Auteur Topic: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)  (gelezen 51386 keer)

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #80 Gepost op: 18-02-2012, 22:23:14 »
2.1 trap



Liesbeth pakt de portofoon waar Arts stemmetje door klinkt van de trap en houdt deze bij zich. Bij het tellen van de treden loopt Liesbeth steeds voorop, en helemaal tot aan het eindpunt. Bijna helemaal, want 28 treden tekort en dus: opdracht mislukt. We weten niet zeker of de informatie die Liesbeth over zichzelf geeft (huisnummer, aantal huisdieren) klopt. Bij de som van vraag 7 rekenen Liesbeth, Hadewych en William verkeerd, maar die fout zou maar een enkele trede kunnen schelen. - Tim blijft al als tweede achter. Hij knikt ja als Hadewych vraagt of zijn Monica da Silva Trio uit twee personen bestaat en steekt zijn hand op als William naar kreeften in de groep vraagt. We weten niet of de informatie die Tim over zijn schoenmaat (42) geeft klopt.
 
2.2 jeeps

 

Liesbeth en Tim zitten in hetzelfde team. Liesbeth en Tim houden Hadewych die problemen met de porto lijkt te hebben zo te zien goed in de gaten. Verder is het moeilijk te zeggen wie wat goed of fout doet in de jeep.

2.3 rooksignalen



Liesbeth en Marit seinen de code 4263 goed door. Dit blijkt een negatieve actie omdat Maarten inschatte dat de opdracht niet zou lukken. - Tim en Dio lezen 3263 in plaats van 4263 (doorgeseind door Hadewych en William). Ze seinen hun (verkeerde) code slecht door. Dit blijken positieve acties. Er wordt 3000 euro verdiend.
« Laatst bewerkt op: 18-02-2012, 22:25:58 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #81 Gepost op: 18-02-2012, 22:23:23 »
3.1 speedboot



Het bord van Liesbeth wordt door Anne-Marie op de heenweg deels goed gelezen, op de terugweg helemaal. Hadewych en Marit herkennen 2 van de 3 door Tim opgeschreven (4 genoemd) steden met een M. Dit levert 100 euro op. Liesbeth en William kunnen het bord van Anne-Marie op de heenweg al lezen en geven "dieren met een B" door. Liesbeth noemt Bee Gees (William al eerder?) en Beach Boys. (Herkend door Hadewych en Marit: 100 euro.) - Het bord van Tim wordt door William op de heenweg deels goed gelezen, op de terugweg helemaal. Hadewych en Marit herkennen de 4 popgroepen met een B. Dit levert 200 euro op. Tim noemt Milaan, maar schrijft Middelburg en Maarten Stekelenburg niet op. Van wat Tim wel heeft opgeschreven herkennen Hadewych en Marit Michael Jordan, Maradonna, Maarten, Mario Been, Madrid en Milaan. Dit levert 300 euro op. Ze herkennen niet: Michael Phelps, Moskou en Marcio Vink. (Bij elkaar 150 euro waard.)

3.2 jokers



Art legt een envelop en een joker neer. Art: "Wie wil?" Liesbeth, William, Maarten en Marit steken hun hand op. Art: "Liesbeth was de eerste." Ze kiest voor 1 joker waardoor er geen 1000 euro in de pot gaat. - Voordat Tim aan de beurt is zegt Frits tegen hem: "Als er 2 jokers zijn pak je 2 jokers. Dan pak ik daarna het geld. En als het andersom is doen we het ook." Tim kiest voor de envelop in plaats van 1 joker. Art legt er een joker bij. Tim kiest voor de envelop. Tim in biecht: "Ik dacht als ik nou nog een keer voor die envelop ga dan komt er zeker nog een derde joker." Art geeft Tim de envelop. Er zit 1000 euro voor de pot in. (Na Tim pakt Frits 2 jokers. Hij wil er één aan Tim geven, maar die slaat het aanbod af.)

3.3 rondleiding



Als Tims telefoon overgaat merkt Hadewych dit eerder dan Tim zelf. Tim: "Marit en Maarten zitten op een toren, daar mogen we niet op." Hadewych: "Ok." Tim: "En dan verdienen we 2000 euro." Als Tim achter de gids aanloopt die naar binnen gaat horen we Liesbeth "niet doen" zeggen. Tim: "Alleen kijken, we kunnen toch kijken?" (..) Tim en William twijfelen. Tim: "Naar binnen gaan?" William: "Ja weet ik niet maar.." Anne-Marie: "Nee man! Nee niet doen." William: "Wat zei ze nou exact?" Tim: "Jullie mogen niet naar binnen gaan voor 2000 euro. Niet naar binnen." De zes blijven buiten staan. Dit levert 2000 euro op.
« Laatst bewerkt op: 18-02-2012, 22:26:37 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #82 Gepost op: 18-02-2012, 22:23:34 »
4.1 munitiedepot



Het duo dat op de tandem start is Liesbeth en Frits. Liesbeth voor, Frits achter. Liesbeth: "Laten we de middelste nemen." Frits: "Doen we de middelste rechts." Liesbeth: "Ok, jij je zin." Marit staat er bij "palindroom". Liesbeth: "Volgens mij is Staats een palindroom." Marit: "Ja klopt." Liesbeth blijft er achter. - Tim staat bij "Gaat het weer een beetje?" en zegt dat dit bij Marit hoort. Tim volgt de goede aanwijzingen van William en Marit op en rijdt achterop bij William, een stuk niet meetrappend, naar Hadewych bij "3-2=1" waar hij achterblijft.

