Chat met Gilles

 

Woensdag 3 mei, een halve week voor de finale van seizoen 10, ontvingen we Gilles de Coster in onze chat. We vroegen hem het hemd van het lijf en kwamen onder andere te weten naar welk land seizoen 9 eigenlijk had moeten gaan, hoever de Nederlanders in de mollicitatie gekomen zijn en welk onderschrift het beste bij een foto uit het onderschriften spel paste.
Rood: Gilles
Groen: host (Molcrazy)

 

<@Molcrazy> een zeer goede avond iedereen
<@Molcrazy> Gilles, van harte welkom!
<@Gilles> Dag vrienden!
<@Molcrazy> leuk dat je tijd vrijmaakt voor een Molchat
<@Gilles> Zoals steeds met veel plezier.
<@Molcrazy> ben je er klaar voor?
<@Gilles> Fire away :)
<@Molcrazy> goed, we starten met een vraag van MrMii6!
<+MrMii6> Hallo Gilles, bij deze de eerste vraag: Wat is de gekste theorie die je hebt gehoord over de tiende kandidaat voordat bekend werd gemaakt dat het om Matteo Simoni ging?
<@Gilles> Dat is al meteen een goeie vraag... Even denken.
<@Gilles> De gekste moet wel geweest zijn dat ik zelfs als kandidaat zou meedoen aan dit seizoen. Dat hebben enkele mensen serieus zitten denken!
<@Gilles> Alsof we de mensheid dàt zouden aandoen :)
<@Gilles> Verder zaten er ook leuke theorieën tussen
<@Molcrazy> hehe
<@Gilles> Zoals dat er twee identieke tweelingen zouden meedoen. Origineel gevonden!
<@Molcrazy> en verwarrend :o
<@Gilles> Maar Matteo was prachtig. geen tweeling die er tegenop kon! Of het moest zijn tweelingbroer Steve zijn geweest.
<+MrMii6> Een deelname van jezelf zou interessant geweest zijn, maar misschien een oneerlijk voordeel ;)
<@Molcrazy> :D
<@Gilles> Haha ja, ik heb al teveel tijd in de machinekamer doorgebracht denk ik
<@Molcrazy> als je moest kiezen Gilles, zou je dan kandidaat of mol willen zijn?
<@Gilles> O dat is een makkelijker. Altijd de mol toch? Al was het maar om niet meteen door de mand te vallen als beroerde mollenjager :))
<@Gilles> Maar vooral omdat je dan van drie weken pret verzekerd bent...
<@Molcrazy> absoluut
<@Molcrazy> we gaan door met een vraag van Lo!
<+Lo> : Kan de mol een rood scherm krijgen? « R wijd gerust uit over deze vraag Gilles haha))
<@Gilles> Hahaha die had ik wel zien aankomen :-)
<@Gilles> Het korte antwoord is ja: natuurlijk kan de mol een rood scherm krijgen.
<@Gilles> De enige in steen gebeitelde regel is dat de mol niet naar huis kan worden gestuurd.  Voor de rest doet de mol alles wat andere kandidaten ook doen. Vrijstellingen nemen, pasvragen nemen, maar dus ook elke aflevering de eliminatietest invullen.  Dat wil zeggen dat het theoretisch perfect mogelijk is om als mol  - als er zoals hier een opdracht met geld is aan verbonden - het rode scherm te krijgen. 
<@Gilles> Of dat ook effectief is gebeurd, dat moeten jullie natuurlijk zelf zien uit te vissen :)
<@Molcrazy> we gaan het zondag te weten komen ;)
<+Lo> Ik ben het met je eens, maar veel molloten vonden je tekst suggestief, en vonden Leila zielig.
<@Molcrazy> de volgende vraag is van BlijBlijBlij
<@Molcrazy> Jullie zijn naar Arizona geweest... waarom bezochten jullie in hemelsnaam niet de Grand Canyon?!
<@Gilles> Nou Lo, neem het van me aan: er zat niets suggestiefs in. Dit was een spel op het scherp van de snee. Maar zoals steeds in De Mol is geen enkel scenario uitgesloten.
<@Gilles> We hebben bewust gekozen om de absolute gekende trekpleisters te mijden. Dat doen we wel vaker: erg verrassend zijn ze niet. Bij de Grand Canyon had je ook het nadeel dat je er amper iets mag doen, en dat er maar enkele plekken, van toeristen vergeven, waar we konden draaien. Dat werd dus gauw oninteressant...
