Overzicht opdrachten

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. CalorieŽnrace (9.8)
2. De Minotaurus (9.6)
3. Diner met de mol (9.5)
4. Vuurwerk (9.4)
5. Trappen van Vradeto (9.3)
  1. Geurige ondervraging (6.6)
2. Vrijstelling (8.1)
3. Vijfkamp (8.3)
4. Graven en fetabeeldhouwen (8.4)
5. Raft race (8.5)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Vrijstelling
De eerste opdracht van het seizoen begint zowaar nog in BelgiŽ. De kandidaten hebben een rechtstreeks gesprek met de mol en mogen bieden op een vrijstelling voor de eerste aflevering. Het hoogste bod wint, maar dit geld gaat uit de pot.
8.1 Log in!
 Groepsfoto
Het spel begint in Griekenland met de kandidaten geblinddoekt, gekneveld en verdeeld over drie winderige heuvels. Eťn kandidaat is niet vastgebonden en kan de anderen bevrijden. Vervolgens moeten de drie groepen een puzzel oplossen om een cijferslot te bemachtigen waarmee ze zich van een ketting kunnen bevrijden. Na een stuk wandelen, abseilen en klimmen komt de groep aan bij een getimede camera die de eerste groepsfoto neemt.
9.1 Log in!
 Klok luiden
De klok van een kapel op een verlaten eilandje moet worden geluid. Twee kandidaten gaan per parasail, ťťn kandidaat moet kayaken, de overige zeven worden achter een speedboot voortgetrokken op een opblaasband. De voorttreksnelheid wordt bepaald door hoeveel quizvragen het parasailende duo goed heeft.
8.9 Log in!
Aflevering 2
 Doos van Pandora
Een gesloten kist herbergt de naam van de mol. De kist is alleen open te maken tussen 4 en 6 uur 's nachts. Dit geeft echter zware consequenties. Als de kist gedurende twee nachten niet wordt geopend, levert dit 2000 euro op.
9.1 Log in!
 Trappen van Vradeto
De kandidaten gaan kamperen in het bergdorp Vradeto. Hiervoor moeten ze echter eerst hun kampeerspullen 1100 treden omhoog naar het dorp sjouwen. Onderweg is geld te verdienen via opdrachten. Twee kandidaten zijn reeds bovenaan in het dorp, en beslissen welke kandidaten de opdrachten moeten uitvoeren.
9.3 Log in!
 De Trouw
De kandidaten zijn uitgenodigd op een trouwfeest. Ze moeten echter wel de handen uit de mouwen steken. Er moet een piramide van champagneglazen worden gebouwd; truffels worden gezocht in het bos; een taart worden uitgekozen en versleept; en een traditionele Griekse dans worden vertoond. Elke component levert geld op.
8.9 Log in!
Aflevering 3
 Raft race
In twee teams raften de kandidaten een parcours. Onderweg kan op twee punten geld worden verdiend, of kan het andere team een nadeel worden gegeven. Het eerste team over de finish wint een voordeel. Echter, alleen als beide teams binnen 10 seconden van elkaar over de finish geraken, wordt er geld verdiend.
8.5 Log in!
 Graven en fetabeeldhouwen
De groep wordt wederom in tweeŽn gesplitst. De ene helft gaat attributen opgraven uit een veld. Deze moeten vervolgens juist in vijf chronologische vakken worden geplaatst. De andere groep moet alle 8 kandidaten beeldhouwen.. uit blokken feta. Deze moeten door de graafgroep correct worden herkend.
8.4 Log in!
 De Minotaurus
In een bos waart een minotaurus. Zes kandidaten moeten vastgegespt aan een touw om beurten het bos in, om plankjes met de helft van mythische wezens te verzamelen. Onderweg kunnen ze lezen welke wezens ze moeten vinden. De overige twee kandidaten kunnen de bouw van de wezens in encyclopedieŽn opzoeken. In het bos moeten ze echter hun hartslag onder de 120 houden - anders ontwaakt een minotaurus, die op hen jaagt.
9.6 Log in!
Aflevering 4
 Syntagma Plein
In twee groepen moeten de kandidaten naar het Syntagma plein geraken, op tijd voor de wisseling van de wacht. De ene groep moet muzikale vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren in de metro. De andere groep moet dwars door de stad 3 golfholes spelen, met letterlijke handicaps.
8.8 Log in!
 CalorieŽnrace
In een restaurantje moeten Dorien en Bart 3 afwijkende ingrediŽnten in gerechten vinden. Alle calorieŽn die zij eten, moeten eraf worden gesport door de anderen in een sportschool.
9.8 Log in!
 Parachute-ondervraging
Vijf kandidaten gaan parachutespringen. Er zijn slechts vier parachutes. Het had een horrorfilm kunnen zijn, maar de laatste kandidaat hoeft niet te springen. Nadien moeten Dorien en Salim echter via ondervraging achterhalen wie niet heeft gesprongen, om geld of pasvragen te verdienen.
