Auteur Topic: Molduel: Ruben vs. Thomas  (gelezen 4953 keer)

Offline Heinz

 • Forumlid
 • Proost, Heinz!
Molduel: Ruben vs. Thomas
« Gepost op: 17-04-2023, 15:29:54 »
Comfort, Lancelot en Toos kunnen het natuurlijk ook nog zijn. Maar in dit topic zet ik twee grote verdachten tegenover elkaar. Namelijk...

Ruben vs. Thomas1.1Als Ruben de Mol is dan maakt hij in meerdere opzichten een vliegende start. Samen met Lancelot laat hij Conny en Samya bij de quotes achter wat de inzet van de opdracht met 1000 euro vermindert. Ruben denkt de zandloper 88 keer omgedraaid te hebben maar Lancelot wil er 90 van maken, waar Ruben makkelijk in meegaat. De twee komen als eerste bij Toos en Lieselot aan. Ze drukken met z'n tweeën (inzet maar 1000 euro) al na 53 minuten en 52 seconden op de knop van Toos waardoor de opdracht ruim mislukt en er niets verdiend wordt.

Als Thomas de Mol is dan begint hij voorzichtiger. Hij hangt met Leïla (wier naam Thomas bij de kennismaking als "Lina" verstaat) de quotes snel bij de juiste kandidaten maar ze geven de informatie niet door aan Conny en Samya. Thomas maakt deel uit van het groepje dat pas aankomt als Ruben en Lancelot al op de knop gedrukt hebben. Hoeveel later dit is, is onbekend. Thomas dwarsboomt subtiel de opdracht van Matteo om zijn karakter "Steve" vol te houden door te zeggen dat hij erg op "die Limburgse acteur" lijkt. Hij laat het werk verder opknappen door anderen en zegt dan dat hij de act wel geloofd had als Matteo deze had volgehouden.We krijgen te zien dat Ruben bij de rode telefoon niet op 1 gedrukt heeft voor kans te maken op een vrijstelling met een groot risico voor zichzelf en Thomas na even nagedacht te hebben wel.

1.2Ruben voorspelt juist dat "walk the line" over een koord lopen tussen twee kliffen is en plaatst zich in dat groepje. In namen onthouden is hij minder goed want hij noemt Samya "Samina". Ruben is er voorstander van om Comfort (omdat zij geturnd heeft) als laatste over de slackline te laten gaan zodat zij het gevulde spaarvarkentje moet pakken. Ruben slaagt erin om 1000 euro in het spaarvarkentje te stoppen maar vergeet te testen hoe het is om het varkentje te pakken. Comfort is te klein en kan niet bij het varkentje waardoor ze van de slackline valt en al het geld verloren gaat.

Thomas zegt snel dat hij wil linedancen. Bij de linedancers zegt hij zich meteen geroepen te voelen om de moeilijkste dans te doen. Doordat hij hierbij snel een fout maakt gaat de 1000 euro inzet verloren en verschuift het varkentje.

1.3Wanneer besloten wordt om Lieselot uit de caravan te bevrijden en Toos zegt dat hij haar wel wil helpen met informatie te geven, is het Thomas die nog even in de groep gooit of ze dat nou wel moeten doen waarna er weer discussie ontstaat. Wanneer Toos met de sleutel naar Lieselot gaat is het Thomas die met hem meeloopt en de deur van de caravan opent waarna Lieselot hen dankbaar in de armen valt. Ruben zegt Lieselots straf bruut te vinden maar wil geen informatie delen.

2.1Thomas vindt dat hij logisch kan denken en plaatst zich zo bij de vier vindingrijke kandidaten. Ruben: "Als iemand niet wil gaan, wil ik ook wel gerust." Ruben houdt zich bezig met instabiele constructies testen, heropbouwen, toch weer losmaken en verplaatsen. Schrijnwerker Toos is het niet eens met Rubens strategie en wil liever eerst een constructie helemaal afmaken. Thomas legt gereedschap verkeerd en gaat daarbij in discussie met Toos, maakt ook instabiele constructies en wil Handige Harry niet inschakelen terwijl dit nog een keer gekund had. Volgens de kandidaten in de trein beweren heeft Thomas de afstand die overbrugd moest worden niet doorgegeven via de porto.

