Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Levend begraven (9.2)
2. Koffertjesspel (9.1)
3. Pretpark (9)
4. Jagen op Joke (8.8)
5. De mol op de proef stellen (8.7)
  1. Vuur, water, lucht, aarde (7.3)
2. Mexicaans worstelen (7.8)
3. Cliffhanger (7.8)
4. Winkelcentrum (7.8)
5. Feest (7.9)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Levend begraven
De kandidaten liggen levend begraven in een doodskist. Ze zijn door de mol ingedeeld in 5 duo's, die voor €250, €500, €750, €1000 en €2500 spelen. Het duo dat voor het laagste bedrag speelt moet 1 code kraken om te ontsnappen, het tweede duo 2 codes, en zo heeft elk duo één code meer. Het laatste duo kan alleen door de anderen bevrijd worden, door met behulp van hun begrafenisnummer een telefoonnummer te achterhalen. Het laatste duo blijkt 500 meter verderop begraven te liggen, waardoor de tijd extra belangrijk is.
9.2 Log in!
 Mariachiband
Twee kandidaten moeten achter een mariachiband aan lopen en herkennen welke nummers zij spelen. De overige kandidaten moeten de mariachiband voor blijven, en telkens een aantal kandidaten achterlaten om een opdracht te doen voor €1000: dominosteentjes opstellen en laten omvallen, anagrammen oplossen op basketballen en de basketbal met de overgebleven letter door de basket gooien, en "Wie ben ik?" spelen in het Spaans. Als ze de opdracht op tijd voltooien, mogen ze meelopen en helpen met raden. Op het eindpunt moeten de twee muziekkenners kippen vangen die allemaal een bandje om hun nek hebben met vrouwennamen. Vijf daarvan waren liedjes die de band speelde; als ze die alle 5 vangen verdienen ze nog eens €1000.
8.3 Log in!
 Cliffhanger
De kandidaten moeten in tweetallen abseilen. Onderweg ziet de ene persoon een bord met een uitspraak van één van de kandidaten, en de andere persoon een bord met 4 antwoordopties. Zodra ze beneden zijn moeten ze op een knop duwen en het juiste antwoord geven voor €1000. Daarbij is het van belang zo snel mogelijk beneden te zijn, want wie het allersnelste is krijgt een envelop met een geheimzinnige inhoud: de "cliffhanger" van de aflevering, die een groot voordeel kan opleveren.
7.8 Log in!
Aflevering 2
 Jagen op Joke
Omdat Joke vorige aflevering de envelop had, wordt zij nu de voortvluchtige. Ze moet proberen binnen 1,5 uur 20 pasvragen te brandmerken, en die bij het eindpunt, een haciënda, te brengen. De overige kandidaten kunnen ondertussen op haar jagen met een helikopter, een truck en paarden. Als zij de pasvragen vinden voor Joke dat doet, kunnen ze deze brandmerken met een geldteken om geld te verdienen. Dit geld moet dan wel de haciënda bereiken voor Joke geraakt wordt, want zodra Joke dood is, is het spel over.
8.8 Log in!
 Baseball en 5e klas-vragen
Vijf kandidaten moeten baseball spelen tegen een team uit het 5e leerjaar. Bij elk honk kunnen zij een rode bal winnen: bij het eerste honk in een ballenbak, bij het tweede door middel van een elektro-spel, en bij het derde door de bal door een doolhof te leiden. Twee andere kandidaten moeten ondertussen vragen uit het 5e leerjaar beantwoorden. Elke bal die wordt gewonnen staat gelijk aan 1 vraag. Ze verdienen €100 euro per goed beantwoordde vraag. Als iemand een homerun rent levert dat €300 op.
