Auteur Topic: De Mol in de media (2023)  (gelezen 7092 keer)

Offline Luc

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #20 Gepost op: 1-04-2023, 17:37:59 »
Daar liet David van zijn beste kant zien. Helaas voor hem zag de kunstcriticus het concept niet en koos hij zijn kunstwerk eruit.

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #21 Gepost op: 2-04-2023, 23:45:17 »
Humo

AFVALLER‘DE MOL’
Conny ligt uit ‘De mol’: ‘Ik maakte iedereen wijs dat ik drie weken op tournee was door Frankrijk’
Wiskundedocenten vertoeven doorgaans niet in de meest geliefde regionen der populatie, maar zelfs iedere algebra-regel heeft zo zijn uitzondering. In dit specifieke geval: Casio Conny. Dankzij haar aanstekelijke rechtschapenheid droegen haar medekandidaten én kijkend Vlaanderen haar meteen op handen, maar na aflevering drie (★★★½☆) stopt de Arizona-roadtrip vroeger dan gehoopt voor de ouderdomsdeken van ‘De mol’ 2023.

CONNY «Qua leeftijd was ik inderdaad een outlier, zoals we dat zeggen dat in de wiskundige statistiek – sorry, ik kan het niet laten (lacht). Ik heb waarschijnlijk als één van de enige deelnemers álle seizoenen van ‘De mol’ gezien: fan sinds 1999! Toen was ik natuurlijk ook al 35 (lachje). Maar tijdens de opnames heb ik van dat alles helemaal niets gemerkt, ik voelde me nooit het moeke van de groep.»

HUMO Nadat ik van elke wiskundeleraar in mijn leven te horen heb gekregen dat ‘je niet altijd een rekenmachientje op zak zult hebben’, bewees jij met je verrassende bagage op slag het tegenovergestelde.
CONNY (lacht) «We moesten drie weken gsm-loos door het leven en zonder rekentoestel voel ik me toch altijd een beetje naakt. (Onderwijzend) Zeg trouwens nooit zomaar ‘rekenmachientje’ tegen een Casio. Ik ben al mijn leven lang trouw aan míjn merk, een Texas Instruments komt er bij mij niet in.»

HUMO Je was ongetwijfeld hét gesprek van het klaslokaal.
CONNY «Mijn leerlingen waren superenthousiast over mijn deelname. Elke maandagochtend trok ik even tijd uit voor een beknopte nabespreking, voor we aan het échte plezier begonnen natuurlijk. Veel studenten kochten na de eerste aflevering zelfs meteen tickets voor de finale in Kinepolis, daar hebben ze waarschijnlijk allang spijt van (lacht).»

HUMO Waren ze niet achterdochtig door je drie weken durende afwezigheid?
CONNY «Geloof het of niet, maar ik was zogezegd op wiskundetour door Frankrijk met een Waalse collega: samen trokken we van school naar school om een grote wiskundeshow op te voeren (lacht). Verrassend genoeg was niet iedereen overtuigd van mijn alibi, ook omdat ik drie weken lang, tegen mijn gewoonte in, op geen enkel bericht antwoordde. Achteraf hoorde ik dat enkele collega’s zelfs dachten dat ik ziek was, daar heb ik me wel even schuldig over gevoeld.»

HUMO Ondanks je oprechtheid betrapten internetspeurders je toch ook op wat sabotage.
CONNY «Verrassend, want ik was gewoon mezelf hoor! Maar die cowboy op zijn briesende paard boezemde me heel wat angst in, dan kan ik al eens domweg een hoefijzer oprapen. En ik kreeg ook wel wat te horen over de fysieke proeven bij de drillmeester, maar sit-ups en push-ups heb ik nu eenmaal nooit gekund (lachje). Trouwens, heb je mijn eindsprint met die rugzak van acht kilo gezien? Dat voelde als Olympisch goud winnen.»

HUMO Nog een verwezenlijking: je ontmaskerde Matteo Simoni onmiddellijk.
CONNY «Toen ik zijn foto op het bord zag, wist ik het meteen! Ik geloofde geen seconde in dat dubbelganger-verhaal. Als ik geweten had dat het een opdracht was, had ik me natuurlijk wat meer ingehouden. Dus bij deze: sorry voor alles Matteo!»

HUMO Vaak leek het wel of je de saboteur vergat en simpelweg genoot van alles rondom je.
CONNY «Het was misschien doeltreffender geweest als ik wat beter had opgelet en geanalyseerd, maar het belangrijkste is dat ik me elke dag rot heb geamuseerd! Nadat we uren hadden gesleuteld aan die netten langs het spoor, om dan te zien dat de anderen nog niet over de omheining raakten met hun voorwerpen, lag ik onbedaarlijk in een deuk. Tijdens de cursus linedansen heb ik non-stop gelachen. Of het moment dat mijn levensbelangrijke rode ei meteen kapot viel, twéé keer: hilarisch!

»Het is een ervaring die je maar één keer in een mensenleven meemaakt. Ik ben dus dolblij dat ik het van mijn bucketlist kan schrappen. Dat doet me er trouwens aan denken, ik moet die lijst eigenlijk nog maken. Maar goed, dan kan ik ‘bucketlist opstellen’ ook ineens afvinken (lacht).»

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #22 Gepost op: 2-04-2023, 23:49:15 »
Humo

TELEVISIE★★★½☆
Het duo dat in aflevering 3 van ‘De mol’ 2000 euro pakte, is volgens ons volstrekt onbetrouwbaar
Ha! Haha! Hahaha! Een kolderbrigade was het, die derde aflevering van ‘De mol’, een knalroze kolderbrigade van kak en kapotte eieren. Het schouwspel leverde, en dat wordt stilaan een traditie, meer memes op dan geld voor de groepspot

JASPER VAN LOY
ZONDAG 2 APRIL 2023
Eerst over die eieren. De kandidaten kregen er bij het ontbijt elk eentje en hadden de taak om het voor de rest van de dag heel te houden. Eén etmaal later was dat van Conny gesneuveld en brieste Lancelot door de woonkamer op zoek naar het zijne. Dat bleek koudweg geliquideerd in het bos. Toen Gilles De Coster hem enkel een nieuw ei wilde geven voor 250 euro - leer hem de markt en de prijzen kennen! - werd de dubbele moord een nog grotere dooier op de feestvreugde.

