Recente berichten

Pagina's: 1 ... 6 7 8 [9] 10
81
Dat is vreemd, twee totaal tegenstrijdige meningen over het aantal Mol-acties van Alina:

Op de ouzo-opdracht en het diefstal plegen na heeft ze overal actief gemold.

Alina: weinig molacties, zeer onopvallend


Ik ben het eigenlijk met de laatste eens: Alina molde niet zo gek veel. Reden waarom ik Lennart vele malen beter vind.
Die deed het recht in het gezicht van de kandidaten en bij het hotel zelfs tegen de zin van de redactie in: Euh....   
82
Anders dan bij de Nederlandse mol heb ik niet zo’n voorkeur qua mollen. De makers weten mij elke keer te verrassen door een onverwachte mol te kiezen. Wie had gedacht dat een priester, politieagent of ex-illegaal de mol zouden zijn? De mollen saboteren lang niet elke opdracht en kiezen er soms ook voor om gewoon goed mee te spelen. Grofweg hebben alle mollen evenveel molacties. Ook ben ik super slecht om ze te vinden. Ik zit serie na serie faliekant mis!

Gedachtes per mol:
Gilles: knap hoe hij De Mol weer nieuw leven heeft ingeblazen. Mede door zijn bijdrage is het programma opnieuw een groot succes geworden.
Eline: super seizoen, maar weinig memorabele acties
Pieter: voor mij totaal onverwacht, in het spel meteen door de mand gevallen (bij de uiteindelijke winnaar)
Elisabet: wauw, ik blijf het knap vinden hoe zij zonder voorbereiding haar rol heeft vervuld. De programmamakers hebben het haar erg moeilijk gemaakt.
Alina: weinig molacties, zeer onopvallend
Lennart: hij heeft bovenmatig veel laten mislukken en speelde het spel brutaal, zeer knap gedaan!

De oude seizoenen heb ik zo lang geleden gezien dat ik ze niet meer helemaal helder voor de geest heb (en sowieso heb ik die met voorkennis gekeken).
83
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: [Aflevering 9] De reünie
« Laatste bericht door joligmolletje Gepost op 19-05-2021, 23:28:04 »
Ik vond het een fantastische reünie-aflevering. Ik heb genoten van A tot Z. Van de start met de onthulling van Martijn als tweede mol (gaaf hoe hij de proef heeft geleid) tot de achter de schermen filmpjes met Lennart en Gilles. Ik had graag nog wat meer molacties willen zien (maar dat zeg ik elk jaar). Maar qua sfeer, enscenering en aandacht voor alle kandidaten kan het bijna niet beter. Zo jammer dat het seizoen is afgelopen, ik kreeg mede door dat beginstuk met Martijn zoveel zin om verder te kijken (hoe anders was het seizoen geweest met hem als mol!).
84
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: Suggesties / verbeteringen voor De Mol
« Laatste bericht door Leendert Gepost op 19-05-2021, 22:51:20 »
Hij zegt het zelf, vroeger hadden de meeste kandidaten een andere houding. Dus de actuele types die hun moeder op eBay zouden aanbieden in ruil voor één pasvraagje moet je volgens mij niet gaan bepamperen door aan het spel te sleutelen. Dat lijkt me puur symptoombestrijding. Neem de oorzaak weg en kies een ander soort kandidaten, dat maakt toch deel uit van de jobomschrijving van Gilles en zijn team zeker.

Niet helemaal eens. Gedrag van kandidaten is erg contextafhankelijk. Kandidaten gebruiken ook vorige seizoenen als referentiekader. Ergens anders verwees GDC ook naar Barts keuze vorig jaar om veel geld uit te geven voor een vrijstelling. Iedereen is zich daar van bewust en weet dat uiteindelijk Bart ook gewoon vergeven werd. Dat zorgt er wel voor dat kandidaten zulke dilemma’s op een andere manier benaderen. Dan kun je wel op zoek naar kandidaten die roomser dan de paus zijn, maar dat is roeien tegen de stroom in. Je moet ook iets doen aan het spel zelf.

Bij WIDM zagen we dit jaar de eerste vier afleveringen het tegenovergestelde gebeuren: de kandidaten gingen verrassend vaak voor de pot in dit soort dilemma’s. Een belangrijke reden lag in de allereerste opdracht waar hebberigheid werd afgestraft, waardoor de kandidaten besloten zich niet zo gemakkelijk te laten verleiden (geen andere kandidaten neerschieten, Florentijn die weigerde geheime missies te raden, groep weigerde voor vierdubbele vrijstelling te gaan). Ik denk niet dat dat alleen maar was omdat de kandidaten zo braaf waren. Ze werden door de deceptie van de eerste opdracht en de sfeeromslag in de groep meegesleept.

Je kunt dus best dingen doen om hebberigheid minder aantrekkelijk te maken en dat zet kandidaten meer aan het denken te zetten. Ik was niet erg fan van de eerste opdracht van WIDM dit jaar, maar je kunt bijvoorbeeld voordelen ook weer laten afpakken / wegstrepen door de rest van de groep. Bijvoorbeeld: als het 1.000 euro kost om één pasvraag te kopen, maar degenen die daar niet voor kiezen kunnen ervoor kiezen voor 500 euro extra de pasvraag weer weg ongedaan te maken, dan denken mensen wel extra na.
85
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: Suggesties / verbeteringen voor De Mol
« Laatste bericht door Heinz Gepost op 19-05-2021, 22:05:43 »
Kunnen we ergens het hele interview lezen?

Ja, hier: https://be.wieisdemol.com/forum/2021/?topic=70558.msg2409633#msg2409633 (Tweede artikel in dit bericht. Aanrader om te lezen!)
86
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: Suggesties / verbeteringen voor De Mol
« Laatste bericht door Van Zwam Gepost op 19-05-2021, 21:21:17 »
Ik citeer:

Geert Zagers (journalist bij Knack Focus): De opdracht legde een probleem bloot: pasvragen en vrijstellingen werken niet meer. Voor het kleinste voordeel wordt de groepspot opgeofferd.

Gilles De Coster: Dat is een evolutie waar we waakzaam voor moeten zijn. Ik herinner mij een opdracht in seizoen vier, waar de kandidaten geketend waren en tijdens het losmaken een vrijstelling konden meegrissen. Niemand heeft dat destijds gedurfd. Vandaag zou ik daar niet meer zo zeker van zijn.
Die evolutie is al langer bezig, maar het vorige seizoen heeft daar zeker een rol in gespeeld, toen Bart de teller tot boven 10.000 euro liet oplopen om een vrijstelling te bemachtigen. Dat is waar we het daarnet over hadden: dat soort precedenten bepaalt ook hoe de kandidaten in de jaren erna het spel spelen.

Geert Zagers: Vrijstellingen en pasvragen werken alleen als er een kost is. Sven liet 5000 euro liggen voor één pasvraag en kreeg bij het buitenkomen alleen maar felicitaties.

Gilles De Coster: Het disruptieve van een pasvraag, die kracht neemt af. De drempel om ervoor te kiezen is laag geworden. Dat is een trein die je niet mag laten rijden. We zijn met de redactie gigantische fans van de Annelottes van deze wereld die wél kwaad worden als er iemand de groepspot opoffert. Er moet niet puur voor het geld gespeeld worden, maar het mogen ook geen Artis Historia-punten zijn, zoals Bart vorig jaar opmerkte.
We hebben het dus in de mot. Scenariomatig zijn we al hard aan het nadenken over hoe we dat kunnen oplossen. En vergeet ook niet: de mol heeft net van die attitude twee afleveringen later handig gebruik gemaakt. Ik hoop dat de kandidaten van volgend jaar dat ook onthouden.

<<einde citaat>>

Dat belooft dus wat voor volgend jaar, heb ik zo de indruk.

Kunnen we ergens het hele interview lezen? Want deze passage stemt me niet helemaal hoopvol.

Hij zegt het zelf, vroeger hadden de meeste kandidaten een andere houding. Dus de actuele types die hun moeder op eBay zouden aanbieden in ruil voor één pasvraagje moet je volgens mij niet gaan bepamperen door aan het spel te sleutelen. Dat lijkt me puur symptoombestrijding. Neem de oorzaak weg en kies een ander soort kandidaten, dat maakt toch deel uit van de jobomschrijving van Gilles en zijn team zeker. Of gaan we nog te weten komen dat de kandidaten het team om de tuin leiden tijdens de selectie om zich dan in het spel tot een heel ander type te ontpoppen? Als dat zo is moet Gilles misschien eerder op zoek naar extra collega's met de juiste competenties om dat te doorzien.

De tweede vraag gaat over een opdracht waar Annelotte mee verantwoordelijk was voor de gemiste € 5.000, er een groter voordeel uithaalde dan Sven en er ook meer felicitaties voor kreeg. Om haar dan in je antwoord aan te halen als voorbeeld van een integere hardwerkende kandidate tart de verbeelding. Ik snap dat men haar zo wil neerzetten om de ongemakkelijke waarheid dat ze vooral door geluk is gewonnen (terzijde vind ik dat een veel groter probleem dan eender welke vrijstelling of pasvraag) wat te verdoezelen, maar kunnen we het wel nog een béétje ernstig houden alstublieft? Voor hetzelfde geld was ze bij die veiling kwaad op zichzelf dat ze niet meer had geboden. En toen Lennart haar op haar plek zette zweeg ze ook rap. Verder was ze ook nog eens lastig op hem omdat hij voor het geld wou gaan bij de domino's, en mogen we nog altijd niet weten wat ze Kevin daar heeft geflikt bij de piano.

