Overzicht opdrachten

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Verstoppertje (9.7)
2. Een bom met lekker eten (9.6)
3. Strijd in het maïsveld (9.5)
4. De videoclip van Takeo Ischi (9.3)
5. Pianoconcert en Carpool Karaoke (9.3)
  1. Hypnose (7)
2. De geheime dossiers (8)
3. Zoektocht in het kasteel (8.2)
4. Intieme kennismaking (8.4)
5. De bevrijding van Isidoor (8.6)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Strijd in het maïsveld
De 10 kandidaten zijn klaar voor het avontuur van hun leven, maar plots duiken er 10 tegenstanders op. Zij hebben de selectie net niet gehaald, maar willen er wel graag bij zijn. Er zijn met andere woorden kapers op de kust. De kandidaten moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat geen enkele tegenstanders de wagen kan bereiken. Lukt dat? Dan verdienen ze 5.000 euro voor de groepspot.
9.5 Log in!
 Intieme kennismaking
Eenmaal aangekomen in Duitsland zijn de kandidaten klaar voor de eerste opdracht op locatie. Ze moeten zich verdelen in duo's en elkaar knuffelen, maar tijdens deze knuffel moeten ze elkaar beter leren kennen. Nadien krijgt elke kandidaat een vraag over één van de drie thema's waarover ze moesten praten. Gelukkig krijgen ze hulp uit de klokkenwinkel waarmee ze de drie thema's per kandidaat kunnen beperken tot één thema waardoor ze gerichtere vragen kunnen stellen aan elkaar.
8.4 Log in!
 Zoektocht in het kasteel
Na het maken van de eliminatietest krijgen ze de kans om zonder afvaller door te gaan naar aflevering 2. In 3 verschillende groepen krijgen ze 3 minuten tijd om in een ruimte naamkaartjes te vinden van andere kandidaten. Een naamplaatje is te vinden op een voorwerp dat een link heeft met een kandidaat uit een andere groep. Als er een naamkaartje van een kandidaat wordt gevonden, dan wordt zijn of haar scherm niet getoond en wordt er 300 euro voor de groepspot verdiend.
8.2 Log in!
Aflevering 2
 Pianoconcert en Carpool Karaoke
De groep moet zich verdelen in 2 groepen. 4 kandidaten die houden van klassiek krijgen pianoles van burgemeester Falko. Die avond moet elke kandidaat een passage van 4 maten spelen uit een bekend stuk van J.S. Bach. Elke passage dat succesvol wordt gespeeld, levert 1.000 euro op voor de pot, maar bij het maken van 3 fouten brengt die passage niets op. Tijdens het oefenen hebben zij een invloed op de opdracht van de andere 6 kandidaten die houden van klassiekers. Zij moeten om de beurt tijdens een carpool karaoke zo goed mogelijk zingen om de inzet zo hoog mogelijk te houden. Ieder liedje bevat 3 woorden die uitgebeeld moeten worden. Enkel als deze woorden worden geraden door het andere duo, wordt de inzet verdiend. Er zit echter een addertje onder het gras. Telkens wanneer de kandidaten die op de piano oefenen een valse noot spelen, remt de chauffeur van de vrachtwagen waardoor de zwembadjes van de ene naar de andere kant vliegen.
9.3 Log in!
 De Oberbrigade
Tijdens deze opdracht zijn de kandidaten de obers voor de receptie aan het vervallen klooster. Zij moeten proberen zoveel mogelijk goedgevulde glazen beneden te krijgen. Per glas krijgen ze daar 200 euro voor. 4 kandidaten krijgen meteen vanaf het begin 2 glazen mee en vertrekken als laatste. Aan de eerste halte kunnen 3 kandidaten elk 2 wijnglazen verdienen door met een blinddoek wijn te proeven en aan de tweede halte kunnen de laatste 3 kandidaten ook weer 2 glazen per kandidaat verdienen door zelf wijn te maken. Dit kunnen ze doen door druiven te pletten.
9.1 Log in!
 De Atoombunker
Na de vorige opdracht hebben de kandidaten onbewust de groepsverdeling voor deze opdracht gekozen en rijden ze in 2 verschillende auto's zonder het te weten naar de volgende opdracht. Eenmaal aangekomen rijden ze elk een garagebox in en ontdekken ze de geweldige atoombunker. Daar vertelt Gilles hen dat er vanavond zeker 2 kandidaten het spel moeten verlaten. Als beide teams niet op de rode knop drukken, dan wordt er 3.000 euro verdiend en maakt iedereen de eliminatietest. Als een team wél de rode knop indrukt, dan worden hun eliminatiestoelen opgeblazen, moeten ze de eliminatietest niet invullen en vallen er 2 kandidaten af uit de andere groep, maar dan wordt er geen geld verdiend. Om de rode knop te kunnen indrukken, bevindt zich in de andere kamer een doos met daarin de gecodeerde oplossing voor het cijferslot. Even later kondigt Gilles De Coster ook aan dat er een groene knop is die 5.000 euro oplevert. Tijdens de opdracht mogen de teams elkaar twee keer opbellen.
