De Mol 2021 in de media

 

Wil je reageren op een artikel of heb je zelf een artikel gevonden over dit seizoen?
Kijk dan even in dit topic en laat een reactie achter.

Een mindfuck nog voor het begint? Gilles De Coster maakt startdatum ‘De mol’ bekend

Het Nieuwsblad
Molloten kunnen 21 maart omcirkelen in hun agenda. Want dan start op Play4 het gloednieuwe seizoen van De mol in Berlijn. Dat heeft presentator Gilles De Coster bekendgemaakt in een filmpje. Naast groene en rode schermen, maakt straks ook de kleur oranje zijn intrede. Want niemand is zeker van zijn plek. Mogelijk ook de mol niet.

"De wil om de mol ontmaskeren is dit jaar groter dan ooit. Meer dan 30.000 mensen schreven zich in, maar haalden de selectie niet", steekt Gilles De Coster van wal op de tonen van een opzwepend muziekje. "Een kleine groep kreeg wel groen licht. Tien kandidaten beginnen aan het avontuur van hun leven. Maar of het deze tien zijn, dat is nog maar de vraag. Dit jaar is niemand zeker van zijn plek."

In het filmpje duiken bij zijn laatste woorden tien silhouetten achter hem op. Maar zij worden getrakteerd op een oranje scherm, waarop er tien nieuwe gehelmde figuren uit de duisternis opdoemen. Wat het allemaal te betekenen heeft? Dat is nog in mysteriën gehuld, tot het programma op 21 maart start.

Start zonder saboteur?

Dat niemand zeker is, doet vermoeden dat ook de mol zelf nog niet weet dat hij of zij de mol wordt. Dat was ook al het geval in 2019, toen Elisabet pas na een aantal opdrachten aangeduid werd als mol en compleet onvoorbereid het avontuur indook. Het doet ook een beetje denken aan het seizoen van 2017, waarbij Eline de mol was. Elf deelnemers kwamen toen aangereden in de vliegtuighangar, Hans viel nog voor het vliegtuig vertrokken was, af. Om alsnog in de tweede aflevering terug te keren na de exit van Jessica.

Voor het komende seizoen van De mol trekken de onbekende Vlamingen naar Duitsland, naar het land van de Moezel en de Rijn, dwars door de natuurpracht van de Beierse Alpen tot in bruisend Berlijn. Wie niet kan wachten tot 21 maart, krijgt op 14 maart al een extra aflevering op Play4. Gilles Van Bouwel zal er samen met Gilles De Coster in primeur de kandidaten van De mol voorstellen. En de finalisten van vorig seizoen – Bart, winnares Jolien en mol Alina – laten hun licht schijnen over de nieuwe kandidaten. Klanten van Telenet worden ook op hun wenken bediend met een speciale De mol-zone in de TV-theek, waar extra exclusieve content te zien zal zijn.

'De mol', Play4, vanaf zondag 21 maart

Bron: Het Nieuwsblad, 4 maart 2021.

En 'De mol' gaat dit jaar naar… Duitsland

Het Nieuwsblad
Gewezen mol Alina Churikova als kandidate en presentator Gilles De Coster die een vraag kwam stellen in De slimste mens ter wereld, dat kon geen toeval zijn. En dat was het ook niet. In de aflevering zaten verschillende hints over de locatie van het nieuwe seizoen van De mol verstopt. Maar voor wie ze – begrijpelijkerwijze – niet spotte, zei De Coster het na de uitzending nog eens expliciet: deze editie speelt zich af in Duitsland.

The word is out. Het nieuwe seizoen van De mol, dat pas volgend jaar op televisie komt, werd opgenomen in Duitsland. Trouwe kijkers hadden hun notitieboekje ongetwijfeld al in de aanslag toen de generiek van De slimste mens donderdag over het scherm rolde. Eerder op de dag had Vier al een ballonnetje opgelaten: op sociale media verscheen een foto van Alina Churikova in de studio, met daarboven: "We zijn extra oplettend vanavond, want er zit een mol in de studio." Zou er een tip gelost worden over het nieuwe seizoen? Dat dat seizoen al volledig was ingeblikt, had de zender eerder al laten weten. Maar in welk land de opnames gebeurden, daar hadden we tot nu toe het raden naar.

