Auteur Topic: [Kandidaat] Edo  (gelezen 114735 keer)

Offline nevermind

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • autanyel
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #400 Gepost op: 5-03-2008, 21:38:09 »
helemaal mee eens. daarom heb ik ook zo de pest aan dit soort dingen, je hebt altijd zoveel procent dat je goed gokt !
ik ga er vanuit dat er , net als de vorige 8 series , niet gelekt is !
maar buiten dat. dr zal wel gezeik komen als blijkt dat edo de mol is. laten wij met zn allen maar geloven dat meneer kwalbert verlinde weer gewoon wat verzonnen heeft. net als vorig jaar met renate
dennis for mole !

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #401 Gepost op: 5-03-2008, 23:19:22 »
OK, hier dan mijn overzicht van mol acties van Edo. Omdat veel van de feiten al genoemd zijn heb ik er ook nog wat eigen speculatie tussen gegooit. Enjoy!

Aflevering 1

Vragenvuur - Geeft fout antwoord. (In aflevering 9 suggereerd Regina dat Edo en fotografisch geheugen heeft en krijgt Edo het bordje "oog voor detail".)
Fietsen/Klimmen - Speculatie: Als PJH aan komt lopen met het dienblad bukt Edo om aan zijn been te krabben (oid) en creëert daarmee de mogelijkheid om aan de drankjes te ruiken(?). Hierdoor komt hij in de klim groep terecht. Dit is voor hem als mol vanwege zijn fysiek een gunstige plek.
Jokers graaien - Hij levert zijn joker in om €100,- uit de pot te halen. (Al is dit niet uizonderlijk verdacht.)


Aflevering 2

Schieten - Edo komt voor de mol op een ongunstige positie terecht, als eerste. Hij schiet twee keer mis. Als hij de tweede keer mag schieten zijn er alleen maar topitos verdient, geen geld. Daarom kon Edo niet echt mollen. Speculatie: Hij geeft   de anderen mogelijk wel foute adviezen. Hij grijpt volgen Annette meerdere keren in bij andere kandidaten(?).
Seinen -   Oranje T-shirt. Cash Cab onduidelijk seinen. "Cash Cab" lijkt me ook niet de beste keus. Zegt op een gegeven moment bij de ‘A’ dat het nog maar het eerste teken is... Speculatie: Dit is inderdaad zo, Edo begint met een foute letter en dit is in de montage gecamoufleerd(?).
Wegen - Geen duidelijke mol actie. Edo komt zelfs met de suggestie om kleding aan te trekken, wat niet heel mols is.


Aflevering 3

Topitos - Geen duidelijke mol actie. Maar is ook geen geld te verdienen.
Maak een zin - (Edo heeft mol bordje.) Edo doet vervelend met de handboeien en stelt voor om op een terrasje te gaan zitten. Hoewel Regina en Coen eerst voorzichtig willen kijken wat er op Dennis bordje staat en zelfs zeggen dat ze met "acht" niks kunnen, roept Edo in eens naar Dennis.
Maisveld - Edo steekt snel zijn hand op om in de sleutelpositie te komen. Heeft daar veel kunnen bepalen en verstieren. Heb geen specifieke details.
Test - Er staat een raar figuurtje/beeldje op tafel als Edo de test maakt. Speculatie: Dit heeft te maken met de zin "...en de mol saboteert en die zie ik." En het voorwerp stel de mol voor.

Aflevering 4

Foto’s - Geen duidelijke mol actie. Edo doet niet heel actief mee met de fotos.
Fabriek - Edo wil Coen over de draden heen laten lopen. Gaat samen met Coen af. (Al is het slimmer om als mol Coen af te laten gaan en dan een andere opdracht ook te verklooien.)
Mol info - Geen duidelijke mol actie. Edo gaat als eerste.


Aflevering 5

Achtbaan - Geen duidelijke mol actie.
Kamers kiezen -   De Mol wil de vrijstelling niet omdat hij dan de volgende opdracht niet kan spelen. Edo is na dit gebeuren wel heel actief bezig om anderen verdacht te maken. Volledig ongegronde speculatie: Het gesprek tussen PJH en de kandidaten in het hotel is natuurlijk het prefect moment voor de terugblik afleveering om de mol te laten bekennen aan PJH dat hij de mol is. 'Teun' heeft op dit forum gezegt dat PJH het vanaf aflevering 5 wist. PJH heeft bij DWDD gezegt dat het gebruikt wordt in het programma dat hij het wist. Mogelijk heeft PJH Edo de vraag "Ben jij de mol?" wel gesteld. Nadat Edo 'nee' antwoord op de vraag of hij in het hotel wil slapen reageerd PJH met: "ja zegt 'ie, en hij zegt nee." Dit kan natuurlijk gewoon slaan op het feit dat Edo wel in het hotel wil slapen, maar niet voor €1000,-... maar mijn huidige tunnelvisie laat mij geloven dat Edo mogelijk die ene vraag van PJH voorgelegd heeft gekregen.
Torre Latino - Geen duidelijke mol actie. Opdracht slaagt. Hij richt zich op de details van de cijfers, terwijl hij misschien beter eerst samen met Dennis aan de grove opzet kan werken.

Vervolg in volgende post...

Offline Rat

  • Forumlid
  • 罗本是卧底
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #402 Gepost op: 5-03-2008, 23:19:50 »
Vervolg...

Aflevering 6

Bootjes - Geen duidelijke mol actie. Opdracht slaagt.
TAXI - Elkaar bellen. Opdracht slaagt.
Volgorde spel - Grijpt snel de eerste envelop waarmee geld uit de pot gaat.


Aflevering 7

Navigeren - In tegenstelling tot Dennis slaat Edo deze opdracht niet over. Edo denkt niet altijd even hard mee (hij komt steeds achteraf met het goede antwoord). Ook hij ziet het oranje rode hek pas als ze er al voorbij zijn.
Piñata's - Patrick (over de poppen die op de kandidaten lijken): “Zijn wij dat niet.” Edo antwoord: “Nee, dat lijkt mij niet.” Als ze toch volhouden dat de poppen de kandidaten voorstellen stelt Edo al snel voor om de meest duidelijke duidelijke kandidaatpo kapot te slaan. Hij komt steed terug op dat voorstel. Edo komt verder zelf niet met theorieën.
Speedboten - Edo begint met bedragen optellen zonder op de kleuren te letten. Edo wil ergens niet langs en zegt als ze er toch in varen dat er waarschijnlijk niks hangt. Toch blijkt daar € 750,- te hangen. (waarom varen de twee bootje trouwens achter elkaar aan?) Edo zegt tegen Dennis de eerste oproep van Regina niet te verstaan. Dennis en Edo gaan neit naar links als Regina die instructie geeft.


Aflevering 8

Cruiseschip - Edo doet de eerste tien minuten helemaal niks en neemt geen initiatief. Bij het terug lopen naar de eindpunten doet hij niet voorzichtig, waardoor het mogelijk wordt dat hij Dennis ziet. Speculatie: Hij geeft Dennis in het begin een niet bestaande geld envelop in het casino op, wat veel tijd kost.
Tijdklok - Edo wil erg graag een klein gaatje, terwijl dat juist makkelijk verstopt raakt (Al is het ook Edo die zegt dat ze steeds de dopjes steeds moeten uitspoelen.) Door de zelf gaatjes te prikken zorgen de kandidaten er ook voor dat de flessen een verschillende tijd krijgen, wat niet het geval is als ze de flessen zonder dop en met zand gebruken.    Speculatie: Edo kan mogelijk het dopje gewisseld hebben met een vooraf gemaakt dopje.
Grot / Kaarten -   Edo raakt de plattegrond kwijt in de grot. Daarnaast hebben ze in de grot een andere plattegrond als boven de grond. Van deze loopt de inkt uit. Er hangt een speelkaart bij Edo’s voeten die ze niet vinden. Edo komt hier zelf niet met een theorie en schuift alles op Edo af.
Uiteindelijk verpest Edo het wel bij pokeren door te winnen waarmee geld in de pot komt. Maar met zijn hand (paar drieen en paar achten op tafel), terwijl iedereen constant flink biedt, verwacht je niet dat je gaat winnen.



Aflevering 9

Kist - Dennis zit 45 minuten onder de grond, best lang. Edo scherp langzaam en vraagt Regina langzaam te graven. Daarnaast hoort hij Dennis niet. Speculatie: Of hij doet dat hij Dennis niet hoort. Dennis zegt hierover bij Schiffers.fm dat hij hem 'tussen haakjes'  niet hoorde. Ik vindt dit ook wel verdacht.


Verder

- The t-shirt hint is overduidelijk.
- Edo lijkt zelden gespannen bij executies.
- Edo heeft er té veel lol in om anderen verdacht te maken.


Ik hoop dat er niet te veel rare zinsconstructies in dit verhaal terecht zijn gekomen, ik heb mijn aantekeningen uit Word wat aangevult en door mijn dislectie herken ik de fouten vaak niet die daarbij ontstaan...

Offline tureluurs

  • Forumlid
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #403 Gepost op: 6-03-2008, 00:25:13 »
Vervolg...

Aflevering 6

[
Volgorde spel - Grijpt snel de eerste envelop waarmee geld uit de pot gaat.


Dit ben ik niet echt met je eens. Het duurt even voordat Edo de envelop pakt. Anderen hebben zelfs eerder de kans, maar niemand doet iets. Pas als Patrick (die naast Edo staat)  een envelop wil pakken, grist Edo deze snel weg vóór Patrick de kans krijgt.
Als Edo niet de mol blijkt te zijn een hele verklaarbare actie; vermoedelijk lag zijn verdenking toen volop op Patrick. (Als hij wel de mol blijkt te zijn ook heel slim trouwens om het zo te spelen, niet meteen de verdenking op jezelf te krijgen)

Dennis daarentegen pakt de tweede envelop snel voordat iemand anders de kans krijgt.

Offline Celeone

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #404 Gepost op: 6-03-2008, 09:02:51 »
::rofl:: Ik weet nog wel toen ik één van de weinige Edo-verdenkers was hierzo. Welkom bij het Edo-kamp, het Dennis-kamp is toch te drukbevolkt. ::hypocriet::

Offline mr.mol

  • Forumlid
  • Dennis de Bengel :)
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #405 Gepost op: 6-03-2008, 09:06:07 »
Welkom bij het Edo-kamp, het Dennis-kamp is toch te drukbevolkt. ::hypocriet::

& toch is het Dennis-kamp volgens mij in de afgelopen week nogal wat minder geworden ;D

Offline Tweety

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Carpe fucking diem!
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #406 Gepost op: 6-03-2008, 09:47:49 »
Seinen -   Oranje T-shirt. Cash Cab onduidelijk seinen. "Cash Cab" lijkt me ook niet de beste keus. Zegt op een gegeven moment bij de ‘A’ dat het nog maar het eerste teken is... Speculatie: Dit is inderdaad zo, Edo begint met een foute letter en dit is in de montage gecamoufleerd(?).
Volgens mij bedoelde hij met het 'eerste teken' dat de A het eerste teken is op het briefje van Patrick en Dennis. En dat het toch niet zo lang moet duren voor ze die vinden.

Citaat
Foto’s - Geen duidelijke mol actie. Edo doet niet heel actief mee met de fotos.
Niet echt duidelijk nee. Wat ik me wel afvraag is wie er op het idee komt om het kluisje te gaan openen met het kamernummer. Opeens staat iedereen bij die kluis, terwijl ze de code achterop de foto's nog helemaal niet ontcijferd hebben. Maar dat is niet perse een Edo actie.

Bootjes - Geen duidelijke mol actie. Opdracht slaagt.
Ik blijf het vaag vinden dat Edo zo nodig met z'n allen wil blijven zingen, terwijl ze daar nauwlijks wat mee verdienen. Als Dunya iets anders gaat doen lijkt dat me alleen maar positief, je weet maar nooit of het aanslaat. Maar nee, Edo wil persé blijven zingen met z'n allen.

Citaat
Navigeren - In tegenstelling tot Dennis slaat Edo deze opdracht niet over. Edo denkt niet altijd even hard mee (hij komt steeds achteraf met het goede antwoord). Ook hij ziet het oranje rode hek pas als ze er al voorbij zijn.
Hier laat Edo z'n eerste papiertje wapperen.

Citaat
Er hangt een speelkaart bij Edo’s voeten die ze niet vinden. Edo komt hier zelf niet met een theorie en schuift alles op Edo af.
Je bedoelt op Patrick denk ik  ;)

Mooi overzicht hoor! Ik ben er heel blij, mee. Ben ik toch niet de enige die denkt (en hoopt) dat Edo de mol is!  ::bravo::
Just because you're paranoid, don't mean they're not after you

Offline daantje17

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Geen mol, wel de leukste kandidaat ever!
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #407 Gepost op: 6-03-2008, 10:36:08 »
Als je dit topic vanaf het begin doorleest is het wel duidelijk dat Edo de mol is! Ik ga hier dus niet alle molakties van Edo herhalen, hoewel ik de samenvatting van Rat wel waardeer ::ok::

Vanaf afl. 1 is Edo mijn mol, het begon met een gevoel/intuitie daarna op basis van molakties. Mijn theorie over mol Edo: hij is de behulpzame, begripvolle mol die in het begin van een opdracht lijkt mee te werken maar aan het eind keihard toeslaat. Edo is ook een confronterende mol: na afloop van een opdracht bij de evaluatie daarvan zegt Edo gewoon waar het op staat en hoe de stand van zaken is. Met het grootste plezier vertelt hij dat er dan geen geld in de pot bij is gekomen en wat een ander eventueel aan het mislukken heeft bijgedragen ("Ik noem geen namen, Dunya  ::rofl:: bijvoorbeeld). Als mol zijnde is het natuurlijk logisch dat je er plezier in hebt als een opdracht mislukt, maar door het hoge "komische gehalte" van Edo valt dit minder op.

Edo je hebt het fantastisch gedaan ::bravo:: ::bravo::

Je staat bij mij als de een na beste mol ooit!! (nummer 1 is nog altijd George!)
Ik ben niet lui, ik ben selectief productief

Offline Sneakiej

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #408 Gepost op: 6-03-2008, 11:50:43 »
Ik vind het aantrekken van de kleding wel een duidelijke molactie wanneer Edo de mol is. Ze hebben in totaal maar 7? minuten tijd. Wanneer iederen drukker bezig is met kleding aan te trekken gaat er meer tijd verloren om kleding weg te doen of in andere tassen te stoppen.
Niets is wat het lijkt!!!!

Offline Qper

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #409 Gepost op: 6-03-2008, 12:19:56 »

- The t-shirt hint is overduidelijk.
- Edo lijkt zelden gespannen bij executies.


Dat zijn ook 2 redenen om hem te verdenken. Edo is heel relaxt bij de executie.

Dennis daarentegen is bij de executies ontzettend zenuwachtig en is geen acteur.

Maar... Dennis kan redelijk acteren voor iemand die geen acteur is, en George was ook altijd heel zenuwachtig. ("Dat kun je niet spelen" zij een medekandidaat zelfs in de laatste aflevering :p)

Offline Inge1987

  • Forumlid
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #410 Gepost op: 6-03-2008, 17:03:29 »
Ik verdenk Edo al heel lang... eigenlijk al vanaf het begin.

Vandaag stuitte ik, via een vriedin, op het volgende (kon het hier nog niet vinden):

In éen van de afleveringen werd er een topo gelegd.
Topo is het Spaanse woorde voor mol.

Een topo bestaat uit 8 stukjes.
De kleuren van de topo zijn:

  • zwart
  • wit
  • blauw
  • paars
  • rood
  • oranje
  • geel
  • groen

Edo had in elk van de afleveringen een ander kleur shirt aan. En wat schetste vandaag mijn verbazing: hij heeft ze aan in de volgorde van de kleuren van de topo.

Check ook het volgende filmpje:
http://nl.youtube.com/watch?v=CNJHzTLeSPs

Het kan niet anders dan... Edo is de mol!

Offline >>Tommie<<

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #411 Gepost op: 6-03-2008, 17:06:16 »
Ik verdenk Edo al heel lang... eigenlijk al vanaf het begin.

Vandaag stuitte ik, via een vriedin, op het volgende (kon het hier nog niet vinden):

In éen van de afleveringen werd er een topo gelegd.
Topo is het Spaanse woorde voor mol.

Een topo bestaat uit 8 stukjes.
De kleuren van de topo zijn:

  • zwart
  • wit
  • blauw
  • paars
  • rood
  • oranje
  • geel
  • groen

Edo had in elk van de afleveringen een ander kleur shirt aan. En wat schetste vandaag mijn verbazing: hij heeft ze aan in de volgorde van de kleuren van de topo.

Check ook het volgende filmpje:
http://nl.youtube.com/watch?v=CNJHzTLeSPs

Het kan niet anders dan... Edo is de mol!

De hint stond ook al op wieisdemol.net

Check ook het volgende filmpje:
http://nl.youtube.com/watch?v=CNJHzTLeSPs
Citaat


Degene die op het filmpje staat heb zeker aandacht te kort ofzo..
« Laatst bewerkt op: 6-03-2008, 17:12:07 door >>Tommie<< »
Every single day, Every word you say, Every game you play, Every night you stay,  I'll be watching you... DE MOL !

Offline KD.

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Make ONDERTITELS great again!
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #412 Gepost op: 6-03-2008, 17:11:54 »
.net?  ???
.com zal je bedoelen: ::jaja::
HIER DE ONTMASKERING VAN DE MOL ::bravo::
Overigens ben ik van mening dat de ondertitels niet vernietigd hadden moeten worden.

Offline >>Tommie<<

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #413 Gepost op: 6-03-2008, 17:12:40 »
.net?  ???
.com zal je bedoelen: ::jaja::

Ooh ik heb hem alleen gezien op .net :P
Every single day, Every word you say, Every game you play, Every night you stay,  I'll be watching you... DE MOL !

Offline yessie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #414 Gepost op: 6-03-2008, 18:27:50 »
.net?  ???
.com zal je bedoelen: ::jaja::
Heinz had het overgenomen op zijn site maar ik hier had gemeld.
Dan de volgorde en die vind ik niet juist. Want in de laatste aflevering is de witte kleur te zien.

Offline Qper

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #415 Gepost op: 6-03-2008, 18:30:27 »
Zit er een volgorde aan een topo dan?

Je moet toch 8 verschillende kleuren hebben, dan maakt de volgorde niet uit :P

Offline yessie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #416 Gepost op: 6-03-2008, 18:43:39 »
Zit er een volgorde aan een topo dan?

Je moet toch 8 verschillende kleuren hebben, dan maakt de volgorde niet uit :P
Tommie heeft het over van wat schetst mijn verbazing, dan ook nog in de volgorde van de kleuren zoals hij opsomde.

Offline >>Tommie<<

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #417 Gepost op: 6-03-2008, 19:16:59 »
Tommie heeft het over van wat schetst mijn verbazing, dan ook nog in de volgorde van de kleuren zoals hij opsomde.

Die inge1987 opsomde..
Every single day, Every word you say, Every game you play, Every night you stay,  I'll be watching you... DE MOL !

Offline Puar

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ik weet wie de mol is! (na de volgende week)
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #418 Gepost op: 6-03-2008, 19:36:19 »
Hehe de topito t-shirt theorie heeft
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
gehaald  :P
spoiler is een site link  ::ok::
Je kunt ze uitroken, je kunt ze opjagen en soms kan je er een vangen, maar ze komen altijd terug

Offline 91ld

  • Forumlid
Re: [Kandidaat] Edo
« Reactie #419 Gepost op: 6-03-2008, 19:40:37 »
Edo staat onder groter verdenking bij mij. Het enige wat me aan het twijfelen brengt is het feit dat zijn 'mol-acties' zo vaak in beeld worden herhaald door de eindregie. Ze halen weinig zaken van Dennis of Regina in beeld. Des te groter zal de verrassing zijn, hoor ik de regie al denken.

Maar wie het ook mag zijn, Edo was een zeer leuke kandidaat!