Auteur Topic: Wie verdenkt Wie? / Quotes  (gelezen 6304 keer)

Offline foxhunter

  • Forumlid
  • Andiamo
Re: Wie verdenkt Wie? / Quotes
« Reactie #80 Gepost op: 15-05-2023, 12:33:39 »
maar ze heeft duidelijk gÚÚn 6 vragen op Comfort ingevuld. Dan had ze er namelijk nog ingezeten.
Samya had Comfort wel in het vizier, maar was nog aan het spreiden. Ze wist de antwoorden op Comfort niet toen ze het spreidingsgedeelte nog op Comfort moest invullen, iets van de laatste acht vragen of zo. En blijkbaar pech gehad met gokken.

Les voor de volgende kandidaat: als je over 3 kandidaten spreidt doe dan niet 1-7 op verdachte 1 en 8-14 op verdachte 2 en de rest op verdachte 3, maar doe het afwisselend: 1,4,7,10,13,16,19 op verdachte 1; 2,5,8,11,14,17,20 op verdachte 2 en 3,6,9,12,15,18 op verdachte 3.
Als je dan een antwoord niet weet dan kan je nog ruilen met een andere verdachte en die later weer proberen goed te maken. Als je 1 niet weet voor verdachte 1, dan vul je die in op verdachte 2 of 3 als je daarvoor het antwoord wel weet. En dan moet je vraag 2 of 3 weer op verdachte 1 invullen.
Maar als je alle antwoorden niet weet, dan wordt het gewoon gokken en geluk hebben.

Offline NVR_95

  • Forumlid
Re: Wie verdenkt Wie? / Quotes
« Reactie #81 Gepost op: 15-05-2023, 12:54:16 »
Je moet juist niet teveel een schema hebben qua vragen op een kandidaat. Je wilt namelijk ook altijd zoveel mogelijk mathematisch spreiden. Of bijvoorbeeld 2 van je 3 verdachten meenemen in een enkele vraag. En dan precies bijhouden hoeveel vragen ieder van je verdachten heeft gekregen. Dan kan je in de vragen waar je 1 persoon moet kiezen waar nodig compenseren. Dit is niet makkelijk, maar wel de optimale manier om te spreiden.

Offline Luc

  • Forumlid
Re: Wie verdenkt Wie? / Quotes
« Reactie #82 Gepost op: 15-05-2023, 15:42:36 »
Die actie op de slackline van Comfort was een heel gedurfde maar ook erg opvallende actie (en haar enige waar zij persoonlijk Ç3000 uit de pot hield). Eerst verdacht ik haar hiervoor maar achteraf vond ik dat te opvallend en te gewaagd (zeker in de 1e afl.) dat ik haar nadien losliet.
Maar hierdoor kwam zij in het vizier van 3 andere kandidaten (vooral Toos) waardoor zij zeer voorzichtig moest zijn met het mollen en dat niet meer optimaal kon.
Is het voor de mol wel aan te raden om in een individuele opdracht te mollen? Zeker in het begin!

Opmerkelijk dat Thomas en Ruben (mijn hoofdverdachten tot ze afvielen) door de kandidaten niet of nauwelijks werden verdacht maar wel Toos, Le´la en Lieselot die ik nooit heb verdacht.
« Laatst bewerkt op: 15-05-2023, 15:44:58 door Luc »

Offline Marimol

  • Forumlid
  • 10 kilo bananen......bananen zijn gezond.
Re: Wie verdenkt Wie? / Quotes
« Reactie #83 Gepost op: 15-05-2023, 16:37:02 »
Opmerkelijk dat Thomas en Ruben (mijn hoofdverdachten tot ze afvielen) door de kandidaten niet of nauwelijks werden verdacht maar wel Toos, Le´la en Lieselot die ik nooit heb verdacht.

