Recente berichten

Pagina's: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door NVR_95 Gepost op 22-05-2024, 10:51:28 »
Uitstekende aflevering weer. Veel molacties en beelden van achter de schermen laten zien. Duidelijk gemaakt wanneer hij verdacht werd. Perfect.

Ik heb geen moeite met een mol die door de productie geholpen wordt. Dat hoort bij het programma, en je moet niet onderschatten hoe ongelofelijk moeilijk het is om de mol te zijn. Iedereen die wel eens de mol is geweest bij een of andere WIDM activiteit zal dit kunnen beamen. De mol mag best geholpen worden.

Sterker nog, juist omdat de mol voorkennis heeft kunnen we hem ontmaskeren. Als de mol ook niet weet welke positie er het meest belangrijk is, of wat de juiste antwoorden zijn op de vragen, dan kunnen wij ook niet inschatten of het een molactie was of niet.
52
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Seizoen ranking
« Laatste bericht door NVR_95 Gepost op 22-05-2024, 10:46:54 »
Ik kan hier echt geen ranking van maken. Eigenlijk vond ik elk seizoen fantastische televisie, behalve die op de Canarische eilanden, maar dat was gewoon een pechseizoen. Wat een programma. Laat het nog jaren zo doorgaan.
53
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: [Kandidaat] Michaël
« Laatste bericht door NVR_95 Gepost op 22-05-2024, 10:45:13 »
Zijn systeem met kruiskes en streepkes en grote en kleine bollekes ::rofl:: Ik heb enorm genoten van Michaël dit seizoen ::love::

Haha wat een heerlijke televisie en wat een fantastische kandidaat.

Geweldig om te zien hoe hij in het leven staat na wat hij al heeft mee moeten maken.
54
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Hoe deed Senne het vergeleken met andere mollen?
« Laatste bericht door NVR_95 Gepost op 22-05-2024, 10:43:29 »
Lennart is voor mij gewoon de beste mol ooit. Behoorlijk veel zitten mollen, en toch het einde onverdacht gebleven. Hij had zelfs pech dat Philippe eruit ging voor de finale, anders had zelfs in de finale wellicht niemand hem verdacht.

Ik vond Elisabet heel erg sterk, vooral qua acteren, terwijl ze het onvoorbereid moest doen. Je moet niet onderschatten hoe moeilijk dat is. Die komt op plek twee.

Ik vond Comfort ook weer heel erg sterk qua acteren. Behoorlijk wat kunnen mollen, plus een geniale reversed psychology actie. Plek drie.

Alina: heel lang onverdacht gebleven en gemold waar het enigszins kon. Toch plek vier nog.

Dan Senne: veel molacties, maar werd daardoor ook behoorlijk verdacht.

Pieter: werd toch al snel verdacht en vond ik qua molacties wat tegenvallen.

Philippe: lullig, maar ja, die eindigt laatste.

Uma kan ik niet echt beoordelen zo zonder voorbereiding en weinig tijd.

Gilles/Eline: te lang geleden voor me, seizoen maar 1 keer gezien, weet ik niet echt meer.

Senne eindigt bij mij niet al te hoog, maar dat komt vooral door zijn hele sterke concurrentie qua mollen. In Nederland zou hij veel hoger eindigen in mijn lijstje.
55
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: [Kandidaat] Senne
« Laatste bericht door NVR_95 Gepost op 22-05-2024, 10:37:35 »
Goede mol, sympathieke gast, die zich soms iets te veel heeft laten gaan. Hij werd door de laatste vier kandidaten verdacht, wat geen geweldige score is. Er was ook geen shot van "pas in aflevering 3 vulde iemand voor het eerst Senne in als mol", dus hij zal al vanaf aflevering 1 door kandidaten zijn meegenomen bij het spreiden.

Ik heb zelf liever een mol die wat langer onder de radar blijft, maar een mol moet mollen, dus wat dat betreft zeker goed gedaan.

Hoe hij precies heeft gemold in de toren werd me niet helemaal duidelijk, maar dat Karolien en Philippe hem niet verdachten is een knappe prestatie.

Dat hij Bernard en Coco verkeerd stuurde was opzich een leuke molactie, maar ook vrij makkelijk. En het zorgde ervoor dat Bernard hem ging verdenken, dus dan is het toch een hele dure geweest.

Hij heeft echt ongelofelijk mazzel gehad bij het karten. Met een enorme voorsprong je kart crashen in de laatste ronde (in plaats van op safe uit te rijden) zou enorm verdacht zijn geweest, zowel bij de kandidaten als bij ons kijkers. Wel heel goed ingespeeld op de situatie.

Het openmaken van de doos van Pandora: leuk om dat zelf te doen als mol, maar daarna zo passief mee mensen wakker waken was niet sterk. Michael was toch al bezig, je moet dan als mol juist heel erg je best doen. Dit was gevaarlijk en ook onnodig.

Ananas op de pizza was leuke televisie, maar hier geldt ook voor dat Michael door had dat hij aan het dralen was (uit aflevering acht). Ook een beetje zonde.

Ook bij het stemmen voor het weekendje geldt: mooi een flink bedrag uit de pot gehouden, maar wel ten koste van twee kandidaten die je nu verdenken. Dat is voor mij teveel van het goede, al snap ik dat je het als mol niet laat lopen.

Reversed psychology bij het stemmen: heel slim en werkte perfect.

Olijven naast de mand gooien: grappig, maar gevaarlijk, leek me. Hij kwam er mee weg, dus uitstekend gedaan.

Dat briefje bij de doodskisten leek me ook een risico. Wat als iemand die Engels kan dit herhaalt en Stephanie hoort dit? Maar wel weer grappige shots natuurlijk.

Extra stappen zetten: goeie televisie, makkelijk uit te voeren. Er werd niet ingegaan op het feit dat hij de treden gewoon fout had kunnen tellen.

Al met al veel molacties, wat heel mooi is, maar zijn grootste molacties leverden hem ook verdenkingen op. Dat vind ik dan weer iets minder. De kunst is toch om te mollen en onverdacht te blijven. Mollen met voorkennis kan in feite iedereen, dit sneaky doen is wat het zo moeilijk maakt.
56
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: [Aflevering 3] Opdracht 1 - De maffia van Centuripe
« Laatste bericht door NVR_95 Gepost op 22-05-2024, 10:23:54 »
Om nog ff door te gaan...

De beelden van Bernard en Coco bij hun laatste zoektocht naar tas 4, zijn in feite beelden van de zoektocht naar tas 2 op de rechterschouder.
Google Maps




De beelden die we zien tijdens de zoektocht naar tas 4, waar Bernard denkt iets te zien liggen, zijn van zoektocht 1 waar ze verkeerd naar de linkerschouder zijn gelopen.

Google Maps





We weten al dat locatie 9 de linkervoet, de site met dat vervallen kasteel, al een tijdje gesloten is wegens werkzaamheden.
De enige beelden van de zoektocht naar tas 4 zijn deze:

De zuidingang:


Streetview met rechts de poort


Streetview juni 2023


De noordingang:


Conclusies:
- Tas 1: ze lopen naar de verkeerde locatie. Coco is aan het vertragen omdat ze moe is, Bernard ziet een vuilniszak aan voor een tas. De mol weet toch dat ze al naar de verkeerde locatie lopen. Die gaat zichzelf niet extra verdacht maken. Onmols van beiden.
- Tas 2: Er zijn dus 2 verschillende shots van die locatie met de aftelklok die afloopt tot 0. tijdens de zoektocht zelf, en nog eens beelden die tijdens zoektocht 4 worden gebruikt. Let op de poort op de achtergrond.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
- Tas 3: gevonden
- Tas 4: ze hebben hun best gedaan. Ze zijn aan beide ingangen geweest maar daar stonden ze voor een gesloten poort. Deze locatie was onbereikbaar. Geen idee waarom de makers deze niet uit het spel hebben gehaald.
De meest logische verklaring is dat Senne hen naar de verkeerde locatie heeft gestuurd.

Het is wel duidelijk dat Bernard elke keer opnieuw verdacht in beeld wordt gebracht. Ik acht de kans groot dat hij finalist zal zijn.




Verder is er ook misleidend gemonteerd bij de dispatch. Bij het liedje That's amore is het Senne die dat voorstelt.
Enkele seconden daarvoor zegt Charlotte dat ze het Italiaans vindt klinken. Maar de beelden die we dan zien zijn van een ander moment. De audio komt op zijn beurt ook niet overeen met die beelden. We horen Charlotte dat zeggen net op het moment dat de wereldbol voorbij haar mond passeert.
Het lijkt er sterk op de ze Charlotte verdacht willen maken, en vooral Senne uit de wind willen houden.

https://i.imgur.com/xSlO5CJ.mp4

Mooi gedaan! Dit was een grote aanwijzing dat het Senne moest zijn. Ik hoopte ergens dat de regie expres dit schimmig in beeld bracht om de molloten op het verkeerde been te zetten, maar dat was te ver doorgedacht. Eigenlijk hadden we het hier gewoon moeten weten.
57
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Hoe deed Senne het vergeleken met andere mollen?
« Laatste bericht door de_witte Gepost op 21-05-2024, 23:05:22 »
1. Lennart - blijft sowieso op 1 staan. Zo veel mollen en toch nauwelijks verdacht zijn.
2. Senne - Doe qua molacties niet echt onder voor Lennart, maar was binnen de groep wel veel verdachter
3. Uma - van de twee mollen die het zonder voorbereiding deden duidelijk de beste
4. Alina - toch wel veel molacties gedaan, en ook redelijk lang onverdacht gebleven
5. Comfort - gewoon degelijk, maar de fout van de productie mbt. de DeLorean heeft het wel een beetje verpest voor haar.
6. Gilles - Best moeilijk om de eerste (na lange tijd) te moeten zijn. Was niet heel erg verdacht bij de medekandidaten, maar wel bij de kijkers thuis.
7. Elisabet - Was waarschijnlijk een betere mol geweest als ze thuis had kunnen voorbereiden
8. Pieter -  toch eigenlijk wel veel mislukte molacties
9. Eline - had te veel hulp nodig van de productie
10. Philippe - Nauwelijks gemold, en bovendien nog voortijdig gestopt.
58
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: Aflevering 9
« Laatste bericht door D*N Gepost op 21-05-2024, 22:28:54 »
Ik vond het weer een heerlijke afsluiter van het seizoen op weer een prachtig seizoen ::bravo::. Ik zat ernaast, dat mag ook gewoon  ;D. Senne heeft het prima gedaan, voornamelijk heel veel gesaboteerd.
59
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: [Kandidaat] Lynn
« Laatste bericht door Cedric Gepost op 21-05-2024, 19:12:30 »
Waarom de groep haar verdacht weten we inderdaad niet. Maar ik weet wel waarom ík haar verdacht... Zij was mijn hoofdverdachte tot haar exit.

Dat was voornamelijk door de keuze van de verdubbelaarsbeheerder aan het eind van aflevering 1. Voor de Mol was het daar belangrijk dat in de eerste ronde een fout iemand werd weggestuurd. Lynn wist daar met 100% zekerheid dat Bernard een kans had op de rol van verdubbelaarsbeheerder (want Lynn had het volledige filmpje gezien en wist dat Bernards uitleg over wat hij gezien had dus niet klopte), maar ze ging er niet op in. Voor mij was dit dus Mollengedrag. Tot op heden vind ik het dus raar dat ze niet verder is ingegaan op Bernards foute verklaringen.

Daarnaast was er de pastabom in de Piaggio Ape's, waar me opviel hoe Lynn uit de BMW stapt en meteen naar Gilles kijkt en subtiel knikt. Het kwam over als "dank u, boodschap begrepen". Vanuit mijn tunnelvisie dacht ik dat ze hier door Gilles was gebrieft over waar de bom zat, namelijk doordat Gilles aan de rechterkant van de Ape's stond (ik zag daarin dus de tip naar de Mol en niet in het wijzen..).

Nu goed, ik zat er dus helemaal naast. ::tandpastasmiley::
60
De Mol Play4 2024 (Vlaanderen) / Re: [Funstuff] Puzzels
« Laatste bericht door Hadewychisdemol Gepost op 21-05-2024, 19:02:02 »
Oeps! Aangepast, je staat nu op je welverdiende tweede plaats ::ok::
Pagina's: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10