Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]
91
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door mocemole Gepost op 20-05-2024, 23:04:37 »
Dat de Mol door de productie gebrieft wordt over de opdrachten is van alle tijden inderdaad. Maar hulpmiddeltjes krijgen vind ik 'not done'.
Denk aan Eline in Zuid-Afrika die onder water door duikers zou geholpen worden... Of nu Senne die van de productie stukken ananas krijgt (in plaats van die zelf te moeten vergaren bvb) of dat briefje in de doodskist...
Ik heb het daar moeilijk mee.

In mijn ogen moet de productie op voorhand met de Mol alle opdrachten bespreken en eventueel samen nadenken over de mogelijke scenario's van de opdracht, inclusief alle mogelijkheden om te Mollen, maar tijdens de effectieve Molreis niet meer tussenkomen. De Mol de avond voor de opdracht briefen is ok, maar op de dag zelf zou alles aan de Mol zelf moeten worden overgelaten. Zonder dat de productie hem/haar kan helpen met eventuele hulpmiddelen.

Gilles werd geholpen met informatie of iemand op de trein zat.
Eline met de zuurstof.
Pieter kreeg informatie wie de afvaller was bij de koffertjes.
Elisabet werd geholpen bij de ondergrondse tunnels.
Alina kreeg de kans om de pot in min te beginnen.
Comfort wist het antwoord op de foto's bij haar rood scherm, want ze moest blijven, ook al zou niemand haar willen helpen.
Dat is allemaal productie. Ga je dan zeggen dat zij allemaal teleurstellend waren?

Senne wist nooit wie de afvaller was, daar moest hij zelf achter komen. En heel mooi opgelost door te vragen wie de kandidaten dachten dat voor hen zat.
 
Ik vind het wel heel streng hoor. Ben akkoord dat de ananas niet hoefde, maar dat is niet te vergelijken met de duikers, dat was echt zelf ingrijpen en voor mij compleet not done.


Natuurlijk moet de mol mollen, en heel graag veel en zelf, maar met info. Dat is het spel, en leuke tv.




92
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: [Funstuff] Onderschriftenspel 2024
« Laatste bericht door Tunneltelevisie Gepost op 20-05-2024, 23:03:47 »
Gefeliciteerd Starlight!  ::ok::
93
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Marimol Gepost op 20-05-2024, 23:03:39 »
Wat betreft de verdenkingen: WouterV schrijft op pagina 12 in het topic van Senne een overzicht waaruit blijkt dat de meeste finalisten  en/of laatste afvallers vaker al vroeg de mol verdenken.

Toevallig heb ik gisteren het deel dat over de verdenkingen gaat in aflevering 9 van vorig jaar teruggekeken. Inderdaad Toos verdacht Comfort al eerder maar was in afl. 4 al zeker. Lancelot volgde snel en ook Ruben (die Comfort al eerder in het vizier had) ook. Het afvallen van Leïla gaf  de doorslag. Dus ook hier zaten de finalisten en laatste afvaller al vroeg op de mol. Overigens had ook Samya al gespreid op Comfort.

Dit jaar zaten de eerste 5 afvallers iig fout en de 6e twijfelde nog maar had pas  na het afvallen van Lynn meer zekerheid. Als je het vergelijkt met voorgaande jaren valt het best mee toch?
94
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Seizoen ranking
« Laatste bericht door Cedric Gepost op 20-05-2024, 23:03:13 »
Ik hou van lijstjes maken, sorry. Ook dit topic doe ik graag aan mee dus..

1. Mexico (S6)
2. Vietnam (S7)
3. Griekenland (S8)
4. Argentinië (S4)
5. Duitsland (S9)
6. Sicilië (S12)
7. Arizona (S11)
8. Zuid-Afrika (S5)
9. Canarische eilanden (S10)

Geen oordeel: De oorspronkelijke 3 seizoenen, want ik herinner me ze te weinig..
95
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Hoe deed Senne het vergeleken met andere mollen?
« Laatste bericht door Cedric Gepost op 20-05-2024, 22:57:29 »
Ieder heeft natuurlijk zijn eigen manier om te gaan oordelen wat nu een goeie Mol is. Sommigen kijken naar het uiteindelijke bedrag in de groepspot, anderen naar de Molstreken, anderen naar de hoeveelheid verdenkingen, enzovoort. Het is dus sowieso altijd heel subjectief, maar dit is op dit moment mijn ranking.


*****
1. Elisabet (S7-Vietnam): Het meest perfecte profiel om de Mol te zijn. Deed ze voortreffelijk, zeker zonder voorbereiding.
2. Pieter (S6-Mexico): De enige Mol die ik nooit heb verdacht doorheen het seizoen. Geweldig sterk.
3. Philippe (S10-Canarische eiln.): Vond ik een geweldig sterke Mol; doodjammer dat hij vroegtijdig stopte.