8.3 Log in!
 Blind vertrouwen
Tijdens de baseball-opdracht zijn twee kandidaten, die blind vertrouwd worden, gescheiden van de groep. Zij lopen geblinddoekt rond in het stadje Guanajuato en krijgen een rondleiding van een gids. Achteraf moeten ze 3 vragen beantwoorden over dingen die die dag gebeurd zijn, voor €1000 per vraag. Ze hebben echter ook de hele dag met de molboekjes van alle kandidaten rondgelopen: als één van beide stiekem gekeken heeft is de opdracht mislukt.
8.1 Log in!
Aflevering 3
 Feest
De kandidaten moeten helpen bij de organisatie van een dorpsfeest en verdelen zich in drie groepen. Joke, Jeffrey en Steve moeten liedjes herkennen, en een piñata met daarop de artiest van het liedje slaan. Als ze de goede piñata's slaan verdienen ze geld, en snoepjes voor het feest. Lloyd en Bahador moeten een quiz doen en antwoorden door glaasje A, B of C leeg te drinken. Onder het goede antwoord zit water, en onder de foute tequila. Per goed antwoord verdienen ze geld, maar als ze aan het einde positief blazen bij de alcoholtest zijn ze al het geld weer kwijt. Katrien, Pascale en Pieter moeten voor de dansers zorgen door vanaf een toren de juiste dansers in de gaten te blijven houden tussen allemaal dansers op het plein. Voor ze de dansers mogen halen, moeten ze een memoryspel oplossen. Per juiste danser verdienen ze geld.
7.9 Log in!
 Racen
Twee kandidaten moeten een racecircuit sneller afleggen dan een coureur. Terwijl ze het circuit rijden moeten ze meerkeuzevragen beantwoorden uit het rij-examen. Eén persoon zit bovenop de auto en moet aan het einde van de ronde het bordje met het juiste antwoord omhoog houden voor de flitser. Daarna legt de coureur het circuit af, waarbij de andere kandidaten de coureur kunnen vertragen door de banden onder een auto te vervangen en daarmee traag voor hem te gaan rijden, 1 km te fietsen zodat er een stoplicht op rood springt, en een oud mannetje uit een auto te bevrijden en te helpen met oversteken.
8.5 Log in!
 Koffertjesspel
Nadat de test is gemaakt, moeten de kandidaten de gehele groepspot, verspreid over koffers van €6000, €3000, €2000, €1500, €1000, €700, €0 en €0, verdelen onder elkaar. Het bedrag wat de afvaller bij zich heeft, verdwijnt uit de pot. Ze weten dat de afvaller "nee" heeft geantwoord op de vraag of de mol kinderen heeft, en de mol weet wie de afvaller is. Nadat de verdeling is gemaakt, kunnen de kandidaten met geld nog pasvragen kopen voor €500 per stuk, en zo de uitslag van de test nog beïnvloeden.
9.1 Log in!
Aflevering 4
 Fietskoeriers
De kandidaten moeten 4 pakjes op verschillende plaatsen in Mexico-City bezorgen met een bakfiets. Om te achterhalen welke van de 46 pakjes ze moeten bezorgen, moeten ze 4 puzzels oplossen. Per juiste puzzel krijgen ze een afbeelding van een persoon. Twee kandidaten staan ondertussen in een museum en moeten deze personen op basis van de omschrijving zien te vinden op een schilderij. De namen van deze personen leiden tot het juiste pakje.
8.2 Log in!
 Mexicaans worstelen
Bahador en Pieter leren Mexicaans worstelen van professionele worstelaars. Ze moeten uit 20 bewegingen er 5 kiezen die ze die avond perfect uit moeten kunnen voeren. Als de overige kandidaten alle bewegingen herkennen, verdienen ze €3000.
7.8 Log in!
 Escaperoom
Steve en Pascale zitten opgesloten in een kamer met een verfbom, die na 1 uur afgaat. De andere kandidaten moeten 3 kamers door om bij hen te komen. Ze moeten in elke kamer een puzzel oplossen om naar de volgende te komen, en daarnaast kunnen ze in elke kamer een kleur vinden. Zo kunnen ze erachter komen welke gekleurde draad ze door moeten knippen om de bom onschadelijk te maken. Als dat binnen de tijd lukt verdienen ze €3000.