De sfeer was er ook al niet beter op geworden toen er hoefijzers moesten worden gezocht op een zandvlakte. Nogal rechttoe rechtaan, en dus viel elke fout op. Comfort dacht dat Lucky Luke op Jolly Jumping reed in plaats van Jumper, maar Lieselot kreeg het het hardst te verduren. Ze had een taak gekregen die bij haar West-Vlaamse wortels paste - graven in een berg paardenstront - maar de gevonden antwoorden duidelijk in een walkietalkie zeggen was te lastig. De groep won 1400 van de 5000 beschikbare euro’s: na twee armlastige afleveringen was dat niet eens slecht.

De opdracht met de eieren was een prachtig voorbeeld van hoe ‘De mol’ soms ook gewoon een chirokamp met een budget is. De kandidaten gooien met eieren, bouwden constructies om ze te laten vallen zonder te breken en hielden de gewonnen exemplaren bij in de zakjes op hun knalroze overalls, maar kregen er na een hobbelige rit in een terreinwagen niet meer dan een twintigtal bij De Coster. Onderweg wipte Lancelot langs zijn neus weg een ei uit de overall van Ruben, liet Conny haar ei van 250 euro na ongeveer tien tellen weer vallen en deed Thomas er een van Leïla sneuvelen voor iedereens neus. De eindbalans was min 210 euro, wat diezelfde Thomas ertoe overtuigde om een levensvraag in de auto te gooien: ‘Wie van jullie heeft al één hoofdverdachte?’

Wij hebben er sinds vandaag twee: Toos en Lieselot, de twee die na een zenuwslopend spel met drukknoppen als enige naar een motelkamer mochten waar ze elk met een vrijstelling weer buiten mochten wandelen. Als eentje van hen dat zou doen, won de groep 5000 euro. Dat ze met lege handen gingen slapen en zo de kas met 2000 euro spekten, is een opvallende wending, zeker na een paar seizoenen waarin met gigantische bedragen werd gedold om pasvragen en vrijstellingen veilig te stellen. We zitten dus met eerlijk spel, of met een succulente mollenstreek die de bende 3000 euro heeft gekost.

Ook onze favoriete deelnemer is gestrand vandaag: Conny, de warmhartige wiskundelerares. Het was dus de liefde, de liefde, de liefde voor ‘De mol’ die haar af en toe hilarisch deed klungelen. Jammer dat we haar nu al kwijt zijn, want eigenlijk heb je elk jaar iemand nodig die zonder ironie dingen kan zeggen als: ‘Ik vergeet soms dat hier iemand alles probeert te saboteren.’ Tenzij wij dat ergens in de volgende zeven dagen ook vergeten: tot volgende week!
« Laatst bewerkt op: 2-04-2023, 23:52:21 door Heinz »

Offline Sanmol

 • Forumlid
 • Gran Canaria / professionele speurneus
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #23 Gepost op: 6-04-2023, 12:10:31 »


Een paar interessante details over achter de schermen o.a dat Conny vorig jaar ook al heel ver was gekomen in het casting proces

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #24 Gepost op: 9-04-2023, 23:31:54 »
AFVALLER‘DE MOL’
Leïla: ‘Ik wist dat mijn loyaliteit me fataal kon worden’
Twee rake klappen in de vierde aflevering van ‘De mol’ (★★★½☆) : één voor de Amerikaanse koter die het gore lef had om Rambo Ruben voor de voeten te lopen, maar een nog veel pijnlijkere bons kreeg Leïla te verduren. Nadat ze barmhartig de Paasherrijzenis van Commy verwerkelijkte, werd ze luttele minuten later zelf genadeloos aan het kruis genageld.

MATHIJS MINTEN
ZONDAG 9 APRIL 2023

HUMO Spijt van je loyaliteit aan Commy?
LEÏLA «Het was doodjammer natuurlijk, maar ik zou het zo opnieuw doen. Ik kon er gewoonweg niet tegen om mijn vriendin in die benarde positie te zien. Al mijn hele leven ben ik een héél trouw persoon en ik wist op voorhand dat het me wel eens fataal kon worden in dit spel. Maar goed, was ik er deze aflevering niet uit, dan was de eliminatie volgende week mijn doodsteek geweest. Ik had het gewoon fout, terwijl ik er héél zeker van was. De mol heeft zijn werk dus gedaan.»

HUMO Je was nochtans zelf ook geen belabberde manipulator, leerde we uit de traagste autorit ooit.
LEÏLA «Een wonderlijke race tegen Ruben! Ik heb nog nooit zo traag gereden, óf zo hard gelachen. Mijn vertragingstactieken waren daardoor ook noodzakelijker dan verwacht: als ik niet de bosjes was gaan plassen, had ik het waarschijnlijk in mijn broek gedaan van het gieren (lacht).»

HUMO Al dat lachen is niet slecht voor de groepssfeer waarschijnlijk.
LEÏLA «Ze veroverden stuk voor stuk een plekje in mijn hart. Ik voelde me zo op mijn gemak bij sisterhood Commy en Samya, ik denk dat ze na die paar dagen alles van mijn leven al wisten. Lieselot is een gedroomde schoonzus, Conny was ons ‘moeke’ en als ik hetero was geweest, had ik honderd procent een crush op Toos gehad (lacht).

»Zeker Matteo blew my mind. Na een fractie van een seconde was ik al vergeten dat hij een mega-BV is. We hebben die eerste dagen keihard gelachen samen, al wacht ik nog altijd op die herkansing Vier op een rij. Ik kan namelijk niet zo goed tegen mijn verlies, maar dat is oké, hij ook niet hoor (lacht).»

HUMO Het internet daarentegen was niet zo mild voor alle kandidaten.
LEÏLA «Ik heb een aantal reacties over Lancelot gelezen, superjammer dat mensen zo’n dingen schrijven. Kijkers vergeten vaak dat je op televisie maar een klein stukje van iemands persoonlijkheid voorgeschoteld krijgt. Ik had het geluk om Lancelot écht te leren kennen, als de behulpzame en lieve jongen die hij is. Hij gaf me het gevoel dat ik altijd bij hem terecht kon. Ik heb niets dan lovende woorden voor hem!»

HUMO Het is de vloek van elk viraal programma.
LEÏLA «Het leeft inderdaad keihard bij alle Vlamingen. Ik werk in Brussel en voor mijn Nederlandstalige collega’s was het echt een big deal! Ze waren superfier op me en vroegen me elke maandag uit over mijn avonturen. Mijn Franstalige collega’s kon het dan weer geen bal schelen (lacht).»

HUMO Je groeide zelf op in Wallonië, was dat een extra obstakel?
LEÏLA «Mijn kennis over de Vlaamse cultuur is vrij gelimiteerd, dus ik heb me Trivial Pursuit aangeschaft en daaruit alle vragen die ook maar iets met Vlaanderen te maken hadden vanbuiten geleerd. Er zat zelfs een stapel vragen in mijn valies! Jammer genoeg heeft het me welgeteld núl keer geholpen. Wie had nu gedacht dat Gilles De Coster nooit ging vragen naar de eerste letterzetter van ‘Rad van fortuin’ (lacht)?»

HUMO Onvergeeflijk! Sta me toe, wie was de eerste letterzetter van ‘Rad van fortuin’?
LEÏLA «Aurore Dobbelaere! Ik wist dat het ooit van pas ging komen (lacht).»

https://www.humo.be/tv/leila-ik-wist-dat-mijn-loyaliteit-me-fataal-kon-worden~b017e55a/

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #25 Gepost op: 9-04-2023, 23:37:45 »
Na hun filosofisch gesprek over americain preparé staan de Lotjes in ons molboekje buiten verdenking gesteld
Een tijdreizende DeLorean uit ‘Back to the Future’, een op een sisser aflopend staaltje sisterhood, én Ruben en Thomas die, in de letterlijke woorden van de altijd klassevolle presentator Gilles De Coster, ‘in de rug zijn gepakt door een eenzame senior’. Voor al wie nieuw inzicht ambieert: hierzo alle mollenstreken uit de vierde aflevering van ‘De mol’, voor u uitgegraven en gefileerd!

VINCENT VAN PEER
ZONDAG 9 APRIL 2023

Het thema van de aflevering was duidelijk: tijdreizen - in die mate zelfs dat de schijnbaar speciaal voor paaszondag bedachte opdracht rond eitjes rapen gewoon al vorige wéék werd uitgezonden. Nu vonden de kandidaten, van hun villa in Sedona verkast naar eentje in Tucson, de krant van de volgende dag op de stoep. Daaruit bleek dat de kandidaten een ontploffing zouden veroorzaken in een ondergrondse nucleaire site, dat er pasvragen op het spel zouden staan én dat Gilles De Coster in de gevangenis zou belanden − of dat laatste per se iets met dit tv-programma te maken had, was niet geheel duidelijk.

Het indrukwekkende strijdtoneel was een sinds de Koude Oorlog verlaten silo die ooit een Titan II-raket had gehuisd, een onding met een nucleaire lading van 9 megaton, bijna 600 keer zo sterk als de atoombom op Hiroshima − gelijk dus aan ongeveer één middelzacht scheetje na een overladen paasdiner. Alleen: niet alle kandidaten mochten binnen in de silo, en dus moest er overlegd worden wie zou achterblijven. Dat, óf de kandidaten konden ook gewoon − zie: Thomas, die zich naar voren wierp als een jakhals die prooi had geroken − om het eerst naar voren crossen om zichzelf veilig te stellen. Hoe dan ook: het nummer op de achterkant van hun overalls moesten ze angstvallig voor elkaar verborgen houden. Sommigen, zoals Ruben, schuifelden daarom voorbij als een krab, terwijl anderen, als een witteboordencrimineel aangekomen in de gevangenisdouche, angstvallig hun achtersteven bedekt hielden. Geinig zicht. Lancelot en Lieselot bleven bovengronds, en hadden een filosofisch gesprek over americain préparé.

Er leek meteen véél mis te lopen, met als voornaamste euvel: een tot misverstanden leidend gebrek aan communicatie waarvoor een gemiddelde aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ deemoedig het hoofd zou buigen. En toch werd er, na enkele plottwists en steeds hoger oplopende spanningen tussen met name Thomas en de rest van de groep, zomaar 5.000 euro verdiend. In grote mate dankzij de morele onbuigzaamheid van Lieselot, die nog geen pasvraag of vrijstelling zou grijpen als ze die gratis uitdeelden op de kermis naast een toastje préparé. Als zij toch de mol is, dan moet iemand haar eens uitleggen dat ze beter wat uitkijkt met dat roekeloze geldverdienen. Ook Lancelot, al even weinig geïnteresseerd in zo’n pasvraag en bovendien lang niet zo onsympathiek als het internet je wil wijsmaken, staat in m’n mollenboekje buiten verdenking gesteld.

De volgende opdracht was tweeledig: in een dierentuin moesten groepjes kandidaten allerlei faits divers over pakweg een alligator en een capibara opsnorren, terwijl elders Toos met het Lot-duo (Liese- dan wel Lance-) aan een ouderwetse bingo deelnam. De drie werden daarvoor speciaal ter vermaak van de kijker in een GERT gehesen, een zogeheten gerontologic simulator, een verouderingspak dat beweging, zicht en gehoor verminderde: al dan niet vernoemd naar de gelijknamige Verhulst en diens 17de-eeuwse opvattingen over sociale thema’s. Wie zal het zeggen?

Het was alleszins alweer Thomas die zich specialiseerde in dwaalsporen. Meerdere keren drong hij aan op een verkeerd antwoord, en tot twee keer toe slaagde hij erin om luidop ‘beats’ voor te lezen in plaats van ‘bears’ zonder daar een noemenswaardige schrijffout in te zien − een schrijffout was nochtans exact waar hij naar op zoek hoorde te zijn. Als hij over één dier feilloos zou kunnen vertellen, dan wel over... de mol?

Thomas mag zich sinds vorige week in ieder geval bij de hoofdverdachten rekenen, naast Toos en Ruben, wiens halsstarrigheid in de nucleaire silo de groep bijna 5.000 euro kostte. Commy − dankzij de prachtige, loyale Leïla door het oog van de naald gekropen, maar zoals in de beste Hollywood-films die ‘De mol’ graag emuleert, moest die dat met haar leven bekopen − verdenk ik al even weinig als de Lotjes, die me als duo steeds beter liggen.

Een aflevering over tijdreizen en toch herhaalt de geschiedenis zich: op paaszondag mag Jezus herrijzen, maar blijft ook Judas op vrije voeten.

https://www.humo.be/tv/na-hun-filosofisch-gesprek-over-americain-prepare-staan-de-lotjes-in-ons-molboekje-buiten-verdenking-gesteld~b474eccd/

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #26 Gepost op: 16-04-2023, 21:37:52 »
‘De mol’
‘De mol’-afvaller: ‘Matteo Simoni krijgt nog een knuffel en excuses van mij’

Een wezen vol mosterd - en dus een gortdroge hot-dog - en een proef met het nodige stunt- en vliegwerk: ook de vijfde aflevering van ‘De mol’ scheerde alweer hoge toppen. Bleef nadien toch aan de grond genageld staan en ‘keerde were’ naar haar grote preparé-liefde: Vlaanderens favoriete beenhouwer Lieselot.

Redactie
zondag 16 april 2023

HUMO Lieselot! Vijf afleveringen ‘De mol’, da’s lang niet slecht, maar mocht het toch niet ietske meer zijn?

LIESELOT «Ik vond het toch fijn dat ik zo ver ben geraakt. De ‘bezoekersaflevering’ is toch een kaap die je wil ronden. Maar na de eliminatie van Leïla vorige week moest ik op zoek naar een nieuwe mol, want ik had telkens toch een groot deel op haar ingezet. Ik ben dan maar voor mijn tweede verdachte gegaan, maar heb het niet tactisch genoeg aangepakt. Ik denk dat ik mijn gevoelens een te grote rol heb laten spelen. Het voelde soms alsof we op reis waren, terwijl er natuurlijk wel de hele tijd een mol in ons midden was.»

HUMO En dan te bedenken dat je er al in de eerste aflevering had kunnen uit liggen.

LIESELOT «Dat ze me tijdens die proef uit die caravan hebben gehaald, zal mij het meeste bijblijven. Ze hadden me daar toen ook kunnen laten zitten, hé. Ik heb toen gezworen dat ik voor de groep nooit pasvragen of vrijstellingen zou kiezen.»

HUMO En je hebt woord gehouden. De hamvraag dan maar: heb je daar nu geen spijt van?

LIESELOT «Absoluut niet, het is gewoon hoe ik in mekaar zit. Ik wilde het spel eerlijk spelen voor mezelf en we hadden allemaal ook zo’n goede band dat ik de kansen van anderen niet wilde verkleinen. Dat doet er mij aan denken dat ik Matteo Simoni nog eens goed wil vastpakken en sorry wil zeggen dat ik zijn plaats heb ingenomen.»

HUMO Hij is er vet mee. Wat vond je er trouwens van dat je voor veel kijkers verdachte nummer één was? Zeker na de aardappelproef werd je door de molen gehaald.

LIESELOT «Heel raar vond ik dat. Zeker na die eerste aflevering had ik gedacht niet meer verdacht te worden. Zelfs toen ik pasvragen liet liggen, zagen sommigen daar een mollenstreek in, terwijl ik eigenlijk gewoon altijd geld wilde binnenbrengen.»

HUMO Drie weken verdwijnen en niemand iets mogen zeggen over je deelname: da’s geen spek naar ieders bek.

LIESELOT «Gelukkig hebben we ons excuus niet te vaak moeten gebruiken. Een aantal jaar geleden hadden wij een AFS-student uit Maleisië bij ons, die later ook naar ons huwelijk is gekomen. We vertelden de mensen dat hij zou trouwen en dat ik naar het feest zou gaan, om er nadien nog een paar weken te blijven rondtrekken. Eigenlijk hebben weinig klanten gemerkt dat ik weg was.»

HUMO Dat doet er ons nog aan denken: vliegt jullie beruchte preparé nu in sneltempo over de toonbank?

LIESELOT «De preparé doet het geweldig! Mensen komen echt van ver om een potje te komen kopen - onlangs was er zelfs een koppel helemaal uit Brugge (Lieselot woont in Rollegem-Kapelle, 45 kilometer verderop, red.) gekomen. Het was wel opvallend om de klanten hun theorieën te mogen aanhoren. Velen dachten dat ik de mol was, of dat ik het spel zou winnen.»

HUMO Het zal voor een andere keer zijn. De volgende, alstublieft!

https://www.humo.be/tv/de-mol-afvaller-matteo-simoni-krijgt-nog-een-knuffel-en-excuses-van-mij~b9e331e9/

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #27 Gepost op: 16-04-2023, 21:45:59 »
'De Mol'
Welke kandidaat uit ‘De mol’ is het meest verdacht? ‘Hoe kan dat Thomas? Hoe kan dat?’

Een schijnexecutie, een inloopcursus tijdreizen, een op het nippertje vermeden kernramp, en het besef: we zijn alweer halfweg. Maar wat was er nog het onthouden waard na de vierde aflevering van ‘De mol’? Wie gedroeg zich verdacht? Wie niet? Laten we daarvoor even terugkeren naar vorige zondag. Flux capacitor aan? Zoef!

Tom Raes
zondag 16 april 2023

Comfort

Normaliter veilig en wel in de achtergrond terug te vinden, maar nu noodgedwongen in de schijnwerpers gegooid als afvaller die nog net haar hachje wist te redden ten koste van Leila. Wil dat iets zeggen? Alleen als de mol niet bang is om zélf het gevreesde rode scherm op te zoeken: bij de opdracht waarmee Comfort haar executie wist uit te stellen, ging uiteindelijk wel een aanzienlijk bedrag uit de groepspot. Het zou een primeur zijn in ‘De mol’, maar: niet de eerste primeur. Klinkt tegenstrijdig, is het niet.

Lancelot

Was bijzonder in zijn element als geriatrische bingospeler. Een beetje zorgwekkend, maar op het eind van de dag: onschadelijk. Zorgde er vrijwel in zijn eentje voor dat de opdracht in de raketsilo niet faliekant afliep door de aanmoedigingen van Lieselot naast zich neer te leggen. Als mol kun je dat een gemiste kans noemen als je alibi je op een dienblaadje wordt aangereikt. Is Lancelot dan zeker niét de mol? Ho even, dat zegt ù.

Lieselot

Wat te denken van Lieselot? Waar er persoonlijke voordelen te rapen vallen, verschijnt Lieselot uit het niets. De Siegfried Bracke-tactiek, kortom. Met als enige verschil dat Lieselot zélf niet neemt, maar er liever bij haar medespelers op aandringt dat het gerust iets méér mag zijn - zoals het een goede slager betaamt. Hoewel noch Lieselot noch Lancelot uiteindelijk naar de pasvragen greep, stuurde ze wel aan om ze op z’n minst eens in de hand te nemen: verdachte boel als daaronder dan een knop blijkt te zitten die de boel de lucht in kan jagen. Weigerde aanvankelijk haar medewerking aan Comfort na diens eliminatie, maar keerde alsnog haar kar. Dat kan berouw zijn, of strategie.

Ruben

Bij de tweede opdracht in de zoo zat Ruben samen met Thomas in polepositie om de boel te beduvelen, maar van die twee was hij zonder twijfel de minst verdachte. Een opdracht eerder viel wel op hoe Ruben als enige weigerde om zijn persoonlijke code mee te delen aan Thomas en Toos, maar hem dàt kwalijk nemen is een ander paar mouwen: heel betrouwbaar kwamen die twee nu ook niet over. Deed tussendoor zelfs nog wat aan plaatselijke pedagogiek door in de dierentuin een al dan niet delinquent kind rond de oren te meppen. Onze gok: Ruben doet hoogstens aan missiewerk, maar weinig meer.

Thomas

Als het gaat om brokken maken tijdens een Amerikaans avontuur moet Thomas doorgaans alleen Dante Vanzeir voorlaten. Hij nam iedereen op de korrel die volgens hem te gretig voor pasvragen speelde in de eerste opdracht, om zich nadien zelf te ontpoppen tot de meest gedreven kandidaat - en de pasvragen vervolgens aan zijn neus te zien voorbijgaan. Rammelde verder, al dan niet onbedoeld, met ieders voeten tijdens de opdracht in de dierentuin. Daar was hij vrijwel nooit gehaast (een slecht idee als de tijd loopt), leek hij erg vatbaar door rondstruinende bejaarden (àltijd een slecht idee), en presteerde hij het om een simpele maar in het oog springende spelfout niét te vinden (hoe kàn datd?)

Toos

Eindigde dankzij gedreven ellebogenwerk vooraan tijdens de proef in de raketsilo, in het zog van Thomas, maar kon daar evenmin munt uit slaan. Deelde daarna zichzelf in bij het team dat bingo moest spelen, wat van hieruit gezien niet de meest gedroomde plaats was om als mol de hoop te belazeren. En al helemaal niet als je daarbij ook nog geld opbrengt, zoals Toos ook deed. En dat ondanks een kwaad geval van cataract: wie doet het hem na?

https://www.humo.be/de-mol/welke-kandidaat-uit-de-mol-is-het-meest-verdacht-hoe-kan-dat-thomas-hoe-kan-dat~bee02d57/

Offline Kukai

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #28 Gepost op: 23-04-2023, 10:40:46 »
“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Offline Luc

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #29 Gepost op: 23-04-2023, 10:54:03 »
Ik heb ook geen toegang maar heb dit artikel elders gelezen.
De 4 ex-winnaars van de mol zitten op Thomas omdat in de bootcamp (afl. 2) voordien Thomas aan het kanon te zien was toen voor de laatste keer raak geschoten werd maar kort nadien zagen wij Comfort aan het kanon.
De productie willen ons volgens hen doen geloven dat Thomas het schot heeft afgevuurd waardoor de opdracht is gelukt maar in werkelijkheid was het Comfort die raak schoot. Ik kan mij goed vinden in deze theorie.

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #30 Gepost op: 23-04-2023, 11:34:59 »

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #31 Gepost op: 23-04-2023, 22:31:11 »
afvaller ‘De mol’
Thomas valt af uit ‘De mol’: ‘Mijn prestatie leek op televisie ineens heel wat minder heroïsch’

Over smaken en kleuren valt niet te twisten, tenzij het de onderkant van een ontvlambare, Amerikaanse bus betreft. Donkergroen kan dan plotsklaps als kanariegeel worden aanzien, zo leerde een verrukkelijke zesde aflevering van ‘De mol’(★★★½☆) ons. Maar waar zelfs bij de kleurenblinde Ruben geen twijfel over kon bestaan: de rode eliminatiegloed die over meester Thomas neerdaalde.

Mathijs Minten
zondag 23 april 2023

THOMAS «Ik had nochtans een doordachte tactiek voor de eliminatietesten uitgestippeld, statistisch gezien - wees maar trots Conny! - zou ik er héél lang in blijven. Helaas maakte ik de noodlottige fout om toch één iemand op basis van buikgevoel uit te sluiten als saboteur, terwijl ik nu bijna zeker ben dat hij óf zij me compleet misleidde.»

HUMO Een teleurstellende uitschakeling dus.

THOMAS «In eerste instantie voelde ik eigenlijk vrij weinig: je staat op en vertrekt volledig op automatische piloot. Maar toen ik wegreed vond ik in de auto een briefje dat Lieselot had achtergelaten voor de volgende afvaller, superlief! Ik kan van mezelf zeggen dat ik een gevoelsmens ben, dus op de terugreis heb ik wel enkele keren strategisch mijn zonnebril opgezet (lachje).

»Vervelend genoeg moest ik eenmaal terug in België de resterende dagen ook nog eens in afzondering aan onze kust doorbrengen. Naar huis gaan was geen optie, mijn dochters wisten van niets: ik wou hen niet opzadelen met die zwijgplicht.»

HUMO Welk waterdicht alibi gebruik je dan om drie weken afwezig én onbereikbaar te zijn?

THOMAS «Ik trok zogezegd drie weken naar Kopenhagen voor een congres rond duurzaamheid, terwijl ik via een uitwisselingsprogramma óók nog lesgaf in een school in Christianshavn. Overnachten deed ik bij Jesper, mijn fictieve Deense collega, een gescheiden vader van twee tienerzoons trouwens (lacht). Oh ja, en natuurlijk verloor ik mijn gsm meteen op het congres. Je ziet dat over elk puntje grondig was nagedacht!

»Die gsm vond ik natuurlijk wonderbaarlijk terug kort voor mijn terugkeer (lacht). Dat deeltje deed wel de wenkbrauwen van enkele collega’s fronsen, maar ik hield vol!»

HUMO Dat valt vast goed te maken met alle verhalen die je kan vertellen in de leraarskamer.

THOMAS «Zeker en vast! De proef met het paard kan ik grandioos beschrijven, misschien ook omdat mijn prestatie veel heldhaftiger aanvoelde dan hoe de camera het uiteindelijk vastlegde (lacht). In mijn hoofd liep ik door de arena als Usain Bolt, maar na het terugkijken moet ik toegeven dat de vergelijking die ik online zag passeren met Argus Filch uit ‘Harry Potter’ correcter was (lacht).

»Ook over de bunkerproef kan ik eindeloos doorbomen. Of de opdracht in het motel. Oh, en de kaartproef met de geheime signalen van de mol! En natuurlijk de eierproef niet vergeten: de tegenstrijdigheid tussen het epische landschap en wij die als fluoroze eierdragende biggen in een knalroze jeep moeten stappen, terwijl Toos me vasthield aan mijn billen. Je zou voor minder de slappe lach krijgen. En dan vergeet ik de explosieve bus nog bijna! Ik denk dat ik nu bijna alle opdrachten heb genoemd zeker (lacht)? »

HUMO Bij die proeven kwam je competitieve kant weleens boven.

THOMAS «Voor mij bleef het ten allen tijde een spelletje. Soms sluipt er al eens wat ernst tussen die voor kleine wrevels kan zorgen, zoals ondergronds in de bunker - ik weet niet of mijn assertiviteit me daar in dank werd afgenomen. Maar goed, ook dat hoort erbij. Een knuffel achteraf met de leuze ‘’t Is maar een spelletje, hé,’ deed alles meteen weer vergeten!»

HUMO De sfeer zat altijd goed?

THOMAS «Absoluut! Tussen de spelletjes door was ik zelfs weinig bezig met mijn zoektocht naar de mol, niet de beste tactiek misschien (lacht), maar ‘s avonds wilde ik mijn knop soms ook kunnen afzetten. Wanneer de camera’s uitgingen hadden we een fantastische tijd: een goed gesprek in de tuin, met een koffietje genieten op het terras, de zonsondergang bewonderen, een pintje in de jacuzzi, ... Allemaal onvergetelijke momenten met onvergetelijke mensen.»

HUMO Vrienden voor het leven?

THOMAS «Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar nog regelmatig zullen zien. Ik mis hen nu al! Bereid jullie maar voor op intense knuffels op de reünie (lacht)!

Ik heb me oprecht met iedereen echt geamuseerd. Met Conny had ik natuurlijk een fantastische klik. Hét bewijs dat je op basis van de wiskunde prachtige vriendschappen kan smeden. Op beeld leek het misschien alsof wij de alwetende vader en de moeder waren van de groep, al ben ik ervan overtuigd dat de andere acht daar heel anders over denken... We waren de traagste van begrip en hadden bij de spelletjes toch wat extra uitleg nodig (lacht).

»Leïla is een pittige en pientere vrouw. Waar Commy is, wordt er gelachen! Samya had een eeuwige glimlach en ik ken niemand zo oprecht als Lieselot.»

HUMO Wat een lofzang.

THOMAS «Ze verdienen het allemaal, maar zeker ook de mannen! Toos is zo’n vriend die je eerst een steek onder de gordel geeft, en meteen erna een knuffel om het goed te maken. Lancelot zegt wat hij denkt, maar steeds op de meest respectvolle manier. Matteo had toevallig een bekende kop, maar was toch vooral één van ons. En dan Ruben, de jonge speelse hond van het gezelschap. Ik durf het bijna niet zeggen, maar ik schreef me al eens in voor het tweede seizoen, in 2000! Toen was hij nog niet eens geboren!»

HUMO Dan hebben we iedereen gehad, buiten jouzelf.

THOMAS (Lacht) «Oh, maar ook over mezelf heb ik iets bijgeleerd bij het terugzien van de afleveringen: dat ik verdorie nogal veel vloek.»

HUMO Het is verdomme je goed recht. Groeten aan Jesper!

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #32 Gepost op: 23-04-2023, 22:37:20 »
Televisie★★★½☆
‘De mol’: Het is van Dante Vanzeir geleden dat een Belg zich nog eens op zulke idiote wijze in de voet schoot op Amerikaanse bodem

Als ik dit seizoen een streepje moest trekken voor elke flagrant onjuiste voorspelling van me, dan zag mijn molboekje er inmiddels uit als de celmuur van een levenslang brommende bajesklant. Vanavond, in een aflevering waarin de kaarten grondig herschud werden, liet mijn hoofdverdachte zich zomaar, zonder boe of ba, uit het spel kegelen: Thomas zal volgende week niet meer werekeren.

Vincent Van Peer
zondag 23 april 2023

De eerste opdracht was een enkeltje richting plaatsvervangende schaamte. Eén kandidaat moest een uur lang een gastcollege verzorgen aan de universiteit, zonder evenwel enig benul te hebben waaróver: de methode die Gert Verhulst al maanden in de praktijk brengt in ‘De tafel van vier’, quoi. Extra informatie werd door de rest van de groep ingefluisterd via een oortje. Thomas zag ik in het begin, dacht ik toen nog, kwistig mollen door als vermaarde lesgever vooral níét te willen lesgeven. Zeker omdat in zijn plaats Lancelot ‘Gedaan is een vervoeging van!’ De Deurwaerder als docent naar voren werd geschoven: lauwe Cara uit blik in plaats van een schuimende, vers getapte Cristal.

Het moet gezegd: het was indrukwekkend hoe Lancelot, die stilaan (terecht) uitgroeit tot publiekslieveling, zonder enige vorm van stress of schroom voor de klas stond. Maar toch was zijn prestatie niet van dien aard dat de leerlingen na afloop spontaan op de banken zouden springen om ‘Dead Poets Society’-gewijs ‘O Captain! My Captain!’ te declameren. De eerste lestechniek die hij bovenhaalde, was twee keer klappen om de leerlingen van zitplaats te doen wisselen: een methode zo onzinnig dat Ben Weyts ze meteen wil opnemen in zijn onderwijsplan.

Op het bord schrijven ging Lancelot ook al niet goed af. En dat hij plots, uit het niets, tijd begon te rekken zodat hij niet meer kon vertellen dat René Magritte ooit geld vervalste - het stukje informatie waarmee de opdracht wél gelukt was - mag zelfs ronduit verdacht worden genoemd. Nog dit: tijdens een latere opdracht moest de mol in het midden van de groep non-verbale signalen uitsturen. En zeg nu zelf, zag u Lancelot daar niet héél vaak aan zijn brilmontuur friemelen? Aha!

Maar dit was zo’n aflevering waarin álle kandidaten met overgave over elkaars voeten struikelden. Zo blonk Commy weer eens uit in haast ongemerkt de boel vertragen (‘Oei, ik ben de weg kwijt in de bibliotheek!’). Toos mag dan pakken minder verdacht zijn dan enkele afleveringen geleden, hij begon wel in het wilde weg te fantaseren dat Magritte een broer had, en dat die misschien wel het Atomium had gebouwd. Maar het is toch vooral Ruben die in de laatste rechte lijn naar de finale nog even besloot om alle ogen hardhandig in zijn richting te trekken.

 Eerst vertolkte hij op naadloze wijze een gevoel dat bij veel Belgen leeft door Herman De Croo eens goed op zijn gezicht te geven. Helaas was het de bedoeling om alleen politici te raken die wél premier waren geweest en werd er door De Croo dus wéér geld uit de pot gepakt. Maar het was pas in de inventiefste opdracht van het seizoen - een re-enactment van de film ‘Speed’, met een door de kandidaten gechauffeerde bus die zou ontploffen als het gevaarte onder de 20 mijl per uur zou gaan - dat Ruben de kemel aller kemels sloeg. Om te weten welke draad van de bom de buspassagiers moesten doorknippen, moest hij een kleur doorgeven. Waarop hij prompt groen met geel verwarde: een vergissing van 5.000 euro. Als Ruben tijdens het uitgaan door een meisje wordt afgewezen, heeft hij dan een roodje gelopen?

Het is alleszins van Dante Vanzeir geleden dat een Belg zich nog eens op zulke idiote wijze in de voet schoot op Amerikaanse bodem. Als dit een mollenstreek was - een boude, roekeloze, prachtige sabotage - dan wel één for the ages.

Ruben kreeg later die avond netjes een, welja, geel scherm, en zal volgende week nog méér in de gaten worden gehouden. Ook door u?


::rofl::

Offline Vonne1968

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #33 Gepost op: 23-04-2023, 23:39:25 »
Wat lief van Lieselot, dat briefje.

Leuke artikelen!

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #34 Gepost op: 30-04-2023, 22:17:48 »
Afvaller‘De mol’
Ruben valt af uit ‘De mol’: ‘Op televisie zag ik mezelf plots een kind om de oren slaan’

Een duel met Lancelot en Commy won Rubie The Kid nog met de vingers in de neus, maar eens je in de loop van de genadeloze Gilles De Coster kijkt, is ontwijken geen optie meer. Net wanneer Vlaanderen de speurneuzen in dezelfde richting steekt, krijgt de hoofdverdachte een rood scherm gepresenteerd. Zo gaat het al het hele seizoen.

Mathijs Minten
zondag 30 april 2023

RUBEN «Ik ben niet de mol! Oef, het doet deugd om eindelijk luidop te mogen zeggen. Het was opvallend, zeker na de bus-proef vorige week zeiden mensen op straat niet meer ‘ik hoop dat je ver geraakt’, maar ‘ik ben er zeker van dat jij de mol bent!’.»

HUMO Logisch ook, met je niet onverdachte gedrag de laatste weken.

RUBEN «Ik heb nochtans nooit bewust gemold, al geloof je dat misschien niet als je ziet hoe weinig geld ik heb binnengebracht (lacht). Eén keer heb ik me verdacht gemaakt, bij de kaartproef in de diner, net zoals iedereen trouwens. Steeds wanneer iemand me aankeek begon ik op allerhande manieren te foefelen.»

HUMO Van foefelen gesproken, zijn sprinkhanen een aan te raden alternatief voor shampoo?

RUBEN (Lacht) «Dat was nog honderd keer erger dan die steentjes in mijn schoen, want die beesten durfden wel eens hun poten gebruiken om me te laten weten dat ze er nog steeds zaten. Het enige wat er in mijn hoofd omging was: niet beginnen tsjirpen, jongens!’.»

HUMO Het is een ondankbare rol, net voor de finale afzwaaien.

RUBEN «Een enorme teleurstelling natuurlijk, ik kon de overwinning al ruiken. Het is samen met de eerste afvaller, mijn maatje Matteo, de vervelendste manier om eruit te liggen. Maar goed, ik ben ook wel erg trots dat ik het zo lang heb volgehouden, al baal ik soms nog van die gemiste bullseye. Hoe graaf was het geweest als we alle vier in de finale stonden?»

HUMO Dat hangt er natuurlijk vanaf of iedereen de juiste mol in het vizier heeft.

RUBEN «Ik ben ervan overtuigd dat we alle drie de mol hadden ontmaskerd, dus dat het zelfs in de voorlaatste aflevering al kon aankomen op snelheid bij de eliminatietest. Maar tijdens het invullen merkte ik al snel dat ik te veel domme fouten aan het maken, ik heb er nog veel nachten over liggen piekeren. Had ik maar gewoon mijn tijd genomen.»

HUMO Nog steeds zeker van je mol, nu je de afleveringen op televisie zag?

RUBEN «Absoluut, want in de afleveringen zag ik ook dat mijn medekandidaten tijdens het spel erg eerlijk waren over hun kant van de opdrachten. Er werd weinig achtergehouden voor elkaar.

»Wat me trouwens nog opviel: de camera’s stopten nooit met draaien. Ik zag mezelf onderuitgaan in de rollerdisco en zelfs die keer dat ik per ongeluk een kind om zijn oren sloeg met mijn walkie talkie zat erin (lacht). Gelukkig kwam ik er op andere momenten ook beter uit: bij die schietproef zag alles er erg cool uit en wij vooral heel stoer, maar in werkelijkheid stond ik te trillen op mijn benen (lacht).

»Allemaal goed meme-materiaal, dat wel. De laatste weken kreeg ik natuurlijk massa’s mopjes doorgestuurd, daar heb ik me stuk voor stuk kapot mee gelachen.»

HUMO Ik noteer: ‘het hoogtepunt van ‘De mol’ zijn de memes’.

RUBEN (Lacht) «Maak daar toch maar ‘de vriendschappen’ van. Die zijn voor het leven!»

HUMO Aangepast!

https://www.humo.be/tv/ruben-valt-af-uit-de-mol-op-televisie-zag-ik-mezelf-plots-een-kind-om-de-oren-slaan~bf1c235a/

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #35 Gepost op: 30-04-2023, 22:21:21 »
Aflevering 7 van ‘De mol’: Dat Lancelot als vastgoedmakelaar niet op het woord ‘zakkenvullers’ kon komen, was helemáál verdacht

Het kanariepietje tjirpt, de olielampen daveren en de steeds meer versplinterende houten steunbalken piepen en kraken als een schip in een storm: in de officiële halve finale van ‘De mol’ - volgende week volgt de Grote Ontmaskering! - stortte de tunnel waarin half Vlaanderen verzeild was geraakt, definitief in. Na Thomas werd ook die andere hoofdverdachte, Rubie the Kid, definitief uitgeschakeld.

Vincent Van Peer
zondag 30 april 2023

Naast Ruben was het ook voor de andere overgebleven ‘De mol’-cowboys verzamelen geblazen in het verlaten stadje Mescal, u misschien beter bekend als het door Gene Hackman geterroriseerde Redemption uit ‘The Quick and the Dead’ - de Sam Raimi-film waarin een piepjonge Leonardo DiCaprio zeer tegen zijn gewoonte in de sponde deelt met een óúdere vrouw, gunslinger Sharon Stone! Zien we zo nog uitgebreid op strohalmen kauwen terwijl een eenzaam tumbleweed voorbij rolt: Trigger Happy Toos, Crazy Colt Commy en Sundance Lance. Jawel, in de zevende aflevering van ‘De mol’ zijn we - u merkt het aan de priemende close-ups, de blinkende sporen, de lang uitgerekte schaduwen en de revolverduels in het midden van de straat - in een regelrechte Sergio Leone-western terechtgekomen. Yeehaw!

En terwijl overal tunnels instorten, heb ik er sinds het uitvallen van Thomas eentje voor mezelf gegraven: Lancelot is de mol, ik weet het zeker! Kijk maar naar de puike manier waarop Commy, die blijkbaar om de haverklap met cowboyhoeden getooide Belgen tegenkomt in de luchthaven (‘Allee, ze zijn een keer naar Amerika geweest’), en Toos, wiens Hottie Van De Week-status nu toch al bijna twee maanden standhoudt, hun taak volbrachten. Van alle foto’s die ze voor veel geld moesten nemen, was er maar eentje nipt mislukt. En dat terwijl Lancelot in het gezelschap van de plotsklaps geheel onverdachte Ruben alweer zijn vuige meesterschap etaleerde.

 Op precíés de juiste momenten helpt Lancelot zijn medekandidaten een handje, alle schijn van een goede kandidaat hoog houdend, maar nog veel béter getimed zijn z’n disruptieve tussenkomsten. Hoe gemakkelijk is het bij de tongbrekers wel niet om één woordje fout door te geven (die rode ronde radijsjes raspt Ruth ook ráp, Ruben!) of om er zelf één woordje naast te zitten? Nog mollenstreken: hij zorgde er eigenhandig voor dat er amper postzakken werden verdiend, toonde zich een luizig messenwerper, en bleek ook nog eens een stalen leugenaar toen hij zomaar een nulscore beweerde te hebben gehaald in het whiskyshotjeswerpen - dé sport waarin de bekende atleet Radja Nainggolan al meermaals goud behaalde.

Ik blijf, zeker van mijn stuk als ik ben, nog even doorgaan. Wat deed Lancelot toen hij in het tafelduel al snel buitenspel werd gezet? Het enige wat hij als mol nog kon doen: zichzelf laten afknallen zodat er zeker geen 3.000 euro in de pot kwam. Dat hij als vastgoedmakelaar niet op het woord ‘zakkenvullers’ kon komen, was helemáál verdacht. En nu ik me toch lekker in mijn tunnel heb verschanst: was de Lancelot waarnaar hij genoemd is niet een ridder van de Ronde Tafel die, ondanks zijn heldenstreken, toch maar mooi met de vrouw van zijn baas tussen de lakens dook? Uitkijken, De Coster!

Neenee, laat me het nu al zeggen: Lancelot is niet zomaar een mol, maar een dirigent die zijn medekandidaten een aardig walsje laat dansen, precies zoals hij het wil. Het is nu alleen nog wachten op het moment dat hij al zijn geheimen prijsgeeft: hoe heeft hij gesaboteerd, waarom heeft hij destijds bij de kernraketproef geen pasvragen genomen, en vooral, hoe heeft hij nu in godsnaam die flikken in Malawi omgekocht?

 Voor ik het zou vergeten: de aflevering zelf was een meer dan fijne aanloop naar de finale, waarin verder nog bleek dat Toos geen kieken zonder kop is, maar gewoon een kieken op zijn kop hééft, dat Play4 het niet kan laten om net als de rest van Vlaanderen een beetje op de VRT te vitten (‘En dat met ons belastinggeld!’), en dat de term ‘riding shotgun’ komt van de gewapende wacht bij postkoetsritten in het Wilde Westen - en dus níét, zoals tot hiertoe algemeen werd gedacht, van het megacoole nummer van George Ezra. Ligt het trouwens aan ondergetekende, of miste ook u de stem van Gilles De Coster wanneer hij nu en dan werd vervangen door een op z’n regels kauwende Texaan met een ‘vraaistellin’’? Welaan dan, zo snel kan het dus gaan met dat stockholmsyndroom.

Eén ding is zeker: de mol heet dit jaar niet Jan, Piet of Lies, maar wel Lancelot, Comfort of Toos - meer bepaald: Lancelot, uw stok in alle wielen, de koetsier die zijn postkoets uitsluitend poetst met potvispis.

https://www.humo.be/tv/aflevering-7-van-de-mol-dat-lancelot-als-vastgoedmakelaar-niet-op-het-woord-zakkenvullers-kon-komen-was-helemaal-verdacht~b4868fd7/

Offline Vonne1968

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #36 Gepost op: 30-04-2023, 23:35:13 »
RUBEN "Ik ben ervan overtuigd dat we alle drie de mol hadden ontmaskerd, dus dat het zelfs in de voorlaatste aflevering al kon aankomen op snelheid bij de eliminatietest."

Vorige week had Ruben nog saus in zijn hoofd en geen idee. Kan snel omslaan blijkbaar.

Offline Mollenjager-DT

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #37 Gepost op: 1-05-2023, 00:23:36 »
RUBEN "Ik ben ervan overtuigd dat we alle drie de mol hadden ontmaskerd, dus dat het zelfs in de voorlaatste aflevering al kon aankomen op snelheid bij de eliminatietest."

Vorige week had Ruben nog saus in zijn hoofd en geen idee. Kan snel omslaan blijkbaar.
Dat was aan het einde van aflevering 5. Ondertussen zijn we al aan het einde van aflevering 7 en in het spel dus al bijna een week verder.

Offline Reflektor

 • Forumlid
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #38 Gepost op: 2-05-2023, 23:45:07 »
A Boat To an Island On the Wall

Offline Tunnelgraver

 • Forumlid
 • Een uur lang winnaar De Mol Pool 2021 ;-) (2e...)
Re: De Mol in de media (2023)
« Reactie #39 Gepost op: 3-05-2023, 00:27:38 »
Nou, hij zit in de finale en voor zover ik heb begrepen zijn de finalisten ook aanwezig bij het gebeuren in Antwerpen komend weekend. Dus dit lijkt me een prima moment voor Gilles om een lans te breken voor Lancelot.
2019 the double: NL en B Mol ontmaskerd. 2021  de bubble double: wederom NL en B Mol ontmaskerd. 2022: B Mol goed voor ze het zelf wist. 2023: eitje!