2.2Ruben en Leïla worden de twee chauffeurs die een geheime opdracht krijgen: als laatste aankomen in de filmzaal. Degene die hierin slaagt mag bepalen welke vier filmpjes er voor iedereen vertoond worden en mag zelf alle filmpjes zien. Ruben verliest de wedstrijd van Leïla.

2.336 push-ups doen in minder dan een minuut is teveel van het goede voor Obi-Wan Ruben die wel zijn best lijkt te doen. Met het patattenkanon doet Ruben er lang over om raak te schieten. Na de tien eerste (gratis) aardappels gebruikt hij daarvoor bovendien dikke door Lieselot en Samya geschilde - en dus kostbare - aardappelen. Ruben: "Pak de dikste, pak de dikste want ik heb wel het gevoel dat ik ze goed kan raken. Dus pak goed de dikste." Er wordt uiteindelijk 4 kilo aan geschilde aardappelen verschoten.

Thomas vindt zichzelf krachtig en neemt de leiding bij het vormen van groepjes en is de held die de laatste patat raak schiet. Thomas was de eerste die opmerkte dat er nieuwe aardappelen gehaald moesten worden waarna Toos de pan met geschilde pakt.
« Laatst bewerkt op: 19-04-2023, 12:53:51 door Heinz »

Offline Heinz

 • Forumlid
 • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #1 Gepost op: 17-04-2023, 15:30:01 »
3.1Gilles zoekt showbeesten en stalknechten. Thomas zegt direct zin te hebben om op een paard te zitten. Ruben zegt stalknecht te willen zijn omdat hij niets met paarden heeft. Ruben en Lieselot hebben niet al teveel moeite met hun drie deelopdrachten (Ruben wat meer dan Lieselot) maar geven de informatie niet goed door. Rubens "Witje" wordt door Toos als "Witse" verstaan wat voor onduidelijkheid zorgt. Thomas maakt geen goede combinaties van hoefijzers en verbetert geen foute. Hij wordt nét niet gevangen met de lasso. Was dit wel gebeurd dan was het maken van de goede combinatie met het blauwe hoefijzer voor 1000 euro nog moeilijker geworden dan het nu al was. Dankzij Toos werd het blauwe hoefijzer nu wel net op tijd binnengebracht. Thomas zorgde er hierbij wel voor dat hij Skeeter achter zich aan kreeg waardoor Toos kon ontsnappen.

3.2Ruben en Thomas vinden samen het briefje van Gilles over de rode eitjes. Thomas stelt voor de rest wakker te maken maar Ruben vindt het tactisch om het briefje weg te halen zodat de anderen niet weten dat hun rode eitje dierbaar is en het kapotmaken. Thomas twijfelt maar overtuigt Ruben om het briefje te laten liggen. Dit scheelt een hoop geld aan kapotte rode eitjes. Tijdens de opdracht laat Ruben zijn rode eitje uit z’n vakje duwen door Lancelot. Thomas gaat op de achterbank van de jeep zitten waardoor het rode eitje op zijn rug samen met verschillende andere eitjes breekt. Pal voor de neus van Gilles en de groep besluit Thomas Leïla te helpen met haar schamele drie eitjes waarbij hij er eentje nog doodleuk op de grond kapot laat vallen.

En heeft de Mol het rode eitje van Lancelot buiten kapot gegooid? Aan zijn natte regenjas is te zien dat Thomas buiten is geweest.

