Auteur Topic: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad  (gelezen 322 keer)

Offline Mvnl

  • Forumlid
Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Gepost op: Gisteren om 08:04:15 »
Het is achteraf altijd heel makkelijk praten, en ik heb me er lang niet altijd door laten leiden maar alsnog was er bijna elk seizoen wel een soort doorslaggevend moment voor mij waar de mol door 1 bepaalde actie heel erg in het vizier kwam.

Spoilers van mollen uit voorgaande seizoenen

Senne - de torenopdracht. Door tunnel op Stephanie en 'misschien te veel van het goede' laten gaan, maar achteraf was dit wel duidelijk dé positie die je als mol (zeker met de verdubbelaar in het spel) wilde nemen en waar je zelf alle invloed had op het bereiken van die positie.

Lennart - de veilingopdracht. Alsnog was op dat moment mijn tunnel op Annelotte al te diep maar het maakte wel dat ik dacht 'oh wacht eens even..'

Gilles - De metro opdracht. Held uithangen op een moment dat het toch niks meer opleverde. (En indien er wel geld verdiend was was het heel makkelijk geweest net ff te laat aan te komen)

Eline - Dit is nooit als molactie benoemd maar ze kwam bij mij in het vizier toen ze zich als kandidaat uit de groep met hoogtevrees (door een verkeerd antwoord) van het dak liet vallen in aflevering 1(?). Want zelf dan weliswaar de held door zich te laten vallen en een klein bedrag te verdienen maar wel gelijk voor iedereen die ook hoogtevrees heeft de spanning voor de opdracht doen toenemen omdat het dus een reëel risico is dat hen hetzelfde zou overkomen.
(daarnaast ook het rare kruipen in het museum, als agente notabene)

Pieter: de drive-in opdracht. Weet niet meer precies hoe het zat, maar het was weer een gevalletje 'alles ogenschijnlijk heel goed doen om vervolgens niets op te brengen' meen ik.

Uma - het huilen op het dak na een opdracht

Comfort - controversieel maar toch echt die Delorian opdracht, zodra helder was dat de keuzes van degene in die auto met voorkennis volledig konden garanderen dat diegene nooit naar huis zou hoeven (indien mol)


Wat betreft WIDM:
Milouska - Als laatste de brug over gaan in afl. 1waardoor ze als 1e memory mag spelen en 'toevallig' een minbedrag omdraait. Daarna versterkt door de metro opdracht omdat een journaliste no way zó'n slecht topografisch vermogen kan hebben. (Plus dat kandidaten zo lelijk over haar deden dat ik me niet voor kon stellen dat dit was uitgezonden in t geval van een kandidate)

Merel - opensplijten joker: mol als productie-assistent

Jurre - het winnen van een meeting met zichzelf + het (achteraf niet) gespeelde bang zijn voor geesten bij de spookhuis opdracht waarmee hij zijn positie afdwong.
Na de foto-opdracht was het echt erover en niet meer te ontkennen.

Jan - voorzet geven van de 'we zijn niet in Kiev, vriend'-twist

Kees - ik geloof dat ik hier pas zeker was door het 'enkel enkel, dubbel dubbel' dansje waarvan ik dacht dat het I M (ik mol) spelde, wat achteraf niet eens een officiele hint bleek>

Patrick - te gepiqueerde reactie toen hij bij een hotelopdracht niet de kamer kreeg die hij wilde. Weet het fijne er niet meer van, maar zonder voorkennis was dit meen ik niet relevant, en zag hier echt even een mol die zijn zin niet kreeg.

Inge - de opdracht bij die toren waar ze zich met veel tranen over haar angst heen zette (ogenschijnlijk goed want: geld verdiend) maar daardoor na de twist wel een keuze voorgeschoteld kreeg hierdoor waarmee ze als nog kon zorgen dat er niets verdiend werd. (beetje zoals Senne met de blokkentorens)

Over algemeen dus vooral gevallen van blijk van voorkennis/iets (heldhaftig) goed doen wat daarna teniet gedaan kan worden, en soms een tikje productie assisteren.

Offline Lo

  • Forumlid
Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Reactie #1 Gepost op: Gisteren om 08:34:51 »
Ik vond dat kasteel zeker ook een sleutelmoment, alleen soms gebruik je die voor een andere kandidaat. Ik zat toen namelijk op Charlotte en werd hier versterkt. Immers ging zij als laatste zitten. Dat vond ik heel opvallend, ze kwamen met 2 aan, heel laat, en 1 ging al zitten. Toen pas als allerlaatste ging Charlotte zitten. Alleen stond Senne nog onder de douche. Ik zag dit toen dus als mislukte greep van de mol. Bijna gelukt. Maar naderhand werd het toch duidelijk en vormde deze opdracht de basis voor mijn overstap naar Senne.
De Waarzegster voorspelde toch de Toekoms goed door Anna te volgen :)

