Recente berichten

Pagina's: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10
71
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Seizoen ranking
« Laatste bericht door Betonmol Gepost op 21-05-2024, 13:56:47 »
1. Zuid-Afrika (S5)
2. Vietnam (S7)
3. Griekenland (S8)
4. Duitsland (S9)
5. Argentinië (S4)
6. Sicilië (S12)
7. Arizona (S11)
8. Mexico (S6)
9. Canarische eilanden (S10)

Ik vond de oudere seizoenen doorgaans wat leuker misschien treed er gewenning op. We blijven kijken en genieten natuurlijk.
72
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: [Kandidaat] Senne
« Laatste bericht door klakske Gepost op 21-05-2024, 13:48:42 »
Senne was een goeie leuke mol. Enig schoonheidsfoutje...in de toren heeft hij zich volgens mij verraden en veel geluk gehad dat Carolien en Philippe het niet opmerkten. Je zit niet als kandidaat een uur opgesloten in een toren om dan aan het einde te zeggen 'ik heb NET ontdekt dat er een lont aan mijn ketting zit'....dat samen met de omslachtige omschrijving van de 'houten constructie met de witte knop' en 'de zwarte tekstjes'....te veel onnodige details om af te leiden/tijd te rekken, maakte voor mij dat ik Senne niet meer uit het oog verloor.
Ik ben er ook van overtuigd dat de Amsterdam keuze niet willekeurig was. Londen of Parijs leken me veel interessanter. Maar hebben natuurlijk geen 'm stem daar'' anagram. Er wordt nooit over gesproken, maar bepaalde hints zijn ook voor de kandidaten hoor-of zichtbaar...
73
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door Mvnl Gepost op 21-05-2024, 13:40:51 »
De precieze afleveringen weet ik niet meer, maar voor mij zijn het vaak de momenten dat de mol iets zegt dat niet geloofwaardig klinkt (als een kandidaat dat zou zeggen) of te overdreven gepikeerd reageren als een opdracht mislukt ofzo.

Oh dit ook heel erg. En dat flikte Senne na de toren en de kart, en bij de laatste Nederlandse mol gebeurde dat dit jaar ook na de schilderopdracht, en de vorige nederlandse had er helemaal vaak een handje van. Waarom zou je als kandidaat zo erg in de modus 'dit komt door jou, dit is niet mijn schuld??' gaan zitten?
74
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door wouterv Gepost op 21-05-2024, 12:22:50 »

Bij Elisabet bij de bootopdracht, waarom lag die niet in het water? Als ik de mol was zou ze in het water belanden, tenzij ze het zelf was natuurlijk.



Dit was de reden waarom Axel op haar zat. Elisabet had de avond ervoor gezegd dat ze niet graag in open water zit (zonder de opdracht te weten). Hierdoor vond Axel het raar dat zij dan toch op de boot zat. Alle anderen (Bas, Kaat en Joeri) hadden elkaar nodig om Elisabet op het spoor te komen
75
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door mocemole Gepost op 21-05-2024, 12:11:22 »
Ik heb nog maar 3x vroeg juist gezeten.

Bij Elisabet bij de bootopdracht, waarom lag die niet in het water? Als ik de mol was zou ze in het water belanden, tenzij ze het zelf was natuurlijk.
Meteen was ook haar antwoord bij het scherm bij het kiezen van de mol geniaal: ze had het wel verwacht, goed gelogen.

Lennart had ik ook snel door, zijn positie in het maïsveld, het overdreven vals zingen bij de karaoke en toen hij het veld inging bij de wijnmakers om druiven te halen was ik helemaal zeker.

En dan Senne, een beetje toeval dat ik voor de eerste aflevering al naar hem keek, na de aflevering heb ik veel kandidaten weggestreept, waardoor er maar een stuk of 3 overbleven die volgens mij het nog konden zijn. Bij de toren was ik wel overtuigd dat hij het moest zijn.

Bij al de andere mollen zijn er die ik nooit verdacht (Pieter), of waarvan ik afstapte omdat ze toch te veel goede acties hadden of iemand anders verdachter leek.

76
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Hoe deed Senne het vergeleken met andere mollen?
« Laatste bericht door foxhunter Gepost op 21-05-2024, 11:46:24 »
Bij mij is Lennart een flink stuk gezakt in waardering, omdat hij weinig heeft gemold in het begin. En daarmee de afvallers van de eerste afleveringen overleverde aan een roulette wie zou afvallen. Die grote graai aan het einde van het seizoen vond ik al helemaal een afknapper.
Ik snap de waardering dat hij zo lang verborgen bleef en dat dat gezien wordt als een 'kwaliteit' , maar ik zie dat niet zo.
Dan was die grote graai van Alina aan het begin nog beter te billijken, maar om dit in aflevering 1 als excuus te gebruiken om dan maar van alles goed te doen, dat was al minder te waarderen. Daar kunnen de mollen dan niks aan doen, maar ik ben blijkbaar geen fan van de 'grote graai'. Die trekt het seizoen onderuit.

Sowieso staat Senne een flink stuk hoger op de molladder dan Lennart bij mij, omdat Senne geen kans onbenut liet om de pot zo laag mogelijk te houden. Dat heeft Lennart niet gedaan. Te weinig aan het begin, teveel aan het einde bij Lennart. Bij Senne had ik het zelfs leuk gevonden als hij iets vaker iets goed deed, omdat hij dan lastiger te vinden zou zijn geweest.
77
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door foxhunter Gepost op 21-05-2024, 11:32:43 »
Senne is dicht bij zich zelf gebleven. Als het zijn aard is om vals te spelen dan is er een top casting geweest.
Alleen hoefde hij nu geen spijt te hebben achteraf, iets wat je van te voren al kon bedenken, dat expres genoemd werd, dat deze 'nette' jongeman achteraf altijd spijt heeft van zijn daden, en dat dat nu een keertje niet nodig was.

Hij heeft veel molacties laten zien, mede onder pressie van de verdubbelaars, maar dit zo natuurlijk gedaan door dicht bij zichzelf te blijven, dat het aan zijn gezicht niet te zien had. O wat had hij een spijt van een weekendje Amsterdam (not).

En ik denk dat hij ook een mol is geweest die veel meer heeft gedaan, dan de productie nodig of wenselijk vond, ja uiteindelijk makkelijk te vinden, maar zich goed van zijn taak gekweten.

Als er dan toch kritiek moet zijn, dan is het op de manier waarop Michaël als alternatieve mol naar voren is geschoven, iemand die de goedheid zelve is en in de finale nauwelijks uit zijn woorden kon komen en het gemak waarmee een half forum zich toch in de luren laat leggen door de productie, terwijl Michaël overduidelijk geen mol kon zijn.

Ja ik was aan het pushen in het begin op Bernard, in de hoop op een verborgen mol die ook eens geld pakt om iedereen eens goed op het verkeerde been te zetten. En daarna nog hopen op Stephanie met hetzelfde idee, maar nee het was een lineaire mol die met een onschuldig koppie overal heeft gemold. Dan is op een gegeven moment de twijfel ook verdwenen en kan je er niet meer om heen.
 
Een mol moet mollen in aflevering 1 en 2. Maar zoveel als Senne heeft gedaan in die afleveringen, dat is zeldzaam. Bijvoorbeeld bij 1.3 de verdubbelaars nomineert hij Charlotte en ook zichzelf als snelle drukkers. Had klakkeloos ook 3000 uit de pot kunnen zijn, als de groep op zijn suggestie inspeelt. Hij had hier ook al vreselijk door de mand kunnen vallen. Maar dat leek Senne niet te boeien.

Een lineaire mol die bij iedere opdracht heeft gemold en toch redelijk verborgen bleef. Hij heeft het prima gedaan, maar het is ieders smaak van hoe wij het spel het liefste zien, daar kan je over twisten.
78
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door Soes Gepost op 21-05-2024, 09:22:15 »
De precieze afleveringen weet ik niet meer, maar voor mij zijn het vaak de momenten dat de mol iets zegt dat niet geloofwaardig klinkt (als een kandidaat dat zou zeggen) of te overdreven gepikeerd reageren als een opdracht mislukt ofzo.
Bijvoorbeeld Senne die na de torenopdracht gepikeerd tegen Bernard zei: Waarom heb je mij niet uit de douche gehaald vanmorgen? Dat vond ik een heel vreemde uitspraak en voelde echt als een poging om als kandidaat over te komen die niet in de toren had willen zitten.

Pieter had ook zo'n moment, dat hij chagrijnig in de auto zat nadat hij ergens geen voordeel had gewonnen volgens mij. Dat vond ik slecht geacteerd.

Bij Gilles en Alina was zo'n moment er ook, maar kan ik even niet voor de geest halen, zou ik het seizoen moeten terugkijken. Alina was wel lastig omdat zij ook vaak wél geld binnenbracht, terwijl dat naar mijn idee niet per se nodig was.

Uma: de krokodillentranen na de opdracht met de knoppen indrukken (en de fluithint trok me definitief over de streep).

Lennart had ik volgens mij vanwege Follow the money gevonden, maar wel pas heel kort voor de finale.

Bij Eline zat ik op Annelies (wanneer kiezen ze een keer voor een oudere mol?), bij Elisabet was ik overtuigd van Bas  :-X. Comfort weggestreept na de Delorian :( dus daar zat ik ook verkeerd op Lancelot. O ja, bij Lancelot dacht ik dat het moment dat hij zijn ei kwijt was en daar zo chagrijnig over was, dat ik de mol te pakken had. Maar dat bleek dus echt te zijn.  ;D

79
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door Marimol Gepost op 21-05-2024, 08:56:47 »
Vrijwel altijd heb ik in de eerste en/of 2e aflevering een moment dat ik denk: " Jij bent de mol." Ik laat me er niet altijd door leiden maar als ik de verkeerde tunnel ben ingelopen dan komt dat eerste moment toch steeds weer bovendrijven.  Ik moet daar meer op vertrouwen.  ::rofl:: Als ik fout zit is dat ook vrijwel altijd op een finalist of laatste afvaller, montage speelt hierbij een belangrijke rol.

Dat gevoel van "Jij bent de mol" komt niet altijd door een molactie, soms is een blik of een uitspraak al voldoende.  ::rofl::

Bij de Vlaamse mol had ik Gilles ook meteen door. Op de zoutvlakte was hij al aan het googelen met het meten met een touw. Het moment dat hij persé dat kapelletje op de berg in wilde was voor mij de doorslag. Lennart was door het uitzoeken van de eerste opdracht in het maisveld al min of meer ontmaskerd. Philippe was ook vanaf moment 1 mijn mol door de roosjes op de taart, het achterlaten van 2 kandidaten in de doodskist en het geven van het juiste antwoord bij de auto op een moment dat het er niet meer toe deed. Hij deed het ook heel leuk. Dat werd volgende afleveringen minder en achteraf bleek ook waarom, zo jammer....

Bij Senne had ik  "het molmoment"  meteen op de boot in de eerste opdracht. Hoe hij afwachtend bleef maar in mijn beleving onrustig werd toen er maar niet gedrukt werd en opgelucht leek toen dat wel gedaan was. Michaël viel ook op maar ik beredeneerde al snel dat hij bijna 40 minuten aan de boot gehangen heeft. Dat betekent in die positie wel heel veel tijdrekken. In de opdrachten en afleveringen daarna zat hij niet in goede molposities itt Senne.
80
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Hoe deed Senne het vergeleken met andere mollen?
« Laatste bericht door Talpavenator Gepost op 21-05-2024, 08:56:18 »
Lennart blijft voor mij de beste mol op afstand, want steengoed gemold en pas heel laat verdacht (mede dankzij hulpmol Philippe) en Senne daarom op gepaste afstand op de tweede plek, want ook gedurfd gemold (weinig mollen proberen overal te mollen), maar te vroeg ontdekt. Hierna stop ik met de ranking, omdat ik moeilijk verschil vind aan te brengen. Ze hebben eigenlijk allemaal goede en mindere
momenten.
Pagina's: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10