Auteur Topic: Molduel: Comfort vs. Lancelot  (gelezen 4110 keer)

Offline Heinz

 • Forumlid
Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Gepost op: 26-04-2023, 13:04:19 »
Comfort vs. Lancelot1.1Als Comfort de Mol is dan begint ze de serie met zich te profileren als perfecte kandidaat om vertrouwen te winnen. Ze zit in de groep die de tijd het beste inschat, ze wil geen kandidaten achterlaten, kiest de juiste slangenmand en trekt op met "Steve" maar herkent Matteo Simoni niet. Wanneer Thomas en Leïla die hem wel herkennen de naam van de Limburgse acteur zoeken noemt Comfort deze als eerste van hun groepje. (Het in de juiste mand plaatsen van de slang liet Comfort uiteindelijk door Matteo doen waarmee ze volgens hem veel tijd hebben verloren.)

Als Lancelot de Mol is dan kiest hij meteen de aanval. Samen met Ruben laat hij Conny en Samya bij de quotes achter wat de inzet van de opdracht met 1000 euro vermindert. Ruben denkt de zandloper 88 keer omgedraaid te hebben maar Lancelot wil er 90 van maken, waar Ruben makkelijk in meegaat. De twee komen als eerste bij Toos en Lieselot aan. Ze drukken met z'n tweeën (inzet maar 1000 euro) al na 53 minuten en 52 seconden op de knop van Toos waardoor de opdracht ruim mislukt en er niets verdiend wordt.


 
We krijgen te zien dat Comfort bij de rode telefoon na even na te denken vlot op 1 drukt voor kans op een vrijstelling met een groot risico voor zichzelf. Ook Lancelot lijkt vlot op 1 te drukken.

1.2Na een voorzichtige start is het tijd voor een grote, goed voorbereide molactie van Comfort. Ze zorgt er voor dat ze bij de slackline komt ("Ik heb geturnd, stabiliteit") en licht tegenstribbelend ook op de cruciale positie. Als laatste moet Comfort de slackline op om het spaarvarkentje dat dan met 3000 euro gevuld is te pakken. Comfort doet haar uiterste best maar is net te klein om er goed bij te kunnen en valt van de slackline. Weg 3000 euro.

Lancelot gaat bij het linedancen in de fout waardoor er geen 500 euro verdiend wordt en het varkentje twee meter opgeschoven wordt tijdens de beurt van Samya. In dezelfde beurt maakt Lancelot weer een fout waardoor het varkentje weer twee meter verschuift.

1.3Comfort hoort van Lieselot de aanwijzing "je medekandidaten moeten de sleutel binnen de tijd vinden", geeft dit door en herhaalt "binnen de tijd" een paar keer waarna Thomas op het idee komt in de klok te zoeken. Lancelot wijst erop dat ze minder tijd hebben dan ze denken. Hij wil zo snel mogelijk naar de sleutel zoeken en dan alle opties bekijken. Des te eerder Lieselot bevrijd was, des te minder geld Lieselot mee had kunnen brengen door het zware blok op te tillen. Zowel Comfort als Lancelot zijn ervoor om Lieselot te bevrijden zodat ze in ieder geval geld hebben.

2.1Comfort en Lancelot komen allebei in de trein terecht. Comfort heeft snel het eerste raadsel ("een groep bejaarden stapt een voor een de trein in") door en herhaalt "één voor één". (Dat gekoppeld wordt aan Mol, de startplaats in het raadsel.) Na een foute keuze geeft Comfort wel het goede antwoord op vraag 2 en koppelt ze de tip aan de lamp, een juist voorwerp dat 1500 euro waard is. Comfort en Lancelot kennen het liedje van Samson en Gert niet en gaan mee met Leïla's foute keuze waardoor het duurste voorwerp (tafel, 2000 euro) niet gevonden wordt. Comfort lijkt te twijfelen over de vaas en houdt een ingelijst prentje vast maar Lancelot drukt door dat ze de glazen vaas moeten kiezen. Dit gebeurt en deze is 1000 euro waard. Comfort noemt Toos en passant Joos wanneer ze grappend zegt dat hij vast ongevraagd de cocktails opgedronken zou hebben.