3.3Ruben en Leïla (die niet te spreken is over de informatie die Ruben prijsgeeft over de telefoon) drukken weinig op de rode knop maar net één keer meer dan Lieselot en Toos waardoor de laatste twee over de vrijstellingen en het geld mogen beslissen. Thomas en Conny drukken het vaakst van iedereen.
« Laatst bewerkt op: 19-04-2023, 12:59:37 door Heinz »

Offline Heinz

 • Forumlid
 • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #2 Gepost op: 17-04-2023, 15:30:05 »
4.1Ruben weigert pertinent om zijn code door te geven aan Thomas en Toos die hij niet zegt te vertrouwen waardoor zij de lift niet kunnen stoppen en Lancelot en Toos pasvragen zouden kunnen pakken wat de 5000 euro in rook op zou doen gaan. Thomas gaat, wanneer de blinddoeken worden afgedaan, meteen staan tot ongenoegen van de kandidaten die blijven zitten en willen overleggen. Thomas overlegt deze keer niet maar loopt op een bordje af, duwt Leïla ervan weg en laat zo duidelijk merken dat het ieder voor zich is. Ondergronds vindt Thomas als eerste de route naar de laatste ruimte, gevolgd door Toos. Mogelijk vult Thomas er al een code verkeerd in.

4.2Ruben en Thomas komen beiden in de zoo terecht en vormen er een duo. Ruben loopt sneller dan Thomas en lijkt wat de leiding te nemen in de richting waarin ze lopen. Ze slagen er niet in om de stokstaartjes te tellen wat resulteert in een fout antwoord en 500 euro die verloren gaat. Bij de neushoorn geeft Ruben eerst door dat Thomas en hij denken dat het dier maar één hoorn heeft, wat fout is. Ruben geeft ook een paar goede antwoorden maar er wordt dan niet naar hem geluisterd door Thomas en de anderen. Wanneer Thomas op zoek gaat naar een fout gespeld woord (waarvan beren het juiste antwoord is) leest hij - met meer dan een minuut tijd op de klok - traag en tweemaal "these beats" voor zonder de fout te zien. Ruben staat er dan bij en merkt de fout ook niet op. Tot overmaat van ramp worden ze vervolgens - in de woorden van Gilles - "in de rug gepakt door een eenzame senior".

4.3Wanneer Comfort een rood scherm heeft gekregen en ze een herkansing krijgt, neemt Thomas het woord en zegt hij niet te weten wat te moeten doen. Toos: "Je zou daarvoor 3000 euro riskeren?" Thomas herhaalt dat hij alleen maar zegt niet te weten wat te doen maar komt daarna wel met het argument dat als Commy terugkomt ze een van haar verdachten kan schrappen. En dat hij vindt dat ze allemaal hetzelfde moeten doen. Thomas lijkt precies te weten wat hij wil en krijgt de groep ook grotendeels mee, zonder hardop uit te spreken dat het geld hem niets kan schelen. Ook Ruben sluit zich aan bij de personen (iedereen behalve Leïla op dat moment) die Comfort niet gaan helpen. Comfort moet gokken en dit kost uiteindelijk geld.
« Laatst bewerkt op: 17-04-2023, 15:40:04 door Heinz »

Offline Heinz

 • Forumlid
 • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #3 Gepost op: 17-04-2023, 15:30:10 »
5.1Ruben zegt graag te gaan koken en Thomas wat later ook. Zo komen ze beiden bij de hotdogs terecht, een opdracht die gedoemd lijkt te mislukken, wat ook gebeurt. We zien niet precies wat er gebeurt maar beiden lijken hier goed bezig te zijn met klungelen of mollen. Ruben faalt het spectaculairst door met een bemosterde hals en sweater het spel te beëindigen en de kans mis te lopen toch nog 500 euro te verdienen. Verder hadden Ruben en zijn vriendin onenigheid over een stelling over borsten en billen terwijl Thomas en zijn vrouw het erover eens waren dat Thomas liever arm en mooi is dan rijk en lelijk.Volgens de partners van Ruben en Thomas ben je dit molduel voor niets aan het lezen en zijn beiden het niet.

5.2Wanneer Gilles vraagt naar drie filmkenners en drie kandidaten die hun stunts liever zelf doen zegt Ruben dat hij hier is voor de ervaring. Thomas zegt bang te zijn niet te durven en komt bij de filmkenners terecht. Ruben omschrijft zijn stunts vanuit het vliegtuigje slecht. "We maken een ronde." "Een soort looping." "Nu maken we weer een looping." (Terwijl het laatste een "slow roll" is.) Lancelot kan niet alle stunts juist benoemen en krijgt een verkeerd filmfragment te zien.

