Opdrachtenoverzicht

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. De Gattopardoroof (9.4)
2. Molboekjes verdedigen (9.4)
3. Een waargebeurd verhaal? (9.4)
4. Mario Kart (9.3)
5. Senne, Wind & Fire (9.3)
  1. Spaghetti della Mamma (7.8)
2. Antwoorden verbeteren (7.9)
3. De bom in de Ape (8.1)
4. De stem van de Mol (8.2)
5. De zwijgplicht (8.2)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Het schip
Verspreid over een schip op de Middellandse Zee valt er al meteen 10.000 euro te winnen voor de groepspot. Elke kandidaat die binnen het uur Gilles De Coster aan tafel kan vergezellen met een molboekje levert 1.000 euro op. Vier kandidaten hangen aan het bakboord en moeten zich elk in exact één minuut voorstellen. Aan het stuurboord bevinden zich ook vier kandidaten die voorwerpen moeten koppelen aan kandidaten. De twee overige kandidaten worden getest met enkele quizvragen en kunnen pas vrij komen indien er vijf quizvragen correct voltooid worden. Als een groepje erin slaagt om vrij te komen, moeten ze eerst nog een molboekje opduiken om bij Gilles aan tafel te mogen zitten. Bij het duiken hangen naast de molboekjes ook mysterieuze schijven met een 2 op. Wat zouden die betekenen?
8.4 Log in!
 Ballo della Cordella
De groep wordt verdeeld in vier olijvenplukkers en zes dansers. De olijvenplukkers krijgen in drie rondes telkens één vraag over een medekandidaat. De bedoeling is dat ze zo snel mogelijk olijven plukken en die in de ton van het juiste antwoord droppen. Per kilo wordt er namelijk 1.000 euro verdiend. Gelukkig kunnen ze rekenen op extra hulp van de dansers. Bij de dansers doen verschillende locals mee waarop woorden werden aangebracht. Dit kunnen kleuren zijn, maar ook woorden die erop lijken en daardoor misleidend zijn. Wanneer een kleur twee keer wordt gespot, is dit met zekerheid een fout antwoord en kan deze informatie doorgespeeld worden naar de olijvenplukkers. Bij de laatste ronde krijgen de olijvenplukkers het extra moeilijk door... olijfoliesproeiers!
8.6 Log in!
 De verdubbelaars
Gilles De Coster doet elke kandidaat een voorstel waarbij duidelijk wordt dat de schijf met een 2 op niets anders is dan een verdubbelaar! Zo'n verdubbelaar kan ingezet worden voor een opdracht waardoor er dubbel zoveel geld kan worden verdiend. Maar die verdubbelaars moeten bijgehouden worden door één verantwoordelijke. Als die kandidaat afvalt, dan verdwijnen ook de verdubbelaars uit het spel. Een belangrijke rol dus. Om dit meteen bij de eerste eliminatie te vermijden, deelt Gilles De Coster een vrijstelling uit aan de eerste verantwoordelijke van het seizoen. Om kans te maken, moet een kandidaat zo snel mogelijk op een knop duwen terwijl er een interessante video wordt afgespeeld over de reactie van elke kandidaat wanneer ze vernemen dat ze mogen deelnemen aan het spel. De reactie van de Mol werd echter geacteerd. De snelste drie kandidaten maken kans op de vrijstelling en moeten proberen de groep te misleiden. Wanneer er meteen twee potentiële kandidaten uit het spel worden gestemd, zal de groep 4.000 euro verdienen. Dit bedrag wordt per extra ronde die nodig is gehalveerd.
8.3 Log in!
Aflevering 2
 Ijsje op het strand
De kandidaten moeten zoveel mogelijk ijsjes naar het strand vervoeren. De ijsjes kunnen ze verzamelen door een variant op Pac-Man te spelen, waarbij ze kunnen sturen door aan ijsjes te likken. Ondertussen maken de andere kandidaten een puzzel waarbij kennis van automerken belangrijk is om geen straftijd te krijgen. Ieder ijsje dat binnen de tijd het strand bereikt en niet te ver is gesmolten levert geld op voor de pot.
9.1 Log in!
 Senne, Wind & Fire
In deze opdracht proberen de kandidaten hun medekandidaat Senne te bevrijden van de bovenste verdieping van een kasteel. Om hier te komen moeten ze kleine opdrachten voltooien en er tegelijkertijd voor zorgen dat de kaars die ze meedragen op hun helm blijft branden. Dit is echter nog niet zo eenvoudig, want overal staan ventilatoren die de kaarsen kunnen uitblazen. Het duo dat als eerste boven komt kan een groot persoonlijk voordeel krijgen en veel invloed hebben op de volgende proef.
9.3 Log in!
 De doos van Pandora
Midden in de nacht mogen de kandidaten in duo's een kijkje nemen bij de doos van Pandora. De doos openen levert een mooi persoonlijk voordeel op, namelijk 8 pasvragen. Maar dat heeft grote consequenties...
8.9 Log in!
Aflevering 3
 De maffia van Centuripe
Centuripe is het territorium van maffiabaas don Salvatore, die ongestoord zijn gang gaat. Het is aan de groep om daar iets aan te doen. Daarom worden ze in drie groepen verdeeld: dispatch, interventie en detectives. Op vier verschillende locaties worden er geldzakken gedropt en het is de bedoeling dat ze die kunnen onderscheppen. Dat kan team dispatch doen door de Italiaanse ringtonen correct te onderscheiden en zo het juiste lichaamsdeel door te geven. Centuripe heeft namelijk de vorm van een lichaam. Daardoor wordt het interventieteam ingelicht aan de hand van lampjes op hun - inderdaad - lichaam en kunnen ze de geldzakken gaan ophalen. Ondertussen proberen de detectives te achterhalen hoe de crimineel eruit ziet, want enkel wanneer ze hem ontmaskeren, kan de buit verzilverd worden.
9.1 Log in!
 De zwijgplicht
Vier kandidaten worden door de Mol uitgekozen om de omertà, één van de belangrijkste principes binnen de Siciliaanse maffia, te volgen. Dat wil zeggen dat die kandidaten de komende twee uur zwijgplicht hebben en niets meer mogen zeggen. Elke kandidaat die daarin slaagt, verdient 500 euro. Maar in die twee uur moeten ze proberen opdrachten te voltooien waarvoor ze de andere kandidaten nodig hebben. En ook die opdrachten kunnen geld opleveren.
8.2 Log in!
 De bom in de Ape
Er gebeurt in Sicilië maar weinig dat aan de oren en ogen van de maffia ontsnapt. Zo ook het geld dat ze eerder hebben afgepakt van don Salvatore. Daarom neemt hij wraak en is er een bom in één van de twee ape's. Waar die ligt, werd bepaald door een pastaduel tussen de twee duo's. Het verliezende team kreeg niet enkel de bom, maar ook een strafpunt bij de komende eliminatie. Als ze de rest van de groep kunnen overtuigen dat zij gewonnen hebben, dan krijgen niet zij een strafpunt, maar wel alle andere kandidaten. Als de groep erin slaagt de leugenaars te ontmaskeren, dan verdienen ze 2.000 euro. Wie spreekt er de waarheid?
8.1 Log in!
Aflevering 4
 Mario Kart
Vier kandidaten kruipen in de rol van Mario als coureur en kunnen elk 1.000 euro opleveren wanneer ze voor de tegenstander over de finish rijden. Die tegenstander is echter niet zomaar iemand, maar wel Massimiliano. Nationaal kampioen van Italië. Ze zullen daarom de hulp van de drie andere kandidaten nodig hebben die in de rol van Mario als loodgieter kruipen. De kandidaten kunnen namelijk gebruik maken van een aantal geheime wapens die ze eerst nog moeten verdienen. Aan de hand van een aantal quizvragen en een parcours dat ze afleggen in een levensecht computerspel, kunnen ze bananen en snelheidsboosts winnen. Hoeveel kandidaten zullen erin slagen om dankzij de gewonnen wapens voor Massimiliano te finishen?
9.3 Log in!
 Pizza zonder ananas
Tijdens deze opdracht gaan de kandidaten alles leren over het nobele pizzavak waarbij ze elk 500 euro kunnen verdienen. Vooraleer er een zinderende pizzafinale zal volgen, moeten de kandidaten zich daar eerst voor kwalificeren. Dat kunnen ze doen door zich in drie verschillende stages in te delen: het deeg, de toppings en een razendsnelle levering. Afhankelijk van hoe goed ze het in hun stage doen, kunnen ze één of meerdere kandidaten naar de finale sturen. In die finale moeten ze proberen hun 500 euro te bewaken door met een pizza van punt A naar punt B te wandelen. Omdat dat te makkelijk zou zijn, is er één vijand voorzien: ananas! Een pizza levert dus 500 euro op als die de ananasregen kan overleven!