<@Molcrazy> begrijpelijk
<@Molcrazy> de volgende vraag komt van Jesper
<+Jesper> Hey Gilles, allereerst weer superbedankt om hier te zijn. Dat wordt enorm gewaardeerd!
<+Jesper> Mijn vraag: Gebaseerd op andere realityspelprogramma's die geregeld All-Stars edities maken wordt over die mogelijkheid ook weleens gespeculeerd door fans van De Mol. Zouden jullie het zien zitten om ooit eens kleurrijke oud-kandidaten of zelfs winnaars en/of mollen uit te nodigen voor zo'n editie, of houden jullie het liever bij 10 nieuwe vreemdelingen voor ieder seizoen?
<@Gilles> Met heel veel plezier Jesper, oprecht. Het is leuk om te doen. Wat je vraag betreft: ik denk het eerlijk gezegd niet. Het grote plezier van dit programma is de jaarlijkse ontdekking van 10 nieuwe mensen. En gelet op het nog steeds overweldigende aantal inschrijvingen douden heel weel hoopvolle mensen dat ook wel sneu vinden, kan ik me inbeelden.... Het is elk jaar zo'n plezier om een nieuwe groep samen te stellen dat ik het niet snel zie gebe
<@Gilles> Sorry voor mijn typfouten: jullie kennen mijn dactylo-kwaliteiten! :-)
<@Molcrazy> :)
<@Molcrazy> we gaan door met een vraag van vloeistof
<+Jesper> Enorm genieten ieder jaar weer ja van de nieuwe groepen. Dankjewel!
<@Molcrazy> Heeft het vroegtijdig vertrek van Philippe voor een verandering in de selectieprocedure van de mol gezorgd? Zo ja, wat is er veranderd?
<@Gilles> Neen, daar is niets wezenlijks aan veranderd. Enerzijds omdat we er al héél ver ingingen, anderzijds omdat we vorig jaar leerden dat het nulrisico niet bestaat. Er was niets wat we toen grondiger hadden kunnen aanpakken (en die analyse is zeer intensief gemaakt!), en toch liep het fout.
<@Gilles> Wat ik dit jaar wel heb veranderd, is mijn briefing
<@Molcrazy> aan de mol?
<@Gilles> Elk jaar, aan het begin van de reis, zit ik een uurtje samen met de kandidaten om hen uit te leggen hoe we werken, hoe de dagen eruitzien, wat ze kunnen verwachten, enzovoort. Daar heb ik dit keer een apart hoofdstukje gewijt aan hun welzijn. Dat niemand zou twijfelen om aan te geven dat het niet ging, of dat iemand zich eens wat minder voelde.
<@Gilles> Maar het bleek dit jaar niet nodig. Iedereen leek me zielsgelukkig! En zo zien we het graag.
<@Molcrazy> zo is het
<@Molcrazy> we gaan door met vveerraak!
<@Gilles> Leuk, ik herken veel namen van op het forum en eerdere chats!
<+vveerraak> Ha Gilles, wat doe je eigenlijk zoal tussen de opnames door?
<@Gilles> Tijdens de spellen, als ik niet aan het presenteren ben, fungeer ik doorgaans mee als spelleider/reporter, volg ik alles mee op, bedien ik af en toe speltechniek. Of, zoals die avond met de Delorean-auto: toen lag ik op mijn buik rook in de juiste richting te blazen :-) Iedereen doet alles bij ons. Op elk ander moment waarop we niet draaien zijn we doorgaans aan de komende dagen aan het werken. Het stopt nooit, maar het is ook zo ongelooflijk
<+vveerraak> da's wel een leuke job dan :)
<@Gilles> Gatver, ik typte daarnet 'gewijt' waar het 'gewijd' moest zijn. Hopelijk ziet mijn vroegere leraar Nederlands dat niet!
<@Molcrazy> hehe, goed verbeterd
<@Molcrazy> blijkbaar Gilles gaat er toch meer mis dan gedacht (volgens het interview in HUMO): opnamelocatie geschrapt, acteur niet komen opdagen, ... dat klinkt vrij vaak. Hoe stresserend is dat?
<@Gilles> Wat ik ook graag doe, is verder aan de scenario's schrijven. Zoals de verdachtmakingen aan het begin van de vorige aflevering, die door de voiceover werden gelezen. Die kan je natuurlijk pas schrijven eens je weet wie de laatste 4 zijn.
