Auteur Topic: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen  (gelezen 5610 keer)

Offline foxhunter

  • Forumlid
  • Andiamo
Re: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen
« Reactie #120 Gepost op: 20-04-2022, 20:42:50 »
Ondanks de vele fouten in het spel van Anke kan ik niet voorbij gaan aan het feit dat Anke teveel goed doet in deze opdracht en dus probeert te mollen.
Ze schiet steeds raak op die schutters. Laat Bert haar tijd niet afsnoepen. Geeft mensen toestemming om hun barak binnen te gaan, stimuleert om voor geld te gaan. Plaagt met 1 verdiep. Ze is zo toch de heldin, de actiehero. ‘De perfecte kandidaat’.
Een beginnende mol zou de oorzaak kunnen zijn dat het mislukt, nog te veel fouten in haar spel en onderschatting van Emanuelle.
De aanpak van Anke is controversieel, de uitleg kan alle kanten op van wat zij hier laat zien. Dus echt verdacht zal ze hierom niet worden als het mis gaat. Als het gelukt was, super gemold.
Uma en Emanuelle vinden Anke verdacht.
Volgende week weer een opdracht met vertrouwen. Sven heeft dan de controle over Yens.

Offline Conejo

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Look at this face..
Re: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen
« Reactie #121 Gepost op: 20-04-2022, 21:01:24 »
"Afgaande op de poll hier gaat Emanuelle volgende week naar huis, want dat was ze sowieso al gegaan in alle afgelopen executies die niet regulier waren"

Enorm solide beargumentatie idd
WIDM-pool resultaten: '11-#321, '12-#133, '13-#53, '14-#9, '15-#144, '16-#30, '17-#212, '18-#48

Offline Vensterbank

  • Forumlid
Re: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen
« Reactie #122 Gepost op: 20-04-2022, 21:53:58 »
Waarom ging de vijf schutters niet muiten?

Ik heb deze opdracht nog eens bekeken en vraag me nu af of de kandidaten niet te braaf zijn geweest? Vanaf het moment dat duidelijk wordt dat Emanuelle een voorkeurspositie heeft gekregen waar ze door simpelweg te schieten pasvragen kan verzamelen en/of de pot fors kan benadelen, hadden de schutters krijgsberaad kunnen houden: afspreken dat niemand de finish zou gaan halen door gezellig een uurtje te gaan schieten met de bewakers. Op het moment dat je dit voorstelt zal de Mol bijna zeker gaan tegensputteren. Dus een enorme kans gemist om de Mol uit zijn tent te lokken!

Maar zelfs als de Mol erg op zijn/haar hoede is en zich (min of meer) gedeisd houdt, heb je als kandidaat nog steeds veel te winnen door te gaan muiten. Emanuelle staan dan ondanks het geweer in haar handen feitelijk met lege handen! Ze krijgt dan geen vrijstellingen én ze heeft geen informatie over wie wat deed op het slagveld. Je speelt dan dus een kandidaat uit het spel en hebt zelf een grotere kans doordat je de reactie van de Mol op het voorstel tot muiten hebt kunnen zien.

Bert is hier in mijn ogen een te lieve jongen geweest. Hij is zijn plek verloren aan Emanuelle die zo ongeveer een gratis ticket naar de volgende aflevering kreeg. Maar waarom heeft een slimme vogel als Sven het muiten-scenario niet bedacht? Het enige dat je zeker weet is dat er geen geld in de pot komt, maar ook gegarandeerd niets eruit!

Zo zie je maar weer: je kunt - al wordt het spel soms hard gespeeld - nog steeds te braaf zijn. Als je bedenkt dat de productie maar wat graag met de voeten van de kandidaten speelt, was dit de ideale gelegenheid geweest nu eens het omgekeerde te doen. Ik denk dat Gilles en de anderen van de productie er de lol wel van hadden kunnen inzien.

Het ding hier is denk ik dat jij als kijker de volledige opdracht kent en er nu dus na een rewatch bedenkt dat muiten ook een optie is. De kandidaten hadden beperkte info voordat ze het spel begonnen, tijdsdruk en kunnen elkaar niet vertrouwen. Naarmate het spel vorderde kwamen ze er pas achter dat iedereen dezelfde opdracht had en wat de positie van Manu is. Te laat om nog zo'n plan op te zetten, kandidaten zijn namelijk niet meer als groep bijeen. Met een tijdsdruk, adrenaline en vertrouwenskwestie is de kans daarna ook nog 0.0001% dat iemand met zo'n plan op komt zetten.