8.9 Log in!
Aflevering 3
 Hypnose
Op een krijtbord staan 3 uitdagingen geschreven waarvan elke kandidaat er één van mag kiezen en uitvoeren. Daarna komt er een hypnotiseur bij en zal hij met behulp van hypnose de kandidaten proberen te helpen met het neerzetten van een betere score. Elke kandidaat die daarin slaagt, verdient 250 euro voor de pot. Ten slotte moeten de kandidaten onder diepe hypnose een gedicht foutloos proberen te schrijven. Ook deze keer kan dat 250 euro opleveren per kandidaat, maar als de andere kandidaten juist kunnen inschatten hoeveel kandidaten dat lukt, dan verdienen ze nog eens 1000 euro.
7 Log in!
 Mensen zoeken + hondenwandeling
3 kandidaten gaan in het park wandelen met honden. Tijdens deze wandeling kunnen ze onderweg 2 keer 1.000 euro verdienen. Bij de eerste stop kunnen ze dat doen door de namen aan de juiste honden te koppelen en bij de tweede stop moeten ze een rekensom oplossen waarbij ze de hulp van de honden goed kunnen gebruiken. Tijdens deze wandeling zijn er 2 andere kandidaten die moeten proberen de baasjes van deze honden te fotograferen, want per gevonden baasje verdienen ze 100 euro. Als ze later de hond eruit kunnen halen die geen baasje heeft, dan verdienen ze 1.000 euro extra. Dit hondje bleek Isidoor te zijn en zal vanaf nu ook deel uitmaken van de groep!
8.7 Log in!
 Dominostenen
De groep krijgt 90 minuten de tijd om een parcours van dominostenen te bouwen. Dit parcours passeert 3 geldbedragen die ze kunnen verzilveren, maar dan moeten wel alle dominostenen omvallen. Dit is niet alles, want er kan meer geld verdiend worden. Of wordt er voor de pasvragen gekozen? De groep moet zich opdelen in duo's en gaan om de beurt naar de 3D-printer. Daar moeten ze een keuze maken: een gouden dominosteentje dat 1.000 euro waard is of 2 pasvragen die 1.000 euro uit de pot halen? Alle duo's hebben een keuze mogen maken, maar toch mag één duo geen opdracht uitvoeren om de code van de 3D-printer te bemachtigen. Wie is er te vertrouwen en wie niet?
8.7 Log in!
Aflevering 4
 Bubbelvoetbal
In het Olympastadion gaan 4 kandidaten bubbelvoetballen. Dit doen ze in 2 rondes waarbij er telkens 4 doelpunten moeten worden gescoord. Voor elk doelpunt die de Duitse tegenspelers maken, zal er na iedere speelronde een penalty volgen. De overige 3 kandidaten zullen om de beurt in de goal staan en proberen de bal te stoppen. Elke bal die dan in het doel wordt getrapt, doet het te winnen bedrag, namelijk 4000 euro, met 1000 euro dalen. Naar welke plek in de goal gemikt zal worden, kunnen de twee andere keepers achterhalen door het beantwoorden van een vraag over een bekende voetbaltrainer of -speler.
8.6 Log in!
 Bingewatchers
De groep moet 2 bingewatchers aanduiden. Deze kandidaten krijgen 4 vragen die elk 500 euro waard zijn en moeten proberen deze te beantwoorden. Dat kunnen ze doen door op de streamingdienst naar afleveringen van series te kijken. Het is echter onmogelijk om alle afleveringen te bekijken, dus gelukkig kunnen ze zonder het te weten rekenen op hulp van buitenaf. De rest van de groep heeft zich namelijk opgesplitst in een duo bikers en een trio hikers. Onderweg komen beide teams 2 camera's van Herfstbeelden tegen die ook worden uitgezonden bij de bingewatchers. De kandidaten kunnen via deze camera's hints doorgeven om het de bingewatchers makkelijker te maken. De kandidaten moeten zelf inschatten hoelang ze voor een camera blijven staan, want de opdracht stopt wanneer het eerste team aankomt op de top van de berg. Daar bovenop zal het eerste team dat aankomt de inzet kunnen verdubbelen door in een tentje tegen een bergwand te overnachten.
