Terugblik finalisten

 

De Mol...

1.1


...stond in de derde linie naast Jasmien, kwam zonder kogels te zitten en liet een aanvaller ontsnappen.
...stond in de derde linie alleen op een flank, verspilde kogels en liet een aanvaller ontsnappen.
...stond in de eerste linie, wist de ingrediŽnten van Long Iced Tea niet en schoot nul molboekjes (aanvallers) uit het spel

1.2


...kon de bijnaam van het jongste kind van Jasmien niet geven omdat Jasmien deze niet had verteld. Annelotte gaf wel de namen van haar paarden goed door en Jasmien wist deze voor 500 euro te reproduceren.
...wist de ingrediŽnten van Svens croque vespa niet te benoemen omdat Sven deze niet had verteld. Lennart gaf wel de naam van de ijssalon waar hij werkte door maar Sven wist deze niet te noemen.
...gokte als naam van de ijssalon "De Drie Bollen" terwijl Lennart had gezegd dat het "IJswens" was. Sven vertelde niks over zijn croque vespa en was door een aanhoudende lachbui van weinig waarde in de koekoeksklokkenwinkel.

1.3


...vond op het laatste moment voor 300 euro de naam van Lennart verstopt in het schilderij met ijs-etende apostelen.
...vond voor 300 euro de naam van Dami op de globe.
...vond geen enkele naam ondanks dat hij erg dicht in de buurt was bij die van Jasmien.

2.1


...leerde Kevin zijn stukje op de piano verkeerd aan - waardoor hij mogelijk ook de valse noot aansloeg - maar speelde zelf wel voor 1000 euro foutloos.
...smeet zichzelf in het opblaasbadje met veel plezier nog wat extra door de wagen en zong 346 euro bij elkaar.
...zong als zelfgekroonde schlagerkoning zo vals en uit de maat dat het sowieso nul euro zou opleveren.

2.2


...liet haar beide glazen al heel snel als eerste kapot vallen.
...verzamelde net op tijd genoeg druiven maar verspilde ook net genoeg wijn om met twee onvoldoende gevulde glazen het eindpunt te bereiken.
...liep zo snel voorop dat anderen hem niet konden bijhouden waardoor menig glas sneuvelde. Sven slaagde er zelf wel in om voor 400 euro met twee volle glazen het eindpunt te bereiken.

2.3


...ging meteen aan de slag om de code in de doos te vinden en liet de keuze om op de rode knop te drukken aan de anderen over.
...ging akkoord met Jasmiens beslissing om op de rode knop te drukken, wilde zelf niet liegen over de telefoon en liet dit aan Jasmien over.
...werd ingeschat als persoon die sowieso op de knop zou drukken. Sven wilde dit ook doen en liet het liegen tegenover de andere groep aan Philip over.

3.1


...zag een teefje aan voor een reu en wilde pas terugkomen op haar fout toen Philip al aan het hoofdrekenen was en niet meer wilde luisteren. Annelotte claimde na afloop Isidoor die in de finale nog een belangrijke rol gaat spelen.
...verbeterde onder hypnose zijn eerste planking-poging niet en verdiende zo geen geld. Het slechte rijmpje van Patrick "blauw is wauw" Pickart weigerde Lennart volledig op te schrijven wat via een omweg 1000 euro opleverde.
...stelde te midden van de chaos van het noemen van de hondennamen voor om eens een stok weg te smijten.

3.2


...probeerde Lennart ervan te overtuigen om voor de pasvragen te spelen maar slaagde hier niet in. Annelotte vouwde het staartje van het papieren hondje op instructies van Lennart niet goed waardoor er niet voor een extra 1000 euro gespeeld kon worden.
...overtuigde Annelotte om voor het extra geld te spelen. Lennart gaf deels duidelijke vouwinstructies maar verzuimde waarschijnlijk om te vertellen dat Annelotte het staartje omhoog moest vouwen.
...was niet erg gemotiveerd om de dominosteentjes goed te zetten en smeet er mokkend nog wat extra omver nadat "Flipper van Zwijnaarde" voor de zoveelste keer een ravage had aangericht.

4.1


...liet een bal makkelijk het doel in gaan waardoor de Duitsers weer een penalty kregen.
...blonk als fervent voetballer niet uit op het veld, scoorde nul keer en lag regelmatig met zijn benen in de lucht te spartelen.
...ontpopte zich tot topscoorder maar speelde de bal ook meermaals regelrecht in de voeten van de Duitsers.

4.2


...zag als bingewatcher Sven tussen de herfstbeelden verschijnen. Annelotte vond samen met Katrien de juiste afleveringen van Sex and the City en Game of Thrones en voor 500 euro per antwoord ook beide bijbehorende antwoorden. Het bedrag zou door Philip en Sven verdubbeld worden.
...zat in het groepje dat als enige de tip niet goed doorgaf. Lennart hing "als een clown" met het spandoek aan de zipline zonder gefilmd te zijn door de webcam en ging op een verkeerde plek onder de boom staan waardoor de tak die hij vasthield met daarop de aanwijzingen niet lang genoeg was.
...kreeg geen genoeg van de vogeltjesdans en bleef zelfs dansen wanneer Philip zei dat het opnamelichtje uit was. De bingewatchers pakten de hint op en vonden voor 500 euro de juiste aflevering en het antwoord op de vraag. Sven had geen zin in de nacht in de tent aan de rots maar bleef lang genoeg - tot de noodzakelijke evacuatie - om het verdiende geld te verdubbelen.