<@Molcrazy> aan de poll blijkt dat dat goed lukt ;)
<@Gilles> Ja, stresserend is dat zeker. Want er vallen altijd wel locaties weg, er raakt materiaal zoek, permits worden ingetrokken... maar we zijn intussen wel ervaren genoeg om dat allemaal op te lossen, en niet in paniek te schieten.
<@Molcrazy> we gaan door met Starlight
<@Starlight> Hoi Gilles, ik stel vandaag een vraag van joligmolletje, die er vanavond helaas niet bij kan zijn. De vraag is: waarom is gekozen voor videobezoek i.p.v. echt bezoek? Hebben de deelnemers dat ervaren als een teleurstelling of wisten ze dit al?
<@Gilles> Neen, dat wisten ze niet. We gaan er gewoon nooit van uit dat het bezoek een zekerheid is. We bedenken eerst een (liefst originele) opdracht om ze erbij te betrekken, en beslissen dan pas of het noodzakelijk is om ze ter plaatse te krijgen. In dit geval waren we meteen verkocht door de robotjes, en wees het zichzelf dus uit. De kandidaten waren er niet per sé zo over teleurgesteld. We compenseren dat ook wel met bijvoorbeeld wat post zoals i
<@Gilles> En we lieten ze die avond in aflevering 5 uiteraard ook even privé babbelen met hun geliefde.
<@Starlight> De robotjes waren dan ook wel heel leuk!
<@Molcrazy> klopt!
<@Gilles> Kijk, ik moet het al acht jaar zonder bezoek stellen hé. :-))))
<@Molcrazy> :D
<@Molcrazy> maar jij kan wel vaker bellen dan weer
<@Molcrazy> (vermoed ik dan zo)
<@Molcrazy> we gaan door met Heinz!
<@Gilles> Ja dat is waar :) ook al maakte het tijdverschil dat dit jaar niet zo eenvoudig
<@Heinz> Hoi Gilles. Leuk dat je dit weer doet en De Mol is weer genieten. Mijn vraag:
<@Heinz> Er viel mij iets op bij de kamer met honderden vrijstellingen. Op de schijfjes stond geen "vrijstelling". Wat was hier de reden voor?
<@Gilles> Dat is zeer schrander opgemerkt, Heinz. Maar het hoeft niet noodzakelijk iéts te betekenen...
<@Gilles> Of misschien betekende het wel iets. Dat laat ik netjes in het midden. :-)
<@Heinz> spannend
<@Molcrazy> haha, zeker
<@Molcrazy> de volgende vraag is van Aapje
<+Aapje> Bedankt dat je wederom hier met ons komt chatten! Dat is altijd erg leuk. Mijn vraag is: Je zei eerder dat je geen kandidaat zou zijn van de mol, zou je wel aan de Nederlandse versie mee (willen) doen? Je lijkt me een erg leuke kandidaat. Ze doen daar wel ook niet aan bezoek helaas haha.
<@Gilles> (het waren wél allemaal vrijstellingen hoor, mocht je daar aan twijfelen)
<@Gilles> O daar heb ik nog nooit over nagedacht... moeilijk wel! Ik ben geen BN'er natuurlijk. Nou, wie weet? Maar mijn God ik zou er stress van krijgen, haha.
<+Aapje> de meeste kandidaten zijn tegenwoordig onbekender dan jij bent haha!
<@Molcrazy> op naar de volgende, Pac2!
<@Gilles> Ja ik merk wel als ik in Amsterdam of Rotterdam rondloop dat veel Nederlanders kijken. Waarvoor dank!
<@Pac2> Hoi Gilles! Wat een eer om je hier weer te mogen verwelkomen! Ik stel een vraag namens koenwillen: Er werd natuurlijk veel in de pers geschreven over 'Bestemming X' als de De Mol concurent van VTM, maar heb je het toevallig zelf bekeken en wat vond je ervan?
<@Pac2> En zelf had ik daar nog een vervolgvraag over: Ik zag in de making-of van Bestemming X dat ze voor sommige opdrachten wel drie dagen nodig hadden om die op te zetten. Ik weet dat jullie bij De Mol minstens net zo hard werken, maar hebben jullie ook zulke extreme voorbeelden bij De Mol? :O
<@Gilles> Ja, het wordt gemaakt door iemand die jaren bij ons werkte en die me nauw aan het hart ligt. Ik heb de eerste aflevering gezien, en ik vond het heel mooi gemaakt. En ze hebben ook een knappere presentator!
<@Pac2> Haha :)
<@Pac2> En dat verklaart wel wat. Je kunt de invloeden van De Mol inderdaad voelen soms!