8.6 Log in!
 Iets met liften en trappen
De kandidaten moeten met een lift naar de 37e verdieping. Degene die als eerste boven is, verdient een vrijstelling. Onderweg stopt de lift 6 keer en moet steeds een kandidaat uitstappen om een vraag te beantwoorden, en de juiste envelop binnen 30 seconden weer aan de lift te geven. Een juist antwoord is €500 waard. Dit geld wordt echter alleen verzilverd als de persoon die achterblijft in de lift als eerste boven is. De kandidaten die uitstappen kunnen met de trap een poging doen eerder te zijn dan de lift en zo de vrijstelling te verdienen.
8.5 Log in!
Aflevering 5
 Pretpark
De kandidaten moeten binnen een uur 3 kluisnummers vinden in een pretpark. In elk van de kluizen zit €1000. Twee kandidaten moeten in de achtbaan een woord uitbeelden en het paginanummer van het Groene Boekje waarop dit woord staat is een kluisnummer. Twee andere kandidaten moeten sommen oplossen in de wildwaterbaan. De laatste twee kandidaten moeten met een groep Mexicaanse kinderen door het park lopen en met behulp van kinderattracties het laatste nummer vinden. Ook moeten zij langs de andere kandidaten om hun nummers te achterhalen, want zij moeten uiteindelijk het goede antwoord geven. Na de opdracht blijkt dat de mascottes in het park hun verklede familieleden waren: als ze goed kunnen raden wie wie is verdienen ze nog eens €1000.
9 Log in!
 Drive-in bioscoop
De kandidaten zitten samen met hun bezoeker in een auto in een drive-in bioscoop. Ze moeten vragen beantwoorden over 6 filmfragmenten. De eerste vraag levert €25 op, de tweede €50, en zo verdubbelt het steeds tot €800. Na elk goed antwoord hebben ze de keuze om weg te rijden met het dan toe verdiende geld en te overnachten in een luxe hotel, of te blijven en verder te spelen. Als het laatste antwoord fout is, zullen ze de nacht moeten doorbrengen in de auto en zijn ze het geld kwijt.
8.5 Log in!
 Winkelcentrum
De kandidaten mogen allemaal samen met hun bezoeker gaan winkelen ter waarde van €1000: cadeau's voor zichzelf of het doneren aan een goed doel. Daarna krijgen ze de keuze om te spelen voor de inhoud van het winkelkarretje of voor 3 pasvragen. Alle kandidaten krijgen een paintballgeweer en één kogel, waarmee ze na 10 minuten tegelijktijdig één schot mogen lossen. Wie geraakt is verliest zijn/haar inzet. Als het de kandidaten lukt alleen alle kandidaten met pasvragen af te schieten, verdienen ze €3000.
7.8 Log in!
Aflevering 6
 Gracht van fortuin
De kandidaten spelen 3 rondes Rad van Fortuin op een bootje. Als ze een letter goed raden, gaat het geld wat ze hebben gedraaid bij de inzet, maar als de letter fout is gaat het geld eraf. Elke ronde moeten 2 van de kandidaten een mini-opdracht doen op een ander bootje. Alleen als deze opdracht slaagt, wordt het verdiende geld van deze ronde ook gewonnen. Na de 3 rondes komt er een finale waarin 1 persoon nog een laatste woord mag raden om het bedrag te verdubbelen. Lukt dit echter niet, gaat het bedrag terug naar 0.
8.2 Log in!
 De mol op de proef stellen
De kandidaten zitten allemaal in een apart kamertje en mogen één voor één naar de controlekamer komen om hun medekandidaten aan een proef te onderwerpen, zoals hete pepers eten of twee minuten lang een stinkbom ruiken. Enkel de mol hoeft dit niet te doen, en zal een emotie moeten acteren. Als alle kandidaten de prikkel helemaal uitzitten wordt er ook geld verdiend.
8.7 Log in!
 Geitenhoederstocht
De kandidaten mogen allemaal een geitje uitzoeken waarmee ze binnen 2 uur een tocht van 5km moeten maken. Onderweg komen ze 2 opdrachten tegen waarmee ze 10 extra geiten kunnen verzamelen. Als een geitje meer dan 20m van de kudde afdwaalt zijn ze het kwijt. Elk geitje wat aankomt op het eindpunt is 200 euro waard. Aan het eind blijkt er echter een twist te zijn: ze kunnen er ook voor kiezen hun geitjes in een ander veld te plaatsen, waar een tortilla wordt neergelegd. Degene wiens geitje die tortilla opeet, verdient een vrijstelling.
8.3 Log in!
Aflevering 7
 Triatlon
De kandidaten moeten binnen 3 uur een triatlon afleggen. Twee kandidaten moeten 1 km kajakken en twee kandidaten moeten 12 km fietsen. Daarna moeten ze samen 7 km lopen door de duinen. De tijd van de 3e die over de eindstreep komt telt. Onderweg komen ze per discipline één opdracht tegen waarmee ze geld kunnen verdienen. Ze kunnen er echter ook voor kiezen om de opdracht niet te doen en hun route te versnellen met behulp van een jetski, zadels en een quad.
8.2 Log in!
 Verborgen camera's
De kandidaten komen ieder in een situatie terecht met een verborgen camera. Pascale moet voor €1000 per situatie inschatten hoe de andere kandidaten reageren op de situatie. Daarna volgt echter een twist: de andere kandidaten waren hier van op de hoogte en moesten juist het tegenovergestelde doen van wat ze denken dat Pascale zal inschatten. Als ze inderdaad het tegenovergestelde doen, verdienen ze €1000 per situatie.
7.9 Log in!
 Molboekjes
De kandidaten moeten tegen elkaar strijden voor een hint naar de mol die te verkrijgen is door alle molboekjes bij elkaar te leggen. De eerste die een raadsel oplost mag zijn tegenstander kiezen. Vervolgens worden er twee duels gespeeld: zoveel mogelijk plaatjes onthouden en jenga spelen. De winnaars van deze duels spelen een finale waarin degene die het laatst zijn kaars uitblaast wint. Tijdens de duels tikt het geld echter weg, dus het is van belang de opdracht zo snel mogelijk te spelen. De winnaar kan door de molboekjes op de juiste volgorde te leggen een telefoonnummer achterhalen. Als je dit telefoonnummer belt, hoor je de mol de moltune fluiten.
7.9 Log in!
Aflevering 8
 Vuur, water, lucht, aarde
Er zijn 4 schijven met daarop de symbolen van de elementen vuur, water, lucht en aarde. De kandidaten moeten binnen een half uur, zo lang als het Mexicaanse ritueel wat ondertussen wordt uitgevoerd duurt, erachter komen welke van deze schijven van chocola gemaakt is. Daarvoor moeten ze 3 opdrachten doen: de ingrediënten van verschillende soorten chocola raden, 7 gebouwen op volgorde van hoogte zetten en liedjes raden. Per opdracht verdienen ze een element; het element wat overblijft is de chocola.
7.3 Log in!
 Waterval
De kandidaten moeten zich binnen 100 seconden laten vallen aan een touw boven een waterval. Als ze zich meteen laten vallen kunnen ze €1000 verdienen, maar het geld tikt per seconde weg. Als ze tijdens hun val een zwart zakje kunnen grijpen wordt het bedrag verdubbeld. Degene die zich echter het dichtst bij het einde van de tijd laat vallen, wint een chatgesprek met de mol met een cruciale aanwijzing voor de finaletest.
8 Log in!