaardige acteerprestatie alleen maar argwaan zou wekken. Dan was die rode scherm scene misschien ook wel geacteerd.

Absoluut mee eens! Als ze de mol is, dan wil Comfort bij de rode scherm-executie overkomen als de snikkende kandidaat. Maar als ze vervolgens een geweldige (v)liegshow vanaf de grond doet, dan wordt die eliminatie verdacht.
Niet dat ik kan uitleggen waarom ze niet is gaan vliegen   ;D
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 30-04-2023, 09:35:44
Laat ik eens wat molpunten toekennen voor winnaars van de miniduels:

1.1 L
1.2 C
1.3 C
2.1 C
2.2 -
2.3 -
3.1 -
3.2 L
3.3 C
4.1 C
4.2 C
4.3 -
5.1 L
5.2 -
6.1 -
6.2 C
6.3 -

Comfort wint met 7-3.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 30-04-2023, 09:48:26
2.3, 3.1, 5.2 en 6.3 is toch overduidelijk Lancelot die het molst is. Al verdenk ik Ruben meer (vanwege 4.1). Of zit je zó erg in de Comfort-tunnel dat je enkel haar acties als molacties ziet? Zelfs haar anti-molacties.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 30-04-2023, 11:06:29
 ::oordoppen::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Belgian Mol op 30-04-2023, 13:01:05
Comfort valt hopelijk niet af, dan zitten er hier veel grandioos fout. Toch een beetje hallucinant dat veel goede speurders het niet zien. Dat Ruben niet de mol is valt al niet de missen, maar dan nog eens voor Comfort kiezen? Zoveel onmolse acties en dan nog eens het rood scherm wat niet zou mogen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molekule op 30-04-2023, 14:54:31
Op zich is Lancelot door zijn manier van spelen best een taaie klant in dit molduel maar 4.1 blijft toch echt een red flag.
Eerst een fout element nemen en dan doodleuk 5000 euro binnenhalen (en daarna ook nog eens bingo gaan spelen), er bestaan betere manieren om je onverdacht te maken. Zoals Comfort in 2.3 en ook wel 4.3. Ze streeft voortdurend naar een goed evenwicht - of vaak een combinatie - tussen mollen en onverdacht blijven.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 30-04-2023, 15:30:45
Vooral onder de radar blijven (wat niet lukt want de groep vertrouwde haar minder dan Ruben bij de bus), afwachten en hopen dat anderen de boel verpesten zou de eventuele moltactiek van Comfort kunnen zijn.
Ik denk dat de productie na Phillipe vorig jaar toch wel een mol met meer lef heeft gekozen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 30-04-2023, 21:27:46
Fijn dat dit duel alleen maar relevanter wordt. Maar natuurlijk zal ik Toos er ook bij gaan betrekken.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Evake op 30-04-2023, 21:40:59
Comfort kiest ervoor om mogelijk 3000 euro te winnen met Ruben te kiezen, ze had beter Toos in duel gekozen en proberen winnen. Lancelot heeft niet zelf gekozen en kon enkel kiezen om te schieten(3000) of niet (1000). Dus euh. Geen postzakken, hij moest telkens hij een fout maakte de zin afmaken? Ipv direct te stoppen? Comfort kon makkelijk 2 foto's doen mislukken...Jammer zoals onze mol zo mooi heeft gezegd. Ahja hij acteerde zijn godverdomme nog heel mooi.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: mocemole op 30-04-2023, 21:43:42
Ze had dat ook niet moeten zeggen van dat hoedje van de kip.
Het is gewoon Lancelot of Toos.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 1-05-2023, 11:01:38
Het molduel is aangevuld met de opdrachten van aflevering 7. Zie de eerste pagina.

(https://i.imgur.com/eBcxR4K.png) (https://i.imgur.com/hPsNNOv.png)
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 1-05-2023, 11:13:43
De derde foto leverde 2000 euro op.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: annebeestje op 1-05-2023, 11:15:47
Ze had dat ook niet moeten zeggen van dat hoedje van de kip.
Het is gewoon Lancelot of Toos.