<@Gilles> Wel Pac2 doorgaans hebben we maar één dag om ons decor te zetten, de opdracht te spelen, alles af te breken en verder te reizen met ons circus. Alleen de openingsopdrachten worden soms langer voorbereid. Met als grootste voorbeeld het maïsveld in Liedekerke (sz Duitsland), waar we dagen op voorhand aan het installeren waren, en het spel inoefenden om het helemaal perfect te krijgen.
<@Pac2> En die zag ook fantastisch uit, zelfs in de regen :D
<@Gilles> Maar dat is dus een luxe die we in de grote meerderheid van de gevallen niét hebben...
<@Molcrazy> de volgende vraag is een vraag van Molzkovicz
<@Molcrazy> Complimenten voor een schitterend seizoen! De makers experimenteren graag: bij de selectie van de mol (onvoorbereide mol, schaduwmol) en kandidaten (BV’er Matteo Simoni), bij het invullen van de test enzovoort. De opzet van de proeven blijft echter eigenlijk altijd wel hetzelfde door de kandidaten steeds in groepjes te verdelen. Hoort die opzet bij het DNA van De Mol of zijn proeven met de volledige groep toch een mogelijk
<@Pac2> Nou ja, als er toevallig al ergens een kernbunker ligt heb je daar natuurlijk mazzel mee
<@Pac2> Dank je wel Gilles!
<@Gilles> :)
<@Gilles> Soms is het wel met de volledige groep. Maar vaak zijn ze inderdaad opgesplitst. Dat heeft een aantal redenen: de filmbaarheid is er eentje van: een groep van 10 kandidaten is moeilijker te volgen dan een kleiner groepje. Maar vooral: het is een gevol van de lagen die we in de opdrachten verwerken.
<@Gilles> Zo zijn we grote fan van dingen die elkaar beïnvloeden, waardoor een groepje kandidaten invloed heeft op een andere. Dat soort dingen.
<@Molcrazy> jep, interessant om te zien
<@Gilles> Hou er ook rekening mee dat je als kijker het erg moeilijk zou krijgen in het begin, als je ze nog niet goed kent, en je een scène voorgeschoteld krijgt met tien door elkaar pratende kandidaten.
<@Gilles> Dus al die dingen spelen mee.
<@Molcrazy> is ook weer zo
<@Molcrazy> we gaan door met Pjotr
<+Pjotr> Dag Gilles, bedankt voor weer een geweldig seizoen!
<@Gilles> dank je Pjotr!
<+Pjotr> Mijn vraag: Je hebt meermaals gezegd dat Nederlanders zich ook mogen inschrijven, zijn er al weleens Nederlanders verder gekomen dan de eerste selectieronde?
<@Gilles> Ja, er zijn weleens Noorderburen op gesprek gekomen. Maar voor Nederlanders geldt wat voor iedereen geldt: de mix van de groep gaat voor, ons belangrijkste doel blijft een evenwichtige, uitgebalanceerde groep. Daarop sneuvelen soms heel leuke kandidaturen. Je blijven inschrijven is de boodschap!
<+Pjotr> Wel cool dat er dus weleens Nederlanders vrij ver zijn gekomen! Thanks voor je antwoord!
<@Molcrazy> wat doen jullie Gilles als bv bij de opdracht met de bom op de bus na enkele minuten rijden de chauffeur toch onder de minimumsnelheid van 20 komt? Schrappen jullie dan gewoon de opdracht? Is die dan gewoon meteen mislukt na al de voorbereiding?
<@Gilles> Mocht dat gebeuren, ja natuurlijk is de opdracht dan mislukt. We komen niet tussen in spelverloop, en in het verleden zijn soms opdrachten niet vollédig gespeeld, of toch niet tot al hun lagen, door bepaalde acties van kandidaten.
<@Gilles> Maar dat zéggen we dan ook: jongens let op: één keer onder de 20 mph en het is afgelopen. Ze zijn dus gewaarschuwd :-)
<@Molcrazy> maar dan worden die eventueel nog vervangen door een andere?
<@Molcrazy> (opdracht)
<@Gilles> Niet echt, dat krijg je niet voor mekaar op zo'n korte tijd. Maar dat wordt dan weer een interessante verhaallijn: een opdracht die vroegtijdig kapseist door de acties van iemand: dat geeft voer tot speculeren.