En toen kwam ineens Gilles De Coster opdraven in de ronde Open deur. Gewoon, om een vraag te stellen. Niet om de locatie van De mol te verklappen, want dat mocht nog niet, zo zei hij. Maar eens de aflevering was afgelopen, verscheen De Coster opnieuw op het scherm. "Ik heb gezegd dat ik helaas nog niet kon vertellen waar we naartoe zijn geweest voor het nieuwe seizoen van De mol. Maar ik heb niet gezegd dat ik het niet kon tonen via verborgen tips."

Waarna bleek dat je de bestemming kon terugvinden in de puzzelronde. "Je kon onze bestemming gewoon aflezen aan de negen juiste antwoorden. Als je van elk juist antwoord de eerste letter neemt en dat door elkaar zet, krijg je Duitsland."

De handjes zoals Angela Merkel

"Duitsland stond al geruime tijd op onze radar", klinkt het bij De Coster. "Omdat het een prachtig land is dat ons veel inspiratie bood, maar ook omdat het een verrassende bestemming is. In dit vreemde coronajaar ook een heel doordachte keuze. Door hun succesvolle aanpak van de pandemie was het de best denkbare gastheer voor onze reis. Dankzij een grondige voorbereiding, goede afspraken en zorgvuldige veiligheidsmaatregelen hebben we de opnames tot een goed einde kunnen brengen. En dat was allerminst een evidentie."

De redactie van De mol zou de redactie van De mol niet zijn als ze het bij één hint hadden gelaten. Bleken ook nog verborgen tips te zijn: jurylid Jeroom die, op het moment dat hij Alina aansprak, zijn handen voor zich hield zoals bondskanselier Angela Merkel. Of de achterste lichten van de studio, die plots zwart, rood en geel kleurden. Net als de Duitse vlag. De gebruinde benen van de vrouw die in de fotoronde lag te zonnen met een cocktail? Dat bleken twee Frankfurter worsten te zijn. Om duizelig van te worden. En dan moet de échte reeks nog komen.

Bron: Het Nieuwsblad, 26 november 2020

Opnames ‘De Mol’ succesvol afgerond: nieuw seizoen komend voorjaar op tv

Het Laatste Nieuws
Fans van 'De Mol' kunnen alvast beginnen aftellen. In het voorjaar zal het nieuwe seizoen te zien zijn op VIER nadat de opnames succesvol afgerond zijn. Dat vertelt presentator Gilles De Coster (39) in De Zondag.

"Ik ben blij en opgelucht dat ik mag bevestigen dat we de opnames van het nieuwe seizoen van 'De Mol' succesvol hebben afgerond", laat Gilles De Coster weten in De Zondag. "Dat was - en is - allerminst een evidentie in deze onzekere tijden." De presentator legt uit dat de productie dit jaar vroeger dan normaal met de opnames begon. Bovendien moesten er zeer strenge coronaregels gevolgd worden om elk risico te vermijden.

"We hebben vooraf een veiligheidsprotocol opgemaakt met de verschillende maatregelen", klinkt het. "Zo werden kandidaten, redactie, crew en andere medewerkers onderverdeeld in zeer strikt afgescheiden bubbels. Iedereen werd meermaals getest en uiteraard waren er de gouden regels rond sociale afstand, handhygiëne en de mondmaskerplicht. Daarnaast was er dit jaar ook een coronamanager mee die onder meer moest letten op de naleving van de afspraken."

Naar waar de kandidaten dit jaar zijn afgereisd, wil De Coster traditiegetrouw niet verklappen. Ook wie de kandidaten zijn blijft nog geheim. Zeker is al wel dat erg veel mensen interesse hadden in een deelname. Maar liefst 30.000 Vlamingen schreven zich in voor het avontuur - een record. Uiteindelijk mochten tweehonderd mensen op gesprek, waaruit dan de reisgezellen (meestal tien) werden gekozen. De Coster is in ieder geval blij met het werk dat zijn team heeft verzet. "Ik ben heel dankbaar dat we een mooie en nieuwe reeks hebben gedraaid. 'De Mol' zal er zijn in het voorjaar, met alles erop en eraan, en ik kijk er nu al heel hard naar uit om dat nieuwe avontuur op Vlaanderen los te laten."

Bron: Het Laatste Nieuws, 25 oktober 2020