4.2 snorkelen

 

Liesbeth en Tim snorkelen als tweede duo. Foto 1. (Ouders van Hadewych) Gemist door Tim. Liesbeth heeft de foto wel gezien maar niet herkend: "Een bruid en een bruidegom." Foto 2. (Moeder van William) Tim zegt dat de eerste de moeder van William is. Hij heeft het over foto 2; Liesbeth merkt op dat zij één wel zag. Foto 3. (Ouders van Marit) Wordt niet herkend. Tim: "Bruid en bruidegom." Foto 4. (Moeder van Anne-Marie) We zien niet of Liesbeth en Tim de foto herkennen, maar later zetten ze Hadewych bij foto 4. Foto 5. Tim: "Volgens mij is het mijn vader maar ik weet het niet zeker." Van foto 6 (moeder van Frits) en 7 (ouders van Liesbeth) zien we niet of Liesbeth en Tim ze herkennen. Liesbeth vertelt in een biecht dat haar duikbrillenglazen beslagen waren en ze weinig kon zien. (Tim "redt" Liesbeth die af dreigt te drijven.) Art vraagt naar foto's 2 en 4. Ze kiezen William (goed) en Hadewych (fout). Marit kan geen informatie van ze horen.

4.3 onderhandelingen



1. Liesbeth - Hadewych. Ze spreken af om voor unaniem groen te gaan. 3. Frits - Liesbeth. Liesbeth komt terug op het plan "unaniem groen" en stuurt aan op een meerderheid rood voor het doorgaan van de executie. - 2. Tim - Anne-Marie. Ze bespreken de optie unaniem groen. Tim: "Als jij de Mol bent ga je dadelijk eh, anders stemmen." Anne-Marie: "En jij? Als jij de Mol bent?" (..) Tim: "Dus dan stemmen wij voor niet doorgaan." Anne-Marie: "Ja." 5. Tim - Frits. Tim zegt dat hij van plan is om groen te stemmen. Frits: "En dan desnoods maar al het geld kwijt en dan houden we er twee mensen bij?" Tim: "Ja." Dan komt Tim met het plan om samen met Frits rood te stemmen. Tim: "Als wij gaan voor doorgaan, en de Mol gaat ook voor doorgaan, gaat de executie door, geen geld." (..) Frits: "Ja? Dus doorgaan." Tim: "Ja." Frits: "Ja?" Tim: "Ja." Frits: "Niet meer op terug komen dan hè, (Tim: "Nee, nee.") want dat zijn we alles kwijt." De volgorde waarin we de kandidaten zien stemmen is: Hadewych, Tim, Liesbeth, Frits, Anne-Marie. Uitslag: groen, groen, rood, rood, groen: 3 groen, 2 rood. De executie gaat niet door. De pot gaat van 10.800 euro naar 0. Liesbeth, Frits en Tim zeggen alle drie "rood" te hebben gestemd. Een van hen liegt.
« Laatst bewerkt op: 19-02-2012, 10:17:14 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #83 Gepost op: 18-02-2012, 22:23:42 »
5.1 vliegtuigvragen

 

In het vliegtuig naar Spanje helpt Liesbeth Tim zijn raadsel op te lossen. Samen (ook Hadewych en William) vinden ze het juiste antwoord: 41. Liesbeth merkt de fluitende man op en zegt dat het melodietje dat hij fluit uit "The Good, the Bad and the Ugly" komt. Ook zegt ze dat Anne-Marie's antwoord "Vik" fout is en weet en geeft ze als vijfde in de rij het goede antwoord (Höfdi-huis) op haar vraag. - Tim staat als tweede in de rij met zijn goede antwoord. Hij twijfelt om met het rijtje van achter naar voren te beginnen. (De volgorde: Hadewych (daar met een fout antwoord gezet), Tim, William, Frits, Liesbeth, Marit, Anne-Marie. Ook Frits en Marit geven een fout antwoord. De opdracht levert slechts 100 euro op.)

5.2 Western-dorpje



In spel 2 schiet Liesbeth Tim af terwijl hij nog niks heeft gepakt (hij zegt geld te hebben) en Hadewych alleen een joker. In spel 3 tegen Frits kiest Liesbeth voor een joker in plaats van geld. We zien haar geen geld pakken, maar we zien wel dat Frits bij een kistje Liesbeth afdrukt waar geld weg is: waarschijnlijk heeft Liesbeth dus toch ook geld gepakt. In spel 3 tegen Frits drukt Liesbeth hem geen enkele keer af. Frits pakt 3 keer geld en drukt Liesbeth drie keer af. Er gaat 1500 euro in de pot (omdat William hem niet uitkiest voor zijn duel). - In spel 1 zegt Tim tegen Marit dat hij haar afschiet als ze voor een joker gaat (in plaats van geld). Marit drukt Anne-Marie af. In spel 2 waarin Tim door Liesbeth wordt afgeschoten zien we hem niets pakken.