<@Molcrazy> klopt ook weer ja
<@Molcrazy> een vraag van gamehelp16
<@Molcrazy> wat gebeurde er als kandidaten bij de rode telefoon op 2 drukten omdat ze "liever thuisbleven"?
<@Gilles> Hahaha, dat zou dan wel een grapje zijn geweest vermoed ik :) die telefoonkeuze was ook gewoon als grapje bedoeld. Geen haar op hun hoofden dat er aan dacht dat ooit te drukken!
<@Molcrazy> :D
<@Molcrazy> nog een vraag van gamehelp16
<@Molcrazy> The challenges in De Mol are usually reliant on technology such as the 1 minute timer button challenge, or the recent challenge of imitating a postcard pose in 10 minutes (need to make sure that a photo is taken at exactly 10 mins). Do you always have any plan B if there were any failures in the technologies used in the challenges (like button is not working, or camera didn't take any photo after 10 mins)?
<@Gilles> Those are scripts we write and test in advance, so that they are as failproof as possible. But should it happen, I guess we would freeze the game and pick it up as soon as the problem was fixed. To us it is essential that technical failures never influence any outcome.
<@Molcrazy> dat zou idd jammer zijn
<@Molcrazy> we gaan nog eens naar Starlight
<@Starlight> Deze vraag is door meerdere mensen op het forum gesteld, dus we zijn allemaal heel benieuwd: een eeuwig mysterie blijven de zware consequenties van de Doos van Pandora uit Griekenland. Hebben we deze straf al eens voorbij zien komen (bijvoorbeeld de straf van Lieselot dit seizoen)?
<@Gilles> Neen... die straf is niet voorbijgekomen. De doos van Pandora is en blijft voorlopig netjes gesloten :)
<@Gilles> De consequenties voor Lieselot zijn wel een interessant gegeven...
<@Molcrazy> op naar Jesper
<+Jesper> Dag Gilles, ik mag nog een vraag stellen!
<+Jesper> Er vielen me wat overeenkomsten op tussen een paar opdrachten van dit seizoen en seizoen 9 in Duitsland. Omdat Duitsland toen een backup was en nu bijna alles weer mogelijk is, vroeg ik me af of Arizona dan ook de origineel beoogde locatie was voor seizoen 9? En zo niet, zijn jullie van plan die locatie nog eens aan te doen?
<@Gilles> Want we hebben dit jaar wel geprobeerd het spanningsveld (de keuze tussen persoonlijke voordelen en groepsgeld) wat te verleggen, om te kijken welke invloed dat zou hebben op keuzes. Dit jaar waren die dilemma's anders. En dat heeft wel voor een ander spelverloop gezorgd.
<@Gilles> Goeie vraag, maar neen. Arizona was het toen niet! Het was een héél ander land.
<+Jesper> Oeh!
<@Molcrazy> Aapje, jij bent!
<@Gilles> Nou ik kan het hier misschien wel vertellen
<@Molcrazy> jaja
<@Molcrazy> wacht Aapje
<@Gilles> Want het ziet er naar uit dat we er toch niet op één-twéé-drie weer heen kunnen.
<@Gilles> Oorspronkelijk gingen we dat jaar naar... Rusland. Maar toen bleven de grenzen maar dicht door Corona... en intussen is de situatie natuurlijk nog vele malen erger. Dat plan gaat dus voor lang in de koelkast vrees ik.
<+Jesper> Wauw! Jammer dat het niet door kon gaan, maar gelukkig hebben jullie Duitsland ook perfect weten te benutten. Dankjewel weer!
<@Molcrazy> okee Aapje
<+Aapje> Wat zou er gebeuren als de kandidaten die gekozen zijn elkaar al blijken te kennen? Sluiten jullie dat uit in de selectie, omdat ze dan makkelijker kunnen doorhebben als iemand liegt etc?
<@Gilles> Ja het is in principe wel de bedoeling dat uit te sluiten. Het wordt, voor zover mogelijk, ook wel nagegaan, als er sprake is van éénzelfde geboortestad of iets dergelijks. Maar stel dat het zou gebeuren: zelfs dat zou ik niet zo'n ramp vinden. Ook daar krijg je weer een nieuwe dimensie in de interactie, kan ik me voorstellen.
<+Aapje> dat is zeker waar! Ik kan me voorstellen dat zelfs familie elkaar toch niet meer vertrouwd mochten ze onverwacht beiden meedoen!
<@Molcrazy> op naar vveerraak
<+vveerraak> Hoi Gilles, nog een vraag: wat vind je ervan dat de groep vrijstellingen en pasvragen liet liggen, onder druk van Lieselot? Was dat een verrassing voor jullie als makers?
