Opdrachtenoverzicht

 

Best gewaardeerde opdrachten   Minst gewaardeerde opdrachten
1. Senne, Wind & Fire (9.3)
2. Ijsje op het strand (9.1)
3. De maffia van Centuripe (9.1)
4. De doos van Pandora (8.8)
5. Ballo della Cordella (8.6)
  1. De bom in de Ape (8.1)
2. De zwijgplicht (8.2)
3. De verdubbelaars (8.3)
4. Het schip (8.4)
5. Ballo della Cordella (8.6)

Opdracht Gemiddelde Jouw cijfer
Aflevering 1
 Het schip
Verspreid over een schip op de Middellandse Zee valt er al meteen 10.000 euro te winnen voor de groepspot. Elke kandidaat die binnen het uur Gilles De Coster aan tafel kan vergezellen met een molboekje levert 1.000 euro op. Vier kandidaten hangen aan het bakboord en moeten zich elk in exact één minuut voorstellen. Aan het stuurboord bevinden zich ook vier kandidaten die voorwerpen moeten koppelen aan kandidaten. De twee overige kandidaten worden getest met enkele quizvragen en kunnen pas vrij komen indien er vijf quizvragen correct voltooid worden. Als een groepje erin slaagt om vrij te komen, moeten ze eerst nog een molboekje opduiken om bij Gilles aan tafel te mogen zitten. Bij het duiken hangen naast de molboekjes ook mysterieuze schijven met een 2 op. Wat zouden die betekenen?
8.4 Log in!
 Ballo della Cordella
De groep wordt verdeeld in vier olijvenplukkers en zes dansers. De olijvenplukkers krijgen in drie rondes telkens één vraag over een medekandidaat. De bedoeling is dat ze zo snel mogelijk olijven plukken en die in de ton van het juiste antwoord droppen. Per kilo wordt er namelijk 1.000 euro verdiend. Gelukkig kunnen ze rekenen op extra hulp van de dansers. Bij de dansers doen verschillende locals mee waarop woorden werden aangebracht. Dit kunnen kleuren zijn, maar ook woorden die erop lijken en daardoor misleidend zijn. Wanneer een kleur twee keer wordt gespot, is dit met zekerheid een fout antwoord en kan deze informatie doorgespeeld worden naar de olijvenplukkers. Bij de laatste ronde krijgen de olijvenplukkers het extra moeilijk door... olijfoliesproeiers!
8.6 Log in!
 De verdubbelaars
Gilles De Coster doet elke kandidaat een voorstel waarbij duidelijk wordt dat de schijf met een 2 op niets anders is dan een verdubbelaar! Zo'n verdubbelaar kan ingezet worden voor een opdracht waardoor er dubbel zoveel geld kan worden verdiend. Maar die verdubbelaars moeten bijgehouden worden door één verantwoordelijke. Als die kandidaat afvalt, dan verdwijnen ook de verdubbelaars uit het spel. Een belangrijke rol dus. Om dit meteen bij de eerste eliminatie te vermijden, deelt Gilles De Coster een vrijstelling uit aan de eerste verantwoordelijke van het seizoen. Om kans te maken, moet een kandidaat zo snel mogelijk op een knop duwen terwijl er een interessante video wordt afgespeeld over de reactie van elke kandidaat wanneer ze vernemen dat ze mogen deelnemen aan het spel. De reactie van de Mol werd echter geacteerd. De snelste drie kandidaten maken kans op de vrijstelling en moeten proberen de groep te misleiden. Wanneer er meteen twee potentiële kandidaten uit het spel worden gestemd, zal de groep 4.000 euro verdienen. Dit bedrag wordt per extra ronde die nodig is gehalveerd.
8.3 Log in!
Aflevering 2
 Ijsje op het strand
De kandidaten moeten zoveel mogelijk ijsjes naar het strand vervoeren. De ijsjes kunnen ze verzamelen door een variant op Pac-Man te spelen, waarbij ze kunnen sturen door aan ijsjes te likken. Ondertussen maken de andere kandidaten een puzzel waarbij kennis van automerken belangrijk is om geen straftijd te krijgen. Ieder ijsje dat binnen de tijd het strand bereikt en niet te ver is gesmolten levert geld op voor de pot.
9.1 Log in!
 Senne, Wind & Fire
In deze opdracht proberen de kandidaten hun medekandidaat Senne te bevrijden van de bovenste verdieping van een kasteel. Om hier te komen moeten ze kleine opdrachten voltooien en er tegelijkertijd voor zorgen dat de kaars die ze meedragen op hun helm blijft branden. Dit is echter nog niet zo eenvoudig, want overal staan ventilatoren die de kaarsen kunnen uitblazen. Het duo dat als eerste boven komt kan een groot persoonlijk voordeel krijgen en veel invloed hebben op de volgende proef.
9.3 Log in!
 De doos van Pandora
Midden in de nacht mogen de kandidaten in duo's een kijkje nemen bij de doos van Pandora. De doos openen levert een mooi persoonlijk voordeel op, namelijk 8 pasvragen. Maar dat heeft grote consequenties...
8.8 Log in!
Aflevering 3
 De maffia van Centuripe
Centuripe is het territorium van maffiabaas don Salvatore, die ongestoord zijn gang gaat. Het is aan de groep om daar iets aan te doen. Daarom worden ze in drie groepen verdeeld: dispatch, interventie en detectives. Op vier verschillende locaties worden er geldzakken gedropt en het is de bedoeling dat ze die kunnen onderscheppen. Dat kan team dispatch doen door de Italiaanse ringtonen correct te onderscheiden en zo het juiste lichaamsdeel door te geven. Centuripe heeft namelijk de vorm van een lichaam. Daardoor wordt het interventieteam ingelicht aan de hand van lampjes op hun - inderdaad - lichaam en kunnen ze de geldzakken gaan ophalen. Ondertussen proberen de detectives te achterhalen hoe de crimineel eruit ziet, want enkel wanneer ze hem ontmaskeren, kan de buit verzilverd worden.
9.1 Log in!
 De zwijgplicht
Vier kandidaten worden door de Mol uitgekozen om de omertà, één van de belangrijkste principes binnen de Siciliaanse maffia, te volgen. Dat wil zeggen dat die kandidaten de komende twee uur zwijgplicht hebben en niets meer mogen zeggen. Elke kandidaat die daarin slaagt, verdient 500 euro. Maar in die twee uur moeten ze proberen opdrachten te voltooien waarvoor ze de andere kandidaten nodig hebben. En ook die opdrachten kunnen geld opleveren.
8.2 Log in!
 De bom in de Ape
Er gebeurt in Sicilië maar weinig dat aan de oren en ogen van de maffia ontsnapt. Zo ook het geld dat ze eerder hebben afgepakt van don Salvatore. Daarom neemt hij wraak en is er een bom in één van de twee ape's. Waar die ligt, werd bepaald door een pastaduel tussen de twee duo's. Het verliezende team kreeg niet enkel de bom, maar ook een strafpunt bij de komende eliminatie. Als ze de rest van de groep kunnen overtuigen dat zij gewonnen hebben, dan krijgen niet zij een strafpunt, maar wel alle andere kandidaten. Als de groep erin slaagt de leugenaars te ontmaskeren, dan verdienen ze 2.000 euro. Wie spreekt er de waarheid?
8.1 Log in!