5.3 speurtocht



Art zoekt twee kandidaten met een scherpe blik. Liesbeth steekt direct haar hand op, daarna Hadewych ook. Samen lijken ze de teams prima aan te sturen: naar alle aanwijzingen en het eindpunt. Er ontstaat verwarring wanneer team 1 bij team 2 bij het eindpunt aankomt. Hadewych (met porto) en Liesbeth roepen ze terug en sturen ze een andere kant op, tot Liesbeth ziet waar Tim staat. Ook gaf Liesbeth eerder een aanwijzing over een blauw huis,  waar team 1 vervolgens aanklopte, terwijl ze bij het huis ernaast moesten zijn. - Tim en Anne-Marie vinden de aanwijzing "Calle del Encuentro". Ook de straat kunnen ze vinden, net als nummer 66 in de straat er parallel aan, waar Art zit. Tim roept William en zijn teamgenoten terug wanneer ze net voor het eindpunt verkeerd lopen. De kandidaten komen op tijd aan bij Art. Er wordt 2000 euro verdiend.
« Laatst bewerkt op: 18-02-2012, 22:27:49 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #84 Gepost op: 18-02-2012, 22:23:49 »
6.1 boogschieten



Liesbeth schiet als vierde: net beter dan William, Frits schiet later als beste. Tim schiet als vijfde. Iedereen behalve Hadewych schiet beter. Frits en Liesbeth trekken het vlot. Anne-Marie, Hadewych, Tim en William proberen de hooibaal met de vrijstelling in de fik te schieten. Bij de zevende poging (van de acht) van het viertal is het raak. Anne-Marie claimt de pijl. De vrijstelling gaat verloren en er wordt 2500 euro verdiend.

6.2 verlaten mijn

 

Liesbeth en Tim gaan als eersten het terrein op. Liesbeth met de portofoon, Tim met het wapen. Tim zegt in een biecht dat het heel lang duurde voordat ze bij een aggregaat waren, omdat ze geen risico durfden te nemen met alle sluipschutters. Liesbeth gaat met een snoer naar lamp 1. Volgens haar is het snoer te kort (we zien haar stil komen te staan). Ze geeft aan Tim door dat hij naar toren 4 moet "met dat snoer". Tim: "Hij haalt alleen 3." Liesbeth: "Probeer 3 dan." Tim: "Ok." Tim zet aggregaat B aan. Liesbeth en Tim geven door dat aggregaat B op 3 zit. Hadewych: "3 hoort bij A. Aggregaat B wordt aangesloten op 1 en 4, dus volgens mij klopt het niet, komen we straks in de war." Tim: "Ok, maar die 4 was echt niet te halen." Op aanraden van William vraagt Hadewych of ze de snoeren kunnen omwisselen: die voor 1 is gebruikt, gebruiken voor 4. Dit doen ze. Tim: "Ok, dit haalt ie." Liesbeth (terwijl Tim stekkers verbindt): "Het lange snoer hebben we nu naar 4 gebracht, en dat doet het niet. Mijn voorstel is om andere combinaties te gaan proberen (..)" Hadewych: "Kom toch maar terug naar de control room." Dan krijgt Tim toch het licht bij 4 aan. Tim wordt afgeschoten en moet terug naar de control room.

William komt het terrein op. Liesbeth geeft door dat ze nu 9 en 10 gaan doen die maar een enkel snoer nodig hebben. William sluit een snoer aan van aggregaat F naar 10. Liesbeth zet de aggregaat aan en 10 gaat branden. Liesbeth vraagt of William 9 ziet. Hij ziet 9 en stuurt Liesbeth erheen en zet aggregaat E aan. William: "Heb je hem?" Liesbeth: "Nee ze doen het niet." William: "Je moet doordrukken." Dit doet Liesbeth en het licht van 9 gaat aan. Liesbeth wordt afgeschoten.

Uiteindelijk branden volgens Art 7 van de 10 lampen en zijn er een paar verkeerd aangesloten.

6.3 vispuzzel



Vis neerleggen: Liesbeth trekt strepen verkeerd, Anne-Marie grijpt in. Bij puzzel 2 zegt Liesbeth tegen William dat er geen tijd is om te overleggen. Liesbeth: "Nee, nee, nee, geen tijd! William, geen tijd!" Anne-Marie en Tim voeren hun goede plan nog net op tijd uit. - Bij puzzel 2 rent Tim direct naar een balk, maar raakt deze niet aan. Dit doet (waarschijnlijk) Anne-Marie pas na 40 seconden. Art roept dan "de uitdaging is aangegaan". De minuut tijd loopt wel al vanaf het begin. Tim heeft meteen een goed plan. Samen met Anne-Marie voert hij het nog net op tijd uit (in plaats van een ander goed plan van William). Dit levert 2000 euro op.
« Laatst bewerkt op: 22-02-2012, 16:38:00 door Heinz »

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #85 Gepost op: 18-02-2012, 22:23:58 »
7.1 stier



Tim en William dragen het zwaarste deel van de stier, Liesbeth in haar eentje een wat minder zwaar deel. Tim ontdekt dat het hoofd van de stier los kan. (..) Anne-Marie schrijft de eerste woorden op de kop van de stier op, Tim houdt stier en kop vast. (..) Tim heeft het zwaar en zegt dat hij het niet gaat trekken als ze nog een heel stuk omhoog moeten. Hij zet door. Op de top aangekomen hebben ze nog 10 minuten om de stier in elkaar te zetten. De woorden op het kopdeel van de stier dat grotendeels verdwijnt onder een ander kopdeel moeten zichtbaar worden opgeschreven. William noemt de namen op de stierenkop op en Liesbeth en Hadewych schrijven ze op. (..) Anne-Marie, Liesbeth, Tim en William kiezen direct voor 50 in plaats van 100 woorden goed. Hadewych daarna ook. Het zijn 91 woorden: 1000 euro verdiend.