Vraag me ook af in hoeverre de productie dit had laten gebeuren.

Offline Tunnelgraver

  • Forumlid
  • Een uur lang winnaar De Mol Pool 2021 ;-) (2e...)
Re: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen
« Reactie #123 Gepost op: 20-04-2022, 21:55:04 »
Dat is iets dat jij aanneemt, maar wat zeker geen feit hoeft te zijn. Wie weet zit Manu wel (toevallig) op de juiste mol. Dat 5 pasvragen in deze situatie met een nieuwe mol en nog slechts 6 kandidaten in het spel gelijk staat als een vrijstelling is zo goed als zeker, maar dat betekent niet dat ze zonder die 5 pasvragen niet meer dan Bert zou gescoord hebben. Dat is een redenering die op geen enkel bewijs rust.

Daar heb je op zich gelijk in. Het zou in theorie kunnen dat ze vol op de nieuwe Mol zit. In dat geval had ze de pasvragen wellicht niet eens nodig. We gaan het vast nog wel horen, denk ik.


Vraag me ook af in hoeverre de productie dit had laten gebeuren.

Als je het goed aanpakt en net genoeg tijd verknoeit zodat je de finish niet meer kan halen, dan kan de productie daar toch weinig tegen doen. Ze kunnen moeilijk het hele spel opnieuw opnemen. De kandidaten zouden de productie dan in theorie voor een voldongen feit hebben gesteld. 
 ;D
« Laatst bewerkt op: 20-04-2022, 21:57:54 door Tunnelgraver »
2019 the double: NL en B Mol ontmaskerd. 2021  de bubble double: wederom NL en B Mol ontmaskerd. 2022: B Mol goed voor ze het zelf wist. 2023: eitje!

Offline Joost2

  • winnaar pool pelgrimscode 2013
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen
« Reactie #124 Gepost op: 21-04-2022, 11:36:39 »
Op zich een slim plan. Want of je nu pasvragen of geld koos: Manu had de beslissende stem op het end. Als, je daar niet content mee bent moet je gewoon teveel tijd kwijt zijn in het parcours et voila: geen geld uit de pot (enkel de inzet raakt verloren tegenover de bewakers) en geen pasvragen naar wie dan ook.

Wie liet zich opzichtig zes/zeven keer raken op weg naar de finish? Dat was Uma niet? Als Anke nu geen rugdekking had kunnen verzorgen zou je zo mooi je tijd kunnen verspelen. Maar zoals we vaker zien bij adrenaline opdrachten van lasergame tot paintball tot was dit airsoft? een plan maken en je er aan houden in the heat of the moment zijn twee verschillende dingen.

Petra, Sigrid, John, Astrid, Lottie, Fré/Peggy, Dick, Dunya, Viv, Arjen, Anna, Hade, Janine/Carolien, Sophie, Chris, Ellie, Sigrid, Jan, Sarah, Nathan

Offline foxhunter

  • Forumlid
  • Andiamo
Re: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen
« Reactie #125 Gepost op: 24-04-2022, 00:52:22 »
Iedereen krijgt een kap op behalve Anke? Manu, Sven, Bert, Uma, Yens, en niks. Wordt niet getoond dat Anke ook een kap op krijgt. Iedereen stond op een rij, maar Anke zien we niet.

Je kan ook steeds de volgende in de rij zien. Anke stond er niet bij.

Heel vreemd.

Anke is de enige die meteen kijkt hoeveel tijd er op haar klok staat.
De rest ‘volgt’.

Ze zit ook helemaal achterin het vliegtuig.  Is Anke nog even apart gehouden en gebrieft voor deze opdracht?

Vijf man een kap op en dan snel even nummer zes apart nemen om te briefen over de opdracht?
De rest is blind en moet begeleid worden.
Het is niet te zien waar ze de kap op krijgen, de beelden vliegen heen en weer alsof ze willen zeggen het vliegtuig is een eindje verderop.



Offline MartinJ

  • Forumlid
Re: [Aflevering 5] Opdracht 2 - Vertrouwen
« Reactie #126 Gepost op: 24-04-2022, 19:22:50 »
Scherp opgemerkt. Ook opvallend dat we de kandidaten in 2 aparte shots te zien krijgen, zodat het wellicht minder opvalt dat we niet te zien krijgen dat Anke een zak over het hoofd krijgt.
Op het moment dat Yens de zak krijgt zien we nog wel net een stukje van Anke, met achter haar de medewerker die haar een kap over het hoofd (zou) moet(en) doen: