Recente berichten

Pagina's: 1 ... 6 7 8 [9] 10
81
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door Mvnl Gepost op 21-05-2024, 07:28:20 »
S4: aflevering 2 was een red flag. Bij de eerste keer kijken viel me op dat die alles goed deed bij de berg op fietsen en dan dat misbruiken door de kerk in te mogen en te falen. Bij het terugkijken viel me op dat die qua mindset veranderde bij de bom bij Ruth, eerst stemde hij tegen daarna wou hij opeens helpen.

Ah ja, dit was idd ook typisch een mollenactie. Ik zat toen al te veel met mijn focus op Hanne denk ik, maar nu ik dit lees denk ik wel 'dat voelde wel als moment om hem in de gaten te houden'n
82
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Lo Gepost op 21-05-2024, 04:07:59 »
Als Senne dit zelf heeft weten te ontfutselen, is dat goed gedaan door hem.
Ja dat vind ik ook knap. Zei Lynn ook niet bij haar afscheid dat de mol zo enorm toenadering tot haar had gezocht in de laatste dag? Dat was dan dus Senne, die hoorde dat zij het zo moreel goed van hem vond om voor het weekendje weg met mama te gaan. Senne heeft toen dus aangeschurkt bij haar, wetende dat hij aan iemand de verdubbelaar moest doorgeven, en zijn slachtoffer uitgekozen. Doortrapt hoor. En wij hadden het allemaal moeten weten toen. Ik weet nog dat ik destijds riep dat Senne de clues had met die verdubbelaars, dat daaruit zou blijken of hij de mol was of niet. En hij behandelde ze perfect, door 1 opdracht te laten verknallen en de laatste verdubbelaar weg te zenden met Lynn.

Wat wel tegen Senne spreekt: het hele land zat al de hele serie op hem. Pas op het slot draaide dit naar Michael. Ook hier op het forum. Vond men het too obvious? Zo bezien is Senne dan niet een topmol geweest. Ik zei al toen ik overstapte van Charlotte naar Senne dat ik verwachtte dat dit jaar een jaar zou zijn waarop we in de toekomst gaan terugkijken en zeggen dat het zo'n makkelijk jaartje was. Dat wil je toch niet.

Ook wel weer eens dat bijv. vorig jaar er ook net zo veel kandidaten op Comfort zaten op het eind als dit jaar met Senne. Grappig dat beiden hierdoor de Reversed Psychology konden inzetten. Ook in voorgaande jaren werd de mol toch al wel in vrij vroeg stadium door de kandidaten ontdekt en was het puur de edit die het nog moeilijk maakte.

Ik denk dat al met al Senne het toch bovenmatig goed heeft gedaan. Ik hoor steeds over die Lennart, ik heb dat seizoen nooit gezien, maar die lijkt me dan de beste Vlaamse mol aller tijden. Senne komt toch uit in de goede subtop, beter dan Commy vind ik toch wel, veel gewaagde molacties, het meeste gewoon uitgezonden in de afleveringen. Chapeau ::ok:: ::bravo::
83
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door wouterv Gepost op 21-05-2024, 01:06:41 »
Ik vind ook dat Senne hier te hard aangepakt wordt. Elk seizoen wordt de mol in Vlaanderen zo geholpen:
S1: Magda mag blijven dobbelen totdat ze de zwaarste opdracht moet doen die ze geloofwaardig kan weigeren
S2: Hugo mag als eerste een enveloppe kiezen én weet welke de uitzonderingspositie is. Hierdoor kiest hij die en is heel de laseropdracht in het verlaten dorp eigenlijk een farce.
In hetzelfde seizoen vindt Hugo 2 speelkaarten met de hoogste pokerhand op de WC. hierdoor mag hij als eerste aan de beurt en haalt zo dus geld uit de pot
S3: Marc krijgt een oortje om hem zo op de hoogte te houden van wat de kandidaten geantwoord hebben.
S4: Gilles krijgt te horen hoeveel volk er op metro zit. Hierdoor kan hij ter plaatse kiezen wat hij doet. Een belangrijk verschil met de APE is dat hier Gilles alles zelf kon beslissen ipv. de groep te beïnvloeden.
S5: Eline en de duikers is het beste voorbeeld
S6:  Pieter krijgt te horen wie de afvaller is om die zoveel mogelijk geld mee te geven. Hier werd hij zwaar gecounterd door Baha, maar dit had de groep zoveel geld gekost indien gelukt
S7:  Elisabet haar eerste actie was om kokers te wisselen waardoor de kaart van de groep niet klopte, dit was echt een zwaar voordeel geweest indien gelukt maar ze had haar camera beschadigd en hierdoor waren er geen beelden, dus de actie mocht niet doorgaan. Het alternatief was beter en geloofwaardiger.
S8: Alina die de groep al in de min mocht laten starten gaf haar zoveel voordeel dat de eerste afvaller nooit echt een kans kreeg (maar gelukkig was die dom genoeg om all in te gaan op Bart, die het hardste opviel en daardoor had die 0). Je kan stellen dat Alina gepust heeft, maar bij Bart geloof ik echt dat die zelfs zonder push dit had gedaan.
S9: Lennart had bij mijn weten geen moment zo, die werd zelfs door productie tegengewerkt omdat ze hem te ver vonden gaan.
S10: Philippe kreeg de punaise zomaar cadeau en de hulp van een familielid is ook zoiets waarbij ik denk: hmm. Misschien is dat de mol teveel voordeel geven.
S11: De delorean tel ik niet mee omdat Comfort deze plaats niet kreeg, in tegenstelling tot de andere voorbeelden. Bij haar heb ik  zo direct geen flagrant voorbeeld.


Daarbij, ik denk ook niet dat Senne alles cadeau kreeg bij de hackopdracht. De productie zei een paar keer letterlijk dat ze de afvaller nooit zouden bekendmaken. Als Senne dit zelf heeft weten te ontfutselen, is dat goed gedaan door hem. Daarbij zei hij ook dat hij twijfelde tussen Lynn en Stéphanie. Als hij dat kon volgen, zou hij weten dat Stéphanie hem wel verdacht en nooit aan haar geven.
84
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door Michmol Gepost op 21-05-2024, 01:06:16 »
Rondomennabij de ontknoping.

Maar ik merk dat zulks bij De Mol, zoals anderen ook hebben opgemerkt, nauwelijks uitmaakt. Ik word zó blij van dit programma ::cheerleader::
85
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Michmol Gepost op 21-05-2024, 00:51:12 »
Ik zie hier allerlei mensen zinspelen op het gegeven dat er een soort taboe rust op 'de mol als productieassistent'. Die memo heb ik kennelijk gemist... Zelfs de 'oppermol' George leerde weken vóór vertrek waterskiën.

Het concept van het programma is simpel: er zijn 9 kandidaten en 1 mol. Die 9 kandidaten dienen er gedurende de opdrachten achter te komen wie die mol is. Meer niet. Er is geen enkel voorschrift van hoger of lager orde die bedingt dat de Mol alles helemaal zelf of à l'improviste moet rooien. Dus douze points van Michmol voor de ananas, het briephje en andere hulpmiddelen.  ::bravo::
86
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door wouterv Gepost op 21-05-2024, 00:47:38 »
In mijn beleving:
S1: nooit live gezien.
S2: Hugo door zijn job voor het seizoen startte (ik was 12 toen, dus nu denk ik dat dit eerder een examenvraag oplossen is met een foute methode maar toch de juiste oplossing krijgen)
S3: Nooit verdacht. Ik zat volop op Stijn
S4: aflevering 2 was een red flag. Bij de eerste keer kijken viel me op dat die alles goed deed bij de berg op fietsen en dan dat misbruiken door de kerk in te mogen en te falen. Bij het terugkijken viel me op dat die qua mindset veranderde bij de bom bij Ruth, eerst stemde hij tegen daarna wou hij opeens helpen.
S5: Eline nooit verdacht. Ik snap het West-Vlaanderenverhaal, want in België heb je een Vlaams deel in Wallonië (Luik) en een Waals deel in Vlaanderen (West-Vlaanderen). Ik zat vol op Annelies.
S6: de aflevering met familiebezoek deed het hem. Eerst de achtbaan én daarna de cinemaquiz was voorgekauwd en deed me switchen.
S7: Elisabeth leek me qua profiel een goede mol maar ik heb haar geschrapt nadat ze met de slang sliep. Ik vond dat er niet echt een punt was, waar je haar kon vastpinnen
S8: Alina nooit verdacht, aflevering 2 was eigenlijk het punt waar je het kon weten
S9: Lennart begon ik te verdenken na de dossiers, terugkijken klopte alles
S10: Philippe nooit verdacht en Uma ook niet.
S11: het vallen van de koord bracht haar op mijn lijstje, de delorian  liet haar vallen
S12: vanwege de comment rond valspelen op mijn lijst en nooit eraf geraakt.
87
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Mollenjager-DT Gepost op 21-05-2024, 00:24:32 »
Ga ik volledig mee akkoord.
Ik heb eigenlijk amper het gevoel dat Senne zélf heeft moeten Mollen.
- Dat briefje in de doodskist heeft hij van de productie gekregen.
- De ananassen heeft hij van de productie gekregen.
- Bij de ijsjes heeft de productie hem gezegd hoeveel antwoorden fout moesten zijn.
- In de toren moest hij gewoon een douche nemen om te laat aan het ontbijt te zijn, maar verder niets doen tijdens de opdracht.
- Dat de laatste verdubbelaar verloren ging met de eliminatie van Lynn, kon hij fixen doordat hij de eliminatie ervoor alle tests kon zien/volgen/lezen, dus het was wel een héél beredeneerde gok om te weten wie zou afvallen. (Enkel jammer dat Charlotte de verdubbelaars aan Senne had gegeven..)
Iedereen heeft er natuurlijk zijn eigen mening over en dat mag ook, maar ik vind je toch heel streng hoor. Ik vond Senne persoonlijk wel een heel goede mol, alleen al omdat hij in zo goed als elke opdracht gemold heeft, een lage groepspot heeft weten te bereiken zonder grote veiling (zoals Lennart en Alina, de 2 lagere groepspotten, wel hadden) en omdat hij de verdubbelaars grotendeels eigenhandig teniet heeft gedaan.
- Dat briefje kan hij van de productie gekregen hebben, maar dat kan hij toch even goed zelf bedacht hebben?
- De ananassen heeft hij inderdaad van de productie gekregen en het had niet echt gehoeven, maar het is leuk om achteraf te tonen en er bleef ook een risico, want iedereen zat heel dicht op elkaar en hij moest het er nog steeds zelf ongezien opgooien.
- Bij de ijsjes hebben ze inderdaad gebrieft over hoeveel antwoorden best fout konden zijn, maar is zo'n briefing niet standaard voor een mol? Dat is toch het hele concept. Daarbij komt nog eens dat hij zelf eigenlijk bij de ijsjes wou zitten, maar de groep hem naar de auto's gestuurd heeft. Daar heeft hij er nog steeds zelf voor moeten zorgen dat er genoeg foute antwoorden gegeven werd, waarvoor die succesvol 6 van de 7 keer tot bij de deurtjes is geraakt.
- Over de toren ben ik het wel echt niet eens. Hij moest inderdaad te laat aan het ontbijt zijn, maar dat moest hij nog steeds zelf zien klaar te spelen. Heeft hij dat van de douche niet zelf verzonnen? Dan nog moest hij zorgen dat hij de laatste was. In de toren heeft hij ook genoeg gemold door amper contact te zoeken, de ventilatoren amper uit te schakelen, geen duidelijke of nuttige informatie door te geven, de tekstjes op de muur slechts heel laat te vinden, niet efficiënt te werken tijdens het uitzetten van de ventilatoren, vertragen en het bepalen van de volgorde voor de doos van Pandora op het einde, ... Als er nu 1 opdracht is waarbij je hem echt niets kan verwijten, is het deze wel denk ik.
- Is dat van die gehackte eliminatie wel zo? Ik betwijfel sterk dat hij ook effectief de hele test van alle kandidaten heeft kunnen meelezen. Dit was toch gewoon pure manipulatie om elk kandidaat zoveel mogelijk vragen te laten kopen. Ik denk dat hij effectief gewoon slim de verdubbelaars doorgegeven heeft op basis van wat hij de voorgaande dagen opgevangen had, zoals hij zelf ook benoemd achteraf over Lynn. Dat Charlotte de verdubbelaars aan hem geeft, geeft ook aan dat ze hem waarschijnlijk op dat moment nog wel erg vertrouwde en daar heeft hij toch zelf ook een groot aandeel in, vermoed ik.

Andere momenten kon hij gewoon verder gaan op wat anderen deden (zoals foute antwoorden volgen). Bijvoorbeeld bij de spaghettiproef waar hij eerst Charlotte imiteert (geen verdubbelaars bij) en daarna niet eens hoeft te saboteren want Bernard heeft al een fout spaghettibord gekozen.

En er waren ook veel momenten waar hij bewust had kunnen Mollen, maar dat niet deed..
- In de doodskisten begint hij zelf over het feit dat hij de muziek herkent, terwijl Stéphanie er nog niet eens op gelet had en hij bewust had kunnen zwijgen daarover (om dan achteraf verbaasd te doen "oh shit, die muziek, ik had daar niet op gelet")
- Omertà/Zwemmen: Als hij 5 seconden trager zwemt, dan moet de opdracht opnieuw en verliezen ze dus tijd.. Maar dat laat hij na.
- Veiling van telefoontje met de Mol: Zijn bod van 2500€ slaagt op niets. Als het op een na hoogste bod wint, dan ga je voor 2900€ of - omdat je weet dat anderen voor 2900€ zullen gaan - voor 2800€, wat Bernard en Stéphanie deden. Michaël had dit voorzien en won met 2600€... Senne biedt amper 2500€? Ik snap nog altijd niet hoe hij daar bij kwam.
Ik vind het ook wel heel spijtig en een beetje oneerlijk dat je hier kritiek uit op de enige 3 opdrachten waar de mol zo goed als niet heeft gemold, terwijl hij dat in bijna elke opdracht wel gedaan heeft.
- Bij de spaghettiopdracht hoeft hij Charlotte helemaal niet te imiteren. Het was zijn plan al van bij de start van de aflevering om die brutaal tijdens de laatste opdracht van de aflevering in te zetten, dus vergat hij die hier toevallig. Dat hij hier niet hoeft te saboteren kan je hem toch ook niet verwijten? In interviews is er meermaals aangegeven dat hij hiervan enorm baalde omdat hij zelf graag een fout bord had gekozen, maar als een andere kandidaat dat al gedaan heeft, kan hij toch niets meer doen. Daarbij geef je ook kritiek op het feit dat hij vrij verdacht werd in de groep en door de kijkers, maar langs de andere kant geef je wel kritiek op de enige opdracht waarin hij niet gemold heeft. Dan spreek je jezelf toch een beetje tegen? Een mol mag toch af en toe eens wat rustiger aan doen of eens iets goeds doen om wat vertrouwen te winnen?
- In de doodskisten geeft hij enkele goede antwoorden, maar daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde als wat ik het puntje hierboven al benoem. Hij kan toch moeilijk alles fout doen? Het was al vrij snel duidelijk dat Stéphanie niet echt ging helpen met het slagen van de opdracht, dus dan kan hij toch zelf ook wel eens iets goed doen. Hij heeft hier ook wel gemold, dus ik snap niet goed wat het probleem dan is.
- Bij de omerta vind ik de molactie op zich eigenlijk al het aanduiden van 4 kandidaten die waarschijnlijk niet gaan kunnen zwijgen en met 2 op 4 lijkt mij dat ook vrij goed gelukt. Is het dan echt nodig om jezelf nog verdachter te maken, zeker na aflevering 2 waarin hij niet anders doet dan mollen, door dat laatste opdrachtje nog te doen mislukken? Opnieuw dezelfde opmerking als hierboven dus, je moet af en toe al eens wat vertrouwen winnen en iets goed doen om niet volledig door de mand te vallen, zeker als je al enkele opvallende dingen gedaan hebt en nog op de planning hebt staan.
- Bij de veiling hoefde de mol ook niet persé in de auto te zitten voor mij. Er was volgens mij sowieso zeer weinig tot niets verdiend door de aard van de opdracht. Ik vind zijn bod ook helemaal niet vreemd. Je kan bij zo'n bieding waarbij het 2de hoogste bod wint toch steeds blijven doorredeneren? Je kan bv. denken geen €2900 te kiezen, want niemand zal in dit geval €3000 bieden, maar zo kan je steeds blijven doorgaan.

Het feit dat zowel de kandidaten (Bernard vanaf aflevering 3, de rest al in aflevering 5, op Lynn na) duidelijk Senne viseerden, terwijl ook op tv vrij opvallend was dat Senne mollenstreken uithaalde en hij wekenlang (enkel niet bij de eerste en de 2 laatste afleveringen) de meest verdachte kandidaat was bij de kijkers, versterkt dan ook mijn gevoel.
Hier spelen toch meerdere factoren een rol. We zagen in eerdere seizoenen al meermaals daar er meerdere kandidaten op de juiste mol zitten en sommigen werden zelfs nog veel vroeger verdacht. Michaël, Stéphanie en Charlotte verdachten hem trouwens pas aan het einde van aflevering 5 door de opvallende mollenstreek met de blokkentorens. Bovendien benoemt Michaël hier nog Stéphanie als zijn hoofdverdachte en zeggen Stéphanie en Charlotte beiden ook Lynn te verdenken. Ze was zelfs met zekerheid de hoofdverdachte van Stéphanie. Hier speelt het vertrek van Lynn ook een heel grote rol in. Als zij niet die aflevering was moeten vertrekken, zouden Stéphanie en Charlotte waarschijnlijk ook heel wat onzekerder geweest zijn. Idem voor het vertrek van Coco, Michaël zou anders waarschijnlijk nooit gewisseld zijn. Ik ga even een vergelijking maken met Lennart, aangezien iedereen die geweldig vond omdat die door niemand verdacht werd. Het had er daar echter ook helemaal anders uit kunnen zien als Philippe al heel wat vroeger was afgevallen. Verder komt de kritiek die je hier enerzijds geeft op het sterk verdacht worden door de kijkers en de kandidaten niet echt overeen met de kritiek die je anderzijds geeft over de 3 enige opdrachten waarin die niet gemold heeft. Dan zou het toch net nog opvallender zijn?

In alle eerlijkheid, mijn buikgevoel zei Michaël, mijn ratio zei Senne en ultiem had ik besloten mijn buikgevoel te volgen, dus ik was officieel fout. Maar achteraf gezien was het overduidelijk dat Senne de Mol was en... nja, het lag er iets té vingerdik op.
Ik snap al helemaal niet waarom je zo ontgoocheld bent over met name de verdenkingen als je zelf niet eens Senne als mol had.
88
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Cedric Gepost op 21-05-2024, 00:04:09 »
Gilles werd geholpen met informatie of iemand op de trein zat.
Eline met de zuurstof.
Pieter kreeg informatie wie de afvaller was bij de koffertjes.
Elisabet werd geholpen bij de ondergrondse tunnels.
Alina kreeg de kans om de pot in min te beginnen.
Comfort wist het antwoord op de foto's bij haar rood scherm, want ze moest blijven, ook al zou niemand haar willen helpen.
Dat is allemaal productie. Ga je dan zeggen dat zij allemaal teleurstellend waren?

Senne wist nooit wie de afvaller was, daar moest hij zelf achter komen. En heel mooi opgelost door te vragen wie de kandidaten dachten dat voor hen zat.
 
Ik vind het wel heel streng hoor. Ben akkoord dat de ananas niet hoefde, maar dat is niet te vergelijken met de duikers, dat was echt zelf ingrijpen en voor mij compleet not done.


Natuurlijk moet de mol mollen, en heel graag veel en zelf, maar met info. Dat is het spel, en leuke tv.

Het gaat me vooral om fysieke hulpmiddelen natuurlijk. De zuurstofflessen van Eline, het briefje en de ananas voor Senne.
Informatie geven, tot daar aan toe. Ik ben er niet altijd voorstander van, maar met informatie kan je als Mol nog altijd zelf ietwat kiezen wat je doet.

Om je voorbeelden even te overlopen:
- Gilles kreeg inderdaad die informatie. Had hij die niet, dan was hij te laat geweest voor de metro, maar nu kon hij zich dus toch haasten om op tijd te zijn. Dat heeft invloed en dat gebeurt nog wel eens. Zie ook hoe GDC in Griekenland aan de Mol liet weten of de 'volksvertegenwoordigers' al dan niet voor pasvragen gingen (skydive-proef). Of hoe GDC nu aan Senne liet weten in welke Ape de bom zat. Dit is inderdaad niet uniek. Niet altijd gewenst of nodig in mijn geval, maar ik kan het wel nog aanvaarden.
- Eline met de zuurstof vind echt niet kunnen.
- Pieter... Herinner ik me niet zo goed meer. Die koffertjesproef was wel memorabel uiteraard, maar dat hij die info kreeg ontgaat me even. Vind ik ook wel jammer als het klopt. De Mol zou nooit mogen weten wie de afvaller is of zal zijn.
- Elisabet.. Hoe werd zij geholpen in de tunnels? Zij heeft het daar zelf prachtig geacteerd dat ze bang was (terwijl dat niet zo was) en heeft zelf enkele tubes van plaats gewisseld. Geen idee meer wat de producers daar zouden hebben gedaan.
- Alina.. Daar vind ik vooral dat die "opdracht" niet had mogen plaatsvinden. De groepspot stond al in min nog voor men op reis vertrok.. Het zorgde er ook voor dat Alina later in de eerste échte proef die bel kon gaan luiden in plaats van te Mollen bijvoorbeeld. Foute opdracht.
- Comfort. Vind ik ook geen goed voorbeeld. Dat ze die foto's wist is te begrijpen. Dat is deel van de briefing op voorhand. Het was nog altijd zijzelf die vooreerst al moest zorgen dat ze in de DeLorean terecht kwam én die dan ook nog eens goed moest hebben gestudeerd. Maar het is niet dat men tijdens de opdracht naast haar stond en antwoorden influisterde of zo.

Maar nogmaals, zoals ik eerder (al dan niet in dit topic) ook al zei: allemaal kwestie van interpretatie ook. En dat is helemaal ok. Mensen hebben andere meningen over wat wel of niet kan in het programma, wat wel of niet een goeie Mol is, ... Elke mening is goed en verandert niets aan het feit dat het een topprogramma is. :)
89
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Marisa Gepost op 20-05-2024, 23:42:13 »
Ik vond het een prachtig seizoen.
En verder ben ik het eens met Crapuleke en Mocemole.
90
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Laatste bericht door Cedric Gepost op 20-05-2024, 23:28:35 »
Seizoen 1 - Magda (Frankrijk)
> Ik keek toen nog niet met het doel de Mol te ontmaskeren. Dus niet van toepassing.

Seizoen 2 - Hugo (Spanje)
> Puur door zijn job had ik meteen het gevoel dat hij een goed profiel zou hebben om te Mollen. Ook onder invloed van mijn vader die zei dat Hugo iemand was die vanuit zijn functie wist hoe het is om een groep aan te sturen.

Seizoen 3 - Marc (Italië)
> Was meteen mijn hoofdverdachte omdat ze op het 'San Marcoplein' in Venetië startten. Instant tunnelvisie.. Mol ontmaskerd met een gelukje dus, net als Hugo hiervoor.

Seizoen 4 - Gilles (Argentinië)
> Ik had bij de start van de finale geen flauw idee wie te verdenken. Maar ik las toen ook iemand op Facebook die zei dat Gilles het ideale profiel had om een schermgezicht te kunnen worden, wat wel zo handig zou zijn bij een startende tv-zender als het toenmalige Vier (nu Play4). Ik vond dat wel een goeie denkpiste. Maar opnieuw had ik dus de Mol níet door door het seizoen zelf, maar wel door een bijkomstigheid (na eerder de job bij Hugo en de hint bij Marc).

Seizoen 5 - Eline (Zuid-Afrika)
> Toen ze 'West-Vlaanderen' antwoordde op de vraag waar de Oostkantons lagen, was het overduidelijk. Niemand is zó dom. Had ze nu nog 'Oost-Vlaanderen' geantwoord, dan was een eventuele verwarring nog te plaatsen, maar dit was erover. Wanneer ze enkele dagen als professioneel agente niet meekon in de fietsproef, was dat gewoon extra bevestiging. Nooit zekerder geweest van mijn Mol.

Seizoen 6 - Pieter (Mexico)
> Heb ik nooit ofte nimmer verdacht. Zelfs toen de voeten van de Mol al werden getoond nadat winnaar Lloyd al was aangekondigd, dacht ik nog steeds dat Bahador de Mol was. Nooit heb ik Pieter verdacht.

Seizoen 7 - Elisabet (Vietnam)
> Vanaf seconde 1 wist ik "zij heeft hét perfecte profiel om de Mol te zijn". Maar een interview met Gilles De Coster in Humo zette me op het verkeerde been. GDC zei daarin namelijk dat de uiteindelijk ter plaatse gekozen Mol níet diegene was die ze oorspronkelijk als Mol voor ogen hadden. Dus, dacht ik, zal het Elisabet niet zijn. Want zij was de meest perfecte keuze geweest..
Tot dan in de laatste opdracht voor de finale er die quiz met de kistjes was en bleek dat slechts 1 van de 4 overgebleven kandidaten het scherm "jij wordt misschien de Mol" had gekregen in het begin.. Dus dan móest dat toch wel Elisabet zijn? Kon echt niet anders. Met haar profiel móest zij wel als Mol zijn overwogen.
Dus hoewel ik van in het begin wel wist dat zij de ideale Mol was geweest, had GDC mij op het verkeerde been gezet waardoor ik haar niet echt meer overwoog, terwijl ik diep vanbinnen wel wist dat zij het moest zijn.. Uiteindelijk wist ik dan ook dat het wel haar moest zijn.

Seizoen 8 - Alina (Griekenland)
> Kreeg ik in het vizier toen de 'volksvertegenwoordigers' Salim en Dorien gekozen waren en een hotelkamer met jacuzzi kregen. Want toen Alina en de andere kandidaten dit zagen, riep Alina ineens: "had ik dat geweten, dan had ik meer moeite gedaan om verkozen te worden". En dat vond ik een érg Molse uitspraak. Of beter, een doen-alsof-je-niet-de-mol-bent-uitspraak.
> Bevestiging kreeg ik bij de ouzo-proef (de "ik heb nog nooit") waar zij diegene was die het meeste geld uit de pot haalde.

Seizoen 9 - Lennart (Duitsland)
> Ik verdacht hier voornamelijk Jasmien en zat in die tunnelvisie. Tot Jasmien eruit lag... Dan twijfelde ik tussen Sven en Lennart. Ik heb alles opnieuw bekeken en ben uiteindelijk - weliswaar pas vlak voor de finale - bij Lennart uitgekomen. Gewoon door te vergelijken hoe de overgebleven kandidaten (enkel zij) het in elke opdracht hadden gedaan.

Seizoen 10 - Philippe/Uma (Canarische Eilanden)
> Ik heb het begin van het seizoen gemist omdat ik in het buitenland werkte. Toen ik terugkeerde halfweg het seizoen, had ik het nieuws niet kunnen vermijden dat Philippe als Mol uit het spel was gestapt.. Dus naar heb ik niet kunnen zoeken.
> Uma had ik dan wel meteen door als nieuwe Mol. Omdat zij de meest 'neutrale' persoon was van diegene die nog overbleven. Anderen (Bert, Manu, Anke en Yens) waren té opvallend of té expressief aanwezig geweest in voorbije afleveringen, waardoor een verandering in hun gedrag (door Mol te worden) veel harder zou zijn opgevallen. Het moest dus wel Uma zijn.

Seizoen 11 - Comfort (Arizona)
> Dit seizoen was een constante twijfel voor mij tussen ratio en emotie. Mijn buikgevoel verdacht Comfort, maar rationeel dacht ik dat het Lancelot moest zijn. Tot hiertoe had ik altijd de ratio gevolgd, waardoor ik dus voor Lancelot ging als Molverdacht. Maar ik had dus mijn buikgevoel moeten volgen.

Seizoen 12 - Senne (Sicilië)
> Ik verdacht voornamelijk Lynn. Tot zij eruit lag.. Daarna volgde een beetje hetzelfde scenario als vorig seizoen.. Puur rationeel bekeken kon het niet anders dan Senne zijn, maar mijn buikgevoel neigde steeds naar Michaël. Tot op de dag van de finale heb ik getwijfeld. Uiteindelijk besloten mijn buikgevoel te volgen (om niet dezelfde fout te maken als vorig seizoen), maar dat had ik dus beter niet gedaan. Want achteraf bekeken was het wel overduidelijk eigenlijk dat het Senne moest zijn..
Pagina's: 1 ... 6 7 8 [9] 10