9.2 Log in!
 Een bom met lekker eten
De kandidaten komen aan in een schuur waar ze zullen dineren. Gilles De Coster geeft de kandidaten instructies en zo weten ze de groep 5000 euro kan verdienen als ze de 2 personen die plaatsnamen op een bomstoel niet wegstemmen en laten zitten tot het einde. Dat duo krijgt echter de keuze tussen geld en pasvragen en om te achterhalen wie op welke stoel zit, worden er drie gerechten geserveerd. Hierbij is de smaak voor wie op een gewone stoel zit helemaal anders dan iemand die op een bomstoel zit. Wie heeft er een goede pokerface?
9.6 Log in!
Aflevering 5
 De videoclip van Takeo Ischi
Nadat de Japanse jodelaar Takeo Ischi de aflevering opende, kondigde Gilles De Coster aan dat hij op zoek was naar figuranten voor de videoclip van zijn nieuwste lied. De kandidaten vlogen er meteen in met Sven als regisseur. Hij was verantwoordelijk voor de juiste timing van 6 acts. Bij de eerste act was het de bedoeling dat 2 mannelijke kandidaten correct zouden dansen. Daarna zou de jodelaar doorgaan naar een vrouwelijke kandidaat waarmee hij met een glas bier zou klinken. Als derde act waren er twee zagers nodig die op het juiste moment hout op de grond zouden laten vallen. Na deze act mocht een kandidaat proberen zo goed mogelijk op een alpenhoorn te blazen. Als voorlaatste act zou Takeo Ischi op het juiste moment worst rond zich moeten krijgen. Ten slotte zouden alle kandidaten samen een acrobatische slotact foutloos moeten uitvoeren. Kunnen ze alles foutloos uitvoeren? Dan wordt de inzet verdubbeld tot 6000 euro.
9.3 Log in!
 Strijd tegen de Mol
Deze opdracht stond helemaal in het teken van een strijd tussen kandidaten en Mol. De groep krijgt te horen dat de Mol voor de reis een puzzel heeft proberen op te lossen. Slagen ze erin om sneller te zijn dan de Mol? Dan verdienen ze 2.000 euro. Deze inzet kon tijdens de opdrachten nog oplopen tot maar liefst 5.000 euro. Onderweg moeten de kandidaten namelijk nog puzzelstukken ophalen, maar op deze locaties kunnen ze extra geld verdienen als ze de Mol kunnen verslaan. Slagen ze daar niet in? Dan wordt het filmpje van de Mol vooruit gespoeld met 30 minuten. Bij de eerste opdracht draaide het om het zolang mogelijk inhouden van je adem, bij de tweede opdracht om minigolf met een waterpistool en bij de laatste opdracht om een live duel.
9.1 Log in!
Aflevering 6
 De zeven verschillen
De kandidaten komen aan in Berlijn en verdelen zich daar in 2 groepen en maken foto's van zeven bekende graffiti-werken in de stad. Later komen ze aan op een verlaten locatie waar dezelfde foto's zijn te vinden. Echter is er een aanpassing gebeurd op elke foto. Om de beurt worden er 2 kandidaten op pad gestuurd om deze foto's te vinden en het verschil aan te duiden. Maar ze moeten uitkijken, want er zijn ook aanvallers die gewapend zijn met een spuitbus. Gelukkig kan het duo op hulp rekenen. De overige kandidaten staan in contact met het duo en beschikken over de onaangepaste foto's die zij maakten van de graffiti. Ook kunnen ze de aanvallers ophouden met een spelletje, want die mag pas het terrein op wanneer er tijdens dit spel een fout wordt gemaakt. Elk correct aangeduid verschil levert de groep 500 euro op en na afloop van de opdracht kreeg men ook nog de kans de inzet te verdubbelen.
8.8 Log in!
 Vliegtuigvlucht naar Brussel
Twee kandidaten gaan bij deze opdracht van de grond. Ze zullen in een vluchtsimulator een Boeing 737 van Berlijn naar Brussel vliegen. Voordat de opdracht van start gaat, krijgt het duo een snelcursus. Maar ze zullen ook op de hulp van hun medekandidaten moeten rekenen. De drie die met de voetjes op de grond blijven kunnen in een grote hangaar instructies en brandstof vrijspelen. Papieren vliegtuigjes staan hier centraal. Als het duo in het vliegtuig erin slaagt in Brussel te landen, dan verdienen ze 5000 euro. Bij twijfel kunnen ze ook de hulp van de luchttoren inschakelen, maar afhankelijk van de duur kost dit geld.
