Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Dronken museumkraak (9.2)
2. Beestenboel (9)
3. Scrabble Doolhof (8.9)
4. The Hunger Games (8.9)
5. Push The Button (8.8)
  1. Molboekjes van de afvallers (7.2)
2. Raadsels op een luchtkussen (7.5)
3. Duiken naar bagage (7.5)
4. Push the button 2.0 (7.9)
5. Gospel (7.9)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Push The Button
Er zijn 11 kandidaten. Die kunnen allemaal mee als niemand op een grote rode knop drukt in zijn auto. Maar mocht er minstens één persoon drukken, dan gaan enkel de eerste 5 die gedrukt hebben zeker mee. De rest moet dan nog strijden door telkens als eerste het juiste beroep te raden van de laatste kandidaat die in het vliegtuig is gestapt. De laatste valt af...
8.8 Log in!
 Nelson Mandela Bedevaart
Er moet een tocht van 27 km afgelegd worden in 3 uur tijd. Twee lopers worden gekozen. De rest splitst zich op in duo's. Die duo's moeten elk een eigen opdracht doen. Als ze daar in slagen, mogen ze zich bij in een busje voegen.Dat busje vertrekt één keer richting de 2 lopers, waar de duo's die het busje gehaald hebben, de lopers kunnen aflossen. Als ze binnen de tijd aankomen, winnen ze 5000 euro.
8.3 Log in!
 Blinde Angst
Er worden 5 kandidaten gekozen die het niet erg vinden om van een gebouw te vallen. Zij worden elk aan iemand gekoppeld die daar wel bang voor is. Bij vertrek moet het duo een vraag beantwoorden over één van hun medekandidaten. Bij een juist antwoord zal degene zonder hoogtevrees van het gebouw vallen en de andere valt op een matras. Ze zijn echter geblinddoekt en weten niet wie op een matras zal vallen en wie niet. Als ze op de derde tel tegelijkertijd achterover vallen, winnen ze 500 euro. Als iedereen wint, wordt het geld verdubbeld.
8.5 Log in!
Aflevering 2
 City Sightseeing
Negen kandidaten zitten op een City Sightseeing bus. Op 4 stops moeten kandidaten uitstappen om een mini-opdracht te doen. Ze kunnen spelen voor geld of pasvragen. Als ze de pasvragen kiezen en falen, dan gaan deze naar Hans. De opdracht is pas geslaagd als ze het juist uitvoeren en op tijd terug op de volgende bus zitten. Op die bus zit Hans te studeren. Hij moet namelijk de test die de andere kandidaten gemaakt hebben, ook invullen en beter scoren dan Jessica, die toen af viel.
8 Log in!
 Beestenboel
Zeven kandidaten zitten verspreid over een klein dierenverblijf. Eén zit in een hok met een muis in een bootje, één zit in een kleine kooi in een grote kooi met een onbekend dier, Twee zitten in een geitenkooi, waar ook een apenkooi staat en drie lopen buiten vrij rond. De opdracht is geslaagd als ze binnen anderhalf uur op de rode knop drukken. Maar die staat in een leeuwenkooi met een leeuw erin...
9 Log in!
 Gospel
Drie kandidaten krijgen zangles en moeten nadien het traditionele Zuid-Afrikaanse volkslied Shosholoza zingen. Ieder zingt voor een bedrag (500 €, 1.000 € of 1.500 €) in een voltallig koor. Twee juryleden luisteren geblinddoekt en proberen hen eruit te pikken. Als een kandidaat niet gekozen wordt, gaat diens bedrag in de pot. Als hij één keer gekozen wordt, winnen ze het bedrag niet en als ze door beide juryleden gekozen worden, gaat dat bedrag UIT de pot!
7.9 Log in!
Aflevering 3
 Raadsels op een luchtkussen
Eline, Davey, Bertrand en Sam moeten elke een raadsel oplossen, liggend op een groot luchtkussen. Hoeveel tijd ze daarvoor krijgen en hoeveel geld het waard is, wordt bepaald door Robin en Hans. Zij moeten per medekandidaat inschatten hoe lang die persoon erover zal doen. Een klok loopt af. Niet met tijd, maar met geld. Het start bij 1.000€ en gaat telkens per 50€ naar beneden. Als zij de klok stop zetten, springen er twee mannen op het andere einde van het luchtkussen waardoor de kandidaat de lucht in gelanceerd wordt, duidelijk makend dat hun tijd om is. Was het raadsel correct opgelost, dan winnen ze het bedrag dat nog op de aftelklok stond. Op het einde kunnen Robin en Hans het bedrag nog verdrievoudigen. Eén van hen moet een dier boetseren en de andere moet het raden. De vier andere kandidaten beslissen deze keer wanneer de tijd om is en voor hoeveel geld ze spelen.
7.5 Log in!
 Dronken museumkraak
De zes kandidaten van de eerste opdracht worden naar een cocktailbar gebracht en verteld dat ze een vrije avond hebben, maar morgen een nieuwe opdracht hebben. Ze duiken in de alcohol, maar om 1 minuut na middernacht blijkt dat hun volgende opdracht begint. Ze moeten drie objecten in een museum stelen. Marzena en Annelies hebben deze kraak voorbereid en begeleiden hen door het museum.
9.2 Log in!
 Een ongewone eliminatie
De test wordt gemaakt en kandidaten krijgen énkel hun eigen scherm te zien dmv een bril. Enkel door de bril kan je zien of jou scherm rood of groen is. Kandidaten moeten nadien bespreken en erachter komen wie het rode scherm gehad heeft. Als hen dat lukt, winnen ze geld en gaat die kandidaat naar huis. Lukt het hen echter niet, dan blijft de kandidaat die een rood scherm gekregen heeft in het spel. Die heeft dus heel veel informatie. Bovendien winnen ze dan geen geld én gaat de kandidaat met de tweede slechtste score naar huis!
8.7 Log in!
Aflevering 4
 De Rode Lantaarn
Kandidaten gaan kamperen. Maar ze krijgen slechts de basisbenodigdheden mee. Met de fiets moeten ze net eindpunt bereiken en onderweg drie opdrachten doen, waarbij ze kiezen om te spelen voor geld of extra kampeerbenodigdheden. Bovendien fietst iemand met een rode lantaarn mee. Die moet aan een gemiddelde snelheid van 10 km/h fietsen om alles wat in de opdrachten gewonnen werd, effectief te winnen. Iedereen die wordt ingehaald door de rode lantaarn wordt geëlimineerd uit de opdracht en kost de pot bovendien 500 €.
8.6 Log in!
 Scrabble Doolhof
Twee kandidaten spelen scrabble in het midden van een doolhof. Hun letters moeten door hun medekandidaten in dat doolhof gevonden worden. De letters staan op struisvogeleieren en bovendien lopen er in het doolhof ook struisvogels rond. Een kandidaat mag telkens maar één ei per keer dragen. Bovendien werd hen 's morgens verteld dat de vinder van het gouden ei een leuke verrassing zou krijgen. Dat gouden ei ligt ook ergens in het doolhof.
8.9 Log in!
 Daar in dat kleine café
De vinder van het gouden ei krijgt de eer om tussen krokodillen te duiken. Maar daar krijgt hij telefoon van een geliefde thuis en komt hij te weten dat hij 3000 € personlijk geld kan winnen dat in de spaarkas in een café ergens in Vlaanderen zit. In de souvenirshop vindt hij aanwijzingen waar dat café zich bevindt en zo kan hij zijn geliefde naar die plaats sturen om het geld op te pikken. Maar tegelijkertijd spelen de andere kandidaten golf. Ieder moet binnen een aantal slagen een hole scoren om een sleutel te winnen waarmee een kluisje geopend kan worden. Op een tv scherm zien ze hun geliefden in een café zitten. Ze moeten door aanwijzingen in de kluisjes het telefoonnummer van dat café vinden om hun geliefden te contacteren en te vragen het geld uit de spaarkas te halen.
8.1 Log in!
Aflevering 5
 GPS Shock
Vier kandidaten spelen het spel Elektro waarbij ze twee woordjes aan elkaar moeten linken naar een lampje. Is het fout, dan krijgen ze een elektrische schok! Zijn ze juist, dan brandt de lamp, winnen ze geld en gaat 3 minuten een lamp branden in de bibliotheek. Daar vinden ze woordenboeken om twee kandidaten te helpen die naar hun locatie op zoek zijn adhv 8 GPS toestellen in verschillende talen. Met behulp van de woordenboeken, identificeren ze de talen en kunnen ze foute GPS toestellen uitschakelen.
8.5 Log in!
 Bezoek in een kooi
De geliefden komen op bezoek, maar staan in een kooi. De kandidaten kunnen er enkel geraken door 10 meerkeuzevragen te beantwoorden. Een kandidaat antwoordt op een vraag door op A, B of C te staan. Na 6 vragen moet iemand die reeds op een antwoord stond, van zijn antwoord afstappen om de volgende vraag te beantwoorden. Maar als hij op het foute antwoord stond, ontploft er een stof bom in de kooi en is het game over!
8.3 Log in!
 The Hunger Games
Samen met hun bezoek, spelen de kandidaten individueel om een vrijstelling te winnen. Ze spelen The Hunger Games, waarbij ze elkaar moeten afschieten, in de hoop als enige over te blijven en een vrijstelling te winnen. Er wordt echter ook 5000 euro gedropt. Als de enige overwinnaar dat geld op zak heeft, wint de groep het geld. Maar net zoals in The Hunger Games, worden de spelregels gaandeweg aangepast...
8.9 Log in!
Aflevering 6
 Duiken naar bagage
De bagage van de kandidaten ligt in het water, samen met nog andere koffers. Ze zijn allemaal gemarkeerd met de Zuid-Afrikaanse vlag in verschillende kleuren. Kandidaten moeten 3 meter onder water naar een luchtbel duiken om hun juiste kleurencombinatie van buiten te leren en zo de juiste koffer op te duiken.
7.5 Log in!
 Hartslag onder controle
Kandidaten moeten 4 vragen beantwoorden met hun hartslag. Na de vraag krijgen ze 2 minuten om hun hartslag op het juiste antwoord te laten kloppen. Per juist antwoord dat zo gegeven wordt, winnen ze 200 €. Maar dat geld is nog niet binnen. Na de opdracht ontmoeten ze De Mol in het donker. Ze moeten daarbij hun hartslag wederom onder controle houden. Per minuut moeten ze zorgen dat hun hartslag minder is dan hun hartslag in rust + 10. Gaan ze er toch over, dan neemt de Mol 200 € af van het gewonnen bedrag.
8.5 Log in!
 De Caravan
Kandidaten moeten een rit van 90 km afleggen met een caravan. Maar ze mogen enkel rijden als iemand daadwerkelijk slaapt in de caravan. Ze mogen niet meer dan 10 minuten rijden zonder dat er iemand in het bed in de caravan slaapt en er moeten minstens 2 verschillende personen geslapen hebben.
8.1 Log in!
Aflevering 7
 Rugby en filmmuziek
Eén kandidaat moet aan de hand van filmmuziek de juiste rugbybal kiezen en in het veld trappen. Daar moet de kandidaat met de correcte hoofdrolspeler op zijn rug, de bal in de 100, 200 of 500 euro zone brengen. Maar opgepast, want tussen de 100 en 200 is een grote 0 zone en tussen 200 en 500 zelfs een bankroetzone!
8.2 Log in!
 Zoek de 10 verschillen
Twee opmerkzame kandidaten krijgen avondeten in een kamer vol voorwerpen. Vervolgens krijgen ze een rondleiding waarbij achter hun rug stiekem 10 voorwerpen verwisseld worden. De twee andere kandidaten krijgen een voor en na foto te zien en moeten op elk verschil een bedrag plakken. De opmerkzame kandidaten moeten de verschillen vinden en winnen zo telkens het bedrag dat de anderen erop geplakt hebben. Als ze drie fouten hebben, stopt de opdracht.
8.2 Log in!
 Molboekjes van de afvallers
In een boomhut liggen de molboekjes van de zes afvallers. Kandidaten kunnen er in gaan kijken maar per molboekje waar in gekeken wordt, gaat er 500 euro uit de pot.
7.2 Log in!
 Waar of niet?
Elke kandidaat doet een aparte opdracht om tot 1000 euro te verdienen. Nadien moeten ze beslissen of ze tegen de andere kandidaten de waarheid vertellen over wat ze hebben gedaan of liegen. Als de kandidaten juist raden of het waarheid of een leugen was, winnen ze het geld. Raden ze het fout, dan wint de kandidaat 2 pasvragen.
8.8 Log in!
Aflevering 8
 Strijd op school
Kandidaten moeten het opnemen tegen leraars op een school. Ze kunnen hulp van leerlingen inwinnen door vragen juist te beantwoorden. Een juist antwoord levert 8 kinderen op en een fout slechts 2. Iemand moet vervolgens een rekensom sneller oplossen dan een wiskundelerares, iemand anders moet kinderen Nederlandse woorden leren, terwijl de lerares die woorden ook studeert en de derde moet samen met de hulpkinderen touwtrekken tegen de leerkrachten lichamelijke opvoeding.
8.4 Log in!
 Safari
Eline moet een rondleiding op een safaribus geven en krijgt 1 uur om zo veel mogelijk te studeren. Als zij vervolgens meer dan 60 % scoort op de tevredenheidsenquête, wint ze geld. De andere twee moeten een foto van één van de Big Five maken. Davey geblinddoekt en Annelies met een hoofdtelefoon op. Een GPS signaal wijst hen de weg. De geblinddoekte moet de foto maken, op instructies van de "dove". Als de toeristen juist kunnen raden welk dier en welke soort het is, winnen ze geld.
8.6 Log in!
 Push the button 2.0
Drie kandidaten zitten elk in een auto bij een helikopter. Een geldklok loop per 100 euro op tot een totaal van 5000 euro. Als iemand op de knop drukt, krijgt hij persoonlijk het geld op de som waarop afgedrukt werd. Dat geld komt echter uit de pot én die persoon mag niet mee in een helikopter over het prachtige Afrikaanse landschap.
7.9 Log in!