Thomas vloog ondertussen de drone op aanwijzingen van Lieselot. Thomas begrijpt Lieselots "werekeren" niet en speelt maar één tip vrij. Hiermee wordt de film niet geraden en gaat er 1500 euro verloren. Thomas krijgt zelf wel het juiste filmfragment te zien maar herkent de film niet en verzwijgt dat de hoofdrolspeler "Peter" genoemd wordt waardoor ze niet op filmtitel "Hook" komen en er weer 1500 euro verloren gaat. Wanneer Lancelot met de drone moet vliegen geeft Thomas goede instructies waardoor alle tips worden vrijgespeeld. Lieselot ziet ook het juiste filmfragment (met Matteo "Steve" Simoni) en Thomas schrijft de juiste titel "Marina" op het bord voor 1500 euro. Er kan nog eens 1500 euro verdiend worden als ze juist inschatten of iemand niet gevlogen heeft en zo ja, wie. Thomas zegt direct dat volgens hem alles echt leek. Lieselot twijfelt terecht over Comfort en ze besluiten haar audio terug te luisteren. Thomas zegt dat hij het echt vindt klinken. Lancelot twijfelt nu ook terecht over Comfort maar Thomas houdt vol en de drie kiezen ervoor dat iedereen gevlogen heeft. Dit is onjuist en het bedrag wordt niet verdubbeld. Ook worden er geen pasvragen verdiend.
« Laatst bewerkt op: 20-04-2023, 12:06:17 door Heinz »

Offline Heinz

 • Forumlid
 • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #4 Gepost op: 17-04-2023, 15:30:14 »
En? Zit de Mol ertussen? Wie? ::vergroot::

Aanvullingen en verbeteringen zijn zeer welkom.
« Laatst bewerkt op: 17-04-2023, 15:33:56 door Heinz »

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #5 Gepost op: 17-04-2023, 15:47:40 »
Complimenten weer Heinz  ::ok:: Fijn dit even naast elkaar te zien.

De mol zit er tussen, voor nu neig ik meer naar Thomas. Als die het niet is, is het Ruben (doet me denken aan de tweespalt die ik had in het Nederlandse seizoen tussen een afvaller en de uiteindelijke mol, zou fijn zijn als één van de twee afvalt ;D).

Offline Lonneke*L

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #6 Gepost op: 17-04-2023, 16:00:04 »
Mooi gedaan weer Heinz. Het antwoord is zou zomaar kunnen.
Ik vond vooral dat zeggen dat Commy echt overkwam heel mols van Thomas, eindelijk ging het eens om aardig wat geld. Ik ben het spoor een beetje bijster, omdat bijna alle kandidaten in aflevering  4verdachte dingen deden. 
Ik zit voorlopig nog op Comfort.De kans is nu wel groter dat de mol een man is.

Voor mij zou Ruben nog de Lennart van dit seizoen kunnen zijn. Die zag ik ook over het hoofd🤪.
« Laatst bewerkt op: 17-04-2023, 16:23:37 door Lonneke*L »

Offline Run

 • winnaar WIDM-pool 2017
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #7 Gepost op: 17-04-2023, 17:26:18 »
Heel mooi, Heinz. Ruben is de mol. Thomas heeft hem door en is nu bezig zichzelf verdacht te maken. Maar ik moet de laatste aflevering nog bekijken.  8)
Ik denk dat Thomas met die 'Beats' ipv Bears inderdaad Ruben aan het uittesten was. Toen ze 'in de rug werden aangevallen' door de senior, wilde Thomas wegrennen, maar Ruben keerde zich naar haar toe.
« Laatst bewerkt op: 17-04-2023, 17:33:03 door Run »

Offline Luc

 • Forumlid
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #8 Gepost op: 17-04-2023, 17:37:55 »
Schitterend overzicht, Heinz! Het kan niet anders dat één van die twee de mol is.
Opmerking: Ruben en Lancelot gebruiken in opdracht 1.1 de zandloper, niet de rookmelder.

Zal ik de molpunten toekennen:

1.1 Duidelijk molpunt voor Ruben, hij liet Conny en Samya achter en was veel te vroeg waardoor er niets verdiend werd.
1.2 Lichte voorkeur voor Thomas omdat hij bij het linedancen zat en invloed had op de slackline.
1.3 Gelijk (moeilijk te bepalen).
2.1 Gelijk (beiden waren hier vrij mols bezig).
2.2 Gelijk (geen geld te verdienen).
2.3 Ruben: slaagde niet in al zijn opdrachten en wilde dikke aardappelen schieten.
3.1 Gelijk, Thomas deed weinig mols of onmols en van Ruben zagen wij weinig (behalve dat hij tijd verloor met de lasso).
3.2 Ruben, wilde het bericht over de eitjes wegstoppen, Thomas was ertegen.
3.3 Gelijk (geen van beiden kwam in kamer 110).
4.1 Gelijk, Ruben weigerde zijn code te geven, Thomas vulde mogelijk een verkeerde code in.
4.2 Thomas, gaf in de dierentuin toch wat meer foute antwoorden.
4.3 Thomas, nam het voortouw met Comfort niet te helpen.
5.1 Lichte voorkeur voor Ruben, bracht zijn hotdog op het einde niet binnen (maar wij zagen weinig van hen).
5.2 Thomas, betere molpositie, gaf 2e film verkeerd door, schatte fout in of Comfort gevlogen heeft.

Ruben - Thomas: 4-4

Moeilijk, gelijke stand maar de molpunten voor Ruben zijn wel overtuigender (met name 1.1 en 2.3)
« Laatst bewerkt op: 17-04-2023, 22:41:29 door Luc »

Offline Heinz

 • Forumlid
 • Proost, Heinz!
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #9 Gepost op: 17-04-2023, 17:55:27 »
Bedankt voor de verbetering!

Offline Belgian Mol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #10 Gepost op: 17-04-2023, 19:01:30 »
1.1 Ruben: hier moeten we geen tekening bij maken
1.2 Thomas: lichtjes voordeel
2.1 Gelijk
2.2 Ruben: hij rijdt en probeert te verhinderen dat zijn eigen filmpje getoond wordt
2.3 Ruben: opdracht mislukt en schiet dikke aardappelen
3.1 Ruben: lichtjes voordeel want communiceert slecht, Thomas oefent vrij weinig invloed voor in de betere positie te zitten
3.2 Ruben: wil briefje verbergen, terwijl Thomas net onmols doet door het niet te willen verbergen
3.3 Ruben: slaagt er bijna in kamer 110 te komen, Thomas verre, verre van
4.1 Gelijk: zie Luc
4.2 Gelijk: spelen het mogelijke molschap van de andere kandidaten samen weg
4.3 Gelijk: geven allebei hun foto niet door
5.1 Ruben: geen hotdog in beeld afgeleverd, Thomas wel
5.2 Thomas: betere molpositie, schat ook Comfort fout in en geeft film slecht door

Ruben 7 - 2 Thomas

Toch wel een duidelijk verschil.

Offline Zillionaire

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #11 Gepost op: 17-04-2023, 19:23:35 »
Dank je Heinz, mooi overzicht! ::ok::

In dit verhaal zie ik Ruben als Joris Linssen en Thomas als Dennis Weening. Obvious en niet subtiel mollen versus op de juiste momenten ervoor zorgen dat er geen of minder geld in de pot komt.

In aflevering 5 het mooist getoond door de slechte aanwijzingen over het vliegen vs het vergeten de naam Peter te noemen.

En was het niet Marc Marie die maar steeds in een looping zat ?   ;D
Carpe Diem

Offline Molekule

 • Forumlid
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #12 Gepost op: 17-04-2023, 22:15:02 »
Merci voor dit mooie overzicht Heinz!