****
4. Lennart (S9-Duitsland): Geweldig om zien hoe hij zich zo hard amuseerde én met alles weg kwam, zonder verdacht te worden.
5. Comfort (S11-Arizona): Misschien wel de Mol die het meest een psychologisch spelletje wist te spelen.

***
6. Hugo (S2-Spanje): Voor mij de beste Mol van de originele reeksen.
7. Gilles (S4-Argentinië): Ik blijf Gilles moeilijk vinden om over te oordelen, maar net daarom vond ik hem sterk.
8. Alina (S8-Griekenland): Potentieel een heel sterke Mol, maar jammer genoeg is dat beeld vertroebeld door het vrijstellingsbod bij de start.

**
9. Magda (S1-Frankrijk): Ik keek toen nog niet om effectief de Mol te zoeken, maar voor zover ik me herinner deed ze het best goed.
10. Uma (S10-Canarische eiln): Ik snap waarom men haar niet als Mol had gekozen, maar ook waarom men haar na Philippe's exit wél koos. Moeilijk te oordelen.

*
11. Marc (S3-Italië): Geen top-Mol, voor zover ik me herinner. Al denk ik dat mogelijk ook omdat ik in aflevering 1 al meteen dé tip door had (het San Marcoplein..) en de spanning er voor mij dan al af was.
12. Senne (S12-Sicilië): Topkerel, goeie saboteur, maar té veel door de productie geholpen in mijn ogen en te weinig op eigen houtje gesaboteerd.
13. Eline (S5-Zuid-Afrika): Gewoon té opvallend gemold. Én ze zou geholpen worden door andere duikers bij haar grootste Molactie, wat ik niet kunnen vind.
96
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Cedric Gepost op 20-05-2024, 22:44:01 »
De mol krijgt toch altijd dingen van de productie? Dat is de basis van het spel
Dat de Mol door de productie gebrieft wordt over de opdrachten is van alle tijden inderdaad. Maar hulpmiddeltjes krijgen vind ik 'not done'.
Denk aan Eline in Zuid-Afrika die onder water door duikers zou geholpen worden... Of nu Senne die van de productie stukken ananas krijgt (in plaats van die zelf te moeten vergaren bvb) of dat briefje in de doodskist...
Ik heb het daar moeilijk mee.

In mijn ogen moet de productie op voorhand met de Mol alle opdrachten bespreken en eventueel samen nadenken over de mogelijke scenario's van de opdracht, inclusief alle mogelijkheden om te Mollen, maar tijdens de effectieve Molreis niet meer tussenkomen. De Mol de avond voor de opdracht briefen is ok, maar op de dag zelf zou alles aan de Mol zelf moeten worden overgelaten. Zonder dat de productie hem/haar kan helpen met eventuele hulpmiddelen.
97
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Pjotr1992 Gepost op 20-05-2024, 22:37:46 »
Ga ik volledig mee akkoord.
Ik heb eigenlijk amper het gevoel dat Senne zélf heeft moeten Mollen.
- Dat briefje in de doodskist heeft hij van de productie gekregen.
- De ananassen heeft hij van de productie gekregen.
- Bij de ijsjes heeft de productie hem gezegd hoeveel antwoorden fout moesten zijn.
- In de toren moest hij gewoon een douche nemen om te laat aan het ontbijt te zijn, maar verder niets doen tijdens de opdracht.
- Dat de laatste verdubbelaar verloren ging met de eliminatie van Lynn, kon hij fixen doordat hij de eliminatie ervoor alle tests kon zien/volgen/lezen, dus het was wel een héél beredeneerde gok om te weten wie zou afvallen. (Enkel jammer dat Charlotte de verdubbelaars aan Senne had gegeven..)

Andere momenten kon hij gewoon verder gaan op wat anderen deden (zoals foute antwoorden volgen). Bijvoorbeeld bij de spaghettiproef waar hij eerst Charlotte imiteert (geen verdubbelaars bij) en daarna niet eens hoeft te saboteren want Bernard heeft al een fout spaghettibord gekozen.

En er waren ook veel momenten waar hij bewust had kunnen Mollen, maar dat niet deed..
- In de doodskisten begint hij zelf over het feit dat hij de muziek herkent, terwijl Stéphanie er nog niet eens op gelet had en hij bewust had kunnen zwijgen daarover (om dan achteraf verbaasd te doen "oh shit, die muziek, ik had daar niet op gelet")
- Omertà/Zwemmen: Als hij 5 seconden trager zwemt, dan moet de opdracht opnieuw en verliezen ze dus tijd.. Maar dat laat hij na.
- Veiling van telefoontje met de Mol: Zijn bod van 2500€ slaagt op niets. Als het op een na hoogste bod wint, dan ga je voor 2900€ of - omdat je weet dat anderen voor 2900€ zullen gaan - voor 2800€, wat Bernard en Stéphanie deden. Michaël had dit voorzien en won met 2600€... Senne biedt amper 2500€? Ik snap nog altijd niet hoe hij daar bij kwam.