Comfort geeft door dat hun eerste object, een bronzen hert, ongeveer 50 cm groot is waardoor de andere groep een groter object verwacht dan het is. Ze gooit zelf niks maar positioneert zich tussen Samya en Lancelot die zo minder gooivrijheid krijgen. Lancelot gooit het duurste voorwerp dat ze hebben (1500 euro) aan diggelen tegen het hek. Geen enkel object komt ver genoeg en er wordt niks verdiend.

2.2

De reacties op de vallende lamp

2.3Comfort blijkt een uitstekende conditie te hebben en slaagt in het doen van de sit-ups en push-ups en in het rennen met de zware rugtas. Ze haalt de finish net binnen de tijd terwijl ze meerdere rondjes achter elkaar moest rennen. De euforische muziek die we erbij te horen krijgen maakt haar heldenstatus compleet. Lancelot krijgen we minder in actie te zien.

Als Comfort de Mol is, slaat ze toe bij het tweede gedeelte van de opdracht door ervoor te zorgen dat Toos de kostbare geschilde aardappelen gebruikt om met het patattenkanon te verschieten. Hetzelfde geldt voor Mol Lancelot die zelfs na de aankomst en de uitleg van Lieselot en Samya met de geschilde aardappelen wil blijven schieten omdat ze zo lekker glijden in tegenstelling tot de ongeschilde. Comfort en Lancelot halen met nog enkele minuten op de klok een grote ketel vol ongeschilde aardappelen, veel meer dan ze nodig hebben.
« Laatst bewerkt op: 4-05-2023, 13:29:54 door Heinz »

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #1 Gepost op: 26-04-2023, 13:04:26 »
3.1Comfort zorgt ervoor dat ze als eerste het rodeoveld in mag ("ik heb wel een redelijk goed geheugen") en doet dit samen met Lancelot. Ze roepen vele verschillende namen op de hoefijzers door. Lancelot vindt het foute "Jolly Jumping" en zegt dat dat het paard van Lucky Luke is. Toos moedigt aan een duo proberen te pakken omdat Skeeter bijna de arena in zal stuiven. Comfort vindt dan Lucky Luke en slaagt erin dit hoefijzer naar de basis te brengen terwijl Lancelot erin slaagt om dit met Jolly Jumping te doen. Hierdoor gaat de 1000 euro verloren die verdiend had kunnen worden met het juiste hoefijzer dat bij Jolly Jumper hoorde.

In een volgende beurt raakt Comfort een gevallen hoefijzer aan waardoor Skeeter de arena in stuift en Comfort gevangen wordt en uit het spel ligt. Wel gaf ze nog de juiste combinatie "Amika en Merel" door. Lancelot probeert een verkeerd Sinterklaaspaard aan Pippi Langkous te koppelen, weet wel het paard van Alexander de Grote, gaat gretig in op het foute "Witse", twijfelt of ze nou een rood of blauw hoefijzer nodig hebben, vindt het blauwe hoefijzer niet waar Toos het later wel vindt en wordt gepakt.

3.2Lancelot raakt nog voor de opdracht zijn rode ei kwijt, of heeft hij het zelf kapotgesmeten? Het ei blijkt kapot achter een muurtje te liggen, en Comfort is buiten geweest. (Leïla en Thomas ook, maar van anderen is daar geen beeld van.) Comfort vindt het een raar moment om je ei kwijt te raken en dat Lancelot er heel dramatisch over doet. Tijdens de opdracht wipt Lancelot het rode ei van Ruben uit zijn pak en verpakt een ei niet goed genoeg in rietjes waardoor het breekt bij de val. Zijn nieuwe rode ei houdt Lancelot wel intact, in tegenstelling tot het rode ei van Comfort dat in de jeep sneuvelt.

3.3Comfort en Lancelot komen samen op een hotelkamer terecht. Comfort drukt als tweede op de rode knop en heeft het spel snel door en legt het uit aan Lancelot. Lancelot drukt veel op de knop waardoor ze niet in de vrijstellingkamer terechtkomen. Ze zeggen Conny en Thomas (die als enige duo nog vaker op de knop drukten) het meest te vertrouwen.