4.3


...ging op een bomstoel zitten en werd niet weggestemd. Annelotte bleef met Sven over die ook op een bomstoel zat. Ze gingen voor de pasvragen en lieten 5000 euro liggen. Annelotte pakte vijf pasvragen en wist Sven ervan te overtuigen dat hij voor de overgebleven optie, ťťn pasvraag moest gaan in plaats van beiden niets.
...ging niet op een bomstoel zitten en werd er direct uitgehaald als persoon die pikant heeft gegeten, afgaande op zijn wat rode gezicht en tranende ogen.
...ging op een bomstoel zitten en werd niet weggestemd. Sven liet Annelotte opstaan en vijf pasvragen pakken. Sven liet zich overtuigen om zelf de ene pasvraag te spelen en probeerde Annelotte niet alsnog richting de 5000 euro te sturen.

5.1


...voerde het hout zagen met Jasmien voor 500 euro goed uit maar slaagde er niet in om met Lennart de acrobatische slotact goed uit te voeren waardoor dat onderdeel geen geld opleverde en het verdiende bedrag sowieso niet verdubbeld zou worden.
...voerde de dijenkletserdans met Philip voor 500 euro goed uit maar zette bij de acrobatische slotact zijn handen op de grond waardoor dat onderdeel geen geld opleverde en het verdiende bedrag sowieso niet verdubbeld zou worden. Lennart noemde de Japanse jodelaar tegenover zijn vriendin een Chinees.
...wierp zich op als regisseur die soms wat onduidelijke instructies gaf en bleek heel goed op de alpenhoorn te kunnen blazen maar wanneer het om 500 euro ging tůch niet. Bestelde tussen het repeteren door "ein kleines Bier" terwijl saboteren en manipuleren voor de Mol volgens het liedje klein bier is.

5.2


...durfde niet met haar hoofd in de bak met water terwijl de Mol het eerder maar liefst 2 minuten en 40 seconden volhield. Wierp Annelotte door het zogezegd niet te durven een rookgordijn op? Annelotte rende als eerste over de sups in het "live duel" tegen de Mol en zei tegen de groep dat ze eraf gevallen was.
...hield 52 seconden zijn adem in terwijl de Mol het eerder maar liefst 2 minuten en 40 seconden volhield. Lennart stelde voor dat de suppers met de puzzel op hen wachtten, zodat ze sneller bij de puzzel waren om mee te kunnen helpen.
...versloeg de Mol met waterpistoolminigolf en ging achterstevoren op zijn sup staan waardoor er heel veel tijd verloren werd; uiteindelijk teveel om de opdracht nog te doen slagen.

6.1


...praatte over Jasmien heen op het moment dat zij juist het verschil van de koordjes van de trui benoemde maar merkte uit zichzelf al voor 500 euro het verschil op de wereldbol goed op.
...onthield de volgorde van de kleuren niet heel goed maar schakelde wel meerdere jagers uit en wist de jager bij het tikkertje lang te ontwijken. Lennarts markering met graffiti werd in de montage gebruikt om alle gevonden verschillen mee aan te duiden.
...onthield niet eens een reeks van vier kleuren en gaf niet door dat er een jager vertrok.

6.2


...gooide als tweede een vliegtuigje door de cirkel voor kerosine en slaagde erin het zweefvliegtuigje door het parcours te loodsen waardoor er met de gewonnen instructies gepoogd werd te landen. Doordat de poging mislukte werd er uiteindelijk toch geen geld verdiend.
...nam als piloot enkele keren contact op met de verkeerstoren maar poogde zonder extra aanwijzingen van de toren te landen. Deze poging eindigde met een brandend vliegtuigwrak in de bossen en nul euro voor de groepspot.
...gooide een vliegtuigje in "panne" en "zware storm" maar ook als eerste een vliegtuigje in de cirkel voor kerosine.

6.3


...liet iedereen op Leerdammer zweren om voor 4000 euro niet in de molboekjes te kijken. Annelotte keek niet in de dossiers en bood 2000 euro voor kans op een vrijstelling.
...keek niet in de dossiers en bood 10.000 euro voor kans op een vrijstelling omdat hij nu "echt eens aan zichzelf wou denken". Lennart koos Philip uit om te betrappen en omdat Philip inderdaad wel in de dossiers gekeken had verdween er maar liefst 10.000 euro uit de groepspot en verdiende hij een vrijstelling.
...keek niet in de dossiers en bood 7.600 euro voor kans op een vrijstelling.

7.1


...wilde de vlecht bij Repelsteeltje leggen in plaats van bij Rapunzel en nam risico bij het uitvoeren van de stiekeme opdrachten in het huis, maar voerde deze met Lennart uiteindelijk wel allemaal goed uit.
...strooide kwistig met steentjes maar verbeterde de fouten die Annelotte bij de sprookjesitems maakte en voerde alle stiekeme opdrachten samen met Annelotte goed uit.
...kende de zin "knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje" niet en wist niet dat Hans een kippenboutje naar de heks uitstak. Hierdoor werd 1000 euro niet verdiend.

7.2


...slaagde er als enige in om de drie woorden goed over te brengen zonder "euh" te zeggen. Dit leverde 1500 euro op. Wel liet Annelotte Sven een vraag stellen aan Philip waardoor hij met "euh" antwoordde en zonder geld te verdienen de diepte instortte.
...wist de woorden "ja" en "hallo" uit te spreken voordat hij "euh" zei en zonder geld te verdienen de diepte instortte.
...durfde zich wel in een bruidsjurk te hijsen maar niet aan het tuigje te hangen en liet zo de kans op 1500 euro schieten. Daarnaast wist Sven ook maar niet op de woorden "slipje" en "nachtkastje" te komen.Wie is ... de Mol?