Ja, dat Thomas en Ruben niet door de kandidaten werden verdacht heb ik ook al genoemd. Toch montage vermoed ik. Vanuit kandidaatperspectief kan ik me wel voorstellen dat Le´la verdacht werd. Ze pakt een verkeerd object in de trein, laat haar eigen filmpje niet zien, komt niet op tijd binnen bij de bootcamp, pakt geen hoefijzers, komt met slechts 3 eieren binnen, wil niet dat Ruben onderhandelt en informatie  geeft in de hotelkamer, haar gedrag bij het pakken van element en in de bunker.

Wij hebben op beeld details gezien die verraden dat ze kandidaat was maar in het spel kan dat heel anders zijn. Toos kan ik me ook wel voorstellen, ik heb hem zelf ook nog even onder de loep genomen. De verdenkingen richting Lieselot snap ik ook niet, helemaal omdat ze verantwoordelijk is voor veel geld.

Offline Marimol

  • Forumlid
  • 10 kilo bananen......bananen zijn gezond.
Re: Wie verdenkt Wie? / Quotes
« Reactie #84 Gepost op: 16-05-2023, 10:06:17 »
Met de kennis van nu ook wel interessant welke filmpjes Le´la kiest.
Toos, Thomas, Lancelot en Lieselot hield ze voor zichzelf. Logische conclusie is dan dat dit haar hoofd verdachten waren. Het is pas halverwege aflevering 2, ze kan dus van verdachten zijn veranderd maar ze is wel de vierde afvaller en ging all in.

Commy, Samya, Ruben en Conny verdacht ze kennelijk niet.
Ik heb eigenlijk nog geen verklaring voor het volgende gedrag van Toos:

Hij doet in de bunker enorm zijn best om in de 2e kamer te komen nadat het Thomas als eerste gelukt is. Toos wil niet dat Le´la geholpen wordt.

Deze plek kan weer afgepakt worden als er 2 kandidaten een onzichtbare code kunnen opnoemen. Toos bepaalt wie de kans krijgt een code te noemen. Hij be´nvloedt Thomas hier die braaf de voorstellen van Toos opvolgt. Toos zegt eerst ik zou Ruben doen en vervolgens Le´la. Comfort kiest hij niet. Wat zou het motief zijn van Toos als kandidaat of als mol voor deze keuze en be´nvloeding van Thomas?

Kandidaat Toos denkt dat hij pasvragen kan pakken met als gevolg ontploffing en geen geld. De mol heeft hetzelfde belang. Wie wil hij eventueel meenemen naar de 2e ruimte?


Verdeling hotelkamers:
? (mannenstem): Doen we mannen en vrouwen of niet of eh?
Le´la: Ik wil wel een keer met een man
Ruben(?): Wij samen?
Le´la(?): Dat is goed
Lancelot: Ik ga met Commy dan

Lieselot: Toos, ik ga bij u?
Toos: Ja

De koppels zijn: Le´la en Ruben, Conny en Thomas, Comfort en Lancelot, Lieselot en Toos

En bij de opdracht met eieren:
Toos tegen Comfort: wij (bij?) handig?

De verdenkingen zijn hier al goed uit te halen. Ook duidelijk hoe Toos  al bovenop Comfort zit. Lancelot wil met Comfort op de hotelkamer. Hij verdenkt haar ook al sinds de slackline.

Offline Molest

  • Forumlid
Re: Wie verdenkt Wie? / Quotes
« Reactie #85 Gepost op: 16-05-2023, 10:18:31 »
Ja, interessant. En Le´la die in de hotelkamer zo fel reageerde op Ruben, omdat hij bijna prijsgaf dat ze weinig gedrukt hadden. Dat zal Ruben alleen nog maar verder de tunnel ingejaagd hebben.

Bij de terugblik in de reŘnie is ook heel goed te zien hoe Ruben en Lieselot in shock zijn, als Le´la afvalt. Nog knap dat Ruben zich zo snel wist te herpakken. In afl. 6 zat hij alsnog vol op Comfort.