Mijn interpretatie:
1.1 Thomas (eerste zaadje Steve). Ruben komt op mij hier over als een nepmollende kandidaat. (0-0,5)
1.2 Thomas (linedancen). (0-1,5)
1.3 Gelijk, beiden werken bevrijding Lieselot tegen (0,5-2)
2.1 Licht voordeel voor Thomas vanwege de niet doorgegeven afstand. Verder allebei mols (1-3)
2.2 Thomas - vallende lamp: grijpt niet naar het hart. Ruben’s reactie lijkt echt. (1-3,5)
2.3 Ruben (dikke patatten). Thomas schiet hier verrassend raak op het eind, hoefde niet. (1,5-3,5)
3.1 Gelijk (geen duidelijke molactie)
3.2 Thomas die niet ingaat op het voorstel van Ruben om het kaartje weg te steken + rode ei (1,5-4)
3.3 Licht voordeel voor Thomas die de andere groepen heeft overtuigd om voor Conny en hem te kiezen (ideale molsituatie). Ruben laat na om te beletten dat Lieselot de kamer kan ingaan (accident waiting to happen), had hiervoor net niét moeten drukken op het eind. (1,5-4,5)
4.1 Thomas heeft de beste positie bij de laatste twee (code-invullers). Verdienstelijke poging van Ruben, maar niet de ideale positie. (2-5,5)
4.2 Licht voordeel voor Thomas in de zoo (doet meer fout). (2,5-6,5)
4.3 Thomas bespeelt de groep bij het rode scherm en plant de eerste zaadjes (nadruk op voordeel kandidaat met rode scherm, niet op taktiek als kandidaat zoals bvb. Ruben) hiervoor al net na de uitleg van Gilles. (2,5-7,5)
5.1 Gelijk (3-8)
5.2 Overduidelijk Thomas (3-9)

Thomas’ behaalde molpunten zijn het laagst in afl 2 en 3, niet toevallig de afleveringen waarna ik van hem afstapte als (mede)hoofdverdachte (maar hij wel nog op een afstandje op 2 bleef).

Uitslag: 3-9.
« Laatst bewerkt op: 17-04-2023, 22:51:28 door Molekule »

Offline lilith

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • all ears
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #13 Gepost op: 17-04-2023, 22:22:23 »
Super Heinz heel overzichtelijk zo.
Ik twijfel vooral bij de rode eitjes, zou een mol zo’n voorstel doen?
Heb een lichte voorkeur voor Ruben, maar Thomas molt ook zeer overduidelijk
"waar rook is wordt een fikkie gestookt"

Offline Luc

 • Forumlid
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #14 Gepost op: 17-04-2023, 22:35:21 »
Ik heb ook een lichte voorkeur voor Ruben maar Thomas was in afl. 4 en 5 verdachter (voordien Ruben).

Offline Mollem

 • Forumlid
 • love and understanding
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #15 Gepost op: 17-04-2023, 22:40:47 »
Wowhe, Da's weer een enorm stukje forumvlijt Heinz!  ::ok::
Ik ben benieuwd. Het zou Lancelot nog kunnen zijn, Toos of Comfort, ik kan het gewoon nog niet uitsluiten.
Maar dat Thomas en Ruben in dit duel terecht zijn gekomen zegt wel wat; Thomas dan.

Offline Run

 • winnaar WIDM-pool 2017
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #16 Gepost op: 18-04-2023, 01:09:34 »
Thomas kan het niet zijn want die vloekt veel te veel.

Offline Contraspion

 • Forumlid
 • To betray, you must first belong. Kim Philby
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #17 Gepost op: 18-04-2023, 03:54:46 »
In mijn boek wint Ruben op punten.

Thomas kan ik echter niet (volledig) uitsluiten.

Offline Belgian Mol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #18 Gepost op: 18-04-2023, 09:59:58 »
Uitslag: 3-9.

Dit is wel heel subjectief ::rofl:: ::rofl:: Maar iedereen zijn tunnel ;D Dan ben ik met nog een open oog op Thomas, nog vrij objectief gebleven.