7.2 drie bruggen



De Mol voorspelt dat Liesbeth de opdracht wel uitvoert. Liesbeth doet het: 500 euro uit de pot. Liesbeth in biecht: "Voor William en mij gold: wij wilden gewoon heel graag abseilen. En nou ja, als dat dan 500 euro moest kosten, dat moest dan maar." Liesbeth steunt Hadewych die het eng vindt maar wel gaat en zo 500 euro in de pot brengt. - De Mol voorspelt dat Tim de opdracht wel uitvoert. Tim doet het, ook al vindt hij het verschrikkelijk: 500 euro uit de pot. Tim probeert William ervan te overtuigen dat hij de opracht niet moet uitvoeren, zoals voorspeld door de Mol. Liesbeth en Hadewych sluiten zich hier bij aan, maar William gaat toch. Tim en Hadewych stellen Anne-Marie gerust als ze eenmaal over de rand twijfelt om de opdracht verder te doen. Anne-Marie doet het, zoals voorspeld door de Mol.

Voorspellingen van de Mol: Anne-Marie doet het (goed), Liesbeth doet het (goed), Tim doet het (goed), Hadewych doet het niet (fout), William doet het niet (fout). 1500 euro uit de pot, 1000 euro in de pot: 500 euro uit de pot. Volgorde waarin de kandidaten de opdracht uitvoeren: Hadewych, Liesbeth, William, Anne-Marie, Tim.

7.3 schilderijen



Liesbeth en Hadewych gaan aan de slag met het schilderij "La persistencia de la memoria" van Salvador Dalí. De studenten kunstgeschiedenis die Tim heeft opgetrommeld weten de artiest te noemen en herkennen het schilderij, maar weten de titel niet. - Tim krijgt van Art de opdracht om binnen anderhalf uur één of meerdere kunstkenners te vinden in Sevilla. Hij spreekt diverse mensen aan maar heeft moeite met het vinden van iemand die Engels spreekt. Uiteindelijk trommelt Tim een groepje studenten kunstgeschiedenis op. Ze herkennen de artiesten van de schilderijen, maar weten beide titels niet. Geen 2000 euro verdiend.


Wie is de Mol? Liesbeth of Tim? Of geen van beiden? 8)

Uitgebreidere overzichten per kandidaat vind je hier. ::joehoe::
« Laatst bewerkt op: 19-02-2012, 15:49:24 door Heinz »

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #86 Gepost op: 18-02-2012, 23:02:12 »
Wie is de Mol? Liesbeth of Tim? Of geen van beiden? 8)
Geen van beiden. Maar als ik dit duel moet scoren, dan is het dit:

1.1 Tim (al komen ze beide niet aan een nipte overwinning voor Tim vanwege "ik dacht dat is gewoon een leuk plaatje")
1.2 Liesbeth
1.3 Liesbeth

2.1 Liesbeth
2.2 Gelijkspel
2.3 Liesbeth

3.1 Tim (schrijft slordig)
3.2 Liesbeth (al vind ik de keus van de envelop niet dramatisch)
3.3 Tim

4.1 Tim (ze doen beide niks boeiends, maar Tim trapt niet mee met William)
4.2 Gelijkspel
4.3 Gelijkspel

5.1 Gelijkspel
5.2 Liesbeth
5.3 Liesbeth (nipt door betere positie)

6.1 Tim
6.2 Gelijkspel
6.3 Liesbeth

7.1 Tim
7.2 Gelijkspel
7.3 Tim

Dat is 7x Tim, 8x Liesbeth en 6x gelijkspel. Maar het zit soms heel dicht bij elkaar, of ze vormen samen een groepje, waardoor niet te bepalen is wie er nou iets fout doet. Ik zou gevoelsmatig toch eerder voor Tim kiezen dan voor Liesbeth.

Offline Erik TKS

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #87 Gepost op: 19-02-2012, 02:15:27 »
Wie is de Mol? Liesbeth of Tim? Of geen van beiden?

1.1 gelijkspel
1.2 Tim (Liesbeth kan haar kokers niet vinden: geen voorkennis)
1.3 Tim (voorkomt zelf 1000 euro in pot; Liesbeth is afhankelijk van Anne-Marie)

2.1 Liesbeth (doet het langst mee)
2.2 gelijkspel
2.3 Liesbeth (seint goed)

3.1 Tim (schrijft slordig)
3.2 Liesbeth (pakt geen enveloppe)
3.3 Tim (wil naar binnen)

4.1 Tim (kleine Molactie: niet meetrappen met William)
4.2 gelijkspel
4.3 Tim (betere Molpositie: als laatste onderhandelaar)

5.1 Tim (Liesbeth gaf 3 goede antwoorden: Grimsvotn, TGTBATU, Hofdi)
5.2 Tim (Liesbeth liet Frits ontsnappen met 1500 euro)
5.3 Liesbeth (stuurde samen met Hadewych William verkeerd)