4.1Comfort en Lancelot willen rustig overleggen maar Lieselot, Thomas, Leïla en Ruben gaan al naar de bordjes toe. Lancelot pakt een verkeerd bordje, weet niet de code op de rug van Thomas te noemen en blijft zo boven. Doordat de kandidaten in de laatste ruimte van de bunker er niet in slagen om de lift te stoppen komt Lancelot met Lieselot - die al eerder een verkeerd bordje pakte - op de positie terecht om wel of geen pasvragen te pakken. Hij doet dit niet en zo wordt er 5000 euro verdiend. Dit terwijl Lieselot - wars van pasvragen en vrijstellingen - het prima vond dat Lancelot beide pasvragen zou pakken. Een goede reden om een streep door Mol Lancelot te trekken? Of had hij gerekend op het kunnen beïnvloeden van zijn medekandidaat en die een pasvraag laten pakken en zelf buiten schot te blijven? Greep hij als Mol deze gelegenheid aan om zich - in zijn eigen woorden over Comforts rode scherm later deze aflevering - "van alle verdachte tabellen te erasen"?

Comfort pakt wel een goed bordje en komt in de eerste ruimte van de bunker terecht. Ze wil haar code die nodig is om de lift te stoppen eerst niet doorgeven, maar doet dit pas wel als al zeker is dat een uitgesproken recalcitrante en wantrouwende Ruben zijn code toch niet zal geven. Hierdoor kan de lift niet gestopt worden en is het aan de kandidaten boven om voor pasvragen of 5000 euro in de pot te kiezen.

In zijn dagboek spreekt een verslagen Mol. "Zo frustrerend. Wat kan ik doen? Normaal pakt iedereen direct die pasvraag. Er is een heel sterk groepsgevoel waardoor niemand tegen de groep in durft te gaan. En ik mag niet teveel opvallen."

4.2Comfort komt in de zoo terecht. Hier is ze betrokken bij meerdere foute antwoorden maar gaat ze ook aarzelend en net op tijd in het goede antwoord van Leïla mee op de vraag over de neushoorn, wat uiteindelijk 1000 euro oplevert. Lancelot plaatst zich als laatste bij de bingo. Hij laat het na om op het cruciale moment bingo te roepen. Toos doet dit wel nog op tijd voordat een Amerikaanse dame dit kon doen

4.3Comfort maakt de test het slechtste, krijgt een rood scherm en gokt daarna alle foto's fout om zo én geld uit de pot te halen en zich - met name door verbluffend goed acteerwerk (als ze de Mol is) - totaal onverdacht te maken door de herkansing te benutten en haar rode scherm in een groen scherm om te zetten. Lancelot wil Comfort niet helpen en maakt duidelijk dat dit niks persoonlijks is en anderen volgen hem. Hierdoor wordt het voor Comfort moeilijker om foto's juist te raden en ook om geld voor de pot te verdienen.


Comforts reacties op haar rode en na de herkansing groene scherm
« Laatst bewerkt op: 1-05-2023, 11:10:38 door Heinz »

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #2 Gepost op: 26-04-2023, 13:04:30 »
5.1Comfort zegt wel boodschappen te willen doen en ook Lancelot komt (omdat er al drie kandidaten wilden koken) in de supermarkt terecht. Comfort laat de batterij van haar robot-partner leeglopen en moet wachten tot ze aan de beurt is om deze weer op te laden voor ze weer iets kan doen. Lancelot besluit om doodleuk de toren met cornflakesdozen om te gooien waardoor de 1000 euro van de aanbieding verloren gaat, hij het spel uit moet en ook zijn mandje met producten ter waarde van 600 euro verloren gaat. Comfort rekent nog wel voor 400 euro aan boodschappen af.