9.1 Log in!
 De geheime dossiers
Aan het begin van de aflevering hebben de kandidaten hun molboekje moeten afgeven aan Gilles De Coster. Als ze gedurende de hele aflevering niets opschrijven, dan levert dat 4.000 euro op. Later in de aflevering kregen de kandidaten de kans om dossiers van medekandidaten in te kijken en deze informatie te noteren in hun molboekje. Echter wordt verraad bij de DDR beloond en krijgen de kandidaten die niet in de dossiers hebben gekeken de kans om een bod uit te brengen. De kandidaat met het hoogste bod mag een kandidaat aanduiden waarvan ze de beelden zullen bekijken. Als blijkt dat de aangeduide persoon inderdaad in de dossiers gekeken heeft, dan verdient de bieder een vrijstelling.
8 Log in!
Aflevering 7
 De gebroeders Grimm
Gilles is op zoek naar twee vertellers en twee kandidaten die Hans en Grietje willen naspelen. Hans en Grietje moeten in het bos voor de vertellers een spoor nalaten met kiezelsteentjes. Hun voorraad is echter beperkt en daarom zijn er op hun pad ook twee plaatsen waar ze met een opdracht extra stenen kunnen verdienen. Bij het huisje van snoep krijgen Hans en Grietje per snack die ze opeten 15 steentjes. Daarnaast staan in het bos 10 voorwerpen die het duo moet linken aan sprookjes van de gebroeders Grimm. Als dit binnen de 10 minuten lukt, dan verdienen ze extra kiezelstenen. Er kan 2000 euro verdiend worden als de vertellers binnen anderhalf uur via het kiezelspoor bij de villa aankomen. Terwijl Hans en Grietje in het bos wandelen, moeten de vertellers twee bekende Grimm-sprookjes voorlezen aan kinderen. Ze krijgen hiervoor een Duits sprookjesboek waarvan er enkele passages zijn weggelaten. Die moeten ze zelf proberen aan te vullen. Na elk sprookje stelt Gilles de kindjes een vraag over het voorgelezen sprookje. Voor elk goed antwoord dat zij kunnen geven, komt er 1000 euro bij in de groepspot.
8.7 Log in!
 Verstoppertje
Voor Hans en Grietje volgt er in de villa nog een opdracht. Ze moeten bij aankomst van de vertellers een uur lang ongezien blijven. Dit kan door zich te verstoppen in het grote huis. Om de zoveel tijd krijgen ze op een telefoon een bericht van Gilles. Dit zijn opdrachten die ze kunnen uitvoeren om geld te verdienen voor de groepspot. Ze mogen kiezen hoelang ze doorgaan, maar als ze betrapt worden, dan zijn ze al het verdiende geld kwijt. Er kan in totaal 3.000 euro verdiend worden.
9.7 Log in!
 Pasvragen in het hotel
Na hun sprookjesavonturen keren de kandidaten terug naar Berlijn. Gilles vertelt dat ze bij de volgende opdracht niet alleen 6000 euro kunnen verdienen, maar elke kandidaat ook kans maakt op één pasvraag voor de laatste eliminatie. Om de beurt zal een kandidaat een simpele opdracht krijgen in een kamer van het bekende Park Inn hotel. Ook zal er een kandidaat letterlijk langs buiten binnen gluren om te kijken naar wat de medekandidaat doet. Nadien moet diegene de overige 2 kandidaten 3 woorden laten raden zonder deze 3 woorden zelf uit te spreken. Ook mag diegene geen 'euh' zeggen. Doet deze kandidaat dat wel? Dan valt die meteen naar beneden en wordt er geen 1.500 euro verdiend en heeft de kandidaat die een opdracht kreeg een pasvraag verdiend. Slagen ze er wel in de 3 woorden te raden? Dan wordt er 1.500 euro verdiend en krijgt de kandidaat die een opdracht kreeg geen pasvraag.
8.9 Log in!
Aflevering 8
 De finalisten mediteren
Tijdens de eerste opdracht van de finale gaan de finalisten om de beurt in 3 rondes mediteren, maar tijdens deze meditatie kunnen de andere 2 kandidaten invloed uitoefenen op de omgeving van de medekandidaat tijdens de meditatie. In het beste geval blijft die rustig, want hoe beter de meditatie verloopt, hoe meer geld ze zullen verdienen voor de groepspot.
8.8 Log in!
 De bevrijding van Isidoor
Eindelijk is het moment daar waar al een heel seizoen naar wordt opgebouwd: de rode knop van Isidoor. En dat kan geld opleveren. Veel geld, want bij de start van de opdracht start een aftelklok van 10.000 euro. Maar voordat ze Isidoor kunnen bevrijden om op de rode knop te drukken, moeten ze eerst een zenuwspiraal van 60 meter lang volgen doorheen het gebouw. Wanneer ze bij Isidoor zijn kunnen ze de hond op de knop laten drukken, maar als dat niet lukt kunnen ze een sleutel ergens anders in het gebouw gaan halen om bij Isidoor te geraken en zelf op de knop te zetten. Echter zal de aftelklok dan veel sneller aftellen.
8.6 Log in!