6.1 Tim (op de beste Molpositie: bij vlotschutters)
6.2 gelijkspel
6.3 Liesbeth (Tim loste puzzel 2 op)

7.1 gelijkspel
7.2 gelijkspel
7.3 Tim (geen echte kunstkenners meegenomen)

Tim-Liesbeth 10-5

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #88 Gepost op: 19-02-2012, 10:23:28 »
1.1 gelijkspel
1.2 Tim (pakt mogelijk -500 euro)
1.3 Liesbeth (kan zich hebben laten afschieten, Tim had geluk nodig, tenzij hij wist dat de wapens van Marion en Hadewych niet werkten)

2.1 Liesbeth (Tim blijft al snel achter en lijkt weinig mogelijkheden tot mollen te hebben gehad, los van de vraag die we niet gezien hebben)
2.2 gelijkspel
2.3 Liesbeth (Tim en Dio verklooiden de opdracht wat uiteindelijk juist geld opleverde: 3000 euro)

3.1 Tim (Tim schrijft niet alle woorden op en sommige onleesbaar)
3.2 Liesbeth (Tim pakt 1000 euro)
3.3 Tim (twijfelt om naar binnen te gaan: had 2000 euro gekost)

4.1 Liesbeth (Tim zegt correct dat "Gaat ie weer een beetje?" bij Marit hoort en volgt zijn aanwijzingen op)
4.2 gelijkspel
4.3 Tim (het is hier natuurlijk de cruciale vraag wie toch groen heeft gestemd, Tim komt bij mij door zijn gedrag en positie het meest verdacht over)
gelijkspel

5.1 Tim (Liesbeth lost veel vragen goed op in het vliegtuig)
5.2 Tim (Liesbeth laat Frits 1500 euro pakken)
5.3 gelijkspel

6.1 Tim (slechte molpositie voor Liesbeth)
6.2 gelijkspel
6.3 Liesbeth (Tim komt meteen met goed plan voor puzzel 2 en legt op tijd balk 1 neer: 2000 euro verdiend)

7.1 Tim (rekt tijd doordat hij moe is, houdt kopdeel vast als Anne-Marie er op schrijft)
7.2 Tim (zegt dat William niet moet gaan, stelt Anne-Marie gerust als ze twijfelt om door te gaan)
7.3 Tim (vindt geen kunstkenners: geen 2000 euro verdiend, Liesbeth bootst schilderij goed na)

Liesbeth - Tim:  6 - 9


Na optelling van de lijstjes van Rat, Erik TKS en mij staat het 26-19/3 = 8,7-6,3 voor Tim. Hoe meer lijstjes er gepost worden hoe betrouwbaarder. Of in ieder geval hoe leuker. ;) ::dans::

edit: 59-35 na 6 lijstjes. Gemiddelde Tim-Liesbeth: 9,8-5,8
« Laatst bewerkt op: 20-02-2012, 13:14:12 door Heinz »

Offline Luc

  • Forumlid
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #89 Gepost op: 19-02-2012, 14:59:04 »
1.1.   gelijkspel: geen van beiden vond het vliegtuig.
1.2.   Tim: beiden waren betrokken bij het vinden van de vrijstellingen maar ik geef een lichte voorkeur aan Tim omdat hij een koker vond (mogelijk die met -€500).
1.3.   Liesbeth: zij speelde voor een hoger bedrag, wilde meer kandidaten inzetten tegen Tim dan tegen Frits en liet zich al te gemakkelijk afschieten door Frits. Tim behield vooral door geluk zijn vrijstelling (mede omdat het wapen van Marion haperde).   

2.1.   Liesbeth: Tim bleef snel achter, Liesbeth had als laatste overblijver veel meer sabotagemogelijkheden.
2.2.   gelijkspel.
2.3.   Liesbeth: Tim en Dio verprutsten de opdracht en brachten zo €3000 in de pot – wat Maarten voorspelde – waar dat Liesbeth de juiste code doorseinde.

3.1.   Tim: schreef slordig waardoor sommige woorden niet gelezen werden.
3.2.   Liesbeth: Tim koos voor de enveloppe en dus €1000.
3.3.   Tim: wilde aanvankelijk in de toren gaan. Indien hij daadwerkelijk de toren had betreden kwam er geen €2000 in de pot.

4.1.   Tim: beiden stonden snel op hun plaats maar ik geef een lichte voorkeur aan Tim omdat hij langer fietste, bovendien trapte hij een stuk niet mee met William.
4.2.   gelijkspel
4.3.   gelijkspel: moeilijk hier, één van beide heeft tenslotte voor rood gestemd ipv. groen waardoor de pot leeg ging. Tim zat op een betere onderhandelingspositie maar het was Liesbeth die de leiding nam in beide onderhandelingen en de kandidaten stuurde.

5.1.   Tim: Liesbeth vond in het vliegtuig meer goede antwoorden.
5.2.   Tim: beiden brachten niets binnen maar Liesbeth drukte Frits niet af die €1500 binnenbracht.
5.3.   Liesbeth: duidelijk, Liesbeth (en Hadewych) stuurden het team van William in de verkeerde richting. Doordat Tim William terugriep slaagde de opdracht alsnog en kwam er €2000 in de pot.

6.1.   Tim: bij het boogschieten had je meer sabotagemogelijkheden al slaagde deze opdracht wel.
6.2.   gelijkspel
6.3.   Liesbeth: duidelijk, Tim vond de oplossing en bracht zo €2000 in de pot.

7.1.   Tim: lichte voorkeur voor Tim. De opdracht slaagde maar Tim koos ervoor om het zwaarste deel van de stier te dragen zodat hij achter kon blijven.
7.2.   Tim: ook hier lichte voorkeur voor Tim omdat hij als laatste abseilde. Bovendien overtuigde hij als eerste William ervan niet te abseilen (wat de Mol voorspelde).
7.3.   Tim: duidelijk, Tim bracht geen echte kunstkenners mee zodat er geen €2000 in de pot kwam.

Tim-Liesbeth: 10-6, 5x gelijkspel

Nog steeds moeilijk om hieruit de Mol te bepalen. Tim scoorde meer molpunten maar bracht anderzijds ook meer geld in de pot.
« Laatst bewerkt op: 20-02-2012, 11:27:17 door Luc »

Offline Pac

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Geen kandidaat van The Game
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #90 Gepost op: 19-02-2012, 17:05:20 »
1.1 Tim (Gewoon een leuk plaatje)
1.2 Tim (Pakt mogelijk -500, Liesbeth pakt niets'
1.3 Liesbeth (Tim had beter de 1e vrijstelling kunnen kiezen, neemt risico door lang Marion te lopen)
2.1 Gelijkspel (Als een persoon iets fout zegt hoef je als mol in principe niets meer te doen)
2.2 Gelijkspel (Grote molacties niet duidelijk)
2.3 Liesbeth (Seint goed door)
3.1 Liesbeth (noemt geen namen, Tim noemt popgroepen met een B, best makkelijk lijkt me)
3.2 Liesbeth (Tim neemt toch een klein risico)
3.3 Tim (Lijkt me duidelijk)
4.1 Tim (Liesbeth gaat meteen naar de goede plek, erg onmols)
4.2 Tim (mist de eerste, Liesbeth verbetert hem)
4.3 Tim (lijkt een van tevoren bedacht plan te hebben?)
5.1 Tim (Liesbeth weet veel antwoorden)
5.2 Tim (Liesbeth wordt hier duidelijk verdacht gehouden in de montage)
5.3 Liesbeth (betere positie)
6.1 Tim (betere positie)
6.2 Gelijkspel (ik niet de tijd genomen deze opdracht te analyseren)
6.3 Liesbeth (Tim lost 'm uiteindelijk wél op)
7.1 Tim (zogenaamd moe, maakt de kop los)
7.2 Tim (de held is de Mol)
7.3 Tim (Kunstgeschiedenisstudenten die de bekendste schilderijen van Spanje niet bij naam kennen?)

12-5 voor Tim (2x gelijkspel)
...óf niet!

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #91 Gepost op: 19-02-2012, 17:28:35 »
De meeste van jullie argumenten kan ik begrijpen. Maar de onderhandelingsopdracht toeschrijven aan Tim vind ik zelf toch wel iets tunnelvisieïgs hebben.
Jullie zullen die opdracht uitgebreider geanalyseerd hebben als ik. Hij heeft vast een gunstiger positie en ik moet ook toegeven dat Tim erg heel verdacht overkomt. Maar Liesbeth die eerst met Hade afspreekt om voor unaniem groen te gaan en vervolgens met Frits om voor rood te gaan vind ik niet minder verdacht. Het ligt voor mij veel te dicht bij elkaar om daar een winaar voor te kiezen.

Offline Tunnelbouwer

  • Forumlid
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #92 Gepost op: 19-02-2012, 18:07:41 »
De meeste van jullie argumenten kan ik begrijpen. Maar de onderhandelingsopdracht toeschrijven aan Tim vind ik zelf toch wel iets tunnelvisieïgs hebben.
Jullie zullen die opdracht uitgebreider geanalyseerd hebben als ik. Hij heeft vast een gunstiger positie en ik moet ook toegeven dat Tim erg heel verdacht overkomt. Maar Liesbeth die eerst met Hade afspreekt om voor unaniem groen te gaan en vervolgens met Frits om voor rood te gaan vind ik niet minder verdacht. Het ligt voor mij veel te dicht bij elkaar om daar een winaar voor te kiezen.

The human mind.. :) Ben het volledig met je eens: Liesbeth beinvloedt in haar gesprek het stemgedrag van Frits, terwijl Tim eigenlijk niet eens de juiste informatie van Frits krijgt. Bovendien hebben ze beide groen en rood afgesproken. Op basis hiervan zou ik dus niet 'de molactie' kunnen aanwijzen, ondanks dat ik Tim verdachter over vond komen.

Zo is het met veel van dit soort vergelijkingen, je geeft je eigen mol al snel het voordeel van de twijfel. Ook zijn er twijfelachtige dingen die je bij de een bestempeld als 'enthousiaste kandidaat' en bij de ander als 'molactie'. Wat dat betreft zou je de opdrachten moeten laten spelen door 2 zwarte schimmen die er hetzelfde uit zien. Dan kan je 1 of 2 als meest verdacht aanwijzen zonder dat je weet wie daar bij die opdracht bij hoort (1 en 2 natuurlijk wel random bepalen per opdracht).