Wat het bezoek over de twee verdachten denkt

5.2Comfort plaatst zich in het groepje kandidaten die hun stunts liever zelf doen en Lancelot plaatst zich in het groepje filmkenners dat kans maakt op pasvragen. Comfort omdat ze "niet voor pasvragen durft te gaan omdat ze al een tweede kans heeft gehad" en Lancelot vanwege zijn filmkennis. Lancelot laat Lieselot met de drone een hindernis overslaan en slaagt er niet in om haar de drone op tijd te laten landen. Hij kan niks met de onduidelijke aanwijzingen van Ruben en kiest dan ook de verkeerde stunts wat in een verkeerde filmtitel resulteert. Wel blijkt hij zelf een specialist in dronevliegen te zijn en legt hij het parcours foutloos af. Uiteindelijk levert dit wel de juiste filmtitel en dus geld in de pot op. Lancelot twijfelt of Comfort wel echt gevlogen heeft en neigt naar niet, maar gaat toch makkelijk mee met Thomas' foute inschatting dat iedereen gevlogen heeft waardoor er geen extra 1500 euro verdiend wordt. Comfort heeft dus net goed genoeg geacteerd om er als kandidaat voor te zorgen dat de anderen geen pasvragen verdienden, of als Mol om ervoor te zorgen dat de pot niet extra gespekt werd. Tegelijkertijd heeft Comfort bijgedragen aan het vinden van een juiste filmtitel door haar stunts goed te beschrijven.

6.1Comfort plaatst zich in de positie van boekenwurm en Lancelot ziet het wel zitten om voor de klas te gaan staan. Comfort geeft verwarrende (Belgian Lions terwijl Red Lions al goed was) en verkeerde informatie door aan Lancelot waaronder de foute titel van het schilderij van Margritte en een architect in plaats van ingenieur van het Atomium. Lancelot lijkt voor de klas goed zijn best te doen maar haalt ondertussen wel informatie door de war die hij later weer verbetert en zorgt voor nog wat extra chaos door de leerlingen regelmatig van plaats te laten verwisselen. Bovendien weigert Lancelot nét het laatste cruciale fun fact snel door te geven waardoor de opdracht uiteindelijk mislukt. Thomas zegt nog: "Zéker doorgeven, Margritte op 500 frank", waarop Comfort "sssh, sssh, hij gaat het zeggen" zegt, wat dus niet op tijd meer gebeurt.

6.2Comfort heeft het juist dat de versie van Killing Me Softly With His Song een cover is waardoor er een kaart van 2000 euro in het spel komt. Ze blijft - aangemoedigd door de anderen - de ene kaart na de andere trekken maar 1000 of 2000 euro zit er volgens haar niet bij. Ze stuit op een stopkaart en verliest 200 euro. (De Mol stopte dit keer met zijn molstapel al snel op -200.) Als Mol heeft Comfort hierover kunnen liegen zonder dat dit te controleren was. Lancelot krijgt de vraag of Cindy Laupers versie van Girls Just Wanna Have Fun de originele is en weet niet dat het een cover is. (Een begrijpelijke fout als je het vergelijkt met de meer bekende nummers van Dolly Parton en Bob Dylan.) Hierdoor komt er geen kaart van 2000 euro maar wel een extra stopkaart in de stapel. Lancelot verdient (en verliest) uiteindelijk 0 euro.

Mogelijke signalen van Comfort als Mol aan "de handpop" waren lachen met gesloten mond of met de tanden bloot en de houding van haar handen. Een mogelijk signaal van Lancelot als Mol was het aanraken van zijn bril.

6.3Lancelot zegt net als Toos geen rem te hebben en komt zo in de bus terecht. Comfort en Ruben worden de speurneuzen. Lancelot kiest met Thomas de verkeerde persoon bij de beschrijving die Comfort en Ruben doorgeven waardoor eerst het verkeerde gereedschap meegenomen wordt, wat tijd kost. Ruben zegt geel te hebben gezien onder de bus, Comfort zegt groen te hebben gezien, wat juist is. In eerste instantie lijkt ze erg overtuigd maar later geeft ze het aarzelender door: "Ruben staat erop dat het geel is. Ik denk dat het groen is." Lancelot laat Toos de beslissing nemen wie te volgen: Comforts groen of Rubens geel. Toos kiest voor Ruben waarna de verkeerde draad wordt doorgeknipt en de bom ontploft. Comfort achteraf: "Ik was zéker dat het groen (was)..."

Als Comfort de Mol is heeft ze hier mogelijk slim gebruik gemaakt van eventuele verdenkingen die er op haar liggen. Als Lancelot de Mol is, wist hij misschien dat Toos Comfort niet zou vertrouwen en voor het foute geel van Ruben zou kiezen.
« Laatst bewerkt op: 30-04-2023, 22:32:59 door Heinz »

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #3 Gepost op: 26-04-2023, 13:04:35 »
7.1"Crazy Colt Commy" gaat postkaarten maken met Toos terwijl Lancelot met Ruben in de postkoets plaatsneemt. De hangmat waarin Comfort plaatsneemt voor de foto blijkt gemold. Comfort en Toos herstellen de hangmat en slager erin een goede foto te laten nemen ter waarde van 1000 euro. Hierbij is het Comfort die net op tijd zegt dat de kip op de hoed van Toos zelf zijn hoedje niet op heeft. Bij de tweede foto gooit Comfort net te laat de emmer over zich leeg waardoor ook Toos te laat de pannenkoek flipt en de foto mislukt. Geen 1000 euro erbij. De derde foto waar alle vier de kandidaten en twee bandieten op staan slaagt wel en levert 2000 euro op.

"Sundance Lance" laat zich bij de boom ineens van zijn voorzichtigste kant zien door ervoor te kiezen om in de diepste groef te zagen. Ze doen er drie minuten over terwijl ze zes minuten de tijd hadden. Hierdoor wordt er maar één postzak verdiend ter waarde van 400 euro. De ondiepste groef had 1600 euro op kunnen leveren. Bij de volgende deelopdracht blijkt Lancelot geen goede messenwerper te zijn. Hij laat Ruben - onder licht protest - lang proberen, wat tijd kost terwijl de postkoets op tijd terug moet zijn om geld met de laatste foto te verdienen. Doordat Ruben één keer raak gooit en Lancelot Texas op de kaart weet te vinden verdienen ze weer een postzak. Hun eerste postzak werd geroofd doordat Ruben niet in de tongbrekers slaagde. De tongbreker "Ruth raspt rap rode ronde radijsjes" werd hierbij fout voorgezegd door Lancelot. Ook Lancelot zelf heeft moeite met zijn tongbreker "De koetsier poetst de pasgepoetste postkoets met postkoetspoets." Maar nog net op tijd slaagt Lancelot erin de zin juist uit te spreken. Lancelot mag nog eens proberen nadat de laatste foto met alle kandidaten erop goed genomen is en faalt. "Als een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol potvispis" is de juiste zin. Lancelot maakt van "pispot" slechts "pot". De enige postzak van 400 euro wordt geroofd.

7.2Zowel Comfort als Lancelot nemen het in hun duel op tegen "Rubie The Kid" Ruben. Ruben is dan 3000 euro waard terwijl Comfort en Lancelot elk 1000 euro waard zijn. Lancelots vinger glijdt van de trekker en verliest het duel van Ruben. Comfort trekt haar geweer eerder dan Ruben maar ook zij slaagt er niet in om te schieten. Ruben wint ook dit duel.

Maar een molduel zal Ruben niet meer winnen. Wie wint dit molduel wel? Comfort of Lancelot? ::vergroot::
« Laatst bewerkt op: 1-05-2023, 21:20:06 door Heinz »

Online annebeestje

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #4 Gepost op: 26-04-2023, 13:11:27 »
Als het niet je voorkeur is, dan maak je toch je eigen duel aan?

Offline Reflektor

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #5 Gepost op: 26-04-2023, 13:15:52 »
Een van deze 2 gaat de mol zijn.

Wel opvallend dat Lancelot in de trein aanstuurt op het kiezen van de lamp (terwijl de anderen daar echt niet van overtuigd zijn) terwijl dat het duurste voorwerp is, om het vervolgens kapot te smijten.
A Boat To an Island On the Wall

Offline Belgian Mol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #6 Gepost op: 26-04-2023, 13:15:55 »
Elk molduel in het verleden maakte volledig sense, op basis van de forum-verdenkingen, kijken naar alle molacties en niet-molacties en ook met de landelijke verdenkingen. Dit duel voldoet aan geen enkele van die punten.

Ruben vs Toos was nog realistischer en had ons misschien nieuwe inzichten gegeven over Toos.
« Laatst bewerkt op: 26-04-2023, 13:17:34 door Belgian Mol »

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #7 Gepost op: 26-04-2023, 13:17:14 »
Volgende week zet ik de finalisten tegenover elkaar, dan zit sowieso de Mol ertussen. Omdat ik Ruben al tegenover Thomas heb gezet leek het me interessanter om twee andere verdachten te behandelen. :)

Offline Belgian Mol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #8 Gepost op: 26-04-2023, 13:18:25 »
Dat volg ik hoor en ook weer knap gemaakt!

Ik snap dat je Ruben vs Comfort niet hebt aangedurfd, want dat zou vernietigend zijn.

Offline Heinz

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #9 Gepost op: 26-04-2023, 13:18:39 »
 ::rofl::

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #10 Gepost op: 26-04-2023, 13:19:38 »
Op de feiten, neig ik van deze twee toch meer naar Lancelot die ik eigenlijk afgeschreven had na aflevering 4. Er gaan meer dingen fout dan goed bij hem. En wat hij doet is best subtiel. Commy is wat meer kandidaats en doet soms meer onmolse dan molse dingen, maar ik kan haar niet afschrijven. Hoewel feitelijk Ruben op 1 staat, neig ik toch terug weer naar Lancelot nu. Alleen kan ik de molbiecht over 5.000 euro in de pot niet goed rijmen met zijn persoonlijkheid.

Mooi overzicht weer Heinz  ::bravo:: ::ok::

Nog 4 spelers over en 3 kunnen er de mol nog zijn voor mij aargh :P

Online Molest

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #11 Gepost op: 26-04-2023, 13:26:05 »
Hé wat leuk Heinz, weer een molduel! Met andere gegadigden. Zo hebben de verdachtste vier allemaal een kans gekregen. ::bravo::

Hoewel ik redelijk overtuigd ben van Comfort, is Lancelot bij mij wel gestegen naar plaats 2. Dus mooi om ze zo tegenover elkaar te zien staan. Met veel rake observaties ook. Ik heb misschien nog wat kleine aanvullingen, ik kom daar later op terug.

Offline Run

 • winnaar WIDM-pool 2017
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #12 Gepost op: 26-04-2023, 13:30:05 »
Nee hè. Kun je het volgende week wéér veranderen. Ruben en Lancelot moet je hebben.

Offline Mosquito

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • 'ziende blind'
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #13 Gepost op: 26-04-2023, 13:48:59 »
Lancelot dirigeert  Thomas en Toos naar de juiste combinatie Bucephalus en Alexander de Grote. Maar die hoefijzers liggen wel zeer dichtbij Skeeter, de rodeojager. Met heel veel mazzel weet Toos de veilige haven te bereiken.
Probeert mol Lancelot zo snel twee sterke spelers uit het spel te krijgen?
'Ook een fijne dag verder...’

Offline Luc

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #14 Gepost op: 26-04-2023, 14:02:26 »
Weer een mooi overzicht van Heinz al twijfel ik of één van die 2 de mol is (Lancelot verdenk ik wel een stuk meer).

Mijn molpunten:

1.1 Lancelot: toch wel erg duidelijk.
1.2 Comfort: haar beste eventuele molactie.
1.3 gelijk (moeilijk te bepalen).
2.1 Lancelot : lichte voorkeur: minder positieve inbreng, duurste voorwerp slecht gegooid.
2.2 gelijk (geen geld te verdienen).
2.3 Lancelot : Comfort slaagde in alle opdrachten, Lancelot niet en schoot (samen met Ruben) veel geschilde aardappelen weg.
3.1 Lancelot: maakte meerdere verkeerde combinaties, vond blauwe hoefijzer niet, Comfort was snel buiten spel.
3.2 Lancelot (lichte voorkeur) voor ei kwijtraken en breken ei van Ruben.
3.3 gelijk (geen van beiden kwam in kamer 110).
4.1 Comfort: betere molpositie (in de bunker) hoewel ik beiden hier onmols vind (als laatste bordje pakken).
4.2 gelijk: moeilijk te bepalen. Comfort zat in de betere molposite (dierentuin maar bracht samen met Leïla wel €1000 binnen), Lancelot deed in de Bingo weinig of niets positief.
4.3 Zoals ik eerder zei vind ik het erg flauw om de mol hier een rood scherm te geven (hele opdracht is dan fake). Lancelot wilde Comfort niet helpen. Gelijk dan maar.
5.1 Lancelot: stoot toren cornflakesdozen om en verdiende niets, Comfort haalde €400 binnen.
5.2 Lancelot: betere molpositie, kende geen film, meegaan met verkeerde inschatting stuntvliegen.
6.1 Lancelot: betere molpositie, gaf cruciale fun fact 3 niet door.
6.2 Comfort: als enige mingeld (maar het is een kansspel).
6.3 Lancelot: verkeerde persoon doorgeven, meegaan met foute kleur Ruben.

Comfort-Lancelot: 3-9

Opmerking: Comfort zei duidelijk Red Lions = hockey, Belgian Lions = basket. De architect van het Atomium (ze zochten de ingenieur) werd niet doorgegeven wegens tijdsgebrek.
Overigens gaf Comfort in de tweede ronde (samen met Leïla) in de dierentuin bijna alleen goede antwoorden door (op één na).
« Laatst bewerkt op: 26-04-2023, 21:54:30 door Luc »

Offline Marimol

 • Forumlid
 • 10 kilo bananen......bananen zijn gezond.
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #15 Gepost op: 26-04-2023, 14:06:08 »
Citaat
Comfort en Lancelot komen allebei in de trein terecht. Comfort heeft snel het eerste raadsel ("een groep bejaarden stapt een voor een de trein in") door en herhaalt "één voor één". (Dat gekoppeld wordt aan Mol, de startplaats in het raadsel.) Na een foute keuze geeft Comfort wel het goede antwoord op vraag 2 en koppelt ze de tip aan de lamp, een juist voorwerp dat 1500 euro waard is. Comfort en Lancelot kennen het liedje van Samson en Gert niet en gaan mee met Leïla's foute keuze waardoor het duurste voorwerp (tafel, 2000 euro) niet gevonden wordt. Comfort lijkt te twijfelen over de vaas en houdt een ingelijst prentje vast maar Lancelot drukt door dat ze de glazen vaas moeten kiezen. Dit gebeurt en deze is 1000 euro waard. Comfort noemt Toos en passant Joos wanneer ze grappend zegt dat hij vast ongevraagd de cocktails opgedronken zou hebben.

In de trein opdracht zien we niet wie het derde raadsel oplost. We komen na een switch naar het andere team terug in de trein en horen de voice-over zeggen dat in de trein ondertussen het derde raadsel is opgelost. Ik had toen al het gevoel dat we nog niet mochten weten wie het juiste antwoord gaf. Is het toeval dat van de treinreizigers alleen Comfort en Lancelot nog in het spel zitten? Wie van deze 2 heeft het raadsel opgelost?

Offline Molshoop_

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #16 Gepost op: 26-04-2023, 14:08:07 »
Eens  ::ok::

Bij 2.1 Lancelot houdt sterke Toos uit de groep van de trein en dus het werpen. Sneaky maar doeltreffend.

Online Molest

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #17 Gepost op: 26-04-2023, 14:10:03 »
Maar dan zet hij schrijnwerker Toos wel bij de gereedschapspuzzel.

Offline Molshoop_

 • Forumlid
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #18 Gepost op: 26-04-2023, 14:19:20 »
Dat maakt niet uit als de voorwerpen niet over het hek geraken.

Offline FS

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Molduel: Comfort vs. Lancelot
« Reactie #19 Gepost op: 26-04-2023, 17:03:23 »
Met de opmerking van Gilles “wie is de mol op het spoor” denk ik dat het idd tussen deze 2 gaat. Mooi om alles zo te lezen  ::ok::