9 Log in!
 Antwoorden verbeteren
Tijdens het invullen van de eliminatietest worden de kandidaten op hun scherm ineens opgeschrikt door de Mol. Ze krijgen allemaal hetzelfde voorstel waardoor bij deze eliminatietest de kandidaat met de laagste score niet noodzakelijk naar huis moet. De Mol heeft namelijk kunnen meekijken bij het invullen van de test en kan een aantal foute antwoorden omzetten in goede antwoorden. Maximaal één, twee, drie of vier antwoorden. Per antwoord kost dat echter 1.000 euro. Deze deal geldt enkel bij de afvaller waardoor maximaal 4.000 euro uit de pot kan gaan. Er zit echter een addertje onder het gras, want per extra vraag krijgen de kandidaten een extra mogelijkheid om de afvaller te ontmaskeren.
7.9 Log in!
Aflevering 5
 Griekse kwellingen
Met een tocht van het amfitheater in Segesta naar de tempel kan er 3.000 euro verdiend worden als iedereen op tijd aan het eindpunt is. Dat moet echter gebeuren voordat de zuilen van Hercules op de grond vallen. Gelukkig mogen er twee sterke kandidaten hem bijstaan en vanaf een halfuur zijn taak overnemen in afwachting van de rest. Voor de andere kandidaten belooft het namelijk een tocht vol kwellingen en beproevingen te worden. Op het pad naar Hercules bevinden zich twee kwellingen: de Sisyphuskwelling en de kwelling van de Danaïden. Elke kwelling moet worden doorstaan door twee van de vier kandidaten. Aan het einde is er ten slotte ook nog de molkwelling waarbij een gesprek tussen Gilles en de Mol is te horen. De stem van de Mol is slecht verstaanbaar, maar de tekst wordt op een schermpje geprojecteerd. Elke kandidaat die kijkt, vermindert de inzet met 500 euro, maar kan ook de inzet met 500 euro vermeerderen door niet te kijken.
8.8 Log in!
 Spaghetti della Mamma
Wanneer de opdracht met de Griekse kwellingen gedaan is, rijden de kandidaten naar een locatie waar zes spaghettiborden op hun staan te wachten. Dit zijn niet zomaar spaghettiborden, maar wel borden klaargemaakt door chefs die ze zeer goed kennen, namelijk hun mama's. De opdracht is om de spaghetti van de eigen mama te herkennen en zo aan de juiste tafel te gaan zitten. Als iedereen daarin slaagt en aan de juiste tafel zit, dan wordt er 2.000 euro voor de groepspot verdiend. De volgorde waarin de spaghettiborden worden bestudeerd, werd buiten hun weten bepaald door de snelheid waarin de kandidaten hun glas Prosecco opdronken.
7.8 Log in!
 Blokkentorens
De kandidaten komen aan in Poggoriale. Een locatie waar een hele tijd geleden een aardbeving heeft plaatsgevonden en de tijd dus lijkt stil te hebben gestaan. Ook de kandidaten gaan hier terug in de tijd, meer specifiek hun kindertijd. Ze moeten torens bouwen met blokken. In drie rondes zal telkens één kandidaat afvallen zodat er drie kandidaten overblijven voor 'het dessert'. Het is echter belangrijk dat er aan de stabiliteit wordt gedacht, want na elke bouwronde zal er ook bij de blokkentorens een aardbeving plaatsvinden voordat ze worden opgemeten! Gelukkig kunnen ze extra blokken verdienen door een beetje verderop een vraag over hun jeugd te beantwoorden door het juiste antwoord op te vissen. Als de mama hetzelfde antwoord geeft, dan zijn er extra blokken verdiend, maar ook geld voor de groepspot. Na de drie rondes kan het geld pas definitief verzilverd worden als de mama's van de drie overgebleven kandidaten hun kind opnieuw goed weten in te schatten: een pasvraag of een weekendje Amsterdam?
8.3 Log in!
Aflevering 6
 De begrafenis
8.7 Log in!
 De stem van de Mol
8.2 Log in!
 Molboekjes verdedigen
9.4 Log in!
Aflevering 7
 Poppentheater
9.3 Log in!
 Een waargebeurd verhaal?
9.4 Log in!
Aflevering 8
 Vliegende zangers
9.1 Log in!
 De Gattopardoroof
9.4 Log in!