Offline Elijah

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Reactie #2 Gepost op: Gisteren om 11:10:26 »
Senne: afl 1 Afwachten op de boot en meegaan met de anderen. daarna verdubbellaar opduiken voor vertrouwen.
Comfort: Nooit verdacht, afgeschreven na legeropdracht en rood scherm.
Uma & Philippe: Nooit verdacht. Te hard in Yens tunnel
Lennart: Vanaf afl 3 hypnose opdracht verpest
Alina: Vanaf afl 5: mol salim ging eruit en zocht nieuwe mol: Ze reed toen op het vliegveld duur poortje kapot.
Elisabet: afl 1 op gevoel en elke aflevering meer bevestigt.
Pieter: Afl 5 In de achtbaan willen stoppen omdat steve zich slecht voelde.
Eline: Nooit verdacht: Vol op Davey
Gilles: Niet live gezien
2X van aflevering 1 juist

Offline Cedric

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • "Kzien't an jen oangezichte" - Joke Lannoo (S6)
Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Reactie #3 Gepost op: Gisteren om 23:28:35 »
Seizoen 1 - Magda (Frankrijk)
> Ik keek toen nog niet met het doel de Mol te ontmaskeren. Dus niet van toepassing.

Seizoen 2 - Hugo (Spanje)
> Puur door zijn job had ik meteen het gevoel dat hij een goed profiel zou hebben om te Mollen. Ook onder invloed van mijn vader die zei dat Hugo iemand was die vanuit zijn functie wist hoe het is om een groep aan te sturen.

Seizoen 3 - Marc (Italië)
> Was meteen mijn hoofdverdachte omdat ze op het 'San Marcoplein' in Venetië startten. Instant tunnelvisie.. Mol ontmaskerd met een gelukje dus, net als Hugo hiervoor.

Seizoen 4 - Gilles (Argentinië)
> Ik had bij de start van de finale geen flauw idee wie te verdenken. Maar ik las toen ook iemand op Facebook die zei dat Gilles het ideale profiel had om een schermgezicht te kunnen worden, wat wel zo handig zou zijn bij een startende tv-zender als het toenmalige Vier (nu Play4). Ik vond dat wel een goeie denkpiste. Maar opnieuw had ik dus de Mol níet door door het seizoen zelf, maar wel door een bijkomstigheid (na eerder de job bij Hugo en de hint bij Marc).

Seizoen 5 - Eline (Zuid-Afrika)
> Toen ze 'West-Vlaanderen' antwoordde op de vraag waar de Oostkantons lagen, was het overduidelijk. Niemand is zó dom. Had ze nu nog 'Oost-Vlaanderen' geantwoord, dan was een eventuele verwarring nog te plaatsen, maar dit was erover. Wanneer ze enkele dagen als professioneel agente niet meekon in de fietsproef, was dat gewoon extra bevestiging. Nooit zekerder geweest van mijn Mol.

Seizoen 6 - Pieter (Mexico)
> Heb ik nooit ofte nimmer verdacht. Zelfs toen de voeten van de Mol al werden getoond nadat winnaar Lloyd al was aangekondigd, dacht ik nog steeds dat Bahador de Mol was. Nooit heb ik Pieter verdacht.

Seizoen 7 - Elisabet (Vietnam)
> Vanaf seconde 1 wist ik "zij heeft hét perfecte profiel om de Mol te zijn". Maar een interview met Gilles De Coster in Humo zette me op het verkeerde been. GDC zei daarin namelijk dat de uiteindelijk ter plaatse gekozen Mol níet diegene was die ze oorspronkelijk als Mol voor ogen hadden. Dus, dacht ik, zal het Elisabet niet zijn. Want zij was de meest perfecte keuze geweest..
Tot dan in de laatste opdracht voor de finale er die quiz met de kistjes was en bleek dat slechts 1 van de 4 overgebleven kandidaten het scherm "jij wordt misschien de Mol" had gekregen in het begin.. Dus dan móest dat toch wel Elisabet zijn? Kon echt niet anders. Met haar profiel móest zij wel als Mol zijn overwogen.
Dus hoewel ik van in het begin wel wist dat zij de ideale Mol was geweest, had GDC mij op het verkeerde been gezet waardoor ik haar niet echt meer overwoog, terwijl ik diep vanbinnen wel wist dat zij het moest zijn.. Uiteindelijk wist ik dan ook dat het wel haar moest zijn.

Seizoen 8 - Alina (Griekenland)
> Kreeg ik in het vizier toen de 'volksvertegenwoordigers' Salim en Dorien gekozen waren en een hotelkamer met jacuzzi kregen. Want toen Alina en de andere kandidaten dit zagen, riep Alina ineens: "had ik dat geweten, dan had ik meer moeite gedaan om verkozen te worden". En dat vond ik een érg Molse uitspraak. Of beter, een doen-alsof-je-niet-de-mol-bent-uitspraak.
> Bevestiging kreeg ik bij de ouzo-proef (de "ik heb nog nooit") waar zij diegene was die het meeste geld uit de pot haalde.

