Recente berichten

Pagina's: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10
71
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: Favo opdracht ever
« Laatste bericht door Pac Gepost op 9-05-2020, 14:24:46 »
Wat die punten ben ik het allemaal met je eens, maar zoals ik net in het feedbacktopic ook schreef: de opdracht was uiteindelijk ook voor een groot deel een kwestie van geluk hebben. Uiteindelijk kreeg Jolien veruit de beste uitgangspositie voor een vrijstelling puur door het toeval dat zij als enige een vrijstellingskoffer openmaakte. Bovendien was niet elke tip gelijkwaardig: de hint over 2000 euro was voor een kandidaat veel minder waardevol dan de tip over de vrijstelling, en al helemaal voor Christian die tenslotte al wist waar dat bedrag in zat. Hij verloor juist iets aan die tip - Bart wist nu meer (zeker) dan hij.
72
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: Favo opdracht ever
« Laatste bericht door Convans Gepost op 9-05-2020, 14:16:27 »
Waarom? Deze opdracht heeft verschillende geniale elementen.

1. De mindfuck
2. De mol en de kandidaten hebben gelijke, maar toch ook tegenstrijdige belangen. Door de twist dat 2 vrijstellingen ook geld in de pot betekent en dat kandidaten dan pasvragen krijgen.
3. De verscheidene tactieken die je kan hanteren
4. De setting
5. De discussiepunten tussen de kandidaten
6. De tip die ze kunnen gaan zoeken

In deze opdracht zit alles verwerkt en als er op dit forum pagina’s (20?) over kan gediscussieerd worden, weet je dat dit een pareltje was, die zelfs een doorwinterde molkijker niet kan doorgronden!

73
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: Favo opdracht ever
« Laatste bericht door JaccoS Gepost op 9-05-2020, 14:06:03 »
Vind ik juist de slechtste opdracht van dit seizoen  :-X ::rofl::
74
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: Favo opdracht ever
« Laatste bericht door Convans Gepost op 9-05-2020, 13:28:28 »
Qua opzet en mindfuck en tactiek by far de kofferopdracht dit seizoen. Beter kan je het denk ik niet maken  ::bravo::
75
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: Feedback topic
« Laatste bericht door Pac Gepost op 9-05-2020, 12:56:54 »
Het is denk ik veelzeggend dat dit topic zo snel is uitgedoofd ::love:: Hoewel het programma al perfect is, kan het misschien zelfs nog ietsje beter.
  • Het is al gezegd, maar ik denk dat het grootste punt van feedback de molacties zijn. Daar mag echt meer van in beeld komen :D Gelukkig zien we ook nog flarden in de eindcompilaties na aflevering 8 en 9, maar datgene waar wij als molloten zo van smullen is de Mol die zijn tactieken uit de doeken doet. Tenslotte is dat waar we ons acht weken lang de kop over hebben gebroken. Dan is het fijn om daar antwoord op te krijgen :)
  • Ik roep al jaren dat het gevaar bestaat dat jullie in herhaling vallen - maar jullie willen maar niet luisteren ;D In positieve zin dus, ieder seizoen verrast nog mateloos. Toch voelde ik hier en daar dit seizoen wat 'herkenning.' Het beeld van twee boten die klaar staan om te gaan varen, wanneer Gilles plots zegt dat er voor de eerste die aankomt een voordeel is, leek bijna één op één op vorig jaar, toen ook de eerste opdracht van aflevering 3. En hoewel velen de koffertjesopdracht geweldig vonden, was het voor mij iets te veel van het goede. I love 'woord tegen woord'-opdrachten, maar dit was de derde van het seizoen.
  • Daarop voortboordurende, weet ik niet hoe blij ik ben met een finalevrijstelling. Hoewel het zonder meer voor wel goede tv zorgt, voelt het niet altijd even eerlijk. Vorig jaar kwam Joeri puur door kans al niet in aanmerking voor de vrijstelling bij het zwartepieten, en nu had Jolien de mazzel dat zij toevallig als enige een koffer met een vrijstelling opende. En dat ze het spelverloop flink kan beïnvloeden, werd ook wel duidelijk. Stel dat Jolien gewoon een test had moeten maken, dan was ze er misschien wel op Christian uitgevlogen. Dan had alleen Bart Alina ontdekt :o
  • Verder wat de voordelen betreft: in principe vind ik ze goed gebalanceerd, zo'n één per aflevering en meer creativiteit dan enkel pasvragen of vrijstellingen (informatie, slaapcomfort, etc.) Wel is het oppassen dat je het de kandidaten niet te makkelijk maakt om geld uit de pot te halen. De parachute-opdracht was fantastisch, maar ergens kon je voorspellen dat de kandidaten voor pasvragen zouden gaan - en dat de Mol dus niet zo veel hoefde te doen.
  • Als laatste de grote plottwist van dit seizoen: het bieden op de eerste vrijstelling. Ik ben deze eigenlijk pas achteraf gaan waarderen, toen ik Alina daar zag zitten. Tijdens de serie vond ik het als plottwist wat minder geslaagd. Het voelde wat makkelijk, dus ik hoopte nog op een twist. Met Bart zorgde het uiteraard wel voor mooie tv ;D Maar in principe is een blinde veiling uit een gezamenlijke pot natuurlijk een recept voor een groot bedrag weg. Plus ik hoop niet dat de Mol zich écht helemaal koest heeft gehouden tijdens de eerste aflevering, want dat zou ik niet eerlijk vinden voor de eerste afvaller.