Dat laatste ben ik wel volledig met hem eens. Godzijdank heeft Lennart het initiatief genomen om eens te laten zien wat de mol zich kan permitteren als de groep zich zo opstelt, want als Sven die vrijstelling voor € 7.600 op zak had gestoken waren we nog verder van huis. En nog eens, het zijn Gilles en de zijnen die beslissen wie er mee doet. Je kan dus op z'n minst proberen te kiezen voor mensen die de boodschap begrepen hebben in plaats van enkel op hoop te leven.  ;)
87
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: Funstuff-Onderschriftenspel
« Laatste bericht door Pac Gepost op 19-05-2021, 21:17:39 »
Gefeliciteerd Molest ::bravo:: Wat een leuk onderschrift :D
88
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: Hoe vonden jullie lennart ten opzichten van andere mollen
« Laatste bericht door Pac Gepost op 19-05-2021, 21:13:13 »
Lennart heeft het voortreffelijk gedaan, dat staat vast. Nog geen Vlaamse mol is zo lang onder de radar gebleven als hij, en dat is een prestatie, zeker als je kijkt naar hoeveel lol hij erin had om de grenzen op te zoeken. Is hij de beste mol ooit? Ik ben geneigd te zeggen van niet.

Lennart heeft toch ook een aantal keer geld verdiend waar dat niet nodig was en waar zijn medekandidaten dat niet deden. Het vinden van een koekoeksklok en de naam van Dami in de eerste aflevering, het moeilijke dansje bij de videoclip, goed werk bij de zoek-de-verschillen, twee(!) foutloze opdrachten vlak voor de finale, toch nog het laatste woord raden bij het hotel en de meditatie-opdracht ruim als beste van de drie doen: voor mij was het te veel van het goede om hem de beste mol ooit te kronen. Natuurlijk heeft hij bij de meeste van de opdrachten die ik noem wel iets gemold, maar zeker als je richting de finale nog altijd niet verdacht wordt moet je als mol gewoon volle bak saboteren. In zekere zin is dit ook een verwijt naar de productie, want Lennart heeft hier en daar eigenwijs wél gemold waar hij werd geadviseerd om dat niet te doen.

De beste mol ooit wat mij betreft - of laat ik zeggen mijn lievelingsmol - is Alina. Haar kwam ik op het spoor simpelweg door het geld te volgen: op de ouzo-opdracht en het diefstal plegen na heeft ze overal actief gemold. Natuurlijk deed ze in aflevering 1 rustig aan, maar ik geloof nog altijd dat ze ook daar bewust gemold heeft (onder andere door van de band te vallen).

Uiteindelijk durfde ik voor Lennart te kiezen als mol mede dankzij zijn acteerwerk bij de laatste executie, ook al had hij die onmolse acties. Bij Alina was het precies andersom: molacties genoeg, maar juist haar reacties deden me twijfelen. Alina molde veel, kwam overdreven naturel over en net als bij Lennart bleef de winnaar tot op het laatst onzeker over haar mol. Straffe prestatie op je twintigste ::joehoe::
89
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: Funstuff-Onderschriftenspel
« Laatste bericht door IByte Gepost op 19-05-2021, 20:54:29 »
Bedankt! Toch een mooi resultaat op het laatste moment  :). Dank aan nomineerder en alle stemmers!
90
De Mol Play4 2021 (Vlaanderen) / Re: Suggesties / verbeteringen voor De Mol
« Laatste bericht door MartinJ Gepost op 19-05-2021, 19:23:58 »
Ik denk dat de pasvragen daar niet voor zijn uitgevonden. Pasvragen zijn geen doel op zich imo. Het is juist   het dilemma tussen pasvragen en geld waar het allemaal om draait en een opdracht een diepere laag geeft.

In het interview dat ik aanhaalde had GDC het ook nog over de befaamde opdracht in de kerker waar de kandidaten waren vastgeketend en eventueel de nacht zouden moeten doorbrengen en de laatste een vrijstelling kon verdienen. En dat toen niemand die vrijstelling heeft genomen. Dat had volgens mij minder met die vrijstelling te maken maar meer met het fatsoen om niemand te laten zitten.

Deze opdracht is in de Duitse mol gekopieerd en toen dachten de kandidaten hier anders over als ik me niet vergis.
Pagina's: 1 ... 6 7 8 [9] 10