Offline NVR_95

 • Forumlid
Re: Molduel: Ruben vs. Thomas
« Reactie #19 Gepost op: 18-04-2023, 10:43:49 »
Mijn overzicht puur op wat we in beeld zien, zonder meta-redeneringen. Hiermee bedoel ik dat ik niet meeneem dat een persoon juist niet verdacht is als hij te verdacht in beeld komt. Daar heb ik wel een mening over, maar die komt aan het eind.

1.1. Absoluut Ruben verdachter dan Thomas. 1-0.
1.2. Thomas zit op een betere plek dan Ruben en is verdachter. Maakt een belangrijke fout. Ruben doet het goed. 1-1.
1.3. Gelijkwaardig, maar ik vind het opvallend dat Ruben niet wil helpen, terwijl het geld op dat moment al verdiend is. Vind ik heel onmols in aflevering 1. De mol wil eigenlijk altijd een allemansvriend blijven. Ik geef Thomas hierom een half puntje, al komt dit dicht bij een meta-reden. 1-1,5.
2.1. Ik neig ook naar Thomas hier, maar ik probeer m'n eigen molvoorkeur wat te negeren. Van wat we gezien hebben kunnen beiden hebben gemold. Allebei een punt. 2-2,5.
2.2. Neem ik niet mee, te lastig te interpreteren. Ruben lijkt net een anekdote te willen vertellen, dat lijkt wel erg oprecht. Maar goed, geen punten. 2-2,5.
2.3. Gelijkwaardig, wat mij betreft. Ruben oogt misschien iets verdachter, maar doet ook veel goed. 2-2,5.
3.1. Ruben doet het prima als stalmeester. Ook een plek waar je als mol niet wil zitten. Thomas doet niet veel goed hier, maar ook niet veel fout. Toch een half puntje. 2-3.
3.2. Ruben die voorstelt om met de eitjes te kloten. Het is zo absurd dat ik eigenlijk niet kan geloven dat de mol dit doet. Maar goed, hij komt in ieder geval verdachter over dan Thomas. Thomas is wel verdachter in de opdracht zelf. Half puntje dan maar voor Ruben. 2,5-3.
3.3. Lastig te zeggen. Ruben drukt weinig (mols), maar Thomas lijkt iedereen beter te bespelen om hun te laten gaan. 2,5-3.
4.1. Thomas veroorzaakt gelijk chaos door op te staan. Laat Lancelot zijn code lezen, wat handig voor de mol was geweest, blijkt achteraf. Thomas is als eerste door de route heen. Ruben wil dan weer per se zijn code niet geven. Zeker mols, maar ook zo "in your face" dat ik me afvraag of een mol dit doet. Half puntje voor Thomas. 2,5-3,5.
4.2. Hier kunnen we er toch niet omheen dat Thomas veel verdachter is dan Ruben. "These beats" is het hoogtepunt. Punt Thomas. 2,5-4,5.
4.3. Thomas is hier weer een drijvende factor. Gebruikt precies de juiste argumenten om Commy niet te helpen. Half puntje. 2,5-5.
5.1. Hier hebben we veel te weinig van gezien om iets zinnigs over te zeggen. Ruben faalt op het laatst, maar dat komt door z'n partner. 2,5-5.
5.2. De mol wil absoluut bij de drones. Thomas weet hier op slinkse wijze te komen. Doet vervolgens vrijwel alles verkeerd (langzaam met de drone, film beschrijving zonder "Peter"). Ruben doet het niet fantastisch, maar Thomas is absoluut verdachter. 2,5-6.

Als je kijkt naar de molacties, dan zijn die van Ruben telkens wat meer "in your face", terwijl die van Thomas wat subtieler zijn. Ruben speelt het spel soms erg hard, dat doet een mol vrijwel nooit. Thomas past wat dat betreft veel beter in het mol-profiel.

De acties van Ruben komen ook telkens heel exact in beeld. Bij Thomas blijft het allemaal wat onduidelijker. Na aflevering 1 vond bijvoorbeeld iedereen Ruben al verdacht. Daardoor denk ik eigenlijk dat hij het juist niet is.