Als laatste nog een suggestie, of eigenlijk een verzoek: het zou me geweldig lijken om eens een 'Best of' of een 'Making of'-aflevering te zien. Mochten door het coronavirus de opnames van seizoen 9 erg lang moeten uitgesteld, dan is misschien wel ruimte om iets te doen met al het nog niet eerder vertoonde materiaal uit de afgelopen 5 seizoenen. Met kijkjes achter de schermen, mooie momenten die de uitzendingen nét niet hebben gehaald, oud-kandidaten aan het woord en wie weet ook wat molacties die nu de slotafleveringen niet hebben gehaald. Dat we iets meer kunnen zien van de moeite die jullie hier wel niet insteken, van de brainstorms tot de opdrachten testen met oud-kandidaten, van de molbriefings tot het in elkaar zetten van een majestueuze finale. Ik zie het al helemaal voor me ::love::
76
Graag gedaan allemaal, echt geen enkele moeite. :)

En later nog hopelijk aflevering 9 (en 6) in HD, Café De Mol aflevering 5 en 6 staan er intussen bij. Alleen de 720p en 1080p versies.

Op Usenet is een 720p versie van aflevering 9 verschenen. Nu alleen nog aflevering 6.
77
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: [Funstuff] Onderschriftenspel 2020
« Laatste bericht door Tunneltelevisie Gepost op 8-05-2020, 19:57:09 »
Gefeliciteerd Heinz!  ::bravo::
En MoleBuster met plek 3!  ::jaja::
78
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: [Funstuff] Onderschriftenspel 2020
« Laatste bericht door MoleBuster Gepost op 8-05-2020, 10:51:04 »
Gefeliciteerd Heinz, en bedankt voor de overzichten! ::bravo::

Bijna iedere week was het spannend welk onderschrift zou gaan winnen, de concurrentie is groot.
Bedankt voor het stemmen/nomineren allemaal.  ::ok::

Lucy bedankt voor bijhouden van de poll!  ::bravo::
79
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: [Funstuff] Onderschriftenspel 2020
« Laatste bericht door Lucy Gepost op 8-05-2020, 09:07:06 »
Gefeliciteerd Heinz! ::bravo::
Iedereen bedankt voor het spelen en het stemmen! ::joehoe::
80
De Mol VIER 2020 (Vlaanderen) / Re: [Funstuff] Onderschriftenspel 2020
« Laatste bericht door Molest Gepost op 8-05-2020, 03:09:38 »
Heinz en Molebuster, wat een titanenstrijd!
Gefeliciteerd, Heinz! ::feest:: En Molebuster met plek 3! ::bravo::
Pagina's: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10