9.2 Log in!
Aflevering 5
 Paparazzi
Een Bekende Vlaming land in Griekenlandt! Daar moeten kiekjes van geschoten worden! In duo's wordt geprobeerd de BV'er te fotograferen, terwijl die angstvallig wordt beschermd door bodyguards met paraplu's.
8.8 Log in!
 Blind rijden
In compleet geblindeerde auto's moeten de kandidaten op het oude vliegveld van Athene door poortjes met geldbedragen rijden. Om hen aan te sturen, zitten achterin hun bezoekers. Nadien wordt de landingsbaan gebruikt voor een drag race, waarbij het gewonnen geldbedrag wordt bepaald door hoe ver de auto uitrold.
9 Log in!
 Vuurwerk
Het is tijd voor test & executie. 15 vragen over het doen en laten van de mol. 15, niet 20. Privť krijgen de kandidaten te zien of ze een groen of rood scherm zouden krijgen. Vervolgens moeten ze driemaal beslissen wie ze denken dat een rood scherm had. De uitslag van deze kandidaat wordt bekendgemaakt via een groene of rode vuurpijl. Bij de rode pijl valt deze persoon definitief af. Als driemaal fout wordt gekozen, dan volgen de overige 5 testvragen, met de definitieve eliminatie.
9.4 Log in!
Aflevering 6
 Vijfkamp
Griekse oud-kampioenen moeten worden verslagen in een pentatlon: verspringen, discuswerpen, speerwerpen, worstelen en hardlopen. Eťn kandidaat wordt per sport afgevaardigd. Steeds als zij een voormalige atleet verslaan, begint de hardloper met 5 meter extra voorsprong. De hardloper kan vervolgens geld binnenhalen.
8.3 Log in!
 Ouzo
Geen seizoen van De Mol zonder drankspelletjes! Ditmaal zien we een potje 'ik heb nog nooit'. Indien kandidaten de handeling uit een gevraagde stelling hebben gedaan, dan moeten ze een glas ouzo achterover tikken. De afgevaardigde Bob moet de stellingen uitkiezen.
8.8 Log in!
 Diner met de mol
Via een viertal mini-games valt steeds de kandidaat af die als laatste een opdracht voltooit. Iedereen kan hulp krijgen bij de opdrachten, maar dat kost geld. Alleen het verzamelde geld van de overblijvende kandidaat kan in de pot komen. Althans: zolang dit geld niet wordt verkwanseld aan (persoonlijke) voordelen in een gesprek met de mol.
9.5 Log in!
Aflevering 7
 Boodschap
Okee, houd je vast. De resterende vier deelnemers worden in tweetallen opgesplitst. Bart en Jolien brengen een kleine ode aan de oorsprong van de marathon, en moeten 17 kilometer naar Sparta lopen. Hoewel hier 3 uur voor staat, moeten ze onderwijl ook opdrachten uitvoeren waarmee ze kunnen achterhalen waar & aan wie ze de boodschap moeten afgeven die ze mee hebben. Tegelijkertijd doen Alina en Christian ook boodschappen in een supermarkt. Deze moeten ze stelen, zonder dat het personeel op de hoogte is. Als slotstuk moeten Alina en Christian met helmen en schilden worden beschermd tegen boogschutters. En dit was dus allemaal slechts 1 opdracht.
9.2 Log in!
 Geurige ondervraging
Bij het eten van de lokale specialiteit, blijkt deze bij een van de kandidaten een ferme teen knoflook te bevatten. Deze geluksvogel mag de andere drie kandidaten middels een afgesloten kistje uitvoerig ondervragen.
6.6 Log in!
 Koffertjes
Een pittoresk treinspoor brengt de deelnemers naar een volgend stadje. Ze hebben weinig aandacht voor het uitzicht, want de inhoud van koffertjes uit een volgend treinstel moet worden besproken. Twee koffertjes bevatten vrijstellingen, vier koffertjes geld. Elke kandidaat mag 1 koffertje inzien, waarna informatie kan worden uitgewisseld, en eenieder uiteindelijk bij het uitstappen een koffertje moet kiezen.
8.9 Log in!
Aflevering 8
 Drachmen tellen
Bart en Jolien gaan de lokale Griekse economie een handje helpen door zoveel mogelijk geld te spenderen. Dit exacte bedrag moet Alina bij elkaar zoeken in een kamer vol oude Drachme-biljetten. Als ze te lang telefoneren om te overleggen, dan beginnen enkele ventilatoren de biljetten weg te blazen.
8.8 Log in!
 Bungee schieten
Eťn kandidaat krijgt een videoboodschap van het thuisfront te zien, en moet de laatste 4 woorden hieruit al bungeejumpend doorgeven aan een volgende kandidaat op de spoorbrug. Deze tweede kandidaat moet de woorden doorgeven aan de derde kandidaat, die deze woorden af moet schieten.
9 Log in!