Seizoen 9 - Lennart (Duitsland)
> Ik verdacht hier voornamelijk Jasmien en zat in die tunnelvisie. Tot Jasmien eruit lag... Dan twijfelde ik tussen Sven en Lennart. Ik heb alles opnieuw bekeken en ben uiteindelijk - weliswaar pas vlak voor de finale - bij Lennart uitgekomen. Gewoon door te vergelijken hoe de overgebleven kandidaten (enkel zij) het in elke opdracht hadden gedaan.

Seizoen 10 - Philippe/Uma (Canarische Eilanden)
> Ik heb het begin van het seizoen gemist omdat ik in het buitenland werkte. Toen ik terugkeerde halfweg het seizoen, had ik het nieuws niet kunnen vermijden dat Philippe als Mol uit het spel was gestapt.. Dus naar heb ik niet kunnen zoeken.
> Uma had ik dan wel meteen door als nieuwe Mol. Omdat zij de meest 'neutrale' persoon was van diegene die nog overbleven. Anderen (Bert, Manu, Anke en Yens) waren té opvallend of té expressief aanwezig geweest in voorbije afleveringen, waardoor een verandering in hun gedrag (door Mol te worden) veel harder zou zijn opgevallen. Het moest dus wel Uma zijn.

Seizoen 11 - Comfort (Arizona)
> Dit seizoen was een constante twijfel voor mij tussen ratio en emotie. Mijn buikgevoel verdacht Comfort, maar rationeel dacht ik dat het Lancelot moest zijn. Tot hiertoe had ik altijd de ratio gevolgd, waardoor ik dus voor Lancelot ging als Molverdacht. Maar ik had dus mijn buikgevoel moeten volgen.

Seizoen 12 - Senne (Sicilië)
> Ik verdacht voornamelijk Lynn. Tot zij eruit lag.. Daarna volgde een beetje hetzelfde scenario als vorig seizoen.. Puur rationeel bekeken kon het niet anders dan Senne zijn, maar mijn buikgevoel neigde steeds naar Michaël. Tot op de dag van de finale heb ik getwijfeld. Uiteindelijk besloten mijn buikgevoel te volgen (om niet dezelfde fout te maken als vorig seizoen), maar dat had ik dus beter niet gedaan. Want achteraf bekeken was het wel overduidelijk eigenlijk dat het Senne moest zijn..

Offline wouterv

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Reactie #4 Gepost op: Vandaag om 00:47:38 »
In mijn beleving:
S1: nooit live gezien.
S2: Hugo door zijn job voor het seizoen startte (ik was 12 toen, dus nu denk ik dat dit eerder een examenvraag oplossen is met een foute methode maar toch de juiste oplossing krijgen)
S3: Nooit verdacht. Ik zat volop op Stijn
S4: aflevering 2 was een red flag. Bij de eerste keer kijken viel me op dat die alles goed deed bij de berg op fietsen en dan dat misbruiken door de kerk in te mogen en te falen. Bij het terugkijken viel me op dat die qua mindset veranderde bij de bom bij Ruth, eerst stemde hij tegen daarna wou hij opeens helpen.
S5: Eline nooit verdacht. Ik snap het West-Vlaanderenverhaal, want in België heb je een Vlaams deel in Wallonië (Luik) en een Waals deel in Vlaanderen (West-Vlaanderen). Ik zat vol op Annelies.
S6: de aflevering met familiebezoek deed het hem. Eerst de achtbaan én daarna de cinemaquiz was voorgekauwd en deed me switchen.
S7: Elisabeth leek me qua profiel een goede mol maar ik heb haar geschrapt nadat ze met de slang sliep. Ik vond dat er niet echt een punt was, waar je haar kon vastpinnen
S8: Alina nooit verdacht, aflevering 2 was eigenlijk het punt waar je het kon weten
S9: Lennart begon ik te verdenken na de dossiers, terugkijken klopte alles
S10: Philippe nooit verdacht en Uma ook niet.
S11: het vallen van de koord bracht haar op mijn lijstje, de delorian  liet haar vallen
S12: vanwege de comment rond valspelen op mijn lijst en nooit eraf geraakt.
klaar voor de strijd

Offline Michmol

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ontdekking van Paaseiland 1722
Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Reactie #5 Gepost op: Vandaag om 01:06:16 »
Rondomennabij de ontknoping.

Maar ik merk dat zulks bij De Mol, zoals anderen ook hebben opgemerkt, nauwelijks uitmaakt. Ik word zó blij van dit programma ::cheerleader::
Woosie down?

Offline Mvnl

  • Forumlid
Re: Het sleutelmoment waarop je de Mollen doorhad
« Reactie #6 Gepost op: Vandaag om 07:28:20 »
S4: aflevering 2 was een red flag. Bij de eerste keer kijken viel me op dat die alles goed deed bij de berg op fietsen en dan dat misbruiken door de kerk in te mogen en te falen. Bij het terugkijken viel me op dat die qua mindset veranderde bij de bom bij Ruth, eerst stemde hij tegen daarna wou hij opeens helpen.

Ah ja, dit was idd ook typisch een mollenactie. Ik zat toen al te veel met mijn focus op Hanne denk ik, maar nu ik dit lees denk ik wel 'dat voelde wel als moment om hem in de gaten te houden'n