<@Gilles> Zou boeiend kunnen zijn inderdaad :-) De Kerstdiner-met-oom-Mark-opdracht
<@Gilles> :-)
<@Molcrazy> :P
<@Gilles> Ja ik vond het wel best verrassend. Omdat de laatste jaren alle kandidaten resoluut voor zichzelf gingen. Lieselot heeft daar een hele mooie keuze gemaakt (geen simpele). Maar ze was niet alleen, er waren nog wel kandidaten die er zo over dachten. Ik vond dat een verfrissende groepsgeest wel.
<+vveerraak> Ja, weer een nieuwe dimensie
<+vveerraak> Arme mol
<@Gilles> De mol moet overal op kunnen inspelen, hé.
<+vveerraak> We gaan zien hoe...
<@Molcrazy> we gaan nog even terug naar Heinz
<@Heinz>  Hoe gaat het met je pianospel? Je gaf een mooie demonstratie in de Duitslandreeks. Ik had je eigenlijk wel in de saloon achter een piano verwacht, ook met een leuk hoedje op uiteraard.
<@Gilles> Hahaha: er is geen enkele hoed op aarde die op mijn dik hoofd past, dat is al één ding. Met mijn pianospel gaat het, nou ja, goed. Ik heb geen klassieke vorming, kan geen noten lezen en heb dus ook geen goeie techniek, maar ik doe het met veel enthousiasme! Dat helpt :-)
<@Gilles> Laat ons zeggen: een hobbyproject! Meer zeker niet.
<@Heinz> tot slot nog een hobby van ons molloten...
<@Heinz> Wil je voor een keertje meedoen aan het onderschriftenspel dat we op het forum spelen? Dan is de opdracht om een grappig onderschrift te verzinnen bij dit screenshot: https://www.realitynet.org/images/dm2023/onderschriftenspel/OnderschriftenspelDM7.png
<@Gilles> Bovendien klonk dat ding in de Saloon zo VALS als een kat. Het was voor 't laatst in 1864 gestemd, denk ik.
<@Heinz> haha ! hoort erbij
<@Molcrazy> Gilles, nog een laatste vraag
<@Gilles> Even: hoe GOED zien die eruit???
<@Heinz> prachtig
<@Gilles> Ik zou zeggen:
<@Gilles> '"Wanneer je een zonnebril nodig hebt om in de finale te raken"
<@Heinz> haha. genomineerd! :)
<@Molcrazy> noteer hem Heinz!
<@Molcrazy> in het interview in HUMO zeg je op het einde dat het goed is dat je de komende weken/maanden wat rust hebt om je gras te maaien maar zou je dat in deze maand wel doen?
<@Gilles> Ja, neen dus! Het is Maai Mei Niet, daar had ik met mijn lomp hoofd weer niet aan gedacht!
<@Molcrazy> :P
<@Gilles> Gelukkig maaide ik het nog nét in april. Dus kan ik weer een maand op mijn krent liggen!
<@Molcrazy> oef!
<@Molcrazy> Gilles, hartelijk bedankt voor je tijd
<@Molcrazy> en complimenten aan het hele team voor een fantastisch seizoen weer!
<@Gilles> Jullie zijn bedankt!
<@Molcrazy> blijven doorgaan Gilles!
<@Gilles> Vanuit onze redactie wil ik ook zeggen: D.A.N.K. voor jullie enthousiasme de afgelopen weken! Communities zoals deze zijn erg belangrijk voor De Mol, we zijn jullie dankbaar voor de vele theorieën, grapjes en verdenkingen. Op z’n Vlaams: MERCI!
<@Molcrazy> succes met de finale!
<@Gilles> Tot zondag iedereen. En merci voor alles! xx
<@Pac2> Gilles, bedankt voor je tijd en voor een fantastisch molseizoen. Op naar een zindere ontknoping - tot in Antwerpen!
<Jesper> Enorm bedankt Gilles! Tot zondag in Antwerpen :D
<vveerraak> Super bedankt weer! tot zondag
<@Starlight> Zolang jullie zo'n goed programma blijven maken, blijven wij enthousiast! Ben heel benieuwd naar de ontknoping :D
<Aapje> Bedankt, Gilles en crew voor een mooi seizoen!
<Lo> Commy is gewoon de mol)
<@Dennis_> Bedankt Gilles!
<Pjotr> Bedankt voor je tijd Gilles en je leuke antwoorden!