Ik denk dan ook dat er uit deze lijstjes ongeveer eenzelfde verhouding uit zal komen als uit de Tim/Liesbeth verdenkingen op de sites. Neemt niet weg dat het interessant is om de verschillende meningen per opdracht van meerdere mensen overzichtelijk op een rij te krijgen.

Offline Heinz

  • Forumlid
  • Proost, Heinz!
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #93 Gepost op: 19-02-2012, 18:26:19 »
De meeste van jullie argumenten kan ik begrijpen. Maar de onderhandelingsopdracht toeschrijven aan Tim vind ik zelf toch wel iets tunnelvisieïgs hebben.

Ben ik wel met je eens. Ik had dat punt al tussen haakjes gezet, maar eigenlijk moet ik er gewoon gelijkspel van maken. (Grappig ook dat ik het eerst wel als gelijkspel bestempelde op pagina 3: toen mijn Mol nog niet Tim was maar Anne-Marie.)
« Laatst bewerkt op: 19-02-2012, 21:58:09 door Heinz »

Offline Foaly

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #94 Gepost op: 19-02-2012, 21:51:24 »
De meeste van jullie argumenten kan ik begrijpen. Maar de onderhandelingsopdracht toeschrijven aan Tim vind ik zelf toch wel iets tunnelvisieïgs hebben.
Jullie zullen die opdracht uitgebreider geanalyseerd hebben als ik. Hij heeft vast een gunstiger positie en ik moet ook toegeven dat Tim erg heel verdacht overkomt. Maar Liesbeth die eerst met Hade afspreekt om voor unaniem groen te gaan en vervolgens met Frits om voor rood te gaan vind ik niet minder verdacht. Het ligt voor mij veel te dicht bij elkaar om daar een winaar voor te kiezen.

Voor de mol is het gunstiger om iedereen er zover voor te krijgen op groen te stemmen en dan zelf op rood te stemmen. Nu wist men immers dat Liesbeth, Frits of Tim geswitched was. Als er 4 groene en 1 rode stem waren gekomen, kon ook Hadewych en Anne-Marie dat hebben gedaan. En als Frits en Tim toch besloten zouden hebben om op groen te stemmen, was er ook nog eens geld in de pot gekomen.

Offline Qper

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #95 Gepost op: 19-02-2012, 22:22:37 »
1.1: Gelijk (beiden niet op tijd, beiden kunnen klok verzet hebben)
1.2: Tim (Liesbeth had niks, Tim mogelijk de -500)
1.3: Liesbeth (Streed om meer geld, wou 3 mensen op Tim)
2.1: Liesbeth (Ging langer door, had porto, kon over huisnummer liegen)
2.2: Gelijk (konden beide verkeerd rijden)
2.3: Liesbeth (Wegens juist seinen)
3.1: Tim (wegens niet alles opschrijven, Liesbeth doet volgens mij actief mee, noemt beren en bevers)
3.2: Liesbeth (wegens joker pakken)
3.3: Tim (Probeert William aan te sporen om naar binnen te gaan, Liesbeth wil niet naar binnen)
4.1: Tim (Omdat Liesbeth als mol direct zichzelf goed zet en uitschakelt)
4.2: Gelijk (beiden onduidelijk in communicatie en niet juiste volgorde)
4.3: Gelijk (Beiden konden naar groen switchen omdat ze wisten dat Frits voor rood zou gaan)
5.1: Tim (Beiden goed, maar Tim staat eerder in de rij. Liesbeth helpt anderen goed mee)
5.2: Tim (In zijn duel wordt geen geld verdiend, in dat van Liesbeth wel)
5.3: Tim (Wegens het niet willen noemen van de straat en direct naar boven lopen als Art beneden is)
6.1: Tim (Betere positie, en behalve Hadewych en Tim schoot iedereen beter dan een voorganger)
6.2: Gelijk (kunnen beiden in het begin hebben geklooid met de snoeren)
6.3: Tim (Gaat zonder overleg de opdracht aan en gaat discussie met William aan. Liesbeth kapt de discussie van William juist af, waardoor de knoop wordt doorgehakt)
7.1: Tim (Wegens afzetten van de kop. Ook zien we Liesbeth in tegenstelling tot Tim fanatiek schrijven)
7.2: Tim (Los van de hint zou Tdit gelijk zijn, omdat ze beiden zichzelf goed kunnen voorspellen. Echter bemoeit Tim zich actief met keuzes van anderen in de richting van de voorspelling)
7.3: Tim (geen idee wat Liesbeth hier als mol zou moeten of kunnen doen)


Tim: 12
Liesbeth: 4
Gelijk: 5
« Laatst bewerkt op: 19-02-2012, 22:48:11 door Qper »

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #96 Gepost op: 19-02-2012, 22:27:59 »
Voor de mol is het gunstiger om iedereen er zover voor te krijgen op groen te stemmen en dan zelf op rood te stemmen. Nu wist men immers dat Liesbeth, Frits of Tim geswitched was. Als er 4 groene en 1 rode stem waren gekomen, kon ook Hadewych en Anne-Marie dat hebben gedaan. En als Frits en Tim toch besloten zouden hebben om op groen te stemmen, was er ook nog eens geld in de pot gekomen.
Maar ik zie niet echt een verschil in wat Tim en Liesbeth doen. Beide gaan in hun eerste gesprek voor unaniem groen en in het tweede gesprek voor rood.
Liesbeth neemt ten minste nog de leiding in de gesprekken, Tim laat zich volledig leiden door zijn gesprekpartners. Het enige voordeel dat Tim heeft, is dat hij als laatste aan bod komt. Maar als we er voortaan vanuit kunnen gaan dat de mol de beste positie heeft bij zulke belangrijke opdrachten dan gaat de lol er een beetje af. Objectief gezien doen ze hetzelfde.