Ik denk dat het prima een molactie van Comfort kan zijn. Een poging om Toos nog vlak voor het foto-moment aan het bewegen krijgen. En er zelf als voorbeeldige kandidaat vanaf te komen.
Helaas mislukt, dat wel.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 1-05-2023, 12:58:23
De derde foto leverde 2000 euro op.

Aangepast. ::ok::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: D*N op 1-05-2023, 13:03:54
Ja heerlijk duel! En handig want als Commy het toch niet blijkt te zijn dan zou Lancelot nu wel mijn tweede optie zijn. Toos geloof ik niet in ::ohno::

Comfort valt hopelijk niet af, dan zitten er hier veel grandioos fout. Toch een beetje hallucinant dat veel goede speurders het niet zien. Dat Ruben niet de mol is valt al niet de missen, maar dan nog eens voor Comfort kiezen? Zoveel onmolse acties en dan nog eens het rood scherm wat niet zou mogen.
Je zit zelf al een aantal keer grandioos fout dit seizoen, stop toch eens met dat neerbuigend doen naar bepaalde tunnelaars!  ::niet-ok::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molest op 1-05-2023, 13:48:31
Ik vind het vooral nogal bruut naar Commy toe... Dat verdient ze niet. Als ze de mol is, keerde het rode scherm ondanks haar acteerkunsten als een boemerang naar haar terug. Twee kandidaten (Toos en Lancelot) hadden een slimme (of gelukkige) tactiek toegepast, en zagen bevestiging in het feit dat ze groen hadden. Of hun conclusie nou terecht was of niet, gevolg was wel dat ze zich sterker in haar vastbeten. Dus een deel schudde ze van zich af (Thomas), een ander deel (Toos en Lancelot) raakte juist meer overtuigd dat ze de mol was.

Dan vind ik het buitengewoon knap wat ze daarna nog aan molacties heeft laten zien. Superleuk wat ze deed bij het stuntvliegen en vooral bij de bus (omgekeerde psychologie toepassen, met succes), plus het subtiele mollen tijdens de les van Lancelot en de handpop van de mol. De laatste aflevering kan ik nog even niets over zeggen, die moet ik nog terugzien.

Bovendien staat ze goed geklasseerd in FTM, dus zeggen dat ze alleen vaart op de fouten van anderen is onzin. Als ze geen invloed heeft gehad op die fouten van anderen, had ze daar een mindere positie gehad. Die van Ruben of Toos bijvoorbeeld.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 2-05-2023, 11:37:39
Laat ik eens wat molpunten toekennen voor winnaars van de miniduels:

1.1 L
1.2 C
1.3 C
2.1 C
2.2 -
2.3 -
3.1 -
3.2 L
3.3 C
4.1 C
4.2 C
4.3 -
5.1 L
5.2 -
6.1 -
6.2 C
6.3 -

Comfort wint met 7-3.

7.1 L
7.2 -

Comfort wint met 7-4
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Lo op 2-05-2023, 11:50:20
Hmmm ergens maak je telfoutjes, Heinz. Ik kom uit de 19 opdrachten op 20-0 voor Commy ::love:: ::regenboog::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 2-05-2023, 11:51:35
 ::rofl::
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: FS op 2-05-2023, 11:53:47
3.1: Lancelot roept verkeerde combi’s (bijv jolly jumping en meer)  en blijft langer in t spel dan Comfort dus punt naar hem

4.3: Lancelot beïnvloedt de groep door niet te helpen en neemt hierin de leiding in t gesprek. Houdt betoog waarom niet helpen dus punt naar hem

5.2: Lancelot kiest verkeerde film en gaat makkelijk mee met Thomas dat Commy wél gevlogen heeft ondanks slecht acteerwerk van Commy dus punt naar hem

6.1: door Lancelot het belangrijke funfact niet doorgegeven. Punt naar hem

6.3: aangezien Commy hier de goede kleur doorgeeft gaat t punt eerder naar Lancelot die hier wel lekker meegaat in de foute keuze Toos. Half puntje?

Kom ik toch op n andere uitslag

Blijft subjectief.. zo’n lijstje
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: foxhunter op 2-05-2023, 11:57:50
Misschien opdracht 1.1 nog even uitleggen.
Op pad gaan zonder juiste tijd betekent dat je jezelf opzadelt met een onnodige druk om op tijd te komen, waardoor je te vroeg komt. De onzekerheid over de juiste tijd forceert keuzes. Dit is wat een team zonder mol zal doen.
Op pad gaan met de juiste tijd betekent dat je precies weet tot welk moment je kan rekken om nog op tijd te komen. Nog even tijd rekken bij de slang en je weet, dat kandidatenteam is al lang bij Gilles. De mol speelt de vermoorde onschuld en het zijn kandidaten die de boel verprutsen.
Deze opdracht gaat met 1-0 naar Comfort in plaats van Lancelot.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 2-05-2023, 12:00:19
Blijft subjectief.. zo’n lijstje

Uiteraard! Dat is nu net het leuke, dat je lijstjes kan vergelijken. (Ik zal mijn motivatie nog wel toevoegen.)
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: NVR_95 op 2-05-2023, 12:01:06
In 6.1 is Comfort absoluut verdachter dan Lancelot, wat mij betreft. Het enige wat verdacht is bij Lancelot is het laatste fun fact, en dat wordt overdreven verdacht in beeld gebracht. Comfort is eigenlijk een stuk verdachter: ze geeft 3x belangrijke foute informatie door, terwijl ze dat letterlijk in een boek kan opzoeken. Dit wordt dan juist weer veel minder duidelijk in beeld gebracht. Ze gaat ook nog eens als eerste de bibliotheek in: een typische molactie om boeken te verplaatsen/verstoppen.

Ik kijk nu ook weer de reacties op de vallende lamp terug. Lancelot lijkt toch erg te schrikken. Als ik iemand moest kiezen die acteerde, dan is het Comfort.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 2-05-2023, 12:06:54
Misschien opdracht 1.1 nog even uitleggen.
Op pad gaan zonder juiste tijd betekent dat je jezelf opzadelt met een onnodige druk om op tijd te komen, waardoor je te vroeg komt. De onzekerheid over de juiste tijd forceert keuzes. Dit is wat een team zonder mol zal doen.
Op pad gaan met de juiste tijd betekent dat je precies weet tot welk moment je kan rekken om nog op tijd te komen. Nog even tijd rekken bij de slang en je weet, dat kandidatenteam is al lang bij Gilles. De mol speelt de vermoorde onschuld en het zijn kandidaten die de boel verprutsen.
Deze opdracht gaat met 1-0 naar Comfort in plaats van Lancelot.
Tijd rekken heeft in deze opdracht absoluut geen zin. Als de eerste groep op tijd komt en afdrukt komt er geld in de pot. De zekerheid om €0 te halen is te vroeg aankomen en afdrukken vooraleer de andere groep arriveert, precies wat Lancelot deed. Overduidelijk molpunt voor Lancelot.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: FS op 2-05-2023, 12:10:26
Uiteraard! Dat is nu net het leuke, dat je lijstjes kan vergelijken. (Ik zal mijn motivatie nog wel toevoegen.)