Enige sabotages die ik wél ok vond:
- In Centuripe foute locatie van de zak met geld doorgeven.
- Een rondje te weinig rijden bij de karting (toch beter dan het voorziene van de baan gaan, want inspelen op fout getelde rondjes)
- Bij de pastabom speelt hij het ok, al is het toch vooral Lynn die richting de foute Ape stuurt (Senne volgt haar gewoon, zodat Stéphanie en Marta uiteindelijk ook akkoord gaan)
- Wandeltocht om Pinokkio op te halen. Daar doet hij het enige wat hij als Mol kan doen eigenlijk, met zijn te vele pasjes. Meer zat er niet in.

Echt moeilijke of zotte mollenstreken heeft Senne dus niet moeten uithalen. En dat ontgoochelt me toch wel een beetje.

Het feit dat zowel de kandidaten (Bernard vanaf aflevering 3, de rest al in aflevering 5, op Lynn na) duidelijk Senne viseerden, terwijl ook op tv vrij opvallend was dat Senne mollenstreken uithaalde en hij wekenlang (enkel niet bij de eerste en de 2 laatste afleveringen) de meest verdachte kandidaat was bij de kijkers, versterkt dan ook mijn gevoel.

In alle eerlijkheid, mijn buikgevoel zei Michaël, mijn ratio zei Senne en ultiem had ik besloten mijn buikgevoel te volgen, dus ik was officieel fout. Maar achteraf gezien was het overduidelijk dat Senne de Mol was en... nja, het lag er iets té vingerdik op.

Bij mij komt Senne absoluut niet terecht in het lijstje van beste Mollen ooit. Hij heeft gewoon veel te weinig zelf moeten saboteren en wat hij dan eens zelf fout deed, was dan ook nog eens veel te opvallend of door de productie geregeld.

Al bij al blijf ik vrij ontgoocheld achter na dit seizoen op vlak van de Mollenstreken (verder is Senne wel een topkerel natuurlijk).
Al was het verder wel een heel leuke groep, zaten de opdrachten goed in elkaar en was de locatiekeuze (Sicilië) top.

De mol krijgt toch altijd dingen van de productie? Dat is de basis van het spel
98
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Milk Gepost op 20-05-2024, 21:42:43 »
Ik werk met een systeem met punten (punten voor molpositie, punten voor kandidaatsgedrag en punten voor verdachte zaken).

Ik zou bollekes en kruisjes toevoegen  ::ok::
99
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Fervente mollenjager Gepost op 20-05-2024, 21:20:08 »
Ik ga wel akkoord iets te veel duidelijke mollenstreken waardoor toch 3 kandidaten hem op het spoor waren. Het is wel niet daardoor dat ik juist zat op mijn mol. Ik werk met een systeem met punten (punten voor molpositie, punten voor kandidaatsgedrag en punten voor verdachte zaken).
100
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door Crapuleke Gepost op 20-05-2024, 21:19:02 »
Door alle extra filmpjes ben ik toch wel milder over het mollen van Senne.
Die ananas zelf gooien had misschien niet gehoeven, maar levert wel een mooi verhaal op met vochtige ananassapbroekzakken en misgooien vind ik ook wel grappig.
Senne wilde de verdubbelaars inzetten bij de torens, daarom had hij ze bij de spaghetti niet bij zich. Dat heeft hij vooraf had bedacht en is geen imitatie van Charlotte die ze was vergeten. Senne ging als laatste bij de spaghetti, als er geen bord fout was had hij alsnog een foute keuze kunnen maken. Of misschien wil hij gewoon niet mollen en gunde hij iedereen een gezellig avondje met de moeders.

Bij de hack hoorde Senne wel op wie ze die aflevering zaten, maar in de aflevering met het weekendje naar Amsterdam trok hij zoveel aandacht naar zich toe dat hij nooit zeker kon zijn wie hem op dat moment verdacht. Lynn had gezegd dat ze het sympathiek vond van Senne dat hij voor een weekend weg met zijn moeder had gekozen, daardoor wist Senne dat Lynn hem niet verdacht en kreeg zij de verdubbelaars van hem.
Bij de doodskisten wist Senne misschien dat Stefanie weinig van deze muziek wist, dan werp je wel wat verdenkingen van je af door de muziek te benoemen. Stephanie twijfelde bij de finale zelfs nog tussen Senne en Michael (50-50) dus misschien had dat effect.
Dat betekent dat eigenlijk alleen Bernard erg snel en Charlotte en Michael na de torens echt op Senne zaten.

Ik vond dit weer een bijzonder geslaagd seizoen en Senne een prima mol  ::bravo::. Voor mij is het enige echte jammer aan dit programma dat het stopt   ::zwaai::
Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]