Zoals ik al zei ben ik het er wel mee eens dat Tim absoluut het verdachts overkomt tijdens de opdracht, maar dat is slechts een gevoelskwestie. Feitelijk is er geen verschil.

Offline Erik TKS

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #97 Gepost op: 19-02-2012, 23:07:29 »
Maar de onderhandelingsopdracht toeschrijven aan Tim vind ik zelf toch wel iets tunnelvisieïgs hebben.

Wat voor mij het verschil maakt, is dat de kandidaten in de laatste onderhandelingspositie volledige informatie hebben. Zij weten wat iedereen stemt op basis van hun eerdere onderhandelingen en wat ze horen van de andere kandidaat. Liesbeth weet niet wat iedereen stemt. Ze moet er maar op vertrouwen dat Frits niet zijn afgesproken stem wijzigt na met Tim te hebben gesproken.

Als Liesbeth de Mol is dan moet ik aannemen dat de Mol extra informatie heeft gekregen, bijvoorbeeld door het gesprek Frits-Tim af te luisteren of als laatste te stemmen en dan eerst alle kaartjes te bekijken. Want anders gaat het mis als Frits en Tim afspreken groen te stemmen en Liesbeth als Mol switcht van rood naar groen. Als Tim de Mol is dan hoef ik die aanname niet te maken. Daarom ken ik deze opdracht toe aan Tim.

Offline Foaly

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #98 Gepost op: 19-02-2012, 23:10:25 »
Maar ik zie niet echt een verschil in wat Tim en Liesbeth doen. Beide gaan in hun eerste gesprek voor unaniem groen en in het tweede gesprek voor rood.

Ja, maar onder andere omstandigheden. Liesbeth stuurt het gesprek met Frits op rood, wat ze niet had moeten doen als mol. Tim houdt nog even aan voor groen, maar als hij tegen Frits was ingegaan was het veel te verdacht geweest.

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: overzichten (Anne-Marie, Hadewych, Liesbeth vs. Tim, onderhandelingen)
« Reactie #99 Gepost op: 19-02-2012, 23:30:13 »
Wat voor mij het verschil maakt, is dat de kandidaten in de laatste onderhandelingspositie volledige informatie hebben. Zij weten wat iedereen stemt op basis van hun eerdere onderhandelingen en wat ze horen van de andere kandidaat. Liesbeth weet niet wat iedereen stemt. Ze moet er maar op vertrouwen dat Frits niet zijn afgesproken stem wijzigt na met Tim te hebben gesproken.

Als Liesbeth de Mol is dan moet ik aannemen dat de Mol extra informatie heeft gekregen, bijvoorbeeld door het gesprek Frits-Tim af te luisteren of als laatste te stemmen en dan eerst alle kaartjes te bekijken. Want anders gaat het mis als Frits en Tim afspreken groen te stemmen en Liesbeth als Mol switcht van rood naar groen. Als Tim de Mol is dan hoef ik die aanname niet te maken. Daarom ken ik deze opdracht toe aan Tim.
OK, ik snap hem, maar dan moeten we er dus vanuit gaan dat de mol de beste positie in zijn schoenen geworpen krijgt. Toch?

Overigens, aangenomen dat Tim niet weet wat Liesbeth gaat doen, omdat Frits dat niet heeft verteld. Dan is er toch net zo goed nog kans dat Frits besluit van gedachte te veranderen? Nou moet ik toegeven dat Frits erg overtuigd overkomt dat hij rood gaat stemmen. Het door jou beschreven scenario geef ik ook meer kans, maar Tim kan net zo min met 100% zekerheid groen gaan stemmen (hoewel met meer zekerheid)(aangenomen dat er geen sprake is van voorkennis/afluisteren).

Maar goed, ik begrijp dus dat Liesbeth door haar positie 2x had moeten aansturen voor unaniem groen. Maar als ze dan rood gestemd had en Tim & Frits alsnog ook (ik ga er vanuit dat Frits in deze opdracht een eigen willetje heeft), dan was het alsnog mis gegaan. Wat had Liesbeth moeten doen om zoveel mogelijk zekerheid te krijgen dat de pot naar nul gaat? Ik wil eigenlijk niet geloven dat de mol alleen bij de laatste onderhandeling kan hebben gezeten.

 ???

Hoe meer ik er over na ga denken hoe minder ik het begrijp. Ik zal het bewuste topic nog eens goed door lezen. Maar nu komt het een beetje op mij over alsof iedereen behalve Tim (en mogelijk Frits) niet de mol kan zijn o.b.v. deze opdracht, puur omdat de andere kandidaten met geen enkele strategie zeker kunnen zijn van de uitslag door hun positie in het spel.
« Laatst bewerkt op: 19-02-2012, 23:31:47 door Rat »