Vooral benieuwd naar

1.3 Zie Comfort weinig verdachts doen
2.1 zie geen verschil .. gooien beiden fout van de trein.. of gooide C uberhaupt wel iets? Vergeten.
4.2 Comfort gaat alleen maar mee met goede antwoorden in de zoo? Zie ook weinig verdacht bij Lance
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: foxhunter op 2-05-2023, 12:11:32
Tijd rekken heeft in deze opdracht absoluut geen zin. Als de eerste groep op tijd komt en afdrukt komt er geld in de pot. De zekerheid om €0 te halen is te vroeg aankomen en afdrukken vooraleer de andere groep arriveert, precies wat Lancelot deed. Overduidelijk molpunt voor Lancelot.
En ik noem het een overduidelijk kandidatenpunt. Geen idee hebben van tijd. En op het verkeerde moment drukken. En de rest is er niet, want die komt 'op tijd' terwijl Lancelot met natte vingerwerk moest gaan schatten of hij goed zat ja of nee. Voor hetzelfde geld had hij ook goed kunnen zitten qua tijd, hij wist het stomweg niet.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 2-05-2023, 12:11:49
In 6.1 is Comfort absoluut verdachter dan Lancelot, wat mij betreft. Het enige wat verdacht is bij Lancelot is het laatste fun fact, en dat wordt overdreven verdacht in beeld gebracht. Comfort is eigenlijk een stuk verdachter: ze geeft 3x belangrijke foute informatie door, terwijl ze dat letterlijk in een boek kan opzoeken. Dit wordt dan juist weer veel minder duidelijk in beeld gebracht. Ze gaat ook nog eens als eerste de bibliotheek in: een typische molactie om boeken te verplaatsen/verstoppen.
De naam van de schilderij gaf Comfort fout door, de architect werd niet doorgegeven (dus 2x foute informatie waarvan 1 doorgegeven). Comfort gaf als jaartal terecht 1991 door, Lancelot maakte daar 1992 van maar Comfort corrigeerde dat terug naar 1991. Kun je toch niet mols noemen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 2-05-2023, 12:14:20
En ik noem het een overduidelijk kandidatenpunt. Geen idee hebben van tijd. En op het verkeerde moment drukken. En de rest is er niet, want die komt 'op tijd' terwijl Lancelot met natte vingerwerk moest gaan schatten of hij goed zat ja of nee. Voor hetzelfde geld had hij ook goed kunnen zitten qua tijd, hij wist het stomweg niet.
Lancelot wist goed dat hij veel te vroeg was door de afrondingsfout van de zandloper door Conny (waar hij gemakkelijk in meeging), maakte van 88 tellen 90.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: foxhunter op 2-05-2023, 12:16:01
Comfort gaf als jaartal terecht 1991 door, Lancelot maakte daar 1992 van maar Comfort corrigeerde dat terug naar 1991. Kun je toch niet mols noemen.
Is in het desbetreffende draadje al weerlegd. Is een test van Lancelot. Net zoals bijna al je argumenten wel weerlegd zijn, maar je doet er niks mee. Sterkte zondag.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: mocemole op 2-05-2023, 12:19:01
Misschien opdracht 1.1 nog even uitleggen.
Op pad gaan zonder juiste tijd betekent dat je jezelf opzadelt met een onnodige druk om op tijd te komen, waardoor je te vroeg komt. De onzekerheid over de juiste tijd forceert keuzes. Dit is wat een team zonder mol zal doen.
Op pad gaan met de juiste tijd betekent dat je precies weet tot welk moment je kan rekken om nog op tijd te komen. Nog even tijd rekken bij de slang en je weet, dat kandidatenteam is al lang bij Gilles. De mol speelt de vermoorde onschuld en het zijn kandidaten die de boel verprutsen.
Deze opdracht gaat met 1-0 naar Comfort in plaats van Lancelot.
Vreemde uitleg hoor. Natuurlijk is Lancelot hier het meest verdacht.
Wat nog kan is dat je als groep net op het laatste moment aankomt, nog wat tijd verspeelt door in discussie te gaan over wie nu die vrijstelling heeft en zo te laat op de knop drukt. Dat kan de tactiek van Commy zijn geweest, maar dat hebben we niet gezien.

Het is wel het Commy vs Lance topic, maar als je Toos meerekent kan die door een teken van Gilles weten of de groep te vroeg of te laat is en zo kiezen of hij lang of kort discussieert. Hij en Lieselot staan daar al te wachten bij Gilles als de eerste groep aankomt.
Ik vond hem snel op te geven en ze te laten drukken.
Al bij al was het daar dat het geld binnen was of niet.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: NVR_95 op 2-05-2023, 12:21:09
De naam van de schilderij gaf Comfort fout door, de architect werd niet doorgegeven (dus 2x foute informatie waarvan 1 doorgegeven). Comfort gaf als jaartal terecht 1991 door, Lancelot maakte daar 1992 van maar Comfort corrigeerde dat terug naar 1991. Kun je toch niet mols noemen.

Ook al werd het niet doorgegeven, het is wel typisch om die informatie fout op te lezen. Ik neem dat wel mee als potentiele molactie. 1991/1992 is inderdaad opvallend, en wijst eerder naar Lancelot dan Comfort.

In het algemeen lijkt mij de plek van Comfort waar je als mol wil zitten. Je controleert alles, en je bent ook nog vaak in je eentje. Perfect voor een mol. De leraarpositie van Lancelot is verre van ideaal. Je hebt geen invloed op de informatie die je binnenkrijgt, en je wordt letterlijk de hele tijd in de gaten gehouden door twee kandidaten. Lastig mollen.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Heinz op 2-05-2023, 12:32:04
Vooral benieuwd naar

1.3 Zie Comfort weinig verdachts doen
2.1 zie geen verschil .. gooien beiden fout van de trein.. of gooide C uberhaupt wel iets? Vergeten.
4.2 Comfort gaat alleen maar mee met goede antwoorden in de zoo? Zie ook weinig verdacht bij Lance

Mijn motivatie erbij:


    1.1 L (Lancelot doet de opdracht mislukken, Commy zou als Mol vooral krediet opbouwen)
    1.2 C (Prachtige molactie Commy, zelf op de positie terechtgekomen maar doet alsof het tegen haar zin is)
    1.3 C (Vooral omdat Lancelot hier een anti-molactie heeft: hij blijft rustig zeggen dat Lieselot bevrijden een keuze is voor geld en dat ze daarna wel zien of ze haar info geven of niet)
    2.1 C (Weer een anti-molactie van Lancelot wanneer Commy (e.a.) voor een fout object willen kiezen en hij voor het juiste)
    2.2 -
    2.3 - (Commy combineert weer goede en molse acties wat ik heel verdacht vind. Maar als Lancelot de Mol is kiest hij voor het gestrekte been. Het is maar welke molstrategie je verwacht hier, dus gelijkspel voor mij)
    3.1 - (Hiervoor geldt hetzelfde. Ik vind na het molwerk jezelf laten pakken prima bij Mol Commy passen. Mol Lancelot kiest ervoor nog wat extra te mollen)
    3.2 L (Ei kwijtraken, niet in de rietjesopdracht slagen, toch met best wat eieren nog aankomen, met veel drama)
    3.3 C (Commy zet het spel in werking, Lancelot is degene die vaak drukt, wat de Mol niet per se wil)
    4.1 C (Typisch Mol Commy om goed mee te werken op het moment dat al duidelijk is dat de lift niet gestopt gaat worden. Mol Lancelot had niet op die positie moeten komen of nu ie er toch was wel gewoon met gestrekt been mollend een pasvraag kunnen pakken)
    4.2 C (Betere positie om te mollen voor Commy. Wat ze ook doet want ze is bij meerdere foute antwoorden betrokken. Bij het goede gaat ze maar aarzelend mee)
    4.3 - (Hier had ik makkelijk een punt aan Commy kunnen geven omdat ze alles fout gokt. Maar tegelijkertijd is een rood scherm voor de Mol wel iets dat me erg onwaarschijnlijk lijkt, vandaar gelijkspel)
    5.1 L (Lancelot duidelijk weer met gestrekt been mollend terwijl Commy geld binnenbrengt. Had Mol Commy van mij niet hoeven doen, ze is soms te voorzichtig)
    5.2 - (Commy liegt maar net overtuigend genoeg, daarom geen molpunt voor haar. Lancelot doet zowel dingen goed als fout. Gelijkspel)
    6.1 - (Ideale positie voor Mol Commy om veel verwarrende en foute informatie te geven en er toch mee weg te komen. De aandacht gaat naar Lancelot die natuurlijk in de laatste seconden van het spel ook heel verdacht is. Gelijkspel)
    6.2 C (Toch wel erg verdacht die reeks zonder hoog bedrag)
    6.3 - (Commy zou goed gebruik maken van eventuele verdenkingen die op haar liggen. Lancelot kiest de verkeerde persoon en zou eventueel verwacht kunnen hebben dat Toos Ruben zou volgen)
7.1 L (Commy molt hier maar één foto van de drie. Lancelot zegt tongbrekers verkeerd voor aan Ruben en faalt zelf ook, duidelijk punt voor Lancelot)
7.2 - (Vergelijkbaar hoe ze hier 1000 euro in plaats van 3000 in de pot brengen)

Comfort wint met 7-4
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: FS op 2-05-2023, 12:36:21
Mijn motivatie erbij:


   
 2.1 C (Weer een anti-molactie van Lancelot wanneer Commy (e.a.) voor een fout object willen kiezen en hij voor het juiste)
   

het juiste kiezen komt kandidaats over maar als je vervolgens niet raak gooit is dat m.i juist mols. Dit was sowieso amper haalbaar qua gooien (schijnt getest te zijn maar ik geloof er amper wat van)
Commy gooide geloof ik zelf niks dus 0 invloed. Punt blijft bij Lance dan wat mij betreft
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Molekule op 2-05-2023, 12:43:09
Ik zou ook 2.1 nog aanpassen maar dan naar een gelijkspel.
Alle andere scores van Heinz kan ik volgen.
Bij mij dus 6-4 in het voordeel van Comfort.
Al bij al nipt. Wat me niet verbaast, want Comfort is idd een zeer subtiele maar ook voorzichtige onder de radar mol.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: FS op 2-05-2023, 12:49:50
Mijn score voor Lancelot komt hoger uit maar het zegt me niet dat hij ook de mol is.
Ben er nog steeds niet uit
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Luc op 2-05-2023, 14:28:09
Die scores zijn misschien wel subjectief maar ik ga verder toelichten.

2.1 Lancelot. Comfort had het raadsel juist en ook 2 voorwerpen. De reden waarom het molpunt naar Lancelot gaat is omdat Comfort als enige niets gooide en Lancelot gooide het duurste voorwerp stuk. Eigenlijk kan de mol hier best een goed voorwerp kiezen om zich minder verdacht te maken en een voorwerp stuk gooien.
2.3 Lancelot. Zoals ik eerder zei was Comfort de enige die in alle opdrachten slaagde. Zij kwam net op tijd aan na 4 km lopen, als mol kon je gemakkelijk iets  te laat aankomen (het zou niet verdacht zijn geweest).
3.1 Lancelot. Vroeg afgaan is onmols, de mol zal niet snel de controle van het spel weggeven. Het binnenbrengen van het blauwe hoefijzer door Toos is ook onmols.
4.2 Inderdaad betere positie om te mollen voor Comfort maar zij doet er niets mee, gaat steeds mee met de goede antwoorden van Leïla (wat €1000 leverde). De foute antwoorden werden vooral door Thomas gegeven.
5.2 Lancelot: de positie bij de drones is verreweg de beste molpositie, daar heb je controle over €6000. De stuntvliegers hebben maar een beperkte invloed op hun deel (€1500). Het zijn ook de filmkenners die bepalen over het al dan niet iedereen gevlogen.
 6.3 Lancelot: Degenen in de bus bepalen tenslotte welke foto wordt doorgegeven en welke draad doorgeknipt (Lancelot deed beiden fout).
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Wolf2112 op 3-05-2023, 11:31:22
6.3 T. Lancelot laat het kiezen over aan Toos. "Your call!" Zou hij als mol dat doen? Lijkt me ook niet echt
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Belgian Mol op 3-05-2023, 14:41:14
6.3 is inderdaad puur Toos. Zware minpunten voor Comfort. Lancelot neutraal, een beetje te neutraal zoals bij de vliegtuigverhaaldiscussie.
Titel: Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
Bericht door: Crapuleke op 4-05-2023, 00:54:33
Ik kijk nu ook weer de reacties op de vallende lamp terug. Lancelot lijkt toch erg te schrikken. Als ik iemand moest kiezen die acteerde, dan is het Comfort.
De reactie van Lancelot nadat zijn whiskey net na de bar stopt laat volgens mij